ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Έρευνα του Δημήτρη Σκουρτέλη πάνω στην Αρχαία Ελληνική Θρησκεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Έρευνα του Δημήτρη Σκουρτέλη πάνω στην Αρχαία Ελληνική Θρησκεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Πύρινος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
08/09/2013, 11:28:33
"Εσείς ισχυρίζεστε ότι είσαστε μονο-θεϊστές."

Δεν είμαι χριστιανός και δεν με ενδιαφέρει να μιλήσω για τον χριστιανισμό

08/09/2013, 11:48:57
Δεν ήξερα ότι υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την λατρεία της Ελληνικής Θρησκείας...
Ακούσατε κανέναν "δημοσιογράφο" να το στηλιτεύει αυτό;
Κάποιον χριστιανό ιερέα μήπως;
Ναι, από εκείνους που επιτρέπουν αδιαμαρτύρητα την ανέγερση μουσουλμανικών ναών, αλλα απαγορεύουν ελληνικούς;

EumenisΜέλος
08/09/2013, 12:22:06
quote:

"Εσείς ισχυρίζεστε ότι είσαστε μονο-θεϊστές."

Δεν είμαι χριστιανός και δεν με ενδιαφέρει να μιλήσω για τον χριστιανισμό

Εάν δεν είσαι χριστιανός τότε είσαι άθεος;

EumenisΜέλος
08/09/2013, 12:24:35
quote:

Δεν ήξερα ότι υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την λατρεία της Ελληνικής Θρησκείας...
Ακούσατε κανέναν "δημοσιογράφο" να το στηλιτεύει αυτό;
Κάποιον χριστιανό ιερέα μήπως;
Ναι, από εκείνους που επιτρέπουν αδιαμαρτύρητα την ανέγερση μουσουλμανικών ναών, αλλα απαγορεύουν ελληνικούς;

Στην Ελλάδα μπορείς να υβρίζεις ελεύθερα τους Έλληνες.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Παγανισμός: Υβριστικός προσδιορισμός της Ελληνικής Θρησκείας.

παγανισμός.

Καλείται ούτω ή Ελληνική θρησκεία την οποίαν οι Χριστιανοί αποκαλούν «είδωλολατρεία», άφ' ότου μετά τήν βιαία επικράτηση του Χριστιανισμού περιωρίσθη εις τήν ύπαιθρον χώραν, όπου τρόπον τινά ελάνθανε βιούσα, άνευ δυνάμεως και στερημένη πάσης επιδράσεως επί του επισήμου πνευματικού βίου. Μετά τήν ηρωικήν απόπειραν του φιλοσόφου -βασιλέως Ιουλιανού προς άποκατάστασιν τής Ελληνικής θρησκείας οι μεν άμεσοι διάδοχοι αυτού έδειξαν ανοχήν μόνον προς τήν αρχαίαν θρησκείαν, οί δέ μετ' αυτούς κατεδίωξαν κατά τό μάλλον ή ήττον τους οπαδούς αυτής και εφήρμοσαν κατ’ αυτών βίαια και περιοριστικά μέτρα. Ή εις την αρχαίαν θρησκείαν παραμονή, εχαρακτηρίσθη ώς έγκλημα, τα κατά του Χριστιανισμού —-συγγράμματα των εθνικών έκαίοντο, οι περιουσίες των εθνικών ναών έδημεύοντο, από τους ιερείς αφηρέθησαν τά προνόμια αυτών, μοναχοί δε περιερχόμενοι τάς επαρχίας έκήρυττον κατά τής Ελληνικής θρησκείας, εγκρέμιζον τους ναούς των Θεών και ίδρυον χριστιανικάς εκκλησίας επί των κατεστραμμένων ναών εις τάς άπομεμακρυσμένας επαρχίας του κράτους. Τό τελευταίον πλήγμα κατ' αυτής κατήνεγκεν ο Ιουστινιανός διά της καταργήσεως των σχολών τών εθνικών φιλοσόφων. Συνεπεία τών μέτρων τούτων ο εθνισμός περιορίζεται εις τα χωρία, εξ ου και το όνομα παγανισμός, καταγελάται ώς θρησκεία τών χωρικών και δεν υφίσταται πλέον επισήμως διατηρούμενος όμως εν κρυπτώ . Τά τελευταία λείψανα του απαντάμε μέχρι του Θ' αιώνος εν Μάνη, όπου υπήρχε πολιτική τις ανεξαρτησία, επιτρέπουσα την άσκησιν τής πατρίου θρησκείας, ετι δέ μέχρι Γρηγορίου του Μεγάλου εν Σικελία, Σαρδηνία, και Κορσική.

08/09/2013, 12:30:41
Ναι, αυτό είναι ειρωνία και αμάθεια: Οι ειδωλολάτρες που προσυνούν "έμψυχα" και "θαυματουργά" χρωματιστά κομμάτια ξύλου - κατά παράβαση μιας εκ των εντολών του Γιαχβέ - να αποκαλούν ειδωλολάτρες τους "προγόνους" τους που ουδέποτε προσκύνησαν οτιδήποτε!

Εθνος ΗΛΙΘΙΩΝ!!!

gewkwnΜέλος
08/09/2013, 13:21:28
quote:

Ναι, αυτό είναι ειρωνία και αμάθεια: Οι ειδωλολάτρες που προσυνούν "έμψυχα" και "θαυματουργά" χρωματιστά κομμάτια ξύλου - κατά παράβαση μιας εκ των εντολών του Γιαχβέ - να αποκαλούν ειδωλολάτρες τους "προγόνους" τους που ουδέποτε προσκύνησαν οτιδήποτε!

Εθνος ΗΛΙΘΙΩΝ!!!

Ε τωρα και συ ...

τι θα κλαταλαβουν ...

08/09/2013, 13:35:31
Eumenis
"Εάν δεν είσαι χριστιανός τότε είσαι άθεος;"

Δεν είμαι κάτι που κατατάσσεται κάπου, πάντως όχι άΘεος

08/09/2013, 13:48:16
Αίολε και Ευμένη,

και η λατρεία του Απόλλωνα δεν επιβλήθηκε με την βία, όταν πολέμησε με τον Πύθωνα(τον φύλακα του μαντείου της Γης), προτού συνθηκολογήσουν;

EumenisΜέλος
08/09/2013, 13:58:42
quote:

Αίολε και Ευμένη,

και η λατρεία του Απόλλωνα δεν επιβλήθηκε με την βία, όταν πολέμησε με τον Πύθωνα (τον φύλακα του μαντείου της Γης), προτού συνθηκολογήσουν;

Άλλη γιαχωβάδικη ανοησία έχεις να μου παραθέσεις;

Έχεις το επίμαχο βίντεο;

EumenisΜέλος
08/09/2013, 14:00:38
quote:

Eumenis

1 το κρατούμενο.

Δεν είσαι άθεος.

Τότε γιατί ντρέπεσαι να μας αποκαλύψεις σε ποιον Θεό πιστεύεις;

ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ;

08/09/2013, 15:11:23
Να το πάρει! σε ποιον Θεό πιστεύω;
NotirkΜέλος
08/09/2013, 15:29:18
quote:

Eumenis

gewkwnΜέλος
08/09/2013, 17:03:39
quote:

Eumenis

δηλαδη ;

08/09/2013, 17:55:35
quote:

quote:

Αίολε και Ευμένη,

και η λατρεία του Απόλλωνα δεν επιβλήθηκε με την βία, όταν πολέμησε με τον Πύθωνα (τον φύλακα του μαντείου της Γης), προτού συνθηκολογήσουν;

Άλλη γιαχωβάδικη ανοησία έχεις να μου παραθέσεις;

Έχεις το επίμαχο βίντεο;

Έχω κάποιες σελίδες για το περιστατικό, από τον Ομηρικό Ύμνο στον Απόλλωνα

λίγο πιο κάτω

08/09/2013, 18:26:21
Ε, και;

NotirkΜέλος
08/09/2013, 18:31:25
Αγαλλιάζει η ψυχή μου με τέτοια λόγια ???
Μήπως σαυτή την εσωτερική αγαλλίαση , βρίσκεται η ουσία και σκοπός του μηνύματος που μας φέρνει ο ύμνος ???
Μήπως η ερμηνεία των λόγων περιτεύει…ή ακόμα και παραποιεί το νόημα ???
Μήπως η σύγκριση του ύμνου με κάτι άλλο είναι βεβήλωση???

08/09/2013, 20:45:35
quote:

Ε, και;

Πληροφορίες για τα μαντεία των Δελφών

http://users.sch.gr/ipap/Ellinikos%20Politismos/naoi/delphi/Naos%20Apollona,%20Delphi.0.htm

Αποσπάσματα

Στη συνέχεια διακρίνουμε μια "φιδολατρία" με το δράκο να είναι ο φύλακας των νερών και των κτιρίων. Το όνομα του δράκου είναι "Πύθων" ή "Δελφύνη" και είναι ο θεός των παλιών κατοίκων της περιοχής. Η σπηλιά του Πύθωνα είναι το Κωρύκειο άντρο (κώρυκος = δερμάτινος σάκος). Έχουν βρεθεί ίχνη εγκατάστασης από τα νεολιθικά χρόνια. Εδώ θα πρέπει να λειτούργησε και το πρώτο μαντείο. Ο Πύθωνας θα συγκρουστεί με τους θεούς των νέων κατοίκων, θα παραχωρήσει τη θέση του στο ναό, όμως δε θα χαθεί, αφού το όνομά του θα γίνει προσωνύμιο του νέου θεού (Πύθιος Απόλλωνας). Η σύγκρουση του Πύθωνα με τον Απόλλωνα ή των παλιών με τους νέους κατοίκους θα πρέπει να έγινε στη Λυκώρεια. Εξάλλου, οι Φωκείς, κάτοικοι της Λυκώρειας, κατέλαβαν την Πυθώ. Η σπηλιά θεωρείται ως το πέρασμα στον άλλο κόσμο και οι νύμφες που έμπαιναν καταλαμβάνονταν από διονυσιακή μανία και προφήτευαν. Όταν τον 6ο αι. το Κωρύκειο χάσει τη μαντική του σημασία, γίνεται τόπος λατρείας του Πάνα και των νυμφών, όπως φαίνεται από τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Σύμφωνα με τη μυθολογία ο πρώτος θεός που φέρεται ως ιδιοκτήτης του μαντείου ήταν η Γαία. Σύμφωνα με τον Παυσανία (Φωκικά Χ, 5, 5-7) η Γαία είχε αναθέσει στη Δαφνίδα, μια νύμφη του βουνού, να δίνει τους χρησμούς "φασὶ γὰρ δὴ τὰ ἀρχαιότατα Γῆς εἶναι τὸ χρηστήριον, καὶ Δαφνίδα ἐπ' αὐτῷ τετάχθαι πρόμαντιν ὑπὸ τῆς Γῆς".

Ο Παυσανίας αναφέρει επίσης και μια άλλη παράδοση που τη βρίσκει στο έπος του Μουσαίου "Ευμολπία" σύμφωνα με την οποία το μαντείο το είχαν από κοινού η Γαία με τον Ποσειδώνα. "Ποσειδῶνος ἐν κοινῷ καὶ Γῆς εἶναι τὸ μαντεῖον" Η Γαία χρησμοδοτούσε η ίδια, ενώ ο Ποσειδώνας είχε ως χρησμοδότη τον Πύρκωνα "καὶ τὴν μὲν χρᾶν αὐτήν, Ποσειδῶνι δὲ ὑπηρέτην ἐς τὰ μαντεύματα εἶναι Πύρκωνα". Τη Γαία ως πρώτη κτήτορα του μαντείου και τον Ποσειδώνα αναφέρει και ο Αισχύλος στις Ευμενίδες.

Από την άλλη το μαντείο ήταν της Θέμιδας 1 2 και ο Πύθωνας φέρεται ως ένα τέρας που το φύλαγε και ταυτόχρονα προκαλούσε διάφορες καταστροφές στην περιοχή· θόλωνε τα νερά στις πηγές και τα ρυάκια, άρπαζε τα κοπάδια και τους χωρικούς, κατέστρεφε τις σοδειές στην εύφορη πεδιάδα της Κρίσας και τρόμαζε τις Νύμφες. Αφού σκότωσε τον Πύθωνα ο Απόλλωνας, πήρε το μαντείο από τη Θέμιδα και αφιέρωσε στο ιερό ένα τρίποδα. Ο τρίποδας στο εξής θα αποτελεί ένα από τα σύμβολα του θεού και πάνω σ' αυτόν θα κάθεται η Πυθία, για να δίνει τους χρησμούς της.

Σύμφωνα με άλλη παραλλαγή η Θέμιδα είχε παραχωρήσει το μαντείο στην αδελφή της την Τιτανίδα Φοίβη (λαμπερή), κι εκείνη το έκανε δώρο στον Απόλλωνα για τα γενέθλιά του. Έτσι απέκτησε το προσωνύμιο Φοίβος.

08/09/2013, 21:10:33
Περίεργο δεν είναι Ευμένη;

Οι φιλόσοφοι θεωρούν τον Απόλλωνα ως άρνηση των πολλών(ένας Θεός, μονοθεϊσμός). Έπειτα έχουμε το Ε ή Ει(Είναι) εν Δελφοίς, το οποίο είναι και το όνομα του Ιεχωβά/Ον(Αυτός που Υπάρχει,Είναι το Όντως Ον).

Και οι δυο μισούν τα πονηρά και κακοποιά φίδια. Και οι δυο έχουν να κάνουν με ουράνια αντί για χθόνια λατρεία.

Και ο Άγιος Γεώργιος με το φωτοστέφανο με το ακόντιο μου φονεύει έναν δράκο σαν τον Πύθωνα.

Μήπως τελικά πρόκειται για μια παραλλαγή του Ιεχωβά, προτού φθάσει και διαδοθεί ο Χριστιανισμός;

Ο Θεός είναι μόνο των Εβραίων; Όχι και των εθνών;

08/09/2013, 21:20:13
Απλά δεν είναι το ίδιο.
Απλά.

Αυτά τα κοινά στοιχεία που αναφέρεις έχουν να κάνουν με εσωτεριστικούς συμβολισμούς που ΜΠΟΡΕΙ να είναι οι ίδιοι. Αλλά δε θα έλεγα οτι σαν θεότητες έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

gewkwnΜέλος
08/09/2013, 21:43:08
quote:

Περίεργο δεν είναι Ευμένη;

Οι φιλόσοφοι θεωρούν τον Απόλλωνα ως άρνηση των πολλών(ένας Θεός, μονοθεϊσμός). Έπειτα έχουμε το Ε ή Ει(Είναι) εν Δελφοίς, το οποίο είναι και το όνομα του Ιεχωβά/Ον(Αυτός που Υπάρχει,Είναι το Όντως Ον).

Και οι δυο μισούν τα πονηρά και κακοποιά φίδια. Και οι δυο έχουν να κάνουν με ουράνια αντί για χθόνια λατρεία.

Και ο Άγιος Γεώργιος με το φωτοστέφανο με το ακόντιο μου φονεύει έναν δράκο σαν τον Πύθωνα.

Μήπως τελικά πρόκειται για μια παραλλαγή του Ιεχωβά, προτού φθάσει και διαδοθεί ο Χριστιανισμός;

Ο Θεός είναι μόνο των Εβραίων; Όχι και των εθνών;

Χρηστο οταν ο Χριστιανισμος αντεγραφε
απλα εδωσε αντιστοιχους συνβολισμους .

απο εκει και μετα ο Γιάννης Παπαθανασίου
ποιος ακριβως ειναι ;
τον ξερεις ;
εαν ναι ποιος ακριβως ειναι;

Εdit: εγω ξερω ποιος ειναι
εσυ μπορεσες να εντοπισεις;

Edited by - gewkwn on 08/09/2013 21:47:17