ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

ΧΡΗΣΤΟΣ21 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ΧΡΗΣΤΟΣΝέο Μέλος
11/09/2002, 20:39:41
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥ FORUM ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙ(ΙΔΙΩΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 15ΗΜΕΡΟ)
ΜΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ(ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ).
ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕΣ (ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ) ΒΡΗΚΑ ΟΤΙ:
ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΘΗΝΩΝ Η ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.ΣΥΝΗΘΗΣ 12 ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ,ΤΩΡΙΝΗ 160 ΧΙΛΙΟΣΤΑ!!!
ΙΣΤΟΡΙΚΑ (ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ 100 ΕΤΗ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.
ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ...
ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 13:00-14:00
ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΘΡΙΟΣ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ.
ΑΠΟ ΤΙΣ 15:00-16:00 KAI ΜΕΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΝΟΤΙΑ
ΣΥΝΗΘΩΣ.ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ-ΔΥΟ ΩΡΕΣ
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.
Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΚΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΧΕΔΟΝ..ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ!!!
ΤΟ ΕΧΩ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.

ΣΙΣΙΦΟΣΜέλος
11/09/2002, 21:16:58
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΟ
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΘΕΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ "ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ" ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ.ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ.
ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΧΕΙΡΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΤΑΙΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ.ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ -29ο C.ΡΕΚΟΡ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΠΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΑΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΣ "ΚΑΝΕΙ".
Η ΦΥΣΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΟ "ΑΙΜΑ" ΤΗΣ ΠΙΣΩ

DREAMWALKER

11/09/2002, 22:33:54
Γεία και από εμένα
Το γεγονός ότι η φύση όντως εκδικείται φαντάζει τρομαχτικό και όπως είπε και ο Σίσιφος μόλις άρχισε!!!
Όπως επίσης είναι και γεγονός(παρόμοια τρομαχτικό)πως κανένας δεν είναι διατεθειμένος να κάνει κάτι δραστικό γι'αυτό!!Όταν λέω "κανένας" εννοώ τις ηγεσίες των κρατών που έχουν φέρει τον πλανήτη μας σε αυτήν την κατάσταση!!!Παρά μόνο κοιτάζουν να νοικιάζουν ποσοστά μόλυνσης του ατμοσφαιρικού αέρα από χώρες που (αν είναι δυνατόν) έχουν αποθέματα μόλυνσης!!!!!
Εάν είδε κανείς τον λόγο του υπουργού εξωτερικών των Η.Π.Α. στην συνδιάσκεψη στην Ν.Αφρική θα κατάλαβε ότι αυτή η κατάσταση θα χειροτερέψει...
Και δυστυχώς ένα καταναλωτικό "εμπάργκο" σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να βοηθήσει.Χρειάζεται κάτι πιο δυναμικό,τώρα είναι που ο όρος της "παγκοσμιοποίησης" πρέπει να τεθεί σε ισχύ!Το πώς είναι το θέμα...

Darkangel_78Μέλος
11/09/2002, 23:41:13
Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι!
Όντως ο καιρός είναι περίεργος!!!Μπορεί το χειμώνα να κυκλοφορούμε με φανελλάκια πάλι!!
Ένα μικρό σχόλιο θα ήθελα να κάνω σε κάτι που αναφέρατε όλοι σας: Η φύση ΔΕΝ εκδικείται,απλά επουλώνει τις πληγές της...σκεφτείτε το.
Σας χαιρετώ όλους,ο Σκοτεινός Άγγελος!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

beyondΜέλος
12/09/2002, 13:58:57
ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΘΟΥΝ..
"ΕΚΕΙΝΟΙ" ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ..

RMCCTRΜέλος
12/09/2002, 14:32:08
Λετε οι Εψιλον να εβαλαν μπρος τις μηχανες τους για να αποδειξουν την μυστικη τεχνολογια που κατεχουν;
Δυστυχως η φυση εκδικειται και κατα την ταπεινη μου αποψη ακομα δεν εχουμε δει τιποτα

"ΡΕΕΙ Ο ΙΧΩΡ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΛΕΒΑ ΜΟΥ"

Edited by - RMCCTR on 12/09/2002 14:33:24

13/09/2002, 05:07:30
Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνουν οι Έψιλον,πάντως εγώ τα είδα όλα μία στην Αθήνα το μεσημέρι και άλλη μία στον Πειραιά το απόγευμα!!

ArzunaΙδρυτικό Μέλος
13/09/2002, 05:48:50
Είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον το θέμα που έθεσε ο ΧΡΗΣΤΟΣ!
Τα καιρικά φαινόμενα είναι μία ένδειξη των πιθανών αλλαγών που θα επηρρεάσουν τη ζωή μας τις επόμενες δεκαετίες. Πριν από κάποια χρόνια δεν ήθελα να το πιστέψω - και θεωρούσα λίγο έως πολύ ως ακραίες καταστροφολογίες τέτοιες απόψεις - αλλά τώρα μου φαίνεται πολύ πιθανό... δυστυχώς

Θα ήθελα πάντως να επιστήσω την προσοχή σε ένα σημείο: ας μην ανθρωποποιούμε τη φύση και τον πλανήτη μας κατ'επέκταση σε υπερβολικό βαθμό.

Εννοώ δηλαδή, και αυτό πιστεύω, ότι η γη είναι μία οντότητα τεραστίου μεγέθους και της οποίας οι σκοπιμότητες δεν σχετίζονται απαραίτητα και πάντα με την διαβίωση, την πορεία και την εξέλιξη της Ανθρωπότητας. Υπάρχουν πολλές εκδοχές για το ζήτημα !

- Σαν ένα τεράστιο Ον που είναι, και όπως όλα τα όντα, έχει τους βιορυθμούς του που περνάνε αναπόφευκτα και από περιόδους "ασθένειας"

- Είναι πιθανό η ζημιά που έχουμε κάνει στον ίδιο τον πλανήτη να είναι απλώς μία αμυχή γι'αυτόν! Αναμφίβολα έχουμε κάνει τεράστια ζημιά στα οικοσυστήματα, μέρος των οποίων είμαστε και οι ίδιοι και έχουμε τη δυνατότητα, ή θα την έχουμε σε μικρό χρονικό διάστημα, πραγματικά να αλλάξουμε ή και να καταστρέψουμε τον 3ο πλανήτη αυτού του μικρού ηλιακού συστήματος (μαζί και τους εαυτούς μας).

- Οι εναλλαγές της ζωής του πλανήτη συμβαδίζουν με το πιθανό Κοσμικό Σχέδιο εξέλιξης που δεν αφορά βέβαια μόνον εμάς. Μέσα σε αυτές τις εναλλαγές συμπεριλαμβάνονται περίοδοι με αφάνταστες στο μέγεθος ανακατατάξεις που εκτός από τα περιβαλλοντικά φαινόμενα χαρακτηρίζονται και από Γεωφυσικές Ανακατατάξεις "τερατώδους" υφής (αναφέρομαι στο μέγεθος και όχι στην οποιαδήποτε συναισθηματική διάσταση που νομίζω πως δεν ανήκει στη μορφή που την εννοούμε στις ιδιότητες του Πλανήτη). Ίσως σημεία αυτών των ανακατατάξεων έχουμε ήδη τις τελευταίες δεκαετίες.

Όλα αυτά μπορούν, και ίσως πρέπει, να μας δώσουν λαβή και έναυσμα για βαθύτερους διαλογισμούς πάνω στη δική μας, ανθρώπινη φύση και την δύναμη επιβολής που θεωρούμε υπερφίαλα ότι διαθέτουμε, μάλλον να μας προσανατολίσουν περισσότερο προς την πραγματική μας και ουσιαστική μας δύναμη. Οι ακραίες καταστάσεις, όσο απομακρυνόμαστε από την κοντόφθαλμη πολλές φορές οπτική μας, είναι και ένα δώρο προς τον Άνθρωπο από τους νόμους δικαιοσύνης του Σύμπαντος, τους φυσικούς νόμους και δυνάμεις από άλλη σκοπιά, πάντα με γνώμονα την εξέλιξη και την ανοδική πορεία επιστροφής προς την αρχή μας. Αυτή είναι η μία επιλογή που έχουμε προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε τα φαινόμενα (οποιαδήποτε και αν είναι αυτά).
Η άλλη επιλογή είναι να θεωρήσουμε άδικη τη ζωή στο σύνολό της, δεν νομίζω ότι υπάρχουν ενδιάμεσες θεωρήσεις και προσωπικά πιστεύω ακράδαντα στην πρώτη εκδοχή !

(Από την άλλη ελπίζω να έχουμε έναν κανονικό Χειμώνα γιατί αντέχω δυσκολότερα τη ζέστη από φυσικού μου...)

"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"

Edited by - Arzuna on 13/09/2002 06:01:46

ΣΙΣΙΦΟΣΜέλος
13/09/2002, 12:03:32
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΦΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΦΥΣΗ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
" ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ"

DREAMWALKER

13/09/2002, 17:26:22
Είναι προφανές ότι θερίζουμε ότι σπείραμε. Σε αντίθεση με τους "πρωτόγονους" λαούς, είμαστε ξεκομένοι απο την φύση που είναι η μητέρα μας. Θα αναφέρω λοιπόν έναν διδακτικό "μύθο" των αρχαίων Ελλήνων, τον μύθο του Ερυσίχθονος.Ο Ερισίχθονος ήταν βασιλιάς της Βοιτίας, ήταν όμως απληστος και ήθελε μεγαλεία και και τεράστια παλάτια. Για να το επιτύχει αυτό χρειαζόταν δέντρα , και στο τέλος όταν δεν υπέρχαν αρκετά δάση υλοτόμησε και το δάσος της Δή-μητρας. Είναι γνωστό ότι οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι τα δένδρα είχαν ψυχή (Δρυάδες), έτσι στο τέλος όταν έκοψαν την ιερή λεύκα της Δήμητρας η λεύκα αναφώνησε:"Είμαι μέσα στο δένρο τούτο που μας κρύπτει, νύμφη, πολύ προσφιλής στην Δήμητρα. Πρόλέγω ότι πλησιάζει η τιμωρία για τα κακουργήματα σου και αυτό με παρηγορεί καθώς εγκαταλείπω την ζωη..".Η τιμωρία λοπόν της Δήμητρας ήταν να αναθέσει στην αδελφή της πείνα να κυριέυσει εφ' όρου ζωής τον αχόρταγο βασιλία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κορέσει με τίποτα την πείνα του. Ο Βασιλιάς ξόδεψε όλη του τα πλούτη για την ανέυρεση πόρων για τροφή, πούλησε όλους του τους δούλους , την ίδια του την κόρη, και στο τέλος μην έχοντας τι άλλο να πουλήσει, για να βρεί χρήματα για τροφή έφαγε τις ίδιες του τις σάρκες..
Το πιάσατε το υπονοούμενο εεε??

13/09/2002, 20:22:16
Καλησπέρα φίλοι
Κοίτα Πλώτινε,δεν θα μου φαίνεται καθόλου περίεργη αυτή η προοπτική!!Όχι στο άμεσο μέλλον,δυστυχώς.Και δυστυχώς γιατί δεν θα είναι εν ζωή αυτοί που συνεχίζουν να ακολουθούν την ίδια τακτική που με γεωμετρική πρόοδο θα επιφέρει τέτοια μή αναστρέψιμα αποτελέσματα για εμάς τους ίδιους!Συμφωνώ πως ο πλανήτης θα βρεί τις άμυνες εκείνες για την διατήρηση του,δεν θα ρωτήση όμως εμάς για την φύση αυτών!!
Εδώ έχει τεθεί θέμα ελέγχου των αποθεμάτων του ποσίμου νερού από ιδιωτικές εταιρίες,εάν είναι δυνατόν!!

catΜέλος
14/09/2002, 04:09:18
Kαι μέσα σε ολα αυτά ερχονται και οι προφητείες τού Νοστράδαμου και δένουν !!! και ελεγα τόσα χρόνια πότε θα αρχίση η αντίστροφη μέτρηση, και να που τώρα γίνονται ολα αυτά τα παράδοξα. Και να πούμε οτι δεν το περιμέναμε εδω και καμποσο καιρό ακούγαμε για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, και να που τώρα τρύπησε και μπάζει :)κάθε μέρα ολο και πιό πολύ ...κανω και λίγο πλάκα ...γιατί έδώ ειναι πολύ σοβαρά τα πράγματα ..και ετσι οπως πάμε στό τελος η θεωρία μιάς πιθανής συνομωσίας <<Εναλλακτική λύση 3>>που εχω γράψει σε ενα παραπάνω Topic δεν ειναι και πολύ μακριά.

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"

SecondbornΜέλος
16/09/2002, 03:52:14
Σχεδόν απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ακούω θεωρίες για την καταστροφή της γης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας κτλ κτλ...Σίγουρα διανύουμε μια περίοδο που η φύση επουλώνει τις πληγές της αλλά αυτό γινότανε(ίσως σε μικρότερο βαθμό) και παλιά. Δεν είναι καλό να καταστροφολογούμε γιατί χάνουμε τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει μια συντονισμένη προσπάθεια όλων μας για τη βελτίωση του πλανήτη γη.
Βέβαια οφείλω να ομολογήσω οτι είναι δύσκολο να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια αφού: 1) Η σύνοδος κορυφής για την προστασία του περιβάλλοντος έπιασε...πάτο.
2) Από αυτή απείχε η χώρα που κρατά τα ηνία αυτής της καταστροφής...(Η.Π.Α)

Δεν είναι οτι δεν έχω επίγνωση των σοβαρών οικολογικών προβλημάτων αλλά έχω βαρεθεί να ακούω σενάρια για την καταστροφή της γης και να μην ακούω λύσεις και να βλέπω προσπάθειες για την πραγματοποίησή τους.

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."

17/09/2002, 19:29:11
Φίλε secondborn,ούτε εγώ είμαι υπέρ της καταστραφολογίας,αλλά δεν είναι ασήμαντα τα γεγονότα τα οποία εξελίσονται τα τελευταία χρόνια!!Η ανύψωση της στάθμης της θάλασσας είναι πραγματικότητα κάθε χρόνο(ρώτα γι΄αυτό καλύτερα τους Ολλανδούς),όσο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου ήταν κάποτε απειλή!Τώρα φαίνεται ότι έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες για την "ανάπτυξή" του!!!!

Κάνεις λάθος ότι η κυβέρνηση των Η.Π.Α. ήταν απούσα από την συνδιάσκεψη στην Ν.Αφρική,απλά έστειλε τον Υπ.Εξ. της να κάνει τί άλλο παρά να κατηγορεί ότι φταίνε οι κυβερνήσεις ορισμένων Αφρικανικών κρατών για τα επίπεδα φτώχειας και υποσιτισμού στα οποία έχουν εμπεριέλθει και το τονίζω για άλλη μια φορά-γιατί μάλλον δεν ακούστηκε- να δώσει την ιδέα για ιδιωτικοποίηση των αποθεμάτων ποσίμου νερού!!

ΣΙΣΙΦΟΣΜέλος
17/09/2002, 21:22:01
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΖΟΥΜΕ,ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ TOPIC Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΑΤΙ

DREAMWALKER

SecondbornΜέλος
19/09/2002, 03:04:18
Φίλε Υάκινθε δεν υποστήριξα ότι τα γεγονότα που εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια είναι ασήμαντα. Ίσα ίσα πιστεύω ότι η γη μας στέλνει καθημερινά μηνύματα στα οποία ζητά απεγνωσμένα να μη την πληγώνουμε άλλο με τις αυθαιρεσίες μας.
Απλά πιστεύω ότι οι διαρκείς έρευνες που γίνονται για τον υπολογισμό του μεγέθους των οικολογικών προβλημάτων δεν μπορούν να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι αδύνατον να προβλέψουμε τις αρνητικές συνέπειες της ανθρώπινης αυθαιρεσίας στο περιβάλλον, όταν μάλιστα αυτή διαπράττεται καθημερινά. Δεν μπορείς να βρεις ποτέ τη λύση στο πρόβλημα αν τα δεδομένα του προβλήματος δεν είναι σταθερά με την πάροδο του χρόνου.
Είναι ειρωνία για μένα να ακούω καθημερινά ότι η ατμόσφαιρα της γης επιβαρύνεται με μεγάλες ποσότητες CO2 και να γίνονται μελέτες για το ποσοστό επιβάρυνσης της τα τελευταία 50 χρόνια, και απ'την άλλη να μη γίνονται προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος. Μήπως έχουμε αναλοθεί στην προσπάθεια να υπολογίζουμε το μέγεθος της καταστροφής που δημιουργούμε και δεν έχουμε χρόνο για την εύρεση λύσεων? Θα προτιμούσα να διαβάζω στις εφημερίδες: "Απαγορεύτηκαν οι μηχανές εσωτερικής καύσης. Νέες πηγές ενέργειας στο προσκήνιο" από τα σενάρια καταστροφής του περιβάλλοντος.

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."

19/09/2002, 20:35:26
Εκεί φίλε προσεγγίζω και την δική μου αντίδραση.Στο γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει καμμία αντίδραση για τις γνωστές σε όλους συνέπειες των ενεργειών μας!!
Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν πρόκειται να δείς ή να ακούσεις την απαγόρευση των Μ.Ε.Κ.,γιατί έτσι οι πλούσιοι θα γίνουν φτωχοί και κανένας πλούσιος δεν θα αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο όπως και δεν το αφήνουν να γίνει ήδη!!

nNoeΜέλος
03/07/2003, 12:14:37
Καλησπερα και γεια χαρα.
Εψαξα το φορουμ,να βρω οτιδηποτε σε σχεση μετον καιρο.Βρηκα αυτο το παλιο θεμα,που ειναι αδρανοποιημενο εδω και πολυ χρονο.Δε θ ανοιξω αλλο θεμα,αν και διαφερει καπως αυτο που θελω να ρωτησω,αυτο που μ ενδιαφερει.
Επι της ουσιας λοιπον.
Πιστευετε οτι υπαρχει καποια σχεση αναμεσα στις καιρικες συνθηκες και την δραστηριοτητα του ανθρωπου κυριως στο ενεργειακο πεδιο??Ενοοω..εχω ακουσει πχ,για το χορο της βροχης,εχω ακουσει για λιτανειες,εχω ακουσει για εκδηλωση καιρικων φαινομενων σε συναρτηση με γεγονοτα μεγαλης σημασιας,πχ.Μ.Παρασκευη-βροχη,ο Κλιντον ειχε ονομαστει "βροχοποιος" επειδη συνηθως οπου πηγαινε εβρεχε,και καπου ειχε επιχειρηθει να εξηγηθει αυτο με τη συγκεντρωση μεγαλης ενεργειας που με καποιο τροπο ειχε σχεση με τον καιρο(.....),εχω ακουσει για καποιους που ισχυριζονται οτι μπορουν η εχει ακουστει γιαυτους οτι ειναι σε θεση να προκαλεσουν βροχη η να φυσηξει ο ανεμος δυνατοτερα.
Οκ,υπαρχουν αποψεις πανω σ αυτο???Τουλαχιστον γνωριζει κατι καποιος σχετικα μ αυτο το θεμα ,που θα μπορουσε να με παραπεμψει σε καποιες σελιδες μεσα στο δικτυο η καποια βιβλια??
Eυχαριστω ,οπως και να χει

nNoe

ananasssΜέλος
03/07/2003, 12:39:08
nNoe δέν μπορώ να βοηθήσω στα ερωτήματά σου, μα είναι πολύ ενδιαφέροντα και μπράβο για την επιλογή σου να τοποθετηθείς σε ένα ήδη υπάρχον θέμα, του οποίου ο τίτλος είναι σχετικότατος με το μήνυμά σου!
Ο ΑΒΑΤΑRGR θα είναι περήφανος και δικαιωμένοι οι κόποι του!

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

04/07/2003, 01:49:50
Δεν ξέρω τί φταίει για τον καιρό αλλά ρίξτε μια ματιά στο χθεσινό δημοσίευμα του CNN

http://edition.cnn.com/2003/WEATHER/07/03/wmo.extremes/index.html

-- Anecdotal evidence that the world's weather is getting wilder now has a solid scientific basis in fact following a dramatic global assessment from the World Meteorological Organization.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-