- Ευχαριστώ.... !!!!! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Να σε ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου.
Με τα μηνύματα που έστειλες τις δύο τελευταίες μέρες, ολοκλήρωσα επιτυχώς την εργασία μου στο Νομικό τμήμα της Νομικής Σχολής του Παν/μιου Αθηνών: "Η ανάγκη της εξύψωσης της προσωπικότητας και πώς αυτό συνδράμει στην παραβίαση του άρθρου 57 του Αστικού Κώδικα".
Σ' Ευχαριστώ πολύ.
Ζήσε τη στιγμή!

Όταν ωριμάσεις εσύ θα μπορέσεις να καταλάβεις ότι δεν ήταν εχθρική απέναντι σε κανένα η έρευνα που έκανα. . .
Ααααα, και μην το ξεχάσω . . . . νομίζεις ότι κάτι κατάφερες με το να στέλνεις φιλάκια σε όλο το Ηράκλειο;;;;
Αν, ναι , Τότε στείλε φιλάκια σε όλη την Καλλιθέα
Ααααα και στη Γλασκόβη!!!!!!!!
Το έπιασες έτσι;;;;
Υ.Γ. Μα καλά τόσο γάτος είσαι ώστε να πιστεύεις ότι θα φοβηθώ με αυτό που έγραψες;;;;;;
Μην κρίνεις από τον εαυτό σου
quote:
Αν, ναι , Τότε στείλε φιλάκια σε όλη την Καλλιθέα
Όταν έρθει η Καλλιθέα στην Βόρεια Ελλάδα
δεν θα ξεχάσω να την φιλήσω... "παλιόφιλε"
(αχ που πας ρε έρμε... Καραμήτρο).
Πάλι αποδεικνύεις ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Αφού δεν ήξερες, δεν ρώταγες;
Η μετακόμιση, στα νότια, μάλλον σε βάρεσε στον... εγκέφαλο. Κρίμα γιατί μέχρι τότε έδειχνες ότι κάτι άξιζες κι εσύ εδώ μέσα. Αλλά "την δόξα πολλοί εμίσησαν την... "λόξα" όμως ουδείς" !!!
Να είσαι καλά πάντως. Το εννοώ με απόλυτη ειλικρίνεια. Με αυτό το topic και ειδικότερα με τα τελευταία σου μηνύματα με βοήθησες πάρα πολύ να σιγουρευτώ για κάποια πράγματα που έγιναν εδώ μέσα το τελευταίο διάστημα. Είχα τις υποψίες μου αλλά ευτυχώς δεν άντεξες να είσαι στο "παρασκήνιο".
Ευτυχώς δεν πήγανε χαμένες οι ανούσιες συζητήσεις μας σε αυτό το topic.
Τζααααα !!!!
Σε βρήκα.
Τα φυλάς εσύ τώρα ![]()
Και όπως πάντα θα σε χαιρετήσω με πολλά... ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

και συνεχίζεις να επιβεβαιώνεις την ερευνά μου, πρόσεξε!!!!
Εγώ δεν είπα ότι εσύ είσαι στην Καλλιθέα ούτε στην Γλασκόβη. . . αλλά δεν πειράζει όταν . . . ωριμάσεις . . .
θα καταλάβεις . . .
Μ’ αρέσει αυτό το παιχνίδι που παίζουμε, γιατί επιβεβαιώνονται και τα συμπεράσματα της ερευνάς,
πρόσεξε γιατί μπορεί και αυτό εδώ το θέμα να είναι το τελευταίο μέρος της ερευνάς μου . . .
Αραγε τα συμπεράσματα επιβεβαιώνονται από την πράξη;;;
Αλλά τι λέω αφού με βρήκες, με κατάλαβες.
Άρα λοιπόν επιβεβαιώνεις όσα έχω γράψει περί διαφορετικών nick κτλ ευχαριστώ
ΑΑΑ, πες και στην ksenitia με ποια nick έχω μπει γιατί είναι περίεργη και εγώ θέλω να γελάσω με αυτά που θα διαβάσω .....
Πάντως είτε το θέλεις είτε όχι θα σε οδηγώ εγώ εκεί που θέλω αγαπητέ toth.
Υ.Γ. Σου έδωσα ένα hint για ένα από τα nick μου
Υ.Γ2 Αν βρεις δύο από τα nick που έχω χρησιμοποιήσει σου υπόσχομαι ότι δεν θα σε ξαναφέρω σε δύσκολη θέση, δεν θα ξαναγράψω, βέβαια αν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο μπορείς να μου κλείσεις το λογαριασμό. . . .
Πάντα ήσουν... ypoptos σε εμένα αλλά τι σημασία έχει τώρα αυτό;
"Πετάω" σε λίγες ώρες προς μια αγαπημένη μου χώρα και θα περάσω και από επάνω σου. Κούνα το χεράκι σου... να με χαιρετήσεις.
Σε αφήνω εδώ πίσω, να σουλατσάρεις μέσα στις παιδιάστικες και εγωπαθείς σου περιπλανήσεις, προσπαθώντας να κλέψεις αξία από το πουθενά. Εάν δεν γελούσα με τα καμώματά σου, θα ένιωθα μόνο οίκτο.
Άιντε, να κάνεις λίγα ακόμα nicknames, και να ζήσεις με ξένες προσωπικότητες. Από την μια πλευρά έχεις δίκιο. Αφού δεν εκτιμάς εσύ την πραγματική σου προσωπικότητα οφείλεις να βρεις κάποιες υποκατάστατες. ![]()
Φιλάκια. ![]()

Αλήθεια γιατί πιστεύεις ότι έγραψα αυτό το θέμα φίλε thoth;; Σε ποιον έδωσα την πρέπουσα σημασία στις απαντήσεις μου για να συνεχίσει;;
Πιστεύεις ότι ήθελα να ευχαριστήσω;; Έτσι κι αλλιώς αυτό που ήθελα το πήρα , αθόρυβα . . .
Όπως σου είπα εγώ θα καθοδηγώ την συζήτηση και ακολουθείς με μαθηματική ακρίβεια και μάλλον δεν το έχεις καταλάβει ακόμα. . . .
Φαντάσου, εγώ, ένας απρόσωπος άνθρωπος ανάμεσα σε τόσες προσωπικότητες και ....
Κάποια μέρα θα βρεθούμε να μιλάμε ξανά μαζί είτε σε αυτό το forum είτε κανονικά και θα σε συναρπάσω με αυτά που θα θέλεις να ακούσεις, το έχω ξανακάνει άλλωστε
Σου εύχομαι καλό ταξίδι μπορεί να περάσουν κοντά τα αεροπλάνα μας εγώ σε μερικές ώρες πάω βόρεια . . . Πάω να βρεθώ με άλλους . . . που δεν εκτιμούν την προσωπικότητα τους . . . ![]()
Δώσε λοιπόν άλλη μια φορά φιλάκια, στο παράθυρο, γιατί πουθενά αλλού δεν νομίζω ότι μπορείς να δώσεις.. (ε να μην αστειευτώ άλλη μια φορά
)
Νοιώσε οίκτο thoth . . .
Ξύπνα thoth, Ξυπνήστε ρε, σας δουλεύουνε . . .
παππούς να ήμουν τώρα,
να κάνω το σοφό,
να βήχω, να ρουφώ
ταμπάκο κάθε ώρα!
Να έχω άσπρα γένια,
ποτέ να μη διαβάζω,
σχολειό να μην πηγαίνω,
στο σπίτι μου να μένω
και όλο να νυστάζω.
Να παίζω όλη μέρα
με ένα κομπολόγι,
να μη μου λέν' δουλειά
και να φορώ γυαλιά
και να 'χω και ρολόγι.
Να λέω παραμύθια
απάνω από το στρώμα
και όλοι στη μιλιά μου
να στέκουν εμπροστά μου
με ανοικτό το στόμα.
Να μου φιλούν το χέρι,
ευχές πολλές να δίνω,
και σ' όλους σεβαστός,
να τρώγω και να πίνω.
Να 'χω και μια μαγκούρα
να κάνω τον κακό,
κι άμα θυμός με πάρει,
ν' αρχίζω στο στειλιάρι
και τον τρελό - Κοκό"
Αυτά και άλλα. λέει
με γνώση παιδική.
Μα ο Κοκός δεν ξέρει
πως θέλουν ολ' οι γέροι
να γίνουνε Κοκοί.
("Να ήμουνα παππούς" Γ. Σουρής)

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΚΩΣΤΑΓΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ...THOTH EXΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΜΥΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ. ΠΑΡΕ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΝΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΡΙΞΕ ΜΕΡΙΚΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ.!
ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΝΩ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ...![]()

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...ΚΙ ΕΛΕΓΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΡΕΥΝΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΟΥ:(((
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
..:ΟΟΟΟΟΟΟ
quote:
Ξυπνήστε ρε, σας δουλεύουνε
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΑΔΙΚΟ:ΟΟΟΟ
....ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΡΕΛΗ+ ΨΕΥΤΡΑ Η ΑΤΜΑ...
ΥΠΕΘΕΣΑΝ....ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΜΑ....
ΑΧ ΚΑΥΜΕΝΗ ΛΕΞΗ!
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΝΤΑΡΜΑ....ΘΑ ΕΙΣΤΕ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ ΤΟ ΔΡΕΠΑΝΙ ΣΤΑ ΣΠΑΡΤΑ...
ΠΑΤΕΡΑ! ΘΕΡΙΖΕ....

aum mani padme hum
Ανώνυμοι κατήγοροι απο άλλες διαστάσεις,αγανακτισμένοι νομοταγείς πολίτες,διδάκτορες ψυχολογίας απόφοιτοι καφενείου, και δεν συμμαζεύεται...
θα σβήσω ότι μήνυμα έχω στείλει στα θέματα των ngw,και του... ypoptou kwstaγκου.Αν δεν τους έδινε κανείς σημασία θα εξαφανίζονταν σαν αυτό που στα αλήθεια είναι...ποντίκια.
Τελευταίο θα διαγράψω αυτό το μήνυμα...
![]()

Edited by - Mercury on 03/09/2004 00:14:38
Εξάλλου, η δυνατότητα διαγραφής μηνυμάτων, υπάρχει για να μπορούν να επιλυθούν πιθανά προβλήματα συγγραφής διπλών μηνυμάτων κυρίως, κι όχι για λόγους "αλλαγής τακτικής και στάσης". Οπότε σε αυτήν την περίπτωση, μία τέτοια πράξη, θα ήταν αρκετά αντιδεοντολογική...
Ελπίζω για την κατανόησή σου. ![]()
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:
Πόσα είναι λοιπόν τα γραπτά τεκμήρια από εκείνα τα 3 χρόνια; Πρέπει να απαντήσεις εφόσον λες ότι απουσιάζουν γραπτά τεκμήρια και να μας πεις και τον αριθμό αλλά και ποια είναι αυτά και επί ποίων θεμάτων αναφέρονται.
Αγαπητέ φιλόσοφε, τι μου ζητάς;! ![]()
Πόσα είναι τα γραπτά τεκμήρια εκείνων των χρόνων; Πολλά!
Μην κολλάς στα 3 χρόνια. Τα 3 χρόνια τα ανέφερα επειδή τότε άρχισε να γίνεται γνωστή η παρουσία του Ιησού στην περιοχή της Παλαιστίνης. Και βέβαια δεν περιμένω να υπάρχουν προηγούμενα στοιχεία γι αυτόν εφ όσον δεν ήταν γνωστός.
Πάντως εκείνη την εποχή γνωρίζουμε ότι υπήρχε ένα πλήθος φιλοσόφων, ιστορικών, ποιητών, περιηγητών κλπ στην Ρώμη, την Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Παλαιστίνη και όλοι τους άφησαν έργο.
Αλλά εκτός από αυτά τα έργα των επιφανών, έχουν διασωθεί και άλλα κείμενα. Από το "Writing in Egypt under Greek and Roman Rule"
του Peter van Minnen
"Ανάμεσα στα ντοκουμέντα σε πάπυρους βρίσκουμε επίσημα κρατικά έγγραφα, όπως διατάγματα βασιλέων, αυτοκρατόρων και τοπικών ηγεμόνων, διοικητικά έγγραφα, όπως φολορογικές αναφορές και αποδείξεις, απογραφικές και περιουσιακές επιστροφές, προσωπικά έγγραφα, όπως πωλήσεις, ενοικιάσεις, δάνεια, διαθήκες, συμβόλαια γάμων, συμβόλαια μαθητειών, καθώς και προσωπικά έγγραφα, όπως γράμματα, ημερολόγια, λογαριασμοί, ωροσκόπια και φυλακτά. Ειδικά τα τελευταία έγγραφα έχουν ένα παραπάνω ενδιαφέρον λόγω του προσωπικού τους χαρακτήρα."
Ολα αυτά έχουν διαβαστεί και έχουν χρονολογηθεί. Αν αναφέροταν σε κάποιο απ όλα αυτά, ο Ιησούς, να είσαι σίγουρος ότι θα είχε γίνει γνωστό.
quote:
Μην ξεχνάς όμως ότι σώζεται επιστολή του βασιλιά της Έδδεσας Άβγαρου και η απάντηση του Ιησού.
Σώζεται τέτοια επιστολή στο πρωτότυπο; Πού βρίσκεται; Επειδή δεν την έχω βρει πουθενά. Το μόνο που ξέρω είναι ότι τα περί ανταλλαγής επιστολών μεταξύ Αβγαρου και του Ιησού ανέφερε πρώτος ο Ευσέβιος, στην "Εκκλησιαστική Ιστορία" και υπάρχει άλλη μία αναφορά στο συριακό Doctrina Addai (πράξεις του Θαδδαίου) που όμως δεν συμφωνεί ακριβώς με την πρώτη αναφορά του Ευσέβιου. Σχετική με το θέμα, είναι και η εικόνα του Ιησού, που όπως λέει το συριακό κείμενο, ζωγραφίστηκε ζωντανά από τον Χανάν, τον ακόλουθο του βασιλιά Άβγαρου το 32 μΧ.
quote:
Αδιαφορώ παντελώς για το τι λέει ο Scwabe και δε διαβάζω οτιδήποτε και αν γράφει
Κρίμα, επειδή λέει πολύ ενδιαφέροντα και διασταυρωμένα πράγματα.
quote:
Όπως είπα και στο προηγούμενο μύνημα υπάρχουν λανθασμένες χρονολογήσεις των απογραφών και διάφορων γεγονότων από τους φιλολόγους (φαίνεται ότι δεν το πρόσεξες αυτό). Επομένως δεν είναι δεδομένο ότι έγινε το 6πΧ η πρωτη απογραφή ούτε ότι πέθανε ο Ηρώδης το 4πΧ.
Δεν είδα πουθενά στα επίσημα ιστορικά sites να αμφισβητούνται αυτές οι δύο ημερομηνίες.
quote:
Μάλλον δεν είσαι καλή στα μαθηματικά και δεν ξέρεις λίγα πράγματα από τις συνήθειες των αρχαίων. Οι απόγονοι του Δαυίδ ήταν όντως χιλιάδες και μπορώ να σου το αποδείξω εύκολα αυτό αν έχεις μια Αγία Γραφή μπροστά σου.
Μάλλον παίρνεις την ΠΔ κατά γράμμα και σε λίγο θα μας πεις ότι πιστεύεις και ότι ο καθένας τους έζησε από 600-900 χρόνια!
Αν ο Ιησούς ήταν ένας από τους χιλιάδες, δεν θα υπήρχε λόγος να αναφερθεί καν ότι ήταν απόγονος του Δαβίδ. Ασε που τα γενεολογικά δέντρα που αναφέρονται στα Ευαγγέλια και δεν συμφωνούν καν μεταξύ τους.
quote:
Η αναφορά των μάγων οι οποίοι φυλετικά ήταν εχθροί των εβραίων δεν είχε να προσφέρει τίποτε αν γινόταν σκόπιμα και μάλιστα θα ήταν εμπόδιο στο να τον δεχτούν ως Μεσσία τους οι εβραίοι. Αναφέρθηκε επειδή ήταν ποραγματικό γεγονός και απειδή ξένισε και όλους όσους το είδαν. Δεν το εξήγησαν τότε ούτε και σήμερα ακόμη έχει εξηγηθεί πλήρως
Ούτε και πρόκειται απ ότι βλέπω. Και ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει.
quote:
Μάλλον δεν πρόσεξες τι έγραψα:είπα εγώ ότι σκότωσε όλα τα γόρια στην περιοχή ΤΟΥ ή είπα στη Βηθλεέμ;
Η περιοχή του Ηρώδη ήταν όλο ο Ισραήλ ,όχι μόνο η Βηθλεέμ που ήταν κωμόπολη μερικών χιλιάδων κατοίκων το πολύ.
Πως να αντιδράσει ο λαός όταν δεν έχει δύναμη; Οι Ρωμαίοι φυσικά θα τον κάλυπταν αφού χάρη τους έκανε. Δες λίγο τι έλεγαν στις αλληλογραφίες τους και τι έγινε με την καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τον Τίτο και θα πειστείς.
H Ιστορία του Ηρώδη είναι γνωστή από τον Ιώσιπο σε μεγάλη λεπτομέρεια. Ο Ιώσιπος πάντως παρόλο που αναφέρει διάφορες δολοφονίες αντιπάλων του, δεν αναφέρει πουθενά την σφαγή των νηπίων.
quote:
Όστρια γιατί με ταλαιπωρείς άδικα; :)
Ο Μάρκος λέει στο Α:2 που αναφέρεις;
"...ως γέγραπται εν τοις προφήταις..." χωρίς να λέει αυτό που είπες εσύ ότι είναι του Ησαΐα και να είναι αλλουνού!.Οπότε πως λές κάτι που δεν υπάρχει στο κείμενο;
Υπάρχει στους παλαιότερους κώδικες (Σιναϊτικό και του Βατικανού). Λάθος μου που δεν το ανέφερα. Ψάξτο και θα το βρεις.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
«Αδιαφορώ παντελώς για το τι λέει ο Scwabe και δε διαβάζω οτιδήποτε και αν γράφει,ούτε απαντώ, γιατί τον θεωρώ άτομο στερούμενο λογικής ικανότητας το οποίο συμμετέχει στις συζητήσεις του esoterica μόνο και μόνο για να πλήξει την πίστη των άλλων όχι από αγαθή διάθεση να βρει την αλήθεια.»
Ελάχιστα με ενδιαφέρει η προσωπική σου «ψυχανάλυση» φίλτατε (τρομάρα σου…
), καθώς οτιδήποτε αντικρούει το πνευματικό δηλητήριο που έντεχνα θέλεις να διαχέεται ως «αλήθεια», είναι αυτομάτως και….. «μη λογικό».
Επίσης, ποσώς με ενδιαφέρει εάν απαντήσεις ή όχι, καθώς σκοπός μου δεν είναι αντιπαράθεση με την αφεντιά σου (αν είναι δυνατόν…) αλλά η αντίκρουση ψευδεπίγραφων και επίπλαστων στοιχείων και αναφορών.
Η «αλήθεια» που πραγματεύεσαι κινείται σε έναν ερμητικά κλειστό ορίζοντα, ο οποίος περιβάλλεται από μυθολογικά στοιχεία του Ιουδαϊσμού και μεταγενέστερα καπελώματα της Κωνσταντίνειας Χριστολογίας.
Αυτή η «αλήθεια», και εφόσον δεν αντέχει σε κριτική, καλό θα είναι να είναι γνωστή. Από εκεί και πέρα, ας βγάλει καθένας τα συμπεράσματα του.
Αυτά.
filosofos3:
«Αν δεν υπάρχουν καθόλου κείμενα τότε είναι αναμενόμενο να μην υπάρχουν και αναφορές για τον Ιησού αλλά δε μπορεί να βγει από αυτό συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε, γιατί δεν έχουμε έλλειψη γραπτών τεκμηρίων για τον Ιησού αλλά έλλειψη γραπτών τεκμηρίων γενικώς.»
Μια βολική φαντασίωση.
Τη εποχή εκείνη έγραψαν αρκετοί χρονικογράφοι, αλλά και τα σημαντικότερα γεγονότα τα κατέγραφαν οι Ρωμαίοι. Ωστόσο, τίποτα σχετικό που να στηρίζει τον μύθο της Κ.Δ. δεν υφίσταται…..
Η Ιστορία, βεβαίως, έχει απαντήσει σ' αυτό το ερώτημα εδώ κι αρκετά χρόνια με τρόπο κατηγορηματικό: Πρόσωπο με το όνομα Ιησούς Χριστός ή Ιησούς Ναζωραίος ή ..... ή ..... ή ..... ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ.
filosofos3:
«Μην ξεχνάς όμως ότι σώζεται επιστολή του βασιλιά της Έδδεσας Άβγαρου και η απάντηση του Ιησού.»
Αναρωτιέμαι, πότε θα αποφασίσουνε ορισμένοι κύκλοι να ανακινούνε διαρκώς τα ίδια μυθεύματα περί δήθεν «επιστολών», άλλοτε του Ιησού δια μέσου courier και άλλοτε μέσω…..φανταστικών πολιτικών προσώπων!!![]()
![]()
Η «επιστολή» αυτή είναι τόσο…..«γνήσια» όσο και η υποτιθέμενη επιστολή του P.Lentulu. Πρόκειται για μια ΑΝΑΦΟΡΑ που σημειώνει ο Ευσέβιος (ο γνωστός πλαστογράφος…) η οποία στηρίχθηκε…….ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!!!
Με άλλα λόγια, ο Ευσέβιος λέει ότι ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΔΡΩΝ. Αυτός είναι και ο λόγος που κανείς δεν λαμβάνει την συναλλακτικού χαρακτήρα αυτή επιστολή στα σοβαρά, όπως εξάλλου σημειώνει πολύ προσεκτικά και η Καθολική εγκυκλοπαίδεια. (http://www.greatestbooks.org/visitorlibrary/cathencyclopaedia/index/a/abgar.htm)
Είναι τόσο γελοίο το περιεχόμενο αυτής της δήθεν επιστολής, που ο καθένας που σέβεται τον εαυτό του αλλά και το ύφος ενός μύστη, θα όφειλε να το αντιλαμβάνεται. Για του λόγου το αληθές, ορίστε και η κατάπτυστη προπαγάνδα του παραμυθά Ευσέβιου: http://www.gods-kingdom.org/letters/jesus_letter.htm
Τέλος, να αναφέρουμε ότι λέγοντας Έδεσσα, δεν εννοούμε την πόλη της Μακεδονίας αλλά την Έδεσσα της Παλαιστίνης.
filosofos3:
«Επομένως δεν είναι δεδομένο ότι έγινε το 6πΧ η πρωτη απογραφή ούτε ότι πέθανε ο Ηρώδης το 4πΧ.»
Όπως και επίσης δεν είναι δεδομένο ότι γεννήθηκε καν τότε ο Ιησούς που θέλουνε να έχει υπάρξει οι συντάκτες της Καινής Διαθήκης…..
filosofos3:
«Δες πόσες γυναίκες είχε ο Δαυίδ και πόσα παιδιά έκανε (Πάνω από 10 αν θυμάμαι καλά). Πόσες γυναίκες είχε ο Σολομώντας :300 νόμιμες και 700 παλλακίδες =1000 συνολικά. Το πόσα παιδιά έκανε είναι απροσδιόριστο..»
Γιατί εσύ……κρατούσες φανάρι???? Η έχεις κανένα…μητρώο στα χέρια σου??
Ε ρε και τι δεν σκαρφίζεται η θρησκευτική μηχανή………..![]()
![]()
filosofos3:
«Οπότε είναι ή δεν είναι χιλιάδες οι απόγονοι του Δαυίδ;»
Οπότε, είναι για δεν είναι…..αχρείαστη η λογική σκέψη??
filosofos3:
«Μάλλον δε διάβασες αυτό που έγραψα στο προηγούμενο μύνημα ότι όταν συνελήφθη ο Ιησούς στην κοιλιά της Μαρίας , εννιά μήνες πριν τη γέννησή του δηλαδή, εκείνη βρισκόταν στη ΝΑΖΑΡΕΤ (και όχι στη Βηθλεέμ ), όπως λέει και το Λουκ.Α 26.»
Ένας αστήρικτος ΜΥΘΟΣ.
ΠΟΥ και ΠΟΤΕ εμφανίζεται η Ναζαρέτ? Γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ χρονικογράφος αλλά και ΕΓΚΡΙΤΟΣ ιστορικός ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ τέτοιο όνομα? Εάν ΕΝΑ πράγμα μπορεί κάποιος να λάβει σοβαρά υπ’οψιν του από την Πεντάτευχο, αυτό είναι Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ. Γιατί «απουσιάζει» η……….Πόλη Ναζαρέτ? Μήπως και εδώ θα ικανοποιηθεί η φοβία των πιστών με το πρόσχημα ότι…..τότε δεν γνώριζαν γραφή??
filosofos3:
«Ο Ηρώδης σκότωσε όμως τα παιδιά που γεννήθηκαν από τότε που εμφανίστηκε το αστέρι γιατί δεν ήξερε πότε ακριβώς γεννήθηκε ο Ιησούς αλλά ήθελε να συμπεριλάβει όλες τις πιθανές ημερομηνίες.»
Το πιο γνωστό περιστατικό που έδωσε στον Ηρώδη τον χαρακτηρισμό του αιμοδιψούς μονάρχη είναι η σφαγή των Νηπίων που συνάμα….γνωρίζουνε μονάχα οι συντάκτες της Καινής Διαθήκης κατά έναν «παράξενο» τρόπο!
Ίσως θα πρέπει να επισημάνουμε εδώ μια παραδοξότητα της χρονολογίας, ώστε να αντιληφθούμε την πλαστότητα του έωλου επιχειρήματος. Ο Ηρώδης πέθανε την άνοιξη του έτους 750 από Κτίσεως Ρώμης, δηλαδή το 4 π.Χ. Όμως, ο ευαγγελιστής Ματθαίος είναι κατηγορηματικός: ο Ιησούς γεννήθηκε κατά τη βασιλεία του Ηρώδη.
Αν τον πιστέψουμε, πρέπει το παιδί να ήρθε στον κόσμο τέσσερα χρόνια πριν γεννηθεί!! Η λύση του προβλήματος βρίσκεται σε ένα λάθος υπολογισμού του καλόγερου Διονυσίου του Μικρού το πρώτο ήμισυ του 4ου αιώνα, ο οποίος είχε την φαεινή ιδέα να αντικαταστήσει την εν χρήσει διοκλητιανή χρονολόγηση με μια άλλη η οποία όφειλε να αρχίζει με τη Γέννηση του Κυρίου (sic!).
Δυστυχώς, ο Διονύσιος όρισε τη Γέννηση στο έτος 754 από Κτίσεως Ρώμης, που αντιστοιχούσε στο έτος 1 της χριστιανικής εποχής. Αν πράγματι ο Ηρώδης, που ζούσε ακόμη, διέταξε τον αφανισμό των μέχρι ηλικίας 2 ετών παιδιών της Βηθλεέμ, αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε ένα νέο βήμα: ο Ιησούς γεννήθηκε περί το 748 από Κτίσεως Ρώμης, δηλαδή περίπου έξι χρόνια πριν από την επίσημη χρονολογία της χριστιανικής παράδοσης…..
filosofos3:
«η ημέρα του Πάσχα κατά τη σταύρωση του Χριστού.»
Μύθευμα. Υπάρχουνε ουκ ολίγοι υπολογισμοί που ανατρέπουνε μια τέτοια εκδοχή. Ας μην κουράσουμε τώρα με ατελείωτα στοιχεία και υπολογισμούς…..
filosofos3:
«Ο ευαγγελιστής που έγραψε ότι θα ονομαστεί Ναζωραίος από τη Ναζαρέτ πιθανόν να κάνει λάθος στην αιτιολόγηση του "Ναζωραίος" . Άλλωστε δε λέει ότι οι προφήτες είπανε ότι "εξ αιτίας της Ναζαρέτ θα ονομαστεί Ναζωραίος" αλλά απλά ότι "θα ονομαστεί Ναζωραίος". Τη σύνδεση την έκανε ο Ματθαίος, όπως φαίνεται και από το κείμενο.»
Είπαμε, ότι εκτός του ότι δεν υπάρχουνε στοιχεία για τον Ιησού της Κ.Δ., δεν υπάρχουνε και για μια υποτιθέμενη «Πόλη Ναζαρέτ».
Καταρχήν, απουσιάζει παντελώς από την Παλαιά Διαθήκη! Ακόμα και η φυλή Ζεβουλον που κατοικούσε στην περιοχή δεν φαίνεται να έχει τέτοια πόλη, καθώς στο βιβλίο του Ίωση αναφέρονται 12 χωριά αι 6 πόλεις στην περιοχή, καμιά εκ των οποίων δεν είναι η Ναζαρέτ των συντακτών της Καινής Διαθήκης.
Το Ταλμουδ, αναφέρει 63 πόλης στη Γαλιλαία, αλλά ΚΑΜΙΑ ΝΑΖΑΡΕΤ!!
Ο Παύλος στις επιστολές του δεν κάνει καμιά απολύτως νύξη για Ναζαρέτ.
Η πρώτοι έγγραφη μαρτυρία από ιστορικούς, γεωγράφους και πολιτικούς είναι στις αρχές του 4ου μεταχριστιανικου αιώνα, ΜΕΤΑ την ενθρόνιση του Κωνσταντίνου.
Βέβαια, δεν θα είχαν αυτά σημασία αν μπορούσαμε να δούμε έστω τα ερείπια της, όπως στη γειτονική "παγανιστική" πόλη Σεφορις (παρεμπιπτόντως, αφού η Ναζαρέτ και η Σεφορις ήταν τόσο κοντά, η δεύτερη γιατί δεν αναφέρεται καθόλου?) Αλλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ερείπια της Ναζαρέτ από τον πρώτο αιώνα….
Αλήθεια, ΠΟΥ είναι η συναγωγή της Ναζαρέτ?
Η πρεμούρα να αποδείξουν οι χριστιανοί του 3ου και 4ου αιώνα την ύπαρξη της Ναζαρέτ οφείλεται στην από μέρους τους άγνοια. Ο Ιησούς είχε στα ευαγγέλια τον τίτλο Ναζωραίος και Ναζηραιος, διότι στα εβραϊκά η ναζερ είναι Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Οι συγγραφείς των ευαγγελίων απευθύνονταν σε ελληνόφωνους Εβραίους, έτσι ήξεραν πως το ακροατήριο τους θα καταλάβαινε την προσφωνήσει.
Όταν αργότερα οι χριστιανοί στην πλειοψηφια τους δεν μίλαγαν εβραϊκά, η προσφώνηση έγινε ακαταλαβίστικη. Άρα, έπρεπε να εφευρεθεί μια Ναζαρέτ ώστε να δικαιολογεί την προσφώνηση Ναζωραίος. Όσο για το χωριό που ο Ματθαίος παραθέτει, ότι θα έρθει κάποτε ένας Ναζωραίος, εν είδη…….προφητείας, στην πραγματικότητα το αρχικό κείμενο μιλάει για ΕΝΑΝ ΝΑΖΑΡΙΤΗ, δηλαδή έναν που λέει μόνο αλήθεια……..
Αυτά περί «θεοπνευστίας»……![]()
![]()
filosofos3:
«η λέξη Εμμανουήλ δεν είναι όνομα με την συνηθισμένη έννοια του όρου αλλά ένα από τα προσωνύμια του Ιησού που επίσης τα αποκαλούσαν ονόματα τότε, όπως και εμείς μέχρι πρόσφατα. Λέγαμε "όνομα ουσιαστικό" και "όνομα επίθετο" στη γραμματική.»
Α καλά, εδώ…..καταθέτει τα όπλα η σκέψη!!!!
Έχουνε ακουστεί διάφορα «κουφά», αλλά αυτό δεν παίζεται.
ΦΥΣΙΚΑ και είναι όνομα η λέξη Εμμανουήλ, και ΦΥΣΙΚΑ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα όσα έγραφαν οι προφήτες! Απλά, στην περιοχή που θέλησαν να καπηλευτούνε οι συντάκτες της Καινής Διαθήκης, δεν ήτανε γνωστή η δράση διαφόρων Εμμανουήλ αλλά διαφόρων……Ιησούδων!!!
Έτσι, και ενώ το όνομα Ιησούς ήταν γνώριμο και αναγνωρίσιμο, δεν θα μπορούσαμε να πάρουνε στα ξαφνικά έναν…….Εμμανουήλ για σωτήρα!!!
(Εμμανουήλ: το όνομά Του σημαίνει "ο Θεός είναι μαζί μας", "μεθ' ημών ο Θεός")
Αυτά τα λίγα από την πλευρά της ιστορικής αλήθειας……….
quote:
filosofos3:
«Αδιαφορώ παντελώς για το τι λέει ο Scwabe και δε διαβάζω οτιδήποτε και αν γράφει,ούτε απαντώ, γιατί τον θεωρώ άτομο στερούμενο λογικής ικανότητας το οποίο συμμετέχει στις συζητήσεις του esoterica μόνο και μόνο για να πλήξει την πίστη των άλλων όχι από αγαθή διάθεση να βρει την αλήθεια.»
Δεν είμαι ο μόνος δηλαδή που έχω αυτή την άποψη για τον Schwabe, έτσι;
Edited by - WWalker on 19/06/2005 01:47:23
Τα ελληνικά κέιμενα της περιόδου εκείνης επειδή τυχαίνει να τα έχω τα περισσότερα σε ένα CD δεν υπάρχει κέιμενο ιστορικό σε εκείνη την περίοδο που να έχει σωθεί.
Από τα εβραΐκά κείμενα σε παρακαλώ και σε προκαλώ :πόσα είναι και ποια και που βρίσκονται; Αν δε μπορέις να πεις τίποτε περί αυτού μη μου φέρνεις άσχετες αναφορές για αιγυπτιακά κείμενα μη ιστορικά
quote:Που να αναφερθεί ο Ιησούς στα συμβόλαια και στις αγοραπωλησίες; Στα ωροσκόπια και στα ημερολόγια ή στα φυλακτά; Ή στις διαθήκες , στις ενοικιάσεις και στα συμβόλαια γάμων; Που βλέπεις λογικό να αναφερθεί ένας άγνωστος ξυλουργός από τη Γαλιλαία;
Αλλά εκτός από αυτά τα έργα των επιφανών, έχουν διασωθεί και άλλα κείμενα. Από το "Writing in Egypt under Greek and Roman Rule"
του Peter van Minnen"Ανάμεσα στα ντοκουμέντα σε πάπυρους βρίσκουμε επίσημα κρατικά έγγραφα, όπως διατάγματα βασιλέων, αυτοκρατόρων και τοπικών ηγεμόνων, διοικητικά έγγραφα, όπως φολορογικές αναφορές και αποδείξεις, απογραφικές και περιουσιακές επιστροφές, προσωπικά έγγραφα, όπως πωλήσεις, ενοικιάσεις, δάνεια, διαθήκες, συμβόλαια γάμων, συμβόλαια μαθητειών, καθώς και προσωπικά έγγραφα, όπως γράμματα, ημερολόγια, λογαριασμοί, ωροσκόπια και φυλακτά. Ειδικά τα τελευταία έγγραφα έχουν ένα παραπάνω ενδιαφέρον λόγω του προσωπικού τους χαρακτήρα."
Ολα αυτά έχουν διαβαστεί και έχουν χρονολογηθεί. Αν αναφέροταν σε κάποιο απ όλα αυτά, ο Ιησούς, να είσαι σίγουρος ότι θα είχε γίνει γνωστό.
Σε αυτά δεν θα αναφέρεται ούτε ο αυτοκράτοτρας των Ρωμαίων!
Και αν βρεις κανένα στο οποίο να αναφέρεται τότε να μου το πεις και μένα γιατί θα είναι αξιοπερίεργο.
Λες:
quote:
Πάντως εκείνη την εποχή γνωρίζουμε ότι υπήρχε ένα πλήθος φιλοσόφων, ιστορικών, ποιητών, περιηγητών κλπ στην Ρώμη, την Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Παλαιστίνη και όλοι τους άφησαν έργο.
Ε πιιοί είναι αυτοί τέλος πάντων και ποιο είναι το έργο που άφησαν; Που βρίσκεται τέλος πάντων; Αφού δεν το ξέρεις γιατί δε λες "δεν το ξέρω αλλά έτσι διάβασα και το πίστεψα" αντί να καταφεύγεις σε αοριστίες;
Περιμένω να μου πεις μερικά ονόματα και έργα...
quote:
Σώζεται τέτοια επιστολή στο πρωτότυπο; Πού βρίσκεται; Επειδή δεν την έχω βρει πουθενά. Το μόνο που ξέρω είναι ότι τα περί ανταλλαγής επιστολών μεταξύ Αβγαρου και του Ιησού ανέφερε πρώτος ο Ευσέβιος, στην "Εκκλησιαστική Ιστορία" και υπάρχει άλλη μία αναφορά στο συριακό Doctrina Addai (πράξεις του Θαδδαίου) που όμως δεν συμφωνεί ακριβώς με την πρώτη αναφορά του Ευσέβιου. Σχετική με το θέμα, είναι και η εικόνα του Ιησού, που όπως λέει το συριακό κείμενο, ζωγραφίστηκε ζωντανά από τον Χανάν, τον ακόλουθο του βασιλιά Άβγαρου το 32 μΧ.
Δεν ξέρω αν σώζεται κάπου το πρωτότυπο αλλά ξέρω για την εικόνα που είπες .Η επιστολή του Άβγαρου είχα αναφερθεί και πιο πριν από τον Ευσέβιο νομίζω. Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να βρώ πληροφορίες.
quote:
Κρίμα, επειδή λέει πολύ ενδιαφέροντα και διασταυρωμένα πράγματα
Είδες εσύ κανένα διασταυρωμένο από αυτά που λέει;
Διασταύρωση δε σημαίνει να στηρίζεσαι σε πληροφορίες από το ίντερνετ ή να τις ερμηνεύεις όπως θέλεις.
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Όπως είπα και στο προηγούμενο μύνημα υπάρχουν λανθασμένες χρονολογήσεις των απογραφών και διάφορων γεγονότων από τους φιλολόγους (φαίνεται ότι δεν το πρόσεξες αυτό). Επομένως δεν είναι δεδομένο ότι έγινε το 6πΧ η πρωτη απογραφή ούτε ότι πέθανε ο Ηρώδης το 4πΧ.
--------------------------------------------------------------------------------
Δεν είδα πουθενά στα επίσημα ιστορικά sites να αμφισβητούνται αυτές οι δύο ημερομηνίες.
Αν περιμένεις να βρεις σφαλείς και ακριβείς πληροφορίες από το ίντερνετ χωρίς να διαβάσεις και να ψάξεις σε βιλιοθήκες τότε θα αργήσεις πολύ να βγάλεις συμπέρασμα, αν βγάλεις ποτέ. Το ίντερνετ δεν προσφέρει ούτε ασφαλή ούτε επαρκή πληροφόρηση σε τέτοια θέματα.
quote:Δε βλέπω να αμφισβητείς τους υπολογισμούς αλλά την ΠΔ. Εάν δε δοχόμαστε ούτε την ΠΔ και κρατάμε μόνο όσα θέλουμε τότε τι διάλογο κάνουμε;Και ποια λογική έχουμε; Τότε να πούμε ότι δεν υπήρξε ούτε ο Δαυίδ ούτε κανένας...τελικά μήπως δεν υπάρχουμε και εμείς;
Μάλλον παίρνεις την ΠΔ κατά γράμμα και σε λίγο θα μας πεις ότι πιστεύεις και ότι ο καθένας τους έζησε από 600-900 χρόνια!
Αν ο Ιησούς ήταν ένας από τους χιλιάδες, δεν θα υπήρχε λόγος να αναφερθεί καν ότι ήταν απόγονος του Δαβίδ. Ασε που τα γενεολογικά δέντρα που αναφέρονται στα Ευαγγέλια και δεν συμφωνούν καν μεταξύ τους.
Υπήρχε λόγος να αναφερθεί ότι ήταν απόγονος του Δαυίδ διότι δεν ήταν όλο το Ισραήλ απόγονοι του Δαυίδ!
τα γενεαλογικά δέντρα φαίνεται εκπ΄ρωτης όψεως να μη συμφωνούν αλλά υπάρχει εξήγηση πως σου έχω ξαναπεί. Αλλά την εξήγηση δε θα τη βρεις πουθενά στο ίντερνετ!!! Αν συμφωνήσεις τι δέχεσαι και τι όχι ως βάση συζήτησης τότε θα σου την πω αλλιώς δεν έχει νόημα να συζητάμε, αν αμφισβητείς εκείνα στα οποία στηρίζεσαι. Αποφάσισε τι δέχεσαι και τι όχι για να ξέρω και εγώ σε ποια βάση να σου μιλήσω.
Τα 600 και 900 χρόνια δυστυχώς για σένα τα λένε όλα σχεδός τα ιερά κείμενα για τους πρώτους ανθρώπους ,οπότε θα πρέπει να τα απορρίψεις όλα! Αλλά αν μελετήσεις λίγο τον ταοισμό θα δεις ότι και στην εποχή μας έχουν βρεθεί άνθρωποι εξαιρετικά μακρόβιοι (περίπου 200 ετών) και αν διαβάσεις το "Μυστική Ινδία " του Πώλ Μπράντον,από τον Κάκτο,θα δεις να του λέει ένας γνωστος γκουρού της εποχής του για το δάσκαλό του 400 ετών(!!!) που ζούσε ακόμη!
Οπότε θα πρέπει να τα απορρίψεις όλα αυτά.
quote:
H Ιστορία του Ηρώδη είναι γνωστή από τον Ιώσιπο σε μεγάλη λεπτομέρεια. Ο Ιώσιπος πάντως παρόλο που αναφέρει διάφορες δολοφονίες αντιπάλων του, δεν αναφέρει πουθενά την σφαγή των νηπίων.
Υπάρχουν δύο Ηρώδες. Σε ποιον από τους δύο αναφέρεται ο Ιώσηπος;Θα δω το κείμενο για να απαντήσω ακριβέστερα.Ο δεύτερος Ηρώδης δεν έχει σχέση με τα μωρά.
μου κάνει εντύπωση που βρήκες το Σιναιτικό και το Βατικανό κώδικα και μάλιστα ότι έχει διαφορά στο σημείο του Μάρκ. Α:1-2. Γιατί δε μας λες που το βρήκες για να το δούμε και εμείς που δεν έχουμε τη βιβλιοθήκη του Βατικανού και του Σινά στο σπίτι μας;
Όλα είναι τέλεια
quote:
Ε πιιοί είναι αυτοί τέλος πάντων και ποιο είναι το έργο που άφησαν; Που βρίσκεται τέλος πάντων; Αφού δεν το ξέρεις γιατί δε λες "δεν το ξέρω αλλά έτσι διάβασα και το πίστεψα" αντί να καταφεύγεις σε αοριστίες;
Βρε καλέ μου φιλόσοφε τι προσπαθείς να αποδείξεις; Οτι δεν υπάρχουν κείμενα από τον 1ο-2ο αιώνα πΧ;
Σε παραπέμπω στην λίστα που έβαλε η τοξότης μερικές σελίδες πριν.
quote:
Κατα τον αιώνα που λέγεται πως έζησε ο Ιησούς έγραψαν και οι παρακάτω συγγραφείς και κανείς τους δεν αναφέρει τον Ιησού!
Πετρώνιος
Σένεκας
Δίων Προυσσεύς
Βαλέριος Φλάκος
Φλώρος Λούκιος
Κουιντιλιανός
Φαβορίνος
Λουκανός
Πλίνιος ο πρεσβύτερος
Αππιανός
Γιουβενάλης
Θέων Σμυρναίος
Δάμις
Σίλιος Ιταλικός
Αύλος Γέλιος
Στάτιος
Μαρτυάλης
Πλούταρχος
Αππολώνιος
Παυσανίας
Πτολεμαιος
Δίων Χρυσόστομος
Ερμογένης
Λυσίας
Βαλέριος Μάξιμος
Και δύο ακόμα ονόματα που συμπλήρωσα εγώ.
quote:
Ο σύγχρονος του Ιησού Εβραίος ιστορικός Justus από την Τιβεριάδα -(μία πόλη πολύ κοντά στην Καπερναούμ την οποία ο Ιησούς συχνά επισκεπτόταν σύμφωνα με την Κ.Δ.) δεν τον αναφέρει πουθενά.
Και ο φιλόσοφος Φίλων ο Αλεξανδρεύς ο οποίος πέθανε το 50 μΧ. το αυτό.
Θες και λεπτομέρειες τι έγραψε ο καθένας; Ψάξε και βρες το.
Γενικά να σου πω ότι γραψαν φιλοσοφικά και ηθικά έργα, επικά ποιήματα, για την δικαιοσύνη, σάτυρες, περιηγήσεις, ιστορικά, τα πάντα.
quote:
Αν περιμένεις να βρεις σφαλείς και ακριβείς πληροφορίες από το ίντερνετ χωρίς να διαβάσεις και να ψάξεις σε βιλιοθήκες τότε θα αργήσεις πολύ να βγάλεις συμπέρασμα, αν βγάλεις ποτέ. Το ίντερνετ δεν προσφέρει ούτε ασφαλή ούτε επαρκή πληροφόρηση σε τέτοια θέματα.
Μην αμφισβητείς τις πηγές μου. Οι περισσότερες είναι από Πανεπιστημιακά και ερευνητικών Ιδρύματα και ειδικά προγράμματα. Ψάχνω πολύ πριν γράψω το οτιδήποτε και προσπαθώ όσο γίνεται να διασταυρώνω τις πηγές μου.
quote:
Που να αναφερθεί ο Ιησούς στα συμβόλαια και στις αγοραπωλησίες; Στα ωροσκόπια και στα ημερολόγια ή στα φυλακτά; Ή στις διαθήκες , στις ενοικιάσεις και στα συμβόλαια γάμων; Που βλέπεις λογικό να αναφερθεί ένας άγνωστος ξυλουργός από τη Γαλιλαία;
Μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε. Σου έφερα ως παράδειγμα τι είδους πληροφορίες έχουν διασωθεί μέσα στους παπύρους. Πχ. πληροφοριακά σου λέω ότι υπάρχουν και πάπυροι επωνύμων αλλά και αγνώστων συγγραφέων της ίδιας εποχής με ποίηση. Εκεί μέσα δεν θα μπορούσε να αναφέρεται ο Ιησούς (όχι ο άγνωστος ξυλουργός αλλά ο δάσκαλος και θαυματοποιός;)
quote:
Δεν ξέρω αν σώζεται κάπου το πρωτότυπο αλλά ξέρω για την εικόνα που είπες .Η επιστολή του Άβγαρου είχα αναφερθεί και πιο πριν από τον Ευσέβιο νομίζω. Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να βρώ πληροφορίες.
Αν βρεις πληροφορίες ότι σώζεται το πρωτότυπο θα σου βγάλω το καπέλο. Οσο κι αν έψαξα δεν βρήκα κάτι σχετικό.
quote:
Τα 600 και 900 χρόνια δυστυχώς για σένα τα λένε όλα σχεδός τα ιερά κείμενα για τους πρώτους ανθρώπους ,οπότε θα πρέπει να τα απορρίψεις όλα! Αλλά αν μελετήσεις λίγο τον ταοισμό θα δεις ότι και στην εποχή μας έχουν βρεθεί άνθρωποι εξαιρετικά μακρόβιοι (περίπου 200 ετών) και αν διαβάσεις το "Μυστική Ινδία " του Πώλ Μπράντον,από τον Κάκτο,θα δεις να του λέει ένας γνωστος γκουρού της εποχής του για το δάσκαλό του 400 ετών(!!!) που ζούσε ακόμη!
Οπότε θα πρέπει να τα απορρίψεις όλα αυτά.
Τα απορρίπτω όλα, μέχρι να αποδειχτεί ότι όντως κάποιοι άνθρωποι ζούσαν από 200 χρόνια και πάνω.
quote:
Υπάρχουν δύο Ηρώδες. Σε ποιον από τους δύο αναφέρεται ο Ιώσηπος;Θα δω το κείμενο για να απαντήσω ακριβέστερα.Ο δεύτερος Ηρώδης δεν έχει σχέση με τα μωρά.
Στο Ηρώδη τον Μέγα αναφέρεται. ("Antiquities of the Jews" - Book XIV)
quote:
μου κάνει εντύπωση που βρήκες το Σιναιτικό και το Βατικανό κώδικα και μάλιστα ότι έχει διαφορά στο σημείο του Μάρκ. Α:1-2. Γιατί δε μας λες που το βρήκες για να το δούμε και εμείς που δεν έχουμε τη βιβλιοθήκη του Βατικανού και του Σινά στο σπίτι μας;
Ούτε εγώ τους έχω στο σπίτι μου ![]()
Αλλά αν πραγματικά θέλεις να ψάξεις για το τι λένε τα παλιότερα κείμενα της ΚΔ αναγκαστικά θα σταθείς στους δύο αυτούς κώδικες (4ος αιώνας). Υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για το περιεχόμενό τους.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Edited by - Ostria on 19/06/2005 10:42:12
γιατί με βάζεις σε μπελάδες να ψάχνω ενώ αυτή τη δουλειά θα έπρεπε να την είχες κάνει εσύ και η τοξότης που παρουσιάζετε αυτά τα στοιχεία;
Από πολλούς συγγραφείς της περιόδου εκείνης έχουν σωθεί μόνο αποσπάσματα και έργα , όπως πχ του Θέωνα Σμυρναίου που ήταν μαθηματικός και μόνο 4 αποκλειστικώς μαθηματικά έργα έχουν σωθεί.Μήπως περιμένουμε να βρούμε και εκεί αναφορά στον Ιησού; Τον κατάλογο που αναφέρετε απλώς τον βρήκατε κάπου και τον πετάξατε ως επιχείρημα πριν καν ψάξετε τα πρόσωπα και τι έγραψαν αυτά.
Το ίδιο ισχύει ,όπως βλέπεω με την πρώτη ματιά και για τον Πτολεμαίο, που έγραψε μόνο μαθηματικά και αστρονομικά-αστρολογικά έργα. Αλλά απορώ πως τώρα δέχτηκες να επεκταθεί το χρονικό όριο και να συμπεριλάβεις όλον τον αιώνα που έζησε ο Ιησούς, όταν είδες ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, ενώ όταν σου έφερα παραδείγματα από συγγραφείς του ίδιοι αιώνα, σου φαινόταν μεγάλο το διάστημα λίγων δεκαετιών (πχ από τον Τάκιτο και έναν από τους Πλίνιους). Γιατί το Σουητώνιο δεν τον αναφέρετε;
Για να απαντήσω τεκμηριωμένα θα ψάξω κάθε έναν από τους συγγραφείς που ανέφερες τι έργα έχει γράψει και πότε ακριβώς έζησε καθώς και εκείνους που έγραψαν για το Χριστό αλλά δεν τους αναφέρεις στον κατάλογό σου, ενώ αναφέρεις άλλους άσχετους που εκ των πραγμάτων δε θα μπορούσαν να γράφουν στα διασωθέντα έρχα τους για τον Ιησού, αφού είναι μη ιστορικής και χρονογραφικής φύσεως(όπως ο Θέωνας και ο Πτολεμαίος). Τυχαία άραγε ή δε θέλουμε να δούμε ότι έρχεται σε αντίφαση με τις απόψεις μας αγαπητή Όστρια;
Από τα 25 πρόσωπα που αναφέρεις βγαίνου λοιπόν τα 2 αυτά για το λόγο που είπα και μένουν 23. Να δούμε και οι υπόλοιποι τι έγραψαν και τι σώθηκε.
για τον ηρώδη ο Ιώσηπος λέει:(βιβλ.14ο,κεφ164 γραμμή 3 και μετά (στην αρίθμηση TLG)
" εν δέει δε ήσαν οι πρώτοι των ιουδαίων ορώντες τον Ηρώδην βίαιον και τολμηρόν και τυρρανίδος γλιχόμενον και προσελθόντες Υρκανώ φανερώς ήδη κατηγόρουν Αντιπάτρου, και "μέχρι πότε" ,έφασαν, επί τοις πραττωμένοις ησυχάσεις;ή ουχ οράς Αντίπατρον μεν και τους παίδας αυτού και την αρχήν διεζωσμένους σαυτόν μεντοι της βασιλείας όνομα μόνον ακούοντα....αλλά δεσπόται φανερώς ανωμολόγηνται και γαρ Ηρώδης ο παις αυτού Εζεκίαν απέκτεινεν και πολλούς συν αυτώ παραβάς τον ημέτερον νόμον ,ος κεκώλυκεν άνθρωπον αναιρείν και πονηρόν όντα ή μη πρότερον κατακριθείη τούτο παθείν υπό του συνεδρίου, μη λαβών δε εξουσίαν παρά σου ταύτα ετόλμησεν...".."
Δηλαδή ο Ηρώδης σκότωνε κόσμο όπως ήθελε χωρίς να μπορεί να τον εμποδίσει κανείς ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΓΊΝΕΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΚΟΜΗ. Και λέμε μετά αν μπόρεσε να σκοτώσει τα μωρά ΑΦΌΤΟΥ πήρε και την εξουσία; Έχεις καμμιά αμφιβολία πλέον ότι δε θα μπορούσε να το κάνει ή ότι θα τον εμπόδιζαν οι Ρωμαίοι;
Αν διαβάσεις και τη συνέχεια θα δεις ότι ενώ κινήθηκε ο Υρκανός να τον δικάσει του ήρθε μύνημα από τον ηγεμόνα της Συρίας Σέξτο να απαλλαγεί από οποιαδήποτε κατηγορία θα του καταλόγιζε το εβραικό συνέδριο.
Ο Ηρώδης πήγε στο δικαστήριο με τον προσωπικό στρατό του και έβριζε μάλιστα τους πάντες!
Και αυτός ο άνθρωπος έγινε μετά βασιλιάς των εβραίων.
Τα υπόλοιπα γεγονότα του κεφαλαίου αυτού αναφέρονται σε 20 χρόνια περίπου ΠΡΙΝ από τη γέννηση του Χριστού. Οπότε η παραπομπή μάλλον άσχετη θα μπορούσε να χαρακτήριστεί.
ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΥΤΑ Ή ΟΧΙ και με παραπέμπεις σε κείμενα που δεν γνωρίζεις;
Όσον αφορά τη μακροβιότητα πέραν των 200 ετών σε παραπέμπω σε παλαιότερο άρθρο στο Τρίτο Μάτι για έναν ηγούμενο των Σαολίν, που αν θυμάμαι καλά επειδή είχε καταγραφεί η γέννησή του στα κινέζικα αρχεία πρέπει να ήταν βεβαιωμένα πάνω από 200 ετών.
Πάω να δω τους άλλους συγγραφείς , αυτούς που αναφέρεις και αυτούς που ΔΕΝ αναφέρεις.
Όλα είναι τέλεια
«Δεν είμαι ο μόνος δηλαδή που έχω αυτή την άποψη για τον Schwabe, έτσι;»
Εάν ήσουν ο μόνος, τότε τα πράγματα θα ήταν ΠΟΛΥ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ. Όσο αυξάνονται οι «ομοϊδεάτες», τόσο και σημειώνεται πρόοδος.
Και ο νοών νοείτω……![]()
![]()
![]()
![]()
Ο Θεός των Εβραίων, που αργότερα κατέληξε και Θεός των αποκαλούμενων Χριστιανών ως πατέρας του Χριστού καθώς και των Μωαμεθανών ως Αλλάχ (αλ=ο & ιλάχ=θεός), αρχικά αποκαλύφθηκε κατά την Εβραϊκή παράδοση με το όνομα Παντοκράτορας.
Με το όνομα Γιαχβέ αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα (+500χρόνια) στο Μωυσή. Η προφορά «γιαχβέ» προκύπτει από την συνεκφορά των τεσσάρων συμφώνων JHWH (η εβραϊκή χρησιμοποιούσε μόνο σύμφωνα). Το τετραγράμματο αυτό αναφέρεται στην Πεντάτευχο (κατά τους Χριστιανούς Παλαιά Διαθήκη) 6.823 φορές ως το όνομα του Θεού τους.
Στις ελληνικές εκδόσεις έχει αντικατασταθεί με τη λέξη «Κύριος» ως όνομα Του, επειδή έτσι παρέλαβαν την μετάφραση από τους Εβδομήκοντα (Ο’). Μία μόνο φορά «ξεγλιστράει» το όνομα Ιεοβά (Έξοδος ΣΤ, 3).
Οι Ιουδαίοι μετά την Βαβυλώνια αιχμαλωσία, και από σεβασμό προς το Θεό τους, δεν έβαζαν καθόλου στο στόμα τους τη λέξη «Γιαχβέ», και όταν ήθελαν να μιλήσουν για το Θεό τους χρησιμοποιούσαν το όνομα adonaj (Αδωνάι), που και αυτό ως ταυτόσημο με το Γιαχβέ, μεταφράστηκε από τους Ο’ με το Κύριος ως όνομα.
(σημ: η λέξη «Ελοχείμ» σημαίνει στα εβραϊκά «άνθρωπος του Θεού»)
Ο Γιαχβέ επικοινωνούσε με τους δούλους του Ισραηλίτες μέσω ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ ΤΟΥ. Κάθε προφήτης ήταν εκλεκτός του άνθρωπος, ήταν κατά την εβραϊκή έκφραση Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, που τον επισκέπτονταν στα ενύπνια του (Αριθμοί ΙΒ’,6 και Ψαλμοί Η’, 4) και του ανέθετε να μεταφέρει στον περιούσιο Λαό του τους λόγους του, τις αποφάσεις του και τις εντολές του (Ιεζεκιήλ Γ’ , 4).
Με την έννοια αυτή χρησιμοποιείται πολλές φορές στα βιβλία της Πεντατεύχου (Π.Διαθήκης) η φράση «Γιος του ανθρώπου». Μόνο στο προφητικό βιβλίο «Ιεζεκιήλ» ο Γιαχβέ φέρεται να προσφωνεί το συγγραφέα-προφήτη ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ συνολικά με τη φράση «Υιέ ανθρώπου» (Β’,1,3,6 και 8, Γ’1,3,4, κ.α.). Με την ίδια ακριβώς φράση προσφωνεί ο Γιαχβέ και τον προφήτη Δανιήλ (Δανιήλ Η’, 17).
Ο Ναζωραίος Ιησούς (ιδιότητα δηλώνει και ΟΧΙ καταγωγή!) αυτοαποκαλούνταν, όπως είναι γνωστό, ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, γεγονός που φανερώνει ότι ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ…………..
Άνθρωποι του θεού ήταν όμως ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΖΗΡΑΙΟΙ. Ο θεσμός του Ναζηραίου καθιερώθηκε με ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ. Κάθε άνδρας ή γυναίκα μπορούσε να κάνει ευχή Ναζηραίου, για να αφιερωθεί στο Γιαχβέ για κάποιο διάστημα ή και για ολόκληρη τη ζωή του. Κατά την διάρκεια της αφιέρωσης τους απαγορευόταν στους Ναζηραίους να πίνουν οινοπνευματώδη ποτά, και γενικά να πίνουν ή να τρώνε οτιδήποτε προέρχεται από αμπέλι, από τον φλοιό μέχρι και τον πυρήνα του καρπού. Απαγορευόταν επίσης να κόβουνε τα μαλλιά τους ή να ξυρίζονται (επίσης, Αριθμοί κεφ. ΣΤ’).
Παραφράζοντας και αλλοιώνοντας τα ιουδαϊκά ιερά κείμενα οι μετέπειτα Χριστιανοί, ερμήνευσαν την παρουσία (?) του Ιησού ως τον ερχομό του Μεσσία (Messiah). Τον αναμενόμενο αυτό Σωτήρα και αιώνιο Βασιλιά του Ισραήλ, ο συγγραφέας του σχετικού βιβλίου «Δανιήλ» (γράφτηκε περ.τον 2ο αιώνα πχ) τον ονομάζει Messiah, τίτλος που στα ελληνικά έχει αποδοθεί με την λέξη «Χριστός» (Δανιήλ Θ, 25 & 26).
Οι Χριστιανοί λοιπόν, πιστεύουν ότι ο «Χριστός» του Δανιήλ γεννήθηκε στο πρόσωπο του Ναζωραίου Ιησού. Πλην όμως, αν και επικαλούνται ΜΟΝΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ την Πεντάτευχο, οι προβλέψεις των προφητών Ησαϊα και Μιχαϊα για την κατάργηση των φονικών όπλων και το σταμάτημα των πολέμων, δεν έχουνε πραγματοποιηθεί ακόμη. Αν και έχουνε περάσει δύο χιλιάδες χρόνια μετά την γέννηση του………………………………………
Αυτά περί «Θεοπνευστίας» και Χριστολογικών μύθων.
«Είδες εσύ κανένα διασταυρωμένο από αυτά που λέει;
Διασταύρωση δε σημαίνει να στηρίζεσαι σε πληροφορίες από το ίντερνετ ή να τις ερμηνεύεις όπως θέλεις.»
Μπορεί ο θερμόαιμος συντάκτης υπό το βάρος των αποδεικτικών στοιχείων που ζητούνται να «λησμονεί» απαντήσεις, αλλά ωστόσο ας φρεσκάρουμε λίγο ορισμένα απλά πράγματα που προσκομίζονται (με περισσό θράσος!) ως «τεκμήρια», και να θυμηθούμε τι είπε ποιος.
filosofos3:
«Μην ξεχνάς όμως ότι σώζεται επιστολή του βασιλιά της Έδδεσας Άβγαρου και η απάντηση του Ιησού.»
Αναρωτιέμαι, πότε θα αποφασίσουνε ορισμένοι κύκλοι να ανακινούνε διαρκώς τα ίδια μυθεύματα περί δήθεν «επιστολών», άλλοτε του Ιησού δια μέσου courier και άλλοτε μέσω…..φανταστικών πολιτικών προσώπων!!
Η «επιστολή» αυτή είναι τόσο…..«γνήσια» όσο και η υποτιθέμενη επιστολή του P.Lentulu. Πρόκειται για μια ΑΝΑΦΟΡΑ που σημειώνει ο Ευσέβιος (ο γνωστός πλαστογράφος…) η οποία στηρίχθηκε…….ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!!!
Με άλλα λόγια, ο Ευσέβιος λέει ότι ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΔΡΩΝ. Αυτός είναι και ο λόγος που κανείς δεν λαμβάνει την συναλλακτικού χαρακτήρα αυτή επιστολή στα σοβαρά, όπως εξάλλου σημειώνει πολύ προσεκτικά και η Καθολική εγκυκλοπαίδεια.
(http://www.greatestbooks.org/visitorlibrary/cathencyclopaedia/index/a/abgar.htm)
Είναι τόσο γελοίο το περιεχόμενο αυτής της δήθεν επιστολής, που ο καθένας που σέβεται τον εαυτό του αλλά και το ύφος ενός μύστη, θα όφειλε να το αντιλαμβάνεται. Για του λόγου το αληθές, ορίστε και η κατάπτυστη προπαγάνδα του παραμυθά Ευσέβιου:
http://www.gods-kingdom.org/letters/jesus_letter.htm
Τέλος, να αναφέρουμε ότι λέγοντας Έδεσσα, δεν εννοούμε την πόλη της Μακεδονίας αλλά την Έδεσσα της Παλαιστίνης.
Αυτά έχουνε κατατεθεί για την υποτιθέμενη «γνήσια επιστολή» που με στόμφο επικαλείται αλλά και επαναλαμβάνει ο συντάκτης, πλην όμως ουδέποτε στάθηκε ικανός να αποδείξει.
Ίσως, θα έπρεπε να συμβουλευτεί περισσότερο τις ίδιες τις χριστιανικές εγκυκλοπαίδειες οι οποίες, και πολύ σωστά και υπεύθυνα, δεν κάνουνε λόγο για κάποια τεκμήρια ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.
Τέλος, καλό θα ήταν εάν ξεχώριζαν ορισμένοι από την επιχειρηματολογία τους τα όσα έχει μεταφέρει η παράδοση (ο μύθος με άλλα λόγια..) και τα όσα έχει καταγράψει η αρχαιολογική και ιστορική έρευνα.
Και αυτό διότι ούτε για την μεν αλλά ούτε και για την δε δεν υφίσταται κάποια «επιστολή του Ιησού» προς τον βασιλιά της Έδεσσας………