- ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΑ ... ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
Δυστιχως η εφιμεριδα που ειχε στο αρθρο πρεπει να εχει κατεληξει αθελα μου στα σκουπιδια, εντουτης υπαρχει μια πιθανοτητα να μην εχει πεταχτει και να μπορεσω ετσι να αναφερω λεπτομερειες.
Ελπίζω κι εγώ με την σειρά μου, φίλε μου, να μην κατέληξε στα σκουπίδια και να την έχεις φυλάξει κάπου.
Άλλωστε η πληροφορία που ανέφερες είναι αρκετά σημαντική και καλό θα ήταν να προσπαθήσουμε να την προσεγγίσουμε όσο πιο λεπτομερειακά μπορούμε. ![]()

In anticipation of my resurrection...

μην μου πειτε οτι ειστε ολοι καλητεροι... αλλα και να να στε δεν με ενδιαφερει
quote:panos_the_great
η "λακεδαίμων" ήταν πόλη... τοτε πως ονομαζόταν ολη η επικρατεια της δικαιοδοσιας του Μενέλαου?
μηπως Λακωνια?
εκ του λαας (λιθος) και κωνος

γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη, αλλά ο πατέρας μου γενννήθηκε στην Πελλάνα, και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι με τα παιδιά μου στο πατρικό μας σπίτι (στην πελλάνα).
τα έφερα να δούν τον τόπο του παππού τους, και βέβαια επισκεφτήκαμε τους αρχαιολογικούς χώρους...
τους μυκηναικούς τάφους είχα να τους δω απο μικρό παιδί, τότε που είχαν βρεί μόνον τον έναν...
σε συζήτηση που είχα στην άσπρη βρύση με οικογενειακό φίλο που ζεί εδώ, μου είπε συνωμοτικά... ¨έχει και άλλον έναν, αλλά τον μπαζώσανε και δεν τον ανοίγουνε.. ¨
ντροπή...
Τα έργα του πολιτισμού αυτού δεν περιορίζονται στην Λακωνία. Τα μνημεία της 2ης χιλιετίας στην Μινωϊκή Κρήτη, την Θήρα πριν την έκρηξη του ηφαιστείου, την Τροία, την Πολιόχνη της Λήμνου και την Θέρμη της Λέσβου παρουσιάζουν κοινά πολιτισμικά χαρακτηριστικά με αυτά των Μινυών, που αφορούν την μεταλλουργική και την υδραυλική τεχνολογία, την κατοχή γραφής, την ανεπτυγμένη υπερπόντια ναυσιπλοΐα, τις μεγαλιθικές κατασκευές ανακτόρων, πυραμίδων και τειχών, έργα που προϋποθέτουν μια καλλιέργεια και συνέχεια θεωρητικών γνώσεων επί χιλιετίες.
Σύμφωνα με την άποψη του καθηγητή, η οποία απορρέει από την μοναδική πείρα μιας ολόκληρης ζωής συνεχών θεωρητικών και ανασκαπτικών ερευνών στον Ελλαδικό χώρο της 2ης και της 3ης π.Χ. χιλιετίας, οι γνώσεις αυτές πάνω σε τεχνικά και αστρονομικά θέματα προέρχονται από έναν ανεπτυγμένο πολιτισμό που δεν έχει ημερομηνία έναρξης αλλά ημερομηνία λήξης. Η ημερομηνία αυτή είναι η έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας η οποία συνέβη το 1.750 π.Χ. Οποιοδήποτε στοιχείο επεβίωσε αυτής της τεράστιας για τον Ελλαδικό και περιαιγιακό χώρο καταστροφής, απεδόθη εσφαλμένα ή εσκεμμένα σε Μυκηναίους ή Φοίνικες ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για σφετεριστές του μεγαλειώδους αυτού Μινυακού πολιτισμού.
Η δόλιες κινήσεις απόκρυψης της μητρόπολης Λακεδαίμονος του Μινυακού πολιτισμού που ανέφεραν οι προηγούμενοι ομιλητές στην αρχή αυτού του topic, ανήκουν σε μια γενικότερη τάση καταστροφής των συνδέσμων της κλασσικής εποχής με την λεγόμενη προϊστορική εποχή, και περιγράφουν εύστοχα την μανία με την οποία γίνεται προσπάθεια να αποσιωπηθεί και να διαγραφεί η τεράστια αυτή αρχαιολογική επιτυχία, διότι εκτός των πάσης φύσεως προεκτάσεων που συνεπάγεται, συμβάλλει τα μέγιστα στην ανατροπή της κατεστημένης ινδοευρωπαϊκής θεωρίας..
Πελασγός
www.aegean-theory.gr
(=|=)
Τέτοιες χρήσεις απεκάλυψε ο καθηγητής Θ. Σπυρόπουλος ανασκάπτοντας θολωτές κατασκευές στην κορυφή της Ακρόπολης της Λακεδαίμονος, που είχαν διπλό προορισμό: την ταφή ηγεμόνων και ηρώων, και την λατρεία του θείου. Το σχήμα της πυραμίδας συμβόλιζε εκτός των άλλων, τις προτεραιότητες των Μινυών, καθώς ξεκινούσαν από την κορυφή την τοποθέτηση τάφων των προγόνων, αμέσως από κάτω ζούσαν οι βασιλείς, κατόπιν οι άρχοντες κ.ο.κ.
Βάσει αυτής της ιεράρχησης, η οποία αποκαλύπτεται και στην πυραμίδα του Αμφείου στην Θήβα, βρέθηκε τμήμα ανακτορικού συγκροτήματος ακριβώς κάτω από τις εγκαταστάσεις Μυκηναίων βασιλέων στη νότια πλαγιά του λόφου Παλαιόκαστρο. Το υπόλοιπο της πόλης περιμένει την αποκάλυψη του θαμμένο μέσα στη λάσπη που έφερε ο κατακλυσμός που προκάλεσε η κοσμογονική δράση του ηφαιστείου της Θήρας το 1.750 π.Χ.
Μετά την τεράστια αυτή καταστροφή, η οποία δεν κατέστρεψε μόνον τον Μινωικό πολιτισμό όπως συνήθως τονίζεται, αλλά με τις κλιματικές και γεωλογικές της επιπτώσεις (κατακλυσμιαίες βροχές & τσουνάμι), ανέστρεψε την πολιτισμική εξέλιξη σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο για μια ακόμη φορά, και δημιούργησε τις συνθήκες ώστε να εγκατασταθούν στην περιοχή Μυκηναίοι, οι οποίοι διατηρούν το όνομα της περιοχής, συνεχίζουν την οικιστική παράδοση της, όχι όμως και την θεολογική.
Το όνομα της πόλεως της Λακεδαίμονος είναι αυτό που αναγνωρίζει ο Όμηρος ως έδρα του ανακτόρου του Μενελάου, και η σκαπάνη του καθηγητή επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την ιστορικότητα και την ακρίβεια των Ομηρικών Επών.
Πολλοί και ουσιαστικοί είναι οι λόγοι που μας πείθουν γι’ αυτό :
* Είναι το μόνο ανάκτορο Μυκηναϊκών χρόνων που βρέθηκε στην περιοχή
* Πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηρισθεί ανάκτορο, από κάθε επιστημονική πλευρά, αρχαιολογική, διοικητική ή άλλη
* Είναι από τα μεγαλύτερα στον Ελλαδικό χώρο, με συνολική έκταση 6.000 τ.μ ενώ το μέγαρο είναι διαστάσεων 13,5 x 57 μ. δηλαδή όσο των ανακτόρων της Τίρυνθας και της Πύλου.
* Περιεκλείετο από Κυκλώπειο τείχος κατ’ εκτίμηση 2 περίπου χιλιομέτρων, με πύργους και πύλες, καθώς και την υπόγεια πηγή Πελανίδα για περιπτώσεις πολιορκίας.
* Περιλαμβάνει τους μεγαλοπρεπέστερους θολωτούς λαξευτούς τάφους όχι μόνο της Λακωνίας, αλλά και ολόκληρης της Μυκηναϊκής Ελλάδος
Η Λακεδαίμων είναι ο τόπος στον οποίο υπόσχονται επιστροφή οι μεταναστεύσαντες Ηρακλειδείς σύμφωνα με τον μύθο, υπόσχεση την οποία πραγματοποιούν αφού καταστρέφουν το Μυκηναϊκό κράτος, διεκδικώντας την κληρονομιά των προγόνων τους.
Είναι αυτοί που πυρπολούν όλα τα ανάκτορα της Μυκηναϊκής Ελλάδος περί το 1.200 π.Χ., συμπεριλαμβανομένων των Μυκηνών, της Τίρυνθος, των Θηβών της Πύλου και του Βοιωτικού Ορχομενού, και αργότερα περί το 1.050 του Μενελάου στην Λακεδαίμονα, πριν μετακομίσουν στην νέα τους πρωτεύουσα, την Δωρική Σπάρτη, δίνοντας έτσι λαβή για την δημιουργία των θεωριών περί ξενόφερτης εισβολής Ελληνικών φύλων με την περίφημη ‘κάθοδο’ των Δωριέων.
Πελασγός
www.aegean-theory.gr
(=|=)