ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τι είναι ζωή; - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Τι είναι ζωή; - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Keisatsu31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/02/2003, 19:35:20
Εντάξει με τα κρασιά! Αν και πίνω πολυ λίγο…!

Λοιπόν, στο θέμα που …δεν είναι οι 5 αισθήσεις…. Κάθε άλλο να περιορίσουμε τη ζωή μόνο εκεί!

Εκείνο που προσπάθησα να πω, είναι πως οι έννοιες ΘΕΟΣ /ΑΓΑΠΗ μαζί με ΣΚΕΨΗ, (Στα δικά μας πρότυπα ) είναι πολύ επικίνδυνες, ακριβώς γιατί (σκέψεις) είναι και η ΒΙΑ και τα συμφέροντα, και οι ΠΟΛΕΜΟΙ! Όταν γράφεις ….χωρίς αυτού δεν έγινε ΟΥΔΕΝ, και μετά βλέπω κολυτα τη ΣΚΕΨΗ….χτυπάνε τα καμπανάκια μέσα μου τρελά!!!
Λένε
Η σκέψη είναι καλή μα είναι και πρόστυχη…..πως γίνεται κάτι που είναι ακέραιο, άγιο, σοφό, να έχει σκέψη, και που είναι, τουλάχιστον στους ανθρώπους… ΔΥΑΔΙΚΗ και συγγρουομενη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ?

Για μένα τουλάχιστον Κελσο, (ΘΕΟΣ, ΛΟΓΟΣ, ΠΝΕΥΜΑ, ΑΓΑΠΗ….) είναι κάτι ΙΕΡΟ και ΕΝΙΑΙΟ.

Δυο τα παγωτά….με πολύ ΑΜΑΛΙΑ ΜΕΣΑ!!!

Άμα δεν σας πειράζω…δεν κοιμάμαι καλά το βράδυ!!!

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 07/02/2003 19:36:31

07/02/2003, 20:20:02
Ξέχασα!!! Τι είναι η ΖΩΗ....

Και αυτο!!!

tomcatΜέλος
07/02/2003, 22:44:02
Σκέφτομαι άρα υπάρχω.

Ίσως η παραπάνω φράση να σχετίζεται μόνο με ένα μικρό τμήμα της ζωής, με αυτό της ζωής που φέρει αυτοσυνείδηση, αλλά πιστεύω ότι προσωπικά για μένα δίνει τον ορισμό του τί είναι η ζωή σε αντίθεση με το θάνατο.

Βέβαια αν μπόρούσαμε να ρωτήσουμε μία γάτα, που σύμφωνα με τις δικές μας πεποιθήσεις δεν έχει αυτοσυνείδηση του εγώ της, για το ποιά ζωή είναι σημαντικότερη θα ψήφιζε αναφανδόν υπέρ της δικής της ζωής.

Η κάθε ζωή έχει αξία, νόημα, λόγω να υπάρχει. Και κάθε ένας που το παίζει θεός και με τη δύναμή του κόβει αυτή τη ζωή είναι ανάξιος να λέγεται άνθρωπος. Αναφέρομαι σε Μπους και Μπλερ και όλους τους πολεμοκάπηλους που ετοιμάζονται να δοκιμάσουν τα νέα τους οπλικά συστήματα στα κεφαλάκια κάποιων αθώων παιδιών του Ιράκ. Και όχι μόνο αυτού του Ιράκ του γνωστού, αλλά όποιου Ιράκ όπως και να λέγεται.

Και μήν μου λέτε ρε παιδιά για θεούς και δαίμονες και κάρμα και συναφή (μπορεί να έχετε απόλυτο δίκιο αλλά σήμερα είμαι φουρκισμένος) όταν κάποια τέτοια καθίκια συνεχούν και ζούνε και σπέρνουν τη καταστροφή. Όταν παιδάκια 5 ετών πεθαίνουν από καρκίνους καθημερινά, όταν η κοπελιά του φίλου μου Νίκου ετών 26 έφυγε μετά από μεγάλο αγώνα, όταν καθημερινά η αδικία δείχνει να μεγαλώνει. Όχι μόνο η αδικία των ανθρώπων αλλά αν θέλετε και η αδικία της φύσης....

Περισσότερο από παρόρμηση και θυμό γράφω σήμερα παρά από ό,τι άλλο.
Συγχωρήστε με ...

Φιλικά
Tomcat

08/02/2003, 00:22:08
Φίλοι μου καλησπέρα...
Φουρκισμένε Τόμκατ σε χαιρετώ εγκάρδια...
Διαβάζω και στοχάζομαι επάνω στο καταπληκτικό θέμα που έχεις ανοίξει σχετικά με την Επιστήμη και περιμένω τον κατάληλο χρόνο για να παραθέσω ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ....

Στο θέμα ΜΑΣ τώρα...
Και πρίν πώ το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ θα ήθελα να σου εκφράσω τα ειληκρινή μου συλυπητήαρια για το γεγονός που σίγουρα σε χάραξε και εννοώ του φίλου σου του Νίκου και της 26χρονης κοπελίας του...
Πίστεψέ με, οι φίλοι ΣΟΥ είναι και δικοί ΜΟΥ φίλοι και ΞΕΡΩ πολύ καλά τι σημαίνει να ΧΑΝΕΙΣ ένα αγαπημένο πρόσωπο και μάλιστα σε μιά ΤΟΣΟ νεαρή ηλικία...
Λυπάμαι...

Στο προκέιμενο τώρα...
Δηλαδή φίλε μου Τόμκατ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ;;;
Χμμμμ για ΣΕΝΑ μπορεί ΝΑΙ, αλλά για ΜΕΝΑ σίγουρα ΟΧΙ...
Αλλά ρίξε μια ματιά γύρο σου.... Κοίταξε ΚΑΤΑΜΑΤΑ αυτά τα μάτια που σε κάνουν πετάς στα ουράνια και που σε γεμίζουν ΕΥΤΥΧΙΑ....
Κλείσε τα μάτια σου τώρα και ΣΚΕΨΟΥ ότι ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ...

Πές μου το αποτέλεσμα σε παρακαλώ...
Πιστεύεις πώς ΚΑΙ ΟΤΑΝ τα μάτια σου ήταν κλειστά, εκείνα τα μάτια που σε κάνουν ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ, δέν υπήρχαν;;;
Πώς ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ όταν σκεφτόσουν ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΕΦΤΑΙΣΕ, εκέινα τα μάτια που σε κάνουν ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ, και πάλι δέν υπήρχαν;;;

Για μένα, ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ, υπήρχαν - υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν ΟΣΟ ΕΣΥ ΥΠΑΡΧΕΙΣ, είτε τα ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ είτε ΟΧΙ...
Παράδοξο;;;
Μμμμ μπορεί, αλλά είναι καιρός να δούμε τα παράδοξα πράγματα και να ανκαλύψουμε τον ΕΥΑΤΟ ΜΑΣ (άρα και ένα κομμάτι της ΖΩΗΣ), μέσα απο αυτά...

Η πανέμορφη 26χρονη κοπέλα με τα καστανά μακρυά μαλλία που ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ τον φίλο ΜΑΣ τον Νίκο, αναρωτιέμαι... ΥΠΑΡΧΕΙ ή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;;;

Φίλε μου Πλάτωνα,

quote:
Η σκέψη είναι καλή μα είναι και πρόστυχη... Πως γίνεται κάτι που είναι ακέραιο, άγιο, σοφό, να έχει σκέψη, και που είναι, τουλάχιστον στους ανθρώπους... ΔΥΑΔΙΚΗ και συγγρουομενη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ?

'Ενα πράγμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δίκιο επιδή το θέλει ο Θεός...
Αλλά ΑΚΡΙΒΩΣ επιδή το θέλει ο Θεός, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΟ...
Διάβασε όταν βρέις καιρό το έργο του Διονυσίου του Αεροπαγήτου με τίτλο: Μυστική Θεολογία
Θα βρείς εκέι ένα ΚΛΕΙΔΙ που αποκαλείται "Θεία Γνόφος"...
Ψάξτο...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

KeisatsuΜέλος
08/02/2003, 11:52:28
Φίλε tomcat λυπάμαι που η στιγμή αυτή είναι
τόσο άσχημη για σένα.

Η φύση δεν είναι άδικη.
Η φύση δεν κρίνει. Απλά δρα.
Δεν έχει ΕΓΩ. ΕΙΝΑΙ τα πάντα.
Εγώ, εσύ και όσοι έχουν ΜΕΣΑ και ΕΞΩ
κρίνουν και λένε πως κάτι είναι δίκαιο ή άδικο.

08/02/2003, 12:27:40
"...ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΜΟΝΑΧΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ..."
(...ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΡΛΙΝ...)

'manava seva, madhava seva'

08/02/2003, 15:03:47
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΠΛΑΤΩΝΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.

quote:
Λοιπόν, στο θέμα που …δεν είναι οι 5 αισθήσεις…. Κάθε άλλο να περιορίσουμε τη ζωή μόνο εκεί!

ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΙΛΟΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΩΣ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ Η ΕΚΕΙΝΟ κτλ...

ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΕΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ???? (ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ)

ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΔΩ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

KeisatsuΜέλος
08/02/2003, 18:55:55
Μάλλον έχουμε ξεφύγει τελείως από το αρχικό θέμα.
Κανένα πρόβλημα, καλά πάει...

Πάνω σ'αυτό που έγραψα:
"Μόνο ότι έχει ΜΕΣΑ και ΕΞΩ κρίνει τα γεγονότα ως δίκαια ή άδικα",
θέλω να προσθέσω κάτι ακόμα:
Όσο πιο μικρό είναι αυτό το ΜΕΣΑ, τόσο πιο άδικο φαίνεται το ΕΞΩ.

Φανταστείτε πόσο μικρό είναι το ΜΕΣΑ του Bush Jr. και κάθε αμερικανόπιστου που τον στηρίζει. Να μου το θυμηθείτε, το πάνε για παγκόσμια πόλωση, ίσως και νέο παγκόσμιο πόλεμο.
Τελικά δίχως πόλωση δεν βαστάει ο καπιταλισμός...κρίμα...

10/02/2003, 11:52:27
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ Keisatsu ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΘΕΜΑ ???????????

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΓΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ...
Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΣΧΕΤΑ ΕΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ.....
ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

Darkangel_78Μέλος
10/02/2003, 12:12:59
Γειά σας!!
Επιτρέψτε μου να δώσω ένα ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ "ορισμό" για το τι είναι ΖΩΗ...
Η ζωή είναι η ΚΙΝΗΣΗ,ο ΡΥΘΜΟΣ,η ΔΟΝΗΣΗ!!!
Σκεφτείτε λίγο: δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΟΡΙΟ ΑΚΙΝΗΤΟ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της δημιουργίας,είτε γνωστής είτε άγνωστης....

Και να γίνω περισσότερο ποιητική (με την άδειά σας τέτοια ώρα! )
Πότε λέει κάποιος ότι ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Όταν αγαπά,όταν έχει γλιτώσει από βέβαιο κίνδυνο,όταν η ψυχή και το σώμα του βρίσκοντα σε εγρήγορση...όταν ΠΑΛΛΟΝΤΑΙ...

Αυτά για την ώρα,θα επανέλθω φίλοι μου!

ΥΓ: Δεκτή πρόσκληση Κέλσο και Πλάτωνα! Η Άτμα και εώ θα περιμένουμε νέα σας!!

O Σκοτεινός Άγγελος!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

KeisatsuΜέλος
10/02/2003, 13:33:26
Φίλε AVATARGR δεν ήθελα να μειώσω την άποψη κανενός
γράφοντας πως έχουμε ξεφύγει από το θέμα.
Απλά είχα αυτή την εντύπωση γιατί
δεν διάβασα κρίσεις πανω στο αρχικό μου κείμενο
(με 1-2 εξαιρέσεις) αλλά προσωπικές απόψεις.
Ενδιαφέρουσες πράγματι, αλλά λίγο εκτός θέματος.

Ας συνεχίσει λοιπόν η συζήτηση...

Αναφέρεις πως όλα είναι ζωντανά.
Και σε ρωτώ:
Πόσο ζωντανό είναι ένα πτώμα;