- ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ?? / Η ΕΥΘYΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
δεν είπα οτι είμαι αναίσθητη αλλά δεν είμαι ρομαντική στα σύνεφα της αγιότητας και καλοσύνης σίγουρη πως με την αγάπη φυλαχτό μπορώ να διορθώσω τον κόσμο.
Δεν φτάνει η αγάπη και οι καλές προθέσεις,για να βοηθήσεις ουσιαστικά θέλει χρόνο και κόπο.Θέλει σκέψη και περισυλογή.
Θέλει συνειδητή ενέργεια και λογική.
quote:
ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ..ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΘΕΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΛΑΒΩΝ...ΑΥΤΟ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΒΩΝ...ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΣ ΤΟΤΕ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΚΟ...ΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ....
δεν είμαστε θεοί ούτε το παίζουμε τέτοιοι,αλλά δεν είμαστε και του στύλ "τι να κάνουμε για όλα ευθύνεται ο θεός,η βοήθεια που έδωσα έκανε κακό?Υπήρχε λόγος που κινούταν απο ανώτερες δυνάμεις δεν έφταιγα εγώ δεν ήξερα,ο θεός ευθύνεται,Αυτός τα αποφασίζει όλα.".
Αν είναι δυνατόν, αφήστε τον Θεό ύσηχο.

Είναι δύσκολο το μονοπάτι
quote:
Για να μήν με παρεξηγήσετε,
δεν είπα οτι είμαι αναίσθητη αλλά δεν είμαι ρομαντική στα σύνεφα της αγιότητας και καλοσύνης σίγουρη πως με την αγάπη φυλαχτό μπορώ να διορθώσω τον κόσμο.
Δεν φτάνει η αγάπη και οι καλές προθέσεις,για να βοηθήσεις ουσιαστικά θέλει χρόνο και κόπο.Θέλει σκέψη και περισυλογή.
Θέλει συνειδητή ενέργεια και λογική.quote:
ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ..ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΘΕΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΛΑΒΩΝ...ΑΥΤΟ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΒΩΝ...ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΣ ΤΟΤΕ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΚΟ...ΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ....
δεν είμαστε θεοί ούτε το παίζουμε τέτοιοι,αλλά δεν είμαστε και του στύλ "τι να κάνουμε για όλα ευθύνεται ο θεός,η βοήθεια που έδωσα έκανε κακό?Υπήρχε λόγος που κινούταν απο ανώτερες δυνάμεις δεν έφταιγα εγώ δεν ήξερα,ο θεός ευθύνεται,Αυτός τα αποφασίζει όλα.".Αν είναι δυνατόν, αφήστε τον Θεό ύσηχο.
ΦΙΛΗ Livia
ΠΡΩΤΟΝ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΙΛΗ..ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΕΚΦΡΑΣΩ ΜΕ ΠΑΣΑ ΒΛΑΚΩΔΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΘΕΩΡΗΣΑ ΟΝΤΩΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΗ.ΤΡΙΤΟΝ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕΣ ΕΣΥ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΚΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ....ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ..ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΠΡΑΓΟΣ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ.ΤΕΤΑΡΤΟΝ ΕΙΤΕ Σ'ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΦΙΛΗ Livia Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΦΑΝΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ..ΜΑΘΕ ΝΑ deal with it...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ...
I am under y o u r spell...
Όταν είναι να προσφέρουμε βοήθεια κοιτάμε
- αν μπορούμε και θέλουμε να δώσουμε αυτήν την βοήθεια
- αν έχουμε τον χρόνο και την διάθεση
- και τέλος αν μας επιτρέπεται από αντικειμενικούς παράγοντες να την δώσουμε
Μήπως κάνω λάθος;
Δεν θεωρώ πως η βοήθεια είναι καθήκον (εναλλακτική του επαγγελματισμού και της υποχρέωσης), αλλά πηγάζει από την σύσταση του Ανθρώπου.
AVATARGR συγνώμη για την διπλή επιμονή στο θέμα της ευθύνης, επειδή είμαι λίγο ευαίσθητος στην λέξη αυτή (ενημερωτικά, είμαι και σε άλλες
) δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε η απάντησή σου. Χωρίς να σημαίνει ότι είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις. Απλώς έχω ακούσει και έχω δει τόσες φορές αυτήν την λέξη που πλέον είμαι δύσπιστος στο περιεχόμενό της. Γι' αυτό και ζήτησα να αναλυθεί η έκφραση "ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ". Για κανέναν άλλο λόγο.
"Αν είναι δυνατόν, αφήστε τον Θεό ύσηχο."
Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει να τον αφήνω ήσυχο. Του το έχω πει : μέχρι να γίνω σαν Αυτόν ή να με κάνει, εγώ θα Τον ενοχλώ. Μου έκανε εντύπωση η αντίδρασή Του : Χαμογέλασε [![]()
![]()
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
Edited by - Odysseus_nemo on 28/12/2005 02:24:17
Μπορεί να εξέλαβες απο τα γραφόμενά μου οτι είμαι αναίσθητη οκ εγώ όμως καταλαβαίνω απο τα δικά σου οτι είσαι δογματικός και απόλυτος.
Δεν εννοώ πως είσαι λάθος,είναι δικαίωμά σου να πορεύεσαι με την βοήθεια του Θεού και να τον αναζητάς και ίσως να τον βρίσκεις σε όλες τις στιγμές που Τον χρειάζεσαι.Ομως επέτρεψέ μου να διαφωνίσω τουλάχιστον με τον τρόπο που το τοποθετείς το θέμα της ανάμιξης Του.
Έχω ελεύθερη βούληση και είμαι έτοιμη να αναλάβω τις ευθύνες αυτής μου της ελευθερίας.
Τώρα το "..ΜΑΘΕ ΝΑ deal with it..."δεν μπορώ να πώ πως δεν είναι άστοχο,γιατί ίσως πρέπει και εσύ κάποτε να μάθεις να deal με διαφορετικές απόψεις.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Odysseus_nemo ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ...
quote:ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ..
Όταν είναι να προσφέρουμε βοήθεια κοιτάμε
αν μπορούμε και θέλουμε να δώσουμε αυτήν την βοήθεια
αν έχουμε τον χρόνο και την διάθεση
και τέλος αν μας επιτρέπεται από αντικειμενικούς παράγοντες να την δώσουμεΜήπως κάνω λάθος;
ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ
ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
ΕΑΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ....
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ..
ΔΙΟΤΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΦΤΑΙΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΚΑΘΑΡΑ Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ.
ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ...
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΚΛHSΙΑΣ.
ΕΚΕΙ ΠΑΜΕ ΡΟΥΧΑ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΑ...
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ...
ΕΓΩ ΘΕΛΗΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΩ ΠΟΙΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ...
ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΚΕΙ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ..
ΤΟΤΕ (ΑΦΕΛΕΙΑ ΜΟΥ) ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ (ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΤΕ) ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΝΣHΜΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ,ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ...
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ?????
ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ?????
ΓΙΑ ΔΟΥΛΑ ΜΕ ΠΕΡΑΣΕΣ ?????
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕ Η ΓΗ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΠΙΕΙ....
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΩ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ...
ΟΛΗ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΛΑΘΟΣ...
ΙΣΩΣ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΛΑΘΟΣ..
ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ,ΑΡΚΕΤΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΚΑΡΠΟΝΟΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΤΡΟΦΗΜΑ, ΡΟΥΧΑ (ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΕΤΑ) ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΕΤΑ...
Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΥΤΗ (ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΝΗΘΕΙ...
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΕΔΩΣΑ ΜΙΑ ΣΑΦΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ...
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Σήμερα έλαβα ένα e-mail το οποίο έδινε με ωραίο τρόπο την ανιδιοτελή αγάπη και βοήθεια. Δεν θα προσθέσω τίποτα σήμερα παρά μόνο το κείμενο που μου έστειλαν.
Προκαταβολικά ευχαριστώ εκ καρδίας τον αποστολέα!
quote:
----"Το δέντρο που έδινε"
Κάποτε υπήρχε μια μηλιά…Και αγάπησε ένα μικρό αγόρι. Το αγόρι έρχονταν κάθε μέρα, μάζευε τα φύλλα της, τα έφτιαχνε στεφάνι
κι έπαιζε το βασιλιά του δάσους. Σκαρφάλωνε στον κορμό της,
κουνιόνταν στα φύλλα της κι έτρωγε μήλα. Έπαιζαν κρυφτό.
Και όταν κουράζονταν, κοιμόνταν στην σκιά της.
Και το αγόρι αγάπησε το δέντρο… Πολύ.
Και το δέντρο ήταν ευτυχισμένο. Μα ο καιρός περνούσε. Και το αγόρι μεγάλωνε. Το δέντρο ήταν συχνά μόνο του.
Τότε, μια μέρα ήρθε το αγόρι στο δέντρο και
το δέντρο είπε, ' Έλα, Αγόρι, έλα και σκαρφάλωσε στον κορμό μου, κουνήσου από τα κλαδιά μου, φάε από τα μήλα μου και γίνε ευτυχισμένος'.
'Είμαι πολύ μεγάλος για σκαρφαλώματα και παιχνίδια', είπε το αγόρι.
'Θέλω να αγοράσω κάποια πράγματα και να διασκεδάσω.
Θέλω μερικά χρήματα. Μπορείς να μου δώσεις μερικά χρήματα;'
'Λυπάμαι', είπε η μηλιά, 'αλλά δεν έχω καθόλου χρήματα.
Έχω μόνο φύλλα και μήλα. Πάρε τα μήλα μου, Αγόρι, και πούλησέ τα στην πόλη. Τότε θα έχεις χρήματα και θα είσαι ευτυχισμένος'.
Κι έτσι το αγόρι σκαρφάλωσε στο δέντρο και μάζεψε τα μήλα της και τα πήρε μακριά. Και το δέντρο ήταν ευτυχισμένο.
Μα το αγόρι έμεινε μακριά για πολύ καιρό…Και το δέντρο ήταν λυπημένο. Τότε, μια μέρα το αγόρι ήρθε πάλι και το δέντρο κούνησε τα κλαδιά του χαρούμενα και είπε, 'Έλα, Αγόρι, σκαρφάλωσε στον κορμό μου, κουνήσου στα κλαδιά μου και γίνε ευτυχισμένος'.
'Είμαι πολύ απασχολημένος για να σκαρφαλώνω σε δέντρα',
είπε το αγόρι. 'Θέλω ένα σπίτι να με ζεσταίνει', είπε. 'Θέλω μια σύζυγο και παιδιά και χρειάζομαι ένα σπίτι. Μπορείς να μου δώσεις ένα σπίτι;'
'Δεν έχω καθόλου σπίτι', είπε το δέντρο.
'Το σπίτι μου είναι το δάσος, αλλά μπορείς να κόψεις τα κλαδιά μου
και να χτίσεις ένα. Τότε θα είσαι ευτυχισμένος'.
Κι έτσι το αγόρι έκοψε τα κλαδιά της και τα κουβάλησε μακριά για να χτίσει το σπίτι του. Και το δέντρο ήταν ευτυχισμένο.
Μα το αγόρι έμεινε μακριά για πολύ καιρό . Όταν ήρθε πάλι το δέντρο ήταν τόσο ευτυχισμένο που δυσκολεύ oταν να μιλήσει.
' Έλα, Αγόρι', ψιθύρισε, 'έλα και παίξε'.
'Είμαι πολύ γέρος και λυπημένος για να παίζω', είπε το αγόρι. 'Θέλω μια βάρκα να με πάρει μακριά από ΄δω. Μπορείς να μου δώσεις μια βάρκα;'
'Κόψε τον κορμό μου και φτιάξε μια βάρκα', είπε το δέντρο. 'Τότε θα μπορείς να ταξιδέψεις μακριά… και να είσαι ευτυχισμένος'.
Κι έτσι το αγόρι έκοψε τον κορμό της κι έφτιαξε μια βάρκα και ταξίδεψε μακριά. Και το δέντρο ήταν ευτυχισμένο…. αλλά όχι στ' αλήθεια. Και μετά από πολύ καιρό το αγόρι επέστρεψε πάλι.
'Λυπάμαι, Αγόρι,' είπε το δέντρο, 'μα δεν μου έμεινε τίποτα να σου δώσω- τα μήλα μου χάθηκαν'.
'Τα δόντια μου είναι πολύ αδύναμα για μήλα', είπε το αγόρι.
'Τα κλαδιά μου χάθηκαν', είπε το δέντρο. 'Δεν μπορούν να σε κουνήσουν-'
'Είμαι πολύ γέρος για να κουνιέμαι από κλαδιά', είπε το αγόρι.
'Ο κορμός μου χάθηκε', είπε το δέντρο. 'Δεν μπορείς να σκαρ-'
'Είμαι πολύ κουρασμένος για να σκαρφαλώνω', είπε το αγόρι.
'Λυπάμαι', αναστέναξε το δέντρο. 'Εύχομαι να μπορούσα να σου δώσω κάτι…αλλά δεν μου απέμεινε τίποτα. Είμαι μόνο
ένα παλιοκούτσουρο. Λυπάμαι…'
'Δεν χρειάζομαι και πολλά τώρα', είπε το αγόρι, 'μόνο ένα ήσυχο μέρος για να καθίσω και να αναπαυτώ. Είμαι πολύ κουρασμένος'.
'Λοιπόν', είπε η μηλιά ισιάζοντας τον εαυτό της όσο πιο πολύ μπορούσε, 'λοιπόν, ένα παλιοκούτσουρο είναι καλό για να κάθεσαι και να αναπαύεσαι. Έλα, Αγόρι, κάθισε. Κάθισε και ξεκουράσου'.
Και το αγόρι το έκανε. Και το δέντρο ήταν ευτυχισμένο.-------Χρόνια πολλά
Odysseus_Nemo
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Odysseus_nemo ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΙΝΕΙ Η ΜΗΛΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ....
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΕΥΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ....
ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΞΑΠΟΣΤΑΣΟΥΝ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
-.-Φυσικά και δυνάμεθα να προσφέρουμε, αρκεί να το επιθυμούμε.
-.-Και να είναι αυτή η προσφορά ανιδιοτελής.
-.-Αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι και οι ανθρώποι ακόμα πολυπλοκότεροι.
Πόσοι και πόσες συμφωνείτε!!!
Βιολέττα,
στη σιγουριά του βέβαιου
δεν αναπαύομαι
αναζητώ τα μάτια της αμφιβολίας
κι από εκεί δραπετεύω.
ΒΙΟΛΕΤΤΑ
ΦΙΛΗ bioletta ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΣΤΟ ESOTERICA.gr...
ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΚΑΙ ΜΕΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ.
ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΝ ΘΕΜΑ ΕΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ...
ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ....
ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΜΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΛΑ....
TAYTOXPONA DEN EXΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΩΣ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
quote:
ΔΙΝΕΙ Η ΜΗΛΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ....
AVATARGR δεν μπορείς να δώσεις κάτι που δεν έχεις (εκτός από αέρα). Δίνεις από το ψυχικό απόθεμα που διαθέτεις και βάσει της βιοθεωρίας σου. Και η μηλιά αυτό κάνει : δίνει αυτό που έχει... μέχρι και τον εαυτό της.
quote:
ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΞΑΠΟΣΤΑΣΟΥΝ...
Ακριβώς αυτό είναι το νόημα : Σε όλους μπορούμε να δώσουμε... και διπλά σε αυτούς που γνωρίζουμε και αγαπούμε.
quote:
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Odysseus_nemo ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ...quote:Όταν είναι να προσφέρουμε βοήθεια κοιτάμε
αν μπορούμε και θέλουμε να δώσουμε αυτήν την βοήθεια
αν έχουμε τον χρόνο και την διάθεση
και τέλος αν μας επιτρέπεται από αντικειμενικούς παράγοντες να την δώσουμεΜήπως κάνω λάθος;
ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ..
ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ
ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
ΕΑΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ....
Γι' αυτό τα ανέφερα, για να ειπωθούν και να κριθεί η ορθότητά τους.
quote:και Διακριτική χωρίς Φανφάρες και άλλα συναφή.
TAYTOXPONA DEN EXΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΩΣ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ.
Odysseus_Nemo