- ΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ . - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
http://video.google.com/videoplay?docid=-5568240365270792260#

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND
Και μία άλλη παραπομπή με ελληνικούς υπότιτλους.
Αν καλώς κατάλαβα , αναφερεσαι στην ανάπτυξη ηθικων αρχών , χωρίς καθόλου πατριαρχικά ή αυταρχικά υποστηρίγματα αλλα για αρχές που είναι ριζωμένες και ανθίζουν -αν θες- σε ανθρωπιστικό έδαφος.
Για μια αρχή που δεν μπορεί να επιβληθεί αλλα "πρέπει" να αναβλύζει απο μέσα μας!
Κατάλαβα καλά φίλε μου???
soul
Edited by - Εαρινός on 28/05/2010 12:17:59
Ο ΒΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΓΙΟΣ.
Ο ρόλος του πρωταγωνιστή ανήκει σε άτομο το οποίο κατατάσσεται στην μέση τάξη της ελληνικής κοινωνίας.
Τυπικός έλληνας .
Η διαφορά του με τους συμπολίτες του ,είναι ότι πιστεύει στην συνειδητή επιλογή μεταξύ καλού και κακού .
Αυτή η πίστη είναι θεμελιωμένη σε προσωπικά βιώματα .
Πράττει το καλό με όλη την ψυχή του και συναντάει τις συνέπειες μελλοντικά μπροστά του ,με μία άλλη μορφή .
Η επαλήθευση της ορθής του επιλογής να επιλέγει να πράττει πλέον το καλό ως κάτι το σύνηθες ,το αυτονόητα φυσιολογικό , του φέρνει μία αμοιβή που είναι υπερφυσική.
Γύρω από την κεφαλή του , έχει ξεπροβάλλει ένα φωτοστέφανο .
Ο ίδιος αδυνατεί να το διαισθανθεί και να το δει στον καθρέφτη .
Οι συνάνθρωποί του όμως μπορούνε και το βλέπουνε .
Η πρώτη ημέρα που εμφανίζεται το φωτοστέφανο στην κεφαλή του είναι η πιο κωμική.
Τον κοιτάνε παράξενα σαν να βλέπουνε εξωγήινο.
Δεν μπορεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει .
Νομίζει ότι τον πειράζουνε .
Μετά από αλλεπάλληλες κωμικές καταστάσεις , αποφασίζει να Κοιτάξει προσεκτικά τον εαυτό του στον καθρέφτη.
Δεν βλέπει τίποτα .
Οι σχέσεις του με τα μέλη της οικογενείας του , έχουνε πάρει κωμικοτραγική τροπή.
Πρέπει να κάνει έρωτα και η γυναίκα του αρνείται ,διότι όπως λέει ,είναι αδιανόητο να κάνει έρωτα με έναν άγιο .
Τα παιδιά του το αντιμετωπίζουνε χαλαρά και κάνουνε πλάκα με την κατάσταση στην οποία περιήλθε.
Κάποια στιγμή η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο .
Οι συνάνθρωποί του συμπεριφέρονται σαν να είναι Άγιος.
Αυτό τον ενοχλεί ,διότι δεν νιώθει να είναι άγιος και το πιο αστείο είναι ότι οι άλλοι βλέπουνε το φωτοστέφανο, που ο ίδιος αδυνατεί να δει ,η να αντιληφθεί .
Το φαινόμενο γίνεται πρώτο θέμα στα ΜΜΕ.
Στην αρχή αρνείται να κάνει δηλώσεις .
Μετά από την επιμονή των ΜΜΕ, αποφασίζει να μιλήσει .
Ο λόγος που θα το κάνει, είναι η δύναμη της επιρροής του λόγου του στην καθημερινότητα του έλληνα πολίτη.
Αισθάνεται ήδη, ότι του δόθηκε μία εξουσία που θα πρέπει να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο .
Παίρνει την απόφαση να επισκεφτεί πρώτα το άγιο όρος ,για να πάρει την συμβουλή από έναν γέροντα .
Τον βρίσκει .
Του λέει ο γέροντας .
-Άκουσε παιδί μου οι δρόμοι του θεού είναι ανεξερεύνητοι .
Εσύ έχεις ένα χάρισμα και πρέπει να το αξιοποιήσεις για τον σκοπό που σου δόθηκε και όχι για ιδιοτελή σκοπό.
Του συνιστά να πάει στα ΜΜΕ και να διαφημίσει τον χριστιανισμό , δίνοντας συνεντεύξεις σε γνωστά κανάλια της χώρας.
Όταν γυρίζει πίσω , τον βομβαρδίζουνε εταιρίες και πολιτικά κόμματα ,για να συνεργαστεί μαζί τους .
Του δίνουνε τόσα πολλά χρήματα ,που είναι ικανά να τον απαλλάξουνε πλέον οριστικά από τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης .
Ο πειρασμός είναι τεράστιος ,αλλά αντιστέκεται και τελικά τον απορρίπτει .
Αρχίζει κάθε βράδυ να προσεύχεται να του πάρει ο θεός την δοκιμασία στην οποία τον έχει υποβάλλει.
Τον πλησιάζουνε άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας και τον εκλιπαρούνε να τα γιατρέψει.
Ένα άγγιγμα των χεριών του , είναι αρκετό για να χαρίσει γιατρειά σε κάθε άρρωστο άτομο.
Έρχεται η ημέρα ,όπου θα δώσει την πρώτη του συνέντευξη στα ΜΜΕ.
Όλη η Ελλάδα κοιτάει προς το μέρος του .
Κρέμονται από τον λόγο του .
Και ξεκινάει την ομιλία του .
-Αγαπητοί συμπολίτες .
Είμαι ένας βλάκας .
Εσείς πεισθήκατε ότι είμαι άγιος , διότι βλέπεται το φωτοστέφανο.
Διότι βλέπεται τα θαύματα .
Είμαι λοιπόν για εσάς ένας βλάκας που έγινε άγιος .
Ο καθένας από εσάς μπορεί να γίνει ένας βλάκας άγιος .
Το μόνο πράγμα που χρειάζεται για να το πετύχει, είναι να εξασκείται στην υπομονή .
Να υπομένει την ιδιοτροπία ,την παραξενιά και γενικότερα την κακία των συνανθρώπων του με μεγάλη παρρησία .
Να είναι δηλαδή πρακτικός χριστιανός και όχι θεωρητικός.
Πρέπει λοιπόν να δημιουργήσουμε όλοι μας μία πανελλαδική μόδα .
Να προωθήσουμε την ιδέα του βλάκα άγιου.
Να διαμορφωθούμε όλοι σε βλάκες αλλά με την ποιότητα του αγίου.
Θα την προωθούμε με έναν κοινό τρόπο ,ο οποίος είναι να προσπαθούμε καθημερινά να είμαστε τόσο υπομονετικοί με τον συνάνθρωπο, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να εκτιμηθεί από τον περίγυρό μας , ως βλακεία δίχως αντίκρισμα .
Προωθείστε την ιδέα με τις πράξεις σας …..,
Γίνεται ο ίδιος παράδειγμα για έξυπνους ανθρώπους ,δηλαδή ανθρώπους που θεωρούνε τον εαυτό τους έξυπνο .
Μην σαν νοιάζει αν σας αποφεύγουνε λόγω της βλακείας σας…,
Μείνετε πιστοί και θα αμειφθούμε όλοι μελλοντικά .
Ο χρόνος δεν παίζει ρόλο.
Μην εγκλωβίζεται την ιδέα ,θα περιορίζεται σε προσωπικά δεδομένα ιδιοτελούς αντίληψης και θα μένει ο κόσμος γύρω μας στάσιμος .
Ξεκινήστε τώρα άμεσα.
Η ιδέα προέρχεται από την διάσταση της αιωνιότητας ,είναι δηλαδή αφηρημένη .
Αυτή είναι η αιτία που θα έχετε πάντα πρόβλημα να ξεκινήσετε …,
Όταν όμως κατορθώσετε να κάνετε την αρχή , έχετε πετύχει ταυτόχρονα το ήμισυ του παντός …,
Γίνε και εσύ φίλε μου πρωταγωνιστής στην βλακεία που αμείβεται από πάνω στα σίγουρα και προ πάντων αξιοκρατικά …,![]()
Αυτά τα παιδιά θαύμα …,
http://www.youtube.com/watch?v=jK3mZUucQ9M
Δεν ήρθανε στον κόσμο για να περάσουνε απαρατήρητα .
Προσελκύουνε την νοημοσύνη κάθε νοήμονος ανθρώπου ,προς κάτι ανώτερο ..,Ανώτερο από τον άνθρωπο .
Σωστά κατάλαβες φίλε Εαρινός .
quote:
Almost..
Ντοτόρε , όλο "αμφι-σημίες" είσαι..Almost...![]()
![]()
soul
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΟΛΙΓΩΝ ΛΕΠΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ…,
Ο ΒΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΓΙΟΣ.
Η διαφορά του με τους συμπολίτες του ,είναι ότι πιστεύει στην συνειδητή επιλογή μεταξύ καλού και κακού .
Αυτή η πίστη είναι θεμελιωμένη σε προσωπικά βιώματα .
Ως γενική αναφορά , ενδεχομένως να με έβρισκε σύμφωνο...αφού πρωτίστως θα είχαμε ορίσει με σαφήνεια το "καλό" και το "κακό"...
Απο την άλλη μεριά , ως βλάκα ορίζουμε στην νοητική κλίμακα κάποιον συγκεκριμένο τύπο , ο οποίος δεν έχει -προφανώς- σαφή αντίληψη κοινά αποδεκτών και αποδεδειγμένων πραγμάτων!
Υπάρχουν π.χ άνθρωποι οι οποίοι είναι ευφυέστατοι και συνάμμα με υψηλότατο δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης , όπου η εντιμότητα..η καλοσύνη , η συνέργεια , η ειλικρίνεια και η διάθεση για προσφορά αποτελούν θεματικού χαρακτήρα στοιχεία του εαυτού τους ...!
Το ερώτημα , είναι το εξής:"Γιατί θα έπρεπε ως προϋπόθεση για την ύπαρξη ενός "Αγίου" να είναι η βλακεία και όχι η εξυπνάδα"???
Και όταν λέω εξυπνάδα , σαφώς εννοώ την νοητική αλλα και την συναισθηματική ταυτόχρονα και αυτό διότι το υγιές συναίσθημα , εκ των πραγμάτων είναι ή τουλάχιστον θα έπρεπε να θεωρείται ως έξυπνο και με την έννοια του ότι έχει διεισδυτικότητα και καλή λειτουργία..με τελικό αποτέλεσμα την σωστή νόησή του!
Απο την άλλη μεριά , κάποιοι άνθρωποι είναι παθητικά-επιθετικοί , υιοθετώντας μια στάση απέναντι στην ζωή και τα πράματα , αποτέλεσμα μιάς όχι ενεργητικής επιλογής αλλα παθητικής , με την έννοια ότι αν μπορούσαν να είναι κάτι άλλο θα το έκαναν ... αλλα απο την στιγμή που δεν μπόρεσαν , μοιραλατρικά υιοθέτησαν μιά άλλη...κι'αυτό ως "εξυπνάδα" μπορεί να λεχθεί βεβαίως αλλα εμπεριέχει εκ των πραγμάτων εντός του , την τραυματική εμπειρία εκ του γεγονότος ότι υποστασιοποιήθηκε επι μιας θέσεως , όχι ενεργητικά αλλλα παθητικά και ουσιαστικά υπήρξε μια μετάθεση θέσεως απο την πρωταρχική επιθμία του υποκειμένου!
Και ο τύπος του "Λάκη του γλυκούλη.." ένας τέτοιος τύπος είναι... ο κλασσικός τύπος του Βλάκα με την πολύ όμορφη και ανθρώπινη συμπεριφορά..που αφήνει χώρο όμως στους άλλους να δρούν στην ζωή του και όχι μόνο...ο τύπος που δεν μπορεί να επιδράσει στο οικείο πρωτίστως προς αυτόν περιβάλλον και όπου όλοι τον εκμεταλλεύονται!!!
"Βασανιστικά ερωτήματα"...
![]()
soul
Η ιστορία αυτή αφενός για μένα δεν είναι αληθοφανής αφετέρου εξανθρωπίζει κατάστασεις που δεν θα 'πρεπε να εξανθρωπίζονται.
Όπως λέω, δεν γίνεται να πάει το βουνό στον Μωάμεθ αλλά ο Μωάμεθ πρέπει να πάει στο βουνό. Έτσι και εμείς δεν γίνεται να προσπαθίσουμε να καρφώσουμε μια πρόκα, είτε αυτή λέγεται υπομονή είτε αγάπη χτυπώντας τη με το σφυρί.. θέλει κατσαβίδι για να μπει..
Θεωρώ ότι μια "τεχνιτή" αγιοσύνη που βασίζεται κατα κύριο λόγο στον μιμητισμό των αληθινών "αγίων"(ή πχ τον Χριστο) και σε μια επιφανείακή κατανόηση των πραγμάτων
είναι καταδικασμένει να αποτύχει.
Αυτός που περιγράφεις εν συνεχεία δεν είναι ένας βλάκας άγιος, αλλά ένας βλάκας άνθρωπος.
Αυτός που ΕΙΝΑΙ άγιος
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ υπομονή..
Εμείς το γνωρίζουμε αυτό και εμείς το κρίνουμε με τα πτωτικά μυαλά μας.
Ο άγιος, στον βίο του ως άγιος δεν έχει κάποιο βίωμα στο οποίο να αντιστοιχήσει η λέξη "υπομονή".
Η υπομονή απο μόνη της δεν δύναται να υπάρξει.
ΠΗΓΑΖΕΙ απο τον άνθρωπο εφόσον το έδαφος είναι αρκετά εύφορο για να ευδοκιμήσει ο σπόρος...
Η υπομονή του αγίου δεν έχει να κάνει με αντίσταση σε ενδόμοιχους πόθους του. Το θέμα είναι να πάψουν να υπάρχουν οι πόθοι και όχι να βασανίζουμε τον εαυτό μας φέρνοντας αντίσταση σε αυτούς που υπάρχουν. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει και τρέλα και γενικά ψυχολογικά προβλήματα.
Νομίζω τώρα φίλε Εαρινέ αρχίζεις και παίρνεις την πλήρη εικόνα..
quote:
Φίλε alfa-omega θα μου επιτρέψεις να μη συμφωνήσω με το όλο κόνσεπτ του βλάκα-αγίου.
Η ιστορία αυτή αφενός για μένα δεν είναι αληθοφανής αφετέρου εξανθρωπίζει κατάστασεις που δεν θα 'πρεπε να εξανθρωπίζονται.
Όπως λέω, δεν γίνεται να πάει το βουνό στον Μωάμεθ αλλά ο Μωάμεθ πρέπει να πάει στο βουνό. Έτσι και εμείς δεν γίνεται να προσπαθίσουμε να καρφώσουμε μια πρόκα, είτε αυτή λέγεται υπομονή είτε αγάπη χτυπώντας τη με το σφυρί.. θέλει κατσαβίδι για να μπει..Θεωρώ ότι μια "τεχνιτή" αγιοσύνη που βασίζεται κατα κύριο λόγο στον μιμητισμό των αληθινών "αγίων"(ή πχ τον Χριστο) και σε μια επιφανείακή κατανόηση των πραγμάτων
είναι καταδικασμένει να αποτύχει.Αυτός που περιγράφεις εν συνεχεία δεν είναι ένας βλάκας άγιος, αλλά ένας βλάκας άνθρωπος.
Αυτός που ΕΙΝΑΙ άγιος
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ υπομονή..
Εμείς το γνωρίζουμε αυτό και εμείς το κρίνουμε με τα πτωτικά μυαλά μας.
Ο άγιος, στον βίο του ως άγιος δεν έχει κάποιο βίωμα στο οποίο να αντιστοιχήσει η λέξη "υπομονή".
Η υπομονή απο μόνη της δεν δύναται να υπάρξει.
ΠΗΓΑΖΕΙ απο τον άνθρωπο εφόσον το έδαφος είναι αρκετά εύφορο για να ευδοκιμήσει ο σπόρος...
Η υπομονή του αγίου δεν έχει να κάνει με αντίσταση σε ενδόμοιχους πόθους του. Το θέμα είναι να πάψουν να υπάρχουν οι πόθοι και όχι να βασανίζουμε τον εαυτό μας φέρνοντας αντίσταση σε αυτούς που υπάρχουν. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει και τρέλα και γενικά ψυχολογικά προβλήματα.
Νομίζω τώρα φίλε Εαρινέ αρχίζεις και παίρνεις την πλήρη εικόνα..
Κύριε...κύριε...να πώ κάτι???
Έχω κάποιες ¨ενστάσεις¨...![]()
![]()
soul
Με βλέπεις να είμαι απειλητικός;;

Και αυτο ειναι οι περιεργες συμπτωσεις... Εχετε ποτε πχ σκεφτει για καποιο ατομο, το οποιο δεν εχετε συναντησει για καιρο και τημ επομενη μερα να τον συναντησετε τυχαια??? εχετε ποτε προαισθηματα για πραγματα που μπορουνε να συμβουν και βγενουν?? Στη ζωη μου εχω πολλα τετοια παραδειγματα,αλλα σημαντικα αλλα οχι.... εχετε παρομοιεσ εμπειριες?
Δεν το χω ψάξει περαιτέρω.
Edited by - rocknrolla_5 on 25/12/2010 11:24:42
Edited by - rocknrolla_5 on 25/12/2010 11:25:46
Κατα τα αλλα,καλως ηρθες και καλη παραμονη..
2233
καλό είναι η θεματολογία μας να είναι σωστά δομημένη για να μπορούν να την παρακολουθούν παλιά και νέα μέλη ή απλά επισκέπτες,
καλό θα ήταν παρόμοια περιστατικά να καταθέτονται στο υπάρχον νήμα
Παράξενες Ιστορίες...
εκεί θα βρείτε και πολλές απαντήσεις στα "ερωτήματα" σας .
Χρόνια πολλά σε όλους

quote:
μια μεγάλη παρέα(2 αγόρια και 4 κορίτσιαΜάλιστα η παρέα απαρτιζόταν από μια κοπέλα η οποία ασχολούταν με λευκή μαγεία(ξόρκια για ευτυχία,αγάπη κ.λ.π.), μια άλλη κοπέλα η οποία έριχνε την τράπουλα και εμένα...που μπορώ να πω η επαφή μου με τον κόσμο των πνευμάτων είναι κάτι παραπάνω από ισχυρή.
Υπήρχαν 3 παιδιά(το ένα αγόρι,2 κοπέλες και το κορίτσι μου)το ένα αγόρι και η μια κοπέλα η οποία έριχνε την τράπουλα έφυγαν.
και καθώς μίλαγα νιώσαμε τα 3 παιδιά με τις δυνάμεις κάτι...
βρε παιδια, μπερδευτικα! Ποσα παιδια ειναι τελικα στην παρεα;;; ![]()
Ουτε με αλγοριθμο δεν λυνεται αυτο το πραμα ![]()
ουτε ο 11880 το λυνει για την ακριβεια ![]()
μπορει να βλεπουμε το παραξενο και να το εκφραζουμε ως ανεξηγητο αλλα οταν βλεπουμε το αγνωστο τι κανουμε? ο ανθρωπος απο ενστικτο φοβαται παντα το αγνωστο!
ΜΑΛΛΟΝ... ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΗΤΑΝ 2 ΑΓΟΡΙΑ Κ 4 ΚΟΠΕΛΕΣ.
ΜΕΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ 2 ΑΓΟΡΙΑ Κ 3ΚΟΠΕΛΕΣ
ΕΦΥΓΕ...ΤΟ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ 1ΑΓΟΡΙ 1ΚΟΠΕΛΑ Κ ΕΜΕΙΝΑΝ 3...
ΣΩΣΤΑ???
ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ.
ΟΠΩΣ Κ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ 1 ΑΤΟΜΟ.=ΚΟΠΕΛΑ ΔΗΛΑΔΗ.