ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΟΥ.... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΟΥ.... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Vril30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
16/09/2005, 04:35:14
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Chianti ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΕΓΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ KAI ME THN BOHΘΕΙΑ ΣΑΣ...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Mercury ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΩΝ.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΕΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΙΝΗ (ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ)...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Mantis Religiosa Η ΑΣΠΡΗ ΑΥΤΗ ΣΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΠΟ 70-80 εκατ..

ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΣΠΡΗ ΑΥΤΗ ΣΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ (ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ) ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ...
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ....
ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΕΣ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΡΙ ΤΡΙΚ..
ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ...
ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΙΣΩ ΟΥΤΕ ΕΣΕΝΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟΝ...
ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ...
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΩΣ ΠΙΟ ΜΕΤΡΗΜΝΕΣ Η ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΤΡΙΚ..
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ....

Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΑΠΛΑ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΕ..
ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ....
ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΗΡΕ ΦΩΣ Η ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ..
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΞΕΝΕΨΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΓΑΛΑΚΤΩΔΕΣ ΧΡΩΜΑ...

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΩΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

Μυθο-ΔΙΑΜέλος
16/09/2005, 07:59:38
Πραγματικά δεν μπορώ και γω να πω με σιγουριά τι μπορεί να είναι αυτό,πάντως θα ήθελα να θίξω ως αξιοσημείωτο το γεγονός,ότι εάν υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για περιπλανώμενο πνεύμα,εμφανίστηκε για άλλη μια φορά σε φιλμ φωτ.μηχανής(σε άλλες περιπτώσεις κάμερα κλπ)χωρίς να το βλέπει ο φωτογράφος,στην προκειμένη ο avatargr,με γυμνό μάτι.Αν τελικά πρόκειται για κάτι τέτοιο αναρωτιέμαι μήπως κρύβονται περισσότερες αλήθειες σε αυτα που δεν βλέπουμε...

-Still life in Still water-

morpheausΜέλος
16/09/2005, 13:24:08
Φίλε AVATATRGR
θέλω να σου κάνω μια ερώτηση
εσύ τα είδες αυτα τα όντα?
Ότι και αν ήταν είται πνεύμα είτε οτι δήποτε άλλο.

Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος

16/09/2005, 14:48:54
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ morpheaus ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

Mantis ReligiosaΝέο Μέλος
16/09/2005, 19:28:08
Ενταξει...ενταξει...μην βαρατε...
απλα με εκανε εντυπωση το γεγονος οτι χωρις να γνωριζεις τι ειναι αυτο στην φωτογραφια,κατευθειαν αποκλειεις με τροπο κατηγορηματικο διαφορες αξιολογες αποψεις που ακουστηκαν,σαν να εισαι σιγουρος οτι ειναι αβασιμες.Αν πιστευεις οτι φωτογραφησες ενα φαντασμα,τοτε δεν εχει νοημα να μιλαμε για το τι ειναι,γιατι απλα ειναι ενα φαντασμα.Κανω λαθος?αν ομως δεν ξερεις τι ειναι,τοτε να ακουσεις ολες τις αποψεις χωρις να εισαι κατηγορηματικος στο τι λεει ο καθενας.Στην αντιθετη περιπτωση δειχνεις να γνωριζεις τι εχει γινει,και μετα δικαιολογημενα οι αλλοι μπορει να υποθεσουν διαφορες εκδοχες για το πως τραβηχτηκε η φωτογραφια.
Σχετικα με το αν ειμαι αποτομος και επικριτικος......
.....δεν νομιζεις οτι πρεπει να υπαρχει και ενας αντιλογος για να κανει πιο δημιουργικη την συζητηση?αν ολοι συμφωνουσαμε τοτε θα ηταν βαρετη η συζητηση.
σχετικα με την αποσταση των σκιων εχω να επισημανω το εξης.εφοσον ισχυριζεσαι οτι δεν γνωριζεις απο ψηφιακη αναλυση,πως ισχυριζεσαι οτι οι σκιες βρισκονται στην θεση την οποια προσδιοριζεις?οι αποστασεις σε μια φωτογραφια ειναι ιδιαιτερα δυσκολο να προσδιοριστουν.αυτο γινεται μονο με αναλυση θεσης,φωτισμου,προοπτικης και αλλων παραγοντων.το "φαινονται εκει" δεν ειναι επιχειρημα.
επειδη ξερω καποια πραγματα απο ψηφιακη επεξεργασια και αναλυση εικονας εχω να επισημανω μονο τα εξης.αν η φωτογραφια σου μετατραπει σε intensity map φαινονται τα σημεια που εχουν εκτεθει στο φλας.απο εκει καταλαβαινεις και την αποσταση του καθενος απο το φλας.αν υποθεσουμε οτι το αντικειμενο σου ηταν αρκετα μακρια απο τον φακο τοτε μιλαμε για αυτοφωτο-επειδη δειχνει την μεγιστη αντανακλαση φωτος- αντικειμενο(στο ορατο φως μιας και το φιλμ που εχεις δεν ειναι υπερυθρο).ομως ειναι δυνατον ενα αυτοφωτο αντικειμενο που εκπεμπει στο ορατο φασμα να αποτυπωνεται σε φιλμ κ να μην φαινεται απο τον παρατηρητη?αυτο ειναι αδυνατον γιατι το φασμα ειναι ενιαιο και για το φιλμ και για το ματι.οποτε μαλλον το αντικειμενο δεν ειναι αυτοφωτο,αλλα επειδη ειναι πολυ κοντα στον φακο αντανακλα εντονα το φλας που πεφτει πανω του.
αυτα εχω να προσθεσω και ξερω οτι παλι εγινα επικριτικος και κακος

A SIMPLE EXPLANATION IS ALWAYS CLOSER TO THE TRUTH

Edited by - Mantis Religiosa on 16/09/2005 19:41:17

MercuryΜέλος
16/09/2005, 22:28:26
Κακός με τον εαυτό σου γίνεσαι φίλε Mantis αφού οι πλούσιες γνώσεις που φαίνεται ότι στα αλήθεια διαθέτεις χάνονται μες τον καπνό απο τις "χειροβομβίδες" που αρέσκεσε να εκτοξεύεις.Τέλως πάντων...

Λοιπόν ώς φαίνεται το λύσαμε και αυτό το μυστήριο...

Λοιπόν φίλε AVATARGR η πραγματογνωμοσύνη των ειδικών στηριζόμενη σε ατράνταχτα επιχειρήματα απεδειξε ότι οι φωτεινές σκιές της φωτογραφίας σου είναι

λεπτα κλαδιά απο το δέντρο μπροστα στο φακό
αντικατοπτρισμός απο το φώς του ηλιου
πηγάδι που αχνίζει
ιστός αράχνης που κρέμεται κάπου μπροστά απο το φακό
ιστός αράχνης κολλημένος πάνω στο φακό
η αυρα σου
η ανάσα σου
ο καπνός απο τα τσιγάρα σου
φυλλαράκια απο κλαδάκια που κρέμονται μπροστα απο το φακό
σμήνος από κουνουπάκια
περαστικό καγκουρό
τρίχες κολλημένες στο φακό
η μηχανή σου που ταπαιξε
ατμός απο τις κατσαρόλες των γειτόνων
σκόνη από χωματουργικές εργασίες
το φάντασμα του θαμμένου στον κήπο σου
σωματίδια απο το χώμα στον κήπο σου
εκτόπλασμα απο το δίπλα νεκροταφείο...

Είναι να απορεί κανείς πως μέσα σε όλο αυτό τον πανικό επιχείρησες να βγάλεις φωτογραφία. Αλλη φορά να είσαι πιο προσεκτικός

Edited by - Mercury on 16/09/2005 22:30:16

Edited by - Mercury on 16/09/2005 22:31:59

ChiantiΜέλος
17/09/2005, 00:53:39
Επειδή είμαστε τυχεροί και έχουμε τον φίλο Mercury στην παρέα μας καταφέραμε να μαζέψουμε όλες τις απόψεις και προτάσεις των υπόλοιπων φίλων σε μία παράγραφο. Τον ευχαριστούμε πολύ γι'αυτό γιατί μας δίνει την δυνατότητα να βάλουμε σε μια σειρά τις σκέψεις μας. Λοιπόν...

Ό,τι έχει σχέση με κλαδάκια, φυλλαράκια, δεντράκια και γρασιδάκια απορρίπτεται αφού σύμφωνα με τον φωτογράφο δεν υπήρχε τίποτα μπροστά.
Γίνεται αντικατοπτρισμός μετά την δύση του ηλίου και κοιτώντας στην ανατολή; Αν θυμάμαι καλά καταλήξαμε πως όχι.
Πηγάδι δέν υπάρχει αλλά και να υπήρχε δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να καπνίζει.
Ο ιστός αράχνης είναι μια αξιόλογη, πιστεύω, υπόθεση. Απ'την άλλη όμως, εάν ο διάφανος και λεπτός ιστός της αράχνης κάνει τέτοιο μπούγιο φανταστείτε τι ιστός θα είναι αυτός, και ακόμα περισσότερο, τί μεγέθους αράχνη τον έφτιαξε... Δέν φαίνεται παντως να είναι ιστός.
Η απλή φωτογραφική μηχανή του AVATARGR παραείναι απλή για να φωτογραφίζει αύρες.
Θα μπορούσε να ήταν η ανάσα του μόνο εάν έκανε κρύο. 28 βαθμοί είναι κρύο;
Όσο για τον καπνό από τσιγάρο μόνο ο AVATARGR μπορεί να ξέρει αν κάπνισε και πότε. Αφού δεν κάπνιζε την ώρα της φωτογράφισης δεν νομίζω να μένει τόσο συγκεντρωμένος ο καπνός και μάλιστα σε ανοιχτό χώρο.
Καγκουρό, κοάλα και δεινόσαυροι θα ήταν πιθανόν μόνο στην Αυστραλία ή στα στούντιο της Universal.
Τρίχες είναι λίγο δύσκολο αφού στην προηγούμενη φωτογραφία δεν υπάρχουν αλλά και για να κάνουν τέτοιο μπούγιο θα πρέπει να ήταν τρίχες κατσαρές. Θα το δούμε παρακάτω.
Αν η μηχανή του τα'χε παίξει οι επόμενες φωτογραφίες θα ήταν μια από τα ίδια.
Γείτονες δεν υπήρχαν όπως και χωματουργικές εργασίες.

Άφησα τα έντομα και τις κατσαρές τρίχες για το τέλος γιατί χρειάζονται ανάλυση. Θα μπορούσαν να είναι 3/4 σκνίπες, πολύ κοντά στο φακό (αυτό ισχύει και για τις κατσαρές τρίχες), που πετώντας γρήγορα και κάνοντας ελιγμούς αποτυπώθηκαν οι τροχιές τους (όχι οι κατσαρές τρίχες) στο φιλμ που υπο8έτω ότι ήταν αρκετή ώρα εκτεθειμένο λόγω του ότι δεν υπήρχε πολύ φως. Από την άλλη, το φλας διαρκεί πάρα πολύ λίγο και στη φώτο φαίνονται τροχιές μεγάλου σχετικά μήκους (σκνιπάκια turbo;). Μας μένουν λοιπόν οι τρίχες οι κατσαρές που δεν πετάνε αλλά εάν ήταν κοντά στον φακό, όχι πάνω του γιατί έτσι πιστεύω πως ή δεν θα φαινόταν ή θα δημιουργούσαν μια πιο ομοιόμορφη αλλοίωση, και σε συνδυασμό με το φλας προκάλουν το φαινόμενο που βλέπουμε. Και η ερώτηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι: από πού κρέμονται οι κατσαρές τρίχες; Είναι ο φίλος μας AVATARGR γιεγιές; Αν όχι... η φωτογραφία μπαίνει στην κατηγορία του (μέχρι στιγμής) ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ!

Ελπίζω να μην σας κούρασα. Εγώ πάντως τα ψιλοέπαιξα. Να'στε καλά.

Edited by - Chianti on 17/09/2005 01:02:08

Edited by - Chianti on 17/09/2005 01:03:28

Edited by - Chianti on 17/09/2005 01:06:08

Edited by - Chianti on 17/09/2005 01:09:52

morpheausΜέλος
17/09/2005, 01:40:46
Κοίταξε να δείς υπάρχει και μια άλλη θεωρία,
που ομολογώ πως μόλις την σκέφτηκα
Ναι ναι ναι τα κατάφερα σκέφτηκα
λιγη πλάκα να ξεφύγουμε απο το θέμα

Και τώρα επιστροφή στο θέμα:
Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αυτο που θα πω και κατα πόσον είναι σωστό
μιλάω πάντα με τα λίγα που ξέρω και γνωρίζω.

Αν υποθέσουμε όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι υπάρχουν και κάποια παράλληλα σύμπαντα κάποιες παράλληλες διαστάσεις,
υπάρχει η περίπτωση ΄για κάποια κλάσματα του δευτερολέπτου να έκανες μια τέτοια έισοδο σε ένα πάράλληλο σύμπαν, που ίσως να ήταν τόσο γρήγορη που ο ανθρώπινος εγκέφαλος να μην μπορεί να εισπράξει της πληροφορίες για επεξεργασία, και εκείνοι την στιγμή εσυ να τράβαγες την φωτογραφία.
Αποκλίεις αυτο το ενδεχόμενο?

Σορρυ αν κάνω κάποιο λάθος αλλα δεν ξέρω και πάρα πολλά επι του θέματος όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας συμπληρώσει.

Ευχαριστώ

Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος

lusiΝέο Μέλος
17/09/2005, 01:59:47
kapoios eipes pos einai i aura sou...man den einai i aura sou asxolouemia trela me tin fotografia...gia na bgei i aura prpei an egei fila xamilis eusthitopoiseis k eidiko fako..esto pos itan lermenos o fakos k apotipothike den gientai giati to flash einai poli poio pano apo to fako...k den exei kapoio antikimenoa pou na kanei antanaklasei gia na apotipothei....ara auto pou efanistike einai auto pou nomizeis,....gia mena eisai poli tixeros pou eides k eixes tin empiria apo kati teoio...:D tha eithela poli na ziso :)

just call me LuSi

RepudiateΝέο Μέλος
17/09/2005, 04:31:17
η φωτογραφια κανει ΚΡΑ οτι ειναι φτιαγμενη.μηπως μιλαμε με κοτα??