- Ποιά η σχέση μυστικών υπηρεσιών και εταιριών πληροφορικής; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Και αυθόρμητα, παρακαλώ. Εδώ και κάτι μήνες .... κατόπιν εορτής! ![]()
Dim.Kar, kαλά το είπες.
Βρέ ούστ... !![]()
Η ημέρα που θα καταλάβουν τι σημαίνει Ιερατείο...
.
παρεπιπτοντως ο μπουσης ζητησε να παρακολουθει ολα τα τηλεφωνα χωρις καν να ενημερωνει τις δικαστικες αρχες!
τρομολαγνεια γαρ...
δυο-τρεις γερουσιαστες αντεδρασαν αλλα φοβαμαι πως τα βοδια θα το αφησουν να περασει - μετα θαρθει η σειρα μας.
ηδη δεχτηκαμε την καταγραφη των κλησεων για δυο χρονια.
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
"ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ" (Δυστυχώς...)
Ομως, ακομη και τα σηματα καπνου θα μπορουσαν να ελεγχουνε. Τι τα θελουμε...να μην μιλαμε καθολου, να μην "ζουμε" γενικα γιατι ισχυει το εξης ρητο: "Μιλατε, σας ακουμε...Δεν μιλατε, σας βλεπουμε". Οποτε οτι και να κανουμε με παρακολουθουνε
...and the Predators will prevail...
urbis et orbis

Ε.Ο. Ανδρομέδιος ]+[ http://andromedios.blogspot.com
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18462&m=N22&aa=1
ΥΠΟΘΕΣΗ VODAFONE
Οι υποκλοπές δεν μπορεί να έγιναν χωρίς βοήθεια από μέσα
Ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά στην υπόθεση με τις υποκλοπές στην εταιρεία Vodafone είναι το πώς εγκαταστάθηκε το λογισμικό - κοριός στο πρόγραμμα της εταιρείας.
Μπορεί ένας hacker να εγκατέστησε το επίμαχο λογισμικό;
Δεν είναι hacker αυτός που το έκανε. Στην κινητή τηλεφωνία υπάρχει μία ιδιαιτερότητα. Για να μπει αυτό το λογισμικό πρέπει να «κατεβεί» η κεραία, να σταματήσει δηλαδή να λειτουργεί και μετά να την «ξανασηκώσουν» με ενεργοποιημένο το λογισμικό. Που σημαίνει ότι οι τέσσερις κεραίες κατεβήκανε, βγήκανε «εναλλάξ» για λίγες έστω στιγμές εκτός λειτουργίας και ξανανεβήκανε αφού ενεργοποιήθηκε το λογισμικό. Είναι αδύνατον λοιπόν να μην το αντιλήφθηκε κάποιος.
Άλλος δρόμος για να εγκατασταθεί αυτό το λειτουργικό δεν υπάρχει;
Μια εναλλακτική διαδρομή είναι το support service. H Ericsson ας πούμε έχει κάποιες μισθωμένες γραμμές οι οποίες τερματίζουνε μέσα στις εταιρείες που έχει πουλήσει το λογισμικό. Στη Vodafone, στην Cosmote, στην Tim. Και αυτή αν θες είναι μια κερκόπορτα του Δικτύου. Δηλαδή κάποιος από την Ericsson Σουηδίας, έχοντας σπάσει την Ericsson ή με τη βοήθεια της Ericsson θα μπορούσε να μπει κατευθείαν στη Vodafone παρακάμπτοντας όλα τα alerts.
Θα μπορούσε κάποιος με αυτές τις «μισθωμένες γραμμές» να εγκαταστήσει αυτό το λειτουργικό από μακριά και η Vodafone να μην αντιληφθεί την ύπαρξή του;
Το μεγάλο κόλπο ήτανε ότι είχανε φτιάξει ένα πρόγραμμα, το οποίο έδειχνε απενεργοποιημένο το επίμαχο λογισμικό. Lawful interception disabled. Δηλαδή οι σένσορες έδειχναν ότι η νόμιμη παρακολούθηση είναι απενεργοποιημένη, ενώ ήταν ενεργοποιημένη. Αυτό το λογισμικό όμως θέλει συνδυασμό software και hardware, μπορεί να μη σου κάτσει καλά. Κάποια στιγμή στους Ολυμπιακούς Αγώνες το ίδιο software είχε ενεργοποιηθεί από κάποιον άλλο φορέα κινητής τηλεφωνίας. Επειδή ήταν απαίτηση λόγω Ολυμπιακών. Σε πληροφορώ ότι ενεργοποιήθηκε μόνο για δύο μέρες. Υπήρχανε πάρα πολλά προβλήματα λειτουργίας. Κεραίες κοπήκανε, δεν υπήρχε επικοινωνία με τα κινητά, χάνoνταν SMS.
Δεν θα μπορούσε δηλαδή να το κάνει ακόμη και ο πιο καλός hacker;
Όχι, δεν θα μπορούσε να το κάνει. Ένας hacker μπορεί να κάνει ζημιά στη Vodafone, αλλά δεν μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά.
Μία μυστική υπηρεσία;
Δεν θα μπορούσε να το κάνει χωρίς πληροφόρηση και βοήθεια από μέσα.
Το σενάριο που παρουσίασαν οι τρεις υπουργοί πώς το άκουσες;
Δεν κατάλαβα αυτή την ιστορία με τα δεκατέσσερα τηλέφωνα. Όταν κάποιος έχει τη δυνατότητα να βάλει ένα τέτοιο software, δεν έχει ανάγκη από δεκατέσσερα τηλέφωνα. Μπορεί να δημιουργήσει ένα tunnel προς έναν server στη Μαλαισία και από εκεί να τραβάει όλο το περιεχόμενο. Δεκατέσσερα τηλέφωνα τα οποία δεν τα εντοπίζει κανείς επί δέκα μήνες, ενώ είναι μονίμως ανοιχτά και δημιουργούν δυσλειτουργία στο δίκτυο... Εγώ πιστεύω ότι αυτός που τα τοποθέτησε ήθελε να πει «κοίταξε να δεις, αυτό κάνω». Ενώ ταυτόχρονα τραβούσε αλλιώς το υλικό.
Να πάμε στη στιγμή της αποκάλυψης του κυκλώματος. Εσύ τι θα έκανες;
Είναι σαν να βλέπεις μια κρυφή κάμερα σε ένα δωμάτιο. Δεν θα την ξηλώσεις. Θα προσπαθήσεις να δεις πού καταλήγει το καλώδιο. Ή βάζεις κι εσύ μια κάμερα για να δεις ποιος θα έρθει στο δωμάτιο. Γιατί αυτός που έχει βάλει το software επισκεπτόταν συχνά το σύστημα. Μετά υπάρχουν ειδικές συσκευές που αντιγράφουν τον δίσκο, χωρίς να τον αλλοιώνουν. Προγράμματα Forensics analysis. Ή κάνεις το λεγόμενο honeynet entrapment, δηλαδή δημιουργείς ένα ιδεατό δίκτυο, ίδιο με το δικό σου, όπου κατευθύνεις τον επιτιθέμενο. Εκεί τον μπλοκάρεις. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν κάνεις απενεργοποίηση.
Και αν κάνεις απενεργοποίηση;
Αν δεν δηλώνει εγκληματική άγνοια, σημαίνει ότι θέλω να καταστρέψω ένα κομμάτι των αποδεικτικών στοιχείων και αυτόματα να αφαιρέσω τη δυνατότητα να εντοπίσω ποιος το έκανε.
Υπάρχει όμως υπηρεσία στη χώρα μας που θα μπορούσε να αποκαλύψει ένα τέτοιο ηλεκτρονικό έγκλημα;
H υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος της Αστυνομίας έχει κάνει πολύ μεγάλες επιτυχίες. Αξιοποιεί πιθανότατα hackers. Για τα δεδομένα τα ευρωπαϊκά είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι καλύτερη από την αγγλική υπηρεσία. Θεωρώ ότι και στο θέμα της Vodafone αν κάποιοι μπορούσαν να βγάλουν άκρη ήταν αυτοί.
H δυνατότητα να εντοπισθεί ο φταίχτης έχει χαθεί ολοκληρωτικά;
Τίποτα δεν διαγράφεται εντελώς. Με χρήση τεχνικών όπως αυτή του reverse engineering (αντίστροφη μηχανική) είναι δυνατόν να ανακτηθούν από τους φαινομενικά καθαρισμένους σκληρούς δίσκους κομμάτια του εκτελέσιμου κώδικα. Στη συνέχεια τα κομμάτια αυτά αφού «συγκολληθούν» και αναδομηθούν μπορούν να δώσουν μια επαρκή, ενίοτε πλήρη εικόνα από την εφαρμογή που διεγράφη από το σύστημα.
Κάποιοι λένε ότι οι Αμερικανοί έχουν άλλες καλύτερες μεθόδους.
Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν έναν δορυφόρο και να διαμεταγάγουν την κίνηση από τη Vodafone προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχουν και άλλα συστήματα. Σκέψου ότι έχουν μπει ακόμα και στο επίπεδο του mind control. Δηλαδή μπορούν να μελετήσουν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του εγκεφάλου. Τέτοια projects έχει η NSA. Ή μπορούν να κάνουν voice control, δηλαδή μπορούν να περάσουν το ηχόχρωμα, σε κάποια database, όπου όταν εντοπιστεί από οποιοδήποτε τηλέφωνο, αυτομάτως ενεργοποιείται ένα καταγραφικό.
ΤΑ ΝΕΑ , 11/02/2006 , Σελ.: N22
Κωδικός άρθρου: A18462N221
ID: 506395
εάν αυτός είναι τρόπος έκθεσης μιας άποψης, μάλλον κάπου το έχεις παρεξηγήσει το όλο θέμα...
![]()
Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθούνται και να φιλτράρονται δισεκατομμύρια τηλέφωνα και υπολογιστές!
Δισσεκατομύρια υπολογιστές δεν παρακολουθούνται αλλά όποιον θέλουν από τα δισσεκατομύρια μπορούν να παρακολουθήσουν.
Αυτά περί τρομοκρατίας είναι χαζομάρες. Δικαιολογίες για να μας παρακολουθουν. Παγκόσμιος έλεγχος. Αυτός είναι ο απότερος σκοπός.
Να μην καταγράφουν κανένα τηλέφωνο και να μην παρακολουθούν κανένα. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε αλλά δεν θα παραχωρήσουμε σε κανέναν, κανένα δικαίωμα, όπως το αππόρητο των συνομιλιών.

θα συμφωνίσω μαζί σου και θα προσθέσω στην τελευταία σου πρόταση το εξής:
Καλά κάνεις ρε μάγκα και διαθέτεις και χιούμορ....![]()
![]()
![]()
![]()
Με εκτίμηση,
nobody

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
nobody
quote:Protector
Ποιο είναι το πρόβλημα σας ρε παιδιά; Έχετε κάτι να κρύψετε?
Εγώ θα προτιμούσα να καταγράφονται όλες μου οι ασήμαντες επικοινωνίες ως θυσία για να σώζονται άπειρες ζωές από χιλιάδες εγκλήματα και τρομοκρατικές ενέργειες.
αλλοι μπορει ναχουν να κρυψουν κατι φιλε μου, που δεν απειλει το κοινο καλο αλλά εγκειται στα προσωπικα δεδομενα που ειναι συνταγματικα απορητα.
πχ να ειναι καποιος ομοφυλοφιλος και θελει να το κρυψει απ τον εργασιακο του χωρο και το κοινωνικο του περιβαλλον, ή να εχει εξωσυζυγικες σχεσεις.
απο την αλλη μερια εγω προσωπικα δεν θα ηθελα να ακουει κανεις το πως μιλαω με την γυναικα μου.
οσο για την τρομοκρατια, σταπε ο Ορφεας.
να συμπληρωσω οτι στην δικτατορια που προσπαθει να επιβαλει η νεα ταξη πραγματων η ταση ειναι να μας παρακολουθουν πληρως - δηλαδη στο μελλον μην απορησετε αν μετα απο κανα μεγαλο φτιαχτο χτυπημα σαν των διδυμων πυργων, μας επιβληθει να βαλουμε τσιπακι στο χερι μας.
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
Μην τρελαθούμε τώρα και ευτυχώς που εμείς οι Έλληνες σε γενικές γραμμές δεν τρώμε κουτόχορτο και είμαστε απο τους λαούς του δυτικού κόσμου που πάντα είμαστε επιφυλακτικοί σε αυτά που επαγγέλονται τα αμερικανάκια...
Φιλικά...
Διάβασα και τις 3 σελίδες, αλήθεια πόσα μηνύματα?, και αντιλήφθηκα το παρακάτω.
Υπάρχει ο φίλος Απέριττος ο οποίος μας παρέθεσε τις φοβίες του.
Υπάρχουν οι υπόλοιποι φίλοι που τις σχολίασαν ή τις ανέπτυξαν.
Και υπάρχει και ο φίλος Protector που αντιδρούσε στην συνομωσιολογία.
Ας μου επιτραπεί να σχολιάσω.
Ο πρώτος φίλος πολύ σωστά, με όλα αυτά που γίνονται και που μαθαίνουμε, φανταστείτε τι δεν μαθαίνουμε, νιώθει να απειλείται η ελευθερία του και αποφάσισε να το γνωστοποιήσει για να κεντρίσει και άλλων το ενδιαφέρων.
Πολύ σωστά ανέφερε την προμήθεια της κυβέρνησής μας από τον BG (Bill Gates).
Πολύ σωστά σκέφτεται πως θα μπορεί ο BG να έχει ενσωματώσει στα προγράμματα που μας πασάρει μια ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ, την οποία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει όπως και όταν αυτός θέλει.
Πολύ σωστά σκέφτεται πως αυτοί που δημιούργησαν το διαδίκτυο δεν θα το έχουν παραχωρήσει έτσι στην ανθρωπότητα ή σε κάποιους άλλους χωρίς να έχουν κρατήσει για τον εαυτό τους τον έλεγχο.
Πολύ σωστά θα μπορούσε να σκεφτεί πως με την χρήση των ευρυζωνικών δικτύων θα ξέρει αυτός ο κάποιος τι κάνουμε 24 ώρες το 24ωρο με τον υπολογιστή μας.
Ίσως μέσω του ηχείου να μπορεί και να ακούσει τι λέμε όλες αυτές τις ώρες.
Και από την άλλη ο φίλος Protector, ενώ στην αρχή κάνει μια πολύ καλή ανάλυση του πιθανού λόγου ύπαρξης των chain letters, στην συνέχεια έχει βαλθεί να μας πείσει πως είναι αδύνατο ο BG να έχει σκοπό του τον έλεγχο μας.
Και επίσης αναρωτιέται φωναχτά ποιο είναι το πρόβλημά μας αν μας παρακολουθούν.
Και λέει συγκεκριμένα :
quote:
Εγώ θα προτιμούσα να καταγράφονται όλες μου οι ασήμαντες επικοινωνίες ως θυσία για να σώζονται άπειρες ζωές από χιλιάδες εγκλήματα και τρομοκρατικές ενέργειες. Ουρλιάζουμε εναντίων εξουσιών και παρακολουθήσεων που δε πρόκειται καν να ασχοληθούν με εμάς να δουν τι λέμε μέχρι να πεθάνουμε….εκτός και αν ετοιμάζουμε να ρίξουμε κάνα πύργο!
Και εγώ του απαντώ. Τι θεωρείς εσύ «ασήμαντες επικοινωνίες» ώστε να μην σε ενοχλεί και να τις κάνεις θυσία?
Είναι ασήμαντη πληροφορία για σένα το πώς ερεθίζεις το έτερον σου ήμισυ?
Μπορεί σήμερα να είναι. Είσαι σίγουρος πως θα είναι και αύριο.
Να σας πως παρεμπιπτόντως πως πριν από χρόνια τα είχα με μια κοπέλα. Ένα βράδυ από τύχη ανακαλύψαμε πως το δωμάτιό της είχε κοριό που τον είχε βάλει ο προηγούμενος της.
Είναι ποτέ δυνατόν, εγώ, να μην έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου, πως ότι γίνονταν σε εκείνο το δωμάτιο το άκουγε και κάποιος άλλος? Όχι. Πάντα θα υπάρχει και θα προσέχω.
Και τελειώνει τον τελευταίο του συλλογισμό
quote:
Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθούνται και να φιλτράρονται δισεκατομμύρια τηλέφωνα και υπολογιστές!
Δηλαδή θα μπορούσε να ζει σε μια κοινωνία που ξέρει πως ότι κάνει καταγράφετε και ελέγχετε από τον καθένα τυχάρπαστο ρουφιάνο.
Μήπως δεν είναι τυχαίο ότι κάποιος υπεραμύνεται της προσπάθειας ελέγχου μας?
Θέλω να πιστεύω πως η αθωότητα είναι ο λόγος αυτής της προσπάθειας για εμφάνιση των φόβων μας ως αθώες περιστέρες.
Μάλλον όμως η αθωότητα μερικών είναι ο ένοχος για την κατάσταση που βιώνουμε.
Είναι όπως είχε πει κάποιος προηγούμενα το αντίστοιχο με την ναζιστική Γερμανία ή το παλιό με τον λύκο και τα πρόβατα.
Σιγά-σιγά συνηθίζουμε και σε λίγα χρόνια το τσιπάκι που φοβόνται κάποιοι, για τους δικούς τους λόγους, θα είναι πραγματικότητα και θα έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη προβατοποίηση μας.
Σας ευχαριστώ και πάλι που μου δώσατε το δικαίωμα να αναπτύξω τις σκέψεις μου και να τις μοιραστώ μαζί σας.
Ο Σημαδεμένος

The love is like a ball. Ul c
.|.
Φίλε scar_face σε χαιρετώ,
λοιπόν δεν αντιλέγω στα όσα λες αλλά θα προσθέσω κάτι σε ένα κομμάτι του "λόγου σου":
quote:
Δηλαδή θα μπορούσε να ζει σε μια κοινωνία που ξέρει πως ότι κάνει καταγράφετε και ελέγχετε από τον καθένα τυχάρπαστο ρουφιάνο.
Αν διαγράψεις την προτελευταία λέξη και θα αφήσεις το σκέτο ρουφιάνος, μέσα θα είσαι: διότι ήδη κάτι τέτοιο συμβαίνει (να εφιστήσω την προσοχή σας στα, ας τα αποκαλέσω "υπόγεια σπιτάκια"?)
Με εκτίμηση,
nobody
Ζήσε την στιγμή γιατί μπορεί να είναι η τελευταία σου
Δυστυχώς...
ΥΓ: Προς αποφυγήν παρεξήγησης να διευκρινίσω κάτι γιατί μερικοί λόγω πολιτικής τοποθέτησης να νοιώσουν θιγμένοι. Το θέμα δεν είναι ελληνικό (τοπικό), ούτε κομματικό. Είναι παγκόσμιο και πρωτίστως κοινωνικό και μεταφυσικό...
Edited by - Απέριττος on 18/02/2006 06:19:19
Edited by - Απέριττος on 18/02/2006 06:21:34
ΕΝΑ ΣΠΑΘΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΗ