ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Λελεγες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Λελεγες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

skartados39 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ChastityΜέλος
24/12/2006, 01:11:15
Αυτά που γράφεις, μου φέρνουν στο μυαλό κάποιες σημαντικές θεωρήσεις. Το όνειρο κάθε πατέρα είναι το να αποδεσμευτεί το παιδί του από τον πατέρα του, να είναι δηλαδή ο "τάδε" κι όχι ο γιος του "δείνα". Από την άλλη το όνειρο του κάθε δασκάλου είναι ο μαθητής κάποτε να ξεπεράσει τον δάσκαλο. Αυτά τα δύο φέρνουν (πάλι) στο μυαλό μας την εωσφορική θεώρηση, όπου ο Εωσφόρος (γιός, μαθητής) θέλησε να ξεπεράσει τον Δημιουργό (πατέρα, δάσκαλο) του.

Μήπως τελικά η εξέλιξη και η βελτίωση, μιας και είναι στη φύση μας, δεν πρέπει να την αμελούμε; Μήπως τελικά ο Εωσφόρος μας έδειξε μια χαρακτηριστική τάση του ανθρώπου, αυτή της βελτίωσης; Μήπως ήθελε εξ αρχής να μας βγάλει από το τέλμα μιας ζωής δίχως προορισμό, δίχως σκοπό και μας υπενθύμισε πως είναι στη φύση μας το να προσπαθούμε να εξελιχθούμε;

Lux e tenebris
24/12/2006, 12:01:56
Φίλε μου Chastity, μου άρεσαν πολύ τα όσα είπες!
Ο Εωσφόρος συμβολίζει κάθετί το Φωτεινό, το Αγαθό κι ίσως και το εξελικτικό.
Ο Εωσφόρος Απόλλωνας για παράδειγμα φέρνει το Φως, την Γνώση μαζί του και προσπαθεί να τη μεταλαμπαδεύσει στους ανθρώπους.
Γιατί να μην συμβαίνει κάτι το παρόμοιο και με τον Εβραϊκό Εωσφόρο?

quote:
Αυτά τα δύο φέρνουν (πάλι) στο μυαλό μας την εωσφορική θεώρηση, όπου ο Εωσφόρος (γιός, μαθητής) θέλησε να ξεπεράσει τον Δημιουργό (πατέρα, δάσκαλο) του.

Αυτό μέσα από την Χριστιανική θεώρηση προβάλλεται ως μια ένδειξη αλαζονικής συμπεριφοράς και φθόνου.
Το να ξεπεράσει όμως τον Πατέρα ίσως πράγματι να μην ήταν μια ένδειξη αλαζονείας αλλά μια προσπάθεια του να πάει λίγο παραπέρα από τον Πατέρα του, να επεκταθεί.
Και τότε καταστρέφεται...

quote:
Μήπως τελικά η εξέλιξη και η βελτίωση, μιας και είναι στη φύση μας, δεν πρέπει να την αμελούμε; Μήπως τελικά ο Εωσφόρος μας έδειξε μια χαρακτηριστική τάση του ανθρώπου, αυτή της βελτίωσης; Μήπως ήθελε εξ αρχής να μας βγάλει από το τέλμα μιας ζωής δίχως προορισμό, δίχως σκοπό και μας υπενθύμισε πως είναι στη φύση μας το να προσπαθούμε να εξελιχθούμε;

Φυσικά κι η εξέλιξη είναι μέρος της ύπαρξης μας, φίλε μου!
Κι αφού είναι μέρος της θα πρέπει να το ανακαλύψουμε και να το φροντίσουμε συνειδητά προκειμένου να αναπτυχθεί.
Το γεγονός όμως οτι στην Εβραϊκή μυθολογία ο Εωσφόρος "έχασε" τα φτερά του κι εκδιώχθηκε από τον πατέρα του, μήπως θέλει να μας αποτρέψει από αυτή την συνειδητοποίηση της φύσης μας?

In anticipation of my resurrection...

ChastityΜέλος
24/12/2006, 23:13:28
Δεν νομίζω πως η αποτροπή είναι η λύση, γιατί δεν βοηθά στην εξέλιξη. Μάλλον το "μέτρο" είναι αυτό που μας χρειάζεται. Αλλά και πάλι ποιός ορίζει το μέτρο; Μήπως η διαδικασία εξέλιξης είναι ένας συνεχής αγώνας δοκιμής και λάθους; Μήπως τελικά εμείς ορίζουμε που και ποιά είναι τα όριά μας, χωρίς να καταστραφούμε; Μήπως τελικά θα βρισκόμαστε αιωνίως σε μια διαρκή προσπάθεια να σταθούμε στο μεταίχμιο μεταξύ καταστροφής και ενός ακόμα βήματος στην εξέλιξή μας;

Τελικά υπάρχουν όρια στη βελτίωσή μας; Αυτή τη φορά είμαι με τον Εωσφόρο! Λέω ΝΑΙ στη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση! Και όπως λέει κι ένας στίχος (συγγνώμη αν δεν τον θυμάμαι καλά )

πες ναι στο όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει!

Lux e tenebris

Edited by - Chastity on 24/12/2006 23:15:26

CROWL26Μέλος
25/12/2006, 16:13:02
ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!Ο ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΚΕΠΕΙ!!!ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ(ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ)!!

Φιλικά.-
ICXC

25/12/2006, 19:18:50
Φίλε μου Chastity, σαφώς κι η αποτροπή δεν είναι το μέσο όμως σκέφτομαι μήπως αυτό είναι που προβάλλεται μέσα από το μύθο.
Όσο εξελισσόμαστε είναι πολύ φυσιολογικό να κάνουμε λάθη, να δοκιμαζόμαστε, να υπαναχωρούμε, να βρισκόμαστε σε άλλες θέσεις απ' ό,τι ήμασταν πριν.
Αυτό είναι κάτι το επιθυμητό, μας ανοίγει τον δρόμο για την Γνώση.
Πως θα γνωρίσουμε αν δεν δούμε?

quote:
Μήπως τελικά θα βρισκόμαστε αιωνίως σε μια διαρκή προσπάθεια να σταθούμε στο μεταίχμιο μεταξύ καταστροφής και ενός ακόμα βήματος στην εξέλιξή μας;

Πιστεύω, φίλε μου, πως κάποια στιγμή ξεφεύγουμε από αυτό το μεταίχμιο γιατί ακριβώς έχουμε μάθει τον τρόπο να ισορροπούμε και να στεκόμαστε γερά στα πόδια μας...

In anticipation of my resurrection...

lousipanΜέλος
08/01/2007, 11:15:53
Ζητω συγγνωμη εκ των προτερων για λεξεις υβριστικες που περιεχει το κειμενο της παλαιας διαθηκης που θα παραθεσω."Δια να καμεις τα βυζια της κορης σου να μη μεγαλωσουν".ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΚ.Μουνοχισον κοπροι και με το αιμα του δεξιου ορχιδιου αλειφε το δεξιον βυζι της κορης και με το αιμα του ζερβου το αριστερον να μη μεγαλωσουν περισσοτερο.ΕΤΕΡΟΝ.
Κοπανισον μελισσοχορτον και βαλε το εις τα βυζια της ωσαν μπλασρι να μη τρανευσουν ολοτελα.Ομοιως αν το βαλεις εις τα ορχιδια του παιδιου αυτο το εμπλαστρον δεν τρανευουσιν αλλα μενουν καθως ησαν οταν το εβαλες.ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ.
08/01/2007, 12:03:01
quote:

Ζητω συγγνωμη εκ των προτερων για λεξεις υβριστικες που περιεχει το κειμενο της παλαιας διαθηκης που θα παραθεσω."Δια να καμεις τα βυζια της κορης σου να μη μεγαλωσουν".ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΚ.Μουνοχισον κοπροι και με το αιμα του δεξιου ορχιδιου αλειφε το δεξιον βυζι της κορης και με το αιμα του ζερβου το αριστερον να μη μεγαλωσουν περισσοτερο.ΕΤΕΡΟΝ.
Κοπανισον μελισσοχορτον και βαλε το εις τα βυζια της ωσαν μπλασρι να μη τρανευσουν ολοτελα.Ομοιως αν το βαλεις εις τα ορχιδια του παιδιου αυτο το εμπλαστρον δεν τρανευουσιν αλλα μενουν καθως ησαν οταν το εβαλες.ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ.

Αν και δεν καταλαβαίνω το λόγο για τον οποίο παραθέτεις το απόσπασμα αυτό, θα σε παρακαλούσα να γράψεις και από ποιο ακριβώς σημείο πήρες το εν λόγω απόσπασμα.

08/01/2007, 13:57:54
θα συμφωνησω με τον ψηλο

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

samuel1974Μέλος
08/01/2007, 17:27:54
@ Chastity

Γράφεις:
"Από την άλλη το όνειρο του κάθε δασκάλου είναι ο μαθητής κάποτε να ξεπεράσει τον δάσκαλο."

...κι όχι να πάρει αποβολή.

08/01/2007, 18:37:19
Από την άλλη βέβαια μερικοί δάσκαλοι είναι τόσο κομπλεξικοί που όταν ο μαθητής τους ξεπερνάει, το δίνουν αποβολή "για ασέβεια".

macedon

lousipanΜέλος
09/01/2007, 09:45:51
Καλημερα σε ολους.Φιλε ΨΗΛΕ ολα αυτα που αναφερονται στο κειμενο αυτο δεν σου μοιαζουν με γητεια?Και προερχεται μαλιστα μεσα απο βιβλιο που ο χριστιανισμος το αποδεχεται ως ενα απο τα επισημα βιβλια του.Η γητειες δεν ειναι ενα ειδος μαγειας η κανω λαθος?Την μαγεια η χριστιανικη θρησκεια δεν την θεωρει σατανολατρεια?ΨΗΛΕ θα σου εχω ακριβως οτι ζητας καθως και αλλα αποσπασματα.Ομως επειδη δεν γνωριζω καλα την χρηση των Η/Υ δεν ξερω πως να τα περασω οπως ειναι και τα αντιγραφω.
09/01/2007, 11:26:07
quote:

Καλημερα σε ολους.Φιλε ΨΗΛΕ ολα αυτα που αναφερονται στο κειμενο αυτο δεν σου μοιαζουν με γητεια?Και προερχεται μαλιστα μεσα απο βιβλιο που ο χριστιανισμος το αποδεχεται ως ενα απο τα επισημα βιβλια του.Η γητειες δεν ειναι ενα ειδος μαγειας η κανω λαθος?Την μαγεια η χριστιανικη θρησκεια δεν την θεωρει σατανολατρεια?ΨΗΛΕ θα σου εχω ακριβως οτι ζητας καθως και αλλα αποσπασματα.Ομως επειδη δεν γνωριζω καλα την χρηση των Η/Υ δεν ξερω πως να τα περασω οπως ειναι και τα αντιγραφω.

Όσο κι αν έψαξα στην Π.Δ.,δεν βρήκα το απόσπασμα που παράθεσες. Πες μου σε ποιο σημείο είναι για να το διαβάσω;

lousipanΜέλος
09/01/2007, 11:34:12
Φιλε ΨΗΛΕ επειδη το βιβλιο δεν ειναι δικο μου μολις το εχω στα χερια μου θα σου πω.Ως αυριο απογευμα θα σε ενημερωσω και με αλλα στοιχεια σχετικα με το βιβλιο αν θελεις να το βρεις.Για να ειμαι σωστος ομως σου λεω οτι δεν θεωρω οτι η συγκεκριμενη εκδοση ειναι σωστη και δεν την εγραψε καποιος φανατισμενος η καποιος κερδοσκοπος.Απλα επεσε τυχαια στα χερια μου και το παρεθεσα.
09/01/2007, 11:42:41
quote:

Φιλε ΨΗΛΕ επειδη το βιβλιο δεν ειναι δικο μου μολις το εχω στα χερια μου θα σου πω.Ως αυριο απογευμα θα σε ενημερωσω και με αλλα στοιχεια σχετικα με το βιβλιο αν θελεις να το βρεις.Για να ειμαι σωστος ομως σου λεω οτι δεν θεωρω οτι η συγκεκριμενη εκδοση ειναι σωστη και δεν την εγραψε καποιος φανατισμενος η καποιος κερδοσκοπος.Απλα επεσε τυχαια στα χερια μου και το παρεθεσα.

Εντάξει, θα περιμένω, αλλά πριν χρεώσεις κάτι σε κάποιον, θα πρέπει πρώτα να το έχεις ψάξει και επιβεβαιώσει.
Με αυτό που έγραψες, έχεις χρεώσει κάτι στην Π.Δ. που πιθανώς να μην περιέχεται καθόλου εκεί μέσα.
Αν είναι έτσι, τότε αυτό που έκανες λέγεται "συκοφαντία", έστω και εκουσίως.

lousipanΜέλος
09/01/2007, 12:02:38
ΨΗΛΕ εχεις δικιο.Ο συγγραφεας λεει πως ειναι αντιγραφο απο την αρχικη εκδοση της παλαιας διαθηκης και οτι με το περασμα του χρονου αυτα τα κομματια αφαιρεθηκαν.Ενεργησα σαν μικρο παιδι απο κεκτημενη ταχυτητα το παρεθεσα χωρις να το τσεκαρω σχεδον καθολου για την ορθοτητα και την γνησιοτητα του.
lousipanΜέλος
10/01/2007, 09:34:42
Καλημερα σε ολους.Φιλε ΨΗΛΕ ζητω συγγνωμη το κειμενο που παρεθεσα δεν ειναι της παλιας διαθηκης εκανα λαθος.Το κειμενο αυτο βρισκεται σε ενα βιβλιο που λεγεται γεωπονικον και γραφτηκε το 1804 απο ενα μοναχο τον Αγαπιο η εκδοση που εχω στα χερια μου ειναι μεταγενεστερη του 1850 απο την Ελληνικη τυπογραφια του αγιου Γεωργιου.Μπορεις να το βρεις απο τις εκδοσεις ΕΥΤΥΠΟΝ.Θυμασαι πριν περιπου 2με 3 χρονια ενας φανατικος χριστιανος το ειχε κανει στην κορη με αποτελεσμα να επελθει σηψαιμια το ειχαν θεμα στις ειδησεις και ειχε απασχολησει αρκετα.
10/01/2007, 11:19:00
quote:

Καλημερα σε ολους.Φιλε ΨΗΛΕ ζητω συγγνωμη το κειμενο που παρεθεσα δεν ειναι της παλιας διαθηκης εκανα λαθος.Το κειμενο αυτο βρισκεται σε ενα βιβλιο που λεγεται γεωπονικον και γραφτηκε το 1804 απο ενα μοναχο τον Αγαπιο η εκδοση που εχω στα χερια μου ειναι μεταγενεστερη του 1850 απο την Ελληνικη τυπογραφια του αγιου Γεωργιου.Μπορεις να το βρεις απο τις εκδοσεις ΕΥΤΥΠΟΝ.Θυμασαι πριν περιπου 2με 3 χρονια ενας φανατικος χριστιανος το ειχε κανει στην κορη με αποτελεσμα να επελθει σηψαιμια το ειχαν θεμα στις ειδησεις και ειχε απασχολησει αρκετα.

Ένας φίλος αστυνομικός που υπηρετεί στο Άγιο Όρος μου έχει πει πως συχνά καλούνται να ψάξουν άτομα (που έχουν χαθεί στο Όρος) με διάφορες ψυχικές ή και σωματικές ασθένειες, οι οποίοι πηγαίνοντας στο Άγιο Όρος πιστεύουν πως θα απαλλαχθούν από την ασθένειά τους αυτή.
Μερικές φορές, δυστυχώς, οι ταλαίπωροι αυτοί άνθρωποι, αφήνουν και την τελευταία τους πνοή στον τόπο αυτό.

Πριν 1 χρόνο περίπου ακούσαμε για κάποιον που μπήκε σε κάποιο κλουβί λιονταριών, πεπεισμένος ότι ο Θεός θα τον έσωζε από τα πεινασμένα λιοντάρια, πράγμα που δεν έγινε.

Με τα παραδείγματα αυτά θέλω να πω πως υπάρχουν πολλά άτομα με διάφορες «ψυχικές ιδιαιτερότητες», οι οποίες και τους οδηγούν να πουν, να γράψουν ή και να κάνουν πράγματα στο όνομα μια θρησκείας, μιας πίστης, μια ιδεολογίας, ........ χωρίς, ωστόσο, να έχει σχέση η πράξη τους αυτή με τη θρησκεία, την πίστη ή την ιδεολογία που επικαλούνται.

Ο φανατισμός, επίσης, όπου κι αν υπάρχει, ποτέ δεν παράγει το καλό, το αγαθό.

maraki8Μέλος
11/01/2007, 09:35:45
quote:
Με τα παραδείγματα αυτά θέλω να πω πως υπάρχουν πολλά άτομα με διάφορες «ψυχικές ιδιαιτερότητες», οι οποίες και τους οδηγούν να πουν, να γράψουν ή και να κάνουν πράγματα στο όνομα μια θρησκείας, μιας πίστης, μια ιδεολογίας, ........ χωρίς, ωστόσο, να έχει σχέση η πράξη τους αυτή με τη θρησκεία, την πίστη ή την ιδεολογία που επικαλούνται.

Σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα.Λόγω φιλίας με ψυχολόγους,έχω μάθει για πολλά περιστατικά στα οποία οι ασθενείς ακούγανε την φωνή του Θεού,ή νομίζανε ότι ήταν μετενσαρκωσεις αγίων κλπ. με πολύ άσχημες συνέπειες για την σωματική τους ακεραιότητα πρωτίστως και για την ψυχική και πνευματική τους διαύγεια...
lousipanΜέλος
11/01/2007, 12:32:31
Οταν λεμε σατανισμος τι εννοουμε?Ειναι μια θρησκεια οπως ολες οι αλλες?Ποτε ξεκινησε να υφισταται με την μορφη της οργανωμενης θρησκειας?Ποιοι οι σκοποι της τα πιστευω της?Αν οι οπαδοι τους στηριζονται στις χριστιανικες γραφες και εχουν ως θεο τους τον σαταν τον αντιπαλο του χριστου τοτε ειναι ειναι ανοητοι αφου εκ των προτερων πονταρουν στο κουτσο αλογο και το ξερουν.Η ηττα τους ομως εδω θα τους στοιχισει κατι πολυ παραπανω απο ενα στοιχημα.Τα τελετουργικα τους βασιζονται στην μαγεια?Μερικα βιβλια μαγειας που εχω διαβασει δεν βλεπω να εχουν ιχνος λατρειας προς τον σαταν αντιθετως οι ανθρωποι που τα γραφουν δειχνουν να αποδιδουν τις μεγιστες τιμες στον χριστιανικο θεο.