ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΟΥΣΙΑ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΟΥΣΙΑ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
04/06/2009, 13:06:39

Γεια σας

Φίλε SOLIM

Το ΚΕΤΕΡ, ΧΟΚΜΑ , ΜΠΙΝΑ είναι η ανώτερη θεϊκή τριάδα. ΔΗΛ ΤΟ ΑΓΙΟ TRIAMAZIKAMNO. Το τρία δημιουργεί και το επτά οργανώνει δηλ ο νόμος του EPTAPARSINOK.

Αν έχουμε Α,Β,Γ ΣΑΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΤΡΙΑΔΑ τότε το επταπαρσινοκ είναι

Α,β,γ α,Β,γ α,Β,Γ Α,Β,γ α,β,Γ α,Β,Γ α,β,γ που είναι η οργάνωση των κόσμων του 7

Το πρώτο βουνό είναι το βουνό των μυησεων και η κορυφή του είναι ΧΕΣΕΝΤ ή το ΑΤΜΑ ,το οποίο είναι ένα ξεδίπλωμα του ΜΠΙΝΑ.

Το δεύτερο βουνό είναι της ανάστασης και η κορυφή του είναι το Άγιο πνεύμα δηλ το ΜΠΙΝΑ

Το τρίτο βουνό είναι της ανάληψης και η κορυφή του είναι το ΑΙΝ

Θα διαφωνήσω με τον πίνακα σε σχέση με τους νόμους και την τοποθέτηση της ανώτερης τριάδας ΔΗΛ τον λόγο.

Όταν το ΑΙΝ είναι το τέλος του τρίτου βουνού, δεν μπορεί το ΑΤΜΑ να έχει τον νόμο 1.

Επίσης το θέμα των διαστάσεων προτιμώ να το βλέπω με τους ΑΕΩΝ. Το ΑΙΝ είναι ΑΕΩΝ 13

Τώρα.. κοσμικά δηλ σε σχέση με το εκδηλωμένο σύμπαν οι κόσμοι και οι νόμοι είναι

ΑΠΟΛΥΤΟ 1
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΣΜΟΙ 3
ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΛΙΟΙ 6
Ο ΗΛΙΟΣ ΜΑΣ 12
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ 24
Η ΓΗ 48
Η ΣΕΛΗΝΗ 96

Αν το δω καθαρά ενεργειακά ή υπαρξιακά το ΑΠΟΛΥΤΟ είναι η πρωταρχική εντύπωση. Χωρίς αυτήν τα πάντα θα χάνονταν αλλά αυτό φαίνεται να είναι αδύνατον επειδή δεν μπορεί «κάτι» να χαθεί «κάπου» όταν ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ.

Θα έδινα τον νόμο 1 στο ΑΙΝ.

Επίσης δεν μπορώ να κάνω κριτική για κανέναν δάσκαλο.

Φίλε SOLIM όταν εμφανίζετε ένα δάσκαλος πολύ δεν τον αποδέχονται.
Στην γραμμή την οποία βρίσκομε, έχουμε έναν δάσκαλο ακόμα. Αυτό μας δίνει περισσότερες διδασκαλίες. Αυτός ο δάσκαλος είναι ο αναστηλωτής της γραμμής τις οποίας βρίσκομε.

Ο δάσκαλος Ραμπολου έκλεισε όλη την γνωστική κίνηση, μια από της πέντε γνωστικές γραμμές. Όλες οι γνωστικές γραμμές είναι M.G.C.U. , A.GEA.CAC. F.G.C.U. ,I.C.U. ,P.O.S.C.L.A.

Δεν μπορώ να κατηγορήσω καμιά γραμμή.

Οποίος δουλεύει σοβαρά με τους τρεις παράγοντες της επανάστασης της συνείδηση προχωρά το δρόμο κάνοντας το μεγάλο έργο.

Ο τέλειος γάμος είναι από τα πρώτα βιβλία του δάσκαλου ΣΑΜΑΕΛ και όχι από τα τελευταία. Κάποια από τα κεφάλαια αυτού του βιβλίου γράφτηκαν πριν της 4-2-1962 που ήταν η μέρα που μπήκαμε στην εποχή του Υδροχοου. Τα επόμενα κεφάλαια συμπληρώθηκαν μετά το 1962, περίπου το 1964. Από τότε έχουμε το βιβλίο ο τέλειος γάμος έτσι όπως το ξέρουμε.

Τα αλλά βιβλία που ανέφερες γράφτηκαν με μια απόσταση περίπου δέκα χρόνων.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

makforΜέλος
04/06/2009, 13:52:31
θα ηθελα να αναφερω κατι (την αποψη μου) για το θεμα των δασκαλων ,

αρχικα το σιγουρο ειναι οτι δυσκολα μπορεις να αποδεχθεις - ξεχωρισεις εναν αληθινο ΔΑΣΚΑΛΟ , ειδικα οταν ερχεται η λογος του σε συγκρουση με τα οσα ξερεις !!!

ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ λοιπον αυτος , εχει πραγματι να δωσει πολλα με τον λογο του αλλα και τις πραξεις του , αυτοι οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ ειναι λιγοι και "γνωστοι"

ολοι οι αλλοι δασκαλοι - μαθητες - συνεχιστες του καθε δασκαλου κατα την ταπεινη μου αποψη , δεν ξερουμε κατα ποσο ηταν ΕΤΟΙΜΟΙ για να αναλαβουν ενα τετοιο εργο , το εργο του ΔΑΣΚΑΛΟΥ , προσωπικα θεωρω οτι δεν ηταν ΣΕ ΘΕΣΗ να αναλαβουν ενα τετοιο εργο ετσι λοιπον (πιθανον) εχουν "προσθεσει" δικα τους στοιχεια στον αρχικο λογο ή εχουν αφαιρεσει οσα δεν κατανοουσαν , ειτε μεταφραζοντας ειτε εξηγοντας ειτε ακομη θελοντας να εξεληξουν τον αρχικο λογο , πολυ περισσοτερο οταν θελουν να κωδικοποιησουν και να ορισουν κανονες και νομους !!!

κατα την αποψη μου στην αναζητηση δεν υπαρχουν δασκαλοι και μαθητες , οπως δεν υπαρχουν ΤΡΟΠΟΙ , κανονες ή νομοι και αυτη η διπλη ταυτοτητα (δασκαλου-μαθητη) ειναι κεκτημενο ολων οσων ξεκινανε την αναζητηση

ξεκινοντας το ψαξιμο γινομαι δασκαλος του εαυτου μου καθως τον διδασκω και ταυτοχρονα γινομαι και μαθητης ...

πολλοι εχουμε πεσει ισως στην "παγιδα" να ψαξουμε τον δασκαλο που θα μας οδηγησει "συντομα" ή με "μεθοδο" σε καποιο αποτελεσμα , ψαχνοντας ομως τον δασκαλο χασαμε τον χρονο μας ...

η ΑΛΗΘΕΙΑ ειναι κρυμενη μεσα μας, το ζητουμενο ειναι εαν ειμαστε σε θεση να την ΨΑΞΟΥΜΕ / ΔΟΥΜΕ και εαν ΜΠΟΡΟΥΜΕ να χρησιμοποιησουμε / αναγνωρισουμε τα απαιτουμενα εργαλεια για τον ΣΩΣΤΟ σκοπο !!! και πιθανον η ΑΛΗΘΕΙΑ να αποτελει προσωπικο στοιχειο και οχι οικουμενικο στην ολοτητα της, ενω αντιθετα μερο των συστατικων της εχουν οικουμενικο χαρακτηρα !!!

Edited by - makfor on 04/06/2009 14:44:52

04/06/2009, 14:32:34
Κατα τήν δική μου άποψη,δέν μπορούμε να κρινουμε κανέναν Δάσκαλο της λευκής αδελφότητας.Εγώ τους θεωρώ σε σχέση με εμάς πάνσοφους,ξέρουν τί κάνουν,απλώς εμείς δέν καταλαβαίνουμε.

Makfor το θέμα των Δασκάλων ξεφεύγει απο τον τρόπο σκέψη σου.
Αφού θεωρείς οτι δέν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός απο τα κατασκευάσματα του εγκεφάλου.Αυτά που λένε οι Δάσκαλοι εκτείνονται πέρα απο το φυσικό.

Πάντως η αλήθεια είναι οτι εχω βρεί πολά κουφά σημεία σε διάφορες αναφορές Δασκάλων.
Το σημαντικότερο ίσως είναι το θέμα του σεξ.Μερικοί υποστηρίζουν εγκράτια(το θεωρώ εντελώς ηλίθιο),και μερικοι δέν αναφέρονται κάν σε αυτό.

Υπάρχει επίσης και το πρόβλημα της διαλεκτικής.
Αυτά που λέγονται στην θεοσοφία υποστιρήζονται απο την γνωστική διδασκαλία, αλλά με άλλες λέξεις. Π.χ. η λέξη <<ανώτερος εαυτός>> ή <<το ΕΓΩ>> είναι διαφορετικές αλλά και αντίθετες.

Άμα μιλήσεις για το <<εγώ>> σε έναν γνωστικιστή θα σου πεί για τα ελλατώματα,ενω ένας θεοσοφιστής θα σου πεί για την ψυχή ή το πνεύμα δέν ξέρω και γώ τί.

SOLIMΝέο Μέλος
04/06/2009, 15:23:17
«Κρίση Δασκάλων» φίλοι μου βοηθήστε με γιατί δεν αντιλαμβάνομαι τι εννοείτε;

Έχοντας μελετήσει την Γνωστική διδασκαλία αλλά και έχοντας Γνώση πάνω στα σχετικά θέματα διατύπωσα την άποψη ότι φράσεις όπως αυτές:

«Η ΟΥΣΙΑ είναι μοριακή• η ουσία, το φάντασμα του νεκρού, ζει κανονικά στο μοριακό κόσμο.»
«Η Μοριακή Περιοχή είναι η περιοχή του Παραδείσου.»
«Σε απουσία του Εγώ, οι Ουσίες ευημερούν ευτυχισμένες στον Παράδεισο.»
«0 Παράδεισος όντας μοριακός..»
«Αυτό δεν σημαίνει ότι οι απενσαρκωμένοι δεν χαίρονται το ύπαιθρο ή τα τοπία στον Παράδεισο.»
«Η ζωή στον Παράδεισο θάταν καλύτερη αν ο απενσαρκωμένος δεν έκανε προβολή στο Μοριακό Κόσμο του δικού του σκηνικού»

Περιέχουν λάθη και μάλιστα αν θέλετε απομακρύνονται από την Γνωστική διδασκαλία. Έδωσα δε μια εξήγηση για το παράδοξο του γεγονότος ότι αυτά έχουν γραφεί από τον Δάσκαλο Σαμαέλ, η οποία ήταν ότι γράφηκαν σε πρώιμα στάδια της ανάπτυξης Του. Όπως και να έχει όμως νομίζω ότι τελικά από τον ίδιο το Δάσκαλο Σαμαέλ έχει δοθεί με ακρίβεια ο χάρτης του Σύμπαντος. Μελετήστε το σύνολο των βιβλίων του και θα διαπιστώσετε την αλήθεια των γραφόμενων μου.
Έγραψα:
«… λέγεται ότι τα βιβλία του Δ. Σαμαέλ: Η Επαναστατική Ψυχολογία, Η μεγάλη Ανταρσία, Τα Τρία Βουνά, Το μυστήριο της Χρυσής Ανθησης και ο Τέλειος Γάμος είναι τα μόνα που θα μπορούσαμε να εμπιστευτούμε μιας και έχουν είτε γραφεί με 100% Συνείδηση είτε έχουν διορθωθεί.»
Νομίζω ότι ήμουν μαθηματικός στην έκφραση.
Επίσης θέλω να εκφράσω την άποψη ότι τους ανθρώπους υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαν να τους διαιρούν και συνήθως αυτά είναι ταμπέλες που κρεμούν μπροστά τους και γράφουν: Εγώ είμαι αυτό, εγώ ανήκω εκεί, κλπ
Όμως όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν τίποτα με αυτό που ονομάζεται Συνείδηση, και του οποίου η ανάπτυξη μ΄ ενδιαφέρει και είναι και το θέμα της παρούσας συζήτησης.
Τέλος αν διαμόρφωσα τους πίνακες με το σχέδιο της δομής του Σύμπαντος έγινε με σκοπό να γίνει πιο εύκολα αντιληπτή η θέση της Ουσίας στην Δημιουργία.
Φίλε «ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ» με τις απόψεις σου για τις διαστάσεις και τις πνευματικές αρχές, εν πολλοίς δεν διαφωνούμε. Όμως κάποιες διευκρινήσεις θα γίνουν μόλις βρεθεί ο χρόνος γι΄ αυτό.

Edited by - SOLIM on 04/06/2009 15:26:02

makforΜέλος
04/06/2009, 15:41:52
αλεξ , αναζητησε την αληθεια σου μεσα απο σενα και οχι μεσα απο αλλους ... οτι και εαν διαβασεις χρησιμοποιησε το ως εργαλειο και μη το υιοθετης ως δικο σου

η καθε διδασκαλια λεει τα δικα της με την πλειοψηφια να εχει μια κοινη βαση , προτειμω να κανω την δικη μου διδασκαλια ΓΙΑ ΜΕΝΑ , απο το να παρω μια ΞΕΝΗ για μενα ...

για μενα αυτο ειναι το "λαθος" που κανουν πολλοι "δασκαλοι" οτι σου μεταφερουν τα δικα τους και δεν σε αφηνουν να βρεις το ΔΙΚΟ ΣΟΥ, να ανθισεις !!! φυσικα αυτο το λαθος το κανουν και οι "μαθητες" που επαναπαυονται στα οσα "πηραν" απο τον "δασκαλο" και μενουν ΕΚΕΙ ή αναλωνονται στο να βρουν τον δασκαλο ή την διδασκαλια και στο τελος εχουν λιγο απο ολα !!!

κανενας δε μπορει να μας πει ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ , ουτε ΠΟΥ ΠΑΜΕ , αυτο θα πρεπει να το ΒΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ , καθε αλλη προσεγγιση ειναι θα ειναι εκτος δρομου!!!

Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

04/06/2009, 15:46:31
Δέν διαφωνώ σε αυτό που λές.Το ίδιο υποστηρίζουν και Δάσκαλοι.
04/06/2009, 15:46:43
Γεια σας

Τα θέμα της εγκράτειας είναι τρομακτικά περίπλοκο. Η εγκράτεια έτσι όπως την καταλαβαίνεις είναι μια καταπίεση και σωστά την βλέπεις ότι είναι κάτι ηλίθιο.

Για έναν άνθρωπο που ξέρει την δημιουργική αρχή του συμπαντος και το πώς αυτή δημιουργεί τους κόσμους τότε αυτή η ¨εγκράτεια¨ γίνετε η δύναμη που μεταμορφώνει.

Και αυτή η δύναμη προχωρά παράλληλα με της αξίες της καρδιά. Από αυτή την πλευρά η μη εγκράτεια είναι κάτι ηλίθιο.

Στο θέμα του δασκάλου αν υπάρχει καλώς δεν υπάρχει…. αυτό μπορεί και να μην το ξέρουμε. Για κάποιον που μαθαίνει η διδασκαλία άρχετε από παντού.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

04/06/2009, 15:56:49
Αυτό εννοώ και γώ.
04/06/2009, 17:00:06
Γεια σας

quote:
Δ. ΣΑΜΑΕΛ
ΠΡΩΤΟΚΟΣΜΟΣ σχηματισμένος από πολλαπλούς πνευματικούς ήλιους, υπερφυσικούς θειους.

ΑΓΙΟΚΟΣΜΟΣ που είναι σχηματισμένος από όλα τα εκατομμύρια των ήλιων μαζί με τους πλανήτες που ταξιδεύουν στο διάστημα.

ΜΑΚΡΟΚΟΣΜΟΣ που είναι σχηματισμένος από τον γαλαξία μας ,που έχει σαν κοσμική πρωτεύουσα τον ΣΕΙΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΟΚΟΣΜΟΣ αντιπροσωπεύεται από τον δικό μας ηλιακό σύστημα.

ΜΕΣΟΚΟΣΜΟΣ αντιστοιχεί στον πλανήτη ΓΗ

ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ που είναι ο άνθρωπος

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΟΣ οι κόσμοι της κόλασης.»

«

Έχοντας υπόψη μου το δέντρο της ζωής θα έβαζα τις διαστάσεις

1-3 ΜΑΛΚΟΥΤ
4 ΙΕΣΟΝΤ
5 ΧΟΝΤ, ΝΕΤΖΑΧ,
6 ΤΙΦΕΡΕΤ,ΓΚΕΒΟΥΡΑ, ΧΕΣΕΝΤ
7 ΜΠΙΝΑΧ,ΤΣΟΚΜΑ, ΚΕΤΕΡ
Μετα είναι το ΑΙΝ ΣΟΦ ΑΟΥΡ
ΤΟ ΑΙΝ ΣΟΦ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΝ.

Μέσα από τον διανοητικό συλλογισμό που κάνω και αν δεν με απατά η διαίσθηση μου, τότε στον άπειρο χώρο μπορούν να υπάρχουν άπειρα μαχαμβαρατα δηλ κόσμοι που εκδηλονοντε «μέσα» από τα σπλάχνα του ΑΠΟΛΥΤΟΥ.

Κάθε μαχαμβαταρα είναι μια εκδήλωση αυτού που οι επιστήμονες λένε ότι ξεκίνησε με την μεγάλη έκρηξη. Μπορεί λόγω του απείρου χώρου να υπάρχουν άπειρα αλλά τέτοια κοσμικά γεγονότα που βρίσκονται σε διαφορετική εξελικτική πορεία.

Κάθε τέτοιο ΣΥΜΠΑΝ έχει ένα απόλυτο ιερό ήλιο που είναι ο ιδιαίτερος θεϊκός κοσμικός σπινθήρας που ξεδιπλώνετε σε άπειρες μορφές και κόσμους . Το σύνολο όλων αυτών των ιερών ήλιων ή σπινθήρων είναι ο πρώτοκοσμος.

Θα μπορούσα να πω πως αυτοί οι θεϊκοί σπινθήρες που είναι σαν τα άπειρα σημεία στην περιφέρεια ενός κύκλου είναι αυτά που δημιουργούν την ξεχωριστή ακτίνα της κάθε δημιουργίας των κόσμων. Η σύνθεση αυτής της απειροτητας των σημείων, είναι το αφηριμενο Απόλυτο, τον ένα και απόλυτο νόμο. ΤΗΝ ΑΝΑΙΤΙΑ ΑΙΤΙΑ.

Στο ΑΓΙΟΚΟΣΜΟ τρεις αρχές και 3 νόμους αυτή είναι η ιερή τριάδα. Ο τριαδικός λόγος. Ο ΠΑΤΗΡ Ο Υιός ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ή το ΚΕΤΕΡ ΤΟ ΤΣΟΚΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΙΝΑ. Σε αυτή την τριάδα υπάρχει και το ΜΑΧΑΠΑΡΑΝΙΡΒΑΝΙΚΟ. Από αυτή την τριάδα το ιερό ΤΡΙΑΜΑΖΙΚΑΜΝΟ,ξεκινά η δημιουργία του δικου μας ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ και καταλήγει έτσι όπως την ξέρουμε. Μετά …..

Αυτά για τώρα..

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 04/06/2009 17:02:24

04/06/2009, 19:24:50
Όντως η σεξουαλική ενέργεια και γενικά τα "ερωτικά" είναι θέματα τα οποία δεν έχουν αγγίξει(εμφανώς στο μάτι) οι δάσκαλοι και μου κάνει τρομερή εντύπωση.

Πώς γίνεται οι εγκρατείς να ζούνε χωρίς την εκδηλωση της και πώς οι υπόλοιποι μπορούν να ωφεληθούν απο αυτή? Η σεξουαλική ενέργεια αν δεν κάνω λάθος είναι η κουνταλίνη η λεγόμενη. Η φωτιά είναι άλλο πράμα?

http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=RA0xEZcfAuA