- ΜΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Κάποιες θρησκείες της Παπούας / Νέας Γουινέας, όπου έπρεπε να βράσεις και να φας το κεφάλι των μελών της αντίπαλης φυλής.
Μπα! Και πού έμαθες εσύ αυτή τη θρησκεία κι αυτή την πρακτική; Ή μήπως έχει κι αυτή τη βίβλο της και σύ ένα copy; Αλλά από πού κι ως πού η θρησκεία των Παπούα βρέθηκε ανάμεσα στις έγκυρες πνευματικές θέσεις ή θρησκείες που λες;
quote:
Η βασική μου θέση είναι όπως είπα παραπάνω: ΚΑΜΜΙΑ έγκυρη πνευματική θέση ή θρησκεία δέν μπορεί να πρεσβεύει το μίσος προς άλλους.
Αλλά και κάτι άλλο. Όπως εσύ μπορείς να ονομάζεις "αγάπη" το να τάζει κάποιος αφανισμό στον κόσμο διότι ο κόσμος μισεί τάχα το θεό (Γιαχβέ), έτσι και οι Παπούα μπορούν να ονομάζουν αγάπη τρώγοντας το κεφάλι των αντιπάλων εις . . . άφεσιν αμαρτιών, διότι αν δεν το φάνε η αμαρτία μένει. Κάτι που δεν θέλουν φυσικά και λόγω αγάπης μπαίνουν στον κόπο να βράσουν το κεφάλι και να το φάνε
Για την Εβραϊκή βίβλο ξέρεις τίποτε ή μόνο την Παπουακή βίβλο έχεις υπ όψιν σου; Εκεί που ο θεός των Εβραίων ανάγκασε τον Ιεζεκιήλ να τρώει σκατουλάκια για 190 μέρες. Για να αφεθούν οι αμαρτίες των ομοεθνών του λέει! Ξέρεις από . . . αγάπη τα έκανε όλα αυτά! Ή σε κάποιο άλλο σημείο που συμβουλεύει τους Εβραίους να μην τρώνε ζώα που έχουνε ψοφίσει αλλά να τα δίνουν στους αλλοεθνείς . . . . Αλλά άσε! Αυτός δεν είναι ρατσισμός διότι οι Εβραίοι δεν είναι καθαροί λευκοί, ούτε και μιλάνε Ελληνικά ή Γερμανικά.
Κυνικέ! Πετροβόλησες όντας ο ίδιος ένοικος γιάλινου σπιτιού. Για την ευρυμάθεια του shcwabe ο πρώτος που απόρησε ήμουν εγώ και μάλιστα τον ρώτησα καθαρά αν είναι . . . θεολόγος! Μου απάντησε όχι! Αν νομίζεις ότι δεν έχεις να μάθεις τίποτε απ' αυτόν γιατί τον διαβάζεις; Για να αγχώνεσαι; Περιορίσου στις πεποιθήσεις σου και την . . . ευτυχία σου. Αλλά να τον κουτσομπολεύεις και να τον βρίζεις τη στιγμή μάλιστα που δεν έχεις ενεργό διάλογο μαζί του δεν νομίζω να σε τιμά.
Οι πραγματικοί Κυνικοί της αρχαιότητας ούτε θύμωναν, ούτε προσβάλλονταν, ούτε και φοβόντουσαν κανέναν άνθρωπο, θεό ή ιδεολογία.
Ο κυνισμός είναι μια φιλοσοφία και μια στάση ζωής που θαυμάζω απεριόριστα. Και που κάποτε θυμώνω που δεν είχα το θάρρος να τα βροντήξω όλα χάμω και να ζήσω παρόμοια με τον Διογένη.
Μη μου το χαλάς λοιπόν.
Ελεύθερος
Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός; ![]()
Ξερεις ποιο ειναι το προβλημα ? Εμεις καλως η κακως υποστηριζουμε αυτα που υποστηριζουμε,εσυ γιατι επι μονιμου βασεως παντα σπρωχνεις στην συζητηση τους Ναζι και τους Εβραιους ? Οτι και να πουμε λες οτι υιοθετουμε Ναζιστικες θεσεις και εχουμε στοχο τους Εβραιους ,σε πληροφορω οτι με δολοφονους δεν ασχολουμαστε ...
Δεν θα σου κάνω τη χάρη να ψαρέψω στα θολά νερά που έχεις βουτηχτεί, διότι είναι κωμική η ευκολία με την οποία ευελπιστείς να αποπροσανατολίσεις και να περάσεις το αρρωστημένο θεώρημα σου. Όταν ο αυτισμός προβάλλεται με τον μανδύα της συνομωσιολογίας, τότε ο αδιέξοδος μονόδρομος της «συζήτησης» είναι προδιαγεγραμμένος.
Το παράδειγμα…..ζωντανό!
Παρόλα αυτά, και για να διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις, θα τοποθετηθώ σε ορισμένα εκ των «ακρογωνιαίων λίθων» της (ούτως ή άλλως!) γνωμάτευσης σου.
Λες:
«Εδώ το θέμα είναι περίσσότερο για μασκαρεμμένες ναζιστικές θεωρίες, που ποζάρουν σαν "αυτόχθονες".»
Αυτό που έχει σημασία να κατανοήσουμε είναι ότι ο Ελληνισμός αντίκειται στον μισαλλόδοξο ολοκληρωτισμό των δογμάτων και των πρεσβευτών τους. ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ. Όσον αφορά δε τις ναζιστικές θεωρίες και τους φιλο-ναζιστές, μάλλον θα βρεις πρόσφορο έδαφος στους κύκλους του ιουδαιοχριστιανισμού.
Την 10η Απριλίου 1941, και όταν άλλοι έλληνες μάχονταν για την πατρίδα, προστρέχει ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πατάρων Μελέτιος στην Αλεξανδρούπολη όπου και ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ προσωπικά τον διοικητή του Γερμανικού στρατεύματος. Ταυτόχρονα εκδίδει επιστολή όπου και εκφράζει την…ευγνωμοσύνη του εις τον «ευκλεή γερμανικόν στρατό»!
Αφού επιχαίρει τα ΗΡΩΙΚΑ κατοχικά στρατεύματα (!) πλέκει και το εγκώμιο των πράξεων που ακολούθησαν….
Ένας άλλος «θεοφιλέστατος», ο Πατριάρχης Βρυξελλών Βασίλειος, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΕΡΗΜΗΝ από το ειδικό δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε ΠΟΛΥΕΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ τόσο για την κατάπτυστη και ανοιχτή συνεργασία του με τους Γερμανούς ναζιστές όσο και με…ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ!!
Ο εν λόγω ιεράρχης κατάφερε να διαφύγει σαν φαντομάς στις Βρυξέλλες, όπου ανάμεσα σε Γερμανούς ναζιστές αναζήτησε καταφύγιο παρέα με άλλους ιερωμένους….
Τυχαίο ή αποτέλεσμα κοσμοθεώρησης? Μαυρίζουμε συλλήβδην? Όχι, αλλά τα λέμε τα πράγματα ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.
Το θέμα όμως έχει λοιπόν βαθύτερες ιστορικές ρίζες. Εάν λοιπόν ανατρέξουμε στους μπαστουνοφόρους μελανοχίτωνες του Βυζαντίου θα διαπιστώσουμε παρόμοιες τακτικές και «πατριωτισμό».
Λες:
»Είναι οι Εβραίοι ο στόχος;
Όχι, δυστυχώς ο στόχος είναι το πιο εύπιστο και παρορμητικό τμήμα του πλυθισμού, και ο γνήσιος πατριοτισμός του, που καπηλεύεται από κάποιους που αποσκοπούν μόνο στο μίσος.»
«Στόχος» είναι Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ φίλτατε! Η μονόπλευρη και κρατικοδίαιτη εκατονταετής «ενημέρωση» του μορφώματος του καισαροπαπισμού καιρός είναι να μπει στο χρονοντούλαπο.
Αυτό που αδυνατείς να κατανοήσεις, είναι ότι ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΟΙ ΔΗΘΕΝ «ΣΩΤΗΡΕΣ» ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. Το μίσος έχει τραφεί έως τώρα ΜΟΝΟ από το παπαδαριό.
Η «θρυλική» χριστιανική ηθική που ευαγγελίζονται, η οποία υποτίθεται θα αντικαθιστούσε το παλιό ήθος, ΥΠΗΡΞΕ ΦΡΟΥΔΑ ΕΛΠΙΔΑ!
Καταλαβαίνω λοιπόν την αγωνία που επικρατεί, αλλά θα πρέπει να καταλάβουνε ότι ο χρόνος τους είχε δώσει ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να αποδείξουνε στον κόσμο την θρησκεία της αγάπης που διαλαλούσανε, όμως τελικά-και στην ουσία-όλα ήτανε ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα επιβολής εξουσίας. Απλά, με «σημαιοφόρο» την θρησκεία πατάς καλύτερα στην πολιτική έδρα. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΑΘΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ!
Ουδέποτε στην ιστορία υπήρξε ορατή μια τόσο ακραία καταγραφή αντίθεσης μεταξύ του ιδεώδους και του πραγματικού, όσο από το 325μχ και μετά.
Το ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΡΑ είχανε ξεκινήσει. Ξεκινήσανε μια καταστροφική κοινή πορεία η οποία σύντομα οδήγησε σε θλιβερά μονοπάτια κράτος ΚΑΙ εκκλησία. Ο ταχύτατα (κρατική επιβολή βλέπεται…) διογκούμενος Βυζαντινισμός βυθιζόταν με εμπάθεια στο φοβερό βόθρο του εξ ανατολών δόγματος.
Οι τυμπανοκρουσίες περί της φιλάνθρωπης και ηθικοπλαστικής αποστολής της νεοϊδρυθείσας ρωμαιοχριστιανικής εκκλησίας, «παραμελήθηκε» προκειμένου να δώσει τη θέση της ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ.
Αποτέλεσμα του κακέκτυπου αυτού ήτανε οι Μονοφυσίτες, Νεστοριανοί, Αρειανοί, Μονοθελητές, Παυλικανοί και κάθε είδους «αντιφρονούντες» του νέου Κωνσταντίνειου δόγματος. Κάθε τέτοια ομάδα που εξέφραζε μια διαφορετική άποψη περί της σύνθεσης του Θείου, ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΜΙΑΣ ΑΙΜΑΤΗΡΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ. Πάντοτε βέβαια με τις «ευλογίες» των εκπροσώπων του Γιαχβέ επί της γης……….
Με το τέλος της σοφιστικής περιόδου ΑΛΛΑΖΕΙ οριστικά και η καλαισθησία του λόγου, και ενόψει ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΩΡΙΑΝΩΝ ακμάζει πλέον η….ρητορική ΤΟΥ ΑΜΒΩΝΑ που εξυπηρετεί αποκλείστηκα και μόνο ΤΟΝ ΑΔΗΦΑΓΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ!
Η καλαίσθητη ρητορική που δίδαξαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα ξεπέσει πλέον στο επίπεδο μιας τεχνικής διδασκαλίας του πατερικού λόγου. Ενός «λόγου» που σκοπός του είναι η συστηματική αποχαύνωση και οι διδαχές των Ιουδαϊκών «άθλων».
Αν για σένα είναι ναζιστικές θεωρίες και πράσινα άλογα όλα αυτά, ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ. Ο καθένας λέει αυτό που νομίζει και οι αναγνώστες έχουν την ικανότητα να κρίνουνε και να σχολιάσουνε. Απλό είναι.
Καταλαβαίνεις λοιπόν φίλτατε ότι η αυτιστική σου τοποθέτηση απέχει με την πραγματικότητα όσο ο δημόσιος αυνανισμός ενός Κυνικού ως μέσο «διδακτικό», με την στάση και το ήθος ενός Σωκράτη μπροστά στην άδικη θανατική καταδίκη της πολιτείας.
Και ο νοών νοείτω!
quote:Perseus,
Ξερεις ποιο ειναι το προβλημα ? Εμεις καλως η κακως υποστηριζουμε αυτα που υποστηριζουμε,εσυ γιατι επι μονιμου βασεως παντα σπρωχνεις στην συζητηση τους Ναζι και τους Εβραιους ?
Ξερεις ποιο ειναι το προβλημα ? Μάλλον οτι δεν διάβασες λέξη που είπα!
Τί ανακατεύεσε εδώ; Σου απήυθηνα καμμία μομφή; Σέ κατηγόρησα γιά τίποτα; Συνέκρινα τα γραφόμενά σου με Χιτλερική προπαγάνδα;
Αντιθέτως, στην μία συζήτηση που έχουμε συνεβρεθεί άλλου, σε βρήκα δίκαιο και τίμιο συνομιλητή, αν και για συγκεκριμένους λόγους (που τους ξέρεις) διαφωνώ με τις απόψεις σου.
Επίσης, σε εκείνη την συζήτηση, ξέρεις πολύ καλά οτι ούτε Εβραίο ούτε Μωαμεθανό έχω αναφέρει, γιατί δεν έχουν καμμία σχέση με το θέμα.
Τί μυγιάζεσαι λοιπόν; Αυτή η υπόθεση είναι μεταξύ εμού και κάποιων άλλων που ήδη έχω ονομάσει.
Δεν συμπεριλαμβάνεσε στον αριθμό τους - εκτος αν κι εσύ πιστεύεις οτι το "Εβραϊκό" (δηλαδή όποιο πνεύμα πιστευει οτι ο Ανθρωπος μετέχει στο Αιώνιο) και το "Ελληνικό" πνεύμα είναι Αιώνιοι Αντίπαλοι.
Μια που φαίνεται οτι ο Schwabe κόπιασε να φανεί κατα δώθε (και σ'αυτό τουλάχιστον τον συγχαίρω, γιατί έλεγα οτι θα με απέφευγε σαν ο διάολος το λιβάνι), παρακολούθα λίγο πρώτα τη συζήτηση, και μετά έλα πες μου....
Φιλικά
K
quote:
1η ερώτηση
Και η χειρότερη θρησκεία που πρεσβεύει το μίσος προς τους άλλους είναι η θρησκεία της παλαιάς διαθήκης, δεν είναι; .....
Ξέρεις καμιά χειρότερη;
2η ερώτηση
Αλλά από πού κι ως πού η θρησκεία των Παπούα βρέθηκε ανάμεσα στις έγκυρες πνευματικές θέσεις ή θρησκείες που λες;
Μέ μπέρδεψες, Ελεύθερε.
Τί μου ζήτησες; Να σου πώ χειρότερη θρησκεία, ή καλύτερη;
Είχα την εντύπωση οτι μου ζήτησες χειρότερη. Σου ανέφερα τρείς!
Ή κάνεις τόσον καιρό κακές παρέες που άρχισες και εσύ να μου απαντάς αλλά αντ'άλλων;
quote:
Και που κάποτε θυμώνω που δεν είχα το θάρρος να τα βροντήξω όλα χάμω και να ζήσω παρόμοια με τον Διογένη.
Μη μου το χαλάς λοιπόν.
Κάτι ευαισθυσίες που έχεις, Ελεύθερε...
Μη θύμώνεις, η Βούληση σου είναι αυτη...
Φιλικα
Κ
Μόνη απογοήτευση οτι δεν απομακρύνθηκες λίγο από το γνωστό σου τροπάριο, νά, ούτε έτσι για τα μάτια του κόσμου:
(Απο το σχέδιο για ένα ταμαγκότσι-σβάμπε)
- Ξεκινήστε πάντα με μία κριτική κάποιου κακώς κείμενου μέσα στην εκκλησία.
Ξέρουμε όλοι τί φιδάκια υπήρχαν (και υπάρχουν ακόμα) μέσα στην εκκλησία. Τό θέμα εδώ είναι ποιοί [ι]άλλοι[/ι] που κάνουν τις Παναγίες είναι και αυτοί Ναζάκια και φιδάκια...
Αφού λοιπόν είσαι τόσο υπέρ της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ενημέρωσέ με αν τα 7 σημεία από τις «Θρησκευτικές Νοοτροπίες» του Gunther πού έθεσα στην πρώτη μου επικόλληση και που μοιάζουν σαν κατα λέξη απόψεις σου (αυτά που είναι γραμμένα πράσινα), τα αντέγραψες από τον Gunther, αλλάζοντας την λέξη "ΙΕ" σε "Έλληνες", ή πρόκειται για θαυματουργή σύμπτωση;
- Εντος 10 δευτερολέπτων, αλλάξτε έξυπνα τροπάριο, και αντί να απευθύνεστε πια στο αρχικό "προβλημα", βάλτε τα με τον Χριστιανισμό, τον οπίο πρέπει όπωσδηποτε να αποκαλέσετε Γιαχβεδισμό.
Ξέρουμε τί έγινε από το 325 μχ. και μετά, ευχαριστώ, πήραμε...
Υποθέτω λοιπόν οτι δεν έχεις πρόβλημα με την Χριστιανική ΠΙΣΤΗ τα προηγούμενα 325 χρόνια.
Ξέρεις, τότε που οι Χριστιανοί ήταν η σταρ ατραξιόν μαζι με τα λιοντάρια στα τσίρκα των "12-θεϊστών Φιλοσόφων".
Α, ναι, συγνώμη σε μπέρδεψα μια στιγμη με το steelspring που μας λέει οτι η ΠΙΣΤΗ δεν έχει καμμία σχέση με το ΠΝΕΥΜΑ...
Τώρα σε παρακαλώ ενημέρωσέ με:
Σε τί αντιτίθεσε; Στο οργανωμένο κακό και την συμφορά του κράτους και της εκκλησίας, ή στην απλή πίστη στην διδαχή του Χριστού, που διατήρσε (κουτσά ή στραβά) ο απλός Χριστιανός;
- Με βάση τον προσωπικό Θεό, βάλτε τα με όλες τις θρησκείες του κόσμου, και με κάθε άποψη περι ψυχής.
quote:Βρε τί μας λες; Κάνε μας και λιγάκι ...μμμ.
Ο ταχύτατα διογκούμενος Βυζαντινισμός βυθιζόταν με εμπάθεια στο φοβερό βόθρο του εξ ανατολών δόγματος.
Λοιπόν κε. Ενημερωτά, ποιό είναι αυτό το φοβερό "έξ ανατολών" δόγμα; Και ποιός ο βόθρος του;
- Όταν αντιδράσει ο συνομιλητής, προσποιηθείτε οτι δεν τα βάλατε με καμμία (άλλη θρησκεία), τις αγαπάτε όλες εκτός του Γιαχβεδισμού.
Κε. Ενημερωτά: Ξεκαθαρίστε παρακαλώ τις θέσεις απέναντι στους "αντιφρονούντες". Απαλλάσωνται των κατηγοριών σας; Νεστοριανοί, Αρειανοί, Μονοφυσίτες κ.α. ήταν ελεύθεροι απο το φοβερό "έξ ανατολών" δόγμα;
Καί εδώ που τα λέμε κε. Ενημερωτά ξεκαθαρίστε και την θέση σας απέναντι στους Μωαμεθανούς, που πολλάκις μας τους έχετε παρουσιάσει ως σωτήρες του Ελληνικού πνεύματος.
Τό Ισλάμ δεν είναι γενιά του Αβραάμ; Ελεύθεροι και αυτοί του φοβερού "έξ ανατολών" δόγματος; Πώς κι έτσι;
=============
quote:Την καλαίσθητη ρητορική, Schwabe, ούτε στον ύπνο σου δεν την έχεις δεί. Η μονολιθική προσέγγιση σου είναι αντάξια ενος Σαούλ. Δεν είναι τυχαίο που κάνεις οτι τον έχεις άχτι.
Η καλαίσθητη ρητορική που δίδαξαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα ξεπέσει πλέον στο επίπεδο μιας τεχνικής διδασκαλίας του πατερικού λόγου.
quote:Είναι.
Αν για σένα είναι ναζιστικές θεωρίες και πράσινα άλογα όλα αυτά,
quote:Δεν είναι.
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ
Στο κάτω-κάτω το γράφω ξέρεις που.
Εξω απο αυτό το τοπικ, μη μου μιλάς και δε θα σου μιλάω.
Διαπίστωση μου είναι, και ασκώ το ίδιο δικαίωμα "ενημέρωσης" που ασπάζεσε κι εσύ.
Όταν δεν βαριέμαι, φυσικά...
Κατα τα άλλα είναι πρόβλημα του esoterica.gr, και του admin, που κάτι προσπαθεί να δημιουργήσει εδώ.
quote:ΑΜΗΝ
. Ο καθένας λέει αυτό που νομίζει και οι αναγνώστες έχουν την ικανότητα να κρίνουνε και να σχολιάσουνε. Απλό είναι.
Κ
ΥΓ. Για τους Κυνικούς λέγε ο'τι θες. Όσο το χειρότερο, τόσο το καλύτερο. Απ' του λόγου σου, σαν κοπλιμέντο εκλαμβάνεται.
Για τον Σωκράτη καλά θα εκάνες να μίλαγες πιο λίγο. Κατά καιρούς μας τον έχεις βγάλει γερο-κουρκούτη, που τα μπέρδεψε στα γεράματά του και υπέκυψε στο φοβερό "έξ ανατολών" δόγμα. Την δε καταδίκη του από την Αθηναϊκή δημοκρατία σαν collateral damages. Ούτε το Ιράκ να ήταν. Ή τα ξέχασες αυτά;
γεια σου ρε μπαγάσα, με έκανες να γελάσω! Και αυτό, sorry δηλαδή, δεν θα πρέπει οπωσδήποτε να’ναι και κακό…..
Στο ζουμί όμως.
Λες:
«Αφού λοιπόν είσαι τόσο υπέρ της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ενημέρωσέ με αν τα 7 σημεία από τις «Θρησκευτικές Νοοτροπίες» του Gunther πού έθεσα στην πρώτη μου επικόλληση και που μοιάζουν σαν κατα λέξη απόψεις σου (αυτά που είναι γραμμένα πράσινα), τα αντέγραψες από τον Gunther, αλλάζοντας την λέξη "ΙΕ" σε "Έλληνες", ή πρόκειται για θαυματουργή σύμπτωση;»
Σε βεβαιώ φίλτατε πως δεν κόπτομαι για τη διαβουκόληση ΚΑΝΕΝΟΣ, και τον κύριο Gunther τον ακούω για πρώτη φορά μέσω του….διαγγέλματος σου!
ALLES KLAR MEIN LIEBER?
Επομένως, δεν πρόκειται να σε ακολουθήσω ούτε στα «7 σημεία» που έχεις φάει το κόλλημα αλλά ούτε και στη στείρα τακτική που προσπαθείς να βαφτίσεις ως «συνομωσία» και δήθεν αποκαλυπτικό διάλογο. Είναι αστεία αυτά με τα οποία ασχολείσαι.
Γράφω και σχολιάζω ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ, και δεν τα έχω με κανέναν θρησκευόμενο άνθρωπο, απ’όπου και εάν προέρχεται, αλλά με τα συστήματα εξουσίας που ντύθηκαν με τον μανδύα του ιερατείου και της ψευδεπίγραφης ιεροπρέπειας. Και δεν χαρίζομαι ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΙΕΡΑΤΕΙΟ φίλτατε.
Λες:
«Σε τί αντιτίθεσε; Στο οργανωμένο κακό και την συμφορά του κράτους και της εκκλησίας, ή στην απλή πίστη στην διδαχή του Χριστού, που διατήρσε (κουτσά ή στραβά) ο απλός Χριστιανός;»
Εναντιώνομαι με τους διαδόχους του καισαροπαπισμού που κάθισαν σαν καρκίνωμα στη πλάτη του κοσμάκη. Εναντιώνομαι στον «χριστιανισμό» του Παυλισμού των Ρωμαίων, διότι όση σχέση έχει ο Μαρξ με τον μαρξισμό έχει και ο επαναστάτης Ιησούς με τον χριστιανισμό!
Όσον αφορά δε τον επαναστάτη Ιησού (και όσο μπορεί κάποιος να τον διακρίνει..) και τις διαφοροποιήσεις από το μόρφωμα του ευαγγελισμού της Κωνσταντίνειας χριστολογίας, ρίξε μια ματιά στο θέμα που επανέφερα (ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ vs ΠΑΥΛΟΣ) για να καταλάβεις πως κάνεις σφάλμα μέγα.
Και που’σαι, για να μην ξεχνιέσαι, μιλάω για τον επαναστάτη Ιησού ΚΑΙ ΟΧΙ για τα μυθεύματα και τους παραλογισμούς των «ενσαρκωμένων και προσωπικών θεών» ή τις τραγελαφικές νεκραναστάσεις μετά…….γευμάτων και κρασιού!
Λες:
«Καί εδώ που τα λέμε κε. Ενημερωτά ξεκαθαρίστε και την θέση σας απέναντι στους Μωαμεθανούς, που πολλάκις μας τους έχετε παρουσιάσει ως σωτήρες του Ελληνικού πνεύματος.»
Τους έχω παρουσιάσει ως…«σωτήρες»? Σοβαρέψου……….
Λες:
«Την καλαίσθητη ρητορική, Schwabe, ούτε στον ύπνο σου δεν την έχεις δεί. Η μονολιθική προσέγγιση σου είναι αντάξια ενος Σαούλ. Δεν είναι τυχαίο που κάνεις οτι τον έχεις άχτι.»
Εάν κρίνω από το ύφος και τον πλούτο των σκέψεων σου αγαπητέ, ε καλύτερα με τα λίγα που ξέρω ο άμοιρος παρά με τα όσα έχει προσπεράσει η αφεντιά σου! Verstanden?
Όσον αφορά τώρα τα περί Σωκράτη, Κυνικών και τα σχετικά, ας έχουμε στο νου μας ότι δεν είναι πάντοτε όλα τα πράγματα μαύρο-άσπρο. Μπορεί να αποδέχομαι π.χ. την υποκριτική ικανότητα των συντελεστών ενός θεάτρου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και το κάθε τελικό αποτέλεσμα με βρίσκει σύμφωνο. Το ένα δεν αναιρεί απαραίτητα το άλλο. So weit so gut?
Καλά θα κάνεις φίλτατε να βγεις απ’το αυτιστικό πέπλο που καλύπτεσαι και να αντιμετωπίσεις τον κόσμο ΩΣ ΕΧΕΙ. Η κίνηση του «συνωμοτισμού» που φαντασιώνεις είναι ένα πολύ παλαιότερο γεγονός.
Από τον 13ο αιώνα έχει αρχίσει στη δύση μια στροφή προς την ανθρωποκεντρική θεώρηση των Ελλήνων. Ο Καρτεσιανισμός εξηγούσε ήδη από την εποχή του την ανάγκη αποχριστιανοποίησης.
Ο Νίτσε είχε αναγγείλει μέσα από τα βιβλία του ένα πράγμα μεγάλης σπουδαιότητας για τον επόμενο αιώνα: τον «θάνατο του χριστιανικού Θεού».
Το (αρρωστημένο) σκεπτικό σου δεν είναι κάτι το καινούργιο: ο Νίτσε και ο Χαϊντεγκερ, που εξύμνησαν τους Προσωκρατικούς, κατηγορήθηκαν και τότε για πνευματική συγγένεια με το Ναζισμό.
Και εάν σπαταλήσουμε λίγο χρόνο ακόμα στα μυθεύματα σου, θα βρούμε τα αντίστοιχα «7 σημεία» των τότε Κυνικών του λόγου σου.
Αϊντε, αϊντε Kynikos, εάν φαντάζεσαι καημένε πως έχεις «καυτηριάσει» ή «εντοπίσει» μια «συνωμοσία»………ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟ’ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΙΝ!
Ακομψη η παρατηρηση σου ,διαβαζω τα γραφομενα σου για αυτο και εκανα αυτο το σχολιο.
Ιδού πέδίον δόξης λαμπρόν!
Παρουσίασε εσύ με απτές αποδείξεις τις πηγές που ξέρεις (Παπούα, Gunther που ούτε εγώ τον ξανάκουσα, θρησκεία Λευκού Εθνικισμού, ψευτο-θρησκεία της "Αρχαιολατρείας"). Εγώ θα σου παρουσιάσω τη θρησκεία της παλαιάς διαθήκης και τις απογόνους αυτής, και ίσως βρεθούν και κάποιοι άλλοι να παρουσιάσουν τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία των Εβραίων σιωνιστών και λοιπών πρώκτων όπως τους λές
Ας ενώσουμε τις δυνάμεις και τις γνώσεις μας, για να ξεσκεπάσουμε την πάσα τέτοια πηγή. Τι λες; Είσαι μέσα;
Πάντως εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι η μεγαλύτερη πηγή μισαλλοδοξίας είναι η παλαιά διαθήκη. Αυτό γιατί εκατοντάδες εκατομύρια ανθρώπων γαλουχούνται απ αυτήν από τα γεννοφάσκια τους, ενώ τους Παπούα, τον Gunther και τους υπόλοιπους δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους.
Λοιπόν κοπιάστε όλοι οι ενάντιοι στη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό και καταθέστε τη γνώση και εμπειρία σας. Όλοι θα μάθουμε απ' όλους!
Αν θες Κυνικέ, θα σε παρακαλούσα να μας ενημερώσεις γι αυτό τον Gunther. Το άτομο, την ιδεολογία και τις επιδιώξεις του δηλαδή.
Ελεύθερος
Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός; ![]()
Άκομψο είναι καμμιά φορά το στυλ μου. Αν "συνομιλείς" μαζί μου σε αυτό το τοπικ, θα το συνηθήσεις.
Αν διαβάζεις τα γραφόμενά μου, ΤΙ σε έκανε να νομίζεις οτι συμπεριέλαβα και εσένα στα σχόλιά μου;;
Λέω αλήθεια, και τους "συμπολεμιστές" μου (μιά που είσαι και εσύ της σχολής της άκομψης έκφρασης) γενικά τους γνωρίζω αμέσως.
quote:Λαμπρή ιδέα! Ας ξεκινήσουμε απ΄τον ανθρώπινο νου.
γιατί να μη βρούμε μαζί τις πηγές από όπου εκπορεύονται και διαδίδονται τέτοιες αποτρόπαιες ιδεολογίες; Ιδού πέδίον δόξης λαμπρόν!
quote:Δεν είσαι με τα καλά σου Ελεύθερε!! Δεν με άκουσες πού είπα οτι δεν θα ασχοληθώ άλλο με τους μπουρδο-Ναζισμους; Ναι, για λίγο καιρό το έψαξα το θέμα, από περιέργια. Η περιέργιά μου ικανοποιήθηκε. Να εντρυφήσω περισσότερο θα ήταν απλή σπατάλη χρόνου...
Παρουσίασε εσύ με απτές αποδείξεις τις πηγές που ξέρεις (Παπούα, Gunther που ούτε εγώ τον ξανάκουσα, θρησκεία Λευκού Εθνικισμού, ψευτο-θρησκεία της "Αρχαιολατρείας").
Συν τοις άλλοις, ξέρεις, θέλει και γερό στομάχι... Εγώ δεν συχαίνομαι εύκολα (το κατά φύσιν, θυμάσε;), αλλά ομολογώ οτι η ικανοποίηση της περιέργιας μου, μου άφησε μια κάπως απροσδόκητη ναυτία.
Μιά ευαίσθητη ψυχούλα σαν εσένα θα πάθαινε κλονισμό, ρε παιδί μου.
quote:Την ΠΔ την έχω ακουστά. Με ελάχιστες λαμπρές εξαιρέσεις, είναι το πιο βαρετό βιβλίο του κόσμου, και συμπεριλαμβάνω και τον κατάλογο του ΟΤΕ. ΘΡΗΣΚΕΙΑ που να έχει την ΠΔ στο επίκεντρο της, δεν ξέρω καμμία. Ξαναέλεγξε τις πηγές σου, αν θες. Με την ΠΔ, πάντως, δεν ασχολούμαι πια, sorry.
Εγώ θα σου παρουσιάσω τη θρησκεία της παλαιάς διαθήκης
quote:Όχι όπως τους λέω εγώ, "Ελεύθερε", όπως τους λένε οι λαμπρές, απελευθερωμένες διάνοιες της Αρχαίας Λατρείας.
τη μισαλλοδοξία των Εβραίων σιωνιστών και λοιπών πρώκτων όπως τους λές.
Η συγκεκριμμένη έκφραση είναι quote από μια φιλενάδα του φόρουμ που ονομάζει τον εαυτό της "Μεγίστη Ελλάς". Είπα - κανε αναζήτηση με αυτους τους όρους... πολύ απρόσεκτη η ανάγνωση σου τελευταία, μπας και έχεις ανοίξει κανα μπουκαλάκι τσίπουρο;
quote:Όχι, φίλε μου. Η μεγαλύτερη πηγή της μισαλλοδοξίας είναι ο ανθρώπινος νους. Δεν έχει ανάγκη την ΠΔ. Δόξα το Θεό, υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια μισαλλόδοξων ανθρώπων σήμερα, που ούτε την έχουν έχουν ακουστά.
Πάντως εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι η μεγαλύτερη πηγή μισαλλοδοξίας είναι η παλαιά διαθήκη.
Τον Gunther, η μάνα του ίσως να μήν τον ξέρει, ο πατέρας του ακόμα λιγότερο, αλλά το Γ' Ραιχ όλο τον ήξερε καλά. (Όπως τελευταία και οι επίδοξοι διάδοχοί του)
Άν θες, πάντως, να συζητήσουμε για τη μισαλλοδοξία/ρατσισμό στις ΡΙΖΕΣ τους, δηλαδή εκεί που γαντζώνει η διαστρέβλωση οποιασδήποτε θρησκείας/φιλοσοφίας - θες Ιουδαϊσμού, θες Χριστιανισμού, θες Βουδδισμού, θες Αρχαιολατρείας, θες Θετικισμού, ο'τι και να θες τέλος πάντων, τότε θα θεωρήσω αυτό το τοπικ άξιο συνέχειας πέραν της μιας απάντησης που οφείλω στον schwabe.
K