- Εχουν νοημοσύνη τα φυτά; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:Αγγελος.
Να συμπληρώσω οτι και εγώ μιλάω συνέχεια στον υπολογιστή που προγράμματίζω,
οτι ονομάζω τα προγράμματα με ωραία ονόματα και μάλιστα έχω παρατηρήσει οτι
οσο πιο πολύ αγάπη βάζω στα προγράμματα που φτιάχνω τόσο πιο καλά δουλεύουν.Αυτό σημαίνει μήπως οτι ο υπολογιστής μου έχει ανθρωπομορφικό συναισθηματικό κόσμο ?
για κρυπτοανιμιστη σε κοβω ![]()
φιλικη συμβουλη - μην αρχισεις ποτε να τον βριζεις αδελφε!
στην μεταδιδω οπως μου την μετεδωσε σε μια συναξη χακεραδων καθε ηλικιας ο γεροντοτερος και σταματησαν οι βλαβες στον πρωτο μου υπολογιστη. ![]()
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
quote:Sagaviper
Πάντως αν πιστέψουμε τη θεωρία ότι αρχίζουμε από το ορυκτό κόσμο, φυτικό, ζωικό κλπ τότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το κάθε φυτό κουβαλά τη σπίθα, το ψυχικό DNA που θα εξελιχθεί σε ψυχή, αυτήν που έχουμε τώρα. Δηλαδή εμείς στο παρελθόν περάσαμε από φυτό χιλιάδες φορές και μετά ζώο έως τώρα.
εγω συμφωνω με την "θεωρια"!
μονο που δεν ειναι θεωρια αλλα θρησκευτικη αντιληψη κατα την γνωμη μου.
.
quote:aries0
Γιατι ξεχωριζουμε ...τα φυτα??? γιατι ξεχωριζουμε το ενα απο το αλλο ??
Αφου η ζωη στον πλανητη ...ειναι μια συμβιωση ολων....
σωστος!
να ριξω βιβλιογραφια βιολογων περι ζωντανης Γαιας και συμβιωτικου πλανητη?
.
ο Μπαξτερ, πρωην ανακριτης της σια, ηταν ο πρωτος που πειραματιστηκε με τα φυτα συνδεοντας τα με εναν ανιχνευτη ψευδους (απο αυτους που μετρουν τις ηλεκτρικες αλλαγες στο δερμα)
αρκετα απο τα πειραματα του ηταν αναλογα της εκπαιδευσης του - τρομαζε τα φυτα με διαφορους τροπους.
στην πορεια εμεινε καταπληκτος απο τον πλουτο των αντιδρασεων τους.
θα ήθελα να μας πεις περισσότερα σχετικά με αυτό το πείραμα και τι ακριβώς έκανε δηλαδή. Πως αντιδρούσαν τα φυτά?
καθώς και Jonniebegood είπες ότι τα φυτά αντιλαμβάνονται ολιστικά. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεριμένος?
Αν και δεν έχω διαβάζει κάτι συγκεκριμένο με αυτό το θέμα πιστεύω ότι τα φυτά κρίβουν μια ενέργεια μέσα τους ... μια εσωτερική δύναμη σίγουρα πολύ διαφορετική από αυτή των ανθρώπων.
"Η μεγαλύτερή μας έκπληξη είναι ο ίδιος μας ο εαυτός..."
Beyond δεν είμαι υδροχόος αλλά ταιριάζω με υδροχόους (προσωπικά, δεν ξέρω τι λένε τα ζώδια) ![]()
Αλήθεια ποιός είναι ο ορισμός της νοημοσύνης;
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Savaoth
Η μόνη υποτυπώδης μορφή νοημοσύνης που μπορεί να έχει ένα φυτό είναι η ικανότητα των φωσφολιπιδίων του(πρωτείνες και στεροειδή)να ξεχωρίζουν τις χρήσιμες ουσίες από τις άχρηστες και να αντιδρουν με αυτές ώστε να λειτουργεί σωστά το φυτό.Όμως ακόμα και αυτό οφείλεται σε μικρότερα στοιχεία της πλασματικής μεμβράνης,τις γλυκοπρωτείνες.Ως γνωστόν τα στοιχεία αυτά μεταβιβάζουν τις εξωγενείς πληροφορίες στο κύτταρο του φυτού και εναρμονίζει τις επι μέρους λειτουργίες του...Όλα έχουν για βάση τη λογική και τη λειτουργία της φύσης.Ακόμα και ο εγκέφαλος λειτουργεί βασει ηλεκτρικών εκκενώσεων που προέρχονται από χημικές αντιδράσεις.Με τη λογική αυτή και ο ανθρώπος έχει ''χημική'' νοημοσύνη...Όμως εδω παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα που ανήκουν σε άλλο θέμα...
Θα συμφωνήσω με τον/την αγαπητό/ή Savaoth και θα προσθέσω...
Τα φυτά διαθέτουν τη στοιχειώδη «νοημοσύνη» του είδους τους. Πιστεύω, όμως, ότι οι αντιδράσεις τους οφείλονται στη ψυχή τους... Νιώθουν και αισθάνονται (όσο τους το επιτρέπει, βέβαια, η μορφή εξέλιξής τους). Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τον άνθρωπο, αν υποθέσουμε ότι διαθέτει και αυτός ''χημική'' νοημοσύνη...

Φιλικά, η www.greekastrology.gr
πιο πάνω αναφέρθηκε από ένα μέλος το εξής :
"ο Μπαξτερ, πρωην ανακριτης της σια, ηταν ο πρωτος που πειραματιστηκε με τα φυτα συνδεοντας τα με εναν ανιχνευτη ψευδους (απο αυτους που μετρουν τις ηλεκτρικες αλλαγες στο δερμα)αρκετα απο τα πειραματα του ηταν αναλογα της εκπαιδευσης του - τρομαζε τα φυτα με διαφορους τροπους.
στην πορεια εμεινε καταπληκτος απο τον πλουτο των αντιδρασεων τους."
θα ήθελα να μας πεις περισσότερα σχετικά με αυτό το πείραμα και τι ακριβώς έκανε δηλαδή. Πως αντιδρούσαν τα φυτά?
πρωτα πρεπει να πουμε τι ειναι ο ανιχνευτης ψευδους που χρησιμοποιουσε - δεν ειμαι επιστημων οποτε θα τα πω απλουστευμενα.
ο συγκεκριμενος ανιχνευτης μετραει τις ηλεκτρικες αντιδρασεις στο δερμα των ανακρινομένων - ξεκιναει με την μετρηση σε ερωτησεις που πρεπει να πει την αληθεια, οπως "πως λεγεσαι" κτλ, και το αποτελεσμα της μετρησης θεωρειται ως μεσον συγκρισης.
υποτιθεται οτι την στιγμη του ψεματος υπαρχει κορυφωση της γραφικης αναπαραστασης.
ο Μπαξτερ λοιπον αρχισε για πλακα (συνταξιουχος ηταν) να εφαρμοσει τις μεθοδους του στα φυτα.
τα συνεδεσε στο μηχανημα και αρχισε να τα καιει με τσιγαρα, να τους κοβει φυλλα, και διαφορα άλλα που μονο ανακριτης της σια θακανε, και ειδε εκπληκτος οτι αντιδρουσαν εντονα.
συνεχιζοντας στο ιδιο στυλ ανακαλυψε οτι τα φυτα αντιδρουσαν και μονο στην σκεψη του να τα βλαψει.
και οχι μονο - αντιδρουσαν και στην καταστροφη αλλων φυτων, αλλά και (εδω ειναι το σημαντικο) στον πονο ή θανατο ζώων (ο Μπαξτερ κατεστρεφε φυτα μπροστα στα συνδεδεμενα ή πετουσε ζωντανες γαριδες σε βραστο νερο).
η μεγαλυτερη εκπληξη ηταν ομως οταν διαπιστωσε οτι το μονιμα συνδεδεμενο φυτο στο γραφειο του αντιδρουσε "συμπασχοντας" μαζι του (το μλκσμν
) κατα την διαρκεια που αυτος ελειπε - αρχισε να καταγραφει χρονικα τα γεγονοτα που του συνεβαιναν και η συγκριση με το γραφημα του φυτου απεδειξε οτι αντιδρουσε εντονα όποτε αυτος κινδυνευε ή στενοχωριοταν.
quote:καθώς και Jonniebegood είπες ότι τα φυτά αντιλαμβάνονται ολιστικά. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεριμένος?
το φυτο το ιδιο ειναι ενας ολιστικος οργανισμος εφοσον δεν διαθετει νευρικο συστημα και ομως τα "μερη" του επικοινωνουν ταχυτατα και αποτελεσματικοτατα.
με τον ιδιο τροπο θεωρω οτι λειτουργει ο εγκεφαλος οταν ολοκληρος ενεργει σαν αισθητηριο οργανο και αντιλαμβανεται ερεθισματα που τα κατατασουμε στα ανεξηγητα φαινομενα.
αν δουμε ολιστικα τα μηρμυγκια, τους τερμιτες, τις μελισσες, θα διαπιστωσουμε οτι αποτελουν Εναν οργανισμο και οχι μια κοινωνια - ειναι Η Κυψελη.
quote:Savaoth
Ακόμα και ο εγκέφαλος λειτουργεί βασει ηλεκτρικών εκκενώσεων που προέρχονται από χημικές αντιδράσεις.Με τη λογική αυτή και ο ανθρώπος έχει ''χημική'' νοημοσύνη
ετσι ακριβως!
η πραγματικοτητα που βιωνουμε ειναι αποτελεσμα ηλεκτροχημικων αντιδρασεων - η σεροτονινη (νευροδιαβιβαστης) ευθυνεται για μεγαλο μερος της εικονας που διαμορφωνουμε για το συμπαν μεσω των αισθησεων μας.
.
να σας πω τι υποτιθεται οτι κάνουν.
Υποτιθεται πως οταν λες ψεματα ιδρώνεις, οποτε και το υγρο δερμα
εχει μικροτερη ηλεκτρικη αντισταση οποτε και ανιχνευεται υποτιθεται
το ψεμα.
Η αποτελεσματικοτητα τους ειναι υπερεκτιμημενη, και πολλοι κακομοιρηδες
που απλως ετυχε να εχουν αυξημενη εφιδρωση ενοχοποιηθηκαν ψευδώς.
Αντιστοιχα, πολλοι ψυχραιμοι ηθοποιοι ξεγελασαν πανευκολα τους "ανιχνευτες ψευδους".
Γενικα οι ειδικοι πλεον συμφωνουν οτι η οποια αποτελεσματικότητα τους οφειλεται
στην ψυχολογικη πιεση που ασκειται στον υποπτο οταν βλεπει τα καλωδιακια και
τα λαμπακια και τους δεικτες να ανεβοκατεβαινουν.
Σημειωνω οτι τα στοιχεια απο ανιχνευτες ψευδους δεν λαμβανονται υποψη στα δικαστηρια.
Αγγελος