- Στοιχειωμενο σπιτι στα Λεχωνια - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
respect
ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΩΣ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ "ΔΕΝΤΡΟ" ΚΑΙ "ΚΟΠΗ"....
ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΩΝ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ...ΙΣΩΣ.....
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!
Μήπως έχει καμιά ίωση; Άσε sansationf τελικά κι εγώ έχω ίωση... ![]()
Αγαπητή Glorfindel,
δεν θυμάμαι καλά τον μύθο αλλά αν οι καλικάντζαροι κόψουν το δέντρο θα γίνουν κυρίαρχοι του κόσμου; Αν όχι τότε θα καταστραφούν κι αυτοί μαζί με εμάς. Νομίζω ότι οι καλικάντζαροι δεν μπορούν χωρίς τους ανθρώπους γιατί η κύρια ασχολία τους (αν εξαιρέσουμε το δέντρο) είναι να κάνουν διαολιές στους ανθρώπους.
quote:
Μήπως έχει καμιά ίωση; Άσε sansationf τελικά κι εγώ έχω ίωση...
Η ΙΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ESOTERICA. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΝΑRYA!!!
AΝ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΣ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΟΒΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 12 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....
respect
ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΘΡΥΛΟΙ???
respect
Καλησπέρα παιδιά!
Λοιπόν, δεν είμαι σίγουρη, αλλά νομίζω πως ο μύθος των καλικατζάρων έχει ξεμείνει από τα Καβείρια που, μια από τις μεγάλες εορτές της λατρείας, ήταν στις 25 Δεκέμβρη. Επίσης μεγάλη Πάνια εορτή ξεκινά στις 24 Δεκέμβρη και ολοκληρώνεται στις 26 Δεκέμβρη.
Ε, γλεντζέδες, παιχνιδιάρηδες και ζαβολιάρηδες οι Κάβειροι (και ο Πάνας
), γλεντζέδες, παιχνιδιάρηδες και ζαβολιάρηδες οι καλικάτζαροι... λες;
Και πάλι με επιφύλαξη! Μη μου λέτε μετά ότι λέω ανακρίβειες ![]()
Σχετικά με τα παιδιά που γεννιούνται Χριστούγεννα έχω διαβάσει κι εγώ ότι πιστεύαν ότι γίνονται καλικάντζαροι και το εξηγούσαν επειδή και καλά η σύλληψη τους είχε γίνει στις 25 Μαρτίου, την ημέρα του Ευαγγελισμού, που σύμφωνα με την εκκλησία είναι αμαρτία να κάνεις σεξ.
Νομίζω ότι και η Νεφέλη δίνει μία πολύ συμπαθητική εξήγηση. Οι καλικάντζαροι στην περιγραφή αν το σκεφτούμε μοιάζουν με τον Πάνα ή με τους Σάτυρους και τους Σειληνούς. Φυσικά ο χριστιανισμός ήταν αδύνατο να ξεριζώσει γιορτές και έθιμα αιώνων (όσο κι αν προσπάθησε), κι έτσι ο Παν και οι ακόλουθοι του ίσως να εξέπεσαν σε καλικάντζαρους...
ΜΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Ο U.F.O???? ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΗΤΑΝ 3-4 ΩΡΕΣ ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΧΑΘΗΚΕ.......
respect
Μήπως σου συνέβη κάτι;; Ανησυχούμε.... ![]()
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
are you talking to me?
"...Λένε ακόμα πως κατά την περίοδο του Δωδεκαημέρου μερικοί από τους καλικάντζαρους που κυκλοφορούν, έχουν στη ράχη τους από φυσικού τους μία κούνια αγκαθερή, όπου βάζουν τα παιδιά που κλέβουν και τα κουνούν, για να ματώνουν τα παιδιά και να πίνουν το αίμα τους.
Στην Καλαμάτα δύο γριές που πήγαν σε μία πηγή για νερό νύχτωσαν σ' ένα αλώνι και είδαν τους λυκοκάντζαρους να χορεύουν. Εκείνοι τις άρπαξαν μέσα στο χορό. Οι γριές πονηρές όμως, γδύθηκαν και συνέχισαν να χορεύουν γυμνές. Οι λυκοκάντζαροι απόρησαν και τρόμαξαν με αυτή τους την παραξενιά κι έφυγαν δίχως να τις πειράξουν".
ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΣΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΑΚΙΑ.....
quote:
"...Λένε ακόμα πως κατά την περίοδο του Δωδεκαημέρου μερικοί από τους καλικάντζαρους που κυκλοφορούν, έχουν στη ράχη τους από φυσικού τους μία κούνια αγκαθερή, όπου βάζουν τα παιδιά που κλέβουν και τα κουνούν, για να ματώνουν τα παιδιά και να πίνουν το αίμα τους.
ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ!!! ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΟΥΝΙΑ ΣΤΗ ΡΑΧΗ ΤΟΥΣ?????
respect
Δυστυχώς το βιβλίο δεν αναφέρει από ποιο μέρος της Ελλάδας
είναι αυτή η παράδοση.
Sansationf είχα πιστέψει ότι ο UFO ήταν καλικαντζαράκι
και εξαφανίστηκε μετά τα Θεοφάνεια!!!
![]()
are you talking to me?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...
ΝΑΡYA...SANSATIONF...ΘΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΜΠΩ ΓΙΑ ΛΙΓΩ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟ...ΧΑ...ΧΑ...ΧΑ....ΧΑ....ΧΑ...
ΤΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ...ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΚΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΟΥΝΙΑ....ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ...ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΜΟΙΑ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΑ.....
ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ...
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ (ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ) ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ!
ΦΙΛΕ ΜΟΥ UFO ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΕΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ....
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!