ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ramoglou60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
12/04/2004, 12:22:05
quote:
Ο Πατριαρχης οταν μπαινει στο ναο της αναστασεως ειναι ντυμενος με αμφια στα οποια μπορει εαν θελει να κρυψει οτιδηποτε.Αυτα τα αμφια τα ελεγχει κανεις?Εκτος και αν οταν ντυνεται ειναι μαζι του και 3,4 Ισραηλινοι φανταροι.Αμα γινεται αυτο και δεν το γνωριζω τοτε συγχωρα με για την αγνοια μου.
Τις λαμπαδες που φερνει μαζι του γιατι δεν τις παιρνει απο τον απλο κοσμο ετσι τυχαια οταν θα μπαινει μεσα στο ναο αλλα απο πριν εχει φερει δικης του επιλογης?

Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν!

Είναι δυνατόν μετά από 18 σελίδες να επαναλαμβάνουμε τα ίδια ερωτήματα;

Και καλά αυτό, είναι όμως επίσης προφανές ότι δεν έχετε πάει ούτε μία φορά να δείτε το φαινόμενο για το οποίο μιλάτε.

• και ο χώρος είναι σφραγισμένος από τους Ισραηλινούς
  • και ο Πατριάρχης δεν μπαίνει ντυμένος με άμφια στον Πανάγιο Τάφο (φοράει μόνο το λευκό στιχάριο) και του γίνεται έρευνα
  • και είναι αδύνατον να υπολογιστεί ο χρόνος που θα χρειαστεί ο Πατριάρχης για να φτάσει στον Πανάγιο Τάφο, γιατί γίνεται Ο ΧΑΜΟΣ

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Χριστός Ανέστη!!!
--------------------------------------------------------------------------------

Διονυσος Ανεστη
Βακχος Ανεστη
Οσιρις Ανεστη
Μυθρας Ανεστη
Αδωνις Ανεστη

Όποιος ανέστησε έστω και έναν απ' τους προαναφερόμενους, πρώτος τω λίθω βαλέτω...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

12/04/2004, 12:43:32
Καλημέρα σας, Χριστός Ανέστη.

quote:
Ο Θεός (πατέρας-κύριος κ.α.) θανατώνει το...Θεό (δηλαδή τον ίδιο του τον εαυτό υπό τη μορφή "υιου"..), ώστε να εξευμενιστεί....ο ίδιος ο Θεός!

Ο Θεός στέλνει τον ενσαρκωμένο λόγο του ( Υψηλή Οντότητα κλπ ), ο Υιός ( Υψηλή Οντότητα, διδάσκαλος, κλπ ) διαδίδει το λόγο και μαρτυρά με την σταύρωση του ΥΠΕΡ Θεού και Ανθρώπου. Ο Θεός αποδεικνύει τη δύναμη του Ανασταίνοντας τον Υιό του και καταδεικνύοντας ότι αφ’ ενός η δύναμη του δεν είναι συγκρίσιμη με τα ανθρώπινα μέτρα και σταθμά και αφ’ ετέρου την ΑΛΗΘΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ.

Τώρα μέσα σ’ όλα αυτά εσύ που είδες τον εξευμενισμό του Θεού εγώ δεν το κατάλαβα.
Βέβαια ούτε στο σχολείο δεν έχω ακούσει για εξευμενισμό του Θεού αλλά για ενσάρκωση του Λόγου και απόδειξη της Υπάρξεως.

Εξευμένιζαν άλλοι τους Θεούς όταν ήθελαν να κάνουν μια εκστρατεία και δε φύσαγαν άνεμοι και αν θυμάμαι καλά θυσίαζαν ακόμα και τα παιδιά τους, στο παραπέντε βέβαια την γλίτωνε το παιδάκι και δεν πήγαινε να κόψει ρόδα μυρωμένα.

Όταν όμως εγώ μιλάω για συνέχεια των παραδόσεων και των μύθων, όταν λέω πως τελικά ο Θεός είναι ένας, όταν μέσα από την έρευνα προσπαθώ να βρω τα κοινά και να αναλύσω το γιατί όλα αυτά είναι κοινά εσείς μου λέτε ότι ο Γιαχβέ κλπ κλπ, ότι ο Σαούλ κλπ κλπ, οι Ινδοί που πίνουν ούρα και άλλα όμορφα.

Έχω ρωτήσει κατ’ επανάληψη και δεν έχετε κάνει τον κόπο να μου απαντήσετε για ορισμένα πράγματα που αφορούν την Αρχαία Ελλάδα, αν θέλετε απαντήστε έστω και τώρα.

1) Ποιοι θανάτωσαν το Σωκράτη και γιατί.
2) Ποιοι θανάτωσαν τον Πυθαγόρα και γιατί.
3) Γιατί ο Θαλής ο Μιλήσιος το είχε ρίξει την «παλαβή» όταν ήθελε να περάσει τις διδαχές του και γιατί αγόρασε όλους τους ελαιώνες τις περιοχής του.
4) Γιατί ο Υιός Δίας σκότωσε τον Πατέρα του για να αναλάβει εκείνος αρχηγός και πρώτος Θεός. ( Ποιος μίλησε για αιμοσταγή θρησκεία ; )
5) Ποιο είναι το τελετουργικό λατρείας του δωδεκάθεου.
6) Ποιες ήταν οι Μαινάδες, τι λάτρευαν και πως εξαφανίσθηκαν ;
7) Γιατί ο Απόλλωνας σκότωσε τον Πύθωνα που φύλαγε το Μαντείο της Γαίας ;
8) Γιατί άλλαξε η Σίβυλλα με την Πυθία ;
9) Γιατί το Ιερατείο δεν έμεινε στην καθαρά λατρευτική και χρησμοδοτική του λειτουργία αλλά πήρε το μέρος των Πελοποννησίων εναντίων των Αθηνών.
10) Τι σημαίνει Δίας και τι Ζεύς και γιατί ο αρχηγός των Θεών είχε δύο ονόματα, μήπως τον κυνήγαγε η ΕΛ.ΑΣ. ;

Άντε λοιπόν να δω την «αίθρια σκέψη» να πλημμυρίζει με φως, διότι το αίθριο αυτό το λόγο ύπαρξης έχει.

Ελπίζω αυτή τη φορά να μου απαντήσετε πάνω στα ερωτήματα και να μην προσπαθήσετε να διαφύγετε δια τις πλαγίας.

Ο κακός λύκος

12/04/2004, 13:05:32
Και κάτι ακόμα,

11) Πόσα χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστιανισμού είχε καταληφθεί ή Ελλάδα από τους Ρωμαίους ;
12) Μήπως τελικά ο Χριστιανισμός αναβιώνει τον Ελληνισμό και γι αυτό τον κυνήγησαν και τον κυνηγάνε τόσο οι Εβραίοι ;

Ο κακός λύκος

12/04/2004, 13:25:46
athakandr,

Λες:
«Εδώ Schwabe, μας τα παρουσιάζεις σαν το θέατρο του παραλόγου! Το ότι υπάρχουν προφητείες δεν σημαίνει ότι το μέλλον είναι προκαθορισμένο νομοτελειακά, όπως το λες, ούτε σχεδιασμένο. Προφανώς υπάρχει ελευθερία βούλησης.»

Όπου βάλει ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ το χεράκι του αγαπητέ και δημιουργήσει «Θεούς», κόλπα και δακρύβρεχτα τεχνάσματα, ΜΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ είναι το αποτέλεσμα!

Και εξάλλου, ΤΙ είναι αυτό που δεν εκτελέστηκε σύμφωνα με τα όσα Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΥ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΤΟΥΣ…ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΕΝΤΑΤΕΥΧΟ? Αυτό δεν επικαλούνται συνεχώς οι οπαδοί του δόγματος για να δικαιολογήσουνε την ύπαρξη της χριστιανικής αίρεσης του ιουδαϊσμού? Στην ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ δεν στηρίζουνε την έλευση του Μεσσία?

Άρα, ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ αυτό το «μη προκαθορισμένο» που αφήνεις να ξεγλιστρήσει ως δήθεν αόριστο και άρα μη προσχεδιασμένο? ΠΟΥ «αστόχησε» η εκτέλεση της προφητείας και ενεπλάκη η διαβόητη ελεύθερη βούληση ?

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ θέλω αγαπητέ και όχι αόριστα πυροτεχνήματα προς δημιουργία εντυπώσεων.

Λες:
«Η σωτηρία του ανθρώπου από τα πάθη της ψυχής. Αυτή είναι η κόλαση, η υποδούληση του ανθρώπου στα πάθη του.»

Και…«έσωσε» δηλαδή κανέναν άνθρωπο αυτή η ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ σαρκική θυσία? Η μήπως απαλλάχθηκαν από τα «πάθη» τους οι εκπρόσωποι του εσταυρωμένου? Μια ματιά στην αιματοκυλισμένη βίβλο του αιμοσταγή «Θεού» και στην πορεία της χριστιανοσύνης….ΘΑ ΣΕ ΠΕΙΣΕΙ για τα «σωτήρια αποτελέσματα»! Η μήπως θέλεις έστω και έμμεσα να μας δηλώσεις ότι ΑΠΕΤΥΧΕ ο «Θεός» στην επίτευξη του (και μάλιστα προσχεδιασμένου!) τελικού σκοπού του?

Εάν υπήρχε Θεός, όπως τον κατασκεύασαν στις άθλιες σκέψεις τους οι Άγιοι και οι Πατέρες που μελετάς φίλτατε, ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ!

Για να τελειώνουμε όμως με τις δήθεν εξηγήσεις και τις σοφιστείες του ιουδαιοχριστιανικού (προσωπικού!) «Θεού»: Ο Θεός είναι το αίτιο του εαυτού του. Είναι δύναμη και ενέργεια. Θεός που δεν δρα, είναι Θεός που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. (και αν κάτι δεν έδρασε ΠΟΤΕ ως «Θεός» το ξέρεις πολύ καλά με ποιο όνομα αυτοχρίστηκε)
Ο Θεός ενεργεί χωρίς αρχή και τέλος, με νόηση και αυτογνωσία, ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΙΚΟ ΑΙΤΙΟ, δηλαδή ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΠΟ. Διότι φίλτατε, αν ο Θεός ενεργούσε αποβλέπων σε έναν τελικό σκοπό (σαν και αυτό που χρυσώνεις ως «εσταυρωμένο Θεάνθρωπο»), θα ποθούσε κάτι το οποίο ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ, και που θα περίμενε να πραγματοποιηθεί σε κάποιο αόριστο χρόνο. Αλλά αυτό αντιβαίνει στους νόμους της Θείας νόησης. Άρα, ένας τέτοιος «Θεός» δεν θα ήταν ούτε ΤΕΛΕΙΟΣ ούτε και ΑΧΡΟΝΟΣ!

Και αυτό ακριβώς συμβαίνει με τον Παυλισμό της Κωνσταντίνειας χριστολογίας.

Λες:
«Στον κόσμο αυτό υπάρχει και το καλό και το κακό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει η τελειότητα του Θεού. Και Θεός υπάρχει και Διάβολος υπάρχει.»

Ένας ΤΕΛΕΙΟΣ ΘΕΟΣ θα δημιουργούσε και έναν ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΣΜΟ για τον άνθρωπο. Ένας ΑΤΕΛΗΣ «ΘΕΟΣ» των ιερατείων ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ και έναν ΔΙΑΒΟΛΟ για να δικαιολογεί την ύπαρξη του!

Λες:
«Η Θεία Πρόνοια αν εκδηλωνόταν απο πριν θα στερούσε από τν άνθρωπο το δικαίωμα της επιλογής. Ο άνθρωπος δεν είναι άβουλος, έχει βούληση και την εκδηλώνει.»

ΠΟΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ? Η πιστός και «εκ δεξιών» ή άπιστος και στη κόλαση! Μήπως τελικά διαβάζεις όσα θέλεις να βιώσεις? «Αληθώς σας λέγω, ότι κατά την ημέραν της κρίσεως θα είναι περισσότερον επιεικής η τιμωρία δι’εκείνους που έζησαν εις την χώραν των Σοδόμων και των Γομόρρων, παρα δια την πόλιν εκείνην που δεν εδέχθη τους απεσταλμένους μου» (Κατά Ματθαίον κεφ.Ε’,15)

Βλέπεις στο παραπάνω κείμενο διάθεση…«ελεύθερης βούλησης»? Εδώ θα τιμωρηθούνε ακόμα και όσοι καημένοι έκαναν το λάθος και…δεν δέχθηκαν με ανοιχτές αγκάλες τους περιοδεύοντες μαθητές του, και εσύ μας μιλάς για την ψευδεπίγραφη «ελεύθερη βούληση»? Στο δόγμα αγαπητέ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ. Η με μας ή στη κόλαση!

Ας είμαστε λίγο πιο αντικειμενικοί λοιπόν και ας λέμε τουλάχιστον την αλήθεια.

Λες:
«Επίσης, η μετάφραση του "μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν" είναι "μην επιτρέψεις να πέσωμε σε πειρασμόν". Ο πειρασμός προέρχεται από τον διάβολο.»

Καλά, εάν διαβάζουμε την Κ.Δ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, τότε θα δούμε αγαπητέ ότι ακόμη και τα αδέλφια του Ιησού μετατρέπονται σε….εξαδέλφια! (προς αποφυγή σκανδαλισμών..)
Με το να πεις «Αφες ημίν τα οφειλήματα ημών», είναι προσευχή των αμαρτωλών. Το να πεις «μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμών αλλά ρήση ημάς από του πονηρού», ισοδυναμεί όχι με το «μην επιτρέψεις» (?) αλλά με το «ΕΛΕΗΣΟΝ και ΒΟΗΘΗΣΟΝ»!
Από ΤΙ όμως? Τον ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΔΙΑΒΟΛΟ, ποιος άραγε τον δημιούργησε? Είναι ο διάβολος δημιούργημα του ίδιου του «Θεού» Γιαχβέ ή….είναι άλλη άγνωστη σε αυτόν δύναμη? Και αυτό θα πρέπει να το σκεφτείς ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πριν το απαντήσεις μιας και ο «κακός» αυτός διαβολάκος υπήρχε ήδη ακόμα και μέσα στον Παράδεισο!

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι ΑΤΙΜΩΤΙΚΟ για τον είτε φιλοπαίγμων «θεό» είτε για τον ΑΤΕΛΗ «Θεό».

Λες:
«Εγώ μετέφερα τις Χριστιανικές αρχές. Η τριαδικότητα δεν είναι βασική αρχή της Χριστιανικής πίστης;»

ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ! «Μετέφερες»! Δεν εξήγησες, ούτε απέδειξες με ΛΟΓΙΚΑ επιχειρήματα την τριαδικότητα που στην ουσία είναι….ΜΟΝΑΣ (!!), αλλά ούτε καν προσέγγισες τα ερωτήματα μου. Αναμενόμενη η στάση σου θα ‘ελεγα…….

Λες:
«Το ότι εσύ δεν δύνασαι να κατανοήσεις το συγκεκριμένο, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν μπορεί να ισχύει, έτσι δεν είναι;»

Το…..κατάλαβες εσύ δηλαδή? Διότι εάν το κατάλαβες, τότε θα μπορέσεις να σώσεις τον κόσμο από καμιά εκατοσταριά αιρέσεις που τρώγονται εδώ και αιώνες για την «εξήγηση». Σε κάθε περίπτωση: γιατί δεν μου το εξηγείς παρακαλώ??

Λες:
«Πρόκειται για παραβολή, που αποδίδει βέβαια το νόημα της τιμωρίας προς τους εχθρούς του καλού.»

Το θέμα είναι φίλτατε ότι βρίθει από ΤΙΜΩΡΙΑ αυτή η κατά τα άλλα «θρησκεία της αγάπης!» Η με μένα ή στη κόλαση! Η με το Μωσαϊκό νόμο ή όχι «εκ δεξιών»! Η σύμφωνα με τα λόγια μου ή ΤΙΜΩΡΙΑ μόλις σας……αναστήσω και ανασυστήσω εκ νεκρών! Μα τόοοοοοση αγάπη πια!

Λες:
«Αγαπητέ Schwabe, στην ζωή δεν υπάρχει μόνο η φιλοσοφία, ούτε η φιλοσοφία μπορεί να λύσει κάθε πρόβλημα. Τα έχουμε νομίζω ξαναπεί .. υπάρχει και η ψυχή του ανθρώπου. Και καμιά κληρονομιά δεν είναι τόσο πολύτιμη, όσο η ψυχή μας.»

Δίχως τη φιλοσοφία (η οποία σημειωτέον είναι ΚΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ στον ιουδαϊσμό..) θα ήμασταν ακόμα αγαπητέ στα «θαύματα» με το σάλιο (!) και θα περιμέναμε τις ξηραμένες συκιές για να μας βγάλουν από τις αντιξοότητες των ανθρώπινων σχέσεων! Εξάλλου, το είπαμε, «ψυχή» (εκ του ψύχω-πνέω-φυσώ) είναι απλά και μόνο το αποτέλεσμα της λειτουργίας του οργάνου που αποκαλείται εγκέφαλος.

Ο Θεός είναι ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ από τις ΧΥ ομολογίες πίστης των εκάστοτε αυτοαποκαλούμενων «Θεών» και θεουργίσκων.

12/04/2004, 13:42:15
Φίλτατε Ramoglou,

Μόλις μου απαντήσεις κατά ποιόν τρόπο συνδέεται ο μεταλλαχθείς Γιαχβέ-Ιησούς με τα παρακάτω ΘΕΟΣΤΑΛΤΑ κείμενα της ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ του χριστιανισμού, μόλις μου εξηγήσεις ΤΙ από όλα αυτά έβαλες ως προσκεφάλι σου, τότε θα βρούμε και την βάση του RUM ORTHODOX THINK TANK που υποδαυλίζεις.

Επίσης, μόλις μας εξηγήσεις την «αίθρια» σκέψη των Λόγων του Γιαχβέ-Ιησού τότε θα καταπιαστούμε και με τον φωτοδότη Ελληνικό Λόγο.

Λοιπόν?

Ποιος είναι ο καλός Χριστιανός αγαπητέ?

Ο Ευνουχισμένος?

ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 19

11 Ο ΔΕ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΔΕΧΘΩΣΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟΥΤΟΝ ΑΛΛ ΕΙΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΝ
12 ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΥΧΟΙ ΟΙΤΙΝΕΣ ΕΚ ΚΟΙΛΙΑΣ ΜΗΤΡΟΣ ΕΓΕΝΝΗΘΗΣΑΝ ΟΥΤΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΥΧΟΙ ΟΙΤΙΝΕΣ ΕΥΝΟΥΧΙΣΘΗΣΑΝ ΥΠΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΥΧΟΙ ΟΙΤΙΝΕΣ ΕΥΝΟΥΧΙΣΑΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΟΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΗ ΤΟΥΤΟ ΑΣ ΔΕΧΘΗ

Ο προαγωγός που πουλάει την κόρη του?

ΕΞΟΔΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 21

1 ΑΥΤΑΙ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΑΣ ΟΠΟΙΑΣ ΘΕΛΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΑΥΤΩΝ
2 ΕΑΝ ΑΓΟΡΑΣΗΣ ΔΟΥΛΟΝ ΕΒΡΑΙΟΝ ΕΞ ΕΤΗ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΥΣΕΙ ΕΝ ΔΕ ΤΩ ΕΒΔΟΜΩ ΘΕΛΕΙ ΕΞΕΛΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΩΡΕΑΝ
3 ΕΑΝ ΕΙΣΗΛΘΕ ΜΟΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΞΕΛΘΕΙ ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΤΕ Η ΓΥΝΗ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΞΕΛΘΕΙ ΜΕΤ ΑΥΤΟΥ
4 ΕΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΔΩΚΕΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΕΝΝΗΣΕΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΥΙΟΥΣ Η ΘΥΓΑΤΕΡΑΣ Η ΓΥΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΑΥΤΗΣ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΙΣΘΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΥΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΕΞΕΛΘΕΙ ΜΟΝΟΣ
5 ΑΛΛ ΕΑΝ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΕΙΠΗ ΦΑΝΕΡΑ ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΞΕΛΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
6 ΤΟΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΥΡΑΝ Η ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΡΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΩΤΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΜΕ ΤΡΥΠΗΤΗΡΙΟΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΥΤΟΝ ΔΙΑΠΑΝΤΟΣ
7 ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ΔΙΑ ΔΟΥΛΗΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΞΕΛΘΕΙ ΚΑΘΩΣ ΕΞΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ
8 ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΑΥΤΗΣ ΟΣΤΙΣ ΗΡΡΑΒΩΝΙΣΘΗ ΑΥΤΗΝ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΕΙΣ ΞΕΝΟΝ ΕΘΝΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑΝ ΝΑ ΠΩΛΗΣΗ ΑΥΤΗΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΦΕΡΘΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΑΠΙΣΤΩΣ
9 ΑΝ ΟΜΩΣ ΗΡΡΑΒΩΝΙΣΕΝ ΑΥΤΗΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΜΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ
10 ΕΑΝ ΛΑΒΗ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ ΑΛΛΗΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗΝ ΑΥΤΗΣ ΤΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ
11 ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΜΝΗ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΕΞΕΛΘΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΕΥ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

Οι «θεοσεβείς» παιδεραστές ?

29 ΤΟΤΕ ΕΠΗΛΘΕΝ ΕΠΙ ΤΟΝ ΙΕΦΘΑΕ ΠΝΕΥΜΑ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΠΕΡΑΣΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΑΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΝΑΣΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΡΑΣΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΙΣΠΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΑΔ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΣΠΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΑΔ ΕΠΕΡΑΣΕΝ ΕΠΙ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΑΜΜΩΝ
30 ΚΑΙ ΕΥΧΗΘΗ Ο ΙΕΦΘΑΕ ΕΥΧΗΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ ΕΑΝ ΤΩΟΝΤΙ ΠΑΡΑΔΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΑΜΜΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ ΜΟΥ
31 ΤΟΤΕ Ο ΤΙ ΕΞΕΛΘΗ ΕΚ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΜΟΥ ΕΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΙΝ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΟ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΑΜΜΩΝ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ
32 ΤΟΤΕ ΔΙΕΒΗ Ο ΙΕΦΘΑΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΑΜΜΩΝ ΔΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΗ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΚΕΝ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ ΑΥΤΟΥ
33 ΚΑΙ ΕΠΑΤΑΞΕΝ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΡΟΗΡ ΕΩΣ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΙΝΙΘ ΕΙΚΟΣΙ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΗΣ ΠΕΔΙΑΔΟΣ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΕΝ ΣΦΑΓΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΟΔΡΑ ΚΑΙ ΕΤΑΠΕΙΝΩΘΗΣΑΝ ΟΙ ΥΙΟΙ ΑΜΜΩΝ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΙΣΡΑΗΛ
34 ΚΑΙ ΗΛΘΕΝ Ο ΙΕΦΘΑΕ ΕΙΣ ΜΙΣΠΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΙΔΟΥ Η ΘΥΓΑΤΗΡ ΑΥΤΟΥ ΕΞΗΡΧΕΤΟ ΕΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΙΝ ΑΥΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΥΜΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΗΤΟ ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕΝ ΟΥΤΕ ΥΙΟΝ ΟΥΤΕ ΘΥΓΑΤΕΡΑ
35 ΚΑΙ ΩΣ ΕΙΔΕΝ ΑΥΤΗΝ ΔΙΕΣΧΙΣΕ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ ΟΙΜΟΙ ΘΥΓΑΤΗΡ ΜΟΥ ΟΛΩΣ ΚΑΤΕΛΥΠΗΣΑΣ ΜΕ ΚΑΙ ΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΛΙΒΟΝΤΩΝ ΜΕ ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΗΝΟΙΞΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΛΑΒΩ ΟΠΙΣΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΜΟΥ
36 ΕΚΕΙΝΗ ΔΕ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΜΟΥ ΕΑΝ ΗΝΟΙΞΑΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΚΑΜΕ ΕΙΣ ΕΜΕ ΚΑΤ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΞΗΛΘΕΝ ΕΚ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΑΦΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΑΜΕΝ ΕΚΔΙΚΗΣΙΝ ΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΑΜΜΩΝ
37 ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΤΗΣ ΑΣ ΓΕΙΝΗ ΕΙΣ ΕΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟΥΤΟ ΑΦΕΣ ΜΕ ΔΥΟ ΜΗΝΑΣ ΔΙΑ ΝΑ ΥΠΑΓΩ ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΩ ΤΑ ΟΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΥΣΩ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΙΑΝ ΜΟΥ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΜΟΥ
38 Ο ΔΕ ΕΙΠΕΝ ΥΠΑΓΕ ΚΑΙ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕΝ ΑΥΤΗΝ ΔΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΓΕΝ ΑΥΤΗ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΑΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΙΑΝ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙ ΤΑ ΟΡΗ
39 ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΑΜΕΝ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗΝ ΑΥΤΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΥΧΗΘΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΓΝΩΡΙΣΕΝ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΕΓΕΙΝΕΝ ΕΘΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛ
40 ΝΑ ΥΠΑΓΩΣΙΝ ΑΙ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΣ ΧΡΟΝΟΝ ΝΑ ΘΡΗΝΩΣΙ ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΕΦΘΑΕ ΤΟΥ ΓΑΛΑΑΔΙΤΟΥ ΤΕΣΣΑΡΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤ ΕΤΟΣ

Μήπως οι παρανοϊκοί δολοφόνοι και βιαστές ανήλικων?

6 ΟΛΟΛΥΖΕΤΕ ΔΙΟΤΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΠΛΗΣΙΑΣΕ ΘΕΛΕΙ ΕΛΘΕΙ ΩΣ ΟΛΕΘΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΥ
7 ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΠΑΣΑΙ ΑΙ ΧΕΙΡΕΣ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΚΛΥΘΗ ΚΑΙ ΠΑΣΑ ΚΑΡΔΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΔΙΑΛΥΘΗ
8 ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΠΟΝΟΙ ΚΑΙ ΘΛΙΨΕΙΣ ΘΕΛΟΥΣΙ ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΙΣΘΑΙ ΕΝ ΠΟΝΩ ΩΣ ΤΙΚΤΟΥΣΑ ΘΕΛΟΥΣΙ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΣΤΑΤΙΚΟΙ Ο ΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΥΤΩΝ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΙΣΘΑΙ ΠΕΦΛΟΓΙΣΜΕΝΑ
9 ΙΔΟΥ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΘΥΜΟΥ ΚΑΙ ΟΡΓΗΣ ΦΛΟΓΕΡΑΣ ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΗ ΤΗΝ ΓΗΝ ΕΡΗΜΟΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΑΠ ΑΥΤΗΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ ΑΥΤΗΣ
10 ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΣΙ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΑΥΤΩΝ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΚΟΤΙΣΘΗ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΕΛΗΝΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΠΕΜΨΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΑΥΤΗΣ
11 ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΕΒΕΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΑΥΧΙΑΝ ΤΩΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΦΡΟΣΥΝΗΝ ΤΩΝ ΦΟΒΕΡΩΝ
12 ΘΕΛΩ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΝ ΥΠΕΡ ΧΡΥΣΙΟΝ ΚΑΘΑΡΟΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΥΠΕΡ ΤΟ ΧΡΥΣΙΟΝ ΤΟΥ ΟΦΕΙΡ
13 ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΘΕΛΩ ΤΑΡΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΕΛΕΙ ΣΕΙΣΘΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΥΤΗΣ ΕΝ ΤΩ ΘΥΜΩ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΕΡΑΣ ΟΡΓΗΣ ΑΥΤΟΥ
14 ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΙΣΘΑΙ ΩΣ ΔΟΡΚΑΔΙΟΝ ΚΥΝΗΓΟΥΜΕΝΟΝ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟΝ ΘΕΛΟΥΣΙ ΣΤΡΕΦΕΣΘΑΙ ΕΚΑΣΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΦΕΥΓΕΙ ΕΚΑΣΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟΝ ΑΥΤΟΥ
15 ΠΑΣ Ο ΕΥΡΕΘΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΔΙΑΠΕΡΑΣΘΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΗΘΡΟΙΣΜΕΝΟΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΠΕΣΕΙ ΔΙΑ ΜΑΧΑΙΡΑΣ
16 ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΑΥΤΩΝ ΘΕΛΟΥΣΙ ΣΥΝΤΡΙΦΘΗ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΑΥΤΩΝ ΑΙ ΟΙΚΙΑΙ ΑΥΤΩΝ ΘΕΛΟΥΣΙ ΛΕΗΛΑΤΗΘΗ ΚΑΙ ΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΥΤΩΝ ΘΕΛΟΥΣΙ ΒΙΑΣΘΗ
17 ΙΔΟΥ ΘΕΛΩ ΕΠΕΓΕΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΜΗΔΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΩΝ ΟΙΤΙΝΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΣΙ ΣΥΛΛΟΓΙΣΘΗ ΑΡΓΥΡΙΟΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΧΡΥΣΙΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΗΔΥΝΘΗ ΕΙΣ ΑΥΤΟ
18 ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΟΞΑ ΑΥΤΩΝ ΘΕΛΟΥΣΙ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΑΝΙΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΛΕΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΦΕΙΣΘΗ ΠΑΙΔΙΑ
19 ΚΑΙ Η ΒΑΒΥΛΩΝ Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟΝ ΚΑΥΧΗΜΑ ΤΩΝ ΧΑΛΔΑΙΩΝ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΩΣ ΟΤΕ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΑ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΜΟΡΡΑ
20 ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΟΙΚΗΘΗ ΟΥΔΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΘΗ ΕΩΣ ΓΕΝΕΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΕΑΣ ΟΥΤΕ ΑΡΑΒΕΣ ΘΕΛΟΥΣΙ ΣΤΗΣΕΙ ΤΑΣ ΣΚΗΝΑΣ ΑΥΤΩΝ ΕΚΕΙ ΟΥΤΕ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΑΝΑΠΑΥΕΣΘΑΙ ΕΚΕΙ

Μήπως είναι οι ψυχασθενείς ανθέλληνες που σιχαίνονται την περηφάνια, και θέλουν να μας αφαιρέσουν το αίμα από το στόμα με τον χειρότερο τρόπο?

ΖΑΧΑΡΙΑΣ 9

6 ΚΑΙ ΑΛΛΟΓΕΝΗΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΗΣΕΙ ΕΝ ΤΗ ΑΖΩΤΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑΝ ΤΩΝ ΦΙΛΙΣΤΑΙΩΝ
7 ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΟΔΟΝΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΠΟΛΕΙΦΘΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΩΣ ΧΙΛΙΑΡΧΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΝ ΚΑΙ ΑΚΚΑΡΩΝ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΩΣ Ο ΙΕΒΟΥΣΑΙΟΣ

Η ανθελληνική παλαβομάρα έχει όρια άραγε?

13 ΔΙΟΤΙ ΕΝΕΤΕΙΝΑ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΝ ΔΙ ΕΜΑΥΤΟΝ ΩΣ ΤΟΞΟΝ ΙΣΧΥΡΩΣ ΕΝΕΤΕΙΝΑ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΕΞΗΓΕΙΡΑ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΣΟΥ ΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΑΜΟΝ ΩΣ ΡΟΜΦΑΙΑΝ ΜΑΧΗΤΟΥ
14 ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΦΑΝΗ ΕΠ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΞΕΛΘΕΙ ΩΣ ΑΣΤΡΑΠΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΑΛΠΙΣΕΙ ΕΝ ΣΑΛΠΙΓΓΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΙΝΗΘΗ ΜΕ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
15 Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΘΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΜΕ ΛΙΘΟΥΣ ΣΦΕΝΔΟΝΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΠΙΕΙ ΚΑΙ ΘΟΡΥΒΗΣΕΙ ΩΣ ΑΠΟ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΜΠΛΗΣΘΗ ΩΣ ΦΙΑΛΗ ΚΑΙ ΩΣ ΑΙ ΓΩΝΙΑΙ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟΥ
16 ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΑΥΤΩΝ ΘΕΛΕΙ ΣΩΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΝ ΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙΝΗ ΩΣ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΩΣ ΛΙΘΟΙ ΔΙΑΔΗΜΑΤΟΣ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΥΨΩΘΗ ΕΠΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΑΥΤΟΥ
17 ΔΙΟΤΙ ΠΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΘΟΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΗ Η ΩΡΑΙΟΤΗΣ ΑΥΤΟΥ Ο ΣΙΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΜΕΙ ΕΥΘΥΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΑΝΙΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΕΥΚΟΣ ΤΑΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥΣ

Μόλις μου αναλύσεις την «αίθρια» και ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ «Αγία Γραφή» του ιουδαιοχριστιανικού μορφώματος, ευχαρίστως να δούμε ότι άλλο σε τρώει και απασχολεί από την Ελληνική σκέψη.

Λοιπόν?

12/04/2004, 14:00:37
Zadok,

επειδή μάλλον δέν είσαι σίγουρη για το ποιός έχει πάει και ποιός όχι, καλά θα είναι να είμαστε λίγο πιο συγκρατημένοι.

Σου απευθύνω λοιπόν ορισμένα ερωτήματα για το θέμα και θα ήθελα σε παρακαλώ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ως απαντήσεις και όχι σοφιστείες και ετσιθελισμούς.

1) Πότε εμφανίστηκε το φως?

2) Τι ίσχυε πριν την εμφάνιση του?

3) Ποιοί μίλησαν πρώτοι για το φως?

4) Εμφανίζεται ΜΟΝΟ σε ορθοδόξους ή π.χ. και σε καθολικούς?

Και τελευταίο: ΠΩΣ έγινε η ανακάλυψη του Παναγίου Τάφου?

Το ερώτημα αφορά συνάμα όλους όσους επιμένουν στο "θαύμα", και δέν αποδέχονται την απίστευτα δυσμενή θέση στην οποία έχει περιπέσει η εκεί κοινότητα με το να εμμένει στη θεουργική αυτή πλάνη.

Στο μεσοδιάστημα ας παραθέσουμε λίγους απο τους πολλούς μύθους που προυπήρξαν του χριστιανικού περί Αναστάσεως.

Όταν οι Ευρωπαίοι κατακτητές ανακάλυψαν την Νότια Αμερική διαπίστωσαν κατάπληκτοι ότι οι ιθαγενείς, που δεν είχανε ιδέα τι εστί χριστιανισμός, λάτρευαν έναν Θεό που πεθαίνει και ανασταίνεται. Ο Θεός Κβετσαλκοάτλι σταυρώθηκε επάνω σε έναν ξύλινο σταυρό, εξαιτίας της αγνωμοσύνης των ανθρώπων που ήρθε να σώσει..

Στο «Αρχαίο Λεξικό» του Κίνγκςμπορουνγκ διαβάζουμε ότι οι αρχαίοι κάτοικοι της χερσονήσου του Γιουκατάν, λάτρευαν τον «σωτήρα» Μακάμπ, γεννημένο από την ΑΜΜΩΜΟ ΠΑΡΘΕΝΑ ΤΣΙΡΙΜΠΙΡΑ, μέλος κάποιας «αγίας τριάδας», που φόρεσε ΑΓΚΑΘΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ και σταυρώθηκε σε ΞΥΛΙΝΟ ΣΤΑΥΡΟ. Έμεινε πεθαμένος για ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ και έπειτα αναστήθηκε και αναλήφθηκε στον ουρανό….

Είναι γνωστό ότι ο Μαρντούκ ήταν ο Θεός της Βαβυλώνας. Ήταν ο Θεός του ανοιξιάτικου ήλιου που νίκησε τον δράκοντα του αρχικού χάους, τον Τιαμάτ. Οι λατρευτές του πίστευαν ότι πεθαίνει κάθε χειμώνα και ανασταίνεται την άνοιξη. Τιμούσαν τον θάνατο του με πολυήμερο πένθος και στην συνέχεια ακολουθούσε ένα χαρμόσυνο γλέντι για να γιορτάσουν ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ. Η λατρεία του Μαρντούκ ενσωματώθηκε τελικά στην εβραϊκή θρησκεία με το θρύλο της Εσθήρ και του μαρδοχαίου….

Τεράστια δημοτικότητα απολάμβανε κατά την αρχαιότητα και η λατρεία του Αδώνιδος, ο οποίος επίσης ΠΕΘΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΝΤΑΝ κάθε χρόνο. Μητέρα του ήταν η Μύρα που ταυτίστηκε με το δέντρο της σμύρνας. Κατά την ανάσταση του οι λατρευτές του Αδώνιδος χαιρετιόντουσαν στους δρόμους με την τυπική φράση «Άδωνις Ανέστη»….
(να σημειώσουμε πως η λέξη Άδωνις σημαίνει «Κύριος»….)

Αυτά!

o_papasΝέο Μέλος
12/04/2004, 15:02:23
Αυτό που έχω δει από τα τόσα μηνύματα, είναι ότι αυτό που πραγματικά υποστηρίζουν αυτοί που δεν θεωρούν ως θαύμα την αφή του Άγιου Φώτος είναι η καχυποψία τους ότι δεν ψάχνουν καλά τον πατριάρχη, ότι δε μας αφήνουν να δούμε τοποθετώντας μια κάμερα κτλ.

Συγγνώμη αλλά αυτά δεν είναι ούτε καν ενδείξεις για το ότι η αφή δεν είναι θαύμα.
Θα μπορούσα κι εγώ να υποστηρίξω, όντας καχύποπτος, ότι όλοι αυτοί που δεν δέχονται ότι είναι θαύμα είναι σατανιστες και προσπαθούν να προσεγγίσουν κόσμο και να τον απομακρύνουν από το Θεό. Όσο παράλογο είναι να το υποστηρίξω αυτό άλλο τόσο παράλογο είναι να θεωρήσω ότι η αφή δεν είναι θαύμα επειδή είμαι καχύποπτος.

Ένα άλλο που έχω δει είναι η ανούσια συνεχής αναφορά σε ιστορικά στοιχεία αλλά και η παράθεση χωριών που αναδεικνύουν την «αισχρή» φύση της άγιας γραφής.
Φυσικά ούτε λόγος για την ουσία των κειμένων, αντίθετα την ουσία των λόγων των αρχαίων συγγραφέων την βλέπουμε αμέσως και φυσικά παραλείπουμε εκείνες τις ενοχλητικές λεπτομέρειες που μιλούν για το ωφέλιμο της δουλείας στην οργάνωση της κοινωνίας, την παιδεραστία που συνέβαινε, την αλλαγή συντρόφων, την αλαζονεία των τότε αρχόντων, τους λόγους για τους οποίους θεσπίστηκαν οι νόμοι του Δράκοντα…

Και φυσικά ούτε λόγος για το ότι ο Αριστοτέλης επειδή βαριόταν να διεξάγει ένα πείραμα το οποίο ήταν χειρωνακτική εργασία και άρμοζε μόνο σε δούλους να κάνουν χειρωνακτικές εργασίες τελικά δεν κατέληξε σε ορθό αποτέλεσμα στις μελέτες του για τους νόμους της φυσικής αφού ενώ αρχικά είχε θεωρήσει δυο μοντέλα για αυτούς τους νόμους επέλεξε ένα από τα δυο, τυχαία. Το άλλο, πολύ αργότερα, το 1666μχ το μάθαμε ως Νόμοι του Νεύτωνα. (επειδή μάλλον ο Νεύτωνας ήταν ποιο μάγκας και έκανε και ένα πειραματάκι για να δει ποια είναι η αλήθεια…)

Αυτά σε όλους, γιατί επιτέλους ουσία υπάρχει παντού και στους αρχαίους και στην Αγία Γραφή… και όχι στις λεπτομεριες…

Και ξαναλέω, είναι εντιμότερο να λες ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ αλλά παρολαυτα δεν πιστεύω, παρά να εκτίθεσαι…

Υ.Γ. Ξέρετε τις χημικές και φυσικές ιδιότητες του διθιάνθρακα και του φωσφόρου;; Ξέρετε ποτέ πρωτοχρησιμοποιήθηκαν;;; Σε ποια κατάσταση τα συναντάμε; (απλά ρωτάω….)

Υ.Γ2 Ιστορικά στοιχεία μπορούν όλοι να μάθουν και να αραδιάζουν, επί του θέματος όμως που χρειάζεται να ξέρεις και κανένα δυο πραγματάκια παραπάνω από απλή παράθεση στοιχείων…μπα αλλάζουμε εντέχνως το θέμα και ξεμπερδεύουμε ε;;;

12/04/2004, 16:30:19
quote:
Οι Ινδοι λατρεουνε την αγελαδα σαν θεο και πινουνε τα ουρα της και καθε πρωι λουζουνται με αυτα,πραγματα που στον δυτικο Χριστιανικο κοσμο μοιαζουνε το λιγοτερο κανιβαλιστικα

Τυαννεα για να μην λέω τα δικά μου

http://www.archive.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=18

Ρίξε μια ματιά σε όλα…

http://www.archive.gr/modules.php?name=News&new_topic=5

Ώρες ώρες απορώ πως άλλοι το ποτήρι το βλέπουν μισοάδειο και άλλοι μισογεμάτο…

quote:
ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΥΧΟΙ ΟΙΤΙΝΕΣ ΕΚ ΚΟΙΛΙΑΣ ΜΗΤΡΟΣ ΕΓΕΝΝΗΘΗΣΑΝ ΟΥΤΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΥΧΟΙ ΟΙΤΙΝΕΣ ΕΥΝΟΥΧΙΣΘΗΣΑΝ ΥΠΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΥΧΟΙ ΟΙΤΙΝΕΣ ΕΥΝΟΥΧΙΣΑΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΟΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΗ ΤΟΥΤΟ ΑΣ ΔΕΧΘΗ

Με βάση το παραπάνω απόσπασμα ο «πατέρας» της Χριστιανικής θεολογίας Ωριγένης, ακολουθώντας πιστά τις γραφές προέβη σε μία ακραία πράξη αυτοευνουχιστηκε…, και λίγο μετά αφορίστηκε…από τον επίσκοπο περιφέρειας του, τον Δημήτριο λογω της «επικίνδυνα υψηλής» φήμης του…

Ασχετο...Η ιστοσελίδα εδω λέγεται «εσωτερικά»..?

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

12/04/2004, 16:49:28
Το περίμενα αγαπητέ Σβάμπε ότι δε θα μπορέσεις να απαντήσεις στις ερωτήσεις μου.
Ήξερα εκ των προτέρων πως θα έρθεις σε δύσκολη θέση και θα προσπαθήσεις να προστατέψεις τα πιστεύω σου.
Θεμιτό είναι αυτό που έκανες, όμως δε διαβάζεις τι εσύ ο ίδιος λές.
Συνέδεσες όλα σου τα κείμενα με το Χριστιανισμό και την πραγματική ύπαρξη του Θεού.

Αυτό έκανε ο Χριστός συνέχισε και ανέστησε την πίστη προς Αυτόν.

Μόνο η Χριστιανική και η Εβραϊκή πίστη έχει δολοπλοκίες, δολοφονίες, παιδεραστίες, αιμομιξίες, κλπ ενώ ο Δίας ήταν ένας απλός πατροκτόνος που εφόνευσε ένα δυνάστη και παιδοκτόνο πατέρα και έτσι έγινε ο ίδιος Θεός, μετέπειτα αφού παντρεύτηκε έκανε και τις ερωτικές του ατασθαλίες σα γνήσιος Έλληνας με αίθρια σκέψη και έβαζε τη γυναίκα του να γίνετε Κατίνα και να κυνηγάει τα εξώγαμα δεξιά και αριστερά.
Άσε τα υπόλοιπα όργια που έκανα οι Θεοί και τα παιδιά που αμόλαγαν δεξιά και αριστερά, άσε τα πλακώματα μεταξύ τους, άσε το ότι ακόμα και την ίδια την ανθρώπινη ζωή ζήταγαν ως θυσία για να εξευμενιστούν και να προσφέρουν αυτό που δίδαξε ο Ιησούς χωρίς να ζητάει αντάλλαγμα, την ΑΓΑΠΗ.

Συγνώμη φίλε μου που έχω δηλώσει πως δεν ασπάζομαι το Παπαδαριό και τα διδάγματα του που μόνο σκοπό έχουν να κρατάνε το ποίμνιο ( κοπάδι ) κάτω από τις διαταγές του, αλλά ασπάζομαι την διδασκαλία του Ιησού Χριστού που ενώνει όλα σε ένα.

Στο προσκεφάλι μου έχω βάλει την αγάπη μου για τον Άνθρωπο, τον αναρχικό λόγο του Σωκράτη, το παράδειγμα ζωής του Πυθαγόρα, την ανδρεία των Αθηναίων απέναντι στους κατακτητές, την εξυπνάδα του Οδυσσέα, τον κάθε μύθο που διδάσκει και δείχνει έστω και ένα μέρος της αλήθειας της Παγκόσμιας Αλήθειας της Αναλλοίωτης Αλήθειας, χωρίς να ζητώ από τον Μέγα Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος να μου κάνει τα χατίρια για να πειστώ για την ύπαρξη του.
Απλά Πιστεύω εις ένα Θεό Πατέρα Παντοκράτορα Ποιητή Ουρανού και Γης Ορατών τε Πάντων Αοράτων.

Μη ταράζεσαι και μην εκνευρίζεσαι δεν θα συνεχίσω την παράθεση απόψεων διότι εγώ ξέρω πως η logo δεν είναι ούτε τροφή μυαλού ούτε κολλύριο.
Είναι απλά κόλα και κολλάει δυνατά !

Ο κακός λύκος

TyaneasΜέλος
12/04/2004, 17:32:54
Πλωτινε θα μελετησω τα Link που μου εδωσες και θα επανελθω.

Schwabe

quote:
4) Εμφανίζεται ΜΟΝΟ σε ορθοδόξους ή π.χ. και σε καθολικούς?

quote:
1) Ποιοι θανάτωσαν το Σωκράτη και γιατί.
2) Ποιοι θανάτωσαν τον Πυθαγόρα και γιατί.
3) Γιατί ο Θαλής ο Μιλήσιος το είχε ρίξει την «παλαβή» όταν ήθελε να περάσει τις διδαχές του και γιατί αγόρασε όλους τους ελαιώνες τις περιοχής του.
4) Γιατί ο Υιός Δίας σκότωσε τον Πατέρα του για να αναλάβει εκείνος αρχηγός και πρώτος Θεός. ( Ποιος μίλησε για αιμοσταγή θρησκεία ; )
5) Ποιο είναι το τελετουργικό λατρείας του δωδεκάθεου.
6) Ποιες ήταν οι Μαινάδες, τι λάτρευαν και πως εξαφανίσθηκαν ;
7) Γιατί ο Απόλλωνας σκότωσε τον Πύθωνα που φύλαγε το Μαντείο της Γαίας ;
8) Γιατί άλλαξε η Σίβυλλα με την Πυθία ;
9) Γιατί το Ιερατείο δεν έμεινε στην καθαρά λατρευτική και χρησμοδοτική του λειτουργία αλλά πήρε το μέρος των Πελοποννησίων εναντίων των Αθηνών.
10) Τι σημαίνει Δίας και τι Ζεύς και γιατί ο αρχηγός των Θεών είχε δύο ονόματα, μήπως τον κυνήγαγε η ΕΛ.ΑΣ. ;
11) Πόσα χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστιανισμού είχε καταληφθεί ή Ελλάδα από τους Ρωμαίους ;
12) Μήπως τελικά ο Χριστιανισμός αναβιώνει τον Ελληνισμό και γι αυτό τον κυνήγησαν και τον κυνηγάνε τόσο οι Εβραίοι ;

Ραμογλου

Αν και δεν εχω σκοπο να απαντησω σε αυτα τα μυνηματα γιατι πολυ απλα δεν ειμαι ουτε και θα γινω υπερασπιστης του Δωδεκαθεου καλο ειναι φιλε μου να απαντησεις σε ολα τα μυνηματα που αφορουνε την πιστη σου και αν το εχεις κανει μπραβο σου,αν οχι καλο θα ειναι πρωτα να κοιταξεις τα του οικου σου.
Περα απο αυτο επιγραματικα να σου πω 2,3 παρατηρησεις στα λεγομενα σου ξεκινωντας απο το οτι οι αρχαιοι Ελληνες φιλοσοφοι εξοριστικαν γιατι οπου βαζει το χερι του το ιερατειο τα κανει μανταρα.
Το ερωτημα σου το δευτερο για την αιμοσταγη θρησκεια ειναι σαν να μου μιλας για τον Χριστιανισμο.Σε περιαζει που ο Διας ειδε το λαθος του πατερα του και τον εξοντωσε αλλα για τον Γιαχβε που συμφωνα με τις γραφες σκοτωσε μεσω του Ηρωδη τοσα παιδια για να αναδειχθει το δικο του ουτε κουβεντα.Δηλαδη ο καλος Γιαχβε δεν μπορουσε να το αποτρεψει αυτο το γεγονος?
Για τα ονοματα του Ζευς υπαρχουν συμβολισμοι αλλα ειναι 2 οχι 102 σαν της Παναγιας.Αλλωστε και στον ιδρυτη του Χριστιανισμου ξερω μεχρι στιγμης αυτα:Ιησου,Γιαχβε,Χριστος.Εσυ ποσα αλλα ξερεις?
Και στον Ζευς μιλαμε για ενα προσωπο οχι για 3 σε συσκευασια του ενος.
Η Ελλαδα φιλε ειχε καταληφθει απο τους Ρωμαιους το 146π.χ αλλα στην ιστορια ονομαζεται Ελληνορωμαικος Πολιτισμος μεχρι την εποχη του Χριστιανισμου.Μετα ονομαζεται Βυζαντιο και ας παραμενει στα χερια των Ρωμαιων παλι.Ακομα και μεχρι σημερα Ρωμιο σε λεει η εκκλησια.
Εκτος και αν πιστευεις και εσυ οτι το Βυζαντιο ητανε καθαρα Ελληνικο!
Οσοσ για το τελευταιο ερωτημα σου πραγματι αναβιωνεται ο Ελληνισμος με τον Χριστιανισμο.Οταν παω στην εκκλησια την Κυριακη της Ορθοδοξιας ακουω τα αναθεματα κατα του Ελληνισμου και φουσκωνω πατριωτικα.Οταν πεθαινω ο παπας με στελνει στην αγκαλια του Αβρααμ κατι σαν να με στελνει στην αγκαλια του Σωκρατη.
Οταν ακουω τα λογια του Ι.Χρυσοστομου για τους Ελληνες παλι αισθανομαι υπερηφανος που ηρθανε οι Χριστιανοι και μας σωσανε απο τους Ρωμιους.
Καλα οταν διαβαζω Π.Διαθηκη και προφητη Ζαχαρια προσευχομαι για να εχει καλα ο θεος τον Χριστοδουλο.

Φιλε ειδικα προς τον τελευταιο σου ερωτημα πλανασαι οικτρα!

Και αν απορεις που δεν σου απαντησα σε ολα ειναι γιατι αλλα δεν τα εχω μελετησει και δεν τα γνωριζω αλλα γιατι το κρινω ασκοπο αλλα και γιατι δεν με ενδιαφερει να τα μαθω απο την στιγμη που δεν ειμαι οπαδος του Δωδεκαθεου.
Απλα εαν εμπαινα σε καποιο θρυσκευτικο μαντρι θα προτιμουσα να ειναι του Δωδεκαθεου γιατι πολυ απλα ειναι η θρησκεια των προγονων μου και γιατι αυτη η θρησκεια αφησε πολιτισμο που σημερα οι ΕλληνοΧριστιανοι κομπαζουν οταν τους ρωτουν για την καταγωγη τους και αναφερονται σε εκεινες της εποχες του Δωδεκαθεου.Για τον Χριστιανισμο ομως δεν ακουω κουβεντα για πολιτισμο και φιλοσοφια που αφησε στο διαβα του.

Zadok
βαζεις μεσα στο ερωτημα σου και τον Ιησου?

Η απαντηση ειναι κανενας φιλη μου γιατι ολοι ειναι μυθοι!

«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε

galazia_sfairaΜέλος
23/11/2005, 09:28:25
Οπως πάντα Μορφέα,απόλυτα σωστος μου έκανες γι αλλη μια φορά μαγνητική τομογραφία ψυχης...
Καταλαβαίνω αυτοπου λες ότι μεσω τωνδικών μας τεστ καικαταθέσεων κι εσυ λύνεις γρίφους,είναι αποτέλεσμα του μοιράσματος.
Να εισαι καλα,και όλοι να είμαστε καλα.Την καλημερα μου.

"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"

matmatΜέλος
23/11/2005, 11:44:26
Φιλε Μορφέα για μια ακόμα φορά
ευχαριστώ και εξακολουθώ να μέω κατάπληκτος!!!

Γιατι τώρα??

ΜορφέαςΜέλος
23/11/2005, 12:34:37
Να είστε καλά...

χαίρομαι πολύ για σας!

Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

morpheausΜέλος
23/11/2005, 13:43:29
Αγαπητέ Μορφέα
Ευχαριστώ πολύ.
Έχω μέινει κατάπληκτος, είναι απίστευτω,
και πάλι σ'ευχαριστώ.
Σου έχω στείλει ενα mail.

Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος

ΜορφέαςΜέλος
23/11/2005, 15:12:55
Φίλε Μορφέα, δεν έχω πάρει κανένα μαιλ, μέχρι τώρα...

sotiriamariaΝέο Μέλος
23/11/2005, 15:45:37
quote:

Παρακαλώ χρησιμοποιείστε μια λευκή κόλλα χαρτί για αυτό το τεστ...

Υπενθυμίζω οτι το παν για να βγει όσο το δυνατόν πιο σωστό το τεστ χρειάζεται οι απαντήσεις σας να είναι αυθόρμητες και να μην βλέπετε τις απαντήσεις των άλλων προν δώσετε τις δικές σας...

Ζωγραφίστε ένα μεγάλο πλαίσιο σε αυτό το χαρτί....

Έχετε λοιπόν έναν κύβο...

Πείτε μου τι χρώμα είναι
και από τι υλικό αποτελείται...

Τοποθετήστε τον στο πλαίσιο και πείτε μου ακριβώς σε ποιά θέση τον βάλατε (πχ, πάνω δεξιά, κάτω δεξιά, πάνω αριστερά, κέντρο, κάτω αριστερά κ.λ.π.)

Έχετε μια σκάλα...

Πείτε μου τι χρώμα είναι
και από τι υλικό αποτελείται...

Τοποθετήστε την σκάλα στο αρχικό πλαίσιο, όπως σας έρθει αυθόρμητα εκείνη τη στιγμή και πείτε μου πως την τοποθετήσατε στο πλαίσιο και ποιά η σχέση της με τον κύβο που έχετε επίσης ζωγραφίσει στο πλαίσιο αυτό, (πχ αν είναι απέναντι, αριστερά ή δεξιά από τον κύβο και εάν εφάπτεται μαζί του)

Επίσης πείτε μου πως οραματίζεστε την σκάλα...

Αφού τα κάνετε όλα αυτά... φανταστείτε οτι έχετε ένα άλογο (περιγράψτε το)

Έρχεται λοιπόν μια τρομερή καταιγίδα, κεραυνοί, αστραπές, τυφώνες, τσουνάμι (το παρακάνα ε; )
Έχετε λοιπόν το άλογο, τον κύβο και την σκάλα, τι κάνετε μόλις βλέπετε αυτήν την κατάσταση;

Ευχαριστώ πολύ και καλό οραματισμό...

Η αυτογνωσία είναι το παν

καλησπερα....και ευχαριστω πολυ μορφεα για την απαντηση σου στο προηγουμενο τεστ.Τωρα για το συγκεκριμενο εχουμε και λεμε:Εχω εναν κυβο που ειναι βελουδινος χρωματος κοκκινο σκουρο.ειναι κλειστος και δεν ξερω τι εχει μεσα.τον τοποθετω στο κεντρο του πλαισιου.εχω και μια σκαλα ξυλινη χρωματος γαλαζια υψους περιπου 1.5 με 2 μετρα την οποια την τοποθετω στο πλαισιο πανω κεντρο,δηλαδη πανω απο τον κυβο.εχω και ενα αλογο με ασπρο σωμα και καφε κεφαλι και ουρα με μεγαλα καστανα ματια περιποιημενο και μεσ'την ζωντανια ετοιμο να τρεξει ανεμελο.ερχεται λοιπον η μπορα.Τι κανω?Βαζω το αλογο μεσα στον κυβο,παιρνω τον κυβο και ανεβαινω την σκαλα(σαν εξοδος κινδυνου) για να σωθω.ευχαριστω και παλι και περιμενω απαντηση....
MAGDALENAΝέο Μέλος
23/11/2005, 16:07:55
Καλησπέρα...
Γειά σου Μορφέα με τα καταπληκτικά σου ΤΕΣΤ!!!!
Στο προηγούμενο ΤΕΣΤ πέτυχες στα τρεία από τα τέσσερα, το τέταρτο δεν ξέρω ακόμα... θα δείξει!!!!
Λοιπόν, σε αυτό το ΤΕΣΤ...
Η ο κύβος μου έχει καφέ ανοιχτό χρώμα αφού είναι φτιαγμένος απο ξύλο. Είναι στο κέντρο του χαρτιού μου. Η σκάλα μου είναι λευκή, απο ξύλο και αυτή, αριστερά και ξεχωριστά από τον κύβο, είναι ψηλή και έχει γύρο της τυλιγμένους κυσσούς με πλατειά και καταπράσινα φύλλα.
Το άλογο μου είναι μαύρο με άσπρη κοιλιά, άσπρα πόδια σαν να φοράει κάλτσες και ένα όμορφο άσπρο σημάδι στο κεφάλι ανάμεσα απο τα μάτια, με πανέμορφη χέτη.
Όταν αρχίσουν οι καταιγίδες κ.τ.λ. θα πάρω το άλογο και θα κρυφτούμε μέσα στο κύβο μεχρι να τελειώσουν όλα αυτά, για να είμαστε προστατευμένοι, αφού ξέρω οτι ο κύβος είναι γερός και στέρεος στη γή. Επίσης θα πάρω και τη σκάλα που μπορει να μας χρειαστεί για να ξαναβγούμε έξω αργότερα, αφού τελειώσουν όλα...
Αυτά... περιμένω με αγωνία την απάντηση σου φίλε μου Μορφέα... και σε ευχαριστούμε για τα ΤΕΣΤ. Εγώ προσπικά πιστεύω οτι βοηθάνε αρκετά γιατί βλέπει κανεις τον εαυτό του με διαφορετικό τρόπο!!!
morpheausΜέλος
23/11/2005, 16:16:36
Kαλησπέρα φίλε Μορφέα
σου το ξαναέστειλα.

Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος

ΜορφέαςΜέλος
24/11/2005, 00:16:13
Καλησπέρα Μαγδαλένα....

ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, ελπίζω πραγματικά να βοηθηθεί έστω κι ένας άνθρωπος από αυτό το θέμα...

Επίσης ωφείλω να ευχαριστήσω κι εγώ εκείνους που έκαναν πολύ ξεκάθαρη την περιγραφή του δεύτερου τεστ το οποίο φοβόμουν οτι θα ήταν δύσκολο να αναλυθεί μέσω γραπτών μόνο.

ALOSΜέλος
24/11/2005, 04:10:29
Αγαπητέ Μορφέα όμορφο τέστ πράγματι...
Παρολαυτά χωρίς να έχω κάποιο προσωπικό πρόβλημα δημοσιοποίησης
δεδομένων ή οτιδήποτε άλλο λές...
quote:

Φίλε ΑΛΟΣ, ευχαριστώ πολύ για την τόσο σαφή τοποθέτηση και περιγραφή των απαντήσεων σου...

Τα αποτελέσματα του τεστ έχουν ως εξής...

Έχεις μια έντονη τάση προς την μεταφυσική, αν και είσαι αρκετά μπερδεμένος με τον εαυτό σου.

Έχω μια πολύ καλή εικόνα του εαυτού μου.

quote:

Ασχολείσαι πολύ πιθανόν και με διαλογισμό αυτήν την περίοδο.

Πολύ πιθανόν και όχι

quote:

Όμως χεις κάποια προβλήματα όσον αφορά την αυτοεκτίμησή σου, η
αυτοπεποίθησή σου κάνει μεγάλα σκαμπανεβάσματα...

Μέσα! Αν ήμουν με αυτοεκτίμηση όμως θα έλεγε πιθανότατα οτι
έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου και οτι άν δεν είχα αυτοεκτίμηση
απο την άλλη πλευρά θα είχα υποεκτιμήσει τον εαυτό μου.
Είμαι μεταβλητός και αυτό γιατί στο κάθε μέρα λαμβάνουμε όλες τις
παραστάσεις και μας παρακινούν να κάνουμε κάτι καλύτερο ή όχι...
Οπότε άν έχουμε μια Χ αυτοεκτίμηση και μας πεί κάποιος οτι κάτι
δεν κάνουμε καλά τότε δεν θα γυρίσουμε και να του πούμε οτι το
κάνουμε καλά επειδή εμείς είμαστε φοβεροί και τρομεροί σε αυτά που
κάνουμε. Θα κοιτάξουμε το "λάθος" μας και θα το "διορθώσουμε"
συνεχίζοντας όλο και καλύτεροι με όλο και καλύτερα αποτελέσματα.

Στη βασική ουσία μου σαν άνθρωπος και σαν ύπαρξη δεν το ψάχνω.
Για μένα είμαι αδαμάντινος και δεν χωρώ συζήτηση ευχαριστώ.

quote:

Ωστόσο πρέπει να πω οτι τελικά έχεις μία σταθερή η οποία σε βοηθάει
και βρίσκεται εσωτερικά μέσα σου, ίσως λίγο δύσκολο να την διακρίνεις,
αλλά είναι αυτή που σε κρατάει ειδικά αυτήν την περίοδο που πολύ
πιθανόν να αντιμετωπίζεις μεγάλα εξωτερικά προβλήματα.

Όλοι θέλω να πιστεύω έχουν αυτήν την σταθερή. Αν δεν την έχουν
χαθήκαμε. Πίστη, Χρήμα, Αγάπη, Οικογένεια, Θρησκεία, Πατρίδα,
κάτι θα έχουν απ'όλα αυτά ή και κάτι άλλο. Πολύ πιθανόν όλοι
αντιμετωπίζουν σε κάποιο βαθμό εξωτερικά προβλήματα. Η ΖΩΉ εκεί
έξω είναι γεμάτη απο αυτά.

quote:

Αυτή η ψιλοσύγχυση που επικρατεί προς το παρόν είναι κάτι που θα
διορθωθεί σύντομα... ειδικά αν συνεχίσεις να πιστεύεις στον εαυτό σου.

μα δεν έπαψα ποτέ να πιστεύω σε αυτόν!

quote:

Έχεις πολλούς φίλους γύρω σου, αλλά τελικά δεν αισθάνεσαι να σε
βοηθούν ιδιαίτερα στα προωπικά σου ζητήματα. ’υτό μπορεί πολλές φορές
να σε οδηγεί και σε απογοήτευση ως προς αυτούς μιας και αισθάνεσαι οτι
δεν μπορούν να σε βοηθήσουν.

Δέν έχω πολλούς φίλους γύρω μου. Φίλος είναι μεγάλη κουβέντα και
ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται. Στα προσωπικά ζητήματα είμαστε σχεδόν
πάντα μόνοι, και γενικά στη ζωή...Απλά ενώνουμε τις μοναξιές μας

quote:

Nα ξέρεις ωστόσο, ό,τι παρόλο που δεν μπορούν ίσως να κατανοήσουν την
φάση την οποία διανύεις, να ξέρεις οτι θα σε βοηθήσουν διότι κάποιοι
από αυτούς, είναι αρκετά ισσοροπημένοι...

Δέν καταλαβαίνεις 100% κάτι αν δεν το περάσεις και σύ ο ίδιος.
Μόνο λοιπόν ομοιοπαθείς ίσως θα μπορούσαν να δώσουν ο ένας στον
άλλον συμβουλή αλλα και πάλι ο καθένας είναι διαφορετικός άνθρωπος
με διαφορετικές παραστάσεις ζωής και διαφορετικά κριτήρια επιλογής
συνδυασμών επιλογών...

quote:

Έχεις ένα θέμα όσον αφορά τις σχέσεις σου, δυσκολεύεσαι να δεθείς με
ένα άτομο, αλλά τελικά όταν σε κατακτά γίνεσαι υπερπροστατευτικός
μέχρι και κάποιες φορές πιεστικός πράγμα που συνεπάγεται προβλήματα...

Διφορούμενο αυτό το ένα άτομο. Αν δυσκολεύομαι να δεθώ με ένα
συγκεκριμένο άτομο...Με τρία συγκεκριμένα άτομα είναι η σωστή απάντηση
Καψούρα μεγάλη κοινώς

Με την άλλη έννοια εύκολα δένομαι με ανθρώπους ιδιαίτερα
ανοιχτόκαρδους

quote:

Στο τέλος όμως είναι οι φίλοι σου εκείνοι που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την κατάσταση...

Μέχρι σήμερα η πράξη άλλα έχει δείξει. Μόνοι μας καταέρνουμε και
βγάζουμε τα κάστανα απο την φωτιά όταν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη
δύσκολη κατάσταση...

quote:

Τρόπος ελέγχου: ανακριτής

Tον τελευταίο καιρό ίσα που ρωτάω πλέον. Μόνο κανένα όνομα.
Τα υπόλοιπα - ψυχολογία χωρίς μαιευτική