- ΣΥΝΥΠΑΡXΕΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
o "αγαπημένος μας Karl", όπως πολύ σωστά αναφέρεις, κατάφερε να ενώσει αυτά τα πεδία που ταλανίζουν όλους: καλό και κακό, ανώτερο και κατώτερο......
Ομολογώ ότι υποκλίνομαι μπροστά στην οπτική αυτή....
Τι λές επ'αυτού;
Η φωτιά και το ρόδο είναι ένα.
T.S.Eliot
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.
quote:
o "αγαπημένος μας Karl", όπως πολύ σωστά αναφέρεις, κατάφερε να ενώσει αυτά τα πεδία που ταλανίζουν όλους: καλό και κακό, ανώτερο και κατώτερο......
Ομολογώ ότι υποκλίνομαι μπροστά στην οπτική αυτή....
Τι λές επ'αυτού;
Εγώ λέω να περάσετε (και οι δυο σας) μια βόλτα από το :
Τα δέοντα,
Deva Parinito
ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ,nst,Asteri tou Vorra ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΤΕ ΑΛΛΑ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ....
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.....
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ......
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Προσωπικα εργαζομαι και με αρκετα δυσκολα ωραρια και αλλες οικογενειακες υποχρεωσεις εχω.
Ειναι ομως 1 την νυχτα και εγω ασχολουμαι.
Κατα την γνωμη μου το 80/100 των εργαζομενων ανθρωπων αν ενδιαφερεται μπορει να συνδιασει και καθημερινοτητα και φιλοσοφια.
Φιλικα
Deva ευχαριστως να το διαβασω το τοπικ σου.Ειναι αληθεια οτι ακομα δεν εχω προλαβει να διαβασω ολα οσα θελω ,
Εχω παντως μια περιεργη αισθηση απο μια ματια που εριξα.
Οπως και ναναι δεν θα περασει σαν ανεμος....
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ jonniebegood....
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΜΙΑ ΠΡΩΟΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΔΟΥΔΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ....
Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΡΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ...
ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΥΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ...
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΟ ΜΑΣ....
ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ....
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ??????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
δεν υπάρχουν δύο πραγματικότητες η υλική και η πνευματική, υπάρχει μόνο μία. Για αυτή την πραγματικότητα οι μόνοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς. ΚΑι κυρίως έχομε την αποκλειστική ευθύνη αυτού που μας συμβαίνει (λένε οι νόμοι) ασχέτως αποτελέσματος. Επομένως, εάν αυτή τη στιγμή η πραγματικοτητά μας είναι κόλαση, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό, από αυτό μαθαίνουμε, έστω και αν ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος.
Δεν υπάρχουν κάποιοι κακοί που ταλαιπωρούνε κάποιους καλούς. Υπάρχουν υπάρξεις που εμπλέκονται μαζί στο δίκτυ του καρμικού νόμου από όπου μπορεί να βγει κανείς μόνο με προσπάθεια, συνειδητοποιήσεις και Έλεος.
Πάντα υπάρχει τρόπος διαφυγής. Αλλά οι συλλογικοί τρόποι είναι λίγο προβληματικοί τελευταία. Τώρα είναι τι θα πει το μέσα μας όταν βρισκόμαστε σε μία τόσο δύσκολη εκπαιδευτική κατάσταση.
Αν από αυτό είναι κάποτε να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να δρούμε συλλογικά .......
Πάντως οι συνειδητοποιήσεις διαφέρουν στον καθένα, διότι διαφέρει και το στάδιο στο οποίο ευρίσκεται και αυτά που χρειάζεται να μάθει το ξέρει μόνο η ψυχή του.
Αυτά νομίζω εγώ αγαπητέ φίλε και κυρίως ότι η ζωή δεν είναι χωρίς αιτία - εν τέλει τίποτα δεν είναι χωρίς αιτία.
Ακόμη και στο τελευταίο κύκλο της κόλασης - λέει ο Δάντης - όταν μια ψυχή ποθήσει το φως (που κάποτε το έλεος του Θεού αποστέλλει ως λάμψη) αλάζει επίπεδο. Εδώ είμαστε στο πεδίο της δοκιμασίας. Όχι μόνο βέβαια ... η Γη μας είναι τόσο όμορφη που μπορεί να είναι και παράδεισος μαζί.(Ωστόσο ξέρω αρκετά περιστατικά που μόνο με κόλαση παρομοιάζονται).
Από την άλλη μεριά : Θα προχωρήσομε ακόμη και αν τα βήματά μας μας οδήγησαν στο πιο βαθύ σκοτάδι. Μπορούμε να κάνομε διαφορετικά;
Είτε τον καλέσεις είτε όχι ο Θεός είναι παρών.
το ζητούμενο εξέλιξης μιας ψυχής μπορεί να μην είναι ένα είδος φιλοσοφικού στοχασμού (όπως το εννοούμε εμείς).
Εξάλλου και ο φιλοσοφικός στοχασμός όπως προαναφέραμε δεν έχει απολύτως κανένα νόημα αν δεν οδηγεί τον άνθρωπο σε πράξη και εν τέλει βαθύτερα στον εαυτό του.
Μπορεί για παράδειγμα για κάποιον ο βαθύς στοχασμός να είναι να μάθει να παίζει με τα παιδιά του, ή για άλλον να μην αγχώνεται με τα δεδομένα του χώρου της εργασίας του. Αυτές είναι διαδικασίες τις οποίες ουδόλως πρέπει να υποτιμούμε και να θεωρούμε κατώτερα και άσχετα προς τη φιλοσοφία.
Ξέρεις εσύ μεγαλύτερη φιλοσοφία της καθημερινότητας από τον άντρα που πλένει και σιδερώνει τα πουκαμισάκια του (χωρίς να περιμένει μαμά, αδελφή, γκόμενα, γυναίκα, πεθερά να του το κάνει);;;
σημαντικό...
επειδή μέσα μας υπάρχει νοήμονα ουσία (για όποιον το δέχεται αυτό ετσι;) αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς μπορούμε να καλέσουμε αυτήν να το κάνει (ως βοήθεια και καθοδήγηση) συνειδητά και συγκεκριμένα. Δηλαδή δεν θεωρώ άσκοπη την επικοινωνία με τον Εαυτό και την αναζήτηση της βοήθειάς του για τη διαχείρηση της καθημερινότητας και του νοήματός της - συνήθως ανταποκρίνεται.... ![]()
Εξάλλου, αφού έχει μεγαλύτερο εύρος από εμάς (άχρονος και άχωρος) είναι και αρμόδιος να δίνει λύσεις.
Εγώ εν ολίγοις πιστεύω ότι ο "Θεός" συνεργάζεται με τον άνθρωπο και ουσιαστικά εκεί βρίσκω και το νόημα του λεγόμενου "εσωτερισμο¨". Να βρίσκει τρόπους να εμβαθύνει σε αυτή τη συνεργασία.
Καλό βράδυ.
http://www.wbff.org/films/detail.asp?cid=4&fid=395

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Πειραματική, σουρεαλιστική ταινία μικρού μήκους (4 λεπτά) Βασισμένη στους πίνακες του Beksinski και τη μουσική του Moby
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Μ' αρεσε ιδιαίτερα ο τρόπος που χει κάνει το μοντάζ...πολύ ευρηματικός!
Τώρα, λογικά, για να λέγεται "EVERLOVING" το φιλμ μάλλον παίζει το ομώνυμο κομμάτι απο Moby το οποίο είναι απ' τ' αγαπημένα μου
Αυτό που μου κανε εντύπωση είναι πως το φιλμ δεν αναφέρεται ούτε στο imdb.com το οποίο έχει τεράστιο database
ΥΓ. Ο ΜΟΒΥ έβγαλε καινούριο πολύ καλό αλμπουμ ονόματι "Hotel"

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Edited by - 1900 on 23/03/2005 00:01:34
quote:
Τώρα, λογικά, για να λέγεται "EVERLOVING" το φιλμ μάλλον παίζει το ομώνυμο κομμάτι απο Moby το οποίο είναι απ' τ' αγαπημένα μουΑυτό που μου κανε εντύπωση είναι πως το φιλμ δεν αναφέρεται ούτε στο imdb.com το οποίο έχει τεράστιο database
ΥΓ. Ο ΜΟΒΥ έβγαλε καινούριο πολύ καλό αλμπουμ ονόματι "Hotel"
Λογικά ναι.. το κομμάτι του Moby θα είναι.. και εμένα μου αρέσει..
το Hotel δεν το έχω ακούσει ακόμα ....
και όντως και εγώ μπήκα στο imdb και δεν το βρήκα..
Χαίρομαι που χάρηκες.. χεχε.. λοιπόν αν μάθεις κάτι για το filmaki let me know ή αν το βρεις πουθενά... θέλω πολύ να το δω... (το ίδιο επίσης ![]()
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Σε ένα χώρο ιδιαίτερα ενεργειακό, η κυρία Σταματάκη Βαρβάρα (Ananda Sagar) με μεγάλη εμπειρία στη γιόγκα, εκπαιδευμένη στο σύστημα Satyananda Yoga, στις 13/01/07 14:00 – 16:00 και στις 15/01/07 15:00 με 16:30 θα παρουσιάσει μάθημα γνωριμίας με την παραδοσιακή ολιστική γιόγκα (Hatha Yoga, πρακτικές αναπνοής, χαλάρωσης και αποτοξίνωσης, Διαλογισμός).
Για την εξισορρόπηση του σώματος και του νου και για τη βελτίωση της ζωτικότητας.
Το μάθημα γνωριμίας είναι προσφορά σε αυτούς που αναζητούν τον εαυτό τους.
Πληροφορίες : 6938 – 752491
Hari Om Tat Sat

Edited by - AllIsFullOfLove_ on 11/01/2007 17:31:49