ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Διαπιστώσεις...... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Διαπιστώσεις...... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

stopper31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
stopperΝέο Μέλος
18/02/2004, 20:20:19
Γεια σας….

Διαπιστώσεις-Γενικεύσεις για το Esoterica:

1.Οι άνθρωποι που γράφουν σε αυτό είναι στην πλειοψηφία τους, λογικά ανώριμοι-ανέτοιμοι να επεξεργαστούν πραγματικά δεδομένα, να εξάγουν συμπεράσματα.

2.Επιχειρείται η έμμεση παραγκώνιση ορισμένων ανθρώπων από κάποιους που έχουν σχετική εξουσία

3.Οι συντονιστές επιλέγονται με υποκειμενικά κριτήρια πράγμα που δεν διασφαλίζει την αμεροληψία στο χώρο

4.Ο χώρος χρησιμοποιείται πολλές φορές για προσωπικό όφελος

5.Η προσωπική άποψη ενός ανθρώπου συχνά υποβαθμίζεται όταν αυτή δεν είναι σύμφωνη με προσωπικές απόψεις παλαιών μελών ή των συντονιστών

6.Το κύρος, η ορθότητα, η τεκμηρίωση και η αποδοχή των απόψεων καθορίζεται από τα εξής κριτήρια: την ηλικία αυτού που το γράφει(αν είναι γνωστή), το επάγγελμα του, τις προσωπικές γνωριμίες με τους συντονιστές ή παλιά μέλη , αν η άποψη είναι επηρεασμένη από κάποιο βιβλίο το οποίο είναι γενικά αποδεκτό από στους προαναφερθέντες (όπως της Μπλαβάτσκυ) αλλά σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις από την ουσία της άποψης.

Πραγματικά πρόκειται για ένα χώρο πολύ εσωτερικό, τόσο εσωτερικό που στην ουσία περιορίζεται σε 5-6 ανθρώπους....οι οποίοι επιβάλλουν τις απόψεις τους....ή θέλουν να ακουστούν απεγνωσμένα αγνοώντας τις συνέπειες.
Πόσο esoterica είναι άραγε ;;

Όλοι οι παραπάνω καθιστούν επικίνδυνο το συγκεκριμένο site…

drumx13Μέλος
18/02/2004, 20:44:33
ποιος εισαι ρε φιλε που με ενα μυνημα τα καταλαβες ολα αυτα δηλαδη τοσα μελη που γραφουν χρονια εδω ειναι ηλιθιοι και εσυ εισαι ο εξυπνος
σωπα ρε μεγαλε

μηπως εισαι προκατηλημενος???

Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει

clearthoughtΜέλος
18/02/2004, 20:58:44
quote:

ποιος εισαι ρε φιλε που με ενα μυνημα τα καταλαβες ολα αυτα δηλαδη τοσα μελη που γραφουν χρονια εδω ειναι ηλιθιοι και εσυ εισαι ο εξυπνος
σωπα ρε μεγαλε

μηπως εισαι προκατηλημενος???

Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει

Χμ, παιζει και το αλλο ενδεχομενο...
Να ειναι παλιο μελος ( απογοητευμενος τωρα το γιατι μαλλον δεν προκειται να μας το εξηγησει), και λογω αποκριων..ειπε να μεταμφιεστει....
Αντε βρε...καλες αποκριες να εχουμε....
Eγω σκεφτομαι να ντυθω ... non-stopper

"ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ"
OPEN YOUR MIND AND THINK CLEAR!

george1989Νέο Μέλος
18/02/2004, 22:10:32
Ειναι προσωπικο του καθενος να γραφει τα θεμματα που τον απασχλολουν εδω γι'αυτο ειναι το θεμα εαν καοιος θεωρει τον ευατο του πολυ εξυπνο για να ειναι στο ιδιο site με νεους και απειρους τοτε ξεχναει οτι ουτε και αυτος γεννηθηκε και τα ηξερε ολα
Δεν πειραζει..οτι πιστευει ο καθενας

(δοκιμασε την αυτοκριτικη βοηθαει!)

Darkangel_78Μέλος
18/02/2004, 22:35:08
Καλησπέρα σας!
Απορία πρώτη (προς τον/την φίλο/η stopper):
Αφιέρωσες το πρώτο σου μήνυμα για να κάνεις κριτική στα μέλη,τη στιγμή μάλιστα που ο/η ίδιος/ίδια δεν έχεις δώσει δείγματα γραφής. Μπορώ σε παρακαλώ να μάθω γιατί?

Απορία δεύτερη (προς τους υπόλοιπους συμμετέχοντες): ο/η φίλος/η stopper άνοιξε ένα θέμα για να κάνει μια διαπίστωση ή αλλιώς να εκφράσει τη γνώμη του/της.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του/της να το κάνει,ακόμα και αν οι υπόλοιποι διαφωνούν.Γιατί αμέσως τέτοια αντίδραση??
Μήπως είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί?Κάντε μια βόλτα στο Forum και θα καταλάβετε...

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

stopperΝέο Μέλος
19/02/2004, 00:13:23
Οποίος έχει οποιαδήποτε διαφωνία μπορεί να διαβάσει μερικά ή όλα τα topics και στη συνέχεια να διαπιστώσει με καθαρό μυαλό αν έχω δίκιο ή άδικο. Δεν διεκδικώ τίποτα-εκτός από την αποκατάσταση της αλήθειας, ούτε θεωρώ τον εαυτό μου εξυπνότερο από οποιονδήποτε, ούτε αναφέρθηκα σε έξυπνους και χαζούς(μόλις επιβεβαιώσατε το νούμερο 1) απλά θα επιβεβαιώνονται οι διαπιστώσεις μου σε κάθε επόμενη απάντηση.
Αν θέλετε θα δείτε μάλιστα ότι οι 4 πρώτες επιβεβαιώνονται ταυτόχρονα μόνο από ένα topic(εκτός των άλλων βέβαια), στο forum μύθος και θρησκεία……
Γιατί θα πρέπει κάποιος να δώσει δείγματα γραφής για να εκφραστεί σε σχέση με αυτούς που συμμετέχουν;; εσένα αυτό σε πείραξε;; ότι δεν έχω γράψει άλλο μήνυμα;;; τί διαφορά θα υπήρχε αν είχα γράψει 10000;;; (Μόλις επιβεβαίωσες το νούμερο 6-οσο αναφορά στην ουσία της άποψης)

19/02/2004, 00:47:32
Mα είναι απόλυτα λογικό σε έναν δικτυακό τόπο με τόσα μέλη που καθημερινά ανταλλάσουν απόψεις χωρίς καν να γνωρίζονται να δημιουργούνται και κάποια προβλήματα κατά την άποψή μου φυσιολογικά.
quote:
5.Η προσωπική άποψη ενός ανθρώπου συχνά υποβαθμίζεται όταν αυτή δεν είναι σύμφωνη με προσωπικές απόψεις παλαιών μελών ή των συντονιστών

Προσωπικά δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο.
Ίσα ίσα με καλοδέχτηκαν,όταν έγραφα τα πρώτα μηνύματά μου.
Αλλά μια στιγμή φίλε,γιατί τότε τόσα μέλη συνεχίζουν να γράφουν,και έχουν άλλη άποψη,από αυτή τη δική σου?
Δηλαδή τους βγάζουμε όλους ανώριμους έτσι ελαφρά τη καρδία,και χωρίς να τους ξέρουμε καθόλου?
quote:
6.Το κύρος, η ορθότητα, η τεκμηρίωση και η αποδοχή των απόψεων καθορίζεται από τα εξής κριτήρια: την ηλικία αυτού που το γράφει(αν είναι γνωστή), το επάγγελμα του, τις προσωπικές γνωριμίες με τους συντονιστές ή παλιά μέλη , αν η άποψη είναι επηρεασμένη από κάποιο βιβλίο το οποίο είναι γενικά αποδεκτό από στους προαναφερθέντες (όπως της Μπλαβάτσκυ) αλλά σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις από την ουσία της άποψης.

Αχου,εμένα να δεις με ξεχάσανε.Ούτε ηλικία μου ζήτησαν,ούτε αστυνομική ταυτότητα,ούτε ραντεβού προσωπικό για να με γνωρίζουν.
Αμ το βιογραφικό που το πας?
Λες να διαβάσουμε όλα τα θέματα.
Προσωπικά αυτό έκανα καθημερινά από την αρχή της λειτουργίας του.
Έγινα μέλος τον περασμένο Σεπτέμβρη,αφού είχα σχηματίσει άποψη!
Και άρχισα να συμμετέχω πριν από κάνα δίμηνο.
Δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι.Πίστεψέ με.
Αλλά προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν εδώ.Και τέτοια προβλήματα που αναφέρεις δεν είχα, ούτε κι έχω.

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

thothΙδρυτικό Μέλος
19/02/2004, 00:57:54
quote:
Δεν διεκδικώ τίποτα-εκτός από την αποκατάσταση της αλήθειας, ούτε θεωρώ τον εαυτό μου εξυπνότερο από οποιονδήποτε,

Με αυτό επιβεβαιώνεις ότι υπάρχει και σημείο 7.

7. Υπάρχουν μερικοί διάττοντες αστέρες που μόνο αυτοί καταλαβαίνουν το τι συμβαίνει στο forum και το αποκαλύπτουν στους υπόλοιπους κοιμισμένους και αποβλακωμένους, αλλά ταυτόχρονα λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι δεν το παίζουν πιο έξυπνοι από τους άλλους.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

stopperΝέο Μέλος
19/02/2004, 03:11:55
Ελευθερία, απλά επιβεβαιώνεις το 1, thoth επιβεβαιώνεις το 5, το 6 και το 1
Σας είπα ότι σχεδόν κάθε απάντηση θα επιβεβαιώνει τα παραπάνω...

clearthoughtΜέλος
19/02/2004, 03:28:59
Χμ...εσυ stopper μαλλον επιβεβαιωνεις το 4.
Θελεις να μας πεις τωρα και το πραγματικο σου οφελος?
Ελπιζω να απαντησεις...και οχι με γενικευσεις αυτη τη φορα..
αλλα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ!

Ευχαριστω...

"ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ"
OPEN YOUR MIND AND THINK CLEAR!

19/02/2004, 03:33:14
Να κάνω μια ερώτηση:
Εσυ stopper ανήκεις σε κάποιο απο τα παραπάνω;
αν όχι, και αν θες, μου το δικαιολογείς;
19/02/2004, 03:39:35
ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ......
quote:
5.Η προσωπική άποψη ενός ανθρώπου συχνά υποβαθμίζεται όταν αυτή δεν είναι σύμφωνη με προσωπικές απόψεις/
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ...ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΑΜΕΣΑ..ΣΕ "ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ"...
(ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕ ΥΠΟΒΙΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ...;)

ΕΙΡΗΝΗ

AUMSHANTIH...

Edited by - ΑΤΜΑ on 19/02/2004 03:43:13

stopperΝέο Μέλος
19/02/2004, 03:49:45
Clearthought , 1900 επιβεβαιώνετε το 1 και το 6 (για την ουσια)
Πόση σημασία έχει αν ανήκω ή όχι σε κάποιο από τα παραπάνω αν αυτές οι διαπιστώσεις ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;;;
Τις εξετάσατε για να δείτε αν ισχύουν;;
Και αν έχω προσωπικό όφελος ποιο είναι;;;
Αν ο μεγαλύτερος κλεφτής του κόσμου σου πει ότι το να κλέβεις δεν είναι σωστό, θα πιστέψεις ότι λέει ψέματα επειδή είναι κλεφτής και μπορεί να το λεει προς όφελός του;;;

stopperΝέο Μέλος
19/02/2004, 03:58:07
Συντοπίτισσα,
Η επικινδυνότητα όσων ανήκουν ειδικά στα 4,5,6 είναι φανερή. Αν όχι σκέψου και θα καταλάβεις...
Εσύ ειδικά που εις βάρος σου έχουν λειτουργήσει τα 2,3,4 θα πρέπει να είσαι περισσότερο επιφυλακτική και να μην επιβεβαιώνεις το 1...

Stavros_ΗΜέλος
19/02/2004, 04:20:53
Μπορεί να είμαστε μια ομάδα ανώριμων και ανισόρροπων που την βρήσκουμε ανταλλασοντας βλακείες εδώ μέσα

Εσύ αφού έχεις πειστεί οτι ισχύουν τα 1,2,3,4,5,6 γιατί σπαταλάς τον χρόνο σου γράφοντας σε αυτό το forum και δεν πάς σε κάποιο άλλο site που να σου κεντρίζει το ενδιαφέρον περισσότερο και να αφήσεις και εμάς στο σκοτάδι μας??

Και την ερώτηση δεν σου την κάνω ρητορικά, περιμένω μια απάντηση με ενδιαφέρον απο εσένα...

19/02/2004, 04:26:44
τελικα μαλλον ειναι γκαλοπ στα πλαισια των εκλογων
19/02/2004, 04:27:22
Εγώ αγαπητέ μια ερώτηση έκανα την οποία απέφυγες ν' απαντήσεις.

Τις διαπιστώσεις που κάνεις φιλε μου, τις έχουν ήδη κάνει πολλοι πριν απο σενα κι ακόμη περισσότερες, σωστές ή λάθος δεν εχει σημασία, γιατι συνήθως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Ακόμη, όλα αυτά που περιγράφεις συμβαίνουν σε μεγαλυτερη κλίμακα σ' όλο τον κόσμο και σ' όλους του τομείς της ζωής μας, και κάποια είναι ανθρώπινα και αναποφευκτα. Αρα τι είναι αυτο που καθιστα πιο επικινδυνο το esoterica απ' αυτό που ζούμε καθημερινά;
Αντιθέτως, εδω τουλάχιστον έχεις την επιλογή ν' απορρίψεις και ν' αποχωρήσεις.

Λαθος μέρος διάλεξες για να κινδυνολογήσεις αγαπητέ. Αυτη την ενέργεια σου βαλτην κάπου που θα πιάσει τόπο και θα χει και κάποιο νόημα, γιατι εδώ δε βλέπω να 'χει κάποιο νοημα αυτο που κάνεις.
π.χ. Η κατηγοριοποίηση της κάθε απάντησης!...

Seeking...Looking...
Listening...
Always moving on...

19/02/2004, 10:46:53
stopper καλοσήρθες στην παρέα μας!

επιστημονικά, αν θες, αυτό που κάνεις είναι ότι "γράφεις" τα συμπεράσματα μίας θέσης, ξεκινάς δηλαδή από τον επίλογο.

αλλιώς, οι 6 προτάσεις σου μπορούν να θεωρηθούν ως 6 υποθέσεις -
(ή επιχειρήματα), οπότε τοποθετούνται στον πρόλογο.

και στις 2 περιπτώσεις υπάρχει κάτι που λύπει (
το πώς έφτασες σε αυτά τα συμπεράσματα, ή πώς θα αποδειχτούν οι υποθέσεις σου).

σε κάθε περίπτωση είναι καλό, το ότι έχεις κάνει μία αρχή, και έχεις θέσει στον εαυτό σου κάποια θέματα.
θα σε συμβούλευα ο στόχος σου μέσα σε αυτή την περιπλάνηση στο φόρουμ να είναι με πραγματικά ερευνητική και αμερόληπτη διάθεση, να προσπαθήσεις να δεις κατά πόσον ισχύουν αυτά που παραθέτεις.

εμένα προσωπικά δε με πειράζει που τα λες, δικαίωμά σου είναι εξάλλου να λες ό,τι θες, και δικαίωμα δικό μου να διαβάζω, να πιστεύω, να μην πιστέυω, κλπ. κλπ.
αλλά αν θες να γίνει συζήτηση οφείλεις να προσκομίσεις επιχειρήματα, αλλιώς...

θα πάρεις αυτό που δίνεις
(δηλαδή προτάσεις -αφορισμούς- σαν και αυτές που παρουσιάζεις και τίποτε παραπάνω).

αν ο στόχος σου είναι καλοπροέρετος και ερευνητικός, τότε μπορεί και στο τέλος να ανακαλύψεις αν είχες δίκιο ή άδικο.

αν όχι, τότε απλά θα βρείς μπροστά σου μόνο αδικαιολόγητα "ναι" ή αδικαιολόγητα "όχι"...

νά σαι καλά!

Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^

19/02/2004, 12:30:25
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ stopper ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ.....

ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΟΒΑΡΕΣ....
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ..

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ....

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ.. ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΟΥ.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΕΔΩ ?????????
ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΠΑΛΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ???

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΕΒΑΙΑ....
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ.......

ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ clearthought

quote:
Χμ, παιζει και το αλλο ενδεχομενο...
Να ειναι παλιο μελος ( απογοητευμενος τωρα το γιατι μαλλον δεν προκειται να μας το εξηγησει), και λογω αποκριων..ειπε να μεταμφιεστει....

ΜΑΣΚΑΡΑΚΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

19/02/2004, 12:34:09
Μπορώ φίλε μας,να σου βρώ άλλες τόσες γενικεύσεις.
Αλλά όπως το λέει και η λέξη θα παραμείνουν γενικεύσεις και <τσουβάλιασμα>,Ξέρεις,όπως αυτό που κάνουν στις πατάτες.
Γιατί δεν τα ονόμασες συμπεράσματα που στο καθένα να υπάρχουν και οι ανάλογες παραπομπές από τις οποίες βγήκε αυτό το συμπέρασμα?
Θα μου πεις τώρα,ποιος να ψάξει...Προτιμάς μάλλον να είσαι ο αυθαίρετος και σκληρός κριτής των παντών,και μάλιστα χωρίς ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!
8η γενίκευση:Κάποια μέλη,ανοίγουν έτσι θέματα για να τροφοδοτούν τον αρρωστημένη εγωπάθειά τους.Κι εμείς (ΩΣ... ΑΝΩΡΙΜΟΙ)να ασχολούμαστε ακόμη...
<Μας φάγανε το γάιδαρο,μας ζητάνε και τα ρέστα>

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>