ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΥΚΕΣ ΤΡΥΠΕΣ??? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΥΚΕΣ ΤΡΥΠΕΣ??? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

CYBERMASTER31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
CYBERMASTERΜέλος
15/05/2004, 21:11:59
ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΟΛΛΗΜΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ (ΕΒΕΛΠΙΣΤΩ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΩΣ ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΥΝΩΝ -ΜΗΝ ΜΕ ΠΕΙΤΕ ΨΩΝΙΟ-) ΙΔΙΕΤΑΙΡΗ ΑΓΑΠΗ ΤΡΕΦΩ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΒΑΝΤΙΚΗΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΛΕΥΚΕΣ ΤΡΥΠΕΣ!!!
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΕΥΚΗ ΤΡΥΠΑ???

stavros_pΜέλος
15/05/2004, 21:38:49
Λευκές τρύπες? Εγώ μόνο για λευκούς νάνους ξέρω: αφού εξαντληθεί το "καύσιμο" ενός άστρου (υδρογόνο αρχικά και μετά ήλιο...) αν θυμάμαι καλά γίνεται λευκός νάνος= "αστέρι" (σε μέγεθος όσο η γή περίπου) που αποτελείται αποκλειστικά από νετρόνια. Μετά από πολλά δισεκατομύρια χρόνια μπορεί να γίνει μαύρος νάνος (εντελώς νεκρό αστέρι).

tomcatΜέλος
15/05/2004, 22:21:06
Λευκοί νάνοι = Αστέρες νετρονίων, οι οποίοι παρεπιπτόντως σαφώς και δεν μαυρίζουν στη διάρκεια των ετών αγαπητέ φίλε Stavro.

Όσο δε για τις λευκές τρύπες, αυτές αναφέρονται σε κάποιες θεωρίες με σκουπηκότρυπες (wormholes) όπου η μία άκρη αντιστοιχή σε μία μαύρη τρύπα και η άλλη άκρη (εφόσον δεχθούμε τη θεωρία των wormholes) οδηγεί σε κάποιο άλλο σημείου του σύμπαντός μας ή άλλου σύμπαντος στο οποίο εκβάλλει η ύλη που χάνεται στις μαύρες τρύπες.
Βέβαια ενώ μαύρες τρύπες έχουν βρεθεί δεν έχουν βρεθεί λευκές και ως εκ τούτου υφίστανται μόνο σε κάποιες συγκεκριμένες θεωρίες.

Φιλικά
Tomcat

aktinoΝέο Μέλος
15/05/2004, 22:31:23
O Hawking σε ένα άρθρο του (αρκετα χρόνια πριν) πραγματεύεται το γεγονός οτι μια μαύρη τρύπα αντί να είναι "μαύρη" (απορρόφηση ύλης) ακτινοβολεί, αλλά όχι με την ένοια ότι εκτοξεύει ύλη (μέσα από τον ορίζοντα γεγονότων) αλλά ότι, λόγω των διακυμάνσεων του κενού (που μάλλον δημιούργησαν και το big bang) ένα κομάτι ακτινοβολίας απορροφήθηκε απο την τρύπα και το υπόλοιπο διέφυγε του ορίζοντα γεγονότων.
Με αυτό τον τρόπο μια μάυρη τρύπα θα έπρεπε να είναι "άσπρη" με την ένοια να ακτινοβολεί "αρκετά" το υπόλοιπο της απορρόφησης.
Τα παραπάνω είναι υποθέσεις για το σύμπαν και θεωρίες εδώ και περίπου 10 χρόνια και παραπάνω...
Από τότε πολλές θεωρίες πολύ πιο ενδιαφέρουσες έχουν προκύψει απο εξίσου σοβαρούς επιστήμονες.

astral-projectΜέλος
16/05/2004, 09:34:46
πρωτη φορα ακουω για λευκες.

------------------------

Όσοι έκτισαν κάτω από τα αστέρια, έκτισαν πολύ χαμηλά.

stavros_pΜέλος
16/05/2004, 11:31:01
Φίλε Tomcat, έχω διαβάσει ότι οι λευκοί νάνοι μετά από πολλά δισεκατομμύρια χρόνια γίνονται μαύροι νάνοι, επειδή "κρυώνουν" τελείως (έτσι έχω διαβάσει στο βιβλίο αστρονομίας του σχολείου). Ακόμα μαύρος νάνος δεν έχει βρεθεί στο σύμπαν

quote:

Λευκοί νάνοι = Αστέρες νετρονίων, οι οποίοι παρεπιπτόντως σαφώς και δεν μαυρίζουν στη διάρκεια των ετών αγαπητέ φίλε Stavro.
Φιλικά
Tomcat

Edited by - stavros_p on 16/05/2004 11:35:17

CYBERMASTERΜέλος
16/05/2004, 13:23:23
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΗ stavros_p ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΝΑΝΟΥΣ!!! ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ!!!

stavros_pΜέλος
16/05/2004, 16:31:23
ok, πάω πάσο, γιατί δεν το έχω ερευνήσει το θέμα και τόσο

GhostΜέλος
16/05/2004, 19:54:53

CYBERMASTERΜέλος
16/05/2004, 21:54:07
ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕ ΝΑΝΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΜΕ!!!

16/05/2004, 22:10:16
φίλε μου ,αν και αγαπάω και εγώ την κβαντική, και δη ,τα του σύμπαντος , δεν έχω ακούσει για λευκές τρύπες. Το έψαξα και στον ιστό πριν σου απαντήσω.

Ένα ξέρω, οτι δε ξέρω τίποτα"

16/05/2004, 23:26:33
Εύρηκα!!ακυρο το προηγούμενο. Οι λευκές τρύπες είναι μια θεωρία του χωκινς του 74". Διατύπωσε οτι με την έλευση δισεκατομμυρίων χρόνων ,μια μαύρη τρύπα εκρύγνυται και καταλήγει λευκή.Έτσι έκανε το πάντρεμα τριων επιστημών:της κβαντικής, της θερμοδυναμικής και μιας άλλης που σπάω το κεφάλι μου αλλά αδυνατώ να θυμηθώ.

Ένα ξέρω, οτι δε ξέρω τίποτα"

17/05/2004, 08:12:47
quote:
Έτσι έκανε το πάντρεμα τριων επιστημών:της κβαντικής, της θερμοδυναμικής και μιας άλλης που σπάω το κεφάλι μου αλλά αδυνατώ να θυμηθώ.

Μήπως της...επιστημονικής φαντασίας;

Οχι, δεν κάνω καθόλου πλάκα.
Η φαντασία και ιδιαίτερα η δημιουργική είναι από τα καλύτερα όπλα ενός αναζητητή.
Αλλά ακόμα κι αυτή, ωχριά μπροστά στην πραγματικότητα:

"Η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία..."
Αρθουρ Κλαρκ

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

CYBERMASTERΜέλος
17/05/2004, 14:20:42
XΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ (ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΧΡΗΣΤΗ ΚΟΥΦΙΑ ΓΗ) ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΨΗΛΟΒΡΙΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΚΒΑΝΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΝ ΚΑΙΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ!!! ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ???
ΤΩΡΑ ΦΙΛΗ ΑΜΑΛΙΑ(ΕΤΣΙ ΥΠΟΘΕΤΩ ΣΕ ΛΕΝΕ)ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!
ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΣ!!! ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ Ο ΓΑΛΙΛΛΑΙΟΣ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΦΤΙΑΤΗΚΕ ΣΩΣΤΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο MENDELEEV ΕΙΔΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙΝΕΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ!?!
ΚΑΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!!
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ
C YA DUDES!?!

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

TelxinasΜέλος
17/05/2004, 15:00:54
quote:

"Η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία..."
Αρθουρ Κλαρκ

Heyyyy, αυτό το γράφω εγώ στην υπογραφή μου... και να φανταστείς ποτέ δεν διάβασα Αρθουρ Κλαρκ

Όταν η λογική ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, τότε μόνο βρίσκεις την αλήθεια.

beyondΜέλος
18/05/2004, 07:05:09
ΑΡΑΓΕ Θ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΟΥΛΗΚΟΤΡΥΠΕΣ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΑΣΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ?

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

astral-projectΜέλος
18/05/2004, 12:07:37
ισως να μην προλαβουμε σαν ειδος να καταφερουμε κατι τετοιο ....

------------------------

Όσοι έκτισαν κάτω από τα αστέρια, έκτισαν πολύ χαμηλά.

18/05/2004, 12:26:09
φίλοι έχω και εγώ μια απορία:
Το μαύρο είναι χρώμα ή απουσία χρώματος?

--

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

18/05/2004, 12:27:04
Μια μαύρη γάτα είναι μαύρη και στο σκοτάδι?
Μια άσπρη γάτα είναι άσπρη και στο σκοτάδι?

---

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

Stavros_ΗΜέλος
18/05/2004, 12:42:11
Καλώς τον συνάδελφο !

Λοιπόν αγαπητέ φίλε, η βασική θεωρία για της λευκές τρύπες είναι αυτή που λέει πως δημιουργούνται κατα την σύγκρουση δύο μαύρων τρυπών.
Κατα την σύγκρουση αυτή σταματά το spin των μαύρων οπών, εκλύεται απότομα ένα τεράστιο ποσό ενέργειας και σαν τελικό αποτέλεσμα έρχεται η πλήρης εξαέρωση των 2 μαύρων οπών.

Όπως είπα παραπάνω κατα την σύγκρουση εκλύεται τεράστιο ποσό ενέργειας απότομα μέν, βαθμωτά δε. Σε ορισμένα λοιπόν σημεία του ενεργειακού επιπέδου απο το οποίο περνάμε το σύστημα φαίνεται σαν μια τρύπα (και όχι 2) η οποία εκλύει ενέργεια.
Στα σημεία αυτά του ενεργειακού πεδίου λέμε οτι έχουμε μια "λευκή τρύπα".