- ο παπάς της ενορίας μου δεν έχει γένια! - "Μουσείο" Απολιθωμένων Θεμάτων/Συζητήσεων...
-Έχουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα διαμάντι που κάθε χρόνο βγάζει όλο και πιο χρήσιμους νέους στον τόπο μας! Τα πάντα βαίνουν καλώς και είναι ρόδινα! η οικονομία μας ανθηρή όσο ποτέ άλλοτε! η οοκογένεια ποτέ πιο ισχυρή! η εξωτερική μας πολιτική! παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις χώρες! η βαριά βιμηχανία μας εξασφαλίζει τη συνέχιση της προόδου και την ασφάλεια του ΠανΈλληνα πολίτη!
-Μέσα σε όλα αυτά η καθημερινές ανησυχίες του Νεοέλληνα! διαρκώς φουντώνουν, απόρια της υπρερβολικής μόρφωσης αλλά και διάυγειας!
-Η αμφισβήτησε υπήρξε ανά τους αιώνες ο αρωγός της επιτυχίας και της παιδείας! ο Μεσαίωνας έχει περάσει ανεπιστρεπτεί! και η Νεοελληνική αναγέννηση προχωρεί ακάθεκτη ανοίγοντας νέους ορίζοντες σε μια νέα τάξη πραγμάτων! σε αυτό σηματνική βοήθεια επιτυχάνεται από τα πρότυπα της σημερινής μας νεολαίας! στα οποία οφείλουμε πολλά...
-Μέσα σε αυτήν την πνευματική και παιδειακή αναγέννηση ξεχωριστή θέση κατέχει και η αναγένηση σε θέματα φιλοσοφίας αλλά και θρησκείας!
-Οι φιλοσοφικές συζητήσεις των παιδιών μας! δίνουν και παίρνουν κάνοντάς μας περήφανους! και προσμένοντας πολλά από αυτά τα παιδιά διαμάντια!
-Η αμφισβήτηση ήταν και είναι ο κανόνας και η επιτυχία σε όλα αυτά!
-Μετά λοιπόν από την αμφισβήτηση για τη μονοπώληση της Ιεροσύνης από τους άνδρες! έχουμε μία νέα αμφισβήτηση........στα γένια του παπά!
-Γιατί ο παπάς να έχει γένια? Γιατί?
1)Αν ο παπάς έχει ψείρες! αμέσως αυτά τα άτιμα μαμούνια θα μεταπηδίσουν στα γένια! θα πας φίλε ψηλέ να κοινωνήσεις και η ψήρα θα μεταπηδήσει οικογενιακώς από τα γένια του παπά στο κεφάλι σου!... Να προβλήματα.........
2)Αποκλείονται από την Ιεροσύνη οι σπανοί! Γιατί? είναι δίκαιο αυτό?
3)Εγώ για παράδειγμα θίγομαι γιατί ο παπάς έχει γένια και εγώ όχι!
Αισθάνοιμαι πολύ άσχημα! φαντάζομαι ότι και σε άλλους συμβαίνει αυτό!
Νομίζω ότι επρόκειτι για άλλη μια φασίζουσα νοοτροπία της Εκκλησίας! που έχει τις ρίζες της στα παλιά! Όλοι οι απόστολοι έχουν γένια! πλην του Ιωάννη! έτσι τουλάχιστον νόμιζα! Σήμερα όμως κατόπιν σημαντικές έρευνες ο Μπράουν στον κώδικα νταβίτσι! μας ενημερώνει ότι δεν ήτο ο Ιωάννης αλλά η Μαγδαλινή! Έτσι αποκαθίσταται η τάξη και βεβαιώνται ότι οι Απόστολοι αλλά και φυσικά ο Ιησούς είχαν όλοι γένια!
-Άρα τι γίνεται? Με τι μούτρα θα πάμε εμείς οι άγενοι Χριστιανοί στην εκκλησία? Πρέπει να πάψει πλέον αυτή η διάκριση! χαιδεύει ο παπάς τα γένια τους στην εκκλησία και τα χαιδεύει πονηρά και ένας συχωριανός μου κοιτάζοντάς με με σαρκασμό!
-Ως πότε ποια! αυτή η αδικία? γιατί να νιώθω άβολα? Δε μου αρέσουν τα γένια! θέλω να εκκλησιάζομαι σε εκκλησίες με παπάδες χωρίς γένια.
-Με απασχόλησε πολύ αυτή η κατάσταση και ξεκίνησα μια έρευνα! κατόπιν λοιπόν ιδιαίτερα κοπιαστικών σκέψεων εδώ και κανά δυο ημέρες ......κατάφερα σήμερα να ολοκληρώσω την εργασία μου και να βγάλω το πόρισμα!
-Οι παπάδες είναι όμηροι ενός φασιστικού φαινομένου που πλήγει την Ορθοδοξία μας! Συγκεκριμένα ο παπάς με την αποφόιτησή του παίρνει ως δώρο ένα ξυράφι με χαραγμένο επάνω το όνομά του (πχ. Μπάμπης). Ορκίζεται πάνω στην Αγία Τράπεζα και το Ευαγγέλιο ότι δε θα ξανξυριστεί παρά μόνο με αυτό! το δικό του!.....Μεγάλος όρκος ο μεγαλύτερος! εν συνεχεία σε 3 ημέρες κάνουν πάρτυ αποφόιτησης!
-Τι γίνεται τώρα! ο Δεσπότης κάθε περιοχής έχοντας ως όργανα τους ψάλτες! στο πάρτυ επάνω βρίσκουν την ευκαιρία και τους κλε΄βουν τα ξυράφια!...............
-Να λοιπόν μία ακόμη απάτη της Ορθοδοξίας! Με αυτόν τον τρόπο και δέσμιοι στον όρκο τους οι παπάδες μένουν αξύριστοι!
-Πρέπει να αποκτασταθεί η τάξη και η αλήεθια! πρέπει να τους βρούμε τα δικά τους ξυράφια!
......Δε θέλω το ξυράφι κανενός! δώστέ μου πίσω αυτό που μου χουν πάρει! χωρίς ξυράφι νιώθω ορφανός! δωστέτο πίσω κάντε μου τη χάρη!
-Υπάρχουν όμως και άλλα αμφισβητίσημα μέρη! για παράδειγμα γιατί οι παπάδες να φοράνε αυτά τα πεπαλαιομένα μαύρα ράσα? Χάθηκε ένα κουστουμάκι? μία γραβάτα? ή στο κάτω κάτω ένα τζινάκι βρε παιδιά!
-Οι ψάλτες πάλι....................έλεος!!!!!!!! κανάς ντι τζέι? χάθηκε κανάς ντι τζέι? τόσο πίσω ποια? Για σκέψου το trexagireve, για σκέψου το MIXAHL32, symvol! θα πηγαίνουμε θα κάνουμε την αφιέρωση και ο ντι τζευ θα παίζει μουσική!...............
-Έχω βαρεθεί να βλέπω τον μπαρμπα-Δάφνη τον είχα και καθηγητή στα θρησκευτικά, να βγάζει τους ίδιους και τους ίδιους λόγους!............ Έ!!!!!!! φέρτε και κανά όνομα! έναν Ρουβά! έναν Ρέμο! μία Καλομοίρα!.....................Δεν πάει άλλο πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα!
-Η εξέλιξη είναι σαν το τρένο σταματάει για λίγο και αν δεν ανέβεις αυτό..............φεύγει!!!!!!!!
Εν συνεχεία
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
Όμως η προσπάθεια γελοιοποίησης του χώρου που σε φιλοξενεί, όπως κι αν είσαι, είναι αχαριστία και δείχνει άγνοια τόπου και χρόνου.
Άλλωστε η χαζομάρα είναι συμπαθητική, όσο δεν είναι ενοχλητική και επικίνδυνη.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Η έλλειψη σεβασμού απέναντι σε ανθρώπους, απόψεις και προσπάθειες, υποδηλώνει έλλειψη σεβασμού απέναντι και στον ίδιο τον ευατό μας...