- Όρος Πεντελικόν - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
φιλοι του μυστηριου της σπηλιας,
συνοδηποροι της χθεσινης μας εκδρομης,
καλησπερα.
καταρχην, θελω να πω, οτι ολα αυτα που ανεφεραν τα παιδια που ειμασταν στην εκδρομη ειναι οντως οπως λενε, και δεν υπερβαλουν καθολου.
εγω η ιδια ακουσα με τ αφτια μου -οπως και οι αλλοι- τον παραξενο ηχο, και πραγματικα ηταν ενας ηχος παραξενος. (ο ηχος που ακουσα οταν ημουν μονη μου ηταν μπασος, κρατησε 1 δευτερολεπτο, ηταν σειρτος και δεν εμοιαζε με τιποτε το φυσικο).
σημερα, βλεποντας τις φωτογραφιες, παρατηρησα και ενα νεφελωμα στην φωτο που διχνει την εισοδο της εκκλησιας. θα το δειτε παραπανω...
και αλλα περιεργα βεβαια συνεβησαν.
δε θα προχωρησω αλλο στην περιγραφη, αλλα θα ηθελα να θεσω ενα ερωτημα, κατα τη γνωμη μου σημαντικο.
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ?
1ον) η αναγνωριστικη επισκεψη, η η πρωτη γνωριμια εχει ως σκοπο να ελεγξει αν υπαρχει κατι -οτιδηποτε- που μπορει να θεωρηθει ως περιεργο, αλοκοτο, ασυνηθιστο, μη ερμηνευσιμο με συνιθισμενα φυσικα μεσα.
αυτο νομιζω οτι κατα καποιον τροπο το εχουμε ηδη αποδειξει -τουλαχιστον στους εαυτους μας. απο το σημειο αυτο και παραπερα, καλο θα ητανε νομιζω να μαζευτουν και αλλα στοιχεια και να κατηγοριοποιηθουν. (πχ. φωνες, νεφελωματα, σκιες, περιεργες αισθησεις, αντικειμενα που μετακινουνται κλπ)
2ον) το δευτερο και σημαντικο βημα που ακολουθει το πρωτο (αλλα πρεπει να επεται κατα πολυ) ειναι η εισαγωγη μιας υποθεσης. πχ, για την σπηλια εχουν ηδη ακουστει πολλες υποθεσεις, οτι ειναι αμερικανικη βαση, οτι ειναι πυλη στην κουφια γη, οτι κυκλοφορει το φαντασμα του Νταβελη, κλπ κλπ.
εδω λοιπον, βρισκεται η ουσια του προβληματος.
καθε ερευνητης χρησιμοποιει κατα τη γνωμη μου τη σπηλια για να πιστοποιησει την δικη του υποθεση. ετσι, αν θες να πιστεψεις στους υποχθονιους, βλεπεις, παρατηρεις ΜΟΝΟ (και μαλλον ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΙΣ) τα στοιχεια που εχουν σχεση με αυτους. και φυσικα περνας διπλα απο αλλα στοιχεια, που δεν παρατηρεις, γιατι δε θελεις, δε σου χρησιμευουν να δεις, αλλα μπορει να ειναι εξισου σημαντικα.
ο φιλος νταβελης666 νομιζω οτι θα συμφωνουσε μαζι μου σε αυτο. δεν ειναι ουτε ο Γ. που χρησιμοποιει τη σπηλια για να γεμισει τις σελιδες των βιβλιων του, (παραδειγμα φερνω) ουτε καποιος αλλος που θελει να αποδειξει κατι μεσω της σπηλιας. αντιθετα, εχει δηλωσει ξεκαθαρα οτι τον ενδιαφερει η σπηλια, και εκει βαζει μια τελεια. αυτη η προσεγγιση, μου φαινεται οτι ειναι και η πιο αληθινη.
ας δουμε λοιπον τη σπηλια, αρχικα σαν ενα ντοκουμεντο χωρις να το συνδεουμε με μια θεωρια.
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
Edited by - λίλιθ on 24/03/2003 01:29:04
παρατηρώ την φωτογραφία που φαίνεται το μικρό εκκλησάκι, που όπως μου είπαν η Λίλιθ με την Αμαλία φαίνεται ένα νεφέλωμα...
Πραγματικά κάτω από την πρώτη σανίδα, στην είσοδο της εκκλησίας και σε ύψος περί τα 3/4 της εισόδου, φαίνεται ένα νεφέλωμα. Οταν το πρωτοείδα, πίστεψα ότι είναι κάποια νιφάδα χιονιού. Εάν το παρατηρήσεις καλύτερα όμως...φαίνεται ότι μάλλον δεν είναι...παρατηρήστε την πυκνότητα του νεφελώματος με την πυκνότητα των νιφάδων που πέφτουν ολόγυρα.
Οπως λένε πολλοί, τα πιο περίεργα στην σπηλιά του Νταβέλη, συμβαίνουν εκτός της σπηλιάς, ακριβώς στην περιοχή που είναι τραβηγμένη η φωτογραφία.
Δεν ξέρω...ποιά είναι η γνώμη σας;
Εάν νομίζετε βέβαια ότι το πιο περίεργο που έγινε ήταν αυτή η φωτογραφία με το νεφέλωμα ή η φωνή την οποία ακούσαμε πολλά άτομα είστε πολύ γελασμένοι!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Την μεγαλυτερη πλάκα την έπαθε ο καλός φίλος και συνοδοιπόρος ΑΒΑΤΑΡ το βράδυ του Σαββάτου, όταν μετά την εκδρομή έκατσε να δει την βιντεοκασσέτα που τράβηξε.
Εμείς οι υπόλοιποι της παρέας την είδαμε το βράδυ της Κυριακής.
ΚΑΙ ΠΑΘΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΛΑΚΑ
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ... ΟΤΑΝ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΕΙ ΜΕ ΥΠΕΡΥΘΡΕΣ...
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΒΑΤΑΡ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ;
ΦΙΛΕ ΝΤΑΒΕΛΗ...ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΣ
ΑΒΑΤΑΡ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΡΑΒΗΞΕΙ...
![]()
Οταν γεννηθήκαμε δεν υπογράψαμε κανένα χαρτί...
Edited by - old tiger on 24/03/2003 02:03:20
quote:
δεν ειναι ουτε ο Γ. που χρησιμοποιει τη σπηλια για να γεμισει τις σελιδες των βιβλιων του, (παραδειγμα φερνω) ουτε καποιος αλλος που θελει να αποδειξει κατι μεσω της σπηλιας. αντιθετα, εχει δηλωσει ξεκαθαρα οτι τον ενδιαφερει η σπηλια, και εκει βαζει μια τελεια. αυτη η προσεγγιση, μου φαινεται οτι ειναι και η πιο αληθινη.
Πολύ σωστά τα λόγια σου αγαπητή Λίλιθ. Θέλω να συγχαρώ τον ntaveli666 για αυτή του την ειλικρινή προσπάθεια. Το να μελετάς τη σπηλιά αποσκοπώντας κάπου σε κάνει να βλέπεις+να ακούς μόνο αυτά που θες. Θέλει να το αγαπάς το μέρος για να το παρατηρήσεις σωστά και να κατανοήσεις τα σημάδια που σου δίνει.
Απ'ότι βλέπω έχουμε και άλλη ψήφο που υποστηρίζει την ιδέα μου. Cat και Secondborn απαιτούν(μάλλον παρακαλούν!) για την επανάληψη της συνάντησης.
Εν αναμονή των εξελίξεων...
"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
DEN NOMIZW NA DIAFONISOUN TA YPOLIPA MELOI THS PAREAS TOU SAVATOU...
PREPEI NA PROSEGISEIS THN SPILIA KAI TO OLO MEROS ANEPIREASTOS.
ONTOS KATI SYNVENEI EKEI.DEN XERW EAN STO VIDEO POU EIDA EINAI KATI
PARAXENO H FISIOLOGIKO.DEN XERW......
EIMAI ARKETA BERDEMENOS META APO THN EPISKEPSH MAS.
PANTOS TO XERI MOU EINAI POLI KALITERA....E AMALIA??
XEXEXE
PANTOS THA PARAKALOUSA KAI THA EUXOMOUNA NA MHN GINEI TO OLO THEMA
KATI SAN TSIRKO H PANIGIRI.XANEI PAAARA POLI THN SOVAROTITA TOU TO
OLO THEMA.AS MHN ANIKSOUME KAI TOURISTIKO MAGAZAKI STHN EISODO...
OSO LIGOTERO MILAME GIA AYTO,TOSO TO KALITERO.OSO SYXNOTERA TO EPISKEPTOMASTE GIA NA TO MELETISOUME,PALI,OSO TO KALITERO.
ALA..PERISTOTERH PRAXH KAI PARATIRISH KAI LIGOTERA LOGIA.
AYTH EINAI KAI H ARXH MOU.
SFRAGIZW TO STOMA MOU KAI PARATIRW.......
ISOS NA MHN MILISW KAI POTE.....
KALH SAS NYXTA...![]()

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 24/03/2003 02:53:13
Φιλε Exembrote θα συμφωνησω
quote:
OSO LIGOTERO MILAME GIA AYTO,TOSO TO KALITERO.OSO SYXNOTERA TO EPISKEPTOMASTE GIA NA TO MELETISOUME,PALI,OSO TO KALITERO.
και θα συμπληρωνα ... και εξοπλισμενοι καλυτερα για λογους ασφαλειας...δεν ξερω με τι και πως...αλλα σιγουρα το να παρατηρει και να μελετα κανεις διαφορα φαινομενα - ιδιως τετοια - προυποθετη να υπαρχει και η αναλογη προετοιμασια και ενημερωση - ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβει...
Ελπιζω την επομενη να ειμαι κι εγω μεσα στην παρεα ![]()
And I keep on wondering....
Oson afora ta erga sta ekklisakia. Ayta entassontai se ena programma anastilosis tou Yporgioy politismou. To gnorizo ayto giati eixa doulepsei me to arxitektoniko grafeio pou exei analavei tis meletes anastilosis ayton kai allon 3 mikron Vyzantinon ekklision stin eyryteri perioxi tis attikis (lete na yparxei kapoios syndesmos?). (Onomata den leme :] pantos exei amesi sxesi kai o kathigitis ******* tis arxitektonikis, proin ypeythynos anastiloseon tis akropolis). Oi meletites eixan parei paliotera os diplomatiki ergasia ti spilia tou Ntavelli kai telika kataferan na perasoun se ena programma ta ekklisakia ayta gia na ginei kapoia anastilosi. Ayta. Tora giati den yparxoun tampeles ktl ktl den ksero. Den exo pia amesi epafi me ta atoma tou grafeiou. Episis den gnorizo an ontos egkrithikan ta kondylia gi ayta ola kai an telika ksekinisan oi ergasies.
Ego eimai teleiofoitos arxitektonikis kai tha me endiefere na erxomoun mazi se kapoia eksormisi, gia na do apo konta to xoro, an kai eimai dispistos sxetika me ta ypoloipa kai den exo peraitero gnoseis. Pantos exo anoixto myalo kai meno kai konta :)))). Xarika paidia, sas afino tora :)
PAntos, sto myalo mou ta pragmata arxizoun na periplekontai eknevristika. Exoume thn lilith (an thymamai kala) na leei oti ta mixanakia stin spilia to savvato htan twn spilaiologon tis omadas tou Gianopoulou, oi opoioi kanan kapoia erevna kapou (pantos oxi stin spilia giati otan mas synantisan erxontousan apekso) Episis afti i erevna tous kratise polles ores. Episis leei oti aftoi phran ta mhxanakia kai efygan. Ego, me tin seira mou, thimamai na einai ta mixanakia ekei pera mexri kai thn teleftaia stigmi pou fevgame. Eno o AVATAR thimamai mou eipe eno fevgame oti aftoi oi dyo spilaiologoi itan se ena aspro aftokinhto konta sthn eisodo tis spilias, kai malista antalakse vlemma me ton enan apo aftous. Kai episis afto to gegonos einai parakseno giati an isxyei oti leei o AVATAR, oi typoi aftoi perimenan na fygoume epeidi ithelan na kanoun kati xoris na tous vlepei i enohlei kanenas. Ego, kleinontas, den eixa dei aspro aftokinito para mono tin ora pou fevgoume, pragma pou simainei oti an to aspro aftokinito itan ton spilaiologon, tote exei mia katapliktiki idiotita na ginetai aorato. Episis thelo na simeioso oti oi spilaiologoi eixan laspes sta pantelonia tous. I oli afti istoria mou thimizei entona to vivlio tou Mpalanou "Ainigma tis PEntelis" kai tis komikotragikes katastaseis pou o kathenas thimotan mia alli ekdohi ton gegonoton kai itan sigouros gia aftin. Perimeno sxolia kai skepseis
ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ
ΜΙΑ ΠΟΥ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΙΤΗ & ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΕΝΕΤΕ ΚΟΝΤΑ,ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ & ΤΟ "ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ" ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 11 Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ? ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΤΕ ΠΟΛΛΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,ΑΝ ΣΑΣ ΔΕΧΘΟΥΝ. (ΤΗΛ.8031723 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:Γ.ΓΚΙΟΛΒΑΣ)
Τ.Σ.

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ
www.iranon.gr