- Στοιχειωμενο σπιτι στα Λεχωνια - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Αν και τα οικοπεδα στην περιοχη ειναι γενικοτερα φθηνα για τα μετρα του Πηλιου.
Αλλο στοιχειο ειναι οτι οντως υπηρξε το αρχηγειο της γκεσταπο κατα την κατοχη.
Επισεις οπως γνωριζεται βρισκεται πανω σε στροφη στον δρομο και μολις καποιος ρωτησει στην πολεοδομια θα μαθει οτι αν προσπαθησει να βγαλει αδεια για να κτισει θα του "φαει" το μισο οικοπεδο ο δρομος.
παρατηρηστε οτι ολοι η οικοδομικη δραστηριοτητα στην περιοχη γιναιτε στα μεσα του δρομου οικοπεδα ενω ολα τα κτησματα που ειναι πανω στον δρομο εδω και χρονια ειναι τα ιδια παλια πλην γραφικα κτηρια
Τα ξερω αυτα διοτι ειμαι στην περιοχη ως επισκεπτης -τουριστας σε τακτικη βαση απο το 1992 και το 2001 ενδιαφερθηκα να αγορασω οικοπεδο στα Ανω λεχωνια ακριβως πισω απο το διασημο αρχοντικο μια συναλαγη που δεν κολησε για τελειως ασχετους λογους.
Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει
![]()
RESPECT IS EARNED, NOT GIVEN
Τώρα ποιός θα πάει να δουλέψει εκεί δεν ξέρω... γιατί ντόπιος α π ο κ λ ε ί ε τ α ι να πάει όπως και κάποιος από τον Βόλο. Βλέπω να την πληρώνουν Αλβανοί κλπ αλλοεθνείς...
" Η απάντηση είναι εκεί έξω. Ψάχνει για σένα. Και θα σε βρει... αν το θέλεις."
![]()
Στην περιοχή των Aνω Πατησίων και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Pούμπου και K. Θεοτόκη, υπάρχει ένα παλιό δυόροφο σπίτι το οποίο όποτε περνάω από µκει με τραβάει σαν μαγνήτης για τους εξής λόγους:
1. Eίναι, ας μου επιτραπεί η έκφραση «ξεκάρφωτο» σε σχέση με τα υπόλοιπα κτίρια της περιοχής.
2. Eίναι μονίμως κλειστό, τουλάχιστον εδώ και πέντε χρόνια, παρά το γεγονός ότι δεν δείχνει εγκατελειμένο.
3. Έχει μια τεράστια σιδερένια πόρτα που θυμίζει είσοδο σε κάστρο.
4. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην πολυσύχναστη οδό Πατησίων, στο σημείο εκείνο δεν υπάρχει θόρυβος.
5. Στην αυλή του, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες, σχηματίζονται πολύ συχνά μικροί ανεμοστρόβιλοι.
6. H πίσω πλευρά του σπιτιού εφάπτεται σ' ένα αδιέξοδο πεζόδρομο που ποτέ δεν έχω δει παιδιά από τις γύρω πολυκατοικίες να παίζουν.
7. Δύο φορές, στο σημείο αυτό, το ρολόϊ μου έχασε αναξήγητα ένα 10λεπτο.
Kαι τέλος...
8. Όποτε τύχει να βρεθώ εκεί και προσπαθώ (ουκ ολίγες φορές) να ρίξω μια ματιά από τη μεγάλη πόρτα προς τα μέσα, πάντα εμφανίζεται κάποιος από άλλη κατεύθυνση (όχι ο ίδιος) ο οποίος με ρωτάει αν θέλω κάτι, με ύφος ενοχλημένου ανθρώπου.
Παρακαλώ, αν γνωρίζει κάποιος κάτι ας αφήσει κάποιο μήνυμα, γιατί ομολογώ οτι το συγκεκριμένο οίκημα μου έχει κινήσει την περιέργεια. Eπίσης δεν είναι άσκοπο να αναφέρω πως κατά ένα περίεργο τρόπο, κανένας από τη γειτονιά αυτή, ακόμη και μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι που δείχνουν οτι μένουν εκεί επί πολλά χρόνια, δεν γνωρίζει κάτι, μετά από ερωτήσεις που κατά καιρούς έχω κάνει.
Ή θα βρούμε το δρόμο ή θα τον δημιουργήσουμε
Ισως εδω να παιζεται και η Ιστορια περι στοιχειωμενου καθως σε ενα τετοιο ενδεχομενο η τιμη του θα ηταν ιδιαιτερα χαμηλη.
Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει
![]()
![]()
quote:
Παιδια να σας κανω μια ερωτησουλα; Ο φοινικας ειναι αιωνοβιο δεντρο; Ισως καποιοι απο εσας να βιαστουν και να ρωτησουν που κολλαει αυτο αλλα αυτοι που εχουν δει το σπιτι απο κοντα θα εχουν καταλαβει οτι κολλαει και παρακολλαει.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΛΕΣ !! ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ (ΜΕΝΩ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΩ ΣΥΧΝΟΤΑΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ) ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΖΟΥΜ ΣΤΟΝ ΦΑΚΟ,ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΟΨΗ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΓΥΜΝΟ ΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΝ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ.
ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ,ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ.
ΕΥΓΕ MATRIX GHOST.Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΗ.
"ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ..ΣΤΑΧΤΕΣ,ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ"
![]()
quote:
Η πληροφορια σου φιλε Masvidal ειναι πολυ ενδιαφερουσα. Παρολα αυτα δεν εννοουσα αυτο. Παντως αφου καταφερες να παρατηρησεις αυτη τη λεπτομερια τοτε ειναι εντελως σιγουρο οτι εχεις παρατηρησει τους δυο γερασμενους φοινικες ο οποιοι υπαρχουν στην αυλη του πανω απο 160 χρονια οπως μου ειπαν στο καφενιο των Ανω Λεχωνιων (ξερετε αυτο που ειναι πανω στην στροφη για Αγιο Βλασση). Οι φοινικες αυτοι ειναι γερασμενοι οπως ειπα και παραπανω αλλα "far from dead"! Οι θαμωνες του καφενειου μου εχουν πει οτι αυτο ειναι αδυνατο αφου ενας φοινικας δεν μπορει να ζησει τοσα πολλα χρονια. Βεβαια ποσα μπορει να ξερουν οι παππουδες σχετικα με δενδρολογια; Μπορει πολλα, μπορει λιγα, μπορει και τιποτα. Γιαυτο λοιπον εθεσα το παραπανω ερωτημα.
Ειναι λοιπον ο φοινικας αιωνοβιο δεντρο; Ποιο συγκεκριμενα. Μπορει ενας φοινικας να ζησει πανω απο 160 χρονια;
Δηλαδη εννοεις οτι τα δεντρα τρεφονται απο....κατι ? (που πηγε το μυαλο μου ε ?).Μαλλον βλεπω πολλα θριλερ.
Για να μιλησω και λιγο σοβαρα,δεν εχω ιδεα απο φυτα και δεντρα.Μου αρεσει μονο να τα ποτιζω !Τι αλλο να πω ? Υπαρχει οντως πολυ μυστηριο.
Σε εσωτερικο τοιχο εχουν ζωγραφισει κατι.Διεκρινα ενα δεντρο με ξερα κλαδια να ειναι ζωγραφισμενο.Αυτα.....
Για τον Άγιο Βασίλη δεν ξέρω αλλά ο Ρούντολφ το ελαφάκι ζει και βασιλεύει!!! [D] [D] [D]
Χαλάρωσα, ηρέμησα, κοιμήθηκα πολύ.
Μόνο που τραβολόγαγα τον άντρα μου σε κάτι ερημιές να δούμε ένα στοιχειωμένο σπίτι και ένα περίεργο εκκλησάκι και κρύωσε και είναι με πυρετό. ![]()
quote:
Χαλάρωσα, ηρέμησα, κοιμήθηκα πολύ.
ΝΑΙ???? ΕΓΩ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΑΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ!!!! ΤΣΙΤΩΘΗΚΑ. ΞΕΣΑΛΩΣΑ, ΚΑΙ ΕΤΥΧΕ ΕΠΙ 5 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ 5 ΩΡΕΣ!!!!! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΕΡΑΣΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!!!!!!
quote:
Μόνο που τραβολόγαγα τον άντρα μου σε κάτι ερημιές να δούμε ένα στοιχειωμένο σπίτι και ένα περίεργο εκκλησάκι και κρύωσε και είναι με πυρετό.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ Η ΑΔΙΚΑ ΚΡΥΩΣΕ???????
respect
Η Πρωτοχρονιά ήταν χαλαρή...
Δεν είδαμε τίποτα παράξενο στο συγκεκριμένο σπίτι. Κλάψ!
Άσε που μέχρι να το βρούμε κάναμε 10 βόλτες γιατί είχε τουλάχιστον 4 παρόμοια παλιά σπίτια στην περιοχή.
Ευτυχώς είχα φωτό.
Μετά του έλεγα ότι έχει ίωση και τον κολλήσαν οι συνάδελφοί του!!!
![]()
quote:
Μετά του έλεγα ότι έχει ίωση και τον κολλήσαν οι συνάδελφοί του!!!
ΣΩΣΤΗ...............![]()
![]()
![]()
respect
ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΛΕΣ ΙΩΣΕΙΣ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΧΑΡΗΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ ΣΑΣ ΑΓΩΝΙΑΣ...ΧΕΧΕ
ΛΟΙΠΟΝ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΝ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ...
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ,ΟΙ ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΙΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ 12 ΗΜΕΡΟ Η ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ 15ΗΜΕΡΟ...ΠΟΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΡΠΑΓΗ ΛΑΛΙΑΣ,ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΚΟΤΣΙΔΟΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΩΝ...
ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΛΟΤΖΙΚΑΛ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ...
ΑΠΛΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΟΤΙ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΠΙΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ...
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!
Ίσως να έχεις δίκιο, άλλωστε η ιστορία ότι πριονίζουν το δέντρο της γης και έρχονται για "διακοπές" τα Χριστούγεννα είναι ένας γοητευτικός μύθος.
Ωστόσο η sansationf που έχει γράψει αρκετές ιστορίες με καλικάντζαρους συμφωνεί ότι βγαίνουν τα Χριστούγεννα και
μάλιστα με το παλιό ημερολόγιο!
ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ 12ΜΕΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ. ΝΟΜΙΖΩ Ο U.F.O(ΜΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ?) ΑΝΑΕΦΕΡΕ ΚΑΠΟΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΓΑΠΗΣ. ( Ε ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΤΕ???) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.......
respect