ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί συμβατότητας σ' ένα ζεύγος. - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Περί συμβατότητας σ' ένα ζεύγος. - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Diostas11 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
DiostasΜέλος
13/09/2006, 22:14:26

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ Σ’ ΕΝΑ ΖΕΥΓΟΣ.

Πηγή:
http://www.torsunov.ru/

Παρακολούθησα στο ξένο Ιντερνέτ στο τσατ εξ αποστάσεως , χωρίς να συμμετέχω μια ενδιαφέρουσα συνομιλία, την οποία κατέγραψα με σκοπό να την παρουσιάσω εδώ, διότι πιστεύω, ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον για όλους.

Συνομιλούν με τον συγγραφέα – ερευνητή, ψυχολόγο και ειδικό της βεδικής γνώσης, δόκτορα Torsunov δυο γονείς, που ανησυχούν για το παιδί τους.

Ας ακούσουμε λοιπόν τι έχει ειπωθεί…

…ΠΑΤΕΡΑΣ : Που να βρεις σήμερα τα καλά παιδιά?

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : Όποιος ψάχνει- πάντα βρίσκει, το βασικό είναι να καταλάβεις, τι ακριβώς ψάχνεις.

ΜΗΤΕΡΑ: Εάν η κόρη μας δεν θελήσει να πιστέψει στον Θεό και τις Ιερές Γραφές, τότε δηλαδή δεν θα έχει καλή μοίρα στην ζωή της?

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Υπάρχουν πολλές οργανώσεις, τάγματα και κινήματα, στις οποίες οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν κάτι το αμόλυντο και φωτεινό.
Κατά κανόνα, αυτοί αναζητούν τρόπους, πως πρέπει να φέρονται σωστά με τους ανθρώπους, πώς να διατηρούν την φυσική και την ψυχική υγεία τους.
Το βασικό είναι οι οργανώσεις αυτές να μην προπαγανδίζουν την διαφθορά και να καλλιεργούν την απλοχεριά και την μη βία.
Εάν το επίπεδο της συνείδησης στην κόρη σας δεν είναι αρκούντος υψηλό για να ασχοληθεί με τις πνευματικές πρακτικές, τότε αυτή θα αναγκαστεί να αναζητεί την ευτυχία της ανάμεσα σ’ αυτούς τους ανθρώπους.

ΜΗΤΕΡΑ: Τότε ας μην χάνουμε τον χρόνο και ας αρχίσουμε να ψάχνουμε το κατάλληλο παιδί και που θα τον αναζητήσουμε.

ΠΑΤΕΡΑΣ: Μη βιάζεσαι, αν υποθέσουμε, ότι βρήκαμε για την κόρη μας την κατάλληλη παρέα φίλων, τότε που είναι η εγγύηση, ότι ακριβώς εκεί αυτή θα βρει τον κατάλληλο άνθρωπο και θα είναι ευτυχισμένη?

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Απόλυτη εγγύηση βέβαια πουθενά δεν υπάρχει, τα πάντα εξαρτώνται από το κάρμα της κόρης σας.
Αλλά στην περίπτωση της καλής παρέας υπάρχει η μεγαλύτερη βεβαιότητα, ότι η ένωση με τον άνθρωπο από κει θα είναι πολύ πιο ποιοτική και θα συμβάλλει στην ταχύτερη επεξεργασία του κακού κάρμα.
Η συμβατότητα στο επίπεδο των ανωτέρων ψυχικών κέντρων από μόνη της ήδη είναι εγγύηση, ότι τα πάντα στο μέλλον θα πάνε καλά.
Εκτός αυτού, αν η κόρη σας βρει το ταίρι της στο περιβάλλον, όπου οι άνθρωποι αναζητούν την αλήθεια- θα έχει τελείως άλλης ποιότητας σχέσεις και παραδεχτείτε το- υπάρχουν οι παρέες και οι παρέες.

ΠΑΤΕΡΑΣ: Νομίζω, ότι μπορείς να βρεις τον καλό άνθρωπο όπου να’ ναι.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Σας έχω πει, ότι υπάρχουν παρέες και παρέες.
Τον καλό άνθρωπο καλλίτερα να ψάχνεις ανάμεσα σε καλούς ανθρώπους. Καταλάβετέ το, ότι τα ανώτερα πνεύματα επίσης ενώνονται σε παρέες και για να βρεθείς σε μια τέτοια παρέα, πρέπει και συ να είσαι του ανάλογου επιπέδου.
Εάν ελπίζετε, ότι η κόρη σας θα βρει έναν καλό άνθρωπο σε μια κακή παρέα, τότε η σκέψη σας είναι λαθεμένη.
Βέβαια, μπορεί να συμβεί οι νεαροί , όταν ανταμωθούν σε ένα δυσμενές για την τελειοποίηση περιβάλλον , ξαφνικά ανακαλύπτουν, ότι η δική τους αντίληψη περί της ευτυχίας διαφέρει έντονα από αυτά, που βλέπουν γύρω τους.
Αυτό όμως γίνεται πάρα πολύ σπάνια.
Τις περισσότερες φορές με κείνους που θα κάτσεις- τέτοια πράγματα θα μάθεις.
Γι’ αυτό δεν αξίζει να υπολογίζεις να βρεις έναν ασυνήθιστο άνθρωπο σε μια συνηθισμένη παρέα.

ΜΗΤΕΡΑ: Με έχετε στεναχωρήσει τελείως.
Τώρα φοβάμαι πολύ για την κόρη μας.
Κι αν αυτή δεν θα ενδιαφέρεται για την τελειοποίηση?
Σε τέτοια περίπτωση θα είναι καταδικασμένη να αποτύχει?

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Νομίζω ότι έχετε την δυνατότητα να βοηθήσετε να παιδί σας να πάρει την σωστή οδό.
Σε πολλές καταστάσεις της ζωής μπορείς να υπερβείς το βαρύ κάρμα αν θαρραλέα και καρτερικά πορεύεσαι προς την ευτυχισμένη ζωή.
Αν εσείς δεν θέλετε να πορεύεστε μπροστά ενώ προσπαθείτε να λύσετε αυτό το δύσκολο πρόβλημα, τότε η κόρη σας εξ ολοκλήρου θα βρίσκεται υπό την εξουσία της μοίρας της.

ΠΑΤΕΡΑΣ: Θέλετε να μας πείτε, ότι αυτή θα είναι καταδικασμένη να έχει ένα κακό γάμο?

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Όχι, αντιθέτως, εγώ πιστεύω, ότι έχοντας τέτοιους καλούς γονείς όπως είσαστε εσείς- αυτή σταδιακά θα μπορέσει να γίνει ευτυχισμένη.

ΜΗΤΕΡΑ: Και γιατί όχι αμέσως? Γιατί σταδιακά?
Γιατί αυτή δεν πρέπει να γίνει ευτυχισμένη αμέσως? Δεν φτάνουν τα βάσανα μας? Πρέπει και το παιδί να καταδικάζεται σε τέτοια ζωή, όπως κάνουμε εμείς?

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Και γώ έτσι νομίζω. Πρέπει να δουλέψετε πολύ και τότε η μοίρα θα γίνει ευνοϊκή για σας και τότε θα έχετε αρκετή αρετή να βρείτε στην κόρη σας έναν πανάξιο σύζυγο.

ΠΑΤΕΡΑΣ: Τι σχέση έχουμε εγώ και η γυναίκα μου? Τι δουλειά έχει η αρετή μας? Όταν παντρεύεται η κόρη μας- τι δουλειά έχει αυτό με το κάρμα το δικό μου και της γυναίκας μου?
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μα έτσι όπως εσείς το παρουσιάζετε το θέμα, προκύπτει , ότι αν η κόρη σας θα έχει κακό κάρμα- εσείς δεν θα υποφέρετε καθόλου?

ΠΑΤΕΡΑΣ: Θα υποφέρω και γι’ αυτήν και για την γυναίκα μου, μόνο που είναι άγνωστο ποιος θα υποφέρει για μένα.

ΜΗΤΕΡΑ: Σταμάτα να μου παριστάνεις τον βασανισμένο. Ζεις σε σπίτι, που σε φροντίζουν, σε ταΐζουν- τι σου λείπει? Βλέπετε, δεν θέλει να υποφέρει για την κόρη του. Αγαπάς μόνο τον εαυτό σου, χρυσέ μου!

ΠΑΤΕΡΑΣ: Χτυπάνε συνήθως εκεί, που πονάει περισσότερο και η γυναίκα έχει το ταλέντο να χτυπάει ακριβώς εκεί.
Κατάλαβέ το- θέλω να μελετήσω αυτό το δύσκολο θέμα.
Θα ήταν καλλίτερο να κάθομαι και να μην ρωτάω τίποτε?

ΜΗΤΕΡΑ: Είσαι απότομος και μιλάς άσχημα μαζί μου και δεν ντρέπεσαι.
Ευχαριστώ για την σύγκριση και τώρα θα την θυμάμαι πολύ συχνά.

ΠΑΤΕΡΑΣ: Αφού με ξέρεις, ότι είμαι τελείως άκακος άνθρωπος, απλά από την στεναχώρια μου μπορώ να πω πέντε κουβέντες παραπάνω και δεν χρειάζεται να δίνεις έκταση στο θέμα αυτό.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Η κατάσταση οξύνεται, αλλά πράγματι, είναι δύσκολα κατανοητό- για ποιο λόγο ένας άνθρωπος πρέπει να υποφέρει για τα προβλήματα των άλλων ανθρώπων, που είναι γύρω του?
Αλλά σ’ αυτόν τον κόσμο τα πάντα έχουν ποιηθεί διαφορετικά, απ΄ όσο μας φαίνεται με την πρώτη ματιά.
Στην πραγματικότητα οι οικείοι μας άνθρωποι είναι οι επίσημοι εκπρόσωποι της μοίρας μας.
Αυτοί μοιραία μας επιβραβεύουν για τις καλές μας πράξεις και μας τιμωρούν για τις κακές- γι’ αυτό και αναγκαζόμαστε να υποφέρουμε όταν ερχόμαστε σε επαφή με τους οικείους μας.
Γι’ αυτό, όταν δουλεύετε με τον εαυτό σας, εσείς μπορείτε να απαλλαγείτε από την πιθανή τιμωρία, που μπορεί να προκύψει από την ανεπιθύμητη ένωση της κόρης σας με άλλον άνθρωπο.

ΜΗΤΕΡΑ: Άρα ο κακός γάμος της κόρης μας μπορεί να γίνει τρόπος πληρωμής του άσχημου κάρμα μου και του συζύγου μου?
Μα γιατί όλα έτσι έχουν ποιηθεί? Εγώ να πληρώσω το δικό μου άσχημο κάρμα, γιατί να εμπλέκονται τα τελείως αθώα παιδιά?
Πως θα είμαι ευτυχισμένη εγώ, έχοντας αυτήν την κατάσταση?

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Και οι δυο σας δεν με καταλάβατε σωστά. Η κόρη σας στην οικογενειακή της ζωή που θα κάνει- θα πληρώσει το δικό της κάρμα, ενώ εσείς, βλέποντας την ζωή της, μ’ αυτόν τον τρόπο θα πληρώνετε το δικό σας κάρμα.
Έτσι οι πάντες πληρώνουν μόνον το δικό τους κάρμα και αν ο καθένας καταλαβαίνει τι πράγματι συμβαίνει- κανείς δεν θα θυμώνει.

ΜΗΤΕΡΑ: Συνεπώς, αν ασχοληθώ με την προσωπική μου τελειοποίηση – η κόρη μου θα απαλλαγεί από το άσχημο οικογενειακό κάρμα?
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Όχι. Αυτό σημαίνει, ότι και να έχει η κόρη σας δυσκολίες, εσείς θα τις αντιλαμβάνεστε σωστά και δημιουργικά.
Έτσι, δουλεύοντας με τον εαυτόν σας, θα είσαστε ψηλά και έχοντας τον σωστό τρόπο σκέψης – θα έχετε την πραγματική δυνατότητα να βοηθήσετε το παιδί σας και το παιδί σας θα σας ευγνωμονεί.
Αλλά η ικανότητα να βοηθάς τους οικείους σου- είναι ολόκληρη επιστήμη.
Για να επικοινωνείτε σωστά με την κόρη σας και τον μελλοντικό γαμπρό της- πρέπει να δημιουργήσετε τις σωστές σχέσεις.
Και αυτό είναι δυνατόν μόνο στην περίπτωση αν εσείς θα ενδιαφέρεστε να βελτιώσετε τον χαρακτήρα σας και θα ασχοληθείτε με την πνευματική σας ανάπτυξη.

ΜΗΤΕΡΑ: Και με ποιόν τρόπο η σωστή μου συμπεριφορά μπορεί να έχει αποτέλεσμα στην οικογενειακή ζωή του παιδιού μου?

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Η σωστή σας συμπεριφορά θα δώσει ένα σημαντικότατο καρπό στις σχέσεις σας μαζί της.
Ως αποτέλεσμα της σωστής συμπεριφοράς σας στα προβλήματα της κόρης σας, σταδιακά η κόρη σας θα μάθει να ακούει προσεκτικά τις συμβουλές σας.
Μετά, ακολουθώντας τις σωστές συμβουλές σας αυτή θα έχει την δυνατότητα να αλλάξει την ζωή της προς το καλλίτερο.
Από την άλλη, αν εσείς δεν δουλέψετε με τον εαυτόν σας, τότε τα προβλήματά της θα σας προκαλούν τον εκνευρισμό και την οργή.
Αυτή θα είναι η αιτία της διένεξης στις σχέσεις με την κόρη σας και τον άνδρα της. Έτσι, αν δεν τελειοποιείτε τον εαυτόν σας δια της μοίρας της, εσείς θα αρχίσετε να πληρώνετε το δικό σας άσχημο κάρμα.

ΜΗΤΕΡΑ: Ποια πρέπει να είναι η σωστή συμπεριφορά μου στην μελλοντική οικογένεια της κόρης μου?

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Με δυο λόγια πρέπει να καταλάβετε, ότι η κόρη σας, από την στιγμή, που παντρευτεί, παύει πια να είναι δική σας και γίνεται του ανδρός της.
Μόλις συνειδητοποιήσετε αυτό, θα μπορέσετε να φέρεστε σωστά , δηλαδή με φροντίδα και σεβασμό και προς αυτήν και προς τον άνδρα της.

ΜΗΤΕΡΑ: Κοίτα που φτάσαμε… Να την μεγαλώνεις τόσα χρόνια, να κάνεις τον άθλο της τελειοποίησης- και όλα αυτά για το χατίρι της κόρης σου και στο τέλος πρέπει να παραιτηθείς και από το δικαίωμα της μητέρας.
Πόσο μπερδεμένα και ακατανόητα είναι όλα αυτά.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Δεν παραιτήστε από το δικαίωμα της μητέρας.
Απλά, όταν η κόρη σας παντρευτεί, εσείς θα υποχρεωθείτε να κτίζετε τις σχέσεις σας όχι προσωπικά μ’ αυτήν, αλλά με την οικογένειά της πια στο σύνολο.
Εάν εσείς δεν καταλάβετε αυτό, τότε θα αρχίσουν τα προβλήματα μεταξύ της οικογένειας της κόρης σας και της δικής σας οικογένειας.
Ως συμπέρασμα πρέπει να καταλάβετε, ότι η δημιουργία της οικογένειας μοιάζει με τις εξετάσεις, πριν συνάψει τον γάμο, ο άνθρωπος πρέπει να μελετήσει πολύ καλά πολλά θέματα και να δουλέψει πολύ καλά με τον εαυτόν του.
Ο πιο γρήγορος τρόπος να αλλάξεις τον εαυτόν σου- είναι να ασχοληθείς με τις πνευματικές πρακτικές.
Αλλά ούτε και στην περίπτωση αυτή δεν πρέπει να υπολογίζουμε, ότι η μελλοντική οικογενειακή ζωή θα είναι απόλυτα χαρούμενη.
Είναι πολύ δύσκολο σε μικρό χρονικό διάστημα της νιότης σου να φτάσεις στην πνευματική τελειοποίηση και να υπερβείς το άσχημο οικογενειακό σου κάρμα.
Στην επιλογή του συντρόφου της ζωής δεν πρέπει να αγνοείς τις συμβουλές των ενάρετων γονέων σου.
Όταν διαλέγεις τον σύντροφό σου, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις, αν αυτός είναι καλός η κακός.
Πολύ συχνά οι νέοι ερωτευμένοι τυφλώνονται από το πάθος του έρωτα και θεωρούν εκ των υστέρων ο ένας τον άλλον πολύ καλό.
Όμως, οι ενάρετοι και έμπειροι γονείς, που είναι στην άκρη, είναι ικανοί να καταλάβουν ποιος είναι ποιος.
Η όντως γνώση της αρετής, εάν χρησιμοποιηθεί στην δημιουργία της οικογένειας, αναπόφευκτα εξουδετερώνει τα βάσανα και τον πόνο.
Γι’ αυτό πριν τον γάμο, καλό είναι να μελετηθούν προσεκτικά όλα τα θέματα των Βεδών.
Ο κάθε άνθρωπος οφείλει να ξέρει πως και που θα βρει αυτός τον οικείο του άνθρωπο, ποιος πάνω-κάτω πρέπει να είναι αυτός, πως πρέπει να κτιστούν οι σχέσεις μαζί του, πως πρέπει να κτιστούν οι σχέσεις με τους συγγενείς του, πως πρέπει να αναπτύσσεις και να εμβαθύνεις τις σχέσεις.
Εάν ο άνθρωπος δεν μελετήσει σοβαρά όλα αυτά τα θέματα, τότε αυτός δεν μπορεί να ελπίζει στην μελλοντική οικογενειακή ζωή χωρίς βάσανα και σοβαρά προβλήματα.

ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΨΥΧΗ- Ο ΝΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

14/09/2006, 09:29:44
Καλημέρα σε όλους
Αγαπητέ φίλε για να το γράψεις όλο αυτό, μάλλον κάτι σε εντυπωσίασε και θέλεις να το συζητήσεις.
Ας κάνω μια κριτική θεώρηση έτσι όπως την είδα εγώ.

quote:
Που να βρεις σήμερα τα καλά παιδιά?

Τι θα πεί καλά παιδιά? Και ποιά είναι τα κακά?

quote:
Γιατί αυτή δεν πρέπει να γίνει ευτυχισμένη αμέσως? Δεν φτάνουν τα βάσανα μας? Πρέπει και το παιδί να καταδικάζεται σε τέτοια ζωή, όπως κάνουμε εμείς?

Με αυτή την οπτική ζωής είναι βέβαιο οτι χρειάζονται οικογενειακώς γκουρού... Πρόσεξε πως χαρακτηρίζει την ζωή της η μητέρα και τι επιδιώξεις εχει.
Βλέπει μόνο τις άσχημες πλευρές του τι έχει ζήσει. Αποκλείεται να μην υπήρχαν και ωραίες. Χαρακτηρίζει ως βάσανο την συνήθη καθημερινότητα, περιμένει απο την κόρη της να ανταποκριθεί στις δικές της χαμένες προσδοκίες θεωρώντας οτι η μόνιμη κατάσταση ευτυχίας πρέπει να είναι ο σκοπός της.

quote:

ΜΗΤΕΡΑ: Τότε ας μην χάνουμε τον χρόνο και ας αρχίσουμε να ψάχνουμε το κατάλληλο παιδί και που θα τον αναζητήσουμε

Συλλογική αναζήτηση, ομαδική ευθύνη σε ένα εντελώς προσωπικό θέμα.
Ισως θα έπρεπε να διδάξει στην κόρη της το πως θα αναλάβει την ευθύνη των δικών της επιλογών αντί να ψάχνουν όλοι μαζί μήπως και μοιραστούν τις ανασφάλειες τους...[ αλήθεια στην εποχή μας έγινε αυτή η συζήτηση η είναι εικονική ?]

quote:
ΜΗΤΕΡΑ: Άρα ο κακός γάμος της κόρης μας μπορεί να γίνει τρόπος πληρωμής του άσχημου κάρμα μου και του συζύγου μου?
Μα γιατί όλα έτσι έχουν ποιηθεί? Εγώ να πληρώσω το δικό μου άσχημο κάρμα, γιατί να εμπλέκονται τα τελείως αθώα παιδιά?
Πως θα είμαι ευτυχισμένη εγώ, έχοντας αυτήν την κατάσταση?

Ιδού συλλογισμός: To ''παιδάκι'' της που ψάχνει γαμπρό είναι το πιο αθώο πλάσμα που υπάρχει...για όλα δε φταίει το κάρμα...λές και εμείς είμαστε αμέτοχοι στις επιλογές μας...Η απωθέωση της μοιρολατρείας.

quote:
Στην επιλογή του συντρόφου της ζωής δεν πρέπει να αγνοείς τις συμβουλές των ενάρετων γονέων σου.
Όταν διαλέγεις τον σύντροφό σου, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις, αν αυτός είναι καλός η κακός.
Πολύ συχνά οι νέοι ερωτευμένοι τυφλώνονται από το πάθος του έρωτα και θεωρούν εκ των υστέρων ο ένας τον άλλον πολύ καλό.
Όμως, οι ενάρετοι και έμπειροι γονείς, που είναι στην άκρη, είναι ικανοί να καταλάβουν ποιος είναι ποιος.
Η όντως γνώση της αρετής, εάν χρησιμοποιηθεί στην δημιουργία της οικογένειας, αναπόφευκτα εξουδετερώνει τα βάσανα και τον πόνο.

Diostas εσύ θεωρείς οτι οι γονείς είναι άτομα ενάρετα, έμπειρα και πάντα αποφασίζουν σωστά?
Εγώ ως μητέρα δεν το πιστεύω. Ουτε ενάρετη είμαι, ούτε κατέχω τα πάντα, ούτε θέλω να αποφασίζω για οποιονδήποτε άλλον.
Η γνώση της αρετής και του κάλλους ανήκει στο τέλειο που ΑΚΟΜΗ αναζητούμε...άρα αυτά που λέει ο συγγραφέας είναι δογματικά και ανυπόστατα.

Το χειρότερο δε είναι οτι απουσιάζει εντελώς το αίσθημα που είναι ο βασικότερος παράγων σε αυτές τις αποφάσεις.
Λέει << Οι ερωτευμένοι τυφλώνονται>> ...δλδ εξισώνει τον έρωτα με το σκοτάδι. Προσωπικά αν και υπέρμαχος της λογικής σε αυτό το σημείο διαφωνώ περισσότερο απο όλο το υπόλοιπο κείμενο.

Φιλικά

galazia_sfairaΜέλος
14/09/2006, 11:08:17
Aγαπητέ Diostas,παρακαλώ και σενα και όλους να μην γλεστε διαβάζοντς τον παραλληλισμο μου που ναι μεν ξεκινώντας να τον γραψω ειχε να κανει μόνο με το όγκο των γραπτων σου αλλά αντιλαμβάνομαι ότι θα με βοηθησει να τεκμηριώσω και παραστατικά την αποψη μου.
Οταν λοπον αγαπητε,βλεπω τα θεματα σου με πιάνει πανικος πώς να τα διαβασω απο την αγωνία [θεωρώντας δεδομενο ότι εχει να πεις πολλα και σημαντικά],μην χάσω κατι σημαντικό απο τα γραφόμενα,μου θυμίζει τον απνικό μου οταν βλεπω ντολμαδάκια....ποτε δεν κανω ντολμαδακια,μα ποτε σας λεω,με πιανει πανικος οταν θυμαμαι την πελωρια κατσαρόλα της μανας μου με τα υπεροχα μικρα μικρα καλοτυλιγμενα ντολμαδακια της........η εικόνα της πελωριας κατσαρόλας είνα ενα παιδικο μου τραύμα.
Φαντασου λοιπον ποσα τετοια εχει ο καθενας μεσα του.
Σαν κόρη μιλωντας,ειμαισιγουρη πια οτι στην ζωή μου αναπαρηγαγα το μοντελο της μαμας μου και επειδη δεν ήθελα να ζήσω με τον ίδιο τρόπο,δηλαδή να μεινω μεσα σε ενα γαμο δυστυχής,εγω εκανα το αντιθετο,εκανα δυο γαμους και εφυγα κι απο τους δυο(στον ένα ε΄φυγα και στον αλλο με φύγανε).
Λοιπον αν οι γονεις μου ειχαν αλλο μοντελο πιστευω οτι θα ηταν αλλη και η δικη μου η ζωή,λεω τωρα εγω...Βεβαια λενε ότι ακόμα και τους γονεις μας του διαλεγουμε γιατι ακριβως απο το συγκεκριμενο μοντέλο εχουμε να μαθουμε όσα χρειαζόμαστε.....
Ενα ειναι σιγουρο για μενα αυτην την στιγμη,ειμα περηφανη και για τους γονεις μου και για τα διαζυγια μου ,εμαθα απο αυτα.
Σκεπτόμενη τωρα σαν μάνα και μαλιστα τριων παιδων που καμια σχεση δεν εχουν στον χαρακτηρα αλλα εχουν κοινη βαση αρχών.
Διδάσκοντο και βίωναν μαλλον έλλειψη αυτοπεποιθησης .........
Αυτο αναπαραγάγουν όμως........κι ευτυχως που καταφερα εγω να βρω τον εαυτο μου ,να προσαπθησω για μένα ,να γνωρίσω εμενα κι αυτο με βοήθησε να ανατρεψω και πεποιθησεςι των παιδιών μου.(μόνο τον φόβο με τα γιαπρακάκια δεν κατάφερα να ξεπερασω)
Θέλω ν απω μ εολα τουτα πως αποτους γονεις διδασκονται τα παιδια,αποτο δικο τους τροπο σκεπτεσθαι και συμπεριφορας ώστε να ξεκινησουν το ταξειδι της ζωής του.Αυτο δεν σημαινει ότι δεν θα κανουν τα λαθη τους,ζωή εκ του ασφαλους δεν βιώνεται.
Τα παιδια πρπει να ζησουν την δικη τους ζωή,οι γονεις ειναι απλά το μεσον που ήρθαν στην ζωή,τα παιδια δεν μας ανηκουν αλλα ανηκουν στον εαυτο τους,στα λαθη τους στην ζωή τους!!!!
14/09/2006, 23:19:57
Καλησπέρα!
Γενικά, συμφωνώ σε πολλά σημεία σε αυτή τη συζήτηση που μας
παρουσίασες φίλε μου Diostas.
Ειδικά τα λόγια του συγγραφέα...
Μπορεί κάποιες θέσεις να ακούγονται ίσως κάπως συντηρητικές,
αλλά κατά τη δική μου άποψη, απηχούν αλήθειες.
Η παροιμία "με όποιον άνθρωπο κι αν κάτσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις"
ήταν για μένα πάντα το κόκκινο πανί, ώστε να κάνω ακριβώς το
μη αναμενώμενο, να αποδείξω τη μη ισχύ της...
Τελικά, έφαγα τα μούτρα μου (και όχι μία ή δύο ή τρείς φορές μόνο...)

Ένας καλός φίλος, μου είπε κάποτε και το εξής:
"Πρέπει να κοιτάς προς τα εκεί που θες να πας, αλλιώς θα πάς
προς τα εκεί που θα κοιτάς!"

Λοιπόν, αν ψάχνουμε ανθρώπους οι οποίοι να έχουν πνευματική
καλλιέργεια, πού είναι πιό πιθανό να τους βρούμε, στο esoterica,
ή στο manari.gr ;

DiostasΜέλος
15/09/2006, 10:43:41
Κατά βάθος θέλω να συμφωνήσω με τις φίλες nst, galazia_sfaira και λίλιθ.

Όμως υπάρχει ο μέγας αστυνομικός του Σύμπαντος, που λέγεται ΚΑΡΜΑ.

Αν έχεις ανοικτούς λογαριασμούς απο τις προηγούμενες ζωές- θα σε αναγκάσουν να τους εξοφλίσεις.

Μπορείς να απαλύνεις το κάρμα σου- δεν μπορεις να το καταργήσεις.

Ο μόνος τρόπος καταργήσεως- είναι η εξόφλησή του.

Αυτή είναι η πεποίθησή μου.

Γι' αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτός ο συγγραφέας, που μίλησε γι' αυτά τα πράγματα.

Η συζήτηση είναι πραγματική και έγινε τις μέρες μας- την περασμένη εβδομάδα.

Παρακολουθούσα στο τσατ εκεί χωρίς να λάβω μέρος με σκοπό να καταγράψω τις ιδέες αυτές.

galazia_sfairaΜέλος
15/09/2006, 13:55:49
Ο μόνος τρόπος καταργήσεως- είναι η εξόφλησή του.

Αυτή είναι η πεποίθησή μου.

........κατα βαθος κι εγω αυτό πιστεύω!Μόνο έτσι μπορεις να εξηγήσεις και οσα αδυνατεις να κατανοήσεις απο τα συμβαντα της ζωής,και να γαληνεψεις!
Να εισαι καλα!

15/09/2006, 17:12:55
Αντιγράφω απο την Μετενσάρκωση του Papus τούς τρόπους τροποποίησης του πεπρωμένου...

<<Το τωρινό πεπρωμένο μπορεί να αλλάξει μέσω 3 στοιχείων
1] Μέσω του ΦΥΣΙΚΟΥ ΘΑΡΡΟΥΣ η τόλμης
2] μέσω της υποταγής στίς ηθικές δοκιμασίες
3] μέσω της προσευχής και της θείας αρωγής.>>

Οπως παρατηρούμε έχει κυκλώσει γύρωθεν όλο το θέμα ωστε να εξαντλούνται όλες οι απαντήσεις.
Συνεπώς άσχετα απο τα προηγούμενα χρέη μας, μπορούμε αν είμαστε δυνατοί και δεν φυγοπονούμε να αλλάξουμε το κάρμα με το θάρρος μας, την βοήθεια του Θεού και το σθένος μας [ παραδοχή της δοκιμασίας].

Παρακάτω προσθέτει
<< Ο άνθρωπος πρέπει να ενώσει επάνω στην γή τις δυνάμεις του με τις δυνάμεις τού Θείου πεδίου, για να αντισταθμίσει τη δύναμη του πεπρωμένου.>>

Ο άνθρωπος δεν είναι ανεξάρτητος απο τις τώρα επιλογές του ωστε να τα τοποθετούμε όλα στις προηγούμενες ζωές...

Φιλικά

DiostasΜέλος
15/09/2006, 19:11:12
Ο άνθρωπος πρέπει να ενώσει επάνω στην γή τις δυνάμεις του με τις δυνάμεις τού Θείου πεδίου, για να αντισταθμίσει τη δύναμη του πεπρωμένου.

Ο άνθρωπος δεν είναι ανεξάρτητος απο τις τώρα επιλογές του ωστε να τα τοποθετούμε όλα στις προηγούμενες ζωές...

Έχεις δικαιο, φίλη nst

Πρέπει όμως να σημειωθεί, ότι λόγω του πιθανού βάρους του Καρμα- ο επιθυμών να λυτρωθεί πρέπει να κάνει πολύ σκληρή δουλειά.

Μια ανθρώπινη ζωή (80 χρόνια/η 30.000 μέρες περίπου όλο κι όλο)αρκεί

για τον κοινό άνθρωπο να πετάξει απο πάνω του το άγνωστο στον ίδιο παρελθόν των προηγούμενων ζωών, ίσως δεκάδων χιλιάδων ετών?

Να ξέρεις, θέλω πάρα πολύ να συμφωνήσω μαζί σου, όπως και με τις φίλες Γαλάζια σφαίρα και την λίλιθ.

Το κεντρικό μήνυμα που προκύπτει είναι σκληρή δουλειά λοιπόν και όποιος αντέξει...

Να είσαι παντα, παντού καλά...

15/09/2006, 21:26:41
quote:
Μια ανθρώπινη ζωή (80 χρόνια/η 30.000 μέρες περίπου όλο κι όλο)αρκεί για τον κοινό άνθρωπο να πετάξει απο πάνω του το άγνωστο στον ίδιο παρελθόν των προηγούμενων ζωών, ίσως δεκάδων χιλιάδων ετών?

quote:
Όμως υπάρχει ο μέγας αστυνομικός του Σύμπαντος, που λέγεται ΚΑΡΜΑ.

Αν και δεν έχω ψάξει στην αναζήτηση είμαι σίγουρη οτι θα υπάρχουν πολλά θέματα σχετικά με το κάρμα.
Δεν ξέρω ποιός ήταν ο κύριος στόχος σου όταν άνοιξες το θέμα σου αλλα νομίζω οτι ξεφεύγουμε.

Οταν διάβασα το κείμενο αυτό που εμένα εντυπωσίασε περισσότερο, δεν ήταν η αναφορά στο κάρμα, όσο ο τρόπος σκέψεως των ενδιαφερομένων που μου θύμισε κάποιους εντελώς καθοδηγούμενους απο την θρησκεία που δεν κάνουν κανένα βήμα αν δεν συμβουλευτούν τον ''πνευματικό '' τους η αν δεν '' εξομολογηθούν''.

Οροι όπως αστυνομικός του σύμπαντος...πέταγμα του αγνώστου παρελθόντος...χρέη κλπ συνεχώς επαναλαμβανόμενοι, το μόνο που δημιουργούν είναι ΦΟΒΟΣ και ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Το ίδιο ισχύει και με παραδείσους, κόλαση κλπ.

Ελευθερία και αλήθεια ψάχνουμε, όχι την υποδούλωση μας σε όποιον διατείνεται οτι σκέφτεται καλύτερα απο εμάς.
Μέσα στο κείμενο σου εμφανίζεται ακριβώς αυτή η όψη...δες το και έτσι...

Πάντα φιλικά

15/09/2006, 22:21:30

Για να το ελαφρύνουμε λίγο...η φωτο του αστυνομικού που λέγαμε

DiostasΜέλος
16/09/2006, 16:28:50
Χα-χα-χα...

Ενδόμυχα συμφωνώ με τις απόψεις σου, φίλη nst.

Και σ' ευχαριστώ για την έξυπνη εικόνα, που έχεις βάλει σ' αυτό το θέμα.

Ο διάβολος( που κατ' εμέ είναι ανύπαρκτος- είναι στην ουσία το αλγεβρικό άθροισμα όλλων των φοβιών, ανησυχιών και των προκαταλήψεών μας απο τις προηγούμενες και την τωρινή ενσαρκώσεις)-μήπως είναι εκείνος ο αστυνομικός του Σύμπαντος?

Τον οποίον εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε?

Κι αν τελικά υπάρχει Θεός- απο τον διάβολο μπορείς να περιμένεις τα πάντα...και Θεό ακόμη...