ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 2012; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 2012; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Topol61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
tptΜέλος
01/06/2004, 14:55:31
ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΤΙΑ , ΜΑΣ ΕΠΛΑΣΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ(ΟΣΟΙ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ).

GirtosΜέλος
01/06/2004, 14:59:05
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ,ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ,ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΕΝΝΟΙΑ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ.ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ <<ΘΑΥΜΑΤΑ>> ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΟΡΟ ΘΑΥΜΑ;ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΣΤΑΖΕΙ ΥΓΡΑΣΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΘΑΥΜΑ;ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ,ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΗ ΠΑΠΑ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ.

gK

Edited by - Girtos on 01/06/2004 14:59:55

CYBERMASTERΜέλος
01/06/2004, 15:32:38
ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ "GIRTOS" ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!!!
ΕΠΕΙΔΗ Η ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΘΕΟΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΥΠΟΣΕΙΝΗΔΗΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ???
ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Ο ΘΕΟΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ:
ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΠΙΓΚ ΜΠΑΝΓΚ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΙΓΚ ΜΠΑΝΓΚ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΣΥΜΠΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΠΙΓΚ ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΗΣ ΣΥΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΜΠΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΠΙΓΚ ΜΠΑΜ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΠΙΓΚ ΜΠΑΜ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΑΛΛΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΚΡΗΞΗ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΡΩΤΑΩ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ 2 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΗΤΕ ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΗΤΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΙΔΑΜΙΝΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ!!!
ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ Η ΟΧΙ!!!
ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ???

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

GirtosΜέλος
01/06/2004, 17:12:33
Ε ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ CYBERMASTER ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ.ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΛΛΗΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΟΛΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑΣ ΤΥΧΑΙΑΣ,ΑΚΟΥΣΙΑΣ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ.

gK

Edited by - Girtos on 01/06/2004 17:13:17

ZoZe3hpΜέλος
01/06/2004, 17:29:08
quote:

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΡΗΣΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΕΤΑΙΡΟ ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ!!!
ΛΟΙΠΟΝ Η ΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:

<<ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ???>>

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΑΓΝΗΣΕΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΣΤΥΡΙΟ-(ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΕΓΩ)-ΕΡΩΤΗΜΑ!!!
ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΣΑΣ ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ!!!

------------------------

EINAI ENA ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ... ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΚΑΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ...!!!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ZoZe3hp

ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΛΑ ΕΣΤΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ

lioneagleΝέο Μέλος
01/06/2004, 17:41:28
quote:
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΞΕΚΙΝΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ, ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ.ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΒΑΛΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ (ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ..) ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ?

Φίλε/η Beyond

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου αν μπορέσεις να μου δώσεις μια ικανοποιητική απάντηση στο παρακάτω: Αν ο άνθρωπος είναι ένα τυχαίο αποτέλεσμα διαδοχικών μεταλλαξεων ή πιο απλά αν είναι ένα τυχαίο δημιούργημα της φύσης, τότε ποιές είναι οι πιθανότητες να πετάξεις στον αέρα κομμάτια ξύλου και σχοινιά και όταν αυτά ακουμπήσουν στο έδαφος να έχουν συναρμολογηθεί μόνα τους, χωρίς τη βοήθεια μιας ΄΄ανώτερης δύναμης΄΄, και να έχουν σχηματίσει ένα βιολί που πάιζει μόνο του και άψογα την ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν;
( το παράδειγμα είναι κλεμμένο από κάτι παρεμφερές που είχε πεί κάποτε η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ).

chaosΜέλος
01/06/2004, 18:28:07
Αγαπητέ φίλε Girtos όταν μηλάω για θαύμα.....θα σου πω λοιπόν την ιστορια μου. Όταν ήμουν περίπου 10 ετών είδα δύο εικόνες σπίτι μου να κινούνται . Στη μία ήταν ο Αγιος Ιωαννης που κουνούσε ένα Σταυρό , και στη δεύτερη ήταν η Παναγία γονατιστή και έπερνε τον κρίνο από τον Αγγελο , λοιπόν εγώ είδα την Παναγία να σηκώνεται και τον Άγγέλο να γονατίζει . Αυτό δε νομίζω να ειναι μια εικόνα που στάζει υγρασία , ή προϊόν εκμετάλλευσης. Ακόμα πολλά θαύματα ερμηνέβονται με φυσικό τρόπο , το θέμα ειναι ΤΙ έβαλε τη φύση σε αυτή την πολύπλοκη διαδικασία .Τέλος επειδή ξεφύγαμε από το θέμα ή μαλλον εγω ξέφυγα και πηγαμε στο αν υπάρχει Θεος και οχι γιατί μας εφτιαξε , νομίζω ότι είμαστε πολύ μικροι να το ερμηνεύσουμε (οχι σε ηλικία φυσικά) . Ειναι σαν να προσπαθείς να χωρέσεις τη θάλασσα σε ένα σταγονόμετρο , αδύνατο . Ευχαρηστω.

Πίστευε και μη , ερεύνα !!!

GirtosΜέλος
01/06/2004, 18:28:20
ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΓΩ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ:ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΕΡΙΤΕΧΝΑ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ,ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΣΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΩΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΙΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟ ΒΙΟΛΙ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;ΤΑ ΖΩΑ,ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ,ΠΩΣ ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΔΥΝΑΜΗ;ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΑΕΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΤΗΤΑ ΕΧΤΙΣΕ ΤΗ ΖΩΗ.

gK

chaosΜέλος
01/06/2004, 18:50:23
Μήπως στο όνομα του Θεού βλέπεις τη ζωή φίλε μου Girtos ;

LIODARINAΝέο Μέλος
01/06/2004, 18:51:32
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ? ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΕΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ... ΕΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ(ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΒΑΡΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ), ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΖΩΗΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ Η' ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΤΟΣ ΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ "ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ", ΣΑΤΑΝΑ?

STELLA.L

chaosΜέλος
01/06/2004, 19:07:55
Νομίζω ότι θα ξεφύγω πολύ με αυτή μου την απάντηση αλλά θα την πώ . Γιατι λοιπόν στους αλλους πλανήτες να μην κατοικούν αρχαίοι κάτοικοι αυτού του πλανήτοι που είτε πηγαν εκει για να αποφύγουν μια φυσική καταστροφή ειτε για αλλους λόγουσ και εμείς είμαστ αυτοί που έμειναν πίσω .Κατι που θυμήθηκα στον τομέα θαύματα (ασχετο) το ξέρετε ότι προσπάθησαν να αναπαραγάγουν το DNA Χριστού από το αίμα που βρέθηκε στα καρφιά της σταύρωσης και οι υπολογιστές τα παιξαν , χωρίσ να μπορουν να το κάνουν ;

madmaxΜέλος
02/06/2004, 00:25:17
Παιδια ειναι απλο: μας δημιουργησε για να σπαζοκεφαλιαζομαστε και να φτιαχνουμε τετοια θεματα στο esoterica !!

Χωρις πλακα τωρα, πιστευω οτι δεν ειμαστε τα μονα "δημιουργηματα", βλ.aliens, αλλα ενα απο τα απειρα ειδη ζωης που γεννηθηκαν στο συμπαν. Τωρα το γιατι δημιουργηθηκαμε ισως να μη το βρουμε ποτε, ισως καποιος αλλος "λαος" να το χει ανακαλυψει, ποιος ξερει..

Πιστευω στο Θεο, αλλα δεν ξερω αν δημιουργηθηκαμε σαν ανθρωπινο γενος με καποιο αυτοσκοπο. Ισως για να δημιουργησουμε τον δικο μας αγωνα και σκοπο αλλα αν κρινω απο το που βαδιζουμε κλαφτα χαραλαμπε..

Εμεις παντως τον "δημιουργουμε" στο μυαλο μας καθε φορα που τον εχουμε αναγκη - και σπανια παραπανω..(οποιος καταλαβε, καταλαβε)

Ο ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ
Ο ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΩΡΙΜΑΖΕΙ
Ο ΑΔΑΗΣ ΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ
Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΞΕΜΕΘΑ.
ΟΜΩΣ Ο ΒΛΑΞ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ...

DimitrisDΝέο Μέλος
02/06/2004, 01:31:30
Βασικά με κάλυψαν ο Girtos και ο beyond.
Ωστώσο lioneagle : σκέψου πόσα δις ζωές ζούνε αυτή τη στιγμή σε αυτόν τον πλανήτη. Όχι μόνο τους ανθρώπους. Όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Ίσως είναι τρις αν συμπεριλλάβεις έντομα, μονοκύτταρους, χλωρίδα κλπ. Και στο σύνολο πόσοι έχουν ζήσει από τη δημιουργία της γης; Ο αρι8μός είναι πραγματικά αστρονομικός. Αν καταφέρεις τόσες φορές να ρίξεις τα ξύλα στον αέρα να είσαι σίγουρος πως κάποτε πέφτοντας θα "φτιάξουν" ένα βιολί και ίσως μάλιστα στραντιβάρι.
Οι μεταλλάξεις στο DNA οδηγούν στο 99,999% σε δημιουργίες που δεν είναι ικανές να επιζήσουν γιαυτό και εξαφανίζονται. Και δεν ξανασυναντώνται. Οι υπόλοιπες μεταλλάξεις οδηγούν σε εξέλιξη. Δηλαδή το 0,001% επιζεί και μάλιστα πλεονεκτεί ενάντια στα όμοιά του όντα. Ξέρεις πόσο πολύ είναι το 0,001% από τόσα δις όντα; Είναι αρκετό για να εξηγήσει την evolution του ανθρώπινου γένους. Αυτά κάποιος θα πρέπει να τα εξηγήσει επιτέλους σε οποιαδήποτε "κα Μπλαβάτσκυ" ώστε να σταματήσει να παραπλανεί τα παιδιά.
Φίλε CYBERMASTER πριν περίπου ένα χρόνο είδα ένα φοβερό ντοκυμαντέρ για μια θεωρεία που ανέπτυξαν αστροφυσικοί και ανέλυε πως από το τίποτα εξελίχθηκε το σύμπαν και τελικά η ζωή. Υποστήριζε πως το τίποτα, ήταν απλώς η ισορροπία βαρύτητας και αντιβαρύτητας και πως κάπως αυτή η ισορροπία έπαψε να ισχύει, δυστυχώς λεπτομέρειες δε θυμάμαι, αλλά αν ρωτήσεις των καθηγητή σου της φυσικής ίσως (μάλλον) θα ξέρει.

~Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο~

beyondΜέλος
02/06/2004, 08:16:28
ΤΟ ΟΤΙ ΕΞΕΛΙΧΤΗΚΕ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ "ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΙ" ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ "ΕΦΤΙΑΞΕ" ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΤΣΙ ?
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ BIG BANG,ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΥΓΟ ,ΑΣ ΠΟΥΜΕ,ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΥΠΗΡΧΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ..
ΟΤΑΝ ΕΞΕΡΑΓΗ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ..ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΡΗΞΗ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΟΝΤΩΣ.
ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BIG BANG ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΣΤΟΧΟΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΖΟΥΣΕ ΟΣΟ ΖΟΥΣΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΥΦΥΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΜΑΖΕΥΟΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΕΚΡΗΞΗ Κ.Λ.Π
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΑΠΕΙΡΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΤΥΧΕΙΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΩΝ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ..
ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΣΥΜΠΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΠ'ΑΠΕΙΡΟΝ Η ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΞΑΝΑΣΥΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΟΣΜΙΚΟ ΑΥΓΟ...

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

ΓΡΥΠΑΣΝέο Μέλος
02/06/2004, 09:17:57
O Beyond με γλύτωσε από αρκετό γράψιμο. Υπάρχει και η αρχή διατήρησης της ενέργειας.
Ο Θεός μας έπλασε για να έχει με κάτι να παίζει και να ασχολείται και να το παίζει Θεός. Μπορεί βέβαια να είμαστε μέρος κάποιου πειράματος του.

Το ερώτημα είναι γιατί να έχει ο άνθρωπος την ανάγκη να πιστεύει σε ένα ανώτερο όν;
Γιατί να πρέπει να δημιουργεί θεούς;
Βλέπετε ανα τον κόσμο πόσες θρησκείες η σεκτες υπάρχουν. Γιατί;

Μήπως όλα οφείλονται σε μια ανάμνηση καταγεγραμμένη κάπου στο ανθρώπινο υποσυνείδητο;

Πίστευε και μη, ερεύνα

chaosΜέλος
02/06/2004, 11:41:43
Ρε παιδιά , συγγνώμη αλλά ποιός σας είπε ότι ο Θεός είναι ένας καλοσυνάτος γερούλης με άσπρα μακριά γένια που στον ελεύθερο του χρόνο φτιάχνει ανθρώπους ; Ο Θεός είναι απρόσιτος στην ουσία του και μεθεκτός στις ενέργειές του. Δηλαδή ο Θεός είναι άγνωστος στην ουσία του και γνωστός με τις ενέργειές του προς τον κόσμο .Δεν έχουμε τη δυνατότητα να προσδιορίσουμε την αυθύπαρκτη ουσία του Θεου , η οποία είναι απρόσιτη και αμέθεκτη. Το μυστήριο της ύπαρξης και της ουσίας του Θεού παραμένει ακατάληπτο και η γνώση του είναι αδύνατη. Ο ανθρώπινος νους αδυνατεί να συλλάβει την έννοια της ουσίας του Θεού , η οποία είναι άκτιστη , άπειρη , τέλεια και γνωστή μόνο στον ίδιο το Θεό. Ελπίζω να απάντησα σε κανένα ...

lioneagleΝέο Μέλος
02/06/2004, 12:17:01
quote:
ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΓΩ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ:ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΕΡΙΤΕΧΝΑ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ,ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΣΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΩΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΙΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟ ΒΙΟΛΙ.

Girtos,

Ίσως να μην κατάλαβες το νόημα που κρύβεται πίσω από το παράδειγμα που παρέθεσα. Είναι τόσο απίθανο να δημιουργηθεί ένα όν ανάλογης πνευματικής και υλικής τελειότητας με αυτή του ανθρώπου, όσο και να ξεκινήσει να παίζει κλασσική μουσική ένας σωρός από ξύλα και χορδές.
Από την άλλη πλευρά ασφαλώς και δεν περιμένουμε από τη μοίρα, το Θεό, τη φύση ή όπως αλλιώς θέλεις να το πείς, να εκτελέσει τα έργα, τα οποία εμείς είμαστε ικανοί και οφείλουμε να κάνουμε.Συμφωνώ ότι οφείλουμε να είμαστε άνθρωποι της δράσης και να διαμορφώνουμε το δικό μας πεπρωμένο με πράξεις και όχι με λόγια. Όμως είναι αναπόφευκτο το γεγονός ότι ως άτομα θα δράσουμε μέσα στα πλαίσια που έχουν οριοθετηθεί από τους νόμους της ζωής. Μήπως διαφωνείς σε αυτό; Μιλάω για το νόμο εκείνο που ωθεί στην εξέλιξη οτιδήποτε βρίσκεται στον πλανήτη, απο τον άνθρωπο και τα ζώα μέχρι τα ορυκτά και τα φυτά.

quote:
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ.

Όμως εσύ από τη μια λες και βροντοφωνάζεις ότι ο άνθρωπος είναι ικανός για τα πάντα μόνος του, δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά, λες ότι παίρνει στα χέρια του την πορεία της εξέλιξης του και από την άλλη λές ότι και τα ζώα που δε διαθέτουν νου βαδίζουν το μονοπάτι της ζωής καθοδηγόυμενα από τη μητέρα φύση. Τελικά, το νοητικό είναι άχρηστο στον άνθρωπο; μήπως δημιουργήθηκε και αυτό τυχαία ή χωρίς λόγο, αφού ούτως ή άλλως το μονοπάτι της εξέλιξης θα το βαδίζαμε καθοδηγούμενοι από τη φύση; και μέσα σε όλα αυτά που είναι η ελευθερία και η δύναμη του ατόμου για δημιουργία και πρόοδο;

quote:
ΤΑ ΖΩΑ,ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ,ΠΩΣ ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΔΥΝΑΜΗ;ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΑΕΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΤΗΤΑ ΕΧΤΙΣΕ ΤΗ ΖΩΗ.

Τέλος, η ανώτερη δύναμη στην οποία αναφέρεσαι δρα επιλεκτικά; δηλαδή καθοδηγεί μόνο τα ζώα που δεν έχουν λογική, και τον άνθρωπο τον αφήνουν στο έλεος του; μήπως είναι λίγο παράλογο;

lioneagleΝέο Μέλος
02/06/2004, 12:59:33
quote:
Ωστώσο lioneagle : σκέψου πόσα δις ζωές ζούνε αυτή τη στιγμή σε αυτόν τον πλανήτη. Όχι μόνο τους ανθρώπους. Όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Ίσως είναι τρις αν συμπεριλλάβεις έντομα, μονοκύτταρους, χλωρίδα κλπ. Και στο σύνολο πόσοι έχουν ζήσει από τη δημιουργία της γης; Ο αρι8μός είναι πραγματικά αστρονομικός. Αν καταφέρεις τόσες φορές να ρίξεις τα ξύλα στον αέρα να είσαι σίγουρος πως κάποτε πέφτοντας θα "φτιάξουν" ένα βιολί και ίσως μάλιστα στραντιβάρι.
Οι μεταλλάξεις στο DNA οδηγούν στο 99,999% σε δημιουργίες που δεν είναι ικανές να επιζήσουν γιαυτό και εξαφανίζονται. Και δεν ξανασυναντώνται. Οι υπόλοιπες μεταλλάξεις οδηγούν σε εξέλιξη. Δηλαδή το 0,001% επιζεί και μάλιστα πλεονεκτεί ενάντια στα όμοιά του όντα. Ξέρεις πόσο πολύ είναι το 0,001% από τόσα δις όντα; Είναι αρκετό για να εξηγήσει την evolution του ανθρώπινου γένους. Αυτά κάποιος θα πρέπει να τα εξηγήσει επιτέλους σε οποιαδήποτε "κα Μπλαβάτσκυ" ώστε να σταματήσει να παραπλανεί τα παιδιά.

Dimitrisd

Μια μετάλλαξη, σαν και αυτή που αναφέρεις θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως λάθος. Λέω ότι μια μετάλλαξη είναι ένα λάθος δίοτι κυριολεκτικά, για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρξει πρόβλημα στη αποκωδικοποίηση του DNA και κατα συνέπεια μεταφορά λανθασμένης πληροφορίας στα οργανίδια (ως επί το πλείστον ριβοσώματα) που είναι υπεύθυνα για την πρωτεινοσύνθεση. Αν αυτό το λάθος γίνει σε μια διαδικασία που αφορά τη δημιουργία νέων κυττάρων και συμβεί σε αρχικά στάδια τότε είναι πολύ πιθανή η δημιουργία ενός νέου είδους.
Μέσα από όλα αυτά θέλω να αποδείξω ότι μια μετάλλαξη δημιουργεί ένα είδος με νέες οργανικές λειτουργίες και ιδιότητες, αλλά με το ίδιο πνευματικό υπόβαθρο. Δηλαδή η αμοιβάδα, όσο και να μεταλλαχτεί δε θα γίνει ποτέ άνθρωπος. Όπως επίσης και ο πίθηκος όσες φορές και αν μεταλλαχτεί και όσα είδη πιθήκων και αν σχηματιστούν, δε θα μπορέσει να γίνει ποτε άνθρωπος με τον τρόπο αυτό, διότι ο μέν πίθηκος είναι ζωό, ο δε άνθρωπος είναι όν με λογική. Πες μου μια μετάλλαξη μπορεί να δημιουργήσει τη λογική σε ένα όν.
Για να σε προλάβω θέλω να σου πώ ότι ο πίθηκος διαθέτει ένα από τα πιο πλήρη νευρικά συστήματα του ζωικού βασιλείου και ακόμα το νευρικό σύστημα του πιθήκου έχει μεγάλες ομοιότητες με αυτό του ανθρώπου, όμως παρόλα αυτά ο πίθηκος δεν έχει αυτό που λέμε διάνοια.
Άρα τελικά, όπως καταλαβαίνεις είναι αδύνατο να δημιουργηθεί ένα όν σαν τον άνθρωπο, άν δεν υπάρξει παρέμβαση από κατί που θα το ονομάζαμε θείο. Με τον ίδιο τρόπο αν δεν κάτσει κάποιος να συναρμολογήσει το σωρό απο τα ξύλα και τις χορδές, δεν προκειται ποτέ τα υλικά αυτά να συναρμολογηθούν και να παίξουν αρμονικά από μόνα τους.

02/06/2004, 14:25:36
Έχω την εντύπωση πως εμείς! των δημιουργήσαμε ως μια δικαιολογία του ''υπάρχω'' μας.
Και εν συνεχεία, αφού το πιστέψαμε, ψάχνουμε να βρούμε γιατί μας δημιούργησε εκείνος.

Πραγματικά θλιβερό.

02/06/2004, 15:02:28
"Έχω την εντύπωση πως εμείς! των δημιουργήσαμε ως μια δικαιολογία του ''υπάρχω'' μας.
Και εν συνεχεία, αφού το πιστέψαμε, ψάχνουμε να βρούμε γιατί μας δημιούργησε εκείνος.

Πραγματικά θλιβερό. "

Δεν βλέπω βέβαια να είναι θλιβερό, ενδιαφέρον ίσως!
Το θέμα είναι ότι μας αρέσει να θεωρούμε τους εαυτούς μας ως μία ιδιαίτερη δημιουργία, ανώτερη από τις υπόλοιπες, με τα δικά μας στάνταρ. Εκεί κολλάει ο Θεός, ο οποίος μας φτιάχνει "κατ' εικόνα και κατ' ομοίωση". Μόνο που εμείς είμαστε ατελείς, άρα το ίδιο ατελής είναι και ο "Θεός" μας.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Edited by - Ostria on 02/06/2004 15:05:06