ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ευχαριστώ.... !!!!! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ευχαριστώ.... !!!!! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

KwstasG61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
filosofos3Μέλος
20/06/2005, 10:47:28
Καλά βρε Όστρια σε είχα και σε εκτίμηση βρε παιδί μου και μου φέρνεις απόσπασμα από βιβλίο συγγραφέα ο οποίος δεν ξέρει τι λέει;

quote:
"Υπάρχουν όμως και χαμένα έργα τού Ιώσηπου. Ο Ευσέβιος (όπως παλαιότερα και ο Ωριγένης), μας διασώζει απόσπασμα από χαμένο κείμενο τού Ιώσηπου περί τού Ιακώβου, επισκόπου Ιεροσολύμων, που λέει τα εξής: «ταύτα δε συμβέβηκεν Ιουδαίοις κατ’ εκδίκησιν Ιακώβου του δικαίου, ος ην αδελφός Ιησού του λεγομένου Χριστού, επειδήπερ δικαιότατον αυτόν όντα οι Ιουδαίοι απέκτειναν» (Εκκλ. Ιστ. ΙΙ 23, 20)."

Να υπογραμμίσω και εγώ μερικές λέξεις; ΧΑΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΩΣΗΠΟΥ.
Ο ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΖΩΖΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΧΑΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΙΩΣΗΠΟΥ...

Μας δουλεύεις ή μου φαίνεται;
Εγώ δε σου έφερα απόσπασμα από τον Ευσέβιο που να αναφέρεται σε χαμένο βιβλίο του Ιώσηπου αλλά από γνωστό και μη απωλεσθέν βιβλίο του Ιώσηπου, την "Ιουδαϊκή αρχαιολογία" βιβλίο 20, 200-203 ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΩΛΕΣΘΕΝ!

Ο συγγραφέας που επικαλείσαι λέει κάτι απολύτως ψευδές και εσύ έρχεσαι και το υπογραμμίζεις;

Οπότε τώρα τι να σε πω: απελπιστικά αφελή ή σκόπιμα αφελή;

Περιμένω να κάνεις εσύ το χαρακτηρισμό μόνη σου.Απορώ πάντως πως λένε κάτι τέτοιο ενώ λίγες γραμμές πιο πάνω αναφέρουν ότι είναι 2Ο ΤΑ ΣΩΖΟΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ!
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΣΩΖΟΜΕΝΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ;
Αν αυτό το βιβλίο είχε χαθεί στα χρόνια του Ευσέβιου και βρέθηκε ξανά αργότερα , όπως έγινε και με άλλα έργα (πχ το ευαγγέλιο του Θωμά) θα έπρεπε να το γνωρίζει ο συγγραφέας που επικαλείσαι. Δεν το παρουσίασε όμως ως επανευρεθέν καν, αλλά ως απωλεσθέν.
Δε σου είπα να μην εμπιστεύεσαι ότι βρίσκεις στο ίντερνετ;
Αν οι τέσσερις συγγραφείς που αναφέρεις (Τάκιτος , Σουητώνιος, Ιώσηπος,Πλίνιος ο νεώτερος) δε σου φτάνουν, τότε δεν πρόκειται για αμερόληπτη έρευνα αλλά για σκόπιμη και κατευθυνόμενη συζήτηση.
Στους τρεις υπάρχει ρητή αναφορά στο πρόσωπο Ιησούς και όχι απλά στους χριστιανούς και ήταν όλοι τους εχθροί του χριστιανισμού. Για να υπάρχει ο Ιησούς αρκεί ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΙΣ!!!

Ποιον από αυτούς θα απορρίψεις και γιατί;
Πες μας γιατί απορρίπτεις το Τάκιτο;
Γιατί απορρίπτεις τον Ιώσηπο και χρησιμοποιείς ψευδή στοιχεία από το ίντερνετ;
Το Σουητώνιο επίσης;
Και μιας και λες ότι θα σου άρεσε το μασάζ να σου κάνουμε και μασάζ κοπέλα μου (σιάτσου δεν ξέρω) αν αυτό σε χαλαρώσει και μπορέσεις να σκεφτείς καλύτερα και να ανοίξει λίγο περισσότερο το μυαλό σου.
Όλα στην υπήρεσία της αλήθειας.
Και μιας και βαριόσουν να ψάξεις για το Τρίτο Μάτι ήρθε ένα πουλάκι και μου είπε ότι είναι το τεύχος 31, Ιανουαρίου 94 και ότι ο κινέζος για τον οποίο μιλάμε λεγόταν Λι Τσινγ Γιουέν και ήταν ταοϊστής βοτανολόγος, όχι ηγούμενος των Σαολίν όπως από λάθος έγραψα , λόγω σύχγυσης με άλλον επίσης μακρόβιο, αλλά όχι τόσο, ηγούμενο των Σαολίν.
Και η λεζάντα λέει:" μια από τις αξιοθαύμαστες περιπτώσεις μακροζωίας, του 20ου αιώνα είναι ο κινέζος βοτανολόγος και ταοϊστής Λι-Τσινγ-Γιουέν, ο οποίος διατήρησε τη νεανική του ζωντάνια, σεξουαλική του ικανότητα και τέλεια υγιεία σε όλο το διάστημα μιας μακράς και δραστήρια ζωής. Ο Μάστερ Λι πέθανε το 1933 λίγο μετά το γάμο του με τη 14η γυναίκα του. Γεννήθηκε το 1677 και πέθανε σε ηλικί 256 ετών με όλα του τα δόντια και τα μαλλιά! (Η περίπτωσή του είναι εξακριβωμένη από τα επίσημα αρχεία του κινέζικου κράτους, καθόσον είχε ενδιαφερθεί γι'αυτήν ο ίδιος ο Τσιανγκ Κάι Σενγκ)"

Ο Τσιανγκ Κάι Σενγκ ,αν θυμάμαι καλά,ήταν στρατηγός των Κινέζων και ηγέτης των κρατικών δυνάμεων κατά του Μάο Τσε Τουνγκ, κατά και μετά το Β'παγκόσμιο πόλεμο.

Μήπως θυμάσαι ότι είχες πει "αν υπάρχει περίπτωση που κάποιος να έζησε περισσότερα από 200 χρόνια..." .
Τα 256 σου φτάνουνε; ή μήπως θα ζητήσεις να βρούμε και περίπτωση για 300 και μετά θα μας ζητήσεις για 500 κοκ όπως κάνεις και με τις αποδείξεις περί του Ιησού;

Τέλος όσον αφορά την ηδονή και την ηθική εγώ δεν κατακρίνω κανέναν για ότι κάνει αν έχει επίγνωση του τι κάνει και του τι πραγματικά έχει ανάγκη.
Ηθικός είναι κατ' εμέ εκείνος που γνωρίζει τι πραγματικά χρειάζεται στη ζωή του (που σημαίνει ότι έχει επαρκώς αναπτυγμένο λογικό νου) και ανήθικος κατά συνέπεια και αναπόφευκτα είναι όποιος στερείται λογικής και συλλογιστικής ικανότητας. Όσο περισσότερο αναπτυγμένα είναι αυτά τόσο περισσότερο ηθικός είναι κανείς , κατά τη δική μου θέαση των πραγμάτων.

Όλα είναι τέλεια

Edited by - filosofos3 on 20/06/2005 10:54:06

Edited by - filosofos3 on 20/06/2005 11:07:18