- Ροδόσταυροι - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
θα σας δώσω να διαβάσετε το τελευταίο του γραμμα μήπως και βγαλετε ακρη.
quote:
Αγαπητοί μου φίλοι,
Κατ' αρχήν θα ήθελα να πω ότι δεν έχω ασχοληθεί ιδιαιτέρως με το ζήτημα των Ναϊτών, συνεπώς πιθανόν να γνωρίζω λιγότερα απ' όλους σας.
Όμως, θα ήθελα να σταθώ σε ορισμένα σημεία που για μένα έχουν ιδιαίτερη σημασία:
- Ένα Τάγμα με τέτοια υποδομή και δύναμη, πώς "έπεσε εν μία νυκτί";
- Γιατί ο Ντε Μολαί και οι στενοί του συνεργάτες δεν επιβιβάσθηκαν στο πλοίο για να διαφύγουν; Μήπως το έργο τους ήταν τόσο μεγάλο και τόσο ιερό, ώστε να απαιτούσε τη θυσία;
- Πού κατέληξαν; Ποιοι τους υποδέχθηκαν; Τι υποδομές υπήρχαν και από ποιούς;
Έχω ακούσει μία "θεωρία" (στους κόλπους κάποιου Τάγματος), η οποία προσπαθεί να απαντήσει σ' αυτά τα ερωτήματα. Βεβαίως, δεν υπάρχουν αποδείξεις. Αλλά, νομίζω ότι αξίζει μία διερεύνηση.
Βάσει λοιπόν αυτής της "θεωρίας", κάποιο Τάγμα που δεν κατονομάζεται (πιθανότατα οι Ροδόσταυροι) συνέλαβαν ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο, και δημιούργησαν μία "ομάδα εργασίας" η οποία θα το διεκπεραίωνε. Αυτή η Ομάδα ήταν το Πριοράτο της Σιών, ιδρυθέν από τον Γοδεφρείδο ντε Μπουγιόν.
Σκοπός τους ήταν (ούτε λίγο ούτε πολύ) η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ένωση ολόκληρου του τότε γνωστού κόσμου υπό ένα καθεστώς σύμφωνο με τον Νόμο του Πνεύματος - υπό ένα καθεστώς που θα εξασφάλιζε την αδελφοσύνη όλων των ανθρώπων. Προς τούτο, σαν "εργαλείο τους", δημιούργησαν το Τάγμα του Ναού.
Το καθεστώς αυτό θα ρυθμιζόταν από ένα Καταστατικό που καθόριζε τις αρχές του "πνευματικού" αυτού πολιτεύματος. Ένα τέτοιο καταστατικό σώζεται στα αρχεία του προαναφερθέντος Τάγματος, με υπογραφές: "Αδελφός Δημήτριος, Αδελφός Ιωάννης". (Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την χρονολογία αυτού). Το καθεστώς θα ονομαζόταν "Αδελφοποιία" και θα βασιζόταν στην αναλογία της Κοινωνίας με το ανθρώπινο όν - δηλαδή στην αναλογία του μέρους προς το όλον.
Στην νεώτερη εποχή, αυτές ακριβώς οι πολιτειακές αρχές εγκολπώθηκαν στην περίφημη "Συναρχία" του Σαιντ Υβ ντ' Αλβέντρ.
Γνωρίζει κανείς σας κάτι που να στηρίζει (ή να καταρρίπτει) αυτή την θεωρία;
-------------------------
Αγαπητέ Κέλσο,
Σε καμμία περίπτωση δεν θεωρώ τον εαυτό μου ως μοναδικό ή ως παντογνώστη. Υπάρχουν πέντε πράγματα που γνωρίζω σε βάθος, και πεντακόσια άλλα τα οποία αγνοώ... Και σε καμμία περίπτωση δεν θεωρώ τους άλλους ως "καρικατούρες". Κάθε άνθρωπος επί γης αποτελεί ζώσα εικόνα του Θεού. Πολλώ μάλλον κάθε άνθρωπος που αισθάνεται την ανάγκη να πλησιάσει το Φως.
Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να κάνουμε μία συζήτηση δεχόμενοι την διαφορετικότητα και εμπλουτιζόμενοι από αυτήν. Δεν έχει νόημα να επιτιθέμεθα σε όποιον εκφράζει διαφωνίες. Πιστεύω ακράδαντα ότι έχουμε πολλά να διδαχθούμε ο ένας από τον άλλον.
Σας ευχαριστώ,
martinist
Σας χαιρετω…DIM.
quote:Αγαπητέ Κέλσο,
Σε καμμία περίπτωση δεν θεωρώ τον εαυτό μου ως μοναδικό ή ως παντογνώστη. Υπάρχουν πέντε πράγματα που γνωρίζω σε βάθος, και πεντακόσια άλλα τα οποία αγνοώ... Και σε καμμία περίπτωση δεν θεωρώ τους άλλους ως "καρικατούρες". Κάθε άνθρωπος επί γης αποτελεί ζώσα εικόνα του Θεού. Πολλώ μάλλον κάθε άνθρωπος που αισθάνεται την ανάγκη να πλησιάσει το Φως.
Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να κάνουμε μία συζήτηση δεχόμενοι την διαφορετικότητα και εμπλουτιζόμενοι από αυτήν. Δεν έχει νόημα να επιτιθέμεθα σε όποιον εκφράζει διαφωνίες. Πιστεύω ακράδαντα ότι έχουμε πολλά να διδαχθούμε ο ένας από τον άλλον.
Σας ευχαριστώ,
martinist
Προσωπικη μου γνωμη DIM,οτι απο το κομματι αυτο μπορει καποιος να φανταστει τις βασεις αυτης της παρορμησης...
Ομως ειναι ανωφελο να ψαχνουμε εμεις μια ερμηνεια,τη στιγμη που ο ιδιος ο Μαρτινιστης μπορει να βαλει τα πραγματα στη θεση τους.
Αλλωστε ειναι και το πιο ευγενικο...
Γεια σου ΤΑΟ, σου υπενθυμίζω τι είπε ο Κελσος.
quote:
Καλησπέρα σας φίλοι ΜΟΥ...
Μετά απο "μάχες" σώμα με σώμα με ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς τους ως ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ και όλους τους άλλους ως "καρικατούρες", επανέρχομαι σε μια γωνιά που απο ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ λαμβάνω ΣΥΝΕΧΩΣ συγχαρητήρια για τα όσα ΕΔΩ μοιραζόμαστε μεταξύ μας, "ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΝ ΜΕΣΟ ΑΔΕΛΦΩΝ"...
Ο λόγος σας βάλσαμο στη ψυχή του αναζητητή και χαιρομαι απειρός γι'αυτό...
Θεωρώ πώς η παρέα μας έχει ΠΕΤΥΧΕΙ έναν απο τους σκοπούς του Esoterica.gr...
Αν είναι δυνατόν να θυμώνουμε με τέτοια καλά λόγια…ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ…
DIM
Θα αναφερθώ λοιπόν στη λέξη "ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ" που χρησμιμοποίησε ο Κέλσος.
Η λέξη αυτή χρησιμοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο τόπικ του Τεκτονισμού http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2237 όπου και πυροδότησε ένα πολύ άσχημο κλίμα έχοντας σαν συνέπεια το κλείδωμα του τόπικ αυτού.
Ξεκίνησε λοιπόν το μέλος FM (το οποίο σε μια προηγούμενη ατυχή δήλωση ανέφερε ότι ήταν Ελευθεροτέκτονας) να αποκαλεί τους Ροδόσταυρους Καρικατούρες... αυτό με εκνεύρισε αφάνταστα με αποτέλεσμα να του απαντήσω όπως νομίζω ότι του άρμοζε και στη συνέχεια του επιτέθηκε και ο Κέλσος για αυτή του τη δήλωση... Ετσι έχουν τα πράγματα και μπορείτε να το δείτε στις τελευταίες 2 σελίδες.
Η αναφορά λοιπόν στη συγκεκριμένη λέξη ήταν καθαρό υποννούμενο για όσους είχαν παρακολουθήσει το τόπικ του Τεκτονισμού και καμμια μα καμμια σχέση δεν είχε με προσβολή του προσώπου του Μαρτινιστ αγαπητέ DIM.
Eλπίζω να βοήθησα κάπως![]()

Προφανώς, ο φίλος μας επηρεάστηκε από μια διαρκή αντίθεση στις απόψεις του, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ποτέ δεν διεκδίκησε το απόλυτο. Δεν πρόκειται λοιπόν ούτε για ένα συγκεκριμένο κείμενο, ούτε για μια συγκεκριμένη λέξη, ούτε για Avallon, ούτε για Κέλσο. Οι υπόλοιποι, ας προβληματιστούμε. Τώρα ο γέγονε, γέγονε, αλλά για το μέλλον.
Για να... συνέλθουμε και να ξαναβρούμε τους ρυθμούς μας, ας επιστρέψουμε στη συζήτηση που είχαμε αφήσει. Κάτι λέγαμε λοιπόν για τους Ναΐτες και προσωπικά δεν θέλω απαραίτητα να τους πλέξω το εγκώμιο, αλλά τους θεωρώ σημαντικό κρίκο στη μυστικιστική αλυσίδα. Μετά τους Ναΐτες όμως, τι; Πέρασαν τα χρόνια, εκτονώθηκε η Ιερή Εξέταση, εμφανίστηκαν (πάντα στα κρυφά) νέοι σχηματισμοί. Οι Ναΐτες παραχώρησαν (διακριτικά ή μοιραία) τη θέση τους στους επόμενους.
Στα προ-αναγεννησιακά χρόνια, αρκετοί διψούσαν για μάθηση ενώ παράλληλα η παπική Εκκλησία απαγόρευε όλες τις σχετικές αναζητήσεις και δραστηριότητες, όλα έπρεπε να γίνονται μυστικά.
Εκείνα τα χρόνια υπήρχαν τρία κύρια ρεύματα αναζήτησης, η Αλχημεία, ο Ερμητισμός και τα Γνωστικά Κείμενα. Ο Ερμητισμός αποτέλεσε έμπνευση για την αναγεννησιακή - ροδοσταυρική άνθηση ενώ οι ιδέες των Γνωστικών οδήγησαν στην ανάπτυξη των Καθαρών.
Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε η γνωστή πεποίθηση ότι ο υλικός κόσμος (ή σφαίρα) είναι ο χαμηλότερος, ενώ ο ανώτερος είναι ο κόσμος του Θεού. Άσχετα από τις ειδικότερες λεπτομέρειες, και οι δυο κοσμολογίες (Ερμητισμός και Γνωστικισμός- και όχι μόνο) έχουν την ίδια κεντρική ιδέα, την επανένταξη του ανθρώπου στο θεϊκό κόσμο. Σε γενικές γραμμές, και οι δύο εμφανίστηκαν στον ίδιο τόπο (Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος) και στον ίδιο χρόνο, αντλώντας εμπνεύσεις και από προγενέστερες φιλοσοφίες.
Έτσι, σχηματίστηκαν βασικές διαφορές με τις εκκλησιαστικές θέσεις. Όπως το ότι οι άνθρωποι δεν ήταν οι εκ γενετής αμαρτωλοί και... δρομολογημένοι για το καθαρτήριο αλλά είχαν ένα θεϊκό σπινθήρα μέσα τους, και το ότι οι γυναίκες είχαν ένα ισότιμο ρόλο με τους άντρες.
Οι ιδέες αυτές -και άλλες- εκφράστηκαν μέσα από νέες (;) ιδέες, όπως ο Ροδοσταυρισμός. Που από το 17ο αιώνα εγκαινιάζουν μια νέα ιδεολογική κίνηση η οποία συμπίπτει (ή ταυτίζεται) με την Αναγέννηση.
Αν ψάξουμε στο ιστορικό - κοινωνικό πλαίσιο, όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενες σελίδες αναφέρονται πολλοί πιθανοί και απίθανοι μύθοι και δεν βγαίνει άκρη. Από... εξωγήινες υποθέσεις μέχρι θεωρίες συνωμοσίας, στις οποίες οι ευφάνταστοι (;) ερευνητές εμπλέκουν από μεμονωμένα ονόματα μέχρι ονόματα ομάδων.
Επειδή όλα αυτά είναι εξαιρετικά μπερδεμένα και αναπάντητα, θα πρότεινα να επιστρέψουμε στα βασικά και να ασχοληθούμε με αυτήν καθαυτήν την ιδέα του Ροδοσταυρισμού, η οποία άλλωστε υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες θα πρέπει να μας εμπνέει. :)
Edited by - Spiral on 23/10/2003 13:30:20
Καλε μου Σπιραλ καλως επιστρεφεις στους Ροδοσταυρους και οχι μονο...
Ομως νομιζω οτι το θεμα ειναι καπως πιο σοβαρο απο οτι-ευγενικα μεν -μας δειχνεις!
Τι ακριβως σημαινει "στου κουφου την πορτα..."?Και για ποιον ,θα πρεπει να ισχυει αυτο?
Εδω προκειται για αφαιρεση κειμενων!Ποιος ο λογος?Υπαρχει κατι σε αυτα, που αυτοαναιρειται?Η κατι που πρεπει να μεινει κρυφο?Που ειναι η εξαρχης αφορμη της γραφης τους?
Διχως μιαν εξηγηση ,η φαντασια μας μπορει να οργιασει!
(Εδω τωρα ερχεται ,απο το τραγουδι του Χατζιδακη...."στειλε μου μιαν εξηγηση,να φυγει η παρεξηγηση..."![]()
Βεβαιως DIM,δεν ειναι λογος αυτος...Μα οπως φαινεται ,θα πρεπει να αρκεστουμε στα δικα μας συμπερασματα.
sed Tuo nomine
da gloriam.

Με μεγάλη μου λύπη, διαπιστώνω ότι ο Admin δεν κατάφερε να κάνει κάτι.
Προσωπικά ακόμα πιστεύω πώς ΙΣΩΣ έχουν σωθεί τα ΑΞΙΛΟΓΟΤΑΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ του φίλου ΜΑΣ Μαρτινιστή και πώς ΙΣΩΣ να τα έχουμε και πάλι στη διάθεσή μας, να τα διαβάζουμε και να ανακαλύπτουμε ΜΕΣΑ σε αυτά και τη ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ των απόψεων, την ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ που ΙΣΩΣ να μας οδηγήσει "κάπου"...
Επι του θέματος που προσπαθούμε να κατανοήσουμε και εννοώ την διαγραφή των μηνυμάτων του φίλου ΜΑΣ Μαρτινιστή....
Η φίλη Αβαλλον ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ αναφέρει τα όσα ανέφερει στο post που έστειλε...
ΠΡΑΓΜΑΤΙ...
Εάν κάνετε τον κόπο και διαβάσετε το θέμα "Τεκτονισμός - Η άποψή σας" θα δείτε απο ποιά "μάχη σώμα με σώμα" ήρθα στο παρόν τόπικ και έγραψα τα όσα έγραψα ως εισαγωγή...
Δια του λόγου το ΑΛΗΘΕΣ, έναν "λόγο" που ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΩ, με ΑΛΗΘΕΙΑ, παραθέτω το ΑΚΡΙΒΕΣ post του Τέκτονα FM...
quote:
FM
Μέλος 1ης ΒαθμίδαςGreece
54 Μηνύματα Posted - 14/10/2003 : 17:34:48
--------------------------------------------------------------------------------Φίλε Κέλσε,
διάβασα τα μηνύματά σου στο προηγούμενο topic και διαπίστωσα ότι έχασα τον πολύτιμο χρόνο μου άσκοπα.
Όσο για αυτά που τα λέω σίγουρα, είμαι σίγουρος και τα λέω. Εσύ μιλάς για τον Τεκτονισμό με σιγουριά χωρίς να έχεις περάσει ποτέ ούτε έξω από το πεζοδρόμιο μιας Στοάς. Παίρνω πίσω την υπόθεση ότι ήσουν μέλος, αλλά το άφηνες έντεχνα να εννοηθεί για δικούς σου λόγους.
Προφανώς, είσαι υπέρμαχος του "Τεκτονικού Ιδεώδους", κατήγορος όμως των Τεκτονικών Στοών (όλων!) που για εσένα έχουν αποκλίνει από το Ιδεώδες αυτό. Από τα γραφόμενά σου, τεκμαίρεται ότι προσπαθείς μόνος σου να αυτομυηθείς διαβάζοντας βιβλία της Time-Life ή ανήκεις σε κάποια καρικατούρα του τεκτονισμού, όπως Ροδόσταυροι, AMORC κλπ
Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια!
Το γεγονός ότι οι Στοές έχουν ηγέτες δεν είναι κακό. Κακό είναι να νομίζεις ότι είσαι Ο ηγέτης και όλοι θα πρέπει να έρθουν απο πίσω σου. Να νομίζεις ότι κατέχεις την αλήθεια και οι άλλοι δεν σε καταλαβαίνουν. Ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται και είσαι αυτός που ξέρει τι πρέπει να κάνουν, χωρίς να έχεις μυρωδιά πραγματικά από τον χώρο. Αυτό φίλε μου είναι κακό και όχι μόνο.
Όσο για εμένα έχω γνώση της άγνοιάς μου και φροντίζω να αναζητώ την Γνώση. Άγνοια λόγω φύσεως όμως, της πεπερασμένης ανθρώπινης φύσεως. Λόγω θέσεως δεν δέχομαι ότι έχω άγνοια μεγαλύτερη από εσένα για παράδειγμα. Και αναζητώ την γνώση σε δοκιμασμένους και σίγουρους δρόμους. Αυτά!
ΥΓ: Θα μου επιτρέψεις να σου συστήσω να γράφεις ορθογραφημένα όσο μπορείς. Προσωπικά όταν διαβάζω μία πρόταση με χτυπητά ορθογραφικά λάθη δεν μπορώ παρά να υποτιμήσω το περιεχόμενό της. Και είναι άδικο να μειώνεται έτσι το κύρος μιας πραγματικά φιλοσοφημένης σκέψης
Απο τη θέση λοιπόν τούτη, ζητώ ΣΥΓΓΝΩΜΗ απο το φίλο ΜΑΣ Μαρτινιστή για το ΕΑΝ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΦΗΣ και που ΙΣΩΣ να εξέλαβε το μήνυμά μου ότι έχει "παραλείπτη" εκείνον....
Δεν θα τολμούσα ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να συμπεριφερφώ με τον ανάλογο τρόπο που συμπεριφέρθηκα σε έναν αλλοπαρμένο, υπερφίαλο εγωιστή και υπερόπτη Τέκτονα (τον FM), σε έναν ΑΝΘΡΩΠΟ που απο τα μηνύματά τα γεμάτη με ΑΓΑΠΗ για την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, κέρδισα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ και που με ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ στη προσωπική μου ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ πρός την ΑΛΗΘΕΙΑ...
Φίλε μου Μαρτινηστή, δέξου την ΕΙΛΗΚΡΙΝΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, απο έναν ταπεινό ΑΝΑΖΗΤΗΤΗ και ΣΥΝΟΔΗΠΟΡΟ στο δρόμο της Εσωτερικής Αναζήτησης...
Κλείνοντας ΞΑΝΑΠΡΟΣΘΕΤΩ το μήνυμα μου που ο φίλςο ΜΑΣ Dim είχε την ευγενή καλοσύνη να παραθέση "υπερασπιζόμενος" εμένα (Σε ευχαριστώ φίλε μου Dim)
Καλησπέρα σας φίλοι ΜΟΥ...
Μετά απο "μάχες" σώμα με σώμα με ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς τους ως ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ και όλους τους άλλους ως "καρικατούρες", επανέρχομαι σε μια γωνιά που απο ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ λαμβάνω ΣΥΝΕΧΩΣ συγχαρητήρια για τα όσα ΕΔΩ μοιραζόμαστε μεταξύ μας, "ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΝ ΜΕΣΟ ΑΔΕΛΦΩΝ"...
Ο λόγος σας βάλσαμο στη ψυχή του αναζητητή και χαιρομαι απειρός γι'αυτό...
Θεωρώ πώς η παρέα μας έχει ΠΕΤΥΧΕΙ έναν απο τους σκοπούς του Esoterica.gr...
Σας ευχαριστώ που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχετε τιμήσει με τη παρουσία σας το παρόν θέμα...
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
Κέλσος ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Φιλαλήθης
Υ.Γ
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η ηλεκτρονική μου διεύθηνση kelsos@esoterica.gr , EINAI ΑΝΕΝΕΡΓΗ...
Σημειώστε στο βιβλίο των διευθήνσεων σας τη νέα μου ηλεκτρονική διεύθηνση που είναι: alan@hol.gr
Αυτό γιατί ΙΣΩΣ κάποιοι να προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί μου και ΔΕΝ τα κατάφεραν...
Ενημερώθηκα από τον Kelso για την διαγραφή των μηνυμάτων του martinist από αυτό το θέμα και διάβασα τα σχετικά σας μηνύματα εδώ.
Δυστυχώς αυτή η τακτική μας έχει ταλαιπωρήσει ξανά στο παρελθόν και έχω ξαναπεί ότι σκεφτόμαστε σοβαρά την αφαίρεση της δυνατότητας διαγραφής και τροποποίησης μηνυμάτων από τα Μέλη των Forums ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο. Είναι μία λύση άκομψη βέβαια και μη λειτουργική, αλλά εξαιτίας των συνθηκών και του χρόνου που απαιτείται για να βρούμε κάποια άλλη καλύτερη - εάν μπορεί να βρεθεί βέβαια, πράγμα που δεν το γνωρίζω εκ των προτέρων - ίσως αναγκαστούμε να υιοθετήσουμε την παραπάνω.
Τέλος πάντων... για τα συγκεκριμένα μηνύματα τώρα:
- Οι συζητήσεις των Forums κρατιούνται σε αντίγραφα ασφαλείας, αλλά στους ενδιάμεσους χρόνους ίσως υπάρξουν μηνύματα που διαγράφονται και δεν έχουν συμπεριληφθεί στα backups. Τα μηνύματα του martinist λοιπόν έχουν διασωθεί αλλά πιθανώς όχι όλα.
- Μήπως μπορεί κάποιος να με ενημερώσει για το πότε έγραψε το τελευταίο του μήνυμα ο martinist; Πιθανώς η Avallon που το έχει εκτυπώσει κιόλας!
Σας ενημερώνω ότι ο λογαριασμός του martinist έχει απενεργοποιηθεί για την περαιτέρω προστασία και άλλων Συζητήσεων από πιθανές διαγραφές.
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
Για οτιδήποτε περαιτέρω στη διάθεσή σας...