- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 4ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 01/08/2009 18:46:14
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
Ναι αλλά δεν έχει νόημα δεν θα είναι πραγματικά αυτοί παρα μόνο οι εικόνες τους. Μιλώντας πάντα για συνειδητό ονείρεμα.
Nα δεις που θέλει χρήματα!!!!! 

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μπορώ να μιλήσω πραγματικά και να βοηθήσω μονό τα άτομα που έχουν ανάλογη εμπειρία και αυτό ποτέ δημόσια και έχω εξηγήσει το γιατί.
Δεν πρόκειται ποτέ να τραβηξω τα αυτιά κανενός και να επέμβω στην ζωή του άλλου χρησιμοποιώντας την αστρική προβολή. Δεν πρόκειται να πάω Τζαμάικα γιατί δεν έχω τέτοιες φιλοδοξίες.
Προτιμώ να κάνω πράγματα που έχουν σχέση με την συνείδηση ή με την ψυχή και αλλά που….
Φίλε europaios2 ξέρεις τι λένε οι σκεπτικιστές για το όραμα του Ιωάννη; Φαντάζομε πως ξέρεις.
Όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν τα οράματα των αγίων ή κάποιες υπερβατικές εμπειρίες ή την διορατικότητα όπως αυτή του Παισιου τότε το μονό που κάνουν είναι να χλευάζουν. Έχεις διαβάσει στην νοερά προσευχή οπού ένας Τυφλός γέροντας ήξερε τι συμβαίνει σε ένα χωριό που ήταν αρκετά χιλιόμετρα μακριά;
Δεν ξέρω τι κανείς στην ζωή σου σαν πράξη ,αλλά όταν κάποιος λέει αδιάλειπτα την νοερά προσευχή τότε οι λογισμοί του ανθρώπου αρχίζουν να ηρεμούν.
Μέσα από αυτήν την ηρεμία τα εγώ δυσκολεύονται να εκδηλωθούν επειδή η κατάλληλη προσοχή της συνείδηση στην αδιάλειπτη προσευχή αλλά και το έντονο «θρησκευτικό συναίσθημα» ή πνευματική έμπνευση που προκύπτει όταν η προσευχή πάει στην καρδιά οδηγούν το ΟΝ σε μια κατάσταση που είναι υπερβατική σε σχέση με αυτούς που δεν κάνουν καμιά προσπάθεια.
Η «θρησκευτική εμπειρία» βιώνετε με τα «μάτια της καρδιάς» και όχι με εκατομμύρια λόγια. Το άχτιστο φως δεν είναι κάτι που μπορεί κάποιος να καταλάβει με τον νου.
Λέει ο «φίλος μου-πατέρας μου» ο Διονύσιος Αρεοπαγίτης.
«να, δεσμεύσομε δηλαδή την αλήθεια όσων λέγονται περί θεού, όχι με πειστικούς λόγους ανθρώπινης Σοφίας αλλά με την αποδεικτική δύναμη των θεολόγων, που την κινεί το πνεύμα , σύμφωνα με τα οποία συναπτόμαστε με τα ανείπωτα και ακατανόητα με τρόπο ανείπωτο και ακατανόητο σε μια ανώτερη από την ανθρώπινη γνώση μας ένωση.»
Η αστρική η προβολή είναι κάτι που προκύπτει ,αλλά δεν είναι αυτό-σκοπός ούτε είναι απόδειξη για κάτι. Ούτε και αναιρεί την θεολογία .Αυτός που κολλάει στον αστρικό κόσμο δεν διαφέρει από αυτόν που «κοιμάται» στο φυσικό κόσμο.
Θα μπορούσα να πω ότι ο αστρικός κόσμος μπορεί να είναι μια περιοχή που στα κατωτέρα επίπεδα είναι των δαιμόνων και στα ανώτερα των αγγέλλων.
Κάποιοi που οι λογισμοί του μέσα στην καθημερινότητα είναι άσχημοι ,λάγνοι και πολλά αλλά θα οδηγηθεί σε μια περιοχή του αστρικού που θα μπορεί να ικανοποιήσει αυτά τα εγώ του. Για αυτόν που ικανοποιεί τις επιθυμίες του σε αυτούς τους κόσμους όλα φαίνονται καλά ,αλλά στην πραγματικότητα η ψυχή του έχει φυλακιστεί σε έναν δαιμονικό κόσμο.
Στους ανθρώπους που έχουν καλούς λογισμούς και δεν επιδιώκουν να ικανοποιήσουν τα πάθη τους τότε οι αγγελικές τάξης είναι κοντά τους για να δείχνουν με το φως τους στο επίπεδο τις κατανοήσεις του όντος την θεϊκή σοφία.
Ένα ον που θέλει να ανελιχτεί πρέπει να από-ενδυθεί τα πάντα και να ενοικήσει στον άρχων.
Και λέει ο Διονύσιος Αρεοπαγίτης.
«Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο ανθρώπινος νους έχει την δύναμη να νοεί, με την οποία βλέπει τα νοητά αλλά η ένωση που τον συνδέει με τα περ΄από αυτόν ξεπερνά την ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ.» (ΣΕΛ 157 περί θειων ονομάτων περί μυστικής θεολογίας τόμος Β.»
Εδώ φίλε europaios2
θέλω να σου πω ότι το πιο σημαντικό για εμένα δεν είναι η αστρική προβολή απλά είναι κάτι που μου έχει προκύψει στην ζωή και μπορώ να μιλήσω για αυτήν ,αλλά ο πραγματικός σκοπός μου είναι ο θειος έρως.
Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟς ΠΑΥΛΟς κυριευμένος από τον θειο ερωτά είπε « ΔΕΝ ΖΩ ΠΙΑ ΕΓΩ¨ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΖΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ»
Αν έχει ΕΓΩ δεν μπορεί να έχει θειο έρωτα, αλλά λαγνεία, τεμπελιά λαιμαργία, περηφάνια ,ζήλια, οργή, και πολλά αλλά.
Το θέμα πάντα για εμένα δεν είναι η απόψεις ή ισχυρισμοί μια θέσης αλλά η εμπειρία που θα μας οδηγήσει στην κατανόηση ότι όλα τα εγώ δεν είναι παρά εμπόδια για τον θειο έρωτα.
Τι κάνουμε για αυτό έχει σημασία. Και αυτό που κάνουμε εδώ λειτουργεί και άλλου.
Υπάρχουν τάξεις
Εννιά τάξεις ή τάγματα, τα εξής: Σεραφείμ, Χερουβίμ, Θρόνοι, Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίες, Αρχές, Αρχάγγελοι, Άγγελοι.
Άλλοι τα λένε ζωτικό ,αστρικό ,νοητικό ,αιτιατό, βουδικό, ατμικο κ.τ.π.
Εκτός από τους φωτεινούς αγγέλους, υπάρχουν και οι σκοτεινοί, τα πονηρά πνεύματα. Σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, ήταν αγαθοί, όπως και οι άλλοι άγγελοι.
Ο Αστρικός κόσμος είναι γεμάτος από αυτούς.
Ξέρω δεν μπορείτε να καταλάβατε τι είναι ο αστρικός κόσμος .ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΣΑΣ.
Φίλε europaios2 θέλω να μιλήσω και να προσεγγίσω το θέμα μέσα από την δικιά σου οπτική. Αυτό πιστεύω ότι θα μας δώσει μια πιο κοντινή επαφή.
Οι άλλοι καταλαβαίνουν με διαφορετικό τρόπο και αυτά που είπα είναι για την επαφή μου με τον europaios2.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Δεν κατάλαβα Ζιρ την ημιμάθεια. Ένα κύτταρο δεν αποτελείτε από άτομα. Τα άτομα από πρωτόνια και νετρόνια .Αυτά πάλι δεν τα συνθέτουν αλλά στοιχεία που λέγονται κουορκ και ουκ το καθεξής;
Όταν μιλάς για ημιμάθεια δώσε μας τουλάχιστον την σωστή γνώση.
Φίλε ζιρ έχεις ντροπιαστεί πολλές φορές. Είσαι αντιφατικός υποστηρίζοντας την αυτογνωσία διδάσκοντας μας το από πού αρχίζει και μετά λες πως όλα αυτά είναι μεταφυσικές μπουρδες (‘η κάτι τέτοιο)
Το μονό που κανείς εδώ είναι να είσαι ένας αρνητικός σκεπτικιστής που συκοφαντει ,και ειρωνευετε τους συνομιλητες του και απαξει με λόγια όπως « ακόμα και ο άλφα-ωμέγα κατάλαβε την ερώτηση »
Εκεί ψηλά στο καλάμι που έχεις ανέβει βλέπεις πως υπάρχουν και κάποιοι που καταλαβαίνουν αυτά τα μεγαλειώδη λόγια που λες.
quote:________________________________________
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Δεν διαχωρίζω τους ανθρώπους επειδή έχω κάποιο πρόβλημα ,αλλά επειδή είναι μια πραγματικότητα .Δεν φταίω για αυτό.
Δάσκαλε ζιπ εδώ βλέπω ότι να λες αυτό και εσύ δεν βλέπεις ότι μέσα στην μεγαλομανία σου και στην υπεροχή σου διακρίνεις τους ανθρώπους απαξιοναντας τους κατάμουτρα λέγοντας τους « ακόμα και ο άλφα-ωμέγα κατάλαβε την ερώτηση »
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ…..
ΦΙΛΕ ΚΑΤΕΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ.
Το πρώτο χαρακτηριστικό ενός ανθρώπου που η συνείδηση του κοιμάται βαθιά είναι η αντιφατικότητα του λόγου και όχι μονό.
Δηλ κάνει πράξει χωρίς να πέφτει στην αντίληψη του αυτό που λέει σε κάποιον άλλο να προσέχει να μην το κάνει.
Δεν μας έδωσες τα φώτα σου εδώ.
α) Κατ' αρχήν, ποιος είναι αυτός που σου λέει πως πρόκειτε για "μεταφορά συνείδησης" ;
β) Ποιος είναι αυτός που σου λέει πως αυτή η "μεταφορά συνείδησης" γίνεται σε άλλο "σώμα" ;
γ) Ποιος είναι αυτός που σου λέει πως η συνείδηση βρίσκεται αλλού ;
------------------------------------------------------------------
quote:
Ο κόσμος γύρω μας και το Σύμπαν πάνω και πέρα από μας,αποτελούνται από μια τεράστια ποικιλία υλικών, ενώ τις πρώτες στιγμές ζωής του πρώιμου σύμπαντος υπήρχαν ακόμα περισσότερες μορφές ύλης. Προς έκπληξή μας, αυτές οι πολυποίκιλες μορφές ύλης είναι φτιαγμένες από ένα σχετικά μικρό αριθμό δομικών λίθων.
Όπως είναι πλέον γνωστό, όλες οι μορφές της ύλης αποτελούνται από άτομα τα οποία και θεωρούνται τα θεμελιώδη σωματίδια ή σωμάτια κάθε στοιχείου.Αλλά και αυτά τα άτομα είναι συνδυασμοί πιο μικρών σωματιδίων, που αποκαλούνται υποατομικά σωματίδια. Για παράδειγμα, ο πυρήνας του ατόμου αποτελείται από νετρόνια και πρωτόνια. Πέρα όμως απ΄αυτά, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ακόμη πιο "μικρά" (στοιχειώδη) σωματίδια.
Αν δηλαδή τα υποατομικά σωματίδια εξαναγκαστούν να συγκρουστούν με μεγάλες ταχύτητες τότε εμφανίζονται νέα σωματίδια, που καλούνται στοιχειώδη. Ο κλάδος της φυσικής που εξετάζει αυτά τα τελευταία ανακύπτοντα στοιχειώδη σωματίδια ονομάζεται Φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων, και εκ του τρόπου παραγωγής αυτών Φυσική υψηλών ενεργειών.
Η Σωματιδιακή Φυσική συνδέεται πλέον σημαντικά με την μοντέρνα κοσμολογία, καθώς το ίδιο το σύμπαν είναι ένας τεράστιος φυσικός επιταχυντής, ενώ η μελέτη των στοιχειωδών σωματιδίων μας δίνει πολλές πληροφορίες για την γέννηση και την εξέλιξη του σύμπαντος.
Τα στοιχειώδη σωματίδια, για τη πληρέστερη μελέτη τους, κατατάχθηκαν σε δυο κύριες κατηγορίες:• Τα σωματίδια δομής, τα καλούμενα φερμιόνια, τα σωματίδια αυτά συμμετέχουν στη δομή της ύλης, και αυτά είναι τα κουάρκ και τα λεπτόνια, και στα
• Τα σωματίδια φορείς, τα καλούμενα μποζόνια, που είναι σωματίδια-φορείς των δυνάμεων. Αυτά είναι το φωτόνιο (ηλεκτρομαγνητική δύναμη), τα W και Z μποζόνια (ασθενής αλληλεπίδραση), το γκλουόνιο (ισχυρή αλληλεπίδραση) και το υποθετικό βαρυτόνιο (βαρυτική δύναμη).
Σύμφωνα με τον παραπάνω ορισμό, τα αδρόνια, (συνδυασμοί κουάρκ), όπως π.χ. το πρωτόνιο, το νετρόνιο και το πιόνιο, δεν θεωρούνται στοιχειώδη σωμάτια αφού σήμερα ξέρουμε ότι έχουν δομή και συγκεκριμένα σύμφωνα με το καθιερωμένο μοντέλο, αποτελούνται από κουάρκ τα οποία θεωρούνται τα "πραγματικά" στοιχειώδη σωμάτια, τα έσχατα δηλαδή δομικά στοιχεία της ύλης. Καθώς όμως τα κουάρκ δεν έχουν ελεύθερη κατάσταση, αρκετοί όταν αναφέρονται σε στοιχειώδη σωμάτια εννοούν και τα αδρόνια.
Όχι με την έννοια ότι δεν έχουν δομή, αλλά με την έννοια ότι δεν μπορούν να χωριστούν στα συστατικά τους. Αρκετοί διατηρούν έτσι την ιστορική ονομασία "στοιχειώδη" για τα αδρόνια, σε αναλογία με τα άτομα: παρόλο που σήμερα γνωρίζουμε ότι τα άτομα μπορούν να διασπαστούν, αν και για τις χημικές αντιδράσεις ο χαρακτηρισμός "άτομα" είναι επιτυχημένος.
Η δικιά μου ημιμάθεια λέει ότι υπάρχουν άτομα, νετρόνια και πρωτόνια, κουάρκ και αλλά…
Όταν κοιτάς ένα κύτταρο δεν βλέπεις τα άτομα επειδή είναι πιο μικρά. Τότε σε αυτό το κυτταρικό επίπεδο υπάρχουν κυτταρικά σώματα που έχουν τους δικούς τους νόμους .
Όταν κοιτάς άτομα, Ο κυτταρικός κόσμος χάνετε και προχωράμε σε ένα επίπεδο διαφορετικό με άλλους νόμους και σχέσεις . Εδώ έχουμε «σώματα ατόμων»
Όταν κοιτάς κουάρκ δεν βλέπεις τα άτομα επειδή κοιτάς σε ένα διαφορετικό επίπεδο με διαφορετικούς νόμους.
Αυτά τα διαφορετικα επίπεδα στηρειζουν αυτό που λεμε υλη. Και το σώμα μας είναι υλη. Δεν μπορεί να μη έχει κύταρα άτομα, νετρόνια και πρωτόνια, κουάρκ και αλλά…
Πχ οι σκέψεις σε ποιο επίπεδο σαν ενεργεία βρίσκονται.;
Δηλ η δικιά σου γνώση περί του θέματος ποια είναι και μου λες
quote:
ημιμάθεια στο απόγειό της ... εξαιρετική εξήγηση ... μπράβο ρε ΥΠΗΡΕΤΗ, τι να πω ... μπράβο! Μέσα σε μερικές γραμμές ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ερμήνευσε τα πάντα! Πρωταθλητισμός ημιμάθειας !!! ... μπράβο ρε μεγάλε ... μπράβο!
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΣΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. Για να δούμε, έχουμε μονό το υλικό σώμα χωρίς, αυτό να αποτελείτε από κύτταρα και τα κύτταρα από άτομα κ.λ.π.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Και έτσι όπως τα λες δηλ τι σκοπό έχω να βάλω τον europaios2 που;
Και βεβαία θέλω να τον πλησιάσω γιατί αυτό ο άνθρωπος έχει μια λογική και θέλω να έρθω σε μια κατανόηση μέσα από την λογική του. Που είναι η πονηραδα σε έναν άνθρωπο που θελει να κατανοηση και να κατανοηθει.
Φίλε ζιπ μήπως έχεις την μύγα.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
europaios2, ξέρεις τι προσπαθεί να κάνει τώρα ε; επειδή είδε πως είσαι Χριστιανός και πιστεύεις, πάει μέσω της πίστης σου να σε πλησιάσει ... είναι πολύ πονηρός ο άνθρωπος αυτός ... πω, πω ...
Γιατί? Ποιός είναι ο πονηρός σκοπός του? Τί θέλει να κερδίσει με αυτό?
Μας λές κάτι,ωραία, απόδειξέ το όμως, διαφορετικά δέν έχει νόημα.
quote:
ημιμάθεια στο απόγειό της ... εξαιρετική εξήγηση ... μπράβο ρε ΥΠΗΡΕΤΗ, τι να πω ... μπράβο! Μέσα σε μερικές γραμμές ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ερμήνευσε τα πάντα! Πρωταθλητισμός ημιμάθειας !!! ... μπράβο ρε μεγάλε ... μπράβο!
Που στηρίζεις την διαφωνία σου. Και μετά βλέπουμε αν πρέπει να κοιταχτώ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ