- Πες το μ' ένα Ψέμμα! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:Μπορείς να το κάνεις αυτό - αλλά θυμίσου - οι τότε λάτρεις της θεότητας αυτής δεν το έβλεπαν έτσι - προτιμώ το να ξεκινήσω από το πως τον εκλάμβαναν αυθεντικά παρά μεσ'απο μια σύγχρονη εκλογίκευση.
Μήπως , αν τον Θεό Απόλλωνα , τον είχαμε στη συνείδηση μας όχι σαν ανθρωπόμορφο Θεό αλλά σαν κοσμικό κέντρο , θα μας ήταν πιο εύκολο να κατανοήσουμε αυτά που μας λέει ο Σωκράτης ???
quote:Που το λέει αυτό βρε;
έτσι το κατανοούσαν στην αρχαιότητα σμίνθος=ποντίκι (Κρητική λέξη, πουθενά φθορά! και όντως στέλνει ασθένεια την Ιλιάδα
Τα σχόλια προέρχονται από τον "ΚΑΚΤΟΣ"
Τα δικά σου, από που;;;

quote:Από την Ιλιάδα!quote:Που το λέει αυτό βρε;
έτσι το κατανοούσαν στην αρχαιότητα σμίνθος=ποντίκι (Κρητική λέξη, πουθενά φθορά! και όντως στέλνει ασθένεια την Ιλιάδα
Τα σχόλια προέρχονται από τον "ΚΑΚΤΟΣ"
Τα δικά σου, από που;;;
quote:Το τι προτιμάς είναι δικό σου θέμα. Ολοι μας καταλαβαίνουμε το γιατί.
προτιμώ το να ξεκινήσω από το πως τον εκλάμβαναν αυθεντικά παρά μεσ'απο μια σύγχρονη εκλογίκευση.
Χριστιανική λάσπη.

quote:Σε ποίο σημείο ακριβώς;;;
Από την Ιλιάδα!

NotirkΜέλος
quote:quote:Μπορείς να το κάνεις αυτό - αλλά θυμίσου - οι τότε λάτρεις της θεότητας αυτής δεν το έβλεπαν έτσι - προτιμώ το να ξεκινήσω από το πως τον εκλάμβαναν αυθεντικά παρά μεσ'απο μια σύγχρονη εκλογίκευση.
Μήπως , αν τον Θεό Απόλλωνα , τον είχαμε στη συνείδηση μας όχι σαν ανθρωπόμορφο Θεό αλλά σαν κοσμικό κέντρο , θα μας ήταν πιο εύκολο να κατανοήσουμε αυτά που μας λέει ο Σωκράτης ???
O Σωκράτης πως τον εκλάμβανε έχει σημασία , στη παρούσα συζήτηση μας.
quote:Είπαμε πιο πάνω - κι από τα Ομηρικά λεξικά που ξέρουν το σμίνθος=ποντίκι αλλά αγνοούν το Σμίνθος/Σμίνθα "πόλη" που πιθανόν να πήρες το όνομα από το Σμινθεύς - όχι να το έδωσε!quote:Σε ποίο σημείο ακριβώς;;;
Από την Ιλιάδα!
quote:Πιο πάνω είπαμε ότι την λέξη αυτή την χρησιμοποιεί ο Χρύσος.
Είπαμε πιο πάνω - κι από τα Ομηρικά λεξικά που ξέρουν το σμίνθος=ποντίκι αλλά αγνοούν το Σμίνθος/Σμίνθα "πόλη" που πιθανόν να πήρες το όνομα από το Σμινθεύς - όχι να το έδωσε!
Στην Ιλιάδα ΔΕΝ δίδεται ουδεμία εξήγηση για το προσωνύμιο αυτό.
Και είναι η μοναδική φορά που το χρησιμοποιεί ο Ομηρος.
Σε ρώτησα από που προέρχονται τα σχόλιά σου, και μου απάντησες "στην Ιλιάδα".
Μετά μας μιλάς για "Ομηρικά λεξικά" (πληθυντικός).
ΠΟΙΑ;;;
ατιμη γλώσσα τα Ελληνικά...

quote:Από την χρήση της γλώσσας τα λεξικά δίνουν ερμηνείες - Μπορείς να ψάξεις on line δεν είμαι σπίτι να σου δώσω εκδόσεις ούτε έχω το TLG μαζί μου (αλλά δίνει ένα ειδικά που έχω και τη χρήση της λέξης από άλλους) - αλλά και on line τα ίδια θα δεις.quote:Πιο πάνω είπαμε ότι την λέξη αυτή την χρησιμοποιεί ο Χρύσος.
Είπαμε πιο πάνω - κι από τα Ομηρικά λεξικά που ξέρουν το σμίνθος=ποντίκι αλλά αγνοούν το Σμίνθος/Σμίνθα "πόλη" που πιθανόν να πήρες το όνομα από το Σμινθεύς - όχι να το έδωσε!
Στην Ιλιάδα ΔΕΝ δίδεται ουδεμία εξήγηση για το προσωνύμιο αυτό.
Και είναι η μοναδική φορά που το χρησιμοποιεί ο Ομηρος.
Σε ρώτησα από που προέρχονται τα σχόλιά σου, και μου απάντησες "στην Ιλιάδα".
Μετά μας μιλάς για "Ομηρικά λεξικά" (πληθυντικός).ΠΟΙΑ;;;
ατιμη γλώσσα τα Ελληνικά...
quote:Μάλιστα.
Από την χρήση της γλώσσας τα λεξικά δίνουν ερμηνείες - Μπορείς να ψάξεις on line δεν είμαι σπίτι να σου δώσω εκδόσεις ούτε έχω το TLG μαζί μου (αλλά δίνει ένα ειδικά που έχω και τη χρήση της λέξης από άλλους) - αλλά και on line τα ίδια θα δεις.
Κατάαλαβα. Αδράξατε μια λέξη, που ο Ομηρος την βάζει σε άλλου το στόμα, δηλαδή δεν συμφωνεί διότι αμέσως μετά τον αποκαλεί Φοίβο, και προσπαθείτε να αποδόσετε ανύπαρκτες ιδιότητες σ' έναν θεό του Ελληνικού πανθέου στηριζόμενοι στις αυθαίρετες "ερμηνίες" ενός χριστιανού και σε "Ομηρικά λεξικά" του διαδικτύου.
Μήπως είσαστε Ρωμαίοι χριστιανοί, δηλαδή ανθέλληνες;;;

quote:Η ερώτηση ήταν "γιατί θεωρούνταν καταστροφέας". Η απάντηση που είναι έγκυρη είναι γιατί τον θεωρούσαν θεότητα που έστελνε πανούκλα (το δείχνει να το κάνει ο Όμηρος) και γι'αυτό είχε και το επώνυμο Σμινθεύς. Δεν βλέπω το γιατί σε πειράζει. Έτσι το έβλεπαν οι αρχαίοι κι αν ήταν εντάξει για εκείνους είναι και για μένα! Σιγά να μην είναι ανθέλληνας καθένας που συμφωνεί με τους αρχαίους (και διαφωνεί με σένα!)quote:Μάλιστα.
Από την χρήση της γλώσσας τα λεξικά δίνουν ερμηνείες - Μπορείς να ψάξεις on line δεν είμαι σπίτι να σου δώσω εκδόσεις ούτε έχω το TLG μαζί μου (αλλά δίνει ένα ειδικά που έχω και τη χρήση της λέξης από άλλους) - αλλά και on line τα ίδια θα δεις.
Κατάαλαβα. Αδράξατε μια λέξη, που ο Ομηρος την βάζει σε άλλου το στόμα, δηλαδή δεν συμφωνεί διότι αμέσως μετά τον αποκαλεί Φοίβο, και προσπαθείτε να αποδόσετε ανύπαρκτες ιδιότητες σ' έναν θεό του Ελληνικού πανθέου στηριζόμενοι στις αυθαίρετες "ερμηνίες" ενός χριστιανού και σε "Ομηρικά λεξικά" του διαδικτύου.Μήπως είσαστε Ρωμαίοι χριστιανοί, δηλαδή ανθέλληνες;;;
Edited by - panpam on 11/09/2013 11:43:50