- απίστευτη προσφώνηση.. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Αγαπητέ Zephyr,
το ότι έχεις αυτές τις απόψεις, δεν σημαίνει καθόλου, τουναντίον θάλεγα, ότι είσαι περισσότερο Έλληνας, απ' αυτούς που έχουν άλλη άποψη! Δεν απευθύνεσαι σε <πρόβατα> αλλά σε ανθρώπους με άποψη και υγιείς προβληματισμούς. Οι Εθνικιστικές <κραυγές> τύπου Καρατζαφέρη ή Παπαθεμελή δεν αρμόζουν σε λογικά σκεπτόμενα άτομα. Νηφάλια λοιπόν, και με επιχειρήματα μπορούμε να διατυπώσουμε τις απόψεις μας, και μπορεί στο τέλος να συμφωνήσουμε, αφού όλοι για το καλό της Ελλάδας <κοπτόμμεθα>!
Με συνθήματα κι αφορισμούς δεν ξορκίζεις το <κακό>, αλλά με έξυπνους χειρισμούς, σωστή επιχειρηματολογία για το Δίκιο σου, ούτως ώστε να μπορέσεις να πείσεις κι όσους δεν <ζουν> το πρόβλημα σου.
Η Βία πάντα φέρνει Βία, και τότε, αν δεχτούμε αυτήν την άποψη, δεν υπάρχουν νικητές αλλά μόνο νικημένοι!!!
Τα μεγέθη των δύο χωρών είναι άνισα, και αριθμητικά αλλά και κοινωνικά. Αριθμητικά λόγω πληθισμού, κοινωνικά επίσης, γιατί αυτοί είναι απελπισμένοι λόγω οικονομικών προβλημάτων, θρησκευτικού φανατισμού, μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου αλλά και πολιτικής κατάστασης {χούντα στρατοκρατών}.
Σκέψου το απλά, άς υποθέσουμε ότι ένας καλοστεκούμενος, οικογενειάρχης επιστήμονας, δέχεται πρόκληση απο μια παρέα εξαθλιωμένων περιθωριακών. Τι πρέπει να κάνει; Αυτό είναι το ερώτημα! θα κάνει καυγά ή θα ψάξει κάτι άλλο? Κι αν είναι πάρα πολύ δυνατός και τους <κάνει καλά> τι κατάληξη θάχει με τον νόμο, δικαστήρια... άντε ν' αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας.
Απο την άλλη πλευρά τι έχουν να χάσουν αυτοί οι ταλαίπωροι? Ή θα τον ληστέψουν, ή θα το <παίξουν> θύματα {ξέρουν να γίνονται πειστικοί} και πάλι λοιπόν θα ωφεληθούν από <φιλανθρώπους> κλπ.
Έτσι λοιπόν έχει η κατάσταση φίλε μου γιαυτό καταλήξαμε εμείς οι<απέναντι> στο < Μη χείρον βέλτιστον >.
Καλή συνέχεια με επιχειρήματα, μήπως και τα βρούμε. Άλλωστε γιαυτό δεν γίνεται ο διάλογος!

quote:
.-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ανεξήγητα Φαινόμενα - Θεωρίες συνομωσιών - U.F.O. - Επιστημονική Φαντασία - Προφητείες ...

Φιλικά
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:
Τι πρέπει να κάνει; Αυτό είναι το ερώτημα! θα κάνει καυγά ή θα ψάξει κάτι άλλο? Κι αν είναι πάρα πολύ δυνατός και τους <κάνει καλά> τι κατάληξη θάχει με τον νόμο, δικαστήρια... άντε ν' αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας.
Απο την άλλη πλευρά τι έχουν να χάσουν αυτοί οι ταλαίπωροι? Ή θα τον ληστέψουν, ή θα το <παίξουν> θύματα {ξέρουν να γίνονται πειστικοί} και πάλι λοιπόν θα ωφεληθούν από <φιλανθρώπους> κλπ.
Αγαπητέ lorenzo
Όταν συμβεί ένας εκβιασμός , είναι απο πλευράς αστυνομίας και απο πλευράς δικαιοσύνης δεδομένο ότι αν κάποιος ενδώσει έχει καταρχήν πέσει στο επίπεδο του εκβιαστή ο οποίος πάντα έχει το πάνω χέρι , και ποτε δεν θα σταματήσει μέχρι τελικής εξόντωσης του εκβιαζόμενου.
Εμπλέκεται λοιπόν μία "τρελλή" (στους υπολογισμούς σου τουλάχιστον) άποψη που με απλά λόγια λέγεται ΘΑΡΡΟΣ.
Δεν είναι και τόσο εύκολο να απορρίπτουμε τη βία.
Η Βία είναι αναγκαία εκεί που χρειάζεται.
Η Ντε φάκτο απόρριψη της βίας είναι το πιό επικίνδυνο πράγμα που τον τελευταίο καιρό καλούμαστε να ασπαστούμε.
Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο .
Κανένας δεν γίνεται ανώτερος με σκέψεις όταν δεν ανακατεύει την ίδια τη ζωή και υπόστασή του με την ίδια τη ζωή.
Πολύ φοβάμαι φίλε lorenzo ότι η αντίληψη του "ενδόξου θανάτου" ενός ατόμου που σέβεται τον εαυτό του είναι προτιμώτερη απο οποιαδήποτε ένοχη ζωή.
Αρκεί βέβαια να πάρει και 15 άλλα κεφάλια μαζί του.
Κακά τα ψέματα , η Ζωή δεν απαιτεί μινέρβα στο ψωμί. Δεν απαιτεί κολα πόλα.
Καλούμαστε όλοι να δώσουμε τη μάχη του ελέφαντα χωρίς να λογαριάσουμε καμμία θεωρία περι ελεφαντισμού. Με βία και αίμα όταν πρέπει.
Με θάνατο δικό μας ή άλλων.
Η ζωή είναι σκληρή για έναν άνθρωπο που θεωρεί τον εαυτό του άνθρωπο σε ένα γενικό "ανθρωποκεντρικό" σύστημα.
Και να μήν ξεχνάμε ότι ο ελεφαντισμός στην θητεία Μπους έλαβε πραγματικές ελεφάντιες διαστάσεις σε επίπεδα αυτοδιάθεσης των λαών .
Να πιστέψουμε ότι οι ΗΠΑ χαράζουν πολιτική σεβόμενες τις οποιεσδήποτε σοσιαλιστικές ανησυχίες δικές μου ή δικές σου;
Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ρωτήσω ποιός από τους συνομιλητές έχει βρεθεί σε εμπόλεμη κατάσταση.
Έστω και σε κατάσταση επιστράτευσης.
Αν έχει βρεθεί κάποιος θα ήθελα να περιγράψει το γεγονός και τα συναισθήματα του.
Δεύτερον, θα ήθελα να ρωτήσω ποιος έχει ενεργή συμμετοχή σε διεθνή forums και με ποιο τρόπο προωθεί θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό.
Τρίτον θα ήθελα να ρωτήσω ποιος επιθυμεί την αύξηση των δημοσίων δαπανών για την άμυνα και όχι την αύξηση των δαπανών για παιδεία και υγεία.
Τέταρτον θα ήθελα να μου πει κάποιος αν θεωρεί πως η Ελλάδα απειλείται άμεσα είτε από την Τουρκία, είτε από άλλη γείτονα χώρα με στρατιωτική εμπλοκή.
quote:
Μιλάμε για ένα λαό που από τα γεννοφάσκια του μαθαίνει να μας μισεί.
EXEIS SKEFTEI MHPOS NOMIZOYN TA IDIA GIA EMAS? "OI ELLHNES EINAI ENAS LAOS POY APO TA GENNOFASKIA TOY MATHAINEI NA MISEI EMAS TOYS TOYRKOYS"
POSO NOMIZEIS OTI AYTO ANTAPOKRINETAI STHN PRAGMATIKOTHTA?
OPOS KSERETE EIMAI STO EKSOTERIKO AYTH TH STIGMH (GIA AYTO KI OI LATINIKOI XARAKTHRES.) TOYRKO MIA FORA GIA LIGO EIXA GNORISEI STHN ELLADA,KAI MOY FERTHIKE MIA XARA. EDO GNORHSA POLLOYS,KAI TOYRKOYS KAI TOYRKOKYPRIOYS.KAI SE PLHROFORO OTI ISA ISA POY AKOYGONTAS OTI EIMAI ELLHNIDA HTAN KAI FILIKOTEROI,ISOS KAI GIA NA MHN FANOYN KAI PROKATEILHMMENOI. OYTE KOLLHMENOI EINAI,OYTE STENOMYALOI.
OI GENIKOTHTES GIA ENAN LAO ME ENOXLOYN KAI ME KSENIZOYN.
SYNHTHOS APOFEYGO NA SYMMETEXO SE THEMATA SAN KI AYTO,AN KAI TA PARAKOLOYTHO. ISOS KAPOIOI NA MHN SYMFONHSOYN MAZI MOY KAI NA APANTHSOYN ENTONA,ALLA AYTES EINAI OI APOPSEIS MOY KAI DEN ALLAZOYN. KANENAS LAOS DEN MISEI KANENAN,KANENAS LAOS DEN KATHGORIOPOIEITAI ETSI H ALLIOS. MONO ATOMA.OXI LAOI.
Συμμερίζομαι και σέβομαι τις απόψεις σου.Δεν λέω πως όλοι οι Τούρκοι κακοί και όλοι εμείς είμαστε οι καλοί.Ήθελα να τονίσω απλά,την έντονη προπαγάνδα που ακείται στον τουρκικό λαό τόσα χρόνια(αν όχι αιώνες)τώρα.Τα συμπεράσματά μου βγάινουν από τις διαρκείς προσπάθειες των γειτώνων για πολιτισμική ιδιοποίηση των μνημείων(και όχι μόνο)των Μικρασιατικών παραλίων, από την ολίγον τι "κάφρικη" συμπεριφορά τους όταν αγωνίζεται ελληνική ομάδα στην Τουρκία, από τις επιθέσεις στο Πατριαρχείο κ.α.Ασφαλώς και υπάρχουν σώφρονες Τούρκοι οι οποίοι μας σέβονται και αποζητούν ειρηνική συνύπαρξη των δυο λαών.Αλλά αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει πως πρέπει να παραμελησόυμε την εθνική μας Άμυνα.
Θα ήταν κατα την γνώμη μου αυτοκτονία.
quote:
Τρίτον θα ήθελα να ρωτήσω ποιος επιθυμεί την αύξηση των δημοσίων δαπανών για την άμυνα και όχι την αύξηση των δαπανών για παιδεία και υγεία.
Αγαπητέ Ramoglou, άλλο πράγμα η εις βάρος της παιδείας ενύσχιση της άμυνας και άλλο πράγμα π.χ. η αναίτια διάλυση του Σώματος Στρατού της Θεσαλλονίκης και γενικώς η αποδυνάμωση των αμυντικών γραμμών.Δεν νομίζεις;
quote:
Τέταρτον θα ήθελα να μου πει κάποιος αν θεωρεί πως η Ελλάδα απειλείται άμεσα είτε από την Τουρκία, είτε από άλλη γείτονα χώρα με στρατιωτική εμπλοκή.
Με την Τουρκία εξήγησα πιο πάνω, για ποιούς λόγους είναι μάλλον απίθανο να έρθουμε σε πόλεμο.Όσον αφορά τα Βαλκανικά κράτη,ο επεκτατισμός της Αλβανίας αρχίζει να με ανησυχεί...
Αγαπητέ φίλε Ramoglou,
ήμουν έφεδρος αξιωματικός 1972-74. Απολύθηκα τον Γενάρη αλλά με την επιστράτευση ξαναπαρουσιάστηκα. Με έναν άλλο επίσης έφεδρο αξ/κο{εισαγγελέας}, αναλάβαμε να κάνουμε συνθέσεις ταγμάτων με επίστρατους με σκοπό να τους προωθήσουμε όπου δεί, ανάλογα με την ειδικότητα του καθενός.
Ειλικρινά όταν κυρήχθηκε ¨επιστράτευση¨ έννοιωσα πολύ παράξενα. Στην αρχή ενα σάστισμα, απο την αγωνία που είδα, στα μάτια της μάνας και του πατέρα μου, πούχαν ζήσει έναν Παγκόσμιο αλλά κι έναν εμφύλιο πόλεμο...
Και μετά ο κόσμος στους δρόμους της Θεσ/νικης... Κάτι σαν γιορτή...
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας... Μας αγκαλιάζαν και μας φιλούσαν άγνωστες κοπέλες, γυναίκες, γέροι... Μάτια μελαγχολικά αλλά συνάμμα και γεμάτα φλόγα.. Λεωφορεία γεμάτα άνδρες που πήγαιναν να παρουσιαστούν να κοιτούν αμήχανοι, μπερδεμένοι...
Αυτό όμως τέλειωσε απο την ώρα που μπήκα στο στρατόπεδο.
Τι στρατόπεδο δηλ. μια σειρά τολ και 7 - 8000 άνδρες απο 23 - 50 ετών.
Γύρω απ' το στρατόπεδο επιταγμένα φορτηγά, λεωφορεία, νταλίκες, βυτιοφόρα, ταξί, τρακτέρ, φορτωτές, γερανοί... Χαμός!
Ένας Φαντάρος αγγελιοφόρος, ένας μάγειρας, αποθηκάριος, οπλονόμος... κι άλλος ΟΥΔΕΙΣ!
Και σα να μην έφτανε αυτό είχαμε και την Χωροφυλακή! Αυτοί θεωρούνται μάχημοι 1ης γραμμής χωρίς οι περισσότεροι νάχουν πιάσει όπλο στα χέρια τους!
Και άντε τώρα, να καταγράψεις τόσο κόσμο πρώτα, {μην κηρυχτούν λιποτάκτες} να τους χωρίσεις κατα ηλικία, ικανότητα, ειδικότητα και μετά οικογενειακή κατάσταση{άγαμοι-έγγαμοι-παιδιά}.
Να τους ταίσεις να τους ντύσεις να τους οπλίσεις να τους εκπαιδεύσεις, και να τους προωθήσεις σε μονάδες!
Και εκεί ν' έχεις τα < σε παρακαλώ έχω μάνα άρρωστη, η γυναίκα μου είναι έγκυος, το φορτηγό άκόμα το χρωστάω...>................
.............................................................
Και σε λίγες μέρες οι πρώτοι νεκροί στις ειδήσεις...
Τι να σας πώ, πως μπορείς να το περιγράψεις αυτό το συναίσθημα...
Θα σας πώ μια προσωπική ιστορία και ίσως καταλάβετε.
Μετά απο 2 χρόνια συνάντησα ένα φίλο μου γιατρό που είχαμε χαθεί απ' το στρατό. Με αγκάλιασε και έκλαιγε μες την μέση του δρόμου. Τάχασα. Όταν συνήλθε μου είπε ότι είχε πληροφορηθεί ότι είχα σκοτωθεί στην Κύπρο...
Τέτοια έγιναν πολλά. Ποτέ δεν μάθαμε πόσοι, ποιοί, σκοτώθηκαν, πόσοι αγνοούνται..
Τι να σας πώ για τα πρώτα χρόνια μετά τον Αττίλα 1+2.
Φαντάροι που υπηρέτησαν 48 μήνες...
Μαυροφορεμένες μάνες Ελλάδας και Κύπρου με τις φωτογραφίες αγνοουμένων στα χέρια σε κάθε δελτίο ειδήσεων...
Ανάπηροι σωματικά αλλά και πνευματικά, αιχμάλωτοι που ελευθερώθηκαν να διηγούνται φρικαλεότητες..
Βιασμένες γυναίκες, ορφανά, άστεγοι πρόσφυγες...
Και να σκεφτείται ότι δεν γενικεύτηκε ο πόλεμος!
Παιδιά αυτό που μου έμεινε, το <κατακάθι> θάλεγα, είναι το συναίσθημα της αδυναμίας. Ένα αίσθημα πιονιού σε μια παρτίδα σκάκι. Θεωρείσαι <αναλώσιμος>! Θές δεν θες! Συμφωνείς ή όχι σου επιβάλεται απόλυτα η υποταγή και ατομικά και πολιτικά και στρατιωτικά αλλά το σοβαρότερο απο ξένα κέντρα εξουσίας!!!
Ότι πουν οι μεγάλες δυνάμεις δηλ. η μία εν προκειμένω τώρα πλέον!
Είναι κάτι που χαράχτηκε ανεξίτηλα μέσα μου. Δεν νομίζω ότι υπάρχει χειρότερο συναίσθημα. Σαν να είσαι μέσα σε μια παγοκολώνα, να βλέπεις να ακούς, αλλά να μην μπορείς να αντιδράσεις καθόλου μέχρι να παγώσει το μυαλό σου!!!
Γιαυτό και είπα προηγουμένως: Ο χειρότερος συμβιβασμός είναι το καλύτερο δικαστήριο.
Όσο για τον ένδοξο θάνατο που μου λές φίλε think4allu, έχεις μείνει στο Μαραθώνα αγαπητέ μου. Τίποτα το ένδοξο δεν έχει το πάτημα ενός κουμπιού που άλλοι θα επιλέξουν και θα καθορίσουν τον στόχο.
Μη ξεχνάς ότι οι πρώτοι νεκροί στην Κύπρο πέσαν απο φίλια πυρά κι όχι απο Τουρκικά! Ηλεκτρονικός πόλεμος γαρ!
Ο πόλεμος σήμερα -επέτρεψε μου να ξέρω- δεν κερδίζεται, ούτε καν γίνεται πλέον, σε χαρακώματα και πολυβολία. Μη φαντάζεσαι ΑΕΡΑΑΑΑ!!!!!!
Τα όπλα σήμερα τα δώσανε ανθρώπινες ιδιότητες, τα λένε ΕΞΥΠΝΑ!!!
Μου φαίνεται ξυπνήσαν τα άψυχα και κοιμηθήκαν τα έμψυχα!!!
Φίλε Ramoglou, όσο γιαυτές τις <μή κυβερνητικές οργανώσεις> και άλλα φαιδρά κινήματα, οργανώσεις, συνέδρια, Ηνωμένα Έθνη, Unesco κλπ., μπλα, μπλα, μπλα παπαγαλάκια ολοι τους. Στο μόνο που διαφέρουν είναι το χρώμα, πράσινα, κόκκινα, γαλάζια αλλά και τελευταία πολύχρωμα για να μπερδεύεσαι.
Όπιον του λαού, που θάλεγε κι ο φίλος μας ο Μαρξ, όλοι αυτοί που σήμερα, παρακολουθεί ο καθένας μας απο τον καναπέ του, που διαμαρτύρονται και φωνάζουν είναι, <οι αντ' αυτού> όπως τους λέω. Για να μην νοιώθουμε τύψεις για την αδράνεια του σώματος και του πνεύματος μας, φροντίζουν αυτοί να μας καθησυχάζουν, για να συνεχίζουμε να κοιμόμαστε τον ύπνον του δικαίου, φροντίζουν λοιπόν <για το καλό μας> όπως ανέφερες προηγουμένως δανειζόμενος τους στίχους του αδελφικού μου φίλου του Γιάννη του Μηλιώκα.
Χρόνια τώρα το ίδιο τροπάρι... Κι έχουν επιτύχει. Αισθάνονται δε τόσο σίγουροι που δεν φροντίζουν ούτε στοιχειωδώς να καλυφθούν! Συνεχίζουν αναμασώντας παλιές τετριμμένες συνθηματολογικές συνταγές, πλην όμως δοκιμασμένες και αποτελεσματικές. Αυτοπροσδιορίζονται δε ως Νεοφιλελευθεροι Συντηρητικοί! Άκου θράσος!!! Ούτε για τους τύπους βρε αδελφέ!!!!
Και άκου το οξύμορον: Συντηρητικοί με φρέσκιες προοδευτικές ιδέες??????
Τώρα θα μου πείς, Τι έχεις Γιάννη'μ, τι 'χα πάντα... Εντάξει δεν λέω τίποτα καινούριο, αλλά πες, πες κάτι μπορεί να γίνει. Πρέπει να τα λέμε και να τα ξαναλέμε τόσο όσο κι οι Άλλοι.
Δεν είναι όμως όλα τόσο <μαύρα>.
Τώρα τελευταία βλέπω μια φλόγα στους νέους, τους πολύ νέους εννοώ, και μια σπίθα που τείνει να γίνει φλόγα κι αυτό με κάνει αισιόδοξο. Δεν εντυπωσιάζονται εύκολα, ούτε τρώνε οτιδήποτε τους σερβίρουν. Είναι χορτάτοι και ζητούν ποιότητα κι όχι ποσότητα κι αυτό με ενθουσιάζει!
Άλλωστε η Ελπίδα είναι τα παιδιά κι σ' έναν πόλεμο τα πιο εύκολα θύματα είναι αυτά, κι όταν σκοτώνεις τα παιδιά σκοτώνεις την Ελπίδα!!!
Φίλοι μου, η κάθε νίκη φτιάχνεται απο άπειρες μικρές ήττες. Οι δρόμοι της ψυχής είναι παράξενοι. Ας την ακούσουμε όταν μας λέει οτι απο την μεγάλη απελπισία προέρχεται η Ελπίδα. Μην περιμένετε τίποτα ούτε απο την πολιτική ούτε απο την επιστήμη. Δεν αρκεί να ονειροπολούμε με στίχους. Είναι λίγο. Δεν αρκεί να πολιτικολογούμε. Είναι πολύ. Κατά βάθος, ο υλικός κόσμος είναι απλώς ένας σωρός απο υλικά. Θα εξαρτηθεί απο το εαν είμαστε καλοί ή κακοί αρχιτέκτονες, το τελικό αποτέλεσμα. Ο Παράδεισος ή η Κόλαση που θα χτίσουμε.
Η μοίρα μας παρ' όλα αυτά βρίσκεται στα χέρια μας.
μας λέει ο Ελύτης

quote:
Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις.Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ρωτήσω ποιός από τους συνομιλητές έχει βρεθεί σε εμπόλεμη κατάσταση.
Έστω και σε κατάσταση επιστράτευσης.Αν έχει βρεθεί κάποιος θα ήθελα να περιγράψει το γεγονός και τα συναισθήματα του.
Δεύτερον, θα ήθελα να ρωτήσω ποιος έχει ενεργή συμμετοχή σε διεθνή forums και με ποιο τρόπο προωθεί θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό.
Φίλε Ramoglou , με συγχωρείς αλλά και τα τέσσερα ερωτήματα που θέτεις είναι για παιδάκια του νηπιαγωγείου (για να μήν πω βλακώδη).
Θα σου κάνω όμως τη χάρη να απαντήσω στο 4ο.
Το Αιγαίο πέλαγος δεν είναι κάποιος ασαφής θαλάσιος χώρος όπου κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει το Α και το Β.
Το Αιγαίο είναι Η Ελλάδα .
Σκέψου σαν Έλληνας και όχι σαν Ευρωπαιδίσκος.
Ποιός σου είπε ότι η ενωμένη Ευρώπη θα ισχύει για πάντα παρέχοντάς σου ασφάλεια;
Εσύ αγαπητέ μου συμμετέχεις σε διεθνή φόρουμ ;
Να σε δούμε λοιπόν πώς υποστηρίζεις τον Ελληνισμό.
Ή μήπως συμμετέχεις με Ευρωπαική ταυτότητα; Θα άξιζε να μας το διευκρινήσεις.
quote:
Άλλωστε η Ελπίδα είναι τα παιδιά κι σ' έναν πόλεμο τα πιο εύκολα θύματα είναι αυτά, κι όταν σκοτώνεις τα παιδιά σκοτώνεις την Ελπίδα!!!
lorenzo
Φίλε μου, άν σκοτώσεις τους γέρους ,σκοτώνεις την εμπειρία και τη γνώση.
Γιατί να φορτώνουμε πάντα τους νέους με περίπλοκες παρακαταθήκες που αφορούν το μέλλον.............;
Ο νέος πολεμάει επειδή έχει το σθένος να αντεπεξέλθει σε έναν πόλεμο.
Όταν ο άνδρας κοντεύει τα 40 δεν είναι για την πρώτη γραμμή.(αν χρειαστεί είναι και 65.......αρκεί να πατάει ένα κουμπί ή μιά σκανδάλη).
Τα παιδιά lorenzo έχουν περάσει τα 20 χρόνια τους πρίν μπούν στη μάχη.
Τα 18 είναι το όριο ψήφου.
Τι γίνεται λοιπόν; Τα παιδιά ψηφίζουν υπεύθυνα αλλά πολεμούν ανεύθυνα;
Ο 18άρης είναι ενεργός πολίτης-στρατιώτης ή όχι;
Τί είδους παιδική σου επαφή με τους γείτονες έκανες.. , μας αφήνει παγερά αδιάφορους.
Μα.. θα καθήσουμε να σκεφτούμε τι πιστεύουν κάποιοι άλλοι για μάς;
Κάτσε στο exoteriko να γνωρίζεις anthropous για καμμιά 20αριά χρόνια ακόμα , και μετά μίλα μας .
Αγαπητή μου , ήρθες ποτέ σε επαφή με ανώτατο Τούρκο Αξιωματικό;
Τι σου είπε γλυκειά μου;
aei sixtir unanistan kai oti lete . Ego xero oti to ellada einai megalo Tourkia .Den yparxei ellhnos. Epeidi Tourkos poly pio arxaios apo Ellhna ston xwro tou Aigaiou.
Poly petrelaio vre paidi mou.
mariha2912
Να κάτσεις και να αναλύσεις λοιπόν το τι ο Τούρκος απόφοιτος του Χάρβαρτ πρεσβεύει ενώ χιλιάδες Χάρβαρτ κάθε κατευθύνσεων μιλάνε απο 2000 χρόνια τουλάχιστον για μιά αλήθεια.
Σου εύχομαι καλή σταδιοδρομία.
Δεν είμαστε όλοι παιδιά αυτού του κόσμου και δεν έχουμε καμμιά συμπάθεια σε κανέναν.
Η προσωπική μου αίσθηση από μια τέτοια κατάσταση είναι μία, σιχάθηκα την έννοια άνθρωπος.
Σαν έφεδρος αξιωματικός και δη σε διαβαθμισμένη υπηρεσία, βίωσα το πώς ενεργείς όταν βρεθείς σε μια τέτοια κατάσταση και μάλιστα όταν είσαι στην πρώτη γραμμή.
Δε θα συνεχίσω την όποια περιγραφή νομίζω πως εσύ τουλάχιστον μπορείς να έχεις άποψη.
Αφήνω λοιπόν όλους αυτούς, που σήμερα δηλώνουν Ελληνάρες έτοιμοι για πόλεμο, να σηκώνουν το λάβαρο του πολέμου στο PC τους ή σε κάποιο παιχνίδι του Play Station.
Κουτσαβάκια, τσάμπα μάγκες, που όταν πάνε να υπηρετήσουν στο σημερινό στρατό παθαίνουν ψυχολογικά προβλήματα.
Που κοιμούνται σε sleeping bag, που έχουν στην Α/Τ το κινητό, που έχουν catering και εξωτερική υπηρεσία για την αποκομιδή των σκουπιδιών.
Αυτοί είναι όσοι σήμερα ελαφρά την καρδία λένε «θα πολεμήσω για την πατρίδα μου και ας πεθάνω». Αυτοί που ποτέ δεν άφησαν πίσω ένα πολιτικό σάκο με σημείωμα «Μάνα σ αγαπώ» ξέροντας ότι μπορεί να μην δουν ποτέ ξανά αυτή τη μάνα.
think4allu συγνώμη αν θέτω ερωτήσεις κουτές ή ακόμη και βλακώδεις. Το μικρό μου μυαλό μέχρι εκεί φτάνει και αυτό λέω.
Μιας όμως και μου έκανες τη χάρη να ασχοληθείς με την ασημαντότητα μου θα σου δώσω τις δικές μου απαντήσεις στα χαζά ερωτήματα που έθεσα, βέβαια μάλλον και οι απαντήσεις μου θα είναι το ίδιο βλακώδεις όσο και τα ερωτήματα μου.
1) Για τον πόλεμο κλπ αναφέρθηκα εκτενώς.
2) Συμμετοχή σε διεθνές Forum μπορεί να έχει ο καθένας μας, διότι μόνο και μόνο το internet βρίθει αναλόγων συζητήσεων. Μέσα λοιπόν από την κατάθεση των απόψεων του μπορεί να προπαγανδίσει κάποια θέματα που αφορούν την Ελλάδα ή να παραθέσει ως αντίλογο ιστορικά στοιχεία για να ανατρέψει τα λάθος στοιχεία που καταθέτει κάποιος άλλος συνομιλητής. Από εκεί και πέρα ο καθένας ανάλογα του που μπορεί να συμμετέχει (θέμα δουλειάς ή ότι άλλο) μπορεί να καταθέτει την προώθηση Ελληνικών θεμάτων σε διεθνή συνέδρια ή forum όπου καλείτε να συμμετάσχει. Προσωπικά όπου και αν είμαι στο εξωτερικό, μιας και ρώτησες, συμμετέχω με την Εθνικότητα.
3) Δε γίνεται από τη μία σαν φοιτητής να κάνεις πορεία και να φωνάζεις «όχι λεφτά στον εξοπλισμό και στον στρατό δώστε λεφτά για την παιδία και το λαό» και από την άλλη να λες θα μπούνε μέσα οι οχτροί μεγαλώστε το στράτευμα. Ή το ένα ή το άλλο.
4) Προσωπικά πιστεύω πως η Ελλάδα ΔΕΝ απειλείται από καμία γείτονα χώρα. Αν θεωρείτε φίλοι μου, ότι η Αλβανία είναι σε θέση να μας απειλήσει με πόλεμο τότε καλύτερα είναι να αγοράσουμε 1 ατομική βόμβα για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Διότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός της γείτονος χώρας είναι για γέλια μπροστά σε ότι έχουμε εμείς. Από το μόνο που κινδυνεύουμε είναι να χάσουμε στο ποδόσφαιρο διότι οι Αλβανοί πεινάνε να αποδείξουν πως έχουν και αυτοί κάποια αξία. Ενώ εμείς βολευόμαστε στους βαθιούς καναπέδες μας. Το θέμα είναι θέμα βολεμένου VS πεινασμένου.
Ελπίζω να σε κάλυψαν οι κουτές απαντήσεις μου.
Όμως πες μου τώρα κι εσύ, πόσο ετών είσαι; Πότε είδες Τούρκο στα 50 μέτρα οπλισμένο έτοιμο για πόλεμο; Πότε έσυρες πομάκα μάνα από το μαλλί και την πέταξες στην καρότσα ενός Στάγιερ μαζί με το βρέφος που κρατούσε στην αγκαλιά της; Πότε έμεινες ξάγρυπνος με το δάχτυλο στη σκανδάλη έτοιμος να μπεις στην Τουρκία; Πότε σιχάθηκες που είσαι άνθρωπος;
Ελπίζω να μου απαντήσεις.
Edited by - Ramoglou on 17/02/2005 03:54:08
quote:
Δεν είμαστε όλοι παιδιά αυτού του κόσμου και δεν έχουμε καμμιά συμπάθεια σε κανέναν.
Επιτρέπεται να ρωτήσω εγώ ο χαζός τι είσαστε ;
Μήπως είσαστε παιδιά μιας Αρείας φυλής ;
Just kids..... Αν σε καλύπτει κάτι τέτοιο.
quote:
Όμως πες μου τώρα κι εσύ, πόσο ετών είσαι; Πότε είδες Τούρκο στα 50 μέτρα οπλισμένο έτοιμο για πόλεμο; Πότε έσυρες πομάκα μάνα από το μαλλί και την πέταξες στην καρότσα ενός Στάγιερ μαζί με το βρέφος που κρατούσε στην αγκαλιά της; Πότε έμεινες ξάγρυπνος με το δάχτυλο στη σκανδάλη έτοιμος να μπεις στην Τουρκία; Πότε σιχάθηκες που είσαι άνθρωπος;
Αγαπητέ μου Ramoglou.
Τί είδους ερώτηση είναι αυτή που μου κάνεις;
Πρώτα να ρωτήσεις τους Τούρκους που σέρνουν απο τα μαλλιά τις Κούρδισες μετα βρεφών ή μή.
Τις Κούρδισες που ξέχασαν ποιός είναι ο άνδρας τους απο την αβρότητα των τούρκικων μεθόδων ανάκρισης.
Μετά να περάσεις στις Πόντιες μανάδες, και τέλος στις Αρμένισες και στις Ελληνίδες μανάδες.
Φίλε μου Ramoglou.
Είναι πολύ εύκολο να σιχαθείς που είσαι άνθρωπος.
Είναι όμως πολύ δυσκολότερο να θέσεις και έναν απλό προσδιορισμό πλάι στη λέξη "άνθρωπος" . Να βάλεις δηλαδή τον καταλύτη δίπλα στην ουσία.
Είναι δηλαδή τόσο ακατανόητο ;
Ποιός Έλληνας αισθάνθηκε χαρά και περηφάνεια με το να σέρνει ανυπεράσπιτους ανθρώπους απο τα μαλλιά ;
Ποιός αστυνομικός ηδονίζεται να στέλνει στο αυτόφωρο πιωμένους οδηγούς;
Ποιός κτηνίατρος αισθάνθηκε ευχαρίστηση κάνοντας ευθανασία σε δυστυχή σκυλιά;
Ποιός είναι ευτυχής που το 1/3 των εσόδων του πάει για την άμυνα της χώρας του;
Καλό είναι να ενημερωνόμαστε από καλύτερες πηγές .
Και σαφώς οι καλύτερες πηγές δεν έχουν σχέση με τις εγκυμοσύνες της κυρίας Μενεγάκη στα "ενημερωτικά" πρωινομεσημεράδικα.
Και άμα δώ Τούρκο οπλισμένο στα 50 μέτρα δηλαδή τι πρέπει να αισθανθώ;
Πές μου εσύ φίλε μου τι πρέπει να αισθανθώ γιατι φοβάμαι ότι θα είμαι λιγάκι μακρυά απο την αντίληψή σου.
Αλλά για να μην μπερδεύουμε και τους συνομηλητές μας , θα πώ ότι ο Τούρκος θα δεί έναν Έλληνα οπλισμένο στα 50 μέτρα μπροστά του.
Και μάλιστα έναν Έλληνα που θα τον κυνηγήσει σε βουνά και κάμπους ,και όπου κιάν πάει εφόσον επιβουλεύεται οτιδήποτε Ελληνικό.
Δυό σφαίρες.Τίποτε άλλο.
Και αν έρθει πιό κοντά μιά λάμα μαχαιριού στο στομάχι και στρίψιμο μάλιστα , για να γίνει αποτελεσματικότερο.
Να μή σε σοκάρει η βία φίλε Ramoglou.
Η βία όμως ταιριάζει μόνο σε συνετούς.
Χρήστες βίας χωρίς πνευματικό υπόβαθρο χαρακτηρίζονται απλά ως Τραμπούκοι.
Οι μή συνετοί σπέρνουν ιδέες και θεωρίες δεξιά και αριστερά με πρόσχημα τη δημοκρατία και τα "ανθρώπινα" δικαιώματα.
Ναί λοιπόν φίλε Ramoglou. Ο πόλεμος είναι αξία.
Η Πολεμική τέχνη είναι η υπέρτατη τέχνη .
Αν σήμερα ζούμε σε ένα καθεστώς όπου οι θεωρητικάριοι προσπαθούν να αφοπλίσουν τους ανθρώπους σε ψυχή και σώμα, δεν πάει να πεί ότι ο κόσμος σταμάτησε να μάχεται.
quote:
Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις.Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ρωτήσω ποιός από τους συνομιλητές έχει βρεθεί σε εμπόλεμη κατάσταση.
Έστω και σε κατάσταση επιστράτευσης.Αν έχει βρεθεί κάποιος θα ήθελα να περιγράψει το γεγονός και τα συναισθήματα του.
![]()
Εγώ βρέθηκα σε τέτοια κατάσταση.
30 ημερών στρατιώτης.
Στάλθηκα στην Κω.
Πως ένιωσα ?
μια αίσθηση τιμής και καθήκοντος απέναντι στην οικογένεια μου πρώτα και μετά στους συνάδελφους μου.
Ηθικό ακμαιοτατο,καρδια με σθενος.Δεν θα περάσουν.
Γιατί να τα διαχωρησω?και στα δυο.
Κόψε τις μίζες από τα λαμογια και φτάνουν και για τα δυο.
Και πάλι είναι θέμα χρημάτων και στρατηγικής.
Η Τουρκία δαπανά το 5% στο υπουργείο εξωτερικών.
Εμείς 0.25%.
Την Τουρκία.
Σύντομα φαίνεται πως θα πάμε σε συν κυριαρχία στο αιγαίο.
Μισό δικό μας –μισό δικό τους.
Τα νησιά δικά μας η θάλασσα και ότι έχει από κάτω (πχ πετρέλαιο) δικιά τους.
------
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Δεν υπήρχε κανένας φόβος, καμία λιποψυχία, καμία σκέψη εγκατάλειψης θέσης, ιδανικών, ιδεών. Απλά ένα μυαλό σε πάγο όπως πολύ εύστοχα είπε ο φίλος lorenzo και μόνο μια αίσθηση, η αίσθηση του καθήκοντος.
Τέλος πάντων ο καθένας έχει τις απόψεις του και τα βιώματα του, ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να βιώσουμε ένα πόλεμο.
Για τα υπόλοιπα περί συνκυριαρχίας κλπ κλπ επιτρέψτε μου να μην ασχοληθώ διότι δεν θεωρώ πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Ας μην κινδυνολογούμε και ας μην δείχνουμε ότι φοβόμαστε τόσο πολύ τον όποιο Τούρκο.
Προσωπικά θεωρώ πως για κάτι που μου ανήκει δεν χρειάζεται να κάνω διαφήμιση πως μου ανήκει. Αν κάποιος θέλει ας έρθει να το πάρει και τότε βλέπουμε.
Βαρέθηκα ν’ ακούω 30 χρόνια πως οι Τούρκοι θα πάρουν το Αιγαίο κλπ κλπ και ότι το πετρέλαιο (αλήθεια πούντο ;) κλπ θα το πάρουν και άλλα τέτοια όμορφα αλλά μόνο φανταστικά.
Άλλο προστατεύω τα συμφέροντα μου και την Πατρίδα μου και άλλο κινδυνολογώ ασύστολα.
quote:
Εγώ βρέθηκα σε τέτοια κατάσταση.
30 ημερών στρατιώτης.
Στάλθηκα στην Κω.
Πως ένιωσα ?
μια αίσθηση τιμής και καθήκοντος απέναντι στην οικογένεια μου πρώτα και μετά στους συνάδελφους μου.
Ηθικό ακμαιοτατο,καρδια με σθενος.Δεν θα περάσουν.
τυχερουλης αν θέλεις πες μου για ποια χρονιά μιλάς.