- ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΥΚΕΣ ΤΡΥΠΕΣ??? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΕΥΚΗ ΤΡΥΠΑ???
Όσο δε για τις λευκές τρύπες, αυτές αναφέρονται σε κάποιες θεωρίες με σκουπηκότρυπες (wormholes) όπου η μία άκρη αντιστοιχή σε μία μαύρη τρύπα και η άλλη άκρη (εφόσον δεχθούμε τη θεωρία των wormholes) οδηγεί σε κάποιο άλλο σημείου του σύμπαντός μας ή άλλου σύμπαντος στο οποίο εκβάλλει η ύλη που χάνεται στις μαύρες τρύπες.
Βέβαια ενώ μαύρες τρύπες έχουν βρεθεί δεν έχουν βρεθεί λευκές και ως εκ τούτου υφίστανται μόνο σε κάποιες συγκεκριμένες θεωρίες.
Φιλικά
Tomcat
Με αυτό τον τρόπο μια μάυρη τρύπα θα έπρεπε να είναι "άσπρη" με την ένοια να ακτινοβολεί "αρκετά" το υπόλοιπο της απορρόφησης.
Τα παραπάνω είναι υποθέσεις για το σύμπαν και θεωρίες εδώ και περίπου 10 χρόνια και παραπάνω...
Από τότε πολλές θεωρίες πολύ πιο ενδιαφέρουσες έχουν προκύψει απο εξίσου σοβαρούς επιστήμονες.
------------------------
Όσοι έκτισαν κάτω από τα αστέρια, έκτισαν πολύ χαμηλά.
quote:
Λευκοί νάνοι = Αστέρες νετρονίων, οι οποίοι παρεπιπτόντως σαφώς και δεν μαυρίζουν στη διάρκεια των ετών αγαπητέ φίλε Stavro.
Φιλικά
Tomcat
Edited by - stavros_p on 16/05/2004 11:35:17
Ένα ξέρω, οτι δε ξέρω τίποτα"
Ένα ξέρω, οτι δε ξέρω τίποτα"
quote:
Έτσι έκανε το πάντρεμα τριων επιστημών:της κβαντικής, της θερμοδυναμικής και μιας άλλης που σπάω το κεφάλι μου αλλά αδυνατώ να θυμηθώ.
Μήπως της...επιστημονικής φαντασίας;
Οχι, δεν κάνω καθόλου πλάκα.
Η φαντασία και ιδιαίτερα η δημιουργική είναι από τα καλύτερα όπλα ενός αναζητητή.
Αλλά ακόμα κι αυτή, ωχριά μπροστά στην πραγματικότητα:
"Η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία..."
Αρθουρ Κλαρκ
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
ΤΩΡΑ ΦΙΛΗ ΑΜΑΛΙΑ(ΕΤΣΙ ΥΠΟΘΕΤΩ ΣΕ ΛΕΝΕ)ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!
ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΣ!!! ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ Ο ΓΑΛΙΛΛΑΙΟΣ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΦΤΙΑΤΗΚΕ ΣΩΣΤΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο MENDELEEV ΕΙΔΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙΝΕΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ!?!
ΚΑΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!!
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ
C YA DUDES!?!
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
quote:"Η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία..."
Αρθουρ Κλαρκ
Heyyyy, αυτό το γράφω εγώ στην υπογραφή μου... και να φανταστείς ποτέ δεν διάβασα Αρθουρ Κλαρκ ![]()
Όταν η λογική ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, τότε μόνο βρίσκεις την αλήθεια.
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
------------------------
Όσοι έκτισαν κάτω από τα αστέρια, έκτισαν πολύ χαμηλά.
Το μαύρο είναι χρώμα ή απουσία χρώματος?
--
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Μια άσπρη γάτα είναι άσπρη και στο σκοτάδι?
---
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Λοιπόν αγαπητέ φίλε, η βασική θεωρία για της λευκές τρύπες είναι αυτή που λέει πως δημιουργούνται κατα την σύγκρουση δύο μαύρων τρυπών.
Κατα την σύγκρουση αυτή σταματά το spin των μαύρων οπών, εκλύεται απότομα ένα τεράστιο ποσό ενέργειας και σαν τελικό αποτέλεσμα έρχεται η πλήρης εξαέρωση των 2 μαύρων οπών.
Όπως είπα παραπάνω κατα την σύγκρουση εκλύεται τεράστιο ποσό ενέργειας απότομα μέν, βαθμωτά δε. Σε ορισμένα λοιπόν σημεία του ενεργειακού επιπέδου απο το οποίο περνάμε το σύστημα φαίνεται σαν μια τρύπα (και όχι 2) η οποία εκλύει ενέργεια.
Στα σημεία αυτά του ενεργειακού πεδίου λέμε οτι έχουμε μια "λευκή τρύπα".