ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ, Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ή Ο ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ, Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ή Ο ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Kelsos62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
thothΙδρυτικό Μέλος
27/06/2002, 14:37:15
Χαιρετώ και πάλι την παρέα.

Βλέπω "ανάψαν τα αίματα", πολιτισμένα. Αυτό είναι θετικό γιατί μέσω της σύγκρουσης έρχεται η αρμονία.

Λοιπόν φίλε DIX επειδή σε είδα να φουντώνεις λίγο με το απόσπασμά μου, σαν να μην μπορείς να το πιστέψεις και επειδή πολύ ορθά σου αρέσει να μιλάμε με στοιχεία και αυθεντικές παραπομπές, πάρε το παρακάτω απόσπασμα από ένα πολύ σημαντικό βιβλίο "Εθνικοί και Χριστιανοί σε μια εποχή αγωνίας" του E.Dodds, ενός συγγραφέα που αγάπησε πολύ την αρχαία σκέψη και ειδικά τον Πλωτίνο και τον νεοπλατωνισμό.

«Στην ίδια περίοδο ανήκουν πιθανώς δύο χρησμοί που παρατίθενται από τον Πορφύριο στο πρώιμο έργο του «Περί της εκ λογίων φιλοσοφίας». Η Εκάτη, απαντώντας στο ερώτημα αν ο Χριστός είναι θεός, ουσιαστικά αποκρίθηκε ότι ο Χριστός ήταν άνθρωπος εξαιρετικής ευσέβειας, όμως οι οπαδοί του, θεωρώντας τον λανθασμένα θεό, έπεσαν σε μεγάλη πλάνη. Από αυτό ο Πορφύριος συμπεραίνει ότι «δεν πρέπει να μιλούμε άσχημα για τον Χριστό αλλά πρέπει να συμπονούμε την ανοησία του ανθρώπινου γένους».» E.R.DODDS, Εθνικοί και Χριστιανοί σε μία εποχή αγωνίας, σελ. 169.

Ο Πορφύριος (που ήταν ο σημαντικότερος πολέμιος του Χριστιανισμού) αναφέρεται σε χρησμό της Εκάτης, προφανώς ως μήνυμα της θεάς σε μια ιέρεια (δηλαδή σε ένα είδος Πυθίας).

Το ότι αυτός ο εθνικός και μεγάλος φιλόσοφος, μαθητής του Πλωτίνου και δάσκαλος του Ιάμβλιχου, ο Πορφύριος σέβεται την μορφή και την ύπαρξη του Χριστού, για κάποιον αμερόληπτο κριτή είναι πολύ σημαντικό. Και από ότι βλέπεις προχωράει ακόμα περισσότερο προς το νόημα του προηγούμενου μηνύματός μου.

Θα ήταν πιο ευγενικό πριν χαρακτηρίσεις την πληροφορία μου ως

quote:
γιατί επιεικώς μόνο σαν συκοφαντική προπαγάνδα μπορεί να χαρακτηριστεί.

να μου ζητούσες απλώς την πηγή.

Αν δώσεις χρόνο να περιηγηθείς στα διάφορα θέματα του Φόρουμ θα δεις ότι είμαι λάτρης της εγκυρότητας και της αλήθειας και πολλές φορές προτίμησα να δώσω αποσπάσματα από βιβλία με παραπομπές γιατί θεωρώ ότι πριν "μαγειρέψουμε την δική μας τροφή" θα ήταν καλό να μαζέψουμε τα καλύτερα "υλικά" από τους σοφούς και φιλοσόφους που προηγήθηκαν πριν από εμάς και που έδωσαν πολλές φορές και την ζωή τους για να μας κληροδοτήσουν τους καρπούς τους.

Διάβασα σε άλλο σου μήνυμα ότι έχεις μελετήσει αρκετά τον εσωτερισμό αν και προτιμάς την αρχαία ελληνική παράδοση. Αυτό είναι πολύ θετικό γιατί εφόσον αυτό ισχύει τότε θα έχεις ανοικτό μυαλό και διευρυμένους ορίζοντες σκέψης.

Μια μικρή συμβουλή, αν μου επιτρέπεις, να αγαπάς την Ελλάδα και την παράδοσή της αλλά προσπάθησε να "κλέψεις" ότι καλύτερο υπάρχει από τις άλλες παραδόσεις και να το κάνεις κτήμα σου. Ο Θεός, ή οι Θεοί δεν αγαπούν ούτε εργάζονται μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλους τους ανθρώπους και όλους τους λαούς και την "φωτιά της γνώσης" την έριξαν σε όλον τον κόσμο.

Αξίζει πιστεύω τον κόπο να επικοινωνήσουμε με την ανώτερη φύση μας που είναι πέρα απο εθνικότητες και θρησκείες και να βρούμε εκεί το καταφύγιο της Αλήθειας, γυμνής από λέξεις, ιστορία ή σκέψεις.

Πάντα φιλικά, ένας εραστής της Σοφίας.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

dixΜέλος
28/06/2002, 14:23:17
Φίλε Πλωτίνε φουντώνω μόνο με την παραπληροφόρηση και την καπήλευση.

"Μια μικρή συμβουλή, αν μου επιτρέπεις, να αγαπάς την Ελλάδα και την παράδοσή της αλλά προσπάθησε να "κλέψεις" ότι καλύτερο υπάρχει από τις άλλες παραδόσεις και να το κάνεις κτήμα σου."

Δεν ξέρω πως το εννοείς αλλά η ίδια η Ελληνική Παράδοση είναι ανοιχτή γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑ, αλλά εξελισόεμενη και ζωντανή Γνώση, επίσης να μην ξεχνάμε ότι οι πρόγονοί μας όπου συναντούσαν φωτεινές ιδέες (από άλλους λαούς) τις υιοθετούσαν και τις εξέλισαν. Αλίμονο στον άνθρωπο που σέβεται την Γνώση να μην "τσιμπολογάει" κι από αλλού.

Αξίζει πιστεύω τον κόπο να επικοινωνήσουμε με την ανώτερη φύση μας που είναι πέρα απο εθνικότητες και θρησκείες και να βρούμε εκεί το καταφύγιο της Αλήθειας, γυμνής από λέξεις, ιστορία ή σκέψεις

Σίγουρα, αλλά να μην ξεχνάμε και τους παράγοντες που διαμορφώνουν αυτούς τους "τρόπους" ανά γεωγραφική και εθνική περιοχή, ποιό είναι δηλαδή το πιο "εύπεπτο" για μένα και θα με βοηθήσει πιο πολύ, το οποίο συνήθως είναι η αυτόχθονη προγονική μου Παράδοση.

Όσον αφόρα το επίμαχο σημείο με τον Πορφύριο, αφού ξεθάψω τα βιβλία του από τον χαμό του σπιτιού μου θα επανέλθω δριμύτερος και με στοιχεία

thothΙδρυτικό Μέλος
28/06/2002, 17:00:54
Καλή τακτοποίηση Dix στο σπίτι σου

Με βρίσκεις σύμφωνο σε αυτά που λες. Με την επιφύλαξη μόνο να δίνουμε το κάθε πράγμα την αξία που έχει (αλλιώς ο δείκτης αξιών θα είναι υπερτιμημένος και θα αποδειχθεί η ζωή μας μια "χρηματιστηριακή φούσκα")

Η εθνικότητά μας είναι σημαντική υπόθεση, η αγάπη μας για την πατρίδα μας είναι ιερή. Ο σεβασμός στον αγώνα των προγόνων μας πρέπει να είναι ζωντανός συνέχεια. Η αγάπη μας για τις νέες γενιές μας να είναι τρυφερή. Ο αγώνας για την ορθή χρήση και την ζωντάνια της γλώσσας μας να είναι αδιάλλειπτος. Αλλά...

...να βλέπουμε όλους τους ανθρώπους δυνητικά ως αδερφούς (η κοινή βιολογική μας βάση υπονοεί και την κοινή πνευματική μας πηγή),

... να βάζουμε την Αλήθεια πάνω από το Ψέμα (όποιας εθνικότητας και αν είναι)

... να σεβόμαστε το διαφορετικό.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

29/06/2002, 21:59:59
Καλησπερίζω τους φίλους μου...
Βρήκα λίγο χρόνο σήμερα το πρωί για να ψάξω μέσα σε ένα ΓΕΝΙΚΟ "χαμό" απο βιβλία, σημειώσεις κλπ, ώστε να ψάξω και να βρώ τις "αποδείξεις" που ΣΩΣΤΑ ζήτησες φίλε μου dix, περί του χρησμού της Πυθίας ΘΕΟΚΛΕΙΑΣ που κατ'άλλους λέγεται πως ήταν η Πυθία ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΑ (βλ. Εγκυκλοπαίδεια ).
Δυστυχός φίλε μου, ΔΕΝ κατάφερα να την ανακαλύψω ΑΥΤΟΥΣΙΑ (ακόμα)...
ΟΜΩΣ...

ανακάλυψα κάτι ΕΞΙΣΟΥ σημαντικό και έχει να κάνει με τον επικό Λατίνο ποιητή ΒΙΡΓΙΛΙΟ και το βιβλίο του "ΕΚΛΟΓΑΙ" (Βουκολικά).
Στο 4ο βιβλίο του λοιπόν ο μεγάλος ποιητής της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας που έζησε αν δε κάνω λάθος απο το 76 π.Χ έως το 19 π.Χ (ΚΑΘΑΡΑ λοιπόν ήταν "εθνικός" στο "θρήσκευμα"), ονειρεύεται ένα Θεϊκό Παιδί....
Παραθέτω ΑΥΤΟΥΣΙΟ το κείμενο...
"'Ηλθε ή τελευταία αυτή εποχή
που την προείπε η Σίβυλλα της Κυμαίας,
ξαναρχίζει η μεγάλη τάξις των ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΝΤΩΝ αιώνων
τώρα ΞΑΝΑΕΡΧΕΤΑΙ η Παρθένος και μαζί με αυτήν το βασίλειον του Κρόνου,
ήδη απο το ύψος των ουρανών κατεβαίνει μια νέα φυλή.
Το παιδί αυτό, ΠΟΥ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ
και να ΞΑΝΑΦΕΡΕΙ την χρυσή εποχή είς ολόκληρον τον κόσμον,
καταδέξου, ώ αγνή Λουκίνη να το προστατεύσεις,
ΗΔΗ βασιλεύει ο δικός σου αδελφός ο ΑΠΟΛΛΩΝ....
Είδες επάνω στον σαλευμένον άξονα του που ισορροπείται ο κόσμος, είδες την γήν, τα παλάγη μέσα στην απεραντοσύνη τους,
τον ουρανόν και το βαθύν θόλον του, ολόκληρη τη φύση που σκιρτούν
ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΑΙΩΝΟΣ!"

Αυτό που θέλω να πώ καλέ μου φίλε dix, είναι ότι ήταν προαποφασισμένο το γεγονός της "αλλαγής" των πραγματών....
Σε άλλο τόπικ φίλε μου, έχω αναφερθεί εκτενέστερα για το πόσο είχε "διαφθαρεί" η προγονική θερησκεία ΜΑΣ. Οχι η ουσία της, αυτή μέσο των ΜΥΗΜΕΝΩΝ πέρασε ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ στη νέα μορφή που έλαβε με το όνομα του Χριστιανισμού.
Αυτό που είχε ΚΑΙ τότε φθαρεί ήταν το ΙΕΡΑΤΕΙΟ της. Πάντα αυτό φταίει για ΟΛΑ...

Και λέγοντας αυτά θα ήθελα να σου θυμίσω μέσα απο την αγαπημένη μου τραγωδία "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ" του Αισχύλου ότι ο ΜΥΗΜΕΝΟΣ στα Ελευσίνια Μυστήρια, γιός του ιερέα των Παμέγιστων Μυστηρίων της Δήμητρος, παρολίγο έλειψε να καταδικασθεί σε θάνατο απο τους Αθηναίους, διότι ΕΤΟΛΜΗΣΕ να φανερώσει μέσα απο την τραγωδία του αυτή και δια στόματος του Προμηθέως του, ΟΤΙ ΘΑ ΕΤΕΛΕΙΩΝΕ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΣ!!!

Είπες φίλε μου ότι καταπιάστηκες κάποτε με τον εσωτερισμό...
Ο εσωτερισμός φίλε μου είναι το να μπορείς και αντιλαμβάνεσαι ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ και την ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ...

Ο μέγας Ορφέας, αυτό μας δίδαξε...
'Ενας είναι ο Θεός... 'Ενας ΗΤΑΝ.... 'Ενας θα παραμείνει....
Ενιαίος με ΟΛΟΥΣ και ΟΛΑ....

Κέλσος

30/06/2002, 04:15:44
Αγαπητοί φίλοι, άξιοι συζητητές (όπως έχει ποικιλοτρόπως αποδειχθεί) των Forums (ή Fora κατά το Λατινικότερο) του ESOTERICA.gr!

Το μήνυμα αυτό δεν είναι απάντηση σε αυτό το θέμα - αν και θα το ήθελα πολύ, άλλη στιγμή όμως - απλώς μία υπενθύμιση για να κάνουμε τα "νήματα συζητήσεων" (threads) πιο λειτουργικά. Παρακαλώ όταν αναφέρεστε σε κάποιο άλλο θέμα στο οποίο έχετε αποστείλει απάντηση ή χρησιμοποιήτε στην επιχειρηματολογία σας να συμπεριλαμβάνετε (κατά το δυνατόν φυσικά) τον υπερσύνδεσμο (Link) για το συγκεκριμένο αναφερόμενο θέμα.

Αυτό μπορεί πανεύκολα να γίνει αν ανοίξετε δύο (ή και περισσότερα) παράθυρα του browser με τα υπόλοιπα θέματα που θέλετε να συμπεριλάβετε ως αναφορές και αντιγράφοντας (copy/paste) τις διευθύνσεις τους από το πεδίο διεύθυνσης του browser. Η διεύθυνση μπορεί να εισαχθεί στο μήνυμα που επεξεργάζεστε την εκάστοτε στιγμή χρησιμοποιώντας το κουμπί του παράθυρου συγγραφής ("Εισαγωγή Υπερσυνδέσμου") και ανάμεσα στα δύο tags αρχής και τέλους που δηλώνουν τον υπερσύνδεσμο.

Το απολύτως βέλτιστο για την περίπτωση είναι να συμπεριλαμβάνεται και ο υπερσύνδεσμος στη σελίδα που αναφέρεστε και ένα μικρό αντιπροσωπευτικό απόσμασμα από το ίδιο θέμα (χρησιμοποιώντας το κουμπί ) εάν είναι ενδεικνυόμενο.

Η παραπάνω μέθοδος θα βοηθήσει πρώτα απ'όλα τη δική σας αξιοπιστία στις θέσεις σας (που είναι βέβαια δεδομένη), είναι επίσης ένα δείγμα ευγένειας προς τους υπόλοιπους συνομιλητές (που δεν θα χρειαστεί έτσι να καταφύγουν στην οδό της "Αναζήτησης" για να ξετρυπώσουν την αναφορά σας), ένα βοήθημα σε οποιονδήποτε άλλο αναγνώστη του συγεκριμένου θέματος και ένα βήμα προς την καλύτερη αξιοποίηση αυτού του μέσου επικοινωνίας που χρησιμοποιούμε σε αυτόν τον χώρο και που αν γνωρίσουμε τις δυνατότητές του έχει πολλά περισσότερα να μας προσφέρει.

Αποστέλλω αυτήν την προκαταρκτική οδηγία σε αυτό το νήμα συζήτησης όχι εξαιτίας δυστοκίας στη συζήτηση - που κάθε άλλο παρά συμβαίνει - αλλά επειδή συμμετέχουν σε αυτό μερικοί από τα πιο ενεργά Μέλη των Forums που θεωρώ ότι πρέπει, και θέλουν, να μεταδίδουν τις καλές συνήθειες και στα υπόλοιπα Μέλη! Θα αποστείλω οδηγίες για την λειτουργικότερη χρήση των Ομάδων Συζήτησης και του Λογισμικού που τις υποστηρίζουν σε καταλληλότερους χώρους για όλα τα Μέλη στη συνέχεια και όποτε υπάρχει κάτι που μπορεί να βοηθήσει και έχει πέσει στην αντίληψή μας.

Εκ μέρους της Ομάδας Ανάπτυξης του ESOTERICA.gr θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για άλλη μία φορά για την πολύτιμη συμμετοχή σας.

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

dixΜέλος
30/06/2002, 11:13:36
Φίλε Κέλσο, καλημερίζω, σχετικά με τον Βιργίλιο δεν μπόρεσα να βρω το αρχαίο κείμενο (αν το έχεις θα ήταν καλό να το δούμε) αλλά και πάλι από την νεοελληνική μετάφραση δεν βγαίνει καθαρό νόημα, είναι η κλασική περίπτωση που ο καθείς το εννοεί όπως θέλει.

Επίσης βρήκα τις κάτωθι πληροφορίες
Βιργίλιος Μάρων, Πόπλιος (Puplius Vegilius Maro, -70 έως -19)
[ΔΟΜΗ εκδ. 1970, τομ.3 σελ.313]
Βουκολικά ή Εκλογές (βιβλίο IV)
Την έξαρση μιας νέας ειρήνης και την έλευση ενός νέου αιώνα με την γέννηση ενός μυστηριώδους βρέφους, που είναι ίσως ο γιός του Ασίνιου Πολλίωνος και που ο Μεσαίωνας* το είδε ως προαίσθηση της ελεύσεως του Χριστού.
-
* Η δόξα του Βιργιλίου έφθασε στην αποκορύφωσή της τον Μεσαίωνα, όταν θεωρήθηκε μάγος, δάσκαλος κάθε σοφίας και προφήτης του χριστιανισμού.

αναφέρεται προφανώς στον υιό του Ασίνιου Πολλίωνος, κι αυτόν δεν μπόρεσα να το βρω διότι όλα τα βιβλία που έχω είναι Ελλήνων και αυτών που πραγματικά «μετέχουν» της Ελληνικής παιδείας.
Να σημειώσω ότι ο Βιργίλιος ήτο μεταξύ Επικουρισμού και Στωικισμού (οποία σύμπτωση, κι εγώ ...) αλλά αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτα αν δεν «μετέχει» της Ελληνικής Παιδείας, η ματιά μας πρέπει να είναι ΙΔΙΑ με αυτή των προγόνων μας αλλιώς χάνουμε το νόημα.

Επανέρχομαι στον Πορφυρίο και στο βιβλίο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚ ΛΟΓΙΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ στο επίμαχο κείμενο.

Τόν γάρ Χριστόν οι θεοί ευσεβέστατον απεφήναντο καί
αθάνατον γεγονότα, ευφήμως τε αυτού μνημονεύουσι.
Περί γούν τού Χριστού ερωτησάντων, ει εστί θεός, φησίν [η
`Εκάτη]:
''Οττι μέν αθανάτη ψυχή μετά σώμα προβαίνει,
γιγνώσκεις: σοφ<ίης δέ τετμημένη αιέν αλάται>.
ανέρος ευσε<βίη> προφερεστάτου εστίν εκείνη
ψυχή.
'Επερωτησάντων δέ, διά τί εκολάσθη, έχρησεν:
Σώμα μέν αδρανέσιν βασάνοις αιεί προβέβληται:
ψυχή δ' ευσεβέων εις ουράνιον πέδον ίζει.

Ε λοιπόν τι λέει; Δεν ομιλεί περί προφητείας ούτε τίποτα φοβερό.
Αν και ο Πορφύριος, για να μην ξεχνάμε, είναι μετά γέννησης του Τζεσουάχ, δεν εγνώρισε ο ίδιος τον Τζεσουάχ αλλά μέσα από τα κείμενα των Εβραίων.
Δεν μπόρεσα να διαβάσω όλο το βιβλίο (η μετάφραση είναι πάρα πολύ κουραστική μια και δεν κατέχω καλά την αρχαία μας γλώσσα, ακόμη) για να δω πότε αναφέρεται αν και σίγουρα θα αναφέρεται στους χρόνους του αφού δεν έχουμε άλλη παρόμοια «νύξη» από τους Έλληνες την οποία βέβαια και οι χριστιανοί θα την σώζανε και θα την διατυμπανίζανε αλλά θα το εγνώριζα κι εγώ.

Αυτό που θέλω να πώ καλέ μου φίλε dix, είναι ότι ήταν προαποφασισμένο το γεγονός της "αλλαγής" των πραγματών....
Αυτό δεν έχει καμία ουσία, ο Κόσμος πάντα άλλαζε και πάντα θα αλλάζει, αιώνιος Κοσμικός νόμος - τώρα αν σου πω ότι είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή και ότι τα επόμενα 100 χρόνια θα συμβούν τρομακτικές αλλαγές στην ανθρωπότητα θα είμαι προφήτης; κι η κουτσή γάτα μπορεί να δει το τέλμα στο οποίο έχει πέσει η ανθρωπότητα (το οποίο βέβαια είναι το αποτέλεσμα του χριστιανισμού, γιατί αν δεν είχε κρατήσει τον κόσμο στο πνευματικό σκοτάδι για 1600 χρόνια η αλλαγή θα είχε γίνει προ πολλού και με λιγότερο κόστος ...).

έχω αναφερθεί εκτενέστερα για το πόσο είχε "διαφθαρεί" η προγονική θερησκεία ΜΑΣ. Οχι η ουσία της ...
Ευτυχώς το άλλαξες στο τέλος γιατί η «ουσία» του Ελληνισμού είναι διαχρονική, τα επιμέρους σίγουρα αλλάζουν ανάλογα την σπείρα αλλά οι βασικές αρχές Αρετή, Ελευθερία, Έρως, Ομορφιά, Ήρως, Δικαιοσύνη κλπ είναι Κοσμικές ιδέες και Θεοί και είναι αιώνια.
Τώρα όσον αφορά τα αίτια της ανθρώπινης διαφθοράς το συζητάμε.

η ουσία της, αυτή μέσο των ΜΥΗΜΕΝΩΝ πέρασε ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ στη νέα μορφή που έλαβε με το όνομα του Χριστιανισμού
ΕΔΩ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ (ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ), για πες μου που το είδες;
Εδώ μιλάμε για δύο ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ κοσμοθεωρήσεις και στάσεις ζωής.
Από την μια έχουμε αυτούς που ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ την Αλήθεια μέσω της Φιλοσοφίας κι από την άλλη έχουμε του Ιουδαίους (και Ιουδαιοσκεπτομένους) που ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ την Αλήθεια μέσω θείας αποκάλυψης (!) και από προφήτες (το οποίο το κάνει το πιο κατάλληλο σύστημα ελέγχου του ανθρώπου).
Θα ήθελα, όμως αν θέλεις να συνεχίσεις περί χριστιανισμού και Ελληνισμού, να μου πεις που στηρίζεις την άποψή σου, και γενικά σου έχω πει ότι μου αρέσει να μιλάμε με στοιχεία, δηλ. είναι η συνέχεια διότι αυτό είναι ίδιο το άλλο σημαίνει εκείνο κ.ο.κ. όχι τίποτα άλλο αλλά για να μπορούμε να συζητάμε.

Ενας είναι ο Θεός... 'Ενας ΗΤΑΝ.... 'Ενας θα παραμείνει....
Ενιαίος με ΟΛΟΥΣ και ΟΛΑ....

Ακριβέστατα φίλε Κέλσο, κι όποιος το γνωρίζει αυτό σέβεται, τουλάχιστον από «θρησκευτικής» πλευράς όλους τους υπόλοιπους. όπως κι οι Έλληνες, κι όπως ΔΕΝ έκαναν και συχεχίζουν να ΜΗΝ κάνουν οι Εβραιοχριστιανοί (και το γράφω έτσι για να τονίσω την καταγωγή της κοσμοθεωρίας των χριστιανών που είναι γέννημα θρέμμα της Ιουδαικής που είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ και ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ (μην κάνεις το σφάλμα να μου ζητήσεις στοιχεία για το που στηρίζω αυτά διότι θα σου παραθέσω σχεδόν όλη την παλιά διαθήκη κι όχι μόνο .... )

Ο θεός είναι ένας, γιατί όλα είναι ένα, αλλά ο καθείς του δίνει ιδιότητες κατά το δοκούν, το οποίο είναι καλό διότι η πολυφωνία ήταν πάντοτε παράγοντας εξέλιξης και γνώσης του θείου, γι αυτό άλλωστε ανταλλάσσουμε απόψεις εδώ.

Έχω παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό, κάτω από την πίεση της αληθινής ιστορικής αποκατάστασης αλλά και της έρευνας (για να μην πω και της γενικής κατακραυγής του κόσμου που επιτέλους άρχισε να ξυπνάει από το βυζαντινό πνευματικό σκότος), πολλοί χριστιανοί προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από τον χριστιανισμό σαν θρησκεία προτάσσοντας σαν αντίποδα τον Τζεσουάχ.

Δηλαδή τι εστί Τζεσουάχ ? ας παραβλέψουμε αν υπήρξε ιστορικά ή όχι, κι ας δούμε τι ήταν και τι έκανε και προ πάντων τι είπε.

Τι ήταν ? προφανώς ένας ραβίνος που ήθελε να αλλάξει τον μωσαϊκό νόμο για να βοηθήσει τους ομοεθνείς του εβραίους από την ρωμαϊκή κυριαρχία.

Τι έκανε ? προπαγάνδα και απόπειρα συνένωσης τως εβραικών νομαδικών φυλών εναντίων των ρωμαίων.

Τι είπε ? ΤΙΠΟΤΑ απολύτως, όταν ρωτήθηκε από τον Πιλάτο για την αλήθεια.
Τι καινούργιο? Τι θεϊκό? είπε ο Τζεσουάχ που να μην είχε ειπωθεί χιλιάδες χρόνια πριν από τους αρχαίους λαούς?
Οι οποίοι τα είχαν πει (κι όχι μόνο αυτά αλλά πολύ περισσότερα) πολύ καλύτερα και είχαν δημιουργήσει λαμπρούς πολιτισμούς κι όχι πνευματικό σκότος, βία και αίμα που ήταν και είναι τα προιόντα (κι η πραγματική έννοια της Αγάπης) των εβραιοχριστιανών.
Δείτε ακόμη και σήμερα στην ιερουσαλήμ, που είναι η καρδιά κι ο πιο ιερός τόπος του ιουδαισμού και των δύο του αιρέσων, τι αίμα χύνεται και πως αθώα παιδιά σκοτώνονται με τον πιο φρικτό τρόπο, ΑΙΣΧΟΣ ! αυτό όμως πραγματικά αντιπροσωπεύει ο Ιεχωβά.

Πάντως ότι δεν κατάφερε ο Τζεσουάχ το κατάφερε ο Σαούλ, διέλυσε την ρωμαική αυτοκρατορία εκ των έσω ...

Εύχομαι να μην κούρασα

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε

dixΜέλος
30/06/2002, 11:20:42
Μήπως θα πρεπε να φτιάξουμε ένα καινούργιο θέμα και να συνεχίσουμε εκεί ? γιατί είναι κρίμα να "χαλάμε" αυτό που αναφέρεται στον Μέγα Ιουλιανό.

thothΙδρυτικό Μέλος
30/06/2002, 13:17:42
Όλα καλά φίλε μου Dix.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ποια είναι η άποψή σου για την επιτυχία του...Τζόσουαχ και του.... Τζοσουχαισμού και γιατί ένας φτωχός και μόνος (όχι καουμπόης) ο Σαούλ... σαούλιασε ολόκληρη την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία;

Πώς ένας ραββίνος, ο Τζόσουαχ, δειλός (μπροστά στον Πιλάτο), που το μόνο που ήθελε ήταν να ενώσει τους Ιουδαίους ενάντια στην Ρώμη, κατάφερε να δημιουργήσει οπαδούς που άλλαξαν σε 3 αιώνες τον ρου της Ιστορίας; Και αυτό το έκανε αλλάζοντας την κυρίαρχη θρησκεία σε χιλιάδες ανθρώπους, πριν γίνει επίσημη θρησκεία.

Σε αυτά που λες για την νοοτροπία των καθεστωτικών Εκλησιών συμφωνώ απολύτως και καλό είναι να αρχίσουμε μια καμπάνια, με συνεντεύξεις και άρθρα, πολιτισμένη και φιλοσοφημένη ενάντια στον σκοταδισμό της εκκλησίας και των ΜΜΕ. Πολύ πιθανόν να το κάνουμε ως Esoterica.gr.

Αυτό που βλέπω είναι ότι ισοπεδώνεις τα πάντα. Παραβλέπεις ότι θετικό έδωσε η θρησκεία του χριστιανισμού, παραβλέπεις τον εκφυλισμό του ιερατείου της αρχαίας θρησκείας. Δεν θέλεις να βλέπεις μεγάλους μυστικούς, άγιους, φιλοσόφους που έδρασαν μέσα από την χριστιανική θρησκεία, στο μέτρο του δυνατού.

Αυτό οδηγεί σε μια συνομωσιολογική φρενίτιδα που βαφτίζει κρυπτοιουδαιστικά τα πάντα που δεν έχουν ξεκάθαρα την ρίζα τους στην αρχαία ελληνική σκέψη. Με αυτό το πρόσχημα και αυτόν τον ΦΑΣΙΣΜΟ και ΡΑΤΣΙΣΜΟ (που επικαλείσαι) οι σύγχρονοι Αρχαιοελληνολάτρες προσπαθούν να "κάψουν", ανθρώπους, ομάδες, σχολές, οργανώσεις, συγγραφείς, βιβλία, περιοδικά πίσω από τα οποία βλέπουν εχθρούς του ελληνισμού.

Για μένα ο μεγαλύτερος εχθρός του Έλληνα είναι ο ίδιος ο κακός εαυτός του, ο τσαμπουκάς του, η τσαπατσουλιά του, το θράσος του, η τεμπελιά του, ο ωχαδελφισμός του. Αυτά πρέπει να αλλάξουν. Δεν φταίει ο χριστιανισμός για αυτά, αν και τα ενίσχυσε. Να χτυπήσουμε το κακό στην ρίζα του και όχι "ανεμόμυλους".

Το να μισούμε τον άλλον που υποστηρίζει διαφορετικά πράγματα, το ξεκινήσαμε στην εποχή του πολέμου χριστιανισμού-ελληνισμού. Αν θέλουμε να είμαστε διαφορετικοί και να είμαστε πραγματικοί Έλληνες πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τους άλλους, να μην τους φορτώνουμε τις αποτυχίες μας και να αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση από το σώμα και τα πάθη του. Να μάθουμε να μην φοβόμαστε το διαφορετικό και να παίρνουμε το καλύτερο από το κάθε τι γινόμενοι εκλεκτικιστές.

Ο μεγάλος εχθρός είναι η ίδια η άγνοιά μας. Ας μην του προσφέρουμε ως τροφή την ίδια μας την ύπαρξη.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

thothΙδρυτικό Μέλος
30/06/2002, 13:23:45
Συμφωνώ με το Dix στο ότι πρέπει να ξεκινήσουμε άλλο θέμα. Θα παρακαλούσα να συνεχιστεί αυτήν η ενδιαφέρουσα συζήτηση σε άλλο topic.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

30/06/2002, 13:37:48
Καλημερίζω την αγαπητή παρέα ετούτης της μεριάς των forums....
Καταρχάς να αναφέρω ότι εκ παραδρομής, ξέχασα να γράψω σε ποια εγκυκλοπαίδεια η Πυθία Θεόκλεια, αναφέρεται και ως Θεμιστόκλεια.
Είναι το "Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό του Ηλίου".....

Αναφέρθηκα στην ΑΜΕΣΩΣ προηγούμενη απάντησή μου, στο κατ' εμέ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ έργο του Αισχύλου, "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ"
Θα ήθελα λοιπόν προς χάριν των αξιολογότατων συνομιλητών μου να το δούμε ίσως λίγο "πιο βαθιά" ή γιατί όχι ΚΑΘΑΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΑ

Λοιπόν, για να συνδέσω τα προηγούμενα με όσα θα παραθέσω σαν σκέψεις, που θα πει ότι είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ άρα δεν είναι ΑΛΑΘΗΤΕΣ μιας και ΕΥΤΥΧΩΣ δεν είμαι ο Πάπας , άρα υπόκεινται σε ΚΑΘΕ κριτική. Φυσικά για να βελτιωθώ και εγώ, θα ήθελα η κριτική να είναι ΚΑΛΟΠΙΣΤΗ, χωρίς φανατισμούς, χωρίς δογματισμούς και φυσικά χωρίς χαρακτηρισμούς του τύπου "εβραιοχριστιανόδουλος" κλπ

Το συγκεκριμένο χωρίο που προανέφερα είναι από την έκδοση του "Προμηθέας Δεσμώτης" από τις εκδόσεις "ΠΑΠΥΡΟΣ"....

ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ
Πόσο βαρειά θα βάσταγες τα δικά μου πάθη, εμέ που ΔΕ μου γράφει θάνατο το ριζικό μου!...
'Ετσι θα γλύτωνα κι' εγώ απ' τα βάσανά μου, μα τώρα άλλο κανένα δεν βλέπω τέλος των δεινών μου
ΠΡΙΝ ΠΕΣΕΙ Ο ΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΟΝΟ
ΙΩ
Μπορεί ποτέ την εξουσία να χάσει ο Δίας;
ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ
Θάχαιρες, βέβαια, να δεις μια τέτοια τύχη.
ΙΩ
Πώς όχι, αφού απ' αφορμή του Δία τέτοια φριχτά υποφέρω πάθη.
ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ
Μπορείς λοιπόν να χαίρεσαι γιατί θα γίνει.
ΙΩ
Και ποιος θα τ' αφαιρέσει της αρχής το σκήπτρο;
ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ
Ο ίδιος (!!!!!) με τ' αλαφρόμυαλα καμώματά του (!!!!!)
ΙΩ
Και με ποίον τρόπο; ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟ ΑΝ ΔΕ ΒΛΑΦΤΕΙ.
ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ
Γάμο θα κάμει τέτοιο, που θα μετανοιώσει.
ΙΩ
Με θεά ή με θνητή; Απάντησέ μου, ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ.
ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ
Μη με ρωτάς! Αυτό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙ.
ΙΩ
Και θα ξεθρονιαστεί λοιπόν από τη γυναίκα του;
ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ
ΠΑΙΔΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΑΠ' ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΙ.
ΙΩ
Και να ξεφύγει το κακό δεν είναι τρόπος;
ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ
Κανένας, εξόν μονάχα αν εγώ λυθώ από τα δεσμά μου.
ΙΩ
Και ποιός, αν δε το θέλει ο Δίας, θαν' αυτός που θα σε λύσει;
ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ
Κάποιος απόγονός σου πρέπει νάναι.
ΙΩ
Τι είπες; Παιδί δικό μου από τα πάθη σου θα σε λυτρώσει;
ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ
Ναι, ΤΡΕΙΣ γενιές μετά τις ΔΕΚΑ πρώτες

Στίχοι: 752 έως 774

Αυτό το ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ απόσπασμα κρύβει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ μυστικά!!!
Ας μη ξεχνούμε φίλοι μου ότι αυτός που έγραψε το έργο, όχι ΑΠΛΑ ήταν ένας ΜΥΗΜΕΝΟΣ (άρα γνώστης μυστικών), αλλά ήταν και παιδί ιερέως των ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ.
Οι μυημένοι λοιπόν (όχι μόνο των Ελευσίνιων), γνώριζαν τα μελλούμενα.
Γνώριζαν επίσης και τις ΑΙΤΙΕΣ των επερχόμενων αλλαγών...

ΙΩ
Και ποιος θα τ' αφαιρέσει της αρχής το σκήπτρο;
ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ
Ο ίδιος (!!!!!) με τ' αλαφρόμυαλα καμώματά του (!!!!!)

Φυσικά δεν μπορώ να δεχθώ ότι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ομιλεί ο ποιητής για τον Μέγα Δία....
Θα μπορούσε όμως να μιλούσε ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ για το "ιερατείο" και το εκκλησίασμα (κατά το αρχαιοελληνικό, δηλαδή για τον κόσμο, για το λαό).

Ο μύστης Αισχύλος, μας προσδιορίζει ΕΚΤΟΣ ακόμα την περιοχή απ' όπου θα προέρθει το "κατακρίμησμα απο του θρόνου" του Δία ΚΑΙ το όνομα που θα έχει ο απόγονος της Ιούς:

ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ
...Είναι στα περιόρια της Αιγύπτου μια πόλη που Κάνωβο τη λένε, στις εκβολές του Νείλου απάνω, εκεί σε ξαναφέρνει ο Δίας στα λογικά σου,
με πράο χέρι αγγίζοντάς σε - με την επαφή και μόνο.
Κι ΕΠΑΦΟΣ, από αυτό, θα ονομαστεί ο μελαψός ο γιος που θα γεννήσεις απ' το Δία,
και όλη τη χώρα θα εξουσιάσει, όση ποτίζει το πλατύ ρεύμα του Νείλου...
Στίχοι: 846 έως 852

Πραγματικά είναι άξιο ΜΕΛΕΤΗΣ σοβαροτάτης και όχι μιας απλής επιδερμικής ανάγνωσης το μεγαλειώδες αυτό έργο του Αισχύλου!!!

Ο Αισχύλος, μας ΕΞΗΓΕΙ τον λόγο που θα επακολουθήσουν οι αλλαγές στα πράγματα κατά τον μέλλοντα χρόνο....

ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ
Κι όμως μ' όλη την έπαρση του νου του ο Δίας θάρθει μια μέρα που θα γίνει ΤΑΠΕΙΝΟΣ,
γιατί ετοιμάζεται να κάμει ΓΑΜΟ, που άφαντο θα τον γκρεμίσει
από το θρόνο του και από την εξουσία και τότε θα συντελεστεί πέρα για πέρα
η κατάρα του πατέρα του, του ΚΡΟΝΟΥ, όπου ξεστόμισε σαν έπεφτε
από της πανάρχαιης βασιλείας του το θρόνο.
Και τον τρόπο για να αποστρέψει τέτοια συμφορά ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΟΣ, εξόν εμέ,
δε θα μπορούσε αλάθητα να του δείξει.
Εγώ μονάχα ξέρω τα μελλούμενα και πώς μπορούνε να ΜΗΝ γίνουν.
Μα τώρα ξέγνοιαστος ας κάθεται, θαρρώντας στα αιθεροσκέπαστα μπουμπουνητά του
και τινάζοντας στα χέρια του τα πύρινα αστροπελέκια.
ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΣΙΜΟ Σ' ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΝΤΡΟΠΗ,
γιατί ετοιμάζει ο ΙΔΙΟΣ του εαυτού του αντίπαλο απολέμητο, τέρας αντρείας,
που δυνατότερη από τον κεραυνό ΘΕ'ΝΑΙ ΝΑ' ΒΡΕΙ ΦΛΟΓΑ...
Στίχοι: 907 έως 922

Δε θέλω μέσα από ένα απλό τόπικ, μια θέση των όσων υποστηρίζω, να πελαγοδρομήσω και άλλο ακόμα τους φίλους μου...

Φυσικά και έχω να παραθέσω ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ως ΑΠΟΔΕΙΞΗ για το τι έγινε ΤΟΤΕ, για το τι γίνεται ΤΩΡΑ και για το τι θα γίνει στο ΜΕΛΛΟΝ.

Κλείνοντας ζητώ συγγνώμη αν σας κούρασα, αλλά θεώρησα ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μου προς την ΑΛΗΘΕΙΑ, που καμία θρησκεία ΔΕΝ μπορεί να είναι υπεράνω ΑΥΤΗΣ, να παραθέσω την άποψή μου για το ΑΝ υπάρχει ΔΙΑΦΟΡΑ μεταξύ του πολυθεϊστικού συστήματος των προγονών μας, με αυτό που σήμερα αποκαλείται χριστιανισμός και που τόσο πολύ μεγάλη εντύπωση έκανε στο φίλο μου τον dix, η θέση μου ότι ο εστεμμένος αυτοκράτωρ, ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ, "...δεν κατάφερε να ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΕΙ την Αρχαιοελληνική Σκέψη, με τη νέα ανερχόμενη θρησκεία, τον χριστιανισμό...

Φίλε μου dix, ΜΕΛΕΤΗΣΕ ακόμα πιο βαθιά τα έργα και θα δεις ότι ΚΑΜΙΑ διαφορά δεν υπάρχει.
Ο λόγος.... απλός, ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟΣ!!!
Γιατί η ΑΡΧΗ που κάποτε είχε το όνομα ΔΙΑΣ, ή καλύτερα ΖΕΥΣ, δεν μπορεί ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ να εκλείψει... 'Οταν θα γίνει αυτό (γιατί κάποτε θα γίνει), τότε θα έχει έρθει η ώρα εκείνη που ο ΚΟΣΜΟΣ με την αρχαιοελληνική διάσταση του όρου, θα ΔΙΑΛΥΘΕΙ και από την "τέφρα του θα ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ"... Αλλά αυτό, είναι ακόμα ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ μέσα στον Χρόνο- ΚΡΟΝΟ....

...Και να τα λεω πονώ και να σωπαίνω πόνος
και από παντού κακά και μαύρα...

Φίλος με όλους και με όλα.....

Κέλσος

Υ.Γ..... Για να σας "ανάψω ακόμα πιο πολύ τα αίματα", θέτω ένα ερώτημα.
Σε ποια πρόσωπα από την Εβραϊκή παράδοση και γραφή, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ οι ήρωες του Αισχύλου, Ο Δίας και ο Προμηθέας;;;;

30/06/2002, 14:04:28
Είμαι σύμφωνος για ένα νέο τόπικ με όποιο τίτλο θέλετε...
Αλλα θεώρησα ότι στο παρόν τόπικ έπρεπε να παραθέσω την άποψή μου πρός αποφυγή παρεξηγήσεως...

Πάντως ΞΑΝΑΛΕΩ ότι είμαι ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ και ως ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ δεν με ενδιαφέρει ΚΑΜΙΑ θρησκεία, παλαιά ή νέα....
Αυτό που με ενδιαφέρει, με ΔΙΑΚΑΙΕΙ θα έλεγα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Και ΚΑΜΙΑ θρησκεία, δοξασία, πίστη, αφοσίωση, εμπάθεια, λατρεία, δογματισμός, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Ποτέ δε με ενδιέφερε μια τοπικiστική άποψη, καμία εθνικηστική άποψή ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ ή απ' όπου και αν προέρχεται στο ΣΗΜΕΡΑ.

Κέλσος

Edited by - Kelsos on 01/07/2002 00:35:23

27/02/2006, 21:14:28

Υπήρξε και υπάρχει το τοπικ «χαμενοι στην μεταφραση» αν και ο δημιουργος του ζητα το κλειδωμα του, και έχει φυσικά τους λογους του.

Εγραφα στο τοπικ για δικους μου λογους, ανεξαρτητους από το αρτ προτζεκτ του δημιουργου μοζη.

Σεβομαι την επιθυμια του να κλειδωθει και γι αυτό δεν γραφω πλεον στο χαμενοι στην μεταφραση.

Ανεξαρτητως ομως του όποιου αρτ προτζεκτ του μοζη, για μενα και για αρκετούς άλλους, πιστεύω ότι το τοπικ υπήρξε μια οαση ελευθεριας στην οποία η μεταφραση ήταν το τελευταίο σημαντικο πράγμα.

ενας χωρος Τεχνης και ελευθεριας της εκφρασης - το μονο που ελειπε ηταν ο ηχος.

Αυτό θα προσπαθησω να αναπαραγω (παλι χωρις ηχο δυστυχως) δημιουργώντας αυτό το τοπικ.

Ανευ ουσιας, ανευ σημασιας είπε κάποτε ο φιλοσοφος Πουλικακος* και φυσικά είχε απολυτο δίκιο.

Οπότε μην αναλωθειτε στην μεταφραση (αλλωστε σας εκπαιδευσε ο μοζης σε αυτό) αλλά στην ανυπαρκτη ουσια και στην ανυπαρκτη σημασια – η ζωη είναι Τεχνη (από τις καλες μαλιστα ) αν την δειτε ολιστικα μέσα από τις λεπτομερειες, σας τοπα ?

Λετς σταρτ tolerance and insignificant αρτ λοιπόν!

* ο ίδιος είπε παρακάτω: "τρεχα, στην ακρη του δρομου, παραμονευει ο Αρχων του τρομου"

.

ΥΓ. φιλη μελος του φορουμ μου ειπε καποτε κατ ιδιαν: βρε τζωνυ σε διαβαζω, αλλά στο χαμενοι στην μεταφραση δεν σε καταλαβαινω"

καλη μου, τα ιδια πιθανον να συμβουν και εδω, αλλά ειπαμε: ανευ ουσιας, ανευ σημασιας

YG.2 σορυ για τα κεφαλαια, το γουορντ ταβαλε κι εγω βαριεμαι να τα διορθωσω.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

27/02/2006, 21:22:15

Τραγικο: εκοψαν τις μαθητικες πασαρελες!

(ναι γινονταν και με εσωρουχα )

www.johnniebegood.gr

27/02/2006, 21:23:38

Κοαν: Τι σχέση έχει το νέο μεγκαν με τα κωλαρακια ?

"Σας ξεσηκωνει" λενε οι διαφημιστες του (ερχεται και τοπικ για τις διαφημισεις μωρα μου - κρατηθειτε)

www.johnniebegood.gr

27/02/2006, 21:24:41

ειστε πάνω από 64 και θελετε να γινετε νιντζα?

ΣΧΟΛΕΣ ΝΙΝΤΖΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ «Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣΤΑΘΗΣ»

Σε 1234 δοσεις για τους συνταξιουχους του δημοσιου και πρωην μεντιουμ

www.johnniebegood.gr

27/02/2006, 21:25:32

Ουδεν κακον αμιγες καλου και η συγχρονικοτητα το αποδεικνυει – ποιος θεωρειτε ότι μου έκανε "κακο" με το βιβλίο μου?

Ξερετε (οσοι ξερετε) ποιος…

Δεν ξερετε όμως ότι τελικά μου έκανε καλο! (χωρίς να το θελει φυσικά, αλλά η συγχρονικοτητα κάνει τη δουλεια της με Τεχνη )

Ο Υψιστος καλλιτεχνης είναι το Θειον παιδες – και έχει χιουμορ, πιστεψτε με!

www.johnniebegood.gr

27/02/2006, 21:25:37
Τελικά ήτο μια κατάσταση Ζεν (ουχί μόνο το "χαμένοι στη μετάφραση").

Το ανέλυσα, το θυμήθηκα, το σκέφτηκα, το ξανασκέφτηκα, αλλά διαπίστωσα ότι μόνο να το ονειρευτώ μπορούσα.

Knowing something, knowing nothing, τα λόγια μας σκορπίσανε...

One more time maybe...

The forest? the sea? the mounten? Where can i find an animal?

Aνευ...ανευ ωσαν πατσάς

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
27/02/2006, 21:26:45

Καλε αυτή η Ουκρανη η Ζανα Μπλοκ έχει περάσει ποτέ από ντοπικγκ τεστ?

Σαν αντρας κομπλαρα, το ομολογω…

www.johnniebegood.gr

27/02/2006, 21:30:21

Τι χρωμα έχει η χεστρα σας?

Φετος είναι της μοδας το
λαχανι και το σςοκολα (αυτό για ευνοητους λογους)

www.johnniebegood.gr

27/02/2006, 21:32:54

ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΑΛΧΗΜΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

ΠΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙΣ ΤΑ 3.000 ΕΥΡΑ ΣΕ 15.000 ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ???

www.johnniebegood.gr