- Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
elmisatva
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (ΒΟΥΔΙΚΗ).
Νομίζω εδώ κάνεις λάθος αγαπητέ.
Η τρίτη κατάσταση που αναφέρει ο Yogi-oh,μόνο η Βουδική δεν είναι.
Είναι ακριβώς η κατάσταση της γνώσης της άγνοιάς μας,η καθαρά Σωκρατική άποψη!
Και επειδή ακριβώς αγνοούμε,δεν θα προσπαθήσουμε ποτέ να διαλύσουμε το Εγω μας,χάριν του κάθε "γνωστικού" απατεώνα,που το παίζει διδάσκαλος αγνοώντας την άγνοιά του,πράγμα που δεν έκανε ο Σωκράτης.
Επίσης πληροφοριακά,να σε ενημερώσω,είμαι 40 χρόνια στην αναζήτηση και το μόνο που έχω κατασταλάξει με απόλυτη σιγουριά και πέραν πάσης αμφιβολίας είναι το εν οίδα,ούκ οίδα.
Για όλα τα άλλα,υπάρχουν κενά και μεγάλοι χώροι εισδοχής αμφιβολιών ή πολλαπλών ερμηνειών,χωρίς τελική αποδοχή.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Το ίδιο ακριβώς έλεγε και ο Τρεχαγύρευε... πρόσεχε μην έχετε την ίδια κατάληξη εσωτερικά και εξωτερικά.
Επίσης πληροφοριακά,να σε ενημερώσω,είμαι 40 χρόνια στην αναζήτηση και το μόνο που έχω κατασταλάξει με απόλυτη σιγουριά και πέραν πάσης αμφιβολίας είναι το εν οίδα,ούκ οίδα.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 31/12/2011 16:24:23
quote:
ΑΔΕΛΦΕ YUGI OHΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ 'Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
Φίλτατη αδελφή elmisattva
Ας πούμε κάποια πράγματα με το δικό σου σκεπτικό αλληλεπιδρώντας με μένα.
Οχι όμως,μόνο εκεί που θες να με πας εσύ,
πνευματικά-φιλοσοφικά με όμορφες χρωματιστές θεωρίες απ'τα βιβλία των μεγάλων δασκάλων[και τί ωραία και τι καλά!],
αλλά και υλικά-πρακτικά.
Να δούμε όλο το σετάκι.
Μ'άρεσε αυτό που κανε με το ego mode ο φίλτατος Πλάτωνας[φίλτατε το δανείζομαι,εκθέτω σκεπτικό σούπας πιο κάτω,μπορεί να ναι και πραγματική]
ego mode ON
Πες, ότι έχουν γίνει delete(διαγραφή) τα πάντα απ'το μυαλό και τη συνείδηση μου.
Αναζητητής απ'το μηδέν.
Πες ακόμα ότι επαγγέλομαι μπογιατζής.
Πες ακόμα,ότι βρίσκω και καλά ένα διαλογιστικό ρεύμα απ'τα πολλά που υπάρχουν στη χώρα μας καμιά 400αριά.
Ας πούμε ότι είναι ένα Βουδικό,Ινδικό ανατολίτικης φιλοσοφίας τέλος πάντων.
Έχει έδρα έξω απ'τη χώρα μας όπου θες,Θιβέτ,Ινδία με μεγάλους δασκάλους και προχωρημένους μαθητές.
Όπως κι σ'άλλες χώρες, έτσι και στην Ελλάδα έχει κάποια ανοιχτή διαλογιστική ομάδα,μπορεί να είναι μεγάλη με εκατοντάδες προσελέύσεις ατόμων σε συναντήσεις-ομιλίες κ.ο.κ.
Είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα όλα αυτά.
Κανείς δε σου ζητάει φράγκο τσακιστό.
Δε δίνει και δε παίρνει κανείς χρήματα.
Έχει αντιπροσώπους του μεγάλου δασκάλου στην Ελλάδα,προχωρημένους μαθητές[ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ] και αρχάριους μαθητές.
Πες ότι προσέρχομαι[αναζητητής τρόπον τινά] και γώ σ'αυτό το διαλογιστικό ρεύμα.
Προσέρχομαι σε συγκεντρώσεις και σε ομιλίες.
Προμηθεύομαι βιβλία των δασκάλων.
Κάνω γνωριμίες με προχωρημένους μαθητές[φωτισμένους βλέπεις] καθ'ότι μου λένε ότι πρέπει να τους συμβουλεύομαι.
Κάποια στιγμή μου λένε ότι για να ενταχθώ ως μαθητής του μεγάλου δασκάλου,πρέπει να πάρω στη χάρη του.
Ωραία λέω εγώ και τους ρωτάω τι χρειάζεται; Κι εκείνοι μου λένε:
[π.χ.]
-Να ρχεσαι σε συναντήσεις-συγκεντρώσεις-ομιλίες κ.ο.κ
-Να κάνεις καλή και ενάρετη ζωή
-Να διαβάζεις τα βιβλία των δασκάλων για να μάθεις τη φιλοσοφία τους.
-Να κάνεις χορτοφαγική διατροφή
Και όταν δείς ότι σου ταιριάζει η φιλοσοφία και θες να ενταχθείς,
Θα τα τηρείς αυτά κάνα-δύο χρονάκια και μετά θα κάνεις αίτηση στο μεγάλο δάσκαλο για να λάβεις τη χάρη του.
Αν ο μεγάλος δάσκαλος εγκρίνει την αίτηση,τότε θα λάβεις χάρη εξ ονόματος του απ'τον αντιπρόσωπο του στην Ελλάδα.
Θα σου δώσει και τη μέθοδο της πνευματικής άσκησης για καθημερινό διαλογισμό και κάποια άγια ονόματα μυστικά που δε λέγονται σε κανέναν άλλο πλην τους ενταγμένους μαθητές.
Ωραία λέω και γώ περιχαρής,πες ότι χαίρομαι που βρήκα το πνευματικό εσωτερικό δρόμο και θα τον ακολουθήσω.
Καλά μέχρι εδώ;[ρητορικό]
Πάμε σιγά-σιγά στο ψητό.
Πες ότι ξεκινώ και κάνω όσα μου είπανε.
Περνάνε μερικές βδομάδες,ακολουθώ τις βασικές αρχές.
Πες ότι κάνω παρέα με κάνα-δυο προχωρημένους μαθητές μαζί και με κάποιους άλλους απ'τους συγκεντρωμένους.
Πες ακόμη πως με πείθουν ότι είναι προχωρημένοι και φωτισμένοι.
Μου λένε ιστορίες για ΕΓΩ, γι'αστρικά ταξίδια,
γι'ανώτερα επίπεδα και κόσμους,για προηγούμενες ζωές,
γι'όλα αυτά τα ιδεατά,τα σπήλαια του Πλάτωνα,τα γνώθι σ'αυτόν του Σωκράτη,
και όλα τα καλά.
Και όχι μόνο για αστρικό,για νοητικό,αιτιατό,υπεραιτιατό,πνευματικό,ατμάν και όλα τα καλά.
Πες ότι λένε βιώματα έτσι,όχι παίξε-γέλασε,αστεία και κουβέντα να γίνεται απο βιβλία,σε λόγια να βρισκόμαστε κ.ο.κ
Πες κάποια στιγμή μετά τα πρώτα καλοσωρίσματα,τις εύχαρεις παρεϊστικες κουβεντούλες με βιωματικές εμπειρίες και τα σχετικά,
στη πορεία οι δυο προχωρημένοι φωτισμένοι μαθητές μου λένε:
"Φίλε,κοίτα για να λάβεις χάρη στην αίτηση που θα κάνεις προς το μεγάλο δάσκαλο στο εξωτερικό,
χρειάζεται να πέσουν υπογραφές"
Πες ότι λέω εγώ:
"Ωπα μάστορες! Δε το ξερα αυτό,δηλαδή;"
Πες ότι μου λένε αυτοί:
"Ελα ρε φίλε,τυπικό είναι το θέμα,
χρειάζεται η υπογραφή ενος προχωρημένου-φωτισμένου μαθητή,
για να στείλει ο αντιπρόσωπος την αίτηση στο κέντρο του εξωτερικού.
Την απόφαση αν θα γίνεις μαθητής ή όχι,θα τη λάβει ο μεγάλος δάσκαλος.
Κατά τ'άλλα δεν αλλάζει τίποτα,μόνο να ξέρεις ότι όταν θα ρθει εκείνη η ώρα,θα πέσουν τζίφρες."
Πες ότι λέω εγώ:"Α ντάξει τότε"
Πες στην πορεία, ότι όποτε συναντώ αυτούς τους δύο στις συγκεντρώσεις,
αρχίζουν να μιλάνε ότι πρέπει να κάνω και σέβα στο όνομα του μεγάλου δασκάλου.
Πες ότι λέω περιχαρής,για το μεγάλο δάσκαλο να βοηθήσω κάνοντας σέβα για το πνευματικό έργο.
Και πες ότι αρχίζουν μετά να με ξεμοναχιάζουν οι ξύπνιοι και να μου λένε:
"Aφού φίλε είσαι μπογιατζής, δε περνάς να ρίξεις κάνα βαψιματάκι στο σπίτι μας,
στο σπίτι της κόρης μας,του γιού μας, της πεθεράς μας, της συμπεθέρας μας,
του ανηψιού μας, του ξάδελφου μας, της ανιψιάς μας, της ξαδέλφης μας,
της κουνάδιας μας, της θείας μας, του θείου μας, του μπατζανάκη μας,
του φίλου μας, του γείτονα μας και σ'όλο το συγγενολόι.
Ελα ρε φίλε τι ναι για σένα;
Mάστορας μπογιατζής πέντε λεπτά υπόθεση για σένα.
Α και που σαι;
Τα υλικά και τα εργατικά, τα έξοδα δικά σου"
[εννοείται πως το βαψιματάκι σ'ΟΛΟ το φιλικο-συγγενολόι είναι τζαμπέ,ε! τι παίζουμε;![]()
![]()
![]()
![]()
]
Και πες ότι συνεχίζουν και λένε:
"Α μεγάλε και που σαι;
Όταν πάρεις τη χάρη απ' το μεγάλο δάσκαλο και πάρεις τη μέθοδο της πνευματικής άσκησης,
θα κάνεις διαλογισμό με την άσκηση 4-5 ώρες την ημέρα,
και θα ρίχνεις τακτικά και ένα τζαμπέ βαψιματάκι σ'ΟΛΟ το φιλικο-συγγενολόι πάντα με υλικά και εργατικά έξοδα δικά σου.
Α και πού σαι;
Εννοείται πως πρέπει να χεις και κανονική δουλειά εκτός διαλογιστικού ρεύματος και εκτός απ'τη πνευματική΄εργασία μαζί μας.
Για να μη δημιουργείς κάρμα.
Δε πρέπει να επιβαρύνεις κανέναν,ούτε εμας εδώ,ούτε το μεγάλο δάσκαλο,ούτε τους άλλους ανθρώπους πάντα λόγω κάρμα.
Α και πού σαι μεγάλε;
Πάρε κοντά σου το γιό μας να μάθει να γίνει μπογιατζής και τη κόρη μας που ναι λογίστρια να σου κρατά τα βιβλία στο μαγαζί.
Δε παίρνεις και το γαμπρό μας για βάψιμο σε οικοδομές;"
Και πες ότι τους λέω εγώ:
"Εγινε, ντάξει μάγκες, θα δώ πως θα τα βολέψουμε με το μαλακό.
Ένεκα και η κρίση βλέπετε.
Θα ζοριστούμε λίγο, αλλά στη πορεία θα βγεί άκρη.
Κάτσε να χω και γώ δουλειά μη βρεθώ σε κάνα ταμείο ανεργίας και όλα θα σιάξουν"
Και πες ότι μου λένε:
"A κάτσε μπάστα μεγάλε,
για να μπείς στο πνευματικό δρόμο,πρέπει να κάνεις θυσίες,να προσφέρεις στους άλλους.
Τι έτσι νομίζεις μπαίνεις;
Πρέπει να σαι φιλόπονος και όχι φυγόπονος.
Να προσφέρεις εθελοντική εργασία σέβα σε εμας,στο μεγάλο δάσκαλο και στους άλλους άνθρωπους,
να μελετάς, να κάνεις πνευματική άσκηση για κάποιες ώρες,
να χεις δική σου εξωτερική δουλειά για τα προς το ζήν να μη φορτώνεσαι με κάρμα.
χεχεχε...τι έτσι μόνο με τα πνευματικά γίνεσαι μαθητής φίλε;
Δε σου ζητάει κανείς χρήματα, μόνο λίγο απ' το χρόνο σου φίλε.
Αν δε πάρεις λίγο απ' τη φωτιά του πνευματικού δρόμου πως θα μπείς στα επουράνια βασίλεια;"
[χεχεχε...μέχρι στιγμής τα βάρη που φορτώνουν μόνο πνευματικά δεν είναι, τίγκα στο υλικό μιλάμε στο όνομα του μεγάλου δασκάλου λέμε![]()
![]()
![]()
![]()
]
Πες μου τώρα φίλτατη elmisattva,
Που βρίσκεται η διάλυση του Εγώ σε τέτοιους προχωρημένους μαθητές[φωτισμένους] που φτάνουν στο υπεραιτιατό επίπεδο και πιο πάνω και μπορούν να δούν και να σου πουν για δικές σου προηγούμενες ενσαρκώσεις ή να ρίξουν ματιές στα ακασικά αρχεία σε γεγονότα της ζωής σου απ'το παρελθόν;
Πείτε μου, που διάβολο υπάρχει η διάλυση-εξόντωση-καταστροφή του Εγώ για την οποία εσείς μιλάτε;
Οχι αλλά για να καταλάβω και εγώ.
ego mode OFF

τo puzzle της χιλιετίας
Αν αναφέρεσαι σε μένα, γνωστικός δεν είμαι, το ότι πέρασα απ τη Γνωστική Σχολή δε σημαίνει ότι είμαι αυτό. Ούτε απατεώνας.
Η ταμπελοποίηση των άλλων είναι μία ευχάριστη απασχόληση του εγώ, γιατί έτσι αισθάνεται ανώτερο, μεγαλύτερο, περισσότερο, παρ’ ότι εξωτερικά με λόγια θέλει να φαίνεται το αντίθετο.
Δε λέω ότι εσύ κάνεις την ταμπελοποίηση, γιατί εσύ προς το παρόν δεν γνωρίζεις ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ. Το εγώ μέσα από σένα το κάνει..
Το ότι έχεις επίσης σαράντα χρόνια είναι πολύ σημαντικό απ’ τη μια μεριά, αλλά δε σημαίνει και απολύτως τίποτα από την άλλη.
Μπορεί να περάσουν σαράντα χρόνια ή και σαράντα ζωές και να βρίσκεται ακριβώς στην ίδια κατάσταση που είσαι τώρα.
Ο χρόνος δεν εξισώνεται σε μάθηση. Η πραγματική μάθηση και η αφύπνιση μπορούν να συμβούν σ’ έναν ανοιχτό, ευέλικτο νου , προικισμένο με διάκριση, διαύγεια, οξύτητα και σε μια καρδιά που ειλικρινά ζητά να βιώσει την Αλήθεια.
Για όσο το εγώ θα σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι ο Νικόμαχος (ένα body-mind entity) και ότι γνωρίζεις ότι δεν γνωρίζεις (περίπου στην κατάσταση του Σωκράτη δηλαδή) και δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις κανενός είδους άσκηση, δεν βλέπω τι μπορεί να σε ταρακουνήσει απ’ την κατάσταση που βρίσκεσαι.
Πάντως όλοι οι Σοφοί λένε ότι ο πόνος είναι ο καλύτερος Δάσκαλος για να μας ξυπνάει όταν εμείς θέλουμε να κοιμόμαστε και να ονειρευόμαστε.
Αγαπητέ Νικόμαχε καλή χρονιά, με αγάπη στην καρδιά.
ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ
quote:
Πάντως όλοι οι Σοφοί λένε ότι ο πόνος είναι ο καλύτερος Δάσκαλος για να μας ξυπνάει όταν εμείς θέλουμε να κοιμόμαστε και να ονειρευόμαστε.
Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια,μόνο όταν πονάμε μπορούμε να αλλάξουμε,και αυτό γιατί μόνο τότε μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τα λάθη μας.
"Ο πόνος είναι για να σε κρατάει σε εγρήγορση".
Osho.
Ρε τεράστιε YUGI OH, που την βρίσκεις την όρεξη να γράφεις όλα αυτά τα κατεβατά?![]()
Edited by - alex22 on 31/12/2011 16:35:52
quote:
ego mode ONΠες, ότι έχουν γίνει delete(διαγραφή) τα πάντα απ'το μυαλό και τη συνείδηση μου.
Αναζητητής απ'το μηδέν.
Πες ακόμα ότι επαγγέλομαι μπογιατζής.
Πες ακόμα,ότι βρίσκω και καλά ένα διαλογιστικό ρεύμα απ'τα πολλά που υπάρχουν στη χώρα μας καμιά 400αριά.
Ας πούμε ότι είναι ένα Βουδικό,Ινδικό ανατολίτικης φιλοσοφίας τέλος πάντων.Έχει έδρα έξω απ'τη χώρα μας όπου θες,Θιβέτ,Ινδία με μεγάλους δασκάλους και προχωρημένους μαθητές.
Όπως κι σ'άλλες χώρες, έτσι και στην Ελλάδα έχει κάποια ανοιχτή διαλογιστική ομάδα,μπορεί να είναι μεγάλη με εκατοντάδες προσελέύσεις ατόμων σε συναντήσεις-ομιλίες κ.ο.κ.
Είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα όλα αυτά.
Κανείς δε σου ζητάει φράγκο τσακιστό.
Δε δίνει και δε παίρνει κανείς χρήματα.
Έχει αντιπροσώπους του μεγάλου δασκάλου στην Ελλάδα,προχωρημένους μαθητές[ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ] και αρχάριους μαθητές.
Πες ότι προσέρχομαι[αναζητητής τρόπον τινά] και γώ σ'αυτό το διαλογιστικό ρεύμα.
Προσέρχομαι σε συγκεντρώσεις και σε ομιλίες.
Προμηθεύομαι βιβλία των δασκάλων.
Κάνω γνωριμίες με προχωρημένους μαθητές[φωτισμένους βλέπεις] καθ'ότι μου λένε ότι πρέπει να τους συμβουλεύομαι.Κάποια στιγμή μου λένε ότι για να ενταχθώ ως μαθητής του μεγάλου δασκάλου,πρέπει να πάρω στη χάρη του.
Ωραία λέω εγώ και τους ρωτάω τι χρειάζεται; Κι εκείνοι μου λένε:
[π.χ.]
-Να ρχεσαι σε συναντήσεις-συγκεντρώσεις-ομιλίες κ.ο.κ
-Να κάνεις καλή και ενάρετη ζωή
-Να διαβάζεις τα βιβλία των δασκάλων για να μάθεις τη φιλοσοφία τους.
-Να κάνεις χορτοφαγική διατροφή
Και όταν δείς ότι σου ταιριάζει η φιλοσοφία και θες να ενταχθείς,
Θα τα τηρείς αυτά κάνα-δύο χρονάκια και μετά θα κάνεις αίτηση στο μεγάλο δάσκαλο για να λάβεις τη χάρη του.
Αν ο μεγάλος δάσκαλος εγκρίνει την αίτηση,τότε θα λάβεις χάρη εξ ονόματος του απ'τον αντιπρόσωπο του στην Ελλάδα.
Θα σου δώσει και τη μέθοδο της πνευματικής άσκησης για καθημερινό διαλογισμό και κάποια άγια ονόματα μυστικά που δε λέγονται σε κανέναν άλλο πλην τους ενταγμένους μαθητές.Ωραία λέω και γώ περιχαρής,πες ότι χαίρομαι που βρήκα το πνευματικό εσωτερικό δρόμο και θα τον ακολουθήσω.
Καλά μέχρι εδώ;[ρητορικό]
Πάμε σιγά-σιγά στο ψητό.Πες ότι ξεκινώ και κάνω όσα μου είπανε.
Περνάνε μερικές βδομάδες,ακολουθώ τις βασικές αρχές.
Πες ότι κάνω παρέα με κάνα-δυο προχωρημένους μαθητές μαζί και με κάποιους άλλους απ'τους συγκεντρωμένους.
Πες ακόμη πως με πείθουν ότι είναι προχωρημένοι και φωτισμένοι.
Μου λένε ιστορίες για ΕΓΩ, γι'αστρικά ταξίδια,
γι'ανώτερα επίπεδα και κόσμους,για προηγούμενες ζωές,
γι'όλα αυτά τα ιδεατά,τα σπήλαια του Πλάτωνα,τα γνώθι σ'αυτόν του Σωκράτη,
και όλα τα καλά.
Και όχι μόνο για αστρικό,για νοητικό,αιτιατό,υπεραιτιατό,πνευματικό,ατμάν και όλα τα καλά.
Πες ότι λένε βιώματα έτσι,όχι παίξε-γέλασε,αστεία και κουβέντα να γίνεται απο βιβλία,σε λόγια να βρισκόμαστε κ.ο.κΠες κάποια στιγμή μετά τα πρώτα καλοσωρίσματα,τις εύχαρεις παρεϊστικες κουβεντούλες με βιωματικές εμπειρίες και τα σχετικά,
στη πορεία οι δυο προχωρημένοι φωτισμένοι μαθητές μου λένε:
"Φίλε,κοίτα για να λάβεις χάρη στην αίτηση που θα κάνεις προς το μεγάλο δάσκαλο στο εξωτερικό,
χρειάζεται να πέσουν υπογραφές"
Πες ότι λέω εγώ:
"Ωπα μάστορες! Δε το ξερα αυτό,δηλαδή;"
Πες ότι μου λένε αυτοί:
"Ελα ρε φίλε,τυπικό είναι το θέμα,
χρειάζεται η υπογραφή ενος προχωρημένου-φωτισμένου μαθητή,
για να στείλει ο αντιπρόσωπος την αίτηση στο κέντρο του εξωτερικού.
Την απόφαση αν θα γίνεις μαθητής ή όχι,θα τη λάβει ο μεγάλος δάσκαλος.
Κατά τ'άλλα δεν αλλάζει τίποτα,μόνο να ξέρεις ότι όταν θα ρθει εκείνη η ώρα,θα πέσουν τζίφρες."
Πες ότι λέω εγώ:"Α ντάξει τότε"Πες στην πορεία, ότι όποτε συναντώ αυτούς τους δύο στις συγκεντρώσεις,
αρχίζουν να μιλάνε ότι πρέπει να κάνω και σέβα στο όνομα του μεγάλου δασκάλου.
Πες ότι λέω περιχαρής,για το μεγάλο δάσκαλο να βοηθήσω κάνοντας σέβα για το πνευματικό έργο.Και πες ότι αρχίζουν μετά να με ξεμοναχιάζουν οι ξύπνιοι και να μου λένε:
"Aφού φίλε είσαι μπογιατζής, δε περνάς να ρίξεις κάνα βαψιματάκι στο σπίτι μας,
στο σπίτι της κόρης μας,του γιού μας, της πεθεράς μας, της συμπεθέρας μας,
του ανηψιού μας, του ξάδελφου μας, της ανιψιάς μας, της ξαδέλφης μας,
της κουνάδιας μας, της θείας μας, του θείου μας, του μπατζανάκη μας,
του φίλου μας, του γείτονα μας και σ'όλο το συγγενολόι.
Ελα ρε φίλε τι ναι για σένα;
Mάστορας μπογιατζής πέντε λεπτά υπόθεση για σένα.
Α και που σαι;
Τα υλικά και τα εργατικά, τα έξοδα δικά σου"
[εννοείται πως το βαψιματάκι σ'ΟΛΟ το φιλικο-συγγενολόι είναι τζαμπέ,ε! τι παίζουμε;]Και πες ότι συνεχίζουν και λένε:
"Α μεγάλε και που σαι;
Όταν πάρεις τη χάρη απ' το μεγάλο δάσκαλο και πάρεις τη μέθοδο της πνευματικής άσκησης,
θα κάνεις διαλογισμό με την άσκηση 4-5 ώρες την ημέρα,
και θα ρίχνεις τακτικά και ένα τζαμπέ βαψιματάκι σ'ΟΛΟ το φιλικο-συγγενολόι πάντα με υλικά και εργατικά έξοδα δικά σου.
Α και πού σαι;
Εννοείται πως πρέπει να χεις και κανονική δουλειά εκτός διαλογιστικού ρεύματος και εκτός απ'τη πνευματική΄εργασία μαζί μας.
Για να μη δημιουργείς κάρμα.
Δε πρέπει να επιβαρύνεις κανέναν,ούτε εμας εδώ,ούτε το μεγάλο δάσκαλο,ούτε τους άλλους ανθρώπους πάντα λόγω κάρμα.
Α και πού σαι μεγάλε;
Πάρε κοντά σου το γιό μας να μάθει να γίνει μπογιατζής και τη κόρη μας που ναι λογίστρια να σου κρατά τα βιβλία στο μαγαζί.
Δε παίρνεις και το γαμπρό μας για βάψιμο σε οικοδομές;"Και πες ότι τους λέω εγώ:
"Εγινε, ντάξει μάγκες, θα δώ πως θα τα βολέψουμε με το μαλακό.
Ένεκα και η κρίση βλέπετε.
Θα ζοριστούμε λίγο, αλλά στη πορεία θα βγεί άκρη.
Κάτσε να χω και γώ δουλειά μη βρεθώ σε κάνα ταμείο ανεργίας και όλα θα σιάξουν"Και πες ότι μου λένε:
"A κάτσε μπάστα μεγάλε,
για να μπείς στο πνευματικό δρόμο,πρέπει να κάνεις θυσίες,να προσφέρεις στους άλλους.
Τι έτσι νομίζεις μπαίνεις;
Πρέπει να σαι φιλόπονος και όχι φυγόπονος.
Να προσφέρεις εθελοντική εργασία σέβα σε εμας,στο μεγάλο δάσκαλο και στους άλλους άνθρωπους,
να μελετάς, να κάνεις πνευματική άσκηση για κάποιες ώρες,
να χεις δική σου εξωτερική δουλειά για τα προς το ζήν να μη φορτώνεσαι με κάρμα.
χεχεχε...τι έτσι μόνο με τα πνευματικά γίνεσαι μαθητής φίλε;
Δε σου ζητάει κανείς χρήματα, μόνο λίγο απ' το χρόνο σου φίλε.
Αν δε πάρεις λίγο απ' τη φωτιά του πνευματικού δρόμου πως θα μπείς στα επουράνια βασίλεια;"
[χεχεχε...μέχρι στιγμής τα βάρη που φορτώνουν μόνο πνευματικά δεν είναι, τίγκα στο υλικό μιλάμε στο όνομα του μεγάλου δασκάλου λέμε]Πες μου τώρα φίλτατη elmisattva,
Που βρίσκεται η διάλυση του Εγώ σε τέτοιους προχωρημένους μαθητές[φωτισμένους] που φτάνουν στο υπεραιτιατό επίπεδο και πιο πάνω και μπορούν να δούν και να σου πουν για δικές σου προηγούμενες ενσαρκώσεις ή να ρίξουν ματιές στα ακασικά αρχεία σε γεγονότα της ζωής σου απ'το παρελθόν;
(Ego mode: on
Ερώτηση: Ποιο το νόημα όλων των παραπάνω;
quote:Α είσαι ωραίος εσύ. Ψάχνεις να βρεις στους άλλους, αυτό που θα 'πρεπε να πειραματιστείς εσύ. Good, good καφεδάκι θέλουμε;
Πείτε μου, που διάβολο υπάρχει η διάλυση-εξόντωση-καταστροφή του Εγώ για την οποία εσείς μιλάτε;
Οχι αλλά για να καταλάβω και εγώ.
Οποιοσδήποτε διαφωνεί, έχει ψευδαισθήσεις.
Εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις.. Εσύ είσαι το πρόβλημα.. Κι όταν λέω ότι εσύ είσαι το πρόβλημα, δεν εννοώ το πραγματικό ΕΣΥ, που είναι η Συνείδηση, αλλά αυτό που φαντάζεσαι ότι είσαι. Δηλαδή ένα body – mind entity, γεμάτο ψευδαισθήσεις για τον εαυτό του, τους άλλους, τον κόσμο, τους Δασκάλους και τις πνευματικές διδασκαλίες.
Όλα αυτά τα ‘πες’ και ‘πες’ που λες, δεν είναι παρά φαντασίες του εγώ σου, με το οποίο έχει ταυτίσει πλήρως ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΟΥ. Κι αυτό είναι όλο σου το πρόβλημα.
Το εγώ χρησιμοποιεί συνεχώς το νου σου για να πλάθει μύθους και φανταστικά σενάρια για να μην επιτρέψει την καθαρή διάνοιά σου να συνειδητοποιήσει την ολοφάνερη αλήθεια ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
Για όσο το εγώ θα σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι ο YUGI (ένα body-mind entity) και δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις κανενός είδους άσκηση, δεν βλέπω τι μπορεί να σε ταρακουνήσει απ’ την κατάσταση που βρίσκεσαι.
Αγαπητέ YUGI καλή χρονιά, με αγάπη στην καρδιά.
ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ
Υ.Σ. Τώρα αν φοβάσαι να μπεις σε κάποια Σχολή για διάφορους λόγους το βρίσκω δικαιολογημένο. Παρα ταύτα όμως να ξέρεις ότι ο καθένας έλκεται από Δασκάλους (και δεν εννοώ μόνο τους μεγάλους Δασκάλους) ή Διδασκαλίες που χρειάζεται να συναντήσει ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκεται. Αυτός είναι ο νόμος της ζωής [αν και πολλές φορές από καλό κάρμα κάποιος μπορεί να βρεθεί σε πολύ ευνοϊκές καταστάσεις (π.χ. δίπλα σε μεγάλο Δάσκαλο)].
quote:quote:Το ίδιο ακριβώς έλεγε και ο Τρεχαγύρευε... πρόσεχε μην έχετε την ίδια κατάληξη εσωτερικά και εξωτερικά.
Επίσης πληροφοριακά,να σε ενημερώσω,είμαι 40 χρόνια στην αναζήτηση και το μόνο που έχω κατασταλάξει με απόλυτη σιγουριά και πέραν πάσης αμφιβολίας είναι το εν οίδα,ούκ οίδα.Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 31/12/2011 16:24:23
Αυτό το χαρακτηρίζω απλώς σκέτη...μπούρδα και εκτός θέματος επειδή αγνοείς επιδεικτικά το αληθινό γεγονός που είναι το αποτέλεσμα της πολύχρονης έρευνας.Ενα μεγάλο ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ.
Ντοτόρο ώρες-ώρες κάπου...σκαλώνεις!![]()
![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Έχουμε δει ότι υπάρχουν πολλές διδασκαλίες και πολλές μέθοδη.
Π.χ. έχουμε τον διαλογισμό, το Ζεν, τη γιόγκα, το τάντρα, την προσευχή, την εξομολόγηση, τις τελετουργίες, τη διατροφή κοκ κοκ.
Κάθε μια απο αυτές, εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο σκοπό. Π.χ. η απλή γιόγκα που ξέρει ο πολύς κόσμος εξυπηρετεί την αύξηση της θέλησης και την ευεξία του σώματος. Το τάντρα έχει να κάνει με την χειραγώγηση των σεξουαλικών ενεργειών για την επίτευξη διάφορων καταστάσεων. Η προσευχή έχει να κάνει με την επαφή με το θείο ή την επίκληση διάφορων μορφών ενέργειας κοκ κοκ.
Βλέπουμε ότι οι διδασκαλίες έχουν κάποια κοινά στοιχεία π.χ. μιλάνε για αγάπη, μιλάνε για θάνατο της επιθυμίας, μιλάνε για ένωση με το θέιο κλπ κλπ.
Το να πάρεις μια μέθοδο απο μια διδασκαλία, ή μια πρακτική απο μία διδασκαλία, και να πεις ότι όλες οι άλλες πρακτικές και όλες οι άλλες διδασκαλίες είναι άχρηστες, μάλλον κάτι "χάνεις"...
Αυτό το αναφέρω σαν γενική παρατήρηση..
quote:Ε τι το αναφέρεις τότε; Πες απλα "Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα" πρέπει να μας πεις κ πόσο καιρό σου πήρε να καταλήξεις σε αυτό
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Aυτό το χαρακτηρίζω απλώς σκέτη...μπούρδα και εκτός θέματος επειδή αγνοείς επιδεικτικά το αληθινό γεγονός που είναι το αποτέλεσμα της πολύχρονης έρευνας.Ενα μεγάλο ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 31/12/2011 16:59:50
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΡΑΦΩ ΣΕ FORUM ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
Η ΠΑΡΑΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΥ ΗΛΙΚΙΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΑΝΕ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΔΙΝΕ ΣΗΜΑΣΙΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ.
ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΜΟΥ,ΕΙΤΕ ΗΜΟΥΝ ΚΑΘΙΣΤΟΣ ΕΙΤΕ ΟΡΘΙΟΣ.ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΨΗΛΟΤΕΡΑ Η ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΖΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝΑ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝΑ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 3 ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ. ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΓΡΙΦΟΥΣ,ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ, ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΚΑΤΙ. ΗΜΟΥΝ ΟΡΘΙΩΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΟΥΣΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. ΕΝΟΙΩΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟΣ. ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΜΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΝΑ ΕΝΑ. ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΑ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΒΑΣΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ. ΑΠΛΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΕ ΠΙΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΜΥΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΙΒΟΥ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟΥΣ ΜΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ "ΚΑΛΟ" ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ. ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΙΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ:
-ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΠΟΛΥ
-ΝΑ ΛΥΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΝΤΟΝΗ ΣΚΕΨΗ
-ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΡΕΜΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ.
ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ.
παρακαλω μην γραφεις με κεφαλαια, ειναι πολυ κουραστικο στην ανάγνωση.ευχαριστω
MARTLOU