- Ινστιτούτο Ερευνών Asana - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Τότε ο δεύτερος συνομιλητής διηγήθηκε μια ιστορία ενός Αιγυπτίου αρχαιολόγου ο οποίος με πολύ λογικά επιχειρήματα αποδείκνυε πως η ιστορία του «Οιδίποδα Τύραννου» ενδεχομένως είχε Αιγυπτιακή καταγωγή,
Αυτο δεν στεκει καθολου.Ποιος το σοφιστικε?
Ουτε ο Ηροδοτος δεν ελεγε τοσο χοντρες ανακριβιες και ηταν και "βαρβαροφρων"
Ο συγκεκριμένος Φαραώ του οποίου η βασιλεία τοποθετείται περί τον 14 π.Χ. αιώνα και φέρεται παντρεμένος μεταξύ άλλων με την γνωστή Νεφερτίτη κρίθηκε υπόλογος στην Αιγυπτιακή Ιστορία για δυο διαφορετικές «κατηγορίες».
Η πρώτη ήταν η εγκατάλειψη της λατρείας του Άμμωνος (πολυθεϊστικό σύστημα) χάριν του Άτον (μονολατρικό ή κατ’ ορισμένους μονοθεϊστικό σύστημα όπου ο Άτον συμβολίζει τον «Ηλιακό Δίσκο» - δηλαδή έχουμε μια Ηλιακή Λατρεία).
Η δεύτερη ήταν η φήμη πως ο συγκεκριμένος Φαραώ για ένα χρονικό διάστημα διατηρούσε συζυγικές σχέσεις με την μητέρα του, Tiy! Πράγμα που ακόμα και στο αιμομικτικό γενεαλογικό σύστημα της εποχής θεωρείτο αναισχυντία.
Το βασίλειο του Αμένομφι του Δ’ βρισκότανε στην Αιγυπτιακή Θήβα, λόγο όμως των θρησκευτικών μεταβολών που επέβαλε (λατρεία του Άτον) αποφάσισε να το μεταφέρει στην Ακχέταατον (Tell αλ-Αμάρνα ).
Με βάση τα παραπάνω λοιπόν αρκετοί είναι εκείνοι που ταυτίζουν αυτά τα γεγονότα με την ιστορία Οιδίποδα δίχως φυσικά να εκλείπουν και ορισμένες σημαντικές ενστάσεις.
Έτσι λοιπόν υπάρχει προβληματισμός για το εάν ο Αμένομφις ο Δ’ συμβασιλεύει τα πρώτα 12 χρόνια της βασιλικής του καριέρας με τον πατέρα του Αμένομφι τον Γ’ οπότε είναι λογικό η μητέρα του να αναφέρεται ως βασίλισσα και αγαπημένη σύζυγος του στις επιγραφές.
Εγώ, τολμώ να πάω ακόμα πιο μακριά τον παραπάνω προβληματισμό υποθέτοντας πως τα περί αιμομιξίας ενδεχομένως να ήταν φήμες του πανίσχυρου παλαιού Αμμωνικού Ιερατείου ώστε να πλήξει τον μονοθεϊστή Φαραώ, άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως οι ιερείς μετά τον θάνατο του Αμένομφι του Δ’ απήγαγαν τον γιο του ( ; καθώς υπάρχει κάποια διχογνωμία) με την Νεφερτίτη μυώντας τον στην λατρεία του Άμμωνος και ονοματίζοντας τον Τουτανκχαμόν!
Παράλληλα αναγνωρίζω πως σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύεται ο Σοφοκλής να εμπνεύσθηκε τον Οιδίποδα εξ’ αφορμής των παραπάνω, ούτε όμως και αποκλείεται καθώς από την άλλη πλευρά δεν μπορώ απλά να απορρίψω την αντίθετη γνώμη και λόγο ιστορικής ασάφειας αλλά και διότι είτε συνέβησαν αυτά τα γεγονότα είτε όχι (ως ένα κακεντρεχές «κους-κους») μπορεί να διαδόθηκαν κάποια στιγμή ως θρύλος και στην χώρα μας, μέσα από την επαφή των πολιτισμών, δίχως να εγείρει οτιδήποτε αρνητικό ούτε προς την συγγραφική δεινότητα του Σοφοκλής ούτε προς τον τραγικό Οιδίποδα.
Το πρωτο μπερδεμα αφορα την Μιτανι πριγκιπησα Ταντουκιπα, την οποια ο Αμενοφης Δ την κληρονομησε απο τον μπαμπα του,Αμενοφη Γ ο οποιος οταν του προεκυψε ηταν πολυ σαψαλο για να θυμαται τι να την κανει! Αργοτερα την μετονομασε σε Νεφερτιτη και της εδωσε ολους τους τιτλους της πρωτης συζηγου που προηγουμενως ειχε η Τιγιε, η οποια ηταν οντως μια ισχυρη προσωπικοτητα, αλλα της περνουσε οσο ζουσε ο Αμενοφης Γ. Μετα απλως εξαφανιζεται απο το προσκηνειο.
quote:
Κατα πασα πιθανοτητα,μεσα στα πλαισια του αφροκεντρισμου, ο συγκεκριμενος αρχαιολογος ηθελε να σου πει οτι "κι αυτο απο εμας το πηρατε"
Απλά ο κάθε πολιτισμός θέλει τα «πρωτεία» και πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που έτοιμοι θα του τα προσφέρουνε.. ![]()
quote:
Το πρωτο μπερδεμα αφορα την Μιτανι πριγκιπησα Ταντουκιπα, την οποια ο Αμενοφης Δ την κληρονομησε απο τον μπαμπα του,Αμενοφη Γ ο οποιος οταν του προεκυψε ηταν πολυ σαψαλο για να θυμαται τι να την κανει! Αργοτερα την μετονομασε σε Νεφερτιτη και της εδωσε ολους τους τιτλους της πρωτης συζηγου που προηγουμενως ειχε η Τιγιε, η οποια ηταν οντως μια ισχυρη προσωπικοτητα, αλλα της περνουσε οσο ζουσε ο Αμενοφης Γ. Μετα απλως εξαφανιζεται απο το προσκηνειο.
Εξίσου ενδιαφέρουσα θεωρία για ένα «μυστήριο» θηλυκό, παρεμπίπτοντος είναι αλήθεια ότι ήταν τυφλή από το ένα μάτι;
Edited by - XD on 18/07/2005 13:57:04
Edited by - XD on 18/07/2005 14:00:27
OPOIOS AMFIVALLEI GIA TIS EREYNES KAI TIS APODEIKSEIS DEN EXEI PARA NA ERTHEI NA TA DEI. SE OPOION DEN ARESEI O TROPOS POU MILAO PROVLIMA TOY. SYMPERASMATA TOY OTI PLAISIONETAI TO ASASNA APO ASXETA, ANIMEROTA KAI ANISTORITA ATOMA KAI PALI TA AKOUO VERESE.
OPOIOS THELEI AS ERTHEI NA DEI TIS APODEIKDSEIS. O KURIOS PALMOS EINAI ANOIKTOS GIA OLOUS NA SAS PARATHESEI APANTHSEIS KAI APODEIKSEIS SE OTI TYXON EROTHMATA KAI APORIES EXETE. IDOU H RODOS IDOU KAI TO PIDIMA FILOI MOU. STH VRASH KOLAEI TO SIDERO.
FILE HERMES SE PLHROFORO OTI TO ASANA EINAI ARXAIOELLHNIKOTATO
KAI OSO AFORA TO HEBREW POU LES OTI MOIAZEI SOU APANTO PARAPEPONTAS SE STO VIVLIO TOY GIOSEF GIAXOUNTA POU EINAI EVRAIOS ME TITLO. (HEBREW IS GREEK) (1902 h 1922) STO PANEPISTIMIO THS OXFORDHS AGGLIA.
EPISHS KOITAKSTE AN MPOREITE KAI TON THOUKIDIDI ANAFEROMENOS STHN MAXH TOY MARATHONA GIA TON EXETLAIO.(OSO AFORA TO TI EINAI PARAMITHI DILADI)
OPOS EPISHS SAS EPISIMANO KAI PALI OTI STA MANETHONOS AIGYPTIAKA O IDIOS O MANETHON LEEI POS OTI GNOSEIS KATEIXAN OI AIGYPTIOI TOYS TA DIDAKSE O ERMHS O TREISMEGISTOS. AYTO PISTEYO TA LEEI OLA.
ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΧΩΡ
Εκ δίων κακών το μη χείρον βέλτιστον!
ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΧΩΡ
Πάντως το έχω προσθέσει ήδη στα αγαπημένα μου γιατί πιστεύω πως θα είναι πολύ ενδιαφέρων.
Εκ δίων κακών το μη χείρον βέλτιστον!
Edited by - Pasxalis on 18/07/2005 16:16:39
Εξίσου ενδιαφέρουσα θεωρία για ένα «μυστήριο» θηλυκό, παρεμπίπτοντος είναι αλήθεια ότι ήταν τυφλή από το ένα μάτι;
[/quote]
Δεν γνωριζω. Ισως να το λενε εξ αιτιας ενος ελατωματος που εχει η γνωστη προτομη.
ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΛΜΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ "ΙΣΤΟ Ε"
Μετά τις πρόσφατες επιτυχίες μου κατά Σεικτών - Σατανιστών - Ψευτοδωδεκαθεϊστών και αποκαλύψεις περί Σαϊεντολόγων - χιλιαστών, μου τηλεφωνήσατε για να έχετε κάποιες απόψεις μου. Ως γνωστόν εγώ δεν ευκαιρώ να σερφάρω στο internet.
Συμβάλλοντας σε κάθε προσπάθεια που θέλει να εμφανίζεται ως ελληνοκεντρική σας καταθέτω ορισμένα ανέκδοτα στοιχεία, ώστε το κείμενο να αποτελέσει και είδηση.
Γεννήθηκα στη ΖΕΑ 1954. Προερχόμενος από την Πόλη, από τον ένα γονέα καταγόμενος από τον αγωνιστή Δημήτριο Αποστολίδη, εκ ΝΙΓΔΗΣ επιχειρηματία κάτοικο Φαναρίου, ο οποίος αποκαλυφθείς ότι ήτο αρχηγός οργανώσεως που έκανε σαμποτάζ στους Τούρκους και χρηματοδότης του ελληνικού στρατού, διεσώθη όταν μεταμφιεσμένος και με πλαστά χαρτιά στο όνομα Γεωργιάδης, αναγκασμένος να σκοτώσει δυο Τούρκους αστυνομικούς, εμετακινήθη στην Πάτρα Καβάλα και ακολούθως Πειραιά.
Ο Αποστολίδης πέθανε κατά την κατοχή πάμφτωχος καθώς και η εκ Φαναρίου σύζυγός του το γένος Σαρόγλου, ενώ τα δυο μεγαλύτερα από τα παιδιά του έλαβαν μέρος στην αντίσταση, σώζοντας μάλιστα και Εβραίο ο οποίος διέμενε εις το σπίτι τους επί μακρόν, όταν αυτοί υποστηριζόμενοι από τον γνωστό επιχειρηματία Εφραιμίδη εργάζονταν στις επιχειρήσεις του κατοικώντας στο σπίτι του.
Ο Εβραίος μετά τον πόλεμο έγινε μεγάλος επιχειρηματίας στην Θεσσαλονίκη, τους αναζήτησε κατ' επανάληψη για να προσφέρει χρήματα ή να τον κληρονομήσουν επειδή ήτο άτεκνος. Δεν έδειξαν ενδιαφέρον.
Η καταγωγή του άλλου γονέα από το χώρο Βαλαωρίτη Σικελιανού. Ο προπάππος είναι ο δώσας την αφορμή στον Βαλαωρίτη να ξεκινήσει την Ωδή προς τον Γρηγόριο τον Ε΄. ΠΩΣ ΜΕ ΘΩΡΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΟΥ κλπ.
Στο χωριό του προπάππου υπάρχει επιτύμβια στήλη, οι δυο από τους νεκρούς κατά τον πόλεμο φέρουν το όνομα ΠΑΛΜΟΣ.
Έκανα αυτή την εισαγωγή για να δικαιολογήσω την στάση μου η οποία δεν είναι απαραίτητο να ερμηνευτεί υποχρεωτικά ως ουρανοκατέβατη.
Εκπαιδευτικά στην τακτική μάχης και την ξιφασκία από τον πιλότο Ιωάννη Γεωργιάδη και ένα τότε πρωταθλητή Ελλάδος. Στα όπλα την προπαγάνδα Αγκιτάτσια ψυχολογικό πόλεμο από τον πατέρα μου, ο οποίος διετέλεσε αντάρτης στο ΕΛΛΑΣ. Μέρος δε της ιστορίας του παρουσιάζεται από γνωστή ταινία. Στην πάλη ΖΙΟΥΖΙΤΣΟΥ από τον ΚΑΜΠΑΦΛΗ τον Ι. Βερώνη (SHOTOKAN KODOKAN) τον ΕΝOΕΝΤΑ, και άλλους (Παγκράτιο, Κουνφού-Σουτού, κλπ.) Συμμετείχα στην ομάδα πυγμαχίας της Αεροπορίας.
Ενημερώθηκα πολύ νωρίς περί των ψυχοτρωνικών μηχανημάτων όπου και συμμετείχα και σχετική ομάδα με την ίσως πλέον αξιόλογη συλλογή παγκοσμίως. Στην πορεία βεβαιώθηκα ότι ζούμε σε ένα ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΒΟΘΡΟ πολύ απέχοντες του ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΦΩΤΟΣ, σε ένα κρεσσέντο διαφθοράς και αδικίας.
Έτσι ανέπτυξα δράση με πολλούς τρόπους κάτι που με ανέδειξε πρόεδρο του Συνδέσμου Φίλων Ελληνοαραβικού Πολιτισμού σε νεαρά ηλικία, θέση στην οποία επανεξελέγην προ τετραετίας. Σημαντικά αποκαλυπτικά άρθρα για τον Σιωνισμό έδωσα στην εφημερία του χώρου ALACAM ALARAB.
Έχοντας αποφοιτήσει από σχολές ψυχολογίας, σκηνοθεσίας (Σχολή Σταυράκου Διδακτορικό) συνέχισα μετά τα 40, σπουδές προϊστορικής αρχαιολογίας, για να ολοκληρώσω τις πληροφορίες που χρειαζόμουν δια την σημερινή δράση μου, κυρίως στα ΜΜΕ.
Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκα με τις λεγόμενες Ελληνοκεντρικές Οργανώσεις και έντυπα.
Δεν απετέλεσε έκπληξη το ότι σε τέτοια όργανα-έντυπα - εκδόσεις πρωτοστατούν, συχνά επιθεωρητές των χιλιαστών από οικογένειες χιλιαστών με παράδοση, Κριναετοί, χορεύτριες που κάνουν τους άντρες, καθώς και Μασώνοι γεμισοτσεπάκηδες.
Με τα πρόσωπα κλητήρες της Μασωνίας είχα 24 δικαστήρια, από την εποχή που δια του τύπου απεκαλύφθη η έγγραφη ενημέρωσή μου προς το κράτος δια την δράση τους σε Διοικητικά Συμβούλια.
Έτσι ήμουν στόχος της μασωνίας εν Ελλάδι μια και κανείς άλλος δεν τους αποκάλυψε δημόσια στο βαθμό αυτό. Με την οργάνωση αυτή που νομίζω ότι λειτουργεί παράνομα και παρά το σχετικό Βασιλικό Διάταγμα δεν έχουμε τελειώσει, διότι οι μεγάλες αποκαλύψεις για τον ρόλο τους θα γίνουν σύντομα.
Η δράση 1973-2003 ήτο κυρίως μέσω του Συνδέσμου Φίλων Ελληνοαραβικού Πολιτισμού κατά ΣΙΟΝΙΣΤΩΝ ΖΗΤΗΤΩΝ του Κρόνου Γιαχβέ με δεκάδες άρθρα εκπομπές που κάποιες διατίθενται σε ενδιαφερόμενους. Ειδικά την τελευταία τριετία πραγματοποιήθηκε το 80% των εκπομπών κατά Σιωνισμού μέσω T.V. με μια τουλάχιστον εκπομπή εβδομαδιαίως. Τους πωλούντες Βιβλία δεν συμπεριλαμβάνω στην καταμέτρηση γιατί εκεί ο στόχος είναι το κέρδος κυρίως με αποτέλεσμα Βίλες Καμπριολέ αμάξια κλπ. που εγώ αν και μεγάλωσα σε Βίλες με πισίνες στην Κηφισιά κλπ. έχοντας επισκεφτεί 136 χώρες, τώρα λόγω της προσπάθειας ζω λιτά και χωρίς ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΑ!
Δεν έχω γράψει βιβλία για να μπω στο κλαμπ του εμπορίου.
Σχετικά άρθρα για την δράση Μασωνίας Σιωνισμού με αφορμή τις αποκαλύψεις μου έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε ΑΥΓΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ, ΝΕΑ, ΕΛ ΚΟΣΜΟ, Α1 ΣΤΟΧΟ και τις περισσότερες εφημερίδες.
Ενημερωτικά άρθρα για τον Σιωνισμό και τους αντιπάλους του (ΟΜΑΔΑ Ε) στο Μαχώμενο Ελληνισμό, Ελληνόραμα κλπ.
Σχετικά με την Ομάδα Ε έχοντας το μοναδικό πλήρες αρχείο (προερχόμενου από τους Γεωργιάδη Γκιόλβα) σύντομα θα καταθέσω σημαντικά αποκαλυπτικά στοιχεία.
Πολύ συχνά βρίσκω άρνηση στην κατάθεση στοιχείων παρά τις μέγιστες ακροαματικότητες που κάνω στην T.V. και τα επιτυχή άρθρα όπως περίπτωση 3-5-04 που τρία διαφορετικά περιοδικά από διαφορετικά σημεία της Ελλάδος έδρες και μη συνδεόμενα μεταξύ τους μου δήλωσαν την αδυναμία να προχωρήσουν στην παρουσίαση δυο άρθρων (το ένα δικό μου) που θίγουν Μασωνία Σιωνισμό Αποικιοκρατία. Εντυπωσιάζει το ότι ενώ υπήρχε εξαιρετική συνεργασία, η άρνηση για τα συγκεκριμένα συγγενή άρθρα ήρθε ταυτόχρονα την ίδια ημέρα. Προχώρησα βέβαια σε διορθωτικές κινήσεις.
Σχετικά με τους Σατανιστές έχω πραγματοποιήσει 37 πρωτοσέλιδα συνολικά και άλλα άρθρα, πολλές μηνύσεις (τις δυο τελευταίες σας επισυνάπτω, για τις οποίες εκλήθην στην Ασφάλεια Αθηνών που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον) περισσότερες από 40 τηλεοπτικές εκπομπές με αποτέλεσμα την διάλυση πολλών ομάδων και sites internet.
Συνολικά την κατά Σατανιστών δράση μου την τελευταία τριετία και των συνεργατών μου, θεωρώ μεγαλύτερη από του συνόλου των υπολοίπων 10 εκατομμυρίων ελλήνων, πλην εκκλησίας.
Η αναγνώριση αυτής της προσπάθειας από Εκκλησία ΕΛΛΑΣ με τιμά και μου δίδει παρώθηση να συνεχίσω έως το τελικό ΣΥΝΤΡΙΒΙΤΩΣΑΝ ΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Εξάλλου κατά Θουκυδίδη, οι μη συμμετέχοντες στα κοινά δεν είναι άχρηστοι αλλά επικίνδυνοι.
Στο διάστημα των τελευταίων 30 ετών επειδή το τηλέφωνό μου κοινοποιείται, 83.000 άτομα έχουν καταγραφεί ότι επικοινώνησαν, ενώ 1250 προσωπικοί φίλοι μου έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να βοηθήσουν στην δράση. Δια τον λόγο αυτό για κάθε Ελληνοκεντρικό ΝΕΟ-ΝΕΑ που θέλει να βοηθήσει κι ενημερώνεται δια την δράση δίδω και το τηλέφωνό μου 210-6133655 και 6942052190. Ταχυδρομική διεύθυνση ΤΘ 67270 ΤΚ 15102.
Άρθρο μου 9/5/2004 υπάρχει στην εφημερίδα Ελ. Κόσμος κατά Σεκτών Σατανιστών.
Το ανωτέρω άρθρο το οποίο ΟΛΟΙ οι αναγνώστες σας πρέπει να μελετήσουν αποτελεί δείγμα γραφής και μάθημα για τους εν Αθήναις, Βόλο κλπ. ημιμαθείς περί Μασωνίας Σεκτών Σατανισμού.
Εξάλλου σε συνεργασία με την εκπομπή FULL EXTRA έδωσα θέματα ελληνοκεντρικά και καλεσμένους εξειδικευμένους το τελευταίο δίμηνο με αποτέλεσμα μια καλή ενημερωτική προσπάθεια προς την νεολαία που συμμετέχει τηλεφωνικώς. ΕΚΠΟΜΠΕΣ FULL EXTRA 19-20/4, KAI ALTER ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ 22/04.
Θεωρώ την απόφαση του ΙΣΤΟΥ Ε να μου παραχωρήσει ιστοσελίδα για δημοσίευση των άρθρων και e-mail για επικοινωνία με τους χρήστες για απαντήσεις σε απορίες τους, εξαιρετικά χρήσιμη κίνηση για τους νέους του Λυκείου κυρίως, που είναι δέκτες πολλαπλής παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού.
- Γεώργιος Πάλμος
Φίλε Θεομήστωρ, δεν ήξερα ότι έχει δημοσιευτεί!
Θα μπορούσα να πω ότι είναι ένα σύντομο βιογραφικό.
www.asana.gr
"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"
quote:
ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΑΤΟΜΟ
Αυτό είναι αλήθεια!
Πρέπει να σου πω ότι αυτά που αναγράφονται στην επιστολή είναι πέρα για πέρα αληθινά αλλά αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος της δραστηριότητας του Πάλμου κατά των Εβραίων, των Σατανιστών, της μάστιγας των ναρκωτικών και γενικότερα υπέρ του Ελληνισμού.
www.asana.gr
"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"
Το 1971 θα πρεπει να ηταν 17 ετων. Απο που κι ως που "αρχηγος ερευνων"?
Στους μικρους εξερευνητες ητανε?
ΕΝΑ ΣΠΑΘΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΗ
FILE KLONE H SIOPH MOU PROS APANTHSH SOU......
ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΧΩΡ
quote:
FILE KSIFOMAXE AN DEIS THN ARXAIA ELLHNIKH MAS ISTORIA THA VREIS TO ASANA OS ENA APO TA ONOMATA THS ATHINAS.
Εψαξα και δεν το βρήκα. Το μόνο asana που υπάρχει είναι η σανσκριτική λέξη για την "στάση/θέση" και χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην γιόγκα.
Αν μπορείτε πείτε μας πού αναφέρεται η Αθηνά ως Ασάνα.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Η δράση του κατά της Μασονίας και των Εβραίων στον αντίποδα του Σ.Φ.Ε.Π. λειτουργεί στην λογική του «Κακού Εβραίου – Καλού ¶ραβα», κάποιοι αρέσκονται σε τόσο απλές λογικές.
Η σχέση του με την Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αμφίβολη την στιγμή που με την μορφή επιστημονικών μελετών ΑΣΑΝΑ (και πολύ προσεκτικής γλώσσας, ομολογώ) γίνεται εκφραστής κακοδοξιών που δεν αρμόζουν στην Ορθόδοξη θεολογική ερμηνεία (ύπαρξη οπτικοακουστικού υλικού από ΤηλεΦΩΣ).
Αυτό όμως που με προβληματίζει μεταξύ άλλων είναι, πως απευθύνεται σε νέους «του Λυκείου κυρίως, που είναι δέκτες πολλαπλής παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού.» και δεδομένου ότι ο ίδιος δηλώνει πως γνωρίζει «[..]την προπαγάνδα Αγκιτάτσια ψυχολογικό πόλεμο[..]» τον καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο απέναντι τους καθώς μπορεί σχετικά εύκολα να τους κάνει δέκτες της δικιάς του ενδεχόμενης παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού ώστε σταδιακά να τους μετατρέπει σε συνεργάτες του και κατ’ ουσία φανατικούς οπαδούς.
Υ.Γ.
1.Δεν ήξερα πως συνεργαζότανε με τον Ιστό, βέβαια δεν μου κάνει εντύπωση (τώρα απλά δένουν κάποιοι συνειρμοί..)
2. Φίλη Ostria υπάρχει και δεν υπάρχει ως ..λέξη
(το που.. χε,χε; ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΑΝΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ!!!) καθώς δεν διαδόθηκε τόσο αφού χρησιμοποιήθηκε σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες και δεν εκφράζει το σύνολο του αρχαίου κόσμου (Ουσιαστικά αυτές οι βαρύγδουπες ονομασίες λειτουργούν ως κράχτες –προπαγάνδα, ψυχολογική τακτική- πως εδώ υπάρχει .. μεγάλη .. γνώση κτλ.) .
Edited by - XD on 19/07/2005 10:57:09
ΚΑΙ ΟΙ ANATOLITIKOI LAOI TO EXOUN PAREI GIATI H IDIA H ATHINA TOYS DIDAKSE TIS ASKHSEIS SOMATOS.
PLHROFORIES MPOREITE NA VREITE KAI APO TON GEORGIADI KAI APO TON PLEYRH VEVAIOS EPISHS.
ΑΣΑΝΑ
ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΧΩΡ
Αντίθετα εάν ψάξουμε για κάποια παράγωγα της όπως «ασαναία» ή «ασαναίους» θα βρούμε δυο πολύ συγκεκριμένες αναφορές.
Η πρώτη βρίσκεται στα λυρικά του Αλκμανού (στα λατινικά Alcman) όπου λυρικής διάθεσης χρησιμοποιεί την λέξη «ασαναία» και η δεύτερη στην κωμωδία του Αριστοφάνη (Λυσιστράτη) όπου σύμφωνα με το αρχαίο Λεξικό της Σούδας είναι ένας τύπος που προτιμάται από τον συγκεκριμένο κωμωδοποιό όταν αναφέρετε στους Αθηναίους με διάθεση, κατ’ ορισμένες φιλολογικές απόψεις, σκωπτική προς το γλωσσικό ιδίωμα των Αθηναίων.
Από εκεί και πέρα η συγκεκριμένη λέξη ΔΕΝ προτιμάται από το σύνολο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας είτε αρέσει είτε όχι, καθώς ούτε στον Θουκυδίδη, ούτε στον Ηρόδοτο ούτε όμως και σε κείμενα του 6 π.Χ. πλην του Alcman την εντοπίζουμε, το αυτό ισχύει και για παλαιότερες εποχές (8ος π.Χ αιώνας) καθώς οι συγγραφείς τους προτιμούν την λέξη ΑΘΗΝΑ μαζί με τα παράγωγα της.
Από ειρωνεία της τύχης δε (καθώς ο κ. Πάλμος δηλώνει αντί σιωνιστής) η λέξη ΑΣΑΝΑ (κατευθείαν και όχι μέσο συγγενικών λεκτικών τύπων όπως συμβαίνει στην αρχαία ελληνική γραμματεία) υπάρχει στην μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης όπως αποδίδεται από τους 72! (δες Έσδρας 1 & 2).
Τα υπόλοιπα περί σύνδεσης της λέξης ΑΣΑΝΑ ή ASANA, δηλαδή των ασκήσεων σώματος της Χάθα Γιόγκα με την Αθηνά είναι απλά μπαρούφες (ειλικρινά πως ταυτίζεται τον Ισβάρα με την Αθηνά; - αλλά εδώ ταυτίσατε την Τροία 1 με τον Ηρακλή..) για να «χρυσώσουν το χάπι» στους αφελείς (αλλά εδώ δεν συζητά μόνο με μαθητές Λυκείου).
Υ.Γ.
1.Γιατί λοιπόν ASANA ή ΑΣΑΝΑ; .. Χμ.. Όπως άλλωστε λέει και ο ίδιος «Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκα με τις λεγόμενες Ελληνοκεντρικές Οργανώσεις και έντυπα.» άρα του ξέμεινε η ονομασία ASANA (έναρξη του ιδρύματος το 1971, Ανατολή, Νέο Κύμα, New Age, Χίπις, Γιόγκα, ASANA κτλ) και ψάχνοντας, ε! βρήκε μια (εντυπωσιακή) δικαιολογία για να την συνδέσει στο αμάλγαμα του.
2. Αφοί Γεωργιάδη & Πλεύρης .. πολύ αντικειμενικοί μελετητές
.