ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΖΩ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ....... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΖΩ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ....... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

cat28 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
catΜέλος
05/11/2003, 16:59:28
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν είσαστε προορισμένοι για την σωστή εποχή?

Σας ρωτήσανε αν θέλατε να γεννηθείτε σε αυτή την τόσο πεζή εποχή ?

Ας ονειρευτούμε λοιπόν, και ας κάνουμε ένα μεγάλο ταξίδι στους αιώνες………..
Κλείστε τα μάτια ……..και τοποθετήστε τον εαυτό σας στην εποχή που θα θέλατε να ζείτε………είναι ωραίο να ονειρεύεται κανείς , μην το ξεχάσουμε και αυτό !!

Ας αρχίσω εγώ…..

Αρχαία Ελλάδα …….
σκέφτεστε τίποτα καλύτερο, από το υπέροχο κλίμα, τα υπέροχα κτίρια, τις ευωδιές, το σταφύλι, ο λαός στης αγορές, η Ακρόπολη βαμμένη με τα χρώματα της γης, όλο το μεγαλείο ….των αγαλμάτων, οι φιλόσοφοι στην πλάκα να μαγεύουν το πλήθος με της συζητήσεις τους, χωρίς κίνηση, αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά …μόνο κάρα, άλογα, και άλλα ακίνδυνα μέσα. Κάθε φορά που διαβάζω ένα βιβλίο που εξυμνεί την αρχαία Ελλάδα , κλείνω τα μάτια και ονειρεύομαι ότι σε όλο αυτό το παραδεισένιο σκηνικό συμμετέχω και εγώ.

Αν είχα λοιπόν μια μηχανή του χρόνου, το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να επισκεφτώ αυτόν τον υπέροχα φιλοσοφημένο αιώνα !!!

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"

YHVHΜέλος
05/11/2003, 17:08:10
Αυτό το λέμε πολλοί από εμάς.
Αλλά όπως είπε ΝΟΜΙΖΩ ο Βούδας, δεν είμαι σίγουρος,
Το φως των άστρων φαινεται μόνο τη νύχτα

Οι κάτοικοι της Αθήνας τότε μπορεί να μην ένιωθαν όπως λες, αν και μάλλον εμείς ξέροντας τί θα επακολουθούσε θα το ευχαριστιόμασταν!

Solve et Coagula
MasvidalΜέλος
05/11/2003, 19:33:52
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΥΤΟ.
ΜΑΛΛΟΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΟΝΤΩΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ.
ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ (ΙΣΩΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ.ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ).
ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ?
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΡΙΩΝΕΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ?
ΝΑΙ ! ΟΝΤΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ (ή ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΓΕΝΝΗΣΑΝ) ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ....

ΝΕΡΩΝΑΣΝέο Μέλος
06/11/2003, 00:07:06
ΚΑΤ' ΑΡΧΕΙΝ ΖΗΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΑΝ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΧΑΛΑΣΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑ Τ΄ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟ TOPIC ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΣΑΣ.ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΟΝΙΜΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΑΙ, ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΑΥΤΗ Η ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ...ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΠΙΑ Η ΕΠΙΚΡΑΤΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΖΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΚΥΝΙΚΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ... ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ,ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΜΕΝΟΥ, ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ...

ΤΟ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΑΛΙΕΣ, ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ.ΟΛΟΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ...ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗ ΦΥΓΗ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ, ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ.ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΞΗΣ:
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ Η ΖΩΗ ΑΠΟΚΤΑ ΝΟΗΜΑ.ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ,ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ...

WarfaceΜέλος
06/11/2003, 01:04:55
ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΝΑ ΖΩ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΣΟΥΜΕΡΙΩΝ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΝΙΩΘΩ ΕΝΑ ΔΕΟΣ (ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΒΕΒΑΙΑ)

beyondΜέλος
06/11/2003, 01:11:27
XMM,ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ..ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΚΜΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ..
ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ? ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΙΧΝΑ ΤΑ ΓΚΑΖΙΑ ΜΟΥ :)
ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΕ ΕΠΙΑΝΕ ΚΑΝΑΣ ΠΟΝΟΔΟΝΤΟΣ ,ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ?
ΚΑΙ ΑΝ ΚΡΥΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΘΑΙΝΑ ΜΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΧΑ ΣΩΣΤΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ?
ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΤΟΣΟ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ..ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΕΝΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ?
ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΓΝΩΣΗ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ?
ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ?
Ε,ΘΑ ΖΗΛΕΥΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ,ΤΙ ΛΕΤΕ ?

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

Darkangel_78Μέλος
06/11/2003, 01:15:13
...Ωραίο το θέμα φίλη cat,αλλά ερωτώ και διερωτώμαι:
Μήπως υπήρχε ΛΟΓΟΣ που γεννήθηκε ο καθένας στη συγκεκριμένη εποχή?
Μήπως ήταν γραφτό να συναντηθούμε όλοι εδώ,στο ESOTERICA.gr?
Συγχωρέστε με,αλλά δε πιστεύω πια στις συμπτώσεις...

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

endoramaΜέλος
06/11/2003, 02:00:17
quote:
ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΟΝΙΜΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΑΙ, ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΑΥΤΗ Η ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ

σκεφτειται και κατι αλλο σε χιλια χρονια καποιοι θα σκεφτονται το ιδιο και θα ηθελαν να ζησουν στην εποχη μας αυτο σημαινει οτι ζουμε στην καλυτερη εποχη? δεν νομιζω

η καθε εποχη εχει και τα δικα της προβληματα εγω θα ηθελα να ζω στον μεσαιωνα για να ζησω απο κοντα πολλους μυθους και γεγονοτα αλλα μετα σκεφτομαι οτι θα με εκαιγαν σαν αιρετικο επειδη σκαλισα την μυτη μου μπροστα στην εκκλησια ή θα πεθαινα απο μια απλη αρρωστια ή θα πεθαινα απο πανουκλα ή θα με σκοτωναν και θα μου εκαιγαν το σπιτι επειδη δεν πληρωσα τους φορους "εκεινη την εποχη δεν υπηρχε η επιστροφη φορου και φυσικα επαιρναν οσα ηθελαν δεν υπολογιζαν το εισοδημα σου" ή θα με αφοριζαν γιατι δεν αγορασα συγχωροχαρτι ή θα με κατηγορουσαν για μαγο επειδη χαιδεψα μια μαυρη γατα και θα με εκαιγαν και γενικα θα με σκοτωναν ή θα πεθαινα απο μια αρρωστια γιατι η αφαιμαξη δεν θεραπευει την σκωληκοειδιτιδα

δεν λεω ωραιες οι παλιες εποχες αλλα πολυ δυσκολες μπορει και πιο δυσκολες απο την εποχη μας βεβαια τα ειπα λιγο υπερβολικα ομως πανω κατω ηταν δυσκολα ασε που θεριζε και η τερηδονα

και η αρχαια ελλαδα δεν λεω ωραια θα ηταν να ζουσα τοτε ομως μια οι περσες μια εμφυλιες διαμαχες με ενα σπαθι και μια ασπιδα θα ημουν και θα ετρεχα γυρω γυρω που καιρος να μιλησω με τον πλατωνα? ασε που μπορει να ημουν και δουλος τι τα θελετε?

quote:
Μήπως υπήρχε ΛΟΓΟΣ που γεννήθηκε ο καθένας στη συγκεκριμένη εποχή?

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

sailorΝέο Μέλος
10/11/2003, 13:34:00
Εγώ θα προτιμούσα να ζήσω σε οποιαδήποτε άλλη εποχή, φτάνει να μην είχε τηλεόραση και Η/Υ. Κι ας ήταν και στο μέλλον.

endoramaΜέλος
11/11/2003, 01:55:21
quote:
Εγώ θα προτιμούσα να ζήσω σε οποιαδήποτε άλλη εποχή, φτάνει να μην είχε τηλεόραση και Η/Υ. Κι ας ήταν και στο μέλλον.
στο μελλον φιλε sailor θα ειμαστε Η/Υ που θα βλεπουν tv χωρις υπολογιστες ομως τωρα δεν θα μπορουσαμε να επικοινωνησουμε ολοι μαζι με σκοπο την ανταλλαγη αποψεων σωστα? αυτη ειναι η μικρη μας διαφορα με τα tv victims

from us

George_13Μέλος
11/11/2003, 09:29:43
quote:
ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ? ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΙΧΝΑ ΤΑ ΓΚΑΖΙΑ ΜΟΥ :)
ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΕ ΕΠΙΑΝΕ ΚΑΝΑΣ ΠΟΝΟΔΟΝΤΟΣ ,ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ?
ΚΑΙ ΑΝ ΚΡΥΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΘΑΙΝΑ ΜΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΧΑ ΣΩΣΤΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ?
ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΤΟΣΟ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ..ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΕΝΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ?
ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΓΝΩΣΗ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ?
ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ?
Ε,ΘΑ ΖΗΛΕΥΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ,ΤΙ ΛΕΤΕ ?

Αυτο πιστευω και εγω. Την τεχνολογια μπορουμε να την χρησιμοποιουμε για να ικανοποιησουμε καποιες αναγκες μας( οπως ανταλλαγη αποψεων στο esoterica και πολλα αλλα ακομη πιο σοβαρα).Βεβαια απο οτι φαινεται οι περισσοτεροι ανθρωποι εχουν γινει θυματα της τεχνολογιας.Πιστευω οτι θα δυσκολευομασταν αφανταστα να ζησουμε σε εκεινες τις εποχες οπως ζουμε τωρα. Παντως ενα ταξιδακι δεν θα εβλαπτε

WHO DARES... WINS!

endoramaΜέλος
11/11/2003, 15:20:46
quote:
Παντως ενα ταξιδακι δεν θα εβλαπτε
καλα τα λες φιλε μου μια μονοημερη δεν θα στραβωνε κανεναν υποθετω.
μια μερουλα εξω απο τα τειχη της τροιας για παραδειγμα ή να δω τον Μεγα Αλεξανδρο να λυνει τον γορδιο δεσμο δεν θα με χαλαγε καθολου.

from us

eViLΜέλος
12/11/2003, 01:11:34
Εγω ξερω οτι οτιδηποτε γινεται για καποιο σκοπο...Τιποτα δεν ειναι τυχαιο...

Χαιρετω...eViL one

Edited by - eViL on 12/11/2003 01:32:01

ROGGΜέλος
12/11/2003, 19:35:08
Ωραία είναι τα όνειρα και να φανταζόμαστε τη ζωή σε άλλες εποχές...
Για να είμαστε, όμως εδώ, σημαίνει ότι μάλλον για τούτην εδώ προοριστήκαμε, με την τεχνολογία της, τα κομπιούτερ, το esoterica...

katiaΜέλος
12/11/2003, 19:52:29
ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΓΩ.

yunanΝέο Μέλος
13/11/2003, 11:46:04
Egw 8a h8elana eixa genh8ei to '60 na eimai 20arhs sta '80 na pigena stis disco kai sta piatadika. Ayth htan epoxh oxi h ksenerwth h dikia mas

1.61803398874989484820458683436564...

ΕΛΠΙΔΑΝέο Μέλος
13/11/2003, 18:16:16
quote:

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν είσαστε προορισμένοι για την σωστή εποχή?

Σας ρωτήσανε αν θέλατε να γεννηθείτε σε αυτή την τόσο πεζή εποχή ?

Ας ονειρευτούμε λοιπόν, και ας κάνουμε ένα μεγάλο ταξίδι στους αιώνες………..
Κλείστε τα μάτια ……..και τοποθετήστε τον εαυτό σας στην εποχή που θα θέλατε να ζείτε………είναι ωραίο να ονειρεύεται κανείς , μην το ξεχάσουμε και αυτό !!

Ας αρχίσω εγώ…..

Αρχαία Ελλάδα …….
σκέφτεστε τίποτα καλύτερο, από το υπέροχο κλίμα, τα υπέροχα κτίρια, τις ευωδιές, το σταφύλι, ο λαός στης αγορές, η Ακρόπολη βαμμένη με τα χρώματα της γης, όλο το μεγαλείο ….των αγαλμάτων, οι φιλόσοφοι στην πλάκα να μαγεύουν το πλήθος με της συζητήσεις τους, χωρίς κίνηση, αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά …μόνο κάρα, άλογα, και άλλα ακίνδυνα μέσα. Κάθε φορά που διαβάζω ένα βιβλίο που εξυμνεί την αρχαία Ελλάδα , κλείνω τα μάτια και ονειρεύομαι ότι σε όλο αυτό το παραδεισένιο σκηνικό συμμετέχω και εγώ.

Αν είχα λοιπόν μια μηχανή του χρόνου, το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να επισκεφτώ αυτόν τον υπέροχα φιλοσοφημένο αιώνα !!!

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΟΥΛΑ?

ΦΙΛΙΚΑ ΕΛΠΙΔΑ

catΜέλος
14/11/2003, 23:51:53
Σίγουρα θα μπορούσα να ημουν δούλα ....δεν θα ειχε ομως και μεγάλη διαφορά από τώρα ....και τώρα δούλα ειμαι!!!!! οπως ολοι μας!!!!

ΠολυδεύκηςΝέο Μέλος
15/11/2003, 20:37:31
Ίσως τελικά η εξέλιξη να μην μας έκανε τόσο καλό...

Ο ελεύθερος χρόνος του κάθε ανθρώπου περιορίζεται με κάθε γενιά εργαζομένων. Στην Μεγ. Βρετανία
και τις άλλες δυτικές χώρες δε, η αφαίμαξη του ελεύθερου χρόνου ξεκινάει από τα πανεπιστήμια.
Ολοι οι φοιτητές τρέχουμε συνέχεια... Δε λέω μαθαίνουμε πολλά αλλά δεν μένει σχεδόν καθόλου
ελεύθερος χρόνος για τον εαυτό σου.

Στο κάτω-κάτω έχουμε τα εργαλεία για να εξανθρωπίσουμε το εργασιακό (και μαθησιακό) περιβάλλον
και πλαίσιο περισσότερο αλλά δεν το κάνουμε.

Γιατί;

"Good night, you Princes of Maine, you Kings of New England..."

ΠολυδεύκηςΝέο Μέλος
15/11/2003, 20:38:30
Τελικά είμαστε πράγματι δούλοι...

"Good night, you Princes of Maine, you Kings of New England..."