ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το επικινδυνο παιχνιδι "Ποτηρακι"..Αληθινη ιστορια - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Το επικινδυνο παιχνιδι "Ποτηρακι"..Αληθινη ιστορια - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

scully60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
Xotchipilli2Μέλος
15/10/2004, 05:00:34
Ελπίζω να μην "σταυρωθώ" για τις αποκαλύψεις μου και τις παραδοχές που είμαι έτοιμος να κάνω.

Ναι,έχω εμπειρία και πέραν του βιβλίου.Θα μπορούσα να είμαι "πραθένα που μιλάει για το sex ,επειδή διάβασε 3 βιβλία" αλλα τότε θα παπαγάλιζα απλά κάτι που διάβασα.

Υπήρξα πολύ προσεχτικός και στο διάβασμά μου και στις εμπειρίες μου,αλλα ακόμα και "κύκλους ατόμων που χρησιμοποιούν ενθεογενή" είμαι ολίγον τι "αιρετικός" λόγω αυστηρότητας πάνω στο θέμα και...γιγαντιαίων δόσεων (υποσημείωση :δεν είπα συχνών!).Γιγαντιαίων για αυτόυς φυσικά,που η δοσολογία τους ήταν τόση ωστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και στην κοινωνικότητα που απαιτεί ένα πάρτυ,και στην συνοχή μιας παρέα και στην μουσική. ΓΙγαντιέες ήταν οι δικίες μου όταν η δικιά του φυσιολογική δοσολογία ήταν τόση όση να δεί χρώμματα να περάσει καλά και να του περάσουν και 5-10 παράξενες σκέψεις απο το κεφάλι του.

Έχουν λοιπόν πρακτική εφαρμογή? Κατα την άποψη μου ναι.Η εμπειρία όμως δεν είναι κάτι το οποίο είναι "άκρως χειροπιαστό".Δεν θα κατέβουν πχ στο κεφάλι κάποιου μαγικές εξισώσεις που περιγράφουν την σπειρωειδή κίνηση του γαλαξία και θα μπορέσουν να γραφτούν σε χαρτί.Ούτε πιστεύω οτι λόγω των τηλεπαθητικών φαινομένων που πολλές φορές προσδίδουμε σε αυτές τις ουσίες θα καταργηθεί το τηλέφωνο ή κάθε φορά αντι για αποστολή μύνηματος κάποιος θα παίρνει μανιτάρια.

Η αλλαγή είναι εσωτερική,και αυτό που λέω δεν είναι υπεκφυγή έτσι ώστε να αναγάγω την όλη κατάσταση σε κάτι "μη μετρήσιμο".Προσωπικα ανανέωσα το συμβόλαιο μου με την ζωή ,το συμβόλαιο που χωρίς να ερωτηθώ 23 χρονια πριν υπέγραψε ένα σπερματοζωάριο με ένα ωάριο,αυτό το συμβόλαιο το επικύρωσα εν πλήρη συνείδηση.

Είδα την ζωή με άλλο μάτι,έμαθα να δακρύζω για ένα δειλινό και να πέφτω στα γόνατά μου για να μυρίσω ένα λουλουδάκι.Έμαθα ίσως οτι ο θάνατος (μετά απο Θάνατο του Εγώ με κάποιο ενθεογενές) δεν πρέπει να είναι κάτι που τρομάζει.Ένιωσα σαν μια μικρή κάμπια που έβγαλε κουκούλι και τώρα έχει μια ευκαιρία προς "πεταλουδοποίηση". Αλλα όλα αυτά είναι υποκειμενικά φίλοι μου! Μπορεί να είναι και δικές μου μπαρούφες.Ας παραθέσω λοιπόν μαι τρίτη πηγή.

Ο στενός μου οικογενειακός κύκλος μετά απο κάποιες εμπειρίες που είχα με ενθεογενη μου είπε οτι "άλλαξα".Ρώτησα τι εννοούν.Μου απάντησαν οτι φαίνομαι πιο ήρεμος,πιο κατασταλαγμένος,οτι "ανανεώθηκα" και με λίγα λόγια οτι κάποια μου ελλατώματα ή εκνευριστικά μου στοιχεία είτε ελλατώθηκαν είτε εξαλήφθηκαν παντελώς.Μου είπαν οτι δίνω την εντύπωση οτι αγαπώ την ζωή παραπάνω απο τους άλλους.

Ναι,ίσως τα αποτελέσματα των εμπειριών ακούγωνται "άκρως ψυχαναλυτικά".Στην τελική όμως τί είναι ο "εσωτερισμός"? Υπάρχει για να μας προσδώσει κάποιο μυστήριο βλέμμα? Υπάρχει για να μας κάνει "εμάς τους γνώστες" να κουνάμε τα κεφάλια με νόημα στο ψέλλισμα μιας ακαταλαβίστικης μαγικής λέξης ή μιας μυστικής χειραψίας? Υπάρχει βασικά για να μας επωφελήσει στην καθημερινή μας ζωή. ΦΥσικά και βίωσα καταστάσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μη εξηγήσιμες,μεταφυσικές,διαλογιστικές,ίσως και διαφωτιστικές (με την πραγματική έννοια του όρου όχι την ξεφτισμένη απο την κοινωνία μας έννοια).Η βίωση αυτών των καταστάσεων είναι αυτοσκοπός? Πχ να λέμε οτι είχαμε OΟΒΕ,lucid dreaming κτλ κτλ? Όχι κατα την άποψή μου.Είναι για να γίνουμε ελαφρώς λιιιιγο καλύτεροι απο ότι είμαστε αλλιώς...τι να την κάνεις την άπειρη γνώση αν ξεκίνησεις κούτσουρο και παραμείνεις "μορφωμένο" και "έμπειρο" κουτσουρο?

Ωραία.Λογική ερώτηση "Πιο μονοπάτι ακολουθώ και πώς προσσέγγισα τις εμπειρίες μου".ΟΦείλω να πώ οτι η δικιά μου χρήση ενθεογενών είναι σπάνια.Δεν θα βρεθώ κάθε σαββάτο βραδάκι "φτιαγμένος" σε κάποιο κλάμπ,ούτε θα "δοκιμάσω" κάποια ουσία? Γιατί να "δοκιμάσω".Αν ξέρω και την γνωρίζω μέσα απο μελέτη ίσως την χρησιμοποιήσω,όχι όμως "δοκιμάσω".

Επίσης το "μονοπάτι" που ακολουθώ δεν είναι κάποιο ξεκάθαρο που θα μπορούσε να απαντηθεί αναφέρωντας το όνομα του Χ φιλοσοφικού συστήματος.Έχω γνώση κάποιων τεχνικών διαλογισμού,Lucid Dreaming κτλ αλλα δεν είμαι "ταγμένος" κάπου.Μαθαίνω...Φυσικά το ταξίδι μου δεν τελειώνει εδώ,ίσα-ίσα εδώ αρχίζει και ώς την στιγμή που θα πεθάνω ελπίζω οτι θα αναπτυχθώ και θα ωριμάσω κιάλλο.

Όπως όμως έχω ξαναπεί ,δεν αρκεί απλά καποιος να καταπίει μια γιγαντιαία δόση κάποιου ψυχεδελικού/ενθεογενούς.Θυμάστε την παλιά διαφήμιση του βερνικιού επίπλων Overlay? Ο συμπαθέστατος γεράκος έλεγε "Υπάρχει σύστημα" Αυτή την απάντηση θα δώσω λοιπόν και σε όποιν μου πεί απελπισμενα/οργισμένα οτι η υψηλή,επιπόλαιη,για την πλάκα τοθ δόση που πήρε δεν τον οφέλησε... Κάτι ήξερε ο μπαγάσας ο γεράκος Overlay!

(Εδώ επίσης υπενθυμίζω οτι στο μακρόσυρτο θέμα που έχω ανοίξει μιλάω επίσης και για κατάργηση των dealer,ξέρετε αυτά τα μικρά ποντικάκια που κυνηγάνε το πορτοφόλι σας,τα μυαλά σας και την καλοπέραση τους. Καταργήστε τους,πρίν μας καταργήσουν όλους!)

Συγγνώμη αν υπήρξα κουραστικός,βαρετός,"χωρίς νόημα" αλλα προσπάθησα όσο μπορούσα καλύτερα να απαντήσω την ερώτηση.Είμαι ανοιχτός και σε περαιτέρω ανάλυση!

Reality: A serotonine induced Hallucination?

Xotchipilli2Μέλος
15/10/2004, 05:13:01
Κάντε λίγο υπομονή και διαβάστε και αυτό ,μια μικρή πρόσθεση που ξέχασα να κα΄νω στην προηγούμενη μου αποστολή.

Ίσως τα πράματα που ανέφερα οτι αποκόμισα έιναι απλά.Ίσως είναι και "αυτονόητα". Η διαφορά όμως είναι τόσο μεγάλη όσο το απλα να έχεις ακούσει η να διαβάσεις για κάτι απο το να το βιώσεις.

Μπορώ να σου πώ οτι τα πάντα είναι αλληλένδετα,το ίδιο λένε και τα χαοτικά μαθηματικά και η κβαντική φυσική.Άλλο όως να το βιώσεις στο πετσί σου.

Μπορώ να σου πώ οτι μέσα σου έχεις ένα σύμπαν.Άλλο όμως να βιώσεις το γένωμα αυτού του σύμπαντος και να νιώσεις οτι γίνεσε ένα με τα πάντα.

Μπορεί κάποιος επίσης να σου περιγράψει πόσο θα πονέσεις την πρώτη φορά που θα χάσεις "οριστικά" κάποιον αγαπημένο.Άλλο όμως να στον φέρουν νεκρό στο σπίτι και να κληθείς να πείς το "αντιό".

Το ένα είναι πρόσληψη πληροφοριών,το άλλό βίωμα.

Όπως είπε κάποτε ένας καθηγητής μου "Η απόσταση μεταξύ του να ακούσεις κάτι,να υποπέσει απλα στην προσοχή σου απο το να το κατανοήσεις και να το κάνεις κτήμα σου είναι η μεγαλύτερη απόσταση που θα μπορέσει να υπάρξει ποτέ.Το μόνο όχημα που μπορεί να την διασχίσει είναι το βίωμα"

16/10/2004, 01:31:47

quote:

Ωραία.Λογική ερώτηση "Πιο μονοπάτι ακολουθώ και πώς προσσέγγισα τις εμπειρίες μου".ΟΦείλω να πώ οτι η δικιά μου χρήση ενθεογενών είναι σπάνια.Δεν θα βρεθώ κάθε σαββάτο βραδάκι "φτιαγμένος" σε κάποιο κλάμπ,ούτε θα "δοκιμάσω" κάποια ουσία? Γιατί να "δοκιμάσω".Αν ξέρω και την γνωρίζω μέσα απο μελέτη ίσως την χρησιμοποιήσω,όχι όμως "δοκιμάσω".

Επίσης το "μονοπάτι" που ακολουθώ δεν είναι κάποιο ξεκάθαρο που θα μπορούσε να απαντηθεί αναφέρωντας το όνομα του Χ φιλοσοφικού συστήματος.Έχω γνώση κάποιων τεχνικών διαλογισμού,Lucid Dreaming κτλ αλλα δεν είμαι "ταγμένος" κάπου.Μαθαίνω...Φυσικά το ταξίδι μου δεν τελειώνει εδώ,ίσα-ίσα εδώ αρχίζει και ώς την στιγμή που θα πεθάνω ελπίζω οτι θα αναπτυχθώ και θα ωριμάσω κιάλλο.

να σου πω εγω τι εισαι αδελφε

συγχρονος σαμανος, "μαγος" του χαους, εξερευνητης του Αγνωστου, ταξιδευτης, ψυχοναυτης...

μονοπατι για λιγους ομολογουμενως, αλλα εχει καρδια

και δεν παρεξηγω το οτι αποκαλυπτεσαι (κατι ασυνηθιστο εφοσον ο παναρχαιος κανονας απαιτει κοινωνικο καμουφλαζ, ελεγχομενη τρελλα) επειδη διακρινω τον σκοπο μεσα σου που σε ωθει να το κανεις

νασαι καλα

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

Xotchipilli2Μέλος
16/10/2004, 03:27:51
Είναι μια δύσκολη "αποκάλυψη" κατα την άποψη μου,και ο πιο "αθώος" λόγος στο οποίο έγκειτε η δυσκολία είναι καμιά φορά ο "χλευασμός".

Τι εννοώ "χλευασμός" ? Βλέπεις φίλε Jonnie (και το εννοώ το Φίλε με όλη μου την καρδιά,και ξέρεις το γιατί) πολλοί θεωρούν τα μέσα που χρησιμοποίησα "ανάξια","εύκολα" ακόμα και "κατώτερα" απο πιο..."ευρέως αποδεκτά μέσα".Οφείλω να πώ πως δεν είναι,αν μη τι άλλο τα εγχειρήματα ήταν πολύ δύσκολα.Μιλούσαμε περι "ιερού φόβου" και "δέους" θυμάσε? Φαντάσου κάποιος να έχεις 5-6 θύλακες σπόρων απο ντατούρα στο γραφείο του πχ .Αν όντως είναι γνώστης ,δεν θα ένιωθε "κάτι" όταν τα έβλεπε? Ένα δέος μπροστα στην ισχύ τους? Πόσο μάλλον αν έφτανε στο σημείο να ακουμπήσει τα σπόρια στο στόμα του εν πλήρη γνώση της συνέχειας.Για αυτόν που έχει συνειδητοποιήσει τι είναι ενθεογένεση/ψυχεδέλεια είναι δύσκολο.Είναι εύκολο μόνο για αυτον που δεν ξέρει τι κάνει.

Πιστεύω οτι ένας πατους λόγους που απάντησα την ερώτηση του άρη είναι επειδή πιστεύω οτι είναι αληθινή,αγαθή,χωρίς δόλο.Στο θέμα που είχα ανοίξει "Ωδή προς όλους" υπήρξαν και ερωτήσεις όχι τόσο αγαθές και σε καμμία περίπτωση άδολες τις οποίες τις αντιμετώπισα ευγενικά και επεξηγηματικά αλλα καταλλήλως!.

Κάτι άλλο πολύ ελπιδοφόρο.Πρόσεξα πως τα views (ο αριθμός των φορών που έχουν αναγνωστεί) των θεμάτων ψυχεδέλειας και "Ωδή προς όλους" είναι αρκετά υψηλά και αυξάνωνται συνεχώς.Αυτό δίνει κουράγιο ώς ένα σημείο.Μπορει να μην συρρέουν όλοι να απαντήσουν αλλα βλέπουν και πιστεύω οτι αξιολογούν.

aris24Μέλος
17/10/2004, 18:19:49
hotchipilli2

δεν νομιζω να σε κατηγορησει κανενας για τις αποκαλυψεις και τις παραδοχες σου.για αυτο που θα σε κατηγορησουν ισως οπως εγινε και με μενα στο ιδιο topic ειναι μαλλον για τα ρομαντικα στοιχεια που υπαρχουν στα γραφομενα σου. .... 'εμαθα να δακρυζω για ενα δειλινο , επεσα στα γονατα για να μυρισω ενα λουλουδακι ,ενιωσα σαν καμπια που βγαινει απο το κουκουλι της'......καποιοι λοιπον θα σου πουνε οτι ενας πιτσιρικας εαν διαβασει ολη αυτην την αναλυση που εχεις κανει και στα δυο topic ,αυτο που θα του μεινει πιο εντονα στο μυαλο του ειναι αυτες οι ρομαντικες λεξουλες.και φυσικα ισως θελησει να τα νιωσει και ο ιδιος ολα αυτα.θα αντιμετωπισει ομως την ολη κατασταση οπως εσυ η θα την δει με διαφορετικο και λαθος τροπο?

επισης ισως σε κατηγορησουν για τα αποτελεσματα που λες οτι εχουν αυτες οι ουσιες στην ζωη σου. ....'εγινες πιο ηρεμος , ελλατωθηκαν η εξαφανιστικαν τα αρνητικα στοιχεια του χαρακτηρα σου , αννανεωθηκες ,εμαθες να αγαπας περισσοτερο την ζωη και τους ανθρωπους..... ολα αυτα ακουγονται περιεργα για καποιους.θα νομισουν οτι αυτο που τους λες ειναι φατε μανιταρια και θα γινεται ηρεμοι,δεν θα εχετε αγχος ,θα αγαπησετε τον κοσμο και την ζωη περισοτερο.

και μην ξεχνας οτι υπαρχει και η μεριδα ανθρωπων και ειναι αρκετα μεγαλη σε ποσοστο που θα πουν το εξης και σε σενα και σε μενα....'τι μας λετε τωρα? για ποιο διαφορετικο επιπεδο συνηδεισης μιλατε(οπως το εθεσα εγω πιο πανω) και για ποιο συστημα που οδηγει σε εξελιξη και ισως ολοκληρωση ενος ανθρωπου και μιας ψυχης?(οπως ειπες εσυ).
για μια μαστουρα προκειτε και τιποτα παραπανω.ετσι θα πουν..

ας αφησουμε ομως τον κοσμο να λεει οτι θελει.επικριτες θα υπαρχουν παντα.εγω πιστευω οτι η αληθεια πρεπει να λεγεται οπως ειναι.ειτε ειναι ωμη ,ειτε ειναι επικυνδινη ,ειτε τρομαζει καποιους.συμφωνω με αρκετα απο οσα λες αν και οχι με ολα.πιστευω στα οσα λες και στα οσα εχεις νιωσει.και εγω εχω δακρυσει καθισμενος στο βραχο μιας θαλασσας κοιτωντας το παιχνιδι των κυματων και βλεπωντας τον κατακοκκινο ηλιο να δυει, και εγω εχω χαθει στους λαβυρινθους των αστεριων του ουρανου συνηδειτοποιωντας εστω και στο ελαχιστο το τι ειμαστε ,απο που ερχομαστε και που πηγαινουμε,και εγω εχω νιωσει αυτο το καταπληκτικο συναισθημα του να νιωθεις οτι γινεσαι ενα με τα παντα.

εκει που διαφωνω μαζι σου ειναι ο διαχωρισμος που θελεις να κανεις στα πραγματα,ενω γνωριζεις οτι τελικα τα παντα ειναι ΕΝΑ.ξεχωριχεις τους ανθρωπους σε ατομα ψαγμενα,με πολλες γνωσεις,που ξερουν τι κανουν ,πως το κανουν και γιατι το κανουν και σε ατομα που ειναι παιδακια στο μυαλο , αρεσκονται στο να κοιτανε χρωματιστα πανο μονο,δεν εχουν γνωσεις και οι εμπειριες τους ειναι εμπειριες της πλακας.
ξεχωριζεις τις ουσιες σε κοινοτυπες και συνιθισμενες που δεν εχουν κατι να δωσουν και σε ουσιες πιο σημαντικες που βοηθανε εναν ανθρωπο να εξελιχθει.

προσωπικα πρεπει να σου πω οτι δεν εχω πολλες γνωσεις,ουτε μπορω να μιλαω επιστημονικα γιατι δεν ειμαι επιστημονας.ουτε ξερω να γραφω με τροπο που καθηλωνει τους συνομιλητες μου.ξερω ομως πολυ καλα να νιωθω και να αφηνω τα συναισθηματα μου ελευθερα.να κλεινω τα ματια μου και να αφηνομαι.να γινομαι ελευθερος.

ετσι λοιπον εγραψα εδω μια εμπειρια μου οσο πιο απλα μπορουσα.σαν μια παιδικη ιστοριουλα πρωσπαθωντας να βγαλω τα συναισθηματα που ειχα εκεινη την στιγμη και να γινουν κατανοητα απο ολους.δεν εδωσα κανεναν ορισμο της ψυχεδελειας.ουτε ηθελα να γινω ειδικος επι του θεματος.ειπα απλα οτι αυτη η εμπειρια για μενα πλησιασε οσο τιποτα αλλο την λεξη ψυχεδελεια τονιζωντας οτι μπορει να υπαρχουν και αλλες ουσιες και αλλοι τροποι χρησης των ψυχεδελικων που οδηγουν σε ακομα πιο υπερβατικες εμπειριες που εγω δεν γνωριζω.
αυτες λοιπον οι εμπειριες μου για μενα σημαινουν πολλα.για καποιον αλλον δεν σημαινουν τιποτα και ειναι παιδικες βλακειες.ειδες ποσο διαφορετικοι ειμαστε?διαφορετικοι αλλα και ιδιοι ταυτοχρονα γιατι πολυ απλα ειμαστε το ιδιο.ειμαστε ΕΝΑ.μαζι ξεκινησαμε απο καπου ,μαζι ειμαστε στο τωρα και μαζι θα καταληξουμε καποτε στην ΠΗΓΗ.
RETURN TO THE SOURSE λεγονταν μια παλια ομαδα που διοργανωνε βραδιες εκτοξευσης στο διαστημα με την μουσικη της.

κλεινωντας θελω να πω οτι η μουσικη για μενα αποτελει το φυτιλι με το οποιο θα πραγματοποιηθει η πυροδοτηση.χωρις μουσικη δεν μπορω να βιωσω τιποτα απο ολα αυτα.το εχω προσπαθησει αλλα χωρις αποτελεσμα.αλλωστε τοσες και τοσες αρχαιες φυλες εφταναν σε εκσταση με τους επαναλαμβανομενους ρυθμους των τυμπανων.για μενα αρκει να κλεισω τα ματια μου και να συγκεντρωθω στην μουσικη.και η δυναμη της σκεψης και της συγκεντρωσης οπως ξερετε ειναι τεραστια.δεν καθομαι να συγκρινω εμπειριες σε υπερβατικες η σε απλες σκεψεις που περνανε απο το μυαλο εκεινη την ωρα.δεν καθομαι να συγκρινω ουσιες σε κοινοτυπες η σε ουσιες που σε οδηγουν σε υπερβαση(χωρις να εχω κατι με τους ανθρωπους που το κανουν).απλως κλεινω τα ματια μου ,αφηνω την μουσικη να μπει μεσα στο σωμα και στο μυαλο μου και γινομαι ευτυχισμενος...δεν θελω τιποτα περισοτερο και τιποτα λιγοτερο εκεινες τις ωρες....ζω εκεινες τις στιγμες με ολο μου το ειναι...δεν σκεφτομαι αν ειναι παραισθησεις η πραγματικοτητα...απλως τις νιωθω ,τις αισθανομαι ,τις ζω και τις βιωνω.
και επειδη δεν ειναι συχνες αυτες οι εμπειριες για μενα και ουτε προκειτε να γινουν ποτε καθημερινες καθε μια απο αυτες ειναι διαφορετικη και θα την θυμαμαι για παντα...

people can fly....

BRAINSTORMΜέλος
17/10/2004, 18:49:54
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

quote:
κλεινωντας θελω να πω οτι η μουσικη για μενα αποτελει το φυτιλι με το οποιο θα πραγματοποιηθει η πυροδοτηση.χωρις μουσικη δεν μπορω να βιωσω τιποτα απο ολα αυτα.το εχω προσπαθησει αλλα χωρις αποτελεσμα.

ΕΔΩ ΦΙΛΕ astralplane ΘΑ ΜΕ ΒΡΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΓΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΩ ΥΠΟ ΕΠΕΙΡΙΑ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΜΟΥΣΙΚΗ (ΚΥΡΙΩΣ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΗ ΧΑΛΑΡΗ, πχ ISHQ, SHPONGLE κ.α).

ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΜΟΥΣΙΚΗ "ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΥΧΑΙΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ.ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΩ ΑΚΟΥΓΑ ΜΙΑ ΜΕΛΩΔΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΥΣΗ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΗΧΟΣ (ΤΟ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ ΕΝΟΣ ΤΡΑΙΝΟΥ) ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ".

ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΑΣΟΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ???

BRAINSTORMΜέλος
17/10/2004, 18:50:29
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

quote:
κλεινωντας θελω να πω οτι η μουσικη για μενα αποτελει το φυτιλι με το οποιο θα πραγματοποιηθει η πυροδοτηση.χωρις μουσικη δεν μπορω να βιωσω τιποτα απο ολα αυτα.το εχω προσπαθησει αλλα χωρις αποτελεσμα.

ΕΔΩ ΦΙΛΕ astralplane ΘΑ ΜΕ ΒΡΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΓΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΩ ΥΠΟ ΕΠΕΙΡΙΑ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΜΟΥΣΙΚΗ (ΚΥΡΙΩΣ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΗ ΧΑΛΑΡΗ, πχ ISHQ, SHPONGLE κ.α).

ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΜΟΥΣΙΚΗ "ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΥΧΑΙΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ.ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΩ ΑΚΟΥΓΑ ΜΙΑ ΜΕΛΩΔΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΥΣΗ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΗΧΟΣ (ΤΟ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ ΕΝΟΣ ΤΡΑΙΝΟΥ) ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ".

ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΑΣΟΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ???

Xotchipilli2Μέλος
17/10/2004, 19:00:58
Μάρεσε πολύ η απάντησή σου!

Περι/προς επικριτών:Ίσως η αποκάλυψή μου να άρεζε περισσότερο σε κάποιον εν δυνάμι επικριτή μου αν περιέγραφα εφιαλτικές σκηνές που έζησα υπο την επίρρεια ψυχεδελικών και πώς έκαναν την ζωή μου κόλαση καταστρέφωντας τα πάντα ,κάνωντας την μάνα μου να κλαίει τον πατέρα μου να βγαίνει στην Συγγρού για να εξασφαλίσει την δόση μου,τους φίλους μου απόντες και οποιοδήποτε Αδερφό που με συνόδεψε στην Περιπλάνηση κλεισμένο σε ψυχιατρείο. Αν όμως έλεγα τέτοια πράματα θα ψευδόμουν ασύστολα! Καμμιά φορά όμως τα ψέμματα είναι πιο γλυκά στα αυτιά,και μια "ουσία" δεν είναι ο μόνος τρόπος να "ξεφύγεις" απο προβλήματα και πραγματικότητα.Ίσως ο επικριτής λοιπόν ,χωρίς να έχει βάλει οποιαδήποτε ουσία στο σώμα του να θέλει να ακούσει ψέμματα που βολεύουν το δικό του "μοντελάκι κοσμοθεωρίας" γιατι βρε αδερφέ στην τελική τι να την κάνεις την αλήθεια αν δεν σε βολεύει (αυτό το τελευταίο γράφετε ειρωνικά αλλα και καλοπροέραιτα!)

Επίσης οι δόσεις "ρομαντισμού" δεν είναι κάποια λογοτεχνίζουσα μορφή έκφρασης.Αν δεν έλεγα πως ένιωθα θα έλεγα την μισή αλήθεια,θα απέκρυπτα στοιχεία και αυτό δεν ισοδυναμεί με ψέμα? Φυσικά λογικό είναι να μην μπορώ να ελεξω και να μην είμαι υπέυθυνος για το τι θα κάνει ο άλλος με τις πληροφορίες που βρίσκονται εδώ μέσα.Γιαυτό και μαλλιάζωτην γλώσσα μου να προειδοποιήσω και να φέρω το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις.Αν χρησιμοποιούσα φόβητρα και γινόμουν "δυκτιακός μπαμπούλας" τότε πάλι θα ψευδόμουν ασύστολα.

Εδώ μέσα στο Esoterica υπάρχει πλήθος πληροφοριών που θα μπορούσαν να καταχραστούν ,να χρησιμοποιηθούν άσχημα και να βλάψουν κάποιον.Μια λύση φυσικά είναι να μας αναγκάσουν να μαζευτούμε όλοι εμείς που γράφουμε για "επικίνδυνα θέματα" και να γίνουμε μόνιμοι διώκτες/ερυνείες αυτών που καταχράζωνται τις πληροφορίες έτσι ώστε να "ξεπληρώσουμε" το "εν δυνάμι κακό που θα μπορούσαμε να κάνουμε αν έπερνε κάποιος αψήφηστα τα λόγια μας".Έτσι θα δημιουργούσαμε μια Σταυροφορία,με μπόλικες μυστικές χειραψίες,θα φτιάχναμε κάποιο έμβλημα,κάποια στοά/ναό/καπηλειό,κάποιο μυστικηστικό τελετουργικό γεμάτο δέος,ίσως να διαλογιζόμασταν συχνά και θα περνούσαμε στέκες στις καρδιές οποιουδήποτε διάβασε για μαγεία εδώ μέσα την εφάρμοσε και τα σκάτωσε,οποιουδήποτε την πάτησε με τα ψυχεδελικά,οποιουδήποτε "ναρκωτικό επιλογής και αποφυγής πραγματικότητας" έγινε ο διαλογισμός,οποισδήποτε αδρανεί περιμένωντας τα ταρώ να του λύσουν όλα τα προβλήματα και φυσικά οποιουδ΄΄ηποτε έδωσε άσχημη εικόνα στο esoterica επειδή αντιμετώπισε ελαφρά κάποια βαρεία θέματα.Μετά τις σταυροφορίες μας λοιπόν θα μαζευόμασταν γύρω απο μια άκρως μυστικιστική φωτιά με αισθήμα ηδονής για το τί καλοί θεματοφύλακες υπήρξαμε.Ιδρώτας,Αίμα και Σπέρμα με άλλα λόγια.

Σόρρυ για την αλα Monty Pythons εικονογραφημένη αφήγησή μου αλλα πιστεύω πως προσδίδει μια χιουμοριστική και συνάμα καλοπροέραιτα ειρωνική πλευρά γα αυτούς που θάθελαν να βαλθούν "έτσι για το στανιό" εναντίων αυτών των θεμάτων.

Ο διαχωρισμός στις ουσίες και στους ανθρώπους που έκανα πολύ πιθανόν να είναι λάθος,αλλα μετα απο ΄μπόλικες συζητήσεις με χρήστες,μη-χρήστες,κατεστραμένους και αναζωογωνημένους εφτασα σε αυτά τα συμπεράσματα.Έχω αρκετά χρόναι μπροστά μου και αρκετά ακόμα να μάθω.Ένα απο τα πράματα που ΠΡΕΠΕΙ να μάθω είναι ν μην είμαι τόσο απόλυτος.Το θέμα είναι πολυδιάστατο,δεν κατηγορώ κανέναν απλά φροντίζω να προειδοποιώ...

"Πολλά εχουν δεί τα μάτια μου μα μερικά ακόμα μου προκαλούν τρόμο" (Πολλά,σε καμμιά όμως περίπτωση "αρκετά")

Η μουσική...Τι να πεί κανείς για αυτή.Είναι πραγματικό Δώρο,πραγματική εξερεύνηση.Είναι άρκως ψυχοτρόπα (μήπως πρέπει να απαγορευτεί και αυτή? Μήπως πρέπει αν κάνω μουσικές προτάσεις εδώ μέσα να κλειδωθεί το θέμα επειδή η μουσική είναι ψυχεδελική/ψυχοτρόπα?) και την συστείνω ανεπιφύλακτα στον καθένα.Αν κάποιος στραμπουλίξει τον αστράγαλό του χορεύνωτας μπορεί ευχαριστως να με μυνήσει.Αν κάποιος βιώσει ψυχεδελική εμπειρία στην αγκαλιές υπέροχης μουσικής σε συνδιασμό με κάποιο εξίσου υπέροχο φυσικό τοπίο τότε έχει ανακαλύψει ένα απο αυτα τα χιλιάδες πανέμορφα μυσιτκά της ζωής.

Δεν φέρω καμμία ευθύνη για ντελιριακές καταστάσεις έκστασης που προκύπτουν απο το άκουσμα μουσικής! Προσοχή στους αστραγάλους σας!

(Ελπίζω να πιάνετε τι θέλω να πώ!)

aris24Μέλος
17/10/2004, 19:51:45
νομιζω οτι σε γενικες γραμμες συμφωνουμε hotchipilli2.

καλα κανεις και λες τα πραγματα οπως εχουν.και με την ρομαντικη τους πλευρα και με την σκληρη τους και με τις προειδοποιησεις και με τα παντα που χρειαζονται για να αναλυθει το θεμα πληρως και γνωρισουν ολοι την πραγματικοτητα.οσο για τους επικριτες ,ενταξει τι να κανουμε? σεβαστη η γνωμη τους αλλα οταν μερικοι γινονται πιεστικοι,απολυτοι,ξερολες και κακοι εγω τους εχω ετοιμη την απαντησηση....SHUT UP AND DANCE!!!!!

brainstorm ειπες shpongle πριν και εβαλa αμεσως το cd τους να παιζει...2 λεξεις ταιριαζουν μονο γιαυτο το group....ANTE ΓEIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

17/10/2004, 21:31:04

θα επαναλαβω προφανως πραγματα ειπωμενα, αλλα θα το κανω

η πραγματικοτητα που αντιλαμβανεται ο καθενας μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ειναι ενα δημιουργημα του εγκεφαλου με βαση τα ερεθισματα που λαβαινει απο τα αισθητηρια οργανα

τα ερεθισματα ομως ειναι απειρα, και ο εγκεφαλος δεν μπορει να τα διαχειριστει συνειδητα

γι αυτο το λογο υπαρχουν τα εγκεφαλικα φιλτρα, οπως η σεροτονινη που ειναι νευροδιαβιβαστης - δηλαδη για να περασει η πληροφορια απο τον ενα νευρωνα στον αλλο, περναει απο το φιλτρο της σεροτονινης

κατα συμπτωση το μοριο του LSD-25 μοιαζει με το μοριο της σεροτονινης και ετσι παιρνει την θεση της ως νευροδιαβιβαστης

το αποτελεσμα φυσικα ειναι να περνανε πληροφοριες απο την Αγνωστη εως τωρα πραγματικοτητα - μπορει πχ να δεις τα ραδιοκυματα

αλλα αν δεν γνωριζεις οτι αυτο που βλεπεις ειναι ραδιοκυματα, καταληγεις στο συμπερασμα οτι απλως ειδες χρωματα και σχηματα στον ουρανο

αυτη ειναι η διαφορα του συνειδητοποιημενου ταξιδευτη απο τα τριπακια των παρτυ

και για να αποφασισεις να περασεις στο Αγνωστο συνειδητα, πρεπει να ξεπερασεις τον αρχεγονο φοβο προς το Αγνωστο

μετα πρεπει να ανακαλυψεις τις ειδικες συνθηκες της νεας πραγματικοτητας, να την "χαρτογραφησεις" για να ξερεις που βρισκεσαι και τι ψαχνεις

και καθε τι που ανακαλυπτεις χρειαζεται ζυμωση και αναλυση χρονων για να το ενσωματωσεις στις ειδικες συνθηκες

πρεπει επισης να αντιμετωπισεις το ολο θεμα με νεα αντιληψη, περα απο τους κανονες της λογικης

κατα την προσωπικη μου αποψη "θρησκευτικα" - φοβος τρομος και δεος ηταν τα συναισθηματα των μυημενων στα Ελευσινια μυστηρια

οσοι θεωρουν αυτο το μονοπατι ευκολο δρομο λανθανουν

οσοι θεωρουν πως θα περασουν καλα λανθανουν

οσοι θεωρουν πως δεν υπαρχουν κινδυνοι λανθανουν

σε τελικη αναλυση ο πρωτος αντιπαλος που θα αντιμετωπισεις ειναι παλιος γνωριμος, ο εαυτος σου...

αλλα ειναι ενα μονοπατι που για καποιους εχει καρδια

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

BRAINSTORMΜέλος
23/10/2004, 18:42:58
quote:
οσοι θεωρουν αυτο το μονοπατι ευκολο δρομο λανθανουν

οσοι θεωρουν πως θα περασουν καλα λανθανουν

οσοι θεωρουν πως δεν υπαρχουν κινδυνοι λανθανουν

σε τελικη αναλυση ο πρωτος αντιπαλος που θα αντιμετωπισεις ειναι παλιος γνωριμος, ο εαυτος σου...

αλλα ειναι ενα μονοπατι που για καποιους εχει καρδια

ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ!!!

aenaosΜέλος
16/11/2004, 19:15:24
ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ(ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΔΕΡΒΙΣΗΔΩΝ Π.Χ) ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΨΥΧΩΤΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΜΠΕΙΡΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ.ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ,ΕΦΟΣΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ,ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ,ΜΕ ΕΝΑΝ ΓΚΟΥΡΟΥ Η ΓΕΡΟΝΤΑ Κ..Τ.Λ.ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Η ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΗΔΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ Η ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ Η ΟΧΙ ΟΙ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ.ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΜΟΝΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ.

Xotchipilli2Μέλος
16/11/2004, 22:40:15
ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ(ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΔΕΡΒΙΣΗΔΩΝ Π.Χ) ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΨΥΧΩΤΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΜΠΕΙΡΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ.ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ,ΕΦΟΣΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ,ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ,ΜΕ ΕΝΑΝ ΓΚΟΥΡΟΥ Η ΓΕΡΟΝΤΑ Κ..Τ.Λ.ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Η ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΗΔΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ Η ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ Η ΟΧΙ ΟΙ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ.ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΜΟΝΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ.

Μεγάλη προσοχή σε "διδασκάλους και γκουρού".Υπάρχουν και αυθεντικοί ,αλλα δυστηχώς εμφανίζονται πολοί "διδάσκαλοι" που αν και διδάσκουν "νόμο δεν κρατούν" και πολλοί γκουρού που παρόλα τα χαριτωμένα ξυρισμένα κεφαλάκια τους είναι...κουρού με κρέμα!

Την ανάγκη για πολύ δουλει΄απο μέρους του ερευνητή αυτών των ουσιών την έχω τονίσει πολλάκις στην αποστολή μου με τίτλο "Περι ενθεογενών/ψυχεδέλιας:Ωδη προς Όλους". Όσον αφορά την "θρησκευτικότητα" ,πώς την ορίζεις?

Βασικά εδώ που είμαστε,υπάρχουν χρόνια σκέψης απο πίσω μας,χρόνια φιλοσοφίας,χρόνια ενασχόλησης με κάθετι εσωτεριστικό απο το είδος μας που δεν μπορώ να φανταστώ εκδηλώσεις θρησκευτικές που να μην έχουν ήδη περιγραφεί απο κάποιο σύστημα θεολογικό/φιλοσοφικό/μυστικιστικό.Απο την άλλη η θρησκευτικότητα είναι καθαρά θέμα προσωπικής εμηνείας και προσωπικού βιώματος...Πολλές φορές το βίωμα είναι τάξεις ανώτερο απο 40 βιβλία ή 10 δασκάλους που περιγράφουν το βίωμα...Είναι πχ πολύ δύσκολο να βιώσεις αυτό που βίωνε ένας αφρικανός χορεύωντας σε μια τελετουργία τους,αν απλά διαβάσεις γιαυτό τισ 10-15 μελέτες που κυκλοφορούν...

Για να το αναγάγω και σε πιο καθημερινές καταστάσεις,άλλο να σου πεί κάποιος πόσο θα πληγωθείς στην πρώτη οσυ ερωτική απογοήτευση,και άλλο να γυρίσεις σπίτι με την καρδιά στα πόδια,πλήρως ανόρεκτος και με μάτια βουρκωμένα επειδή ο/η Χ σε αππέριψε...

Προσοχή σε οποιαδήποτε ψυχοενεργή ουσία.Προσοχή σε οποιονδήποτε Διδάσκαλο.Προσοχή σε οποιονδήποτε Γκουρού...Προσοχή σε οποιαδήποτε Θρησκεία...

aenaosΜέλος
17/11/2004, 03:50:19
ΣΩΣΤΑ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΝΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΜΙΑΣ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ,ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΒΙΩΣΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΑΝ ΠΑΘΑΙΝΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ,ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΩ ΠΡΟΖΑΚ Η ΔΕ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΤΙ ΑΛΛΟ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ,ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΝΑ ΔΙΕΓΕΙΡΩ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΙΟΕΙΔΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΟΥ(ΕΝΔΟΡΦΙΝΕΣ),ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΩ.ΓΕΝΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΟ,ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ.Π.Χ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΦΑ ΣΕ ΕΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΦΑ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ,ΑΡΧΙΖΕ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΟΤΗΤΑ..ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΜΙΑ ΠΗΓΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΓΓΡΑΜΑΤΙΣΤΗ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ΠΑΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ,ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ,ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ,Η ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΕΞ'ΑΡΧΗΣ.ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

Xotchipilli2Μέλος
17/11/2004, 16:18:48
Α!

Μα δεν μιλάμε για "υποκατάστατα" εμπειριών! Η Κάθε εμπειρία είναι διφορετική και έχει και αυτή την θέση της.Άλλο η θρησκευτική εμπειρία του αν μετά απο ένα μήνα νηστείας προσευχηθείς στο Χ θρησκευτικό μέρος,άλλη η θρησκευτική εμπειρία που θα προκύψει αν μετά απο 1 μήνα προετοιμασίας κάποιος που ήδη είναι "προχωρημένος" και έχει βιώσει κάποια πράματα στην ζωούλα του πάρι το δισάκι του ,πάει εκεί που έχει επιλέξει να πάει και χρησιμοποιήσει το ενθεογενές του!

Ούτε φυσικά κάνω λόγο για "παραίτηση" απο παλιές τεχνικές χάρην ενθεογενών!Προτιμάμε την εμπειρία μας "απρόσμενη και εκ τον έσω" και όχι "προγραμματισμένη και με εξωτερική βοήθεια"? Κανένα πρόβλημα,το ένα δεν ακυρώνει το άλλο...

Όσον αφορά την "εξωτερική εππιροή" (που βλέπω οτι θεωρείτε πολλές φορές υποδιαίστερη),εκτός απο χημική εππιροή ίσως πρέπει να συμπεριλάβουμε και άλλες εππιροές? Μαγνητικά πεδία,μουσική ή οτιδήποτε άλλο εππιρεάζει τον εγκέφαλό μας και δεν προκύπτει εκ τον έσω...

Να μην ξεχνάμε οτι πάντα μιλάμε για μια υγιή προσσέγκιση και όχι κάτι άρρωστο.Την "Αντικατάσταση" ,τα "υποκατάστατα" ,την "ακύρωση της Χ μεθόδου απο την Ψ ουσία" και τις "βοήθειες" που γίνονται "μόνιμα δεκανίκια" τις θεωρώ αρρωστημένες καταστάσεις (αναφέρομαι σε λανθασμένη χρήση ενθεογενών εδώ)...

Αυτό είναι που τρομάζει τον περισσότερο κόσμο σε σχέση με αυτές τις ουσίες...Η λανθασμένη χρήση! ΆΛλους φυσικά μπορεί να τους τρομάξει/ενοχλήσει το οτι κάποιος βίωσε μια Χ εμπειρία που προκλήθηκε απο μια ουσία και αυτή η εμπειρία όντως ήταν κάτι εσωτεριστικό/μεταφυσικό/είσοδος στο υποσυνείδητο.Μην φοβάστε..Τέτοιες εμπειρίες έρχονται μόνο σε αυτόυς που το έχουν δουλέψει το θέμα του εαυτού τους και πέραν του ενθεογενούς...Ο μέσος "κλαμπάκιας" που παίρνει τα χάπια του,όσα και να πάρει δεν διεκδικεί θέση στο άβατο του Εσωτερισμού...

aenaosΜέλος
18/11/2004, 01:42:41
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ Xotchipilli2,ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ''ΩΔΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ''ΝΟΜΙΖΩ ,ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.ΑΛΛΑ Η ΟΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΣΧΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙΡΙΟ ΣΗΜΕΙΟ.ΤΟ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,Η ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,Η ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ.ΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΨΥΧΟΔΗΛΩΤΙΚΩΝ(ΛΑΘΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΕΛΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ)ΗΤΑΝ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ.ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΟΛΗ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΝΕ ΤΑ ΨΥΧΟΔΗΛΩΤΙΚΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΣΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΙΑΙΑ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΧΓΧΡΟΝΟΥ ΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ,ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ,ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΜΕΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ,ΤΗΝ ΒΙΩΣΗ ΕΝΟΣ ΄΄ΠΑΝΕΝΘΕΙΣΜΟΥ''ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ Ο ΑΛΑΝ ΓΟΥΑΤΣ,ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΗΝ,ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟ ΧΙΠΠΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ,ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΟ ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΜΟΔΑ,ΑΛΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΜΕΣΩ ΗΡΩΙΝΗΣ Κ.Τ.Λ.ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΑΝ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΤΡΥΦΗΣΕΙ ΣΕ ΜΗ ΔΥΤΙΚΟΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ''ΑΤΡΑΠΟΥΣ''ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΣΟΚ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΟΔΗΛΩΤΙΚΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ,ΕΙΔΙΚΑ ΝΕΟΥΣ,ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΕΝΤΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ.ΠΛΑΝΗΘΗΚΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΑΖΕΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΕΜΠΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ(ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ,ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ CLUB,ΑΥΡΙΟ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ).ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑΖΩ,ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΣΑΜΑΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΙΕΡΟ ΦΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗ ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ,ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΥΤΙΚΟΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΔΥΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΑΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΝΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΥΧΟΔΗΛΩΤΙΚΑ.ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΜΗΧΑΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗ ΦΥΣΗ,ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.ΓΙΑΥΤΟ ΒΛΕΠΩ Π.Χ ΑΘΕΟΥΣ(ΚΑΜΙΑ ΜΟΜΦΗ)ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΘΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ,ΑΠΟ ΠΕΓΙΟΤ-ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝEW AGE,ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΨΥΧΟΔΗΛΩΤΙΚΑ ΕΝΙΟΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ,ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΒΟΥΤΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ Η ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΕΥΦΟΡΙΑ,ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ Κ.Τ.Λ,ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗ ΧΗΜΕΙΑ,ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.ΝΑΙ,ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΣΚΑΛΙΝΗ,ΑΛΛΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ,ΑΛΛΑ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΜΙΖΟΥΝ ΕΝΤΕΛΕΙ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ''ΙΝ'' ΟΠΩΣ Η ΚΟΚΑ Η ΤΟ ΕΚΣΤΑΣΗ,ΣΤΑ ΜΟΣΧΟΒΙΤΙΚΑ ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΕΓΙΟΤ ΜΑΖΙΚΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΟΤΚΑ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ''ΙΕΡΟ'' ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ Η ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,ΕΝΙΟΤΕ(ΒΛΕΠΕ ΕΛΛΑΔΑ)ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝ ΗΜΟΥΝ Π.Χ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΙΜΙΣΤΗΣ ΘΑ ΕΤΡΕΦΑ ΙΕΡΟ ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΚΕΩΝΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ LSD,Η ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΟΥ,ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΧΑ ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΝΑ ΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΧΑ ΦΡΙΚΑΡΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ,ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ,ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,ΒΛΕΠΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΣΗ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΨΥΧΟΔΗΛΩΤΙΚΑ,ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΤΕΧΝΟΣΑΜΑΝΙΣΜΟΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ;ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΔΕΙΞΑ ΟΤΙ Η ΟΛΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΨΥΧΟΔΗΛΩΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΜΑ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.Η ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ,Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΩΝ ΨΥΧΟΔΗΛΩΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΠΙΟ ΣΥΜΒΙΩΤΙΚΗ,ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑ,ΓΙΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΕ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ,''ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ,ΔΙΑΣΤΡΕΦΩ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΣΚΟΠΟΥΣ''.

Xotchipilli2Μέλος
18/11/2004, 04:23:04
Πάρα πολύ όμορφη η απάντησή σου φίλε μου Αέναον (το Φίλε το λέω ότι τυπικά αλλα κυριολεκτικά).

Βλέπω έχεις γνώση της ψυχεδελικής ιστορίας ,και μόνο που αναφέρεις Alan Watts δείχνει οτι έχεις διαβάσει πάνω στο θέμα.Τα πράγματα είναι όπως τα λές.Πιστεύω πως με καταλαβαίνεις απόλυτα (αυτό μου έδειξες) και πιστεύω πως και εγώ σε καταλαβαίνω....

Το μύνημα που στέλνω ,πιστέυω, πως έχει να κάνει με την όλη κοσμοθεωρία του θέματος που αναλύω...Μπορεί να είμαι "δυτικός" αλλα κάποιο κομμάτι μου μέσα δεν συμφωνεί με την δυτικότητα που μας προβάλουν!Οπότε επεμβένω στο μέρος της πραγματικότητας που μπορώ,στην προσοπική μου κοσμοθεωρία με όπλο μου τον μεταπρογραματισμό.Φροντίζω να εξετάζω τον "κώδικά" μου και να τον βελτιώνω.

Ναι σίγουρα,η οποιαδήποτε κίνηση έχει αλωθεί απο προσπάθειες ανθρώπων που δεν τους συμφέρει η κοσμοθεώρηση που αναφέρεις.Θα πάω ένα βήμα παρακάτω να πώ οτι και μερικοοί υποκινητές του "κινήματος" κάναν μεγάλα λάθη (Βλέπε Timothy Leary που έτρεχε σαν μαιμού απο πάρτυ σε πάρτυ δίνωντας LSD σε κάθε καρυδιάς καρύδι ανεξαρτήτως κοσμοθεωρίας,΄"πιστεύω",και προετοιμασίας)

Μέσα στον όλο μου "μεταπρογραμματισμό" αναίρεσα και πολλές έννοιες όπως την έννοια "ναρκωτικά".Πως να το κάνω ,κάτι δεν πάει καλά μέσα στο κεφάλι μου απο πολύ μικρή ηλικία (ίσως γλυστρισα απτα χέρια της μαμής και χτύπησα το κεφάλι μου κάτω) και ερευνώ τους όρους πρωτού τους χρησιμοποιήσω...Δηλαδή με τον όρο ψυχεδελικο συμφωνώ ετυμολογικά,δυστηχώς όμως έχει φορτιστεί αρνητικά.Με τον όρο ψυχοδηλωτικά συμφωνώ επίσης.Με τον όρο ενθεογενή συμφωνώ και επειδή είναι αφόρτιστη λέξη και επειδή δεν εστιάζει στην κατάποση μιας ουσίας.Εστιάζει σε ολόκληρη κοσμοθεωρία,δεν έχει χώρο για ανευθυνότητες,πειραματισμούς και εθισμούς...

Σίγουρα δεν θα αλλάξω εγώ τον κόσμο,ούτε σκοπεύω (είναι και αδύνατο) να εκτρέψω την σκέψη της πλειοψηφίας μακριά απο "κέντρα ελέγχου".Αφήνω όμως το στίγμα μου,μια παρακαταθήκη στο Εσωτέρικα, οπου αν ενδιαφερθεί κάποιος απο κάτι που άκουσε ,κάτι που διάβασε σε κάποιο περιοδικό μεταφυσικής,κάτι που δεν του κόλλησε καλά στην "Δύση μας",θα το εντοπίσει και θα έχει υλικό να τροφοδοτηθεί.Δεν εκθέτω δηλαδή την ουσία,εκθέτω μέσα απο την συζήτηση και τον τρόπο που βλέπω τα πράματα, και γιαυτό μαρέσει να συνομιλώ...Κάθε άτομο που παίρνει μέρος στην συζήτηση μου δίνει ευκαιρία να ξεδιπλωθώ,και να μιλήσω για πολλά πράματα...Ακόμα ο πιο "αρνητικός" ή ο μεγαλύτερος πολέμιός μου μου δίνει αυτή την ευκαιρία...Του Διαλόγου!

Αν κάποιος μπει πχ εδώ μέσα και ψάξει με keyword "LSD","Ψιλοκυβίνη" ή "μανιτάρια" μαζί με γνώσεις,υποδείξεις και link σε άλλες ιστοσελίδες με αυτό το θέμα θα εκτεθεί και σε μια Χ νοοτροπία.

Φυσικά ο "σπόρος" μου όπως κάθε σπόρος θέλει γόνιμο έδαφος για να ανθίσει...Πιστεύω οτι είναι μεγάλη καλοσύνη του Esoterica που με άφησε και εμένα να καταθέσω τον σπόρο μου...Εξάλλου όλοι εδώ μέσα πιστεύω πως έχουμε τον ίδιο σκοπό...Γιαυτό σκάβουμε 2 πόντους πιο βαθειά,και δεν μένουμε στην επιφάνεια...Αλλιώς θα είμασταν σε φόρουμ του Playboy ή του Penthouse.Αν θέλεις βάλε και εσύ το λιθαράκι σου στο θέμα μου,μαρέσει η συμμετοχή!

Ευχαριστώ πάντως που πήρες τον χρόνο ,την υπομονή και που είχες αρκετά ανοιχτό μυαλό να διαβάσεις όλο το θέμα μου.Αυτό με τιμά αφάνταστα!

Τεχνοσαμανισμός ε? Αμαλγαμα "σαμανισμού" πολλές φορές και μαγείας με την τεχνολογία.Κάτσε να έρθει η virtual reality προσιτή σε όλους και θα γίνει χαμός με αυτό το θέμα.Αν η τεχνολογία μας προχωρήσει και σε βαθμό "neural implant" (νευρονικά προσθετικά) τότε θα έχουμε μια τρελλή ροπή προς τον τεχνοσαμανισμό....Ναι ,ακούγετε πολύ new age κάτι που ώς θεωρία δεν συμπαθώ (το new age κατα εμέ τείνει να τα μπλέκει όλα μαζί σε μια σαλάτα με μπόλικη δόση τρελλίτσας) αλλα ώς όν που μεταπρογραμματίζεται δεν μπορώ να το αγνοήσω παντελώς λόγω της ταμπέλας του.Αν περιέχει κάποιο στοιχείο που με ενδιαφέρει θα το κρατήσω,μπορεί να με βάλει σε σκέψεις....

Μερικές πληροφορίες απο ελαφρώς χριστιανική μελέτη μπορείς να βρείς εδώ http://www.equip.org/free/DC228.htm

Μια άλλη άποψη μπορεί να βρεθεί εδώ http://www.hyperreal.org/raves/spirit/technoshamanism.html

Μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα που εισάγη και τον όρο της "νευροθεολογίας" είναι αυτή http://www.geocities.com/iona_m/Neurotheology/Neurotheology101.html (το δεύτερο μέρος που θα το βρείς κάτω κάτω αν κάνεις scroll down και πατήσεις πάνω στο λινκ που λέει "neurotheology part 2" είναι αφιερωμένο εξολοκλήρου στον τεχνοσαμανισμό) Είναι ίσως ένα σχετικά σοβαρό λινκ χωρίς πολύ τρελλαμένη new age σάλτσα...

Τέλος μια χαοτική ιστοσελίδα πάνω σε αυτό το θέμα http://fusionanomaly.net/TechNode.html

Αυτά έτσι για μαι σφαιρική άποψη.Δεν ενστερνίζομαι τα πιστεύω όλων αυτών τον σελίδων,τα θεωρώ όμως ενδιαφέροντα!

aenaosΜέλος
18/11/2004, 05:59:18
ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΑΝ ΓΟΥΑΤΣ ΕΙΧΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΠΑΛΙΑ,ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ''ΜΕΤΑΘΕΟΛΟΓΙΑ''ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΛΙΓΟ ΑΝΑΜΑΣΗΜΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ,ΑΜΑ ΤΟ ΒΡΩ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ.ΟΝΤΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΘΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ''ΨΥΧΟΔΗΛΩΤΙΚΑ''ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟ.ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΕΙΔΙΚΑ,ΕΝΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ,ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΜΠΗΤΝΙΚΣ.ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ,ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ,Η ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ,ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ,ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΑΩ ΓΙΑ ΥΠΝΟ.ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑΠΡΟΓΓΡΑΜΑΤΙΣΜΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΖΟΝ ΛΙΛΛΥ,ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΧΝΩ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ QUANTUM PSYCHOLOGY TOY ROBERT ANTON WILSON,ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΑΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ,ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Κ.Τ.Λ.ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΑΘΗΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ QED ,EINAI ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΦΕΥΝΜΑΝ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ.ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

16/01/2005, 23:11:40
ανασα...

Hail the jewel in the lotus!

Xotchipilli2Μέλος
17/01/2005, 01:13:16
και....συνεχίζουμε?

Βλέπω οτι ενδιαφέρεσαι φίλη ΑΤΜΑ,έχεις πάρει "πρέφα" και το θέμα που άρχισα.Θα μοιραστείς την άποψη σου μαζί μας?