- Ευχαριστώ.... !!!!! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Και ο νοών νοείτω……
Και ο έχων νουν ψηφισάτω.
Από τον Τάκιτο, κορυφαίο Ρωμαίο ιστορικό και εχθρό των χριστιανών που γεννήθηκε το 1ο μΧ αιώνα και πέθανε το 115 μΧ
Στο έργο του "Χρονικά"(Annales 15,44) αναφέρεται στον ίδιο το Χριστό:
"...Για να σβήσει λοιπόν ο Νέρων τη φήμη διοχετεύει ύπουλα την ιδέα, ότι αίτιοι είναι αυτοί που είναι μισητοί για τα αισχρά τους έργα και ο λαός τους αποκαλούσε χριστιανούς, και τους βασανίζει με σκληρότατα βασανιστήρια. Ο εισηγητής αυτής της ονομασίας Χριστός καταδικάστηκε σε θάνατο από τον προκουράτορα Πόντιο Πιλάτο επί της βασιλείας του ΤιβερίουΚαι αφού για την ώρα η ολέθρια αυτή δεισιδαιμονία στριμώχτηκε, ξαναφούντωσε πάλι όχι μόνο στην Ιουδαία, την πηγή αυτού του κακού, αλλ' ακόμη και στη Ρώμη...και όταν θανατώνονταν επινοήθηκαν αστείοι τρόποι.Λόγου χάριν ντύνονταν με δέρματα θηραμάτων και πέθαιναν κατακρεουργημένοι από σκυλιά ή πέθαιναν καρφωμένοι σε σταυρούς ή λαμπαδιάζονταν στις φλόγες και όταν βράδιαζε χρησιμοποιούνταν σαν νυχτερινός φωτισμός...."
Το κείμενο δεν είναι από τα αμφισβητούμενα του Tάκιτου και όπως βλέπουν όσοι έχουν και τον ελάχιστο νου δεν είχε κανένα λόγο να πει ότι υπήρξε ο Χριστός αν αυτός δεν υπήρχε όντως, μιας και ήταν εχθρός του χριστιανισμού. Εφόσον ο Πόντιος Πιλάτος υπήρξε επίσης ως ιστορικό πρόσωπο όπως αποδεικνύεται από το ίδιο κείμενο, αν οι χριστιανοί διέδιδαν ένα ψέμμα ότι σταυρώθηκε κάποιος που δεν υπήρξε από τον Πιλάτο θα αποκάλυπτε το ψέμμα τους.
Αλλά αυτά μόνο όσοι έχουν στοιχειώδη έστω νοημοσύνη μπορούν να τα κατανοήσουν.
Οι άλλοι που την έχουν απωλέσει λόγω της αφοσίωσης τους στο αντί-πνευμα δε μπορούν να παραδεχτούν τίποτε ακόμη και αν το βλέπουν μπροστά τους γιατί δεν έχουν πια τη δύναμη να σπάσουν τα δεσμά με τα οποία δέθηκαν στο άρμα του αντί-πνεύματος
Όλα είναι τέλεια
quote:
Αγαπητή Όστρια
γιατί με βάζεις σε μπελάδες να ψάχνω ενώ αυτή τη δουλειά θα έπρεπε να την είχες κάνει εσύ και η τοξότης που παρουσιάζετε αυτά τα στοιχεία;
Δεν σε βάζω εγώ βρε φιλόσοφε, αν βαριέσαι μην το κάνεις.
Εγώ πάντως μιλάω γενικά για κείμενα εκείνης της περιόδου που έχουν διασωθεί. Δεν με απασχολεί αν ο Πτολεμαίος έγραψε αστρονομικά βιβλία, με ενδιαφέρει ότι γνωρίζουμε τι έχει γράψει. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους. πχ. ο Ιούστος που έζησε τον πρώτο αιώνα και ήταν ονομαστός Ιουδαίος ιστορικός από την Τιβεριάδα, περιέγραψε τον πόλεμο μεταξύ Ιουδαίων και Ρωμαίων, την πολιορκία και την άλωσι της Ιερουσαλήμ, αλλά το έργο του δεν έχει διασωθεί (γιατί άραγε;) Ξέρουμε όμως ότι ήταν αμεριληπτικός, ότι έγραφε στα ελληνικά, ότι ήταν αντίθετος του Ιώσιπου. Πώς ξέρουμε τι έχει γράψει; Του απαντά στις κατηγόριες ο Ιώσιπος στο έργο του "Βίος".
Για τον Ηρώδη λες
quote:
ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΥΤΑ Ή ΟΧΙ και με παραπέμπεις σε κείμενα που δεν γνωρίζεις;
Δες τι έχω γράψει παραπάνω
"H Ιστορία του Ηρώδη είναι γνωστή από τον Ιώσιπο σε μεγάλη λεπτομέρεια. Ο Ιώσιπος πάντως παρόλο που αναφέρει διάφορες δολοφονίες αντιπάλων του, δεν αναφέρει πουθενά την σφαγή των νηπίων."
Εσύ τι λες; Γνωρίζω για τι μιλάω ή όχι; (τελικά πας να με βγάλεις ή ηλίθια ή ...;)
Αλλά είσαι ο μόνος που γενικεύεις. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι επειδή ο Ηρώδης ήταν αυτός που ήταν, διέταξε να σφαγούν όλα τα νήπια της Βηθλεέμ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΩΒΙΒΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. Αυτό λέω.
quote:
Όσον αφορά τη μακροβιότητα πέραν των 200 ετών σε παραπέμπω σε παλαιότερο άρθρο στο Τρίτο Μάτι για έναν ηγούμενο των Σαολίν, που αν θυμάμαι καλά επειδή είχε καταγραφεί η γέννησή του στα κινέζικα αρχεία πρέπει να ήταν βεβαιωμένα πάνω από 200 ετών.
Δεν το γνωρίζω. Ας μας φέρουν από το Τρίτο Μάτι τα αρχεία να τα δούμε.
quote:
Πάω να δω τους άλλους συγγραφείς , αυτούς που αναφέρεις και αυτούς που ΔΕΝ αναφέρεις.
Ε, ήταν πολλοί ποιόν να πρωτοθυμηθούμε! ![]()
Τον Σουιτώνιο πάντως τον αναφέρουμε. Δες προηγούμενες σελίδες.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Από γνήσιο κείμενο του Ιώσηπου
Ο Ιώσηπος γεννήθηκε εβραίος , περί το 36 μΧ και έφτασε μέχρι το αξίωμα του στρατηγού των εβραίων, ο άλλος ήταν ο Ιούστος. Προσχώρησε στους Ρωμαίους και τιμήθηκε με αξιώματα από αυτούς και μετά την κατάληψη της Ιερουσαλήμ βρέθηκε στη Ρώμη όπου και πέθανε το 98 περίπου μΧ.
Αναφέρει τόσο τον Ιωάννη το βαπτιστή όσο και τον Ιάκωβο τον αδελφό του Ιησού στα :Ιουδαϊκή αρχαιολογία βιβλ.18, 116-119 και 20,200-203
"Μερικοί Ιουδαίοι πίστευαν ότι το στρατό του Ηρώδη τον κατέστρεψε ο θεός, και ότι πολύ δίκαια τον τιμωρούσε εξ αιτίας του Ιωάννου του λεγόμενου βαπτιστού δίοτι αυτόν τον σκότωσε ο Ηρώδης. Και ήταν ένας άντρας αγαθός και συμβούλευε τους Ιουδαίους να είναι ενάρετοι για τον εαυτό τους, δίκαιοι προς τους άλλους και ευσεβείς προς το θεό...
20,200-203
"...γιατί τέτοιος που ήταν ο αρχιερέας Άνανος πίστεψε ότι τώρα που ο Φήστος πέθανε και ο Αλβίνος ήταν ακόμη στο δρόμο, βρηκε την κατάλληλη ευκαιρία. Συγκάλεσε συνέδριο κριτών και έστησε μπροστά τους τον αδελφό του Ιησού του λεγομένου Χριστού, Ιάκωβος το όνομά του, και μερικούς άλλους και με την κατηγορία ότι παρανόμησαν τους παρέδωσε να λιθοβοληθούν...
Ο Ιώσηπος δέχεται ότι τον Ιωάννη τον σκότωσε από φόβο μήπως κάνει επανάσταση επειδή ο λαός τον εκτιμούσε και δεχόταν αυτά που τους συμβούλευε. Δε λέει λεπτομέρειες για το κήρυγμα του Ιωάννη μόνο ότι βάπτιζε προς εξαγνισμό, αλλά λέει σαφώς ότι θανατώθηκε από τον Ηρώδη όπως λένε και τα ευαγγέλια.
Για τον Ιησού λέει σαφώς ότι υπήρξε και ότι τον "ονόμαζαν" Χριστό, δείχνοντας με αυτή την έκφραση ότι ο ίδιος δεν τον δέχεται ως Χριστό.
Αυτά προς το παρόν για όσους λένε ότι δεν υπάρχει καμμιά απόδειξη της ιστορικότητας του Ιησού
Όλα είναι τέλεια
quote:
Από τον Τάκιτο, κορυφαίο Ρωμαίο ιστορικό και εχθρό των χριστιανών που γεννήθηκε το 1ο μΧ αιώνα και πέθανε το 115 μΧ
Γιατί ενθουσιάζεσαι; Αυτά τα στοιχεία τα έχουμε αναφέρει σελίδες πριν!
quote:
ΥΠΑΡΞΗ ΙΗΣΟΥ -ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΡΩΜΑΙΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝΠΛΙΝΙΟΣ ο ΝΕΩΤΕΡΟΣ (112 μΧ)
ΣΟΥΕΤΩΝΙΟΣ (70 - 140 μ.χ.)
ΤΑΚΙΤΟΣ (55 - 120 μ.χ.)
ΦΛΑΒΙΟΣ ΙΩΣΗΠΟΣ (100 μ.χ.)
οκ;
Για να σε βοηθήσω για τον Πόντιο Πιλάτο βρέθηκε και χαραγμένη στήλη στις ανασκαφές της Καισάρειας.

Αλλά το ότι υπήρξε ο Πόντιος Πιλάτος, πώς αποδεικνύει την ύπαρξη του ή και την σταύρωση του Ιησού;
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
"Υπάρχουν όμως και χαμένα έργα τού Ιώσηπου. Ο Ευσέβιος (όπως παλαιότερα και ο Ωριγένης), μας διασώζει απόσπασμα από χαμένο κείμενο τού Ιώσηπου περί τού Ιακώβου, επισκόπου Ιεροσολύμων, που λέει τα εξής: «ταύτα δε συμβέβηκεν Ιουδαίοις κατ’ εκδίκησιν Ιακώβου του δικαίου, ος ην αδελφός Ιησού του λεγομένου Χριστού, επειδήπερ δικαιότατον αυτόν όντα οι Ιουδαίοι απέκτειναν» (Εκκλ. Ιστ. ΙΙ 23, 20)."
Να υπογραμμίσω και εγώ μερικές λέξεις; ΧΑΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΩΣΗΠΟΥ.
Ο ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΖΩΖΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΧΑΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΙΩΣΗΠΟΥ...
Από το
http://www.oodegr.com/oode/sygrafeis/iosipos1.htm
-Arthur C. Clarke-
quote:
Εγώ πάντως μιλάω γενικά για κείμενα εκείνης της περιόδου που έχουν διασωθεί. Δεν με απασχολεί αν ο Πτολεμαίος έγραψε αστρονομικά βιβλία, με ενδιαφέρει ότι γνωρίζουμε τι έχει γράψει.
Μάλλον δεν μιλάμε λογικά τώρα μου φαίνεται. Θα περίμενες σε ένα βιβλίο μαγειρικής σημερινό να σου μιλά για ...τον πόλεμο στο Κόλπο ας πούμε;
Μήπως δεν υπήρξε ο πόλεμος στον Κολπο επειδή δεν τον αναφέρει το βιβλίο μαγειρικής;
ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ
ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΌ ΑΚΟΜΗ;
Οπότε τι νόημα είχε να βάλεις τον Πτολεμαίο και το Θέωνα στον κατάλογο αυτό αφού εξ αντικειμένου ήταν δεδομένο ότι δεν ήταν δυνατό να αναφέρονται στον Ιησού επειδή έγραψαν μαθηματικά και επιστημονικά έργα άσχετου τομέα και όχι χρονογραφίες και ιστορικά; Μήπως για να φαίνονται πολλοί αυτοί που ΔΕΝ έχουν γράψει για τον Ιησού και να δημιουργήσεις εντυπώσεις;
Αλλά τότε δε μιλάμε για αναζήτηση της αλήθειας αλλά για σκοπιμότητα. Εκτός και αν πετάς "στοιχεία" άσχετα επειδή εμπιστεύεσαι τυφλά κάποιες πηγές ή ανθρωπους.
Ο Ιούστος ήταν στρατηγός όπως και ο Ιώσηπος και δευτερευόντως ιστορικός. Με την ίδια λογική που αναρωτιέσαι υπονοώντας ότι αυτοί οι κακοί οι χριστιανοί εξαφάνισαν τα βιβλία του θα σου έλεγα και εγώ "που ξέρεις και αν δε γράφει όλα όσα λένε και τα ευαγγέλια και το εξαφάνισαν οι εβραίοι;" Απόδειξέ μου και συ ότι δε συμβαίνει κάτι τέτοιο.
quote:
Εσύ τι λες; Γνωρίζω για τι μιλάω ή όχι; (τελικά πας να με βγάλεις ή ηλίθια ή ...;)
Αλλά είσαι ο μόνος που γενικεύεις. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι επειδή ο Ηρώδης ήταν αυτός που ήταν, διέταξε να σφαγούν όλα τα νήπια της Βηθλεέμ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΩΒΙΒΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. Αυτό λέω.
Εγώ δε λέω ότι τα έσφαξε στα καλά καθούμενα αλλά για το λόγο που αναφέρει το ευαγγέλιο.
Και γιατί θα έπρεπε να υπάρχουν εξωβιβλικά στοιχεία μου λες σε παρακαλώ; Μήπως για όλους όσους έσφαξε ο Ηρώδης υπάρχουν; Μόνο για τους πολύ γνωστούς και σημαίνοντες αναφέρονται στοιχεία.
Ποιόν άλλωστε ένοιαζε για τα παιδιά, εκτός από τους γονείς τους,και ποιος από αυτούς που έχασαν παιδιά μπορούσε να κάνει κάτι , τη στιγμή που ο Ηρώδης ήταν ο φόβος και ο τρόμος σε όλη την περιοχή. Οι αγρότες και οι απλοί άνθρωποι του λαού δε συνήθιζαν να γράφουν βιβλία βλέπεις και δε θα είχε νόημα αφού τα παιδιά ήταν πλέον νεκρά. Αν το έκαναν μόνο προβλήματα στον εαυτό τους θα δημιουργούσαν. μόνο ένα υψηλά ιστάμενο πρόσωπο θα μπορούσε να το κάνει.
Πάντως κλίνω προς το δεύτερο "ή..."
quote:
Δεν το γνωρίζω. Ας μας φέρουν από το Τρίτο Μάτι τα αρχεία να τα δούμε.
Μήπως θα ήθελες και μασάζ στα πόδια και σιάτσου; Καλά εγώ νόμιζα ότι ενδιαφέρεσαι ΕΣΥ να βρεις τα στοιχεία και όχι το Τρίτο Μάτι να βρει εσένα ![]()
Τώρα όμως που το έθεσες έτσι κατάλαβα και το ενδιαφέρον σου και την αμεροληψία σου.
"Εγώ είμαι αμερόληπτη αρκεί να αποδειχτεί αυτό που θέλω εγώ. Και να μου το φέρετε και στο πιάτο γιατί αλλιώς δεν το δέχομαι"
quote:
Ε, ήταν πολλοί ποιόν να πρωτοθυμηθούμε!
Τον Σουιτώνιο πάντως τον αναφέρουμε. Δες προηγούμενες σελίδες.
Δεν εννούσα απαραίτητα ότι τους παραλέιψατε επειδή τους ξεχάσατε...
Ναι δε λέω πολλοί, τι να πρωτοθυμηθείτε και σεις προκειμένου να υπερασπίσετε την ιδεολογία σας...Άστα βάσανο η ζωή...γράφεις, γράφεις και αυτοί οι χριστιανοί το χαβά τους ...δε λένε να ανοίξουν τα μάτια τους και να ξεκολλήσουν από το Χριστό που τους βασανίζει και τους περιορίζει με χίλιους δυό τρόπους...μαζόχες βρε παιδί μου ....
Τι ...αλήθειες και πράσιν'άλογα...η ζωή θέλει να τη νιώσεις, να την απολαύσεις κάθε στιγμή...τι να τον κάνεις το Χριστό και την ηθική και την "άλλη ζωή". Εδώ είναι το ζουμί και αν δεν το πιείς μετα θα σου μείνουν τα κοκκαλα... τι σημασία έχει αν υπήρξε ή δεν υπήρξε ο Χριστός και αν ήταν η δεν ήταν Θεός. Σιγά μη μπορέι να ένσαρκωθεί ο θεός και σιγά μη νοιάζεται για μας...για το τι θα φάμε , τι θα πιούμε και τι θα ...λες και θα ξαναζήσουμε για να έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις ηδονές τις ζωής...και δε φτάνει αυτό έχεις και κείνους του βλακες, τους μαζόχες, τους ξενέρωτους, δήθεν πιστούς να σου λένε ότι υπάρχει άλλο καλό πέρα από την απόλαυση...και να σου χαλάνε το όνειρο και να σε κάνουν να σκέφτεσαι το "μετά" να σε αηδιάζουν με την πεθαμενίλα τους και να σε ψυχοπλακώνουν βρε παιδί μου, οι ανέραστοι και οι ανοργασμικές γεροντοκόρες τους, που να τους καεί το βίντεο και το DVD και η τηλεόραση και ο υπολογιστής μαζί και ότι έχουν και δεν έχουν, μπας και πάρει καμμιά στροφή το μυαλό τους και καταλάβουν ότι δεν υπάρχει Θεός και δούμε και μεις καμμιά άσπρη μέρα...εδω που μπλέξαμε και βρεθήκαμε ... γ*** την καταδίκη μου...![]()
Τα λέω καλά ;![]()
Όλα είναι τέλεια
Όλα είναι τέλεια
quote:
ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ
ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΌ ΑΚΟΜΗ;
Σχετικά με το θέμα είπαμε, υπάρχουν ΜΟΝΟ 4 αναφορές και αυτές σηκώνουν αρκετή κριτική. Τι να κάνουμε;
Λυπάμαι που δεν καταλαβαίνεις την λογική μου. Και το βιβλίο μαγειρικής αν υπάρχει δείχνει ότι τουλάχιστον κάποιος έγραψε μερικές συνταγές εκείνη την εποχή και έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα.
quote:
Μήπως για να φαίνονται πολλοί αυτοί που ΔΕΝ έχουν γράψει για τον Ιησού και να δημιουργήσεις εντυπώσεις; Αλλά τότε δε μιλάμε για αναζήτηση της αλήθειας αλλά για σκοπιμότητα. Εκτός και αν πετάς "στοιχεία" άσχετα επειδή εμπιστεύεσαι τυφλά κάποιες πηγές ή ανθρωπους.
Δεν με αφορά να δημιουργήσω εντυπώσεις, ούτε και να αποδείξω σε κανέναν αν υπήρξε ο Ιησούς ή όχι. Την έρευνα μου κάνω για την πάρτη μου.
Μου αρέσει όμως ότι λες για μένα ότι εμπιστεύομαι τυφλά κάποιες πηγές. Εγώ τις ψάχνω από όλες τις πλευρές και προσπαθώ να τις διασταυρώσω, εσύ;
quote:
Ο Ιούστος ήταν στρατηγός όπως και ο Ιώσηπος και δευτερευόντως ιστορικός. Με την ίδια λογική που αναρωτιέσαι υπονοώντας ότι αυτοί οι κακοί οι χριστιανοί εξαφάνισαν τα βιβλία του θα σου έλεγα και εγώ "που ξέρεις και αν δε γράφει όλα όσα λένε και τα ευαγγέλια και το εξαφάνισαν οι εβραίοι;" Απόδειξέ μου και συ ότι δε συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Ως ιστορικός έχει μείνει στην ιστορία και αυτός και ο Ιώσηπος. Κατά τ'άλλα δεν υπονόησα κάτι για τους "κακούς Χριστιανούς" δεν γνωρίζω πώς και γιατί εξαφανίστηκαν τα έργα του. Πιθανότατα ενοχλούσαν τους Ρωμαίους και όχι τους Εβραίους ή τους Χριστιανούς. Το γεγονός πάντως είναι ότι δεν διασώθηκε τίποτα δικό του.
quote:
Και γιατί θα έπρεπε να υπάρχουν εξωβιβλικά στοιχεία μου λες σε παρακαλώ; Μήπως για όλους όσους έσφαξε ο Ηρώδης υπάρχουν; Μόνο για τους πολύ γνωστούς και σημαίνοντες αναφέρονται στοιχεία.
Εσύ λες ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν; δηλ. οι Εβραίοι που τους έσφαξε τα παιδιά τους και τον είχαν ήδη στην μπούκα, δεν θα αντιδρούσαν καθόλου; Περίεργη λογική έχεις.
Και ο ρόλος των συναγωγών; Οι επαναστάσεις για την φορολογία;
quote:
Πάντως κλίνω προς το δεύτερο "ή..."
Τι είδους σκοπιμότητες μπορεί να έχω βρε φίλοσοφε; Για πες μου.![]()
quote:
Μήπως θα ήθελες και μασάζ στα πόδια και σιάτσου; Καλά εγώ νόμιζα ότι ενδιαφέρεσαι ΕΣΥ να βρεις τα στοιχεία και όχι το Τρίτο Μάτι να βρει εσένα
Τώρα όμως που το έθεσες έτσι κατάλαβα και το ενδιαφέρον σου και την αμεροληψία σου.
"Εγώ είμαι αμερόληπτη αρκεί να αποδειχτεί αυτό που θέλω εγώ. Και να μου το φέρετε και στο πιάτο γιατί αλλιώς δεν το δέχομαι"
Μα να ψάξω να βρω για έναν Σαολίν που δεν ξέρουμε ούτε και το όνομά του, αν έζησε όπως λέει το Τρίτο Μάτι 200 χρόνια;
Πάντως ένα μασαζάκι στα πόδια και σιάτσου μιά χαρά θα μου έπεφταν! ![]()
quote:
Ναι δε λέω πολλοί, τι να πρωτοθυμηθείτε και σεις προκειμένου να υπερασπίσετε την ιδεολογία σας...Άστα βάσανο η ζωή...γράφεις, γράφεις και αυτοί οι χριστιανοί το χαβά τους ...δε λένε να ανοίξουν τα μάτια τους και να ξεκολλήσουν από το Χριστό που τους βασανίζει και τους περιορίζει με χίλιους δυό τρόπους...μαζόχες βρε παιδί μου ....
Δεν έχω να υπερασπίσω καμία ιδεολογία. Αν βρω αδιάψευστα στοιχεία για κάτι, το δέχομαι. Και μετά γιατί να θέλω να ξεκολλήσω τους Χριστιανούς από τον Χριστό; Ο καθένας ακολουθεί τον δρόμο του. Φτάνει να μην εμποδίζει ο ένας τον άλλο.
Οσο για όλα τα άλλα που γράφεις, με το μαλακό γιατί όπως πας θα μας βγάλεις (εμένα και τους άλλους "άθεους") ηδονιστές και οπορτουνιστές. ![]()
![]()
Αλλά δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν για το ήθος μου. Ας πιστεύει ο καθένας ότι θέλει! ![]()
-Arthur C. Clarke-
«Και ο έχων νουν ψηφισάτω.»
![]()
![]()
![]()
![]()
«Από τον Τάκιτο, κορυφαίο Ρωμαίο ιστορικό και εχθρό των χριστιανών που γεννήθηκε το 1ο μΧ αιώνα και πέθανε το 115 μΧ
Στο έργο του "Χρονικά"(Annales 15,44) αναφέρεται στον ίδιο το Χριστό:»
Αυτό που οι θιασώτες της Κωνσταντίνειας Χριστολογίας ουδέποτε αναρωτήθηκαν, είναι το ΤΙ είναι αυτό που τους νομιμοποιεί να θεωρούνε ότι οι όποιες αναφορές εντοπίζονται για έναν «Χριστό ή Ιησού», είναι απαραίτητα για τον Χριστό «Θεάνθρωπο» που σώνει και καλά αυτοί θέλουνε να έχει υπάρξει και όχι για έναν απλό θνητό?
Εδώ, πέραν της φαντασίας και της «ιερής παράδοσης», έχουνε άραγε κάποια τεκμήρια? Έχουνε κάτι που να τους νομιμοποιεί στο να καπηλεύονται αναφορές και ψήγματα που εντοπίζονται, θεωρώντας ότι…….όποιος μίλησε για Ιησού είναι…..Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ?????
Και αυτό διότι οι αναφορές που υπάρχουνε για έναν Ιησού θαυματοποιό, πλην όμως ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ (πάντοτε είχανε οι Εβραίοι ΚΑΙ την θρησκευτική ιδιότητα χέρι-χέρι….), είναι πολλές και μάλλον κατατοπιστικές.
Συγκεκριμένα:
Είναι ιστορικά επιβεβαιωμένοι οι λόγοι που επέβαλαν την ανακήρυξη ορισμένων προ της Κωνσταντίνειας συνθηκολόγησης ευαγγελίων ως μη-κανονικά και συνάμα γνωστά ως «απόκρυφα».
Με απλά λόγια: ότι δεν κόλλαγε στο προφίλ που έδωσε ο παγανιστής και λάτρης του Μίθρα Κωνσταντίνος μαζί με τον Ευσέβιο στην νέα ΚΡΑΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ, έπρεπε να καταστραφεί. Ο «θεάνθρωπος» έπρεπε ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ.
Ότι ξέφυγε της μανίας τους, και είναι η πραγματική ιστορία περί του αρχικού κινήματος, το βαφτίσανε ως «απόκρυφο».
Υπάρχει ένα κοπτικό απόκρυφο, το «Ευαγγέλιο των Δώδεκα Αποστόλων», το οποίο ο Ωριγένης το θεωρούσε μαζί και με το «Ευαγγέλιο των Αιγυπτίων» ως τα αρχαιότερα απόκρυφα κείμενα. Κατά την γνώμη του είναι και τα δυο παλαιότερα από το «Κατά Λουκάν».
Η επίσημη μετάφραση του Ευαγγελίου «των Δώδεκα Αποστόλων» έλαβε χώρα το 1904 από τον καθηγητή θεολογίας E. Revillout.
Από τα πρώτα αποσπάσματα του κιόλας γίνεται λόγος για τον απεσταλμένο του Καίσαρα Τιβέριου, ο οποίος εστάλη για να ανακηρύξει έναν καινούργιο τετράρχη, κατά σύμπτωση (!) την ίδια ακριβώς εποχή που τα «κανονικά ευαγγέλια» μας πληροφορούν ότι κάποιοι θέλησαν να ανακηρύξουν τον Ιησού Βασιλιά (Ιωάννην 6.15)
Σύμφωνα δε με ένα άλλο απόσπασμα, ο Τιβέριος πριν διατάξει την ανακήρυξη ενός νέου τετράρχη που θα αντικαθιστούσε τον Φίλιππο, είχε πληροφορηθεί από τον αδερφό του, τον Ηρώδη Αντίπα, ότι ο Φίλιππος οργάνωνε μια συνομωσία. Έτσι ο Τιβέριος διέταξε να κατασχεθεί η περιουσία του Φιλίππου και να σεβαστούν μόνο τη ζωή του και τη ζωή της γυναίκας του και την κόρης του.
Οποιαδήποτε όμως και αν είναι η αλήθεια της όλης δολοπλοκίας, η ιστορία αυτή μας προσφέρει την καταλυτική εξήγηση για τον πραγματικό λόγο της διαφωνίας ανάμεσα στον Πιλάτο και στον Ηρώδη Αντίπα, η οποία κατέληξε ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ
Όμως, ΠΟΙΑΝΟΥ Ιησού? Του Ιησού Χριστού «Θεανθρώπου» που βλέπουνε ορισμένοι ή του Ιησού λαϊκού επαναστάτη?
Διότι, με αυτή την σύλληψη ο Ηρώδης Αντίπας είχε στα χέρια του την απόδειξη ότι ο Πιλάτος ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ. (επίσης Κατά Λουκάν 23. 5-12)
Την συγκεκριμένη εκτίμηση την επιβεβαιώνει απόλυτα το «Ευαγγέλιο των Δώδεκα Αποστόλων», και αναδεικνύει την πρόθεση του Τιβέριου να ανακηρύξει τον Ιησού ηγεμόνα στη θέση του Ηρώδη Φίλιππου, τετράρχη δηλαδή της Γωλανίτιδας, Τραχωνίτιδας, Βατανίας και Πανιάδας.
Σχετικά αναφέρει: «Και τις μέρες εκείνες όπου ο Ιησούς ανάστησε τον Λάζαρο, ο μέγας απεσταλμένος του αυτοκράτορα στην Γαλιλαία, πήγε και βρήκε τον Ηρώδη, και συζήτησε μαζί του για το θέμα των περιοχών του Φιλίππου, που ο τελευταίος τις είχε ερημώσει με το πρόσχημα ότι ο Ηρώδης του είχε αρπάξει την γυναίκα του.
Ο Κάριος λοιπόν, ο μέγας απεσταλμένος του Αυτοκράτορα, όταν άκουσε τα θαύματα τα οποία έκανε ο Ιησούς, πήγε να τον συναντήσει. Και αφού τον γνώρισε και μίλησε μαζί του, γύρισε πίσω στον Ηρώδη και του είπε: Μόνον αυτός είναι άξιος να βασιλέψει σ’ολόκληρη την Ιουδαία και στις περιοχές του Φιλίππου.
Όταν ο Ηρώδης τα άκουσε αυτά θύμωσε πολύ, κατηγόρησε τον Ιησού και πρόσθεσε: Δεν θέλουμε να γίνει αυτός Βασιλιάς στην Ιουδαία. Από εκείνη τη στιγμή όποιος υποστήριζε την άποψη ότι ο Ιησούς πρέπει να ανακηρυχθεί Βασιλιάς θα εκτελείται επί τόπου και θα κατάσχονται όλα τα υπάρχοντα του.
Ο Άννας και ο Καϊάφας πήγαν και συνάντησαν τον Κάριο, το μέγα απεσταλμένο του αυτοκράτορα. Κατηγόρησαν εμπρός του τον Ιησού και στήριξαν τα λόγια τους λέγοντας ότι είναι μάγος. Άλλοι πάλι ότι παραβίαζε την αργία του Σαββάτου, άλλοι ότι είχε καταστρέψει τον ναό.
Μετά από όλα αυτά, ο Ηρώδης Αντίπας ζήτησε απ’όλους τους Εβραίους προύχοντες να του δώσουν μια λίβρα χρυσό. Συγκέντρωσε ένα μεγάλο ποσό και το πρόσφερε στον Κάριο ώστε να μην αναφέρει τίποτα στον αυτοκράτορα Τιβέριο για τον Ιησού. Ο Κάριος δέχθηκε τα χρήματα από τα χέρια του Ηρώδη και δεν είπε τίποτα στον Καίσαρα για τον Ιησού….» (Δεύτερο απόσπασμα του Ευαγγελίου)
(Να σημειώσουμε ότι αναφορές σε «θαύματα» έχουμε και σε άλλες περιγραφές, όπως αυτή του Απολλώνιου του Τυανέα)
Όλη αυτή η διήγηση μας δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: τη λογική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ του Τιβέριου να εγκαταστήσει στις πολυτάραχες αυτές περιοχές οι οποίες ταράσσονταν αδιάκοπα από εξεγέρσεις, πολέμους και φιλονικίες μεταξύ των διαφόρων μικροηγεμόνων (διάφοροι «Μεσσίες» αιρέσεων έσκαγαν μύτη …) έναν άξιο και νόμιμο βασιλιά, έναν «υιό Δαυϊδ»!
Η νομιμοποίηση επομένως ενός αρχιστασιαστή, γιου και εγγονού μεγάλων επαναστατών, θα είχε ως αποτέλεσμα την αναγνώριση και την ειρήνευση της ρωμαϊκής επικράτειας. Επίσης, με αυτή την κίνηση η Ρώμη θα ικανοποιούσε και το μεγαλύτερο μέρος των Εβραίων οι οποίοι δεν ανέχονταν την τυραννία των Ιδουμαίων ηγεμονίσκων.
Βέβαια, είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτή η πρόταση ήταν αντίθετη προς τα συμφέροντα του Ηρώδη Αντίπα. Αποτελεί δε λογική εξέλιξη της υπόθεσης τόσο ο σχολιασμός του Λουκά όσο και του Ιωάννη:
«εν τη αυτή ημέρα προσήλθαν τινες Φαρισαίοι λέγοντες αυτώ. έξελθε και πορεύου εντεύθεν, ότι Ηρώδης θέλει σε αποκτείναι..» (Λουκάν 13.31)
«Ο Ιησούς ουν γνους ότι μέλλουσιν έρχεσθαι και αρπάζειν αυτόν ίνα ποιήσωσιν αυτόν βασιλέα, ανεχώρησε πάλιν εις το όρος αυτός μόνος» (Ιωάννην 6.15)
Είναι επομένως αρκετά ξεκάθαρο, ότι εάν πράγματι οι ενασχολήσεις του Ιησού ήταν μόνο….η θεραπεία των αρρώστων και οι ηθικές και άκακες διδασκαλίες (!), ο Ηρώδης ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ!
Βέβαια, άσχετα από τους φόβους του Ηρώδη, και παρόλα τα όσα λέει η φήμη του Ευαγγελισμού που κατασκεύασαν, ο «Κύριος ο Θεός» ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟ «ΘΡΟΝΟ ΔΑΥΪΔ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΥΤΟΥ», και δεν βασίλεψε ποτέ «επί τον οίκον Ιακώβ εις τους αιώνας», διότι……σε λιγότερο από σαράντα χρόνια από τον χρόνο που τοποθετούνε την σταύρωση του, ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο «ΟΙΚΟΣ ΔΑΥΪΔ» ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!!!!
Τώρα νομίζω μπορούμε να αντιληφθούμε καλύτερα ΓΙΑΤΙ καταστρέψανε ότι δεν τους ταίριαζε στο story του παντρέματος, αλλά και τον λόγο που ότι τους ξέφυγε από την σκούπα το αναθεμάτισαν ως «μη κανονικό» και…..ψεύτικο!
Τελικά ζηλωτής ή ιδιόμορφος Εσσαίος ο χαμένος στα βάθη της ιστορίας Ιησούς?
Σε αυτό το σημείο («προφητείες», πλάνη και πραγματικότητα δηλαδή) αξίζει να παραθέσουμε ένα απόσπασμα από την «Διαθήκη στη Γαλιλαία», μεταφρασμένης από τα αιθιοπικά:
«Αληθώς σας λέω, ότι θα επιστρέψω όπως ανατέλει ο ήλιος, και θα είμαι στην δόξα μου, επτά φορές λαμπρότερος από αυτόν, ενώ εμπρός μου θα πηγαίνει ο σταυρός μου…Εμείς του είπαμε: Κύριε σε πόσα έτη θα επιστρέψεις? Και απεκρίθη: Κατά το έτος 150, στις μέρες της Πεντηκοστής και του Πάσχα» (Απόσπασμα 28, σελίδα 16)
Κατά συνέπεια, η σύνταξη του «προφητικού» αυτού κειμένου έγινε πριν από το έτος 150, αλλά η υπόσχεση δεν τηρήθηκε (?) και ο ήρωας της αφήγησης δεν επέστρεψε ούτε το 150 ούτε το 1150.
Η…….αναμονή του συνεχίζεται και οι οπαδοί του μύθου που παρέλαβαν αγωνιούν για την έκβαση………
quote:
Επίσης, να σημειώσουμε ότι η εικόνα που έχουμε σήμερα για το πρόσωπο του Ιησού είναι απλά μια φαντασίωση.Τα μακριά μαλλιά και το «δυτικού τύπου» πρόσωπο είναι κάτι που καθιερώθηκε μετά το μισό του δευτέρου αιώνα από τον Αδριανό, προκειμένου να μιμηθεί τους Έλληνες φιλοσόφους που όλοι θαύμαζαν.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Παύλος δεν συμμερίζεται καθόλου αυτή την εικόνα του μακρομάλλη Ιησού, καθώς γράφει στην Α’ Κορινθίους επιστολή του πως όποιος έχει μακριά μαλλιά «ατιμία αυτώ έστιν»!
Συγκεκριμένα:
«2 ᾿Επαινῶ δὲ ὑμᾶς, ἀδελφοί, ὅτι πάντα μου μέμνησθε καὶ καθὼς παρέδωκα ὑμῖν τὰς παραδόσεις κατέχετε….. 14 ἢ οὐδὲ αὐτὴ ἡ φύσις διδάσκει ὑμᾶς ὅτι ἀνὴρ μὲν ἐὰν κομᾷ, ἀτιμία αὐτῷ ἐστι, 15 γυνὴ δὲ ἐὰν κομᾷ, δόξα αὐτῇ ἐστιν; ὅτι ἡ κόμη ἀντὶ περιβολαίου δέδοται αὐτῇ.»Προφανώς, εάν είχε άλλες εικόνες και σεβάσμια υποδείγματα θα τοποθετούνταν και εντελώς διαφορετικά, και μάλλον δεν θα χαρακτήριζε ατιμία τα μακριά μαλλιά……
Εγω θα ελεγα πως η εικόνα που εχουμε για τον Ιησου ειναι μάλον
Χολιγουντιανή επινόηση. Το ιδιο και ο αγιος Βασιλης με τα κοκκινα ρουχα. Σε πολλές εικώνες του Ιησου "φαιρνει" καπως και του
Rodolfo Valentino .
Φιλικά και Πατριωτικά
Sorix ...
....Τι μας είπανε και δεν το πιστέψαμε ....
quote:
Παιδιά να μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για προφήτη.
''Προφήτη'' αγαπητέ WWalker? Και εγώ που νόμισα πως ήταν ο Υιός του Θεού...Είναι λίγο σχήμα οξύμωρο να κατέβηκε ο ίδιος ο Θεός στη γη και οι ιστορικοί να μην το πήραν χαμπάρι, δεν συμφωνείς?
Άσε που κατά το Ευαγγέλιο η Σταύρωση συνοδεύτηκε απο προτωφανείς σεισμούς και σκότος, πράγματα που αποκλείεται να μην είχαν καταγραφεί απο κάποιον ιστορικό, εάν είχαν συμβεί...
''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''
quote:
Τα μακριά μαλλιά και το «δυτικού τύπου» πρόσωπο είναι κάτι που καθιερώθηκε μετά το μισό του δευτέρου αιώνα από τον Αδριανό, προκειμένου να μιμηθεί τους Έλληνες φιλοσόφους που όλοι θαύμαζαν.
Εξαρτάται για ποιά εικόνα μιλάμε. Γιατί το Χριστό, στην Αφρική το φαντάζονται μαύρο.

Τελικά, όντως ο Θεός φαίνεται να έχει πλαστεί "κατ'εικόνα και καθ'ομοίωση" του ανθρώπου και όχι το αντίθετο.
macedon
Φίλοι μου, διαβάζοντας με πολύ ενδιαφέρον τα όσα γράφετε, θα ήθελα να θέσω τον προβληματισμό μου, όσο βλακώδης και αν φαίνεται.
Αν αποδεχτούμε την μη ύπαρξη του Ιησού ως ιστορικού προσώπου, (η οποία παραδοχή ουδόλως με ενοχλεί, καθότι μη Χριστιανή), προκύπτει για μένα τουλάχιστον ένα απλό ερώτημα.
Ποιός ήταν αυτός ο πανέξυπνος άνθρωπος (ή άνθρωποι) που έβαλε στο στόμα του Ιησού, τους υπέροχους λόγους περί αγάπης, συμπαράστασης προς τον πλησίον, ισότητας, ανοχής στην αμαρτία, σε μια εποχή που λιθοβολούσαν για ψύλλου πήδημα, και όλα αυτά τα λόγια που πραγματικά ξέφευγαν από την ηθική της τότε εποχής?(και κάθε εποχής, κατά τα φαινόμενα).
Γιατί ουσιαστικά, η ουσία των λόγων του είναι αυτή που κρατάνε
οι κατά τους αιώνες πιστοί του, και είναι ακριβώς αυτή η καλοσύνη και η αθωότητα των λόγων του, που τους κάνουν να παραβλέπουν ακόμη και τα τέρατα των Εκκλησιών, ή ακόμη και το γεγονός ότι τίποτα δεν άλλαξε άμα της ελεύσεώς του.
Μήπως είναι απλά γνωρίσματα που ο απλός κόσμος επιζητούσε σε έναν ηγέτη, και πέρασαν στους Ευαγγελιστές με την μορφή προφορικής παράδοσης, όπως πχ για τους Βυζαντινούς τα κατορθώματα και οι αρετές του Διγενή Ακρίτα ή για τους αρχαίους οι Άθλοι του Ηρακλή?
Για να μην παρεξηγούμαι, γιατί είδα πολλά τελευταία:
Η ερώτηση δεν είναι παγίδα, ούτε έχω διάθεση να αντιπαρατεθώ με κανέναν, ούτε νομίζω πως μπορεί να απαντηθεί με αντιπαραβολή χωρίων από βιβλία. Το θέτω απλώς ως ερώτημα, γιατί με ενδιαφέρουν οι απόψεις σας.
Να εξηγήσω πως ακούω συχνότατα, ακόμη και Χριστιανούς να λένε πως, "Εντάξει, ακόμη και αν δεν ήταν ο γιός του Θεού, εμένα μου αρκεί πως είπε όσα είπε, πως ήταν ένας αληθινός επαναστάτης."
Ωραία, αν δεν υπήρξε, δεν τα είπε αυτός... άρα ποιός τα είπε?
Θυμάμαι στην Capella Sixtina, στο Βατικανό, ο Θεός εικονίζεται ως καλοστεκούμενος λευκός γέροντας με πρόσωπο που αποπνέει θέληση, σεβασμό και σοφία.
Καταλαβαίνει κανείς πόσο ανθρωποκεντρικός και ανθρωποδημιούργητος είναι ένα τέτοιος Θεός, με μορφή ανθρώπου-καλού παππούλη. Φαντάζομαι και οι ίδιοι οι Χριστιανοί (τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους) έχουν ξεφύγει από κατάλοιπα τέτοιου τύπου...
quote:
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Παύλος δεν συμμερίζεται καθόλου αυτή την εικόνα του μακρομάλλη Ιησού, καθώς γράφει στην Α’ Κορινθίους επιστολή του πως όποιος έχει μακριά μαλλιά «ατιμία αυτώ έστιν»!
Πρέπει να είχε δίκιο ο Παύλος.
quote:
Εξαρτάται για ποιά εικόνα μιλάμε.
Η πλέον σύγχρονη κατόπιν έρευνας είναι:

Το BBC χρησιμοποίησε ένα συνδυασμό από διάφορα κρανία ανθρώπων που έζησαν 2.000 χρόνια πριν, καθώς και μια σειρά από αρχαίες θρησκευτικές εικόνες, για να δημιουργήσει ένα πορτρέτο, το οποίο, όπως λένε οι υπεύθυνοι του εγχειρήματος, αποτελεί την πρώτη "αληθινή" εικόνα του Ιησού Χριστού!
Η προσπάθεια προσέγγισης της αληθινής εικόνας του Χριστού προέκυψε από τις ανάγκες μιας μεγάλης παραγωγής του BBC1 με τίτλο "Ο Υιός του Θεού".
Για την κατασκευή της εικόνας χρησιμοποιήθηκαν, όπως είναι φανερό, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που τροφοδοτήθηκαν με όλα τα διαθέσιμα επιστημονικά και αρχαιολογικά στοιχεία. Το αποτέλεσμα ξαφνιάζει, γιατί δεν έχει καμμία σχέση με τον ξανθό άνδρα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε πολλές εικόνες αλλά και σε όλες σχεδόν τις κινηματογραφικές ταινίες με θέμα τη ζωή του Ιησού...
http://startpoint.gr/page.aspx?ID=855
'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'

το ερώτημα που έθεσες θα έπρεπε να προβληματίσει όλους όσους αμφιβάλλουν για την ιστορικότητα του Ιησού. Αν αυτός δεν υπήρξε τον έφτιαξαν οι μαθητές και πέτυχαν την ύψιστη εξαπάτηση στην Ιστορία!
Και ήταν ομολογουμένως πολλοί έξυπνοι για να καταφέρουν να πείσουν και τους άλλους ότι κάνουν θαύματα , να καταφέρουν να πείσουν όλους του Ρωμαίους και του εβραίους της περιοχής που λένε ότι έζησε ο Ιησούς, ότι υπήρξε , ενώ αυτός δεν υπήρξε ποτέ εκεί. Και τέλος πέτυχαν και το ασύληπτο: να πείσουν και τον εαυτό τους ότι αυτός υπήρξε και να πάνε να βασανιστούν και να πεθάνουν για ένα πλάσμα της φαντασίας τους!!!
Ομολογουμένως ΕΥΦΥΕΣΤΑΤΟΙ αλλά και ΒΛΑΚΩΔΕΣΤΑΤΟΙ ταυτόχρονα!!!
Πόσο λογικό σας φαίνεται αυτό να συμβαίνει; Πόσο λογικό είναι να έχουν τέτοιες ικανότητες αγράμματοι άνθρωποι;
Πόσο λογικό είναι να μην έχει να πει τίποτε για την απάτη η εβραική και η ρωμαική διοίκηση της εποχής αλλά αντίθετα όλοι να λένε ότι υπήρξε μεν ο Ιησούς, αλλά ότι δεν τον δέχονται ως σωτήρα;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΦΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟΣΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΕΝΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΗΣΟΥ ΣΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΠΑΡΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ;
Τους πιάσανε όλους στον ύπνο οι ψαράδες από τη Γαλιλαία;
Ποιος τους οργάνωσε και τους έμαθε να κάνουν τέοιες ασύληπτες κομπίνες με διάρκεια χιλιετιών; Δε θα ήταν αυτός ο κάποιος ιστορικό πρόσωπο αφού από μόνοι τους δε θα μπορούσαν , και δεν είχαν λόγο, να οργανώσουν μια τέτοια ιστορία;
Αφήνω στη λογική του καθενός, όση διαθέτει ο καθένας, να κρίνει...
Όλα είναι τέλεια
quote:
''Προφήτη'' αγαπητέ WWalker? Και εγώ που νόμισα πως ήταν ο Υιός του Θεού...Είναι λίγο σχήμα οξύμωρο να κατέβηκε ο ίδιος ο Θεός στη γη και οι ιστορικοί να μην το πήραν χαμπάρι, δεν συμφωνείς?
Άσε που κατά το Ευαγγέλιο η Σταύρωση συνοδεύτηκε απο προτωφανείς σεισμούς και σκότος, πράγματα που αποκλείεται να μην είχαν καταγραφεί απο κάποιον ιστορικό, εάν είχαν συμβεί...
Νομίζω τα σκοτάδια τα είχε καταγράψει κάποιος... στην Ελλάδα! Αλλά δεν είμαι σίγουρος, πάει καιρός από τότε που το άκουσα αυτό, ήταν όταν πήγαινα Λύκειο/Γυμνάσιο (δηλαδή πριν κάτι αιώνες), οπότε και δεν θυμάμαι καν την πηγή
Ο Ιησούς ήταν προφήτης. Εδώ και ο ίδιος το έλεγε, δεν το έλεγε; Εξάλλου προφήτης δεν είναι το "μέντιουμ", είναι ο άνθρωπος διαμέσου του οποίου μιλάει ο Θεός.
Πάντως για να αποδείξουμε αν ο Ιησούς υπήρχε ή όχι, μην παίρνεις σαν δεδομένο ότι μας παρουσιάστηκε σαν Υιός του Ανθρώπου. Δεν κοιτάμε να αποδείξουμε ότι ήταν ο Μεσσίας, να αποδείξουμε ότι υπάρχει θέλουμε.
Και εκτός αυτού, Μεσσίες την εποχή του Ιησού παρουσιάστηκαν πολλοί. Κάθε τρεις και λίγο όλο και κάποιος φανατικός Εβραίος ξεσηκωνόνταν ενάντια στους Ρωμαίους, και για να στηρίξει το κίνημά του, παρουσιαζόνταν σαν Μεσσίας.
quote:
Η πλέον σύγχρονη κατόπιν έρευνας είναι:
Το BBC χρησιμοποίησε ένα συνδυασμό από διάφορα κρανία ανθρώπων που έζησαν 2.000 χρόνια πριν, καθώς και μια σειρά από αρχαίες θρησκευτικές εικόνες, για να δημιουργήσει ένα πορτρέτο, το οποίο, όπως λένε οι υπεύθυνοι του εγχειρήματος, αποτελεί την πρώτη "αληθινή" εικόνα του Ιησού Χριστού!
Η προσπάθεια προσέγγισης της αληθινής εικόνας του Χριστού προέκυψε από τις ανάγκες μιας μεγάλης παραγωγής του BBC1 με τίτλο "Ο Υιός του Θεού".
Για την κατασκευή της εικόνας χρησιμοποιήθηκαν, όπως είναι φανερό, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που τροφοδοτήθηκαν με όλα τα διαθέσιμα επιστημονικά και αρχαιολογικά στοιχεία. Το αποτέλεσμα ξαφνιάζει, γιατί δεν έχει καμμία σχέση με τον ξανθό άνδρα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε πολλές εικόνες αλλά και σε όλες σχεδόν τις κινηματογραφικές ταινίες με θέμα τη ζωή του Ιησού...
http://startpoint.gr/page.aspx?ID=855
Για όποιον κάνει το λάθος να πιστέψει αυτό το πρόσωπο σαν του Ιησού, ένα πράγμα μόνο κοιτάξτε: το πρόσωπο του Μαιτράγια του "Μεσσία" της Νεας Τάξης και θα καταλάβετε τι παίζει και το κατά πόσον το εκμαγείο αυτό προσεγγίζει τον Ιησού ή τις σκοπιμότητες "κάποιων".