ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ε - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ε - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

AitheroVamon60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
04/08/2009, 14:32:17
quote:

quote:
Εαρινός

Δηλαδή , εσύ το σκέφτεσαι και αποφασίζεις πότε θα σου σηκωθεί και θα επιθυμήσεις..συγχαρητήρια...εγώ δεν προλαβαίνω να σκεφθώ...παθαίνω ταράκουλο άμα μου αρέσει μια γυναίκα!

Σωσττοοός, πολύ σωστός ο κύριος Εαρινός!

Συγγνώμη , για την έκφραση που χρησιμοποίησα...αλλα τι να πώ ...???

Αυτές οι επιθυμίες (ενορμήσεις) είναι καταστατικής φύσεως , έτσι ειναι ο άνθρωπος...απλά!

Δηλαδή , εμείς λέμε πότε θα φάμε..εμείς το αποφασίζουμε???

Όχι , βέβαια...ο οργανισμός μας αυτομάτως το απαιτεί και δίνει την εντολή!

Και όταν το μάτι δεί ένα αγριοθήλυκο...αυτό αποτελεί ένα εξωτερικό ερέθισμα που διεγείρει συγκεκριμένα σημεία απελευθερώνοντας διάφορες ορμόνες..που καιρό για σκέψεις και συνδιασκέψεις..

soul

mimosaΜέλος
04/08/2009, 17:23:25
Σωστά. Αυτά είναι για τους Γκουρού...
Όποιος αισθάνεται "απλός άνθρωπος" δεν νιώθει ενοχές για τη λαγνεία του. Υπάρχουν τόσα άλλα που μπορεί να εστιάσει (μίσος, κακία, ζηλεια, θυμός, οργή, απληστία κ.α.). Η λαγνεία είναι το τελευταίο.
04/08/2009, 18:08:42
quote:
Σωστά. Αυτά είναι για τους Γκουρού...
Όποιος αισθάνεται "απλός άνθρωπος" δεν νιώθει ενοχές για τη λαγνεία του. Υπάρχουν τόσα άλλα που μπορεί να εστιάσει (μίσος, κακία, ζηλεια, θυμός, οργή, απληστία κ.α.). Η λαγνεία είναι το τελευταίο.

Εγώ τον όρο λαγνεία,μέσα στο μυαλό μου το έχω σαν κάτι μή καθαρό.
Το διαχωρίζω απο την επιθυμία που νιώθεις για την κοπέλα σου.
Σκεφτείτε λίγο όλα τα προβλήματα και την δυστηχία που φέρνει.

Συνέχεια υπάρχουν διαζύγια και χωρισμοί.Στις μέρες μας είναι σπάνιο να δείς ένα πετυχημένο ζευγάρι.Και ο βασικός λόγος είναι η λαγνεία.

Άλλο η επιθυμία που νιώθεις για μιά όμορφη γυναίκα(είναι απολύτως φυσιολογικό)και άλλο να έχεις βρόμικες σκέψεις για αυτήν με σκοπό να ικανοποιθείς σεξουαλικά(και να είναι αυτός ο σκοπός σου.)

Αυτό που θεωρώ προσωπικά πως είναι το σωστό,(δέν ισχύει απαραίτητα για όλους)είναι οτι πρώτα πρέπει να υπάρξει η αγάπη.

Πιστεύω πως οι περισσότεροι όταν ακούν τον όρο "λαγνεία" την μπερδεύουν με την φυσιολογική επιθυμία και για αυτό ίσως δημιουργείται παρεγήξηση.

mimosaΜέλος
04/08/2009, 18:28:16
Μα, αν δεν έχεις δίπλα σου τον κατάλληλο άνθρωπο, τον άνθρωπό σου, το "σεξουαλικό σου ταίρι" (Ράϊχ) λογικό είναι να χωρίσεις όταν κατάλάβεις το λάθος σου.
Παλαιότερα οι άνθρωποι δεν χώριζαν, για κοινωνικούς λόγους κυρίως. Σήμερα τα πράγματα είναι πιό ελεύθερα, δεν τους περιορίζει η κοινωνία ή η θρησκεία. Γιατί να μη χωρίσουν αν βρούν κάτι καλύτερο; Γιατί να μην αναζητήσουν το σεξουαλικό τους ταίρι;
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη λαγνεία όμως;
04/08/2009, 18:35:44
quote:
mimosa

Καμία, αλλά είπαμε ... ορισμένοι άνθρωποι τα απλά τα κάνουν δύσκολα ... αυτά που για έναν φυσιολογικό και απλό άνθρωπο είναι απλά, αυτοί τα κάνουν δύσκολα ... πως αλλιώς θα πουλήσουν ; πως αλλιώς θα μπερδέψουν ; πως αλλιώς θα μπουρδουκλώσουν ; πως αλλιώς θα "προβληματίσουν" ; Λες και ο κοσμάκης δεν έχει άλλα προβλήματα ... "λαγνεία" σου λέει, ωωω! ψαρώνει ο αφελής ... καλά λέει ο Εαρινός.

Edited by - zip on 04/08/2009 18:41:47

04/08/2009, 18:43:06
quote:

Αυτό που θέλω να πώ βασικά,είναι οτι άμα έχεις τον κατάλληλο άνθρωπο δίπλα σου,δέν παρασύρεσαι σε λάθη.Εχεις βρεί αυτόν που σε συμπληρώνει και δέν έχεις ανάγκη για κάτι άλλο.Ζείς μια ευτηχισμένη ζωή χωρίς τέτοιου είδους προβλήματα.Χωρίς λαγνεία(που επαναλαμβάνω δέν θεωρώ οτι είναι το ίδιο με την επιθυμία.)

mimosaΜέλος
04/08/2009, 18:43:24
Χμμμ... είχα την εντύπωση ότι με τον όρο λαγνεία εννοούμε γενικά την επιθυμία για σάρκα. Δηλ οι Γκουρού του τελευταίου σταδίου (εεεε;), δεν νιώθουν αυτή την επιθυμία. Ούτε καμμία άλλη. Ούτε τρώνε! Διαλογίζονται για κανά δίμηνο.
Γι αυτό δεν λέμε; Ο γάμος κολλάει πουθενά;
04/08/2009, 18:44:56
quote:
Καμία, αλλά είπαμε ... ορισμένοι άνθρωποι τα απλά τα κάνουν δύσκολα ... αυτά που για έναν φυσιολογικό και απλό άνθρωπο είναι απλά, αυτοί τα κάνουν δύσκολα ... πως αλλιώς θα πουλήσουν ; πως αλλιώς θα μπερδέψουν ; πως αλλιώς θα μπουρδουκλώσουν ; πως αλλιώς θα "προβληματίσουν" ; Λες και ο κοσμάκης δεν έχει άλλα προβλήματα ... "λαγνεία" σου λέει, ωωω! ψαρώνει ο αφελής ... καλά λέει ο Εαρινός.

Οκ, για πές μου ποσοι φυσιολογικοί άνθρωποι συζητάνε για ανέλιξη της ψυχής?

04/08/2009, 19:01:52
Να πουλήσουν,ναί όντως αυτό έχω έχω σκοπό να πουλήσω.Απο τις μεγαλήτερες πατάτες που έχω ακούσει.
mimosaΜέλος
04/08/2009, 19:07:26
Και τελικά λαγνεία είναι η επιθυμία για κάποιον-α άλλη εκτός του συντρόφου μας (κατάλληλου-ακατάλληλου);

Edited by - mimosa on 04/08/2009 19:08:17

04/08/2009, 19:10:03
Αστο καλύτερα μήν το μπερδεύουμε άλλο.Όχι τίποτα άλλο αλλά καραδοκούν οι φύλακες της γνώσης και της αλήθειας.
04/08/2009, 19:15:19
quote:
alex22

Να πουλήσουν,ναί όντως αυτό έχω έχω σκοπό να πουλήσω.

Δεν αναφέρομαι σε σένα. Βαλ'το μέσα σε εισαγωγικά. Να "πουλήσουν" ... όχι πάντως εσύ.

quote:
alex22

Οκ, για πές μου ποσοι φυσιολογικοί άνθρωποι συζητάνε για ανέλιξη της ψυχής?

Με τον τρόπο και μ' αυτά που λέγονται στο συγκεκριμένο θέμα ; Σχεδόν κανένας.

Edited by - zip on 04/08/2009 19:18:16

04/08/2009, 19:27:59
quote:
Λες και ο κοσμάκης δεν έχει άλλα προβλήματα ... "λαγνεία" σου λέει, ωωω! ψαρώνει ο αφελής ...

Πρώτα απο όλα ο κοσμάκης δέν θα έρθει στο ESOTERICA για να λύσει τα προβλήματά του.Δέν κατάλαβα δηλαδή, επειδή π.χ. υπάρχει πρόβλημα στο οικονομικό πρέπει να σωπάσουμε και να μήν μιλάμε για κάτι άλλο?

Είναι φόρουμ ειδικής θεματολογίας, δέν μιλάμε για τα προβλήματα του κοσμάκη(ή και μπορεί να μιλάμε σε κάποιο άλλο τόπικ),όχι πάντως σε αυτό εδώ.

mimosaΜέλος
04/08/2009, 19:30:09
quote:
Άλλο η επιθυμία που νιώθεις για μιά όμορφη γυναίκα(είναι απολύτως φυσιολογικό)και άλλο να έχεις βρόμικες σκέψεις για αυτήν με σκοπό να ικανοποιθείς σεξουαλικά(και να είναι αυτός ο σκοπός σου.)

Αν και εκείνη έχει τον ίδιο σκοπό υπάρχει πρόβλημα;;

04/08/2009, 19:36:00
Ο καθένας κάνει κάνει ότι γουστάρει στην ζωή του.

Καλά εμένα ρωτας άν υπάρχει πρόβλημα?

mimosaΜέλος
04/08/2009, 19:58:17
Λαγνεία
Η λαγνεία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του κόσμου. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "…επειδή κάθε τι που υπάρχει στον κόσμο: η επιθυμία της σάρκας και η επιθυμία των ματιών και η αλαζονεία του βίου, δεν είναι από τον Πατέρα, αλλά είναι από τον κόσμο. Και ο κόσμος παρέρχεται και η επιθυμία του. Εκείνος όμως που πράττει το θέλημα του Θεού, μένει στον αιώνα." (Επιστολή Ιωάννη Α΄ 2: 16 – 17)
Η λαγνεία αυτή καθ’ εαυτή είναι μια αμαρτωλή αντίληψη και χρησιμοποιείται συχνά ως δικαιολογία για την πραγματοποίηση μιας άλλης αμαρτίας. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Εγώ όμως σας λέω ότι καθένας που κοιτάζει μια γυναίκα, για να την επιθυμήσει, διέπραξε ήδη μοιχεία μέσα στην καρδιά του." (Ματθαίος 5: 28)

Το λάγνο άτομο θα υποστεί τις συνέπειες. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Μην ορεχθείς το κάλλος στην καρδιά σου. Και ας μην σε θηρεύσει με τα βλέφαρά της. Επειδή εξαιτίας μιας πόρνης γυναίκας καταντάει κανείς μέχρι ένα κομμάτι ψωμί, ενώ η μοιχαλίδα γυναίκα θηρεύει την πολύτιμη ψυχή. Μπορεί κανείς να βάλει φωτιά μέσα στον κόρφο του και τα ρούχα του να μην καούν; Μπορεί κανείς να περπατήσει επάνω σε κάρβουνα φωτιάς και τα πόδια του να μην κατακαούν; Έτσι κι εκείνος που μπαίνει στη γυναίκα του διπλανού του. Όποιος την αγγίζει δεν θα αθωωθεί.." (Παροιμίες 6: 25 – 29)

Η χάρη του Θεού, μας βοηθάει να αρνηθούμε τη λαγνεία. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Επειδή φανερώθηκε η σωτήρια χάρη του Θεού προς όλους τους ανθρώπους διδάσκοντας μας να αρνηθούμε την ασέβεια και τις κοσμικές επιθυμίες και να ζήσουμε με σωφροσύνη και με δικαιοσύνη και με ευσέβεια στον παρόντα αιώνα." (Επιστολή προς Τίτο 2: 11 – 12)

Πηγή: εκκλησιαστικά βιβλία.
Υπάρχουν αναφορές και αλλού για να συγκρίνουμε;

04/08/2009, 20:17:36
quote:
Το λάγνο άτομο θα υποστεί τις συνέπειες. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Μην ορεχθείς το κάλλος στην καρδιά σου. Και ας μην σε θηρεύσει με τα βλέφαρά της. Επειδή εξαιτίας μιας πόρνης γυναίκας καταντάει κανείς μέχρι ένα κομμάτι ψωμί, ενώ η μοιχαλίδα γυναίκα θηρεύει την πολύτιμη ψυχή. Μπορεί κανείς να βάλει φωτιά μέσα στον κόρφο του και τα ρούχα του να μην καούν; Μπορεί κανείς να περπατήσει επάνω σε κάρβουνα φωτιάς και τα πόδια του να μην κατακαούν; Έτσι κι εκείνος που μπαίνει στη γυναίκα του διπλανού του. Όποιος την αγγίζει δεν θα αθωωθεί.." (Παροιμίες 6: 25 – 29)

Είναι πολύ "βαριά" αυτά τα λόγια. Δηλάδη τί να περιμένει κάποιος που έχει διαπράξει την αμαρτία?

mimosaΜέλος
04/08/2009, 20:33:21
Καλά, ναι, βλέπεις λοιπόν γιατί πιο παλιά δεν χώριζαν;; Πολύ καταπίεση. Και η καταπίεση των παθών ποτέ δεν χρησίμευσε.
Αυτό βρήκα μόνο.
Ο Σαμαέλ πώς ορίζει τη λαγνεία; Η κυραΜπλαβάτκσυ; τα άλλα παιδιά;

Edited by - mimosa on 04/08/2009 20:38:47

mimosaΜέλος
04/08/2009, 20:36:22
Η κυρά Μπλαβάτσκυ ξέρω ότι την αφορίζει. Το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που διάβασα απο εκείνη... Αλλά πώς την ορίζει;
04/08/2009, 20:38:44
Δέν ξέρω πως ορίζουν την λαγνεία τα άλλα παιδιά.Εγώ έδειξα κάτι που σκεφτόμουν εγώ,χωρίς να εννοήσω οτι ισχύει για όλους.Απλώς είπα μια άποψη.

Πάντως άμα θές να μάθεις τί λένε για την λαγνεία αυτοί, θα μπορούσες να το τσεκάρεις μόνη σου.Δέν νομίζω οτι λένε κάτι αντίθετο απο την αγία γραφή.Η ουσία όμως αγαπητή mimοsa είναι,πως σύμφωνα με την αγία γραφή είμαστε όλοι αμαρτωλοί.