- Άγιος Λουκάς ο ιατρός , ο επιστήμονας επίσκοπος που αγίασε - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
regulus
Θα το κάνω εφόσον ανοίξεις εσύ το θέμα να μη θεωρηθεί ότι κάνω και προπαγάνδα όπως είπαν κάποιοι.
Μπα ! Τέτοιο πράμα ! Ούτε πέρασε καν από το μυαλό μου τέτοια σκέψη .
*
Ο Άγιος Μακάριος θεράπευσε ένα δράκο ο οποίος μετά από αυτό γονάτισε με ευγνωμοσύνη , υποκλίθηκε και του φίλησε το γόνατο . ενώ ένας άλλος
δράκος τον οποίο θεράπευσε ο Άγιος Συμεών προσκυνούσε επί δύο ώρες το μοναστήρι του ευεργέτη του!
Ή για την αγία Θέκλα πάλι , όπως γράφει ο εκκλησιαστικός Διδάσκαλος Αμβρόσιος , που την έριξαν σε λεοπαρδάλεις , λιοντάρια , τίγρεις που βρυχώντουσαν τρομακτικά . Αλλά τα θηρία ξάπλωσαν σαν αρνιά στα πόδια της και την έγλειφαν με μεγάλη αγάπη . Ύστερα την έριξαν στην πυρά στη Ρώμη . Αλλά έμεινε άθικτη ανάμεσα στις φλόγες . Τελικά την έριξαν σε ένα λάκκο με φίδια, όπου όμως προτού προλάβουν να γλείψουν πάλι τη Θέκλα κεραυνοβολήθηκαν από αίθριο ουρανό.
Μια φορά ρίχνεται σε μια δεξαμενή γεμάτη θαλάσσιους ελέφαντες με την κραυγή: «Στο όνομα του Ιησού Χριστού δέχομαι την τελευταία ημέρα τη βάπτιση» . Αλλά τελικά δεν είναι το τέλος της . Ένας άλλος κεραυνός σκοτώνει τους θαλάσσιους ελέφαντες, και απελευθερώνεται με θαυμαστό τρόπο από δύο ταύρους στους οποίους τη δένουν . Ο ειδωλολάτρης μέλλων σύζυγος που την πίεζαν να τον παντερευτεί πέθανε , και εκείνη συνόδευσε τον Άγιο Παύλο και σε πολλά αποστολικά ταξίδια , συγκεντρώνοντας γύρω της και άλλες ευσεβείς παρθένες , κηρύττοντας μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Αυτά είναι θάματα ! Όχι παίξε γέλασε .
*
Edited by - Sesostris on 26/02/2013 16:06:28
quote:Αν ήταν έτσι θα λέγαμε ο άγιος Sesostris και ο άγιος Macedon, κατα κόσμον Κωστάκης.
Sesostris
Για διαφωτίστε με βρε παιδιά κι εμένα τον αδαή για να καταλάβω ! Δηλαδή όποιος πέφτει σε κατάσταση αποχαύνωσης αγιάζει ?
Σε άλλες θεματικές ενότητες, με πειράζουν και με κοροϊδεύουν, επειδή ασπάσθηκα τον χριστιανισμό.
Εγώ όμως προσεύχομαι για αυτούς και υπομένω τα σχόλιά τους.
Κάνω καλά αδελφέ regulus?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Αν ήταν έτσι θα λέγαμε ο άγιος Sesostris και ο άγιος Macedon, κατα κόσμον Κωστάκης.

Η πρέπουσα απάντηση στα trolling που κάνεις βρίσκεται στην αρχή της σελίδας .
*
quote:
Ο άγιος Λουκάς ως ιατρός και θεραπευτής συγχωρεί και θεραπεύει. το ακόλουθο φαινόμενο δεν εξηγείται με άλλο τρόπο.Ναζάρ Στανιντσένκοφ: Κόπηκαν τα δάκτυλά μου, με προσευχή στον Άγιο …ξαναφύτρωσαν και συνέχισα ως πιανίστας
Αγαπητέ εν Χριστώ ξάδερφε. Μήπως κατέεις τη γραφή του ονόματος Στανιντσένκοφ στα ρώσικα; το «Ναζάρ» γράφεται «назар». Έψαξα μερικούς πιθανούς συνδυασμούς και δεν βρήκα τίποτα᾿ λογικά πρέπει να έχει γίνει μεγάλο πατιρντί στην πατρίδα του.
Ο άγιος Λουκάς ως ιατρός και θεραπευτής συγχωρεί και θεραπεύει. το ακόλουθο φαινόμενο δεν εξηγείται με άλλο τρόπο.Ναζάρ Στανιντσένκοφ: Κόπηκαν τα δάκτυλά μου, με προσευχή στον Άγιο …ξαναφύτρωσαν και συνέχισα ως πιανίστας
Αγαπητέ εν Χριστώ ξάδερφε. Μήπως κατέεις τη γραφή του ονόματος Στανιντσένκοφ στα ρώσικα; το «Ναζάρ» γράφεται «назар». Έψαξα μερικούς πιθανούς συνδυασμούς και δεν βρήκα τίποτα᾿ λογικά πρέπει να έχει γίνει μεγάλο πατιρντί στην πατρίδα του.
Δεν ξέρω ρώσιικα. Εϊχα ακούσει ρπιν πολλά χρόνια για το θαύμα όταν αυτός ήταν ακόμα παιδάκι. Δεν το είχα ψάξει τότε. Το ξαναβρήκα τώρα που εψαχνα για τον αγιο Λουκά. Είχα ακουστεί πολύ πάντως. ΘΑ σου βρω μερικούς συνδέσμους.
http://orthodoxwiki.org/Luke_%28Voino-Yasenetsky%29_of_Simferopol_and_Crimea
Μάλλον έχει έρθει στην Ελλάδα αυτό το παιδί γιαυτό δε βρίσκεις στα ρώσικα πληροφορίες. Και ηταν στην Κομοτηνή σε κάποια εκδήλωση.