ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ε - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ε - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

AitheroVamon60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
22/11/2013, 10:13:13
quote:

Ωραία έστω ότι τον άνθρωπο τον δημιούργησαν εξωγήινοι.Τους εξωγήινους ποιος τους δημιούργησε?

Έξω-εξωγήινοι - δηλαδή: Γήινοι! Εμείς!

ΚΥΩΝΜέλος
22/11/2013, 11:33:46
α)Να νέει ένα διαστημόπλοιο με την ταχύτητα του φωτός.

β)Η ύπαρξη διαστρικών πηλών.

Η δεύτερη περίπτωση για μένα θα μπορούσε να έχει μια δόση αλήθειας ή έστω να είναι η πιο πιθανή.

Edited by - ΚΥΩΝ on 22/11/2013 11:37:39

DionaegirΝέο Μέλος
22/11/2013, 12:41:04
quote:
panpam
Έξω-εξωγήινοι - δηλαδή: Γήινοι! Εμείς!

BattleStar Galactica !!!!

Ίσως η καλύτερη τηλεοπτική σειρά στο είδος της
(και με πολλή τροφή για σκέψη).

Υ.Γ. Μιλάω για τη νέα έκδοση 2005-2009, όχι την παλιά.

22/11/2013, 15:01:03
quote:

α)Να νέει ένα διαστημόπλοιο με την ταχύτητα του φωτός.

β)Η ύπαρξη διαστρικών πηλών.

Η δεύτερη περίπτωση για μένα θα μπορούσε να έχει μια δόση αλήθειας ή έστω να είναι η πιο πιθανή.

Edited by - ΚΥΩΝ on 22/11/2013 11:37:39

Το α) δεν το θεωρώ ώς κατάλληλο μέσο για διαστρικά ταξίδια.Για πολλούς λόγους.Δεν κερδίζει τίποτα σε χρόνο, επειδή οι αποστάσεις είναι σε έτη φωτός και με αυτη την ταχύτητα, δεν γνωρίζω τι ζημιά θα μπορούσε να προξενήσει στο σκάφος, ενας απλός κόκος σκόνης!

Το β) θα μπορούσε να είναι εφικτό σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Αλλη περίπτωση είναι, το αστραπιαίο ταξίδι, μέσω χορδών.

Μέσω μελανών οπών.

Μέσω ακαριαίας μετάβασης με ρεύμα επιλεγμένων ηλεκτρομαγνητικών περιοχών, μεταξύ αστρικών συστημάτων.

Ολα αυτά είναι στην φαντασία.Για να υπάρχουν όμως εκεί, πρέπει να υπάρχει και κάποια εξήγηση.Συλλογικό Ασυνείδητο ίσως?
Εχουν ήδη συμβεί σε κάποιο μέρος του σύμπαντος και απλώς υπάρχουν σαν υποβόσκουσες μνήμες?

Εδώ χωρεί και λίγη μετα-φυσική, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας πεί με απόλυτη σιγουριά και πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι αυτά τα δύο, δεν συνδέονται!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

ΚΥΩΝΜέλος
23/11/2013, 16:29:05
Δεν θα υποστήριζα πως κάτι επειδή μπορούμε απλά και μόνο να το φανταστούμε,υπάρχει και περίπτωση να πραγματοποιηθεί.

Δηλαδή:Ο superman,για να το βλέπουμε στην τηλεόραση σημαίνει πως κάποιος τον φαντάστηκε.Αυτό όμως δεν σημαίνει πως επειδή τον φαντάστηκε κάποιος,θα υπάρξει κάποια μέρα ένας τέτοιος άνθρωπος ή υπάρχει κάποιος τέτοιος κάπου αλλού ή ότι κάποτε υπήρξε.

Για το αν η φυσική συνδέεται με την μετα-φυσική θα συμφωνήσω μαζί σου,αν και δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να προσεγγίσουμε πνευματικά πράγματα με επιτεύγματα των επιστημών.

CravenΜέλος
28/11/2013, 12:42:18
Δυστυχώς έχουμε μια τάση να δίνουμε άκυρα παραδείγματα ώστε να στηρίξουμε μια άποψη.
Τι σχέση μπορεί να έχει ο superman που είναι προϊόν φαντασίας μεν αλλά όχι μια θεωρία προς κάτι που μπορεί να είναι πραγματικό (ένα κομιξ δηλαδή που γράφτηκε προς ψυχαγωγία.. όπως ένα σενάριο ταινίας) με μια θεωρία πάνω στον τομέα της αστροφυσικής που επίσης είναι προϊόν φαντασίας (το μόνο κοινό) αλλά στην ουσία είναι ένα θεώρημα προς κάτι που ερευνούμε, δεν αφορά ψυχαγωγία αλλά υπάρχουν άνθρωποι που ερευνούν και προσπαθούν να αποδείξουν την ισχύ του. Είναι σαν να συγκρίνεις τα θεωρήματα του Einstein προτού αυτά αποδειχθούν με την φαντασία των σκιτσογράφων της Marvel που όταν σχεδίασαν οτιδήποτε δεν το έκαναν καν πιστεύοντας ότι ίσως είναι αληθινό.....
Η θεωρία των χορδών έχει 10δες επιστήμονες να δουλεύουν πάνω σε αυτήν όπως και η θεωρία για την χωροχρονική σήραγγα Einstein-Rozen κτλ κτλ.. αντίθετα δεν υπάρχει καμιά θεωρία για τον superman ούτε επιστήμονες εκεί έξω να τον αναζητούν. Νομίζω είναι ξεκάθαρη η διαφορά.
Ας προσέχουμε λίγο τα παραδείγματα που δίνουμε στις συζητήσεις μας γιατί το μόνο που καταφέρνουμε με ένα άκυρο παράδειγμα είναι να δίνουμε περισσότερο κύρος στην άλλη πλευρά.
Συγνώμη για το παραπάνω αλλά αν δεν ειπωθεί στην αρχή τότε μια συζήτηση με τέτοιες παρομοιώσεις δεν έχει κανένα νόημα.

Θα συμφωνήσω απόλυτα πως το πιο ακατάλληλο μέσο για ένα διαστρικό (και όχι διαπλανητικό) ταξίδι είναι να πάρεις ένα "σκάφος" και να προσπαθήσεις να αναπτύξεις όσο περισσότερο ταχύτητα μπορείς. Πέρα απ τα όποια προβλήματα προκαλεί η θεωρία της σχετικότητας, ακόμα και αν αυτά ξεπεραστούν με κάποιο μαγικό τρόπο, η ταχύτητα σε ένα αντικείμενο, σε ένα περιβάλλον άγνωστο, εχθρικό και γεμάτο αντικείμενα μικρά και μεγάλα δεν είναι ότι πιο έξυπνο. Άλλωστε οι αποστάσεις έκει έξω μετριούνται σε έτη φωτός όπως ειπώθηκε μιλώντας για χιλιάδες, εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια έτη φωτός οπότε η ταχύτητα δεν έχει κανένα μα κανένα νόημα ακόμα και να ξεπερνούσαμε την ίδια την ταχύτητα του φωτός.
Το κάνουμε γιατί δεν έχουμε άλλες δυνατότητες αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι είναι ο σωστός τρόπος ούτε ότι αυτόν τον τρόπο θα χρησιμοποιούσε ένας πιο εξελιγμένος πολιτισμός από εμάς.
Το ότι κάτι δεν γνωρίζουμε πως γίνεται δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται. Θα έπρεπε να το έχουμε διδαχθεί ήδη αυτό σαν ανθρώπινο είδος στις άπειρες φορές που είπαμε για κάτι "δεν γίνεται" επειδή δεν μπορούσαμε τότε να το κάνουμε και απ ότι βλέπω με λύπη, αρκετοί δεν φαίνεται να το έχουν διδαχθεί ακόμα (δεν μιλάω εδώ για κάποιον από εσας).

Edited by - Craven on 28/11/2013 12:45:44

ΚΥΩΝΜέλος
28/11/2013, 16:41:42
Το παράδειγμα φίλε μου ήταν στοχευμένο σε ότι αφορά το Συλλογικό Ασυνείδητο.Ήθελα να πω,πως ίσως υπάρχουν κάποια όρια σε κάποια πράγματα.Ήθελα να πω,μήπως αυτές οι θεωρίες μετά από κάποιο σημείο σταματούν να είναι θεωρίες και αγγίζουν την επιστημονική φαντασία?
Ίσως το παράδειγμα με τον superman να ήταν λίγο υπερβολικό.Αν κάποιος το θεώρησε ακατάλληλο και προσβλήθηκε ζητώ συγνώμη.

Απ΄όσο γνωρίζω η θεωρία των χορδών βρίσκεται σε θεωρητικό επίπεδο και κανένας δεν μπορεί να μας πει αν είναι αλήθεια ή όχι.Το ότι δουλεύουν δεκάδες επιστήμονες δεν σημαίνει αυτόματα πως είναι έγκυρη ή ότι έχει μεγαλύτερο κύρος.Συνήθως οι ριζικές αλλαγές στις επιστήμες έρχονται από μεμονομένα άτομα που βρίσκονται στο περιθώριο της επιστημονικής κοινότητας.

Το ότι κάτι δεν γνωρίζουμε πως γίνεται δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται,αλλά δεν σημαίνει πως γίνονται και τα πάντα.

28/11/2013, 17:03:47
quote:

....Συνήθως οι ριζικές αλλαγές στις επιστήμες έρχονται από μεμονομένα άτομα που βρίσκονται στο περιθώριο της επιστημονικής κοινότητας....
Αυτό γινόταν πριν 100 χρόνια - σήμερα σπάνια γίνεται κάτι τέτοιο.

ΚΥΩΝΜέλος
28/11/2013, 20:07:41
Πόθεν έσχες ?

28/11/2013, 21:00:55
Craven

Το έπιασες σωστά και με την απόλυτη έννοια.
Για το θέμα της φαντασίας μιλώ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

03/08/2009, 10:44:20
Επίσης φίλε Εαρινός όταν γεννήθηκες είχες λαγνεία ,περηφάνια, ζήλεια οργή και πολλά αλλά;

Ποτέ εμφανιστήκαν στην ζωή σου και μέσα από ποιο μέσω εκδηλώνονται. Δηλ αν δεν υπάρχει η σκέψη μπορεί να υπάρχει η λαγνεία;

Η δικιά σου εμπειρία και όχι των ειδικών ή του ένα υπηρέτη τι σε πληροφορεί; Μπορεί το εγώ να εκδηλώνετε χωρίς την σκέψη;

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

03/08/2009, 10:46:14
ΛΟΓΩ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΛΙΚΑ ΕΝΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΣ ,ΑΛΛΑ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ!!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

03/08/2009, 10:59:33
φιλε Εαρινός

Κάθε φορά ένα συναίσθημα κατακλύζει αυτό που λες ένας. Είσαι το συναίσθημα ή είσαι αυτός που μπορεί να βλέπει το συναίσθημα;.

Σε ρώτησα αν μπορείς να παρατηρείς τα συναισθήματα σου και μου είπες «ΑΜΕ»

Λογικά η εμπειρία σου σου είπε ότι όταν μπορείς να τα παρατηρείς τα συναισθήματα σου τότε ΑΥΤΟΣ που βλέπει και αυτό που βλέπετε δεν είναι το ίδιο παρόλο που μπορείς να νιώθεις τα συναισθήματα σου.

Όταν αποκτάς μια επαφή με την αφή δεν είσαι το αντικείμενο που ακουμπάς παρόλα αυτά νιώθεις μια αντίδραση . Αυτή η αντίδραση είναι η επαφή σου για το τι είναι αυτό που νιώθεις. Άλλο αυτό που νιώθεις και άλλο το αντικείμενο που νιώθεται.

Κατά κάποιο τρόπο αυτό που παρατηρείς σας συναίσθημα είναι ένα αντικείμενο που μπορείς να το παρατηρήσεις αλλά αυτό το αντικείμενο προκαλεί μια αντίδραση ας το πούμε στην συνείδηση σου που λόγω ταύτισης και μη αναγνωρίσεις του εαυτού της εκλαμβάνει αυτή την αντίδραση ότι είναι αυτή.

Έτσι δεν μπορεί να διακρίνει ότι το αντικείμενο και η αντίδραση από αυτό δεν είναι η συνείδηση και λόγω ταύτισης νιώθει ότι αυτή είναι αυτό που νιώθετε.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 03/08/2009 11:07:45

03/08/2009, 11:06:23

quote:
Η επιθυμία και η σκέψη...όπως και η συμπεριφορά του ανθρώπου , οροεξαρτούνται απο τις ανωτέρω παραμέτρους!

Πραγματικό-συμβολικό-φαντασιακό!

Ωραια! ΤΙ ΕΙΝΑΙ Πραγματικό;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ συμβολικό;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ φαντασιακό!

quote:
Τα είπαμε και τα ξανάπαμε αυτά φίλε υπηρέτη αλλα απ'οτι βλέπω είσαι προσκολλημένος με διάφορες άλλες θεωρίες μεταφυσικού περιεχομένου!

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΒΙΑΖΕΣΕ αυτα που λες που ανηκουν; στο πραγματικο; στο συμβολικο; ή στο φανταστικο;

Περιμενω τις εξηγησεις σου.

Δεν μιλάω μέσα από θεωρίες αλλά μέσα από εμπειρίες.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

03/08/2009, 11:12:14
ΦΙΛΕ Εαρινός

Μην με αρχίσεις για το τι λένε η ψυχολόγοι. Τι λες ΕΣΥ έχει σημασία αλλιώς αυτό

quote:
Τα είπαμε και τα ξανάπαμε αυτά φίλε υπηρέτη αλλα απ'οτι βλέπω είσαι προσκολλημένος με διάφορες άλλες θεωρίες μεταφυσικού περιεχομένου!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΘΕΩΡΙΕΣ

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

03/08/2009, 13:52:28
quote:

Επίσης φίλε Εαρινός όταν γεννήθηκες είχες λαγνεία ,περηφάνια, ζήλεια οργή και πολλά αλλά;

Ποτέ εμφανιστήκαν στην ζωή σου και μέσα από ποιο μέσω εκδηλώνονται. Δηλ αν δεν υπάρχει η σκέψη μπορεί να υπάρχει η λαγνεία;

Η δικιά σου εμπειρία και όχι των ειδικών ή του ένα υπηρέτη τι σε πληροφορεί; Μπορεί το εγώ να εκδηλώνετε χωρίς την σκέψη;

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Τι ειναι υτά που λές , φίλε υπηρέτη?

Η ενόρμηση , ειναι καταστατικής φύσεως της ανθρώπινης ύπαρξης και πραγματικότητας!

Έχω τποθετηθεί επ'αυτού και προφανώς δεν το πρόσεξες!

Δεν πειράζει...προφανώς προσπαθείς να εκλογικεύσεις κάποια πράγματα μέσα απο κάποιες θεωρίες οι οποίες σ'εχουν "καθυποτάξει"..άμα εσένα σου δίνουν λύσεις και ευτυχέστερο σε κάνουν..κανένα πρόβλημα..συνέχισε!

Λοιπόν για να σου απαντήσω..

-Κάθε άνθρωπος αναγνωρίζει τα συναισθηματά του...όχι μόνο εγώ αλλα όλοι...δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο και πνευματικό επίπεδο προκειμένου κάποιος να αναγνωρίσει τα συναισθηματα του!

soul

03/08/2009, 14:14:19
Και βέβαια χωρίς σκέψη μπορεί και υπάρχει λαγνεία...ένα οπτικό ερέθισμα αρκεί και όταν η τεστοστερόνη κατακλύζει το είναι του αρσενικού..όχι μόνο λαγνεία αλλα και όλα τα όμορφα θεματολόγια εμφανίζονται!

Δηλαδή , εσύ το σκέφτεσαι και αποφασίζεις πότε θα σου σηκωθεί και θα επιθυμήσεις..συγχαρητήρια...εγώ δεν προλαβαίνω να σκεφθώ...παθαίνω ταράκουλο άμα μου αρέσει μια γυναίκα!

Όσο αφορά την ψυχολογία στην οποία αναφέρομαι...αν δεν κανω λάθος πρόκειται για επιστήμη...με θεωρητικό υπόβαθρο , έρευνα και κλινική εμπειρία...τι μου λές , δηλαδή???

soul

03/08/2009, 14:32:55

φιλε Εαρινός
Δεν δείχνεις να έχει καταλάβει τι σου λέω

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

03/08/2009, 14:39:33
quote:

ΦΙΛΕ Εαρινός

Μην με αρχίσεις για το τι λένε η ψυχολόγοι. Τι λες ΕΣΥ έχει σημασία αλλιώς αυτό

quote:

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΘΕΩΡΙΕΣ

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Σίγουρα είμαι "προσκολλημένος" σε θεωρίες και κλινικές εμπειρίες που έχουν αποδεικτική ισχύ και ικανότητα..όπως και στην θεωρία των μαθηματικών , όπου 1+1=2...μου το απέδειξαν και το δέχτηκα...!

Και ότι γνωρίζω..δεν ειναι γνώση απο προσωπική εμπειρία αλλα απο διάβασμα και μελέτη επιφανών ψυχολόγων - νευροψυχολόγων!

Το σίγουρο είναι ότι δεν μου αρέσουν και δεν υπόκειμαι σε δηλώσεις αλλα σε επιστημονικές αποδείξεις που έχουν και μια βαρύτητα!

Στον Σαμαέλ δεν θ'απευθυνθώ σίγουρα..πάντως όχι εγώ...!

Τα περισσότερα αντανακλαστικά , φίλε υπηρέτη διυθύνονται απο το ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ για την διατήρηση της εσωτερικής βιολογικής λειτουργίας!

Μια μορφή αυτών..τα εξαρτημένα αντανακλαστικά , δημιουργούνται οταν ουδέτερα ερεθίσματα δρούν μαζί με τα ανεξάρτητα ερεθίσματα που προκαλούν τα ανακλαστικά αυτά.

Ανεξάρτητο ερέθισμα .......> Ανεξάρτητη αντίδραση

Πεπτικό σύστημα .......> έκκριση σάλιου,αδιαθεσία, ναυτία,εμετός κλπ!

Σύστημα αναπαραγωγής ........> ύγρανση κόλπου, στύση πέους, οργασμός!

Κατα τον ίδιο τρόπο υπάρχουν και εκδηλώνοντα και λειτουργούν και οι συναισθηματικές αντιδράσεις..μην γράψω ολόκληρο κατεβατό τώρα!

soul

03/08/2009, 19:06:00
quote:
Εαρινός

Δηλαδή , εσύ το σκέφτεσαι και αποφασίζεις πότε θα σου σηκωθεί και θα επιθυμήσεις..συγχαρητήρια...εγώ δεν προλαβαίνω να σκεφθώ...παθαίνω ταράκουλο άμα μου αρέσει μια γυναίκα!

Σωσττοοός, πολύ σωστός ο κύριος Εαρινός!