- Ρατσισμος και εσωτερικα.. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Μετά από τόσα μηνύματα, η καλύτερη απάντηση στο θέμα "Ρατσισμός και εσωτερικα"...
μπροστά στη ΖΩΗ και στον ΘΑΝΑΤΟ

Λες:
quote:
Ενας εσωτεριστής μπορεί να αντλεί απο παντού ... απο τον Χριστιανισμό,τον Ιουαδαισμό,την Ινδική φιλοσοφία,την Αιγυπτιακή την Εληνική, την Κινέζικη,την Αφρικάνικη....
Συμφωνώ απολύτως!
Αλλά παρακάτω αναφέρεις:
quote:
Παρακαλώ ας μου υποδείξετε ένα σύγγραμα εσωτερικού χαρακτήρα που να μιλάει για υπεράσπιση πατρίδων και τόπων και φυλλών .... ειλικρινά δεν νομίζω να υπάρχει...
Το λες σοβαρά;Και εσύ φίλε Κέλσε δεν έχεις να υποδείξεις κανένα; Φυσικά και υπάρχει.Το ΣΥΝΟΛΟ σχεδόν όλων των θρησκειών και φιλοσοφιών που ανέφερες.
Τι να πρωτοπούμε,η πολιτεία του Πλάτωνα,που διαβάζεται πολύ σε εσωτερικούς κύκλους, είναι ένα ελαχιστότατο παράδειγμα στην οποία αναφέρει γιά την ανάγκη ύπαρξης ειδικής τάξης πολεμιστών-παρόμοια με τις κάστες των Ινδών,μιάκ και αναφέρεις και την Ινδική φιλοσοφία,βλέπε και Μπακαβάντ Γκιτά-γιά την προάσπιση της πατρίδας και του πολιτισμού.
Εκτός αν εσωτερικά συγγράματα εννοείς τον κάθε πικραμένο που λαμβάνει μηνύματα από λευκές αδελφότητες,από Κουτ Χούμι και Ντζβάλ Κούλ ,από Άγιους Γερμανούς και άλλους δήθεν Μαχάτμας
και ο κόσμος όλος έχει μπλέξει τα μπούτια του και δεν ξέρει τι να πρωτοπιστέψει.Όλοι παίρνουν μηνύματα εκ των άνωθεν και όλοι λένε διαφορετικά πράγματα.Άλλος τρέχει και κάνει ρείκι και τα ακουμπάει χοντρά και δεν ξέρει σε τι αγωγούς μπαίνει...εκτός των άλλων υπάρχει και ο συμπαντικός νόμος -δωρεάν ελάβατε,δωρεάν εδώσατε-αν όχι μπαίνει σε αρνητικά κανάλια.Αλλος την ψάχνει με Φένγκ Σούι και βγαίνει τώρα ο άλλος και λέει ότι υπάρχει το ελληνικό Φένγκ Σούι αντίθετο με το Κινέζικο πχ ο δράκος που μέχρι τώρα έβαζαν όλοι γιά καλοτυχία δεν ταιριάζει στα ελληνικά δεδομένα (βλέπε Άγιο Γεώργιο που σκοτώνει τον δράκο ).Άλλος ασχολείται με κρυστάλλους,με ταρώ με μαγικά και μαντείες όλα αμφιβόλου προελεύσεως και αγνωστο με τι οντότητες και μέσα από ποιά κανάλια επικοινωνεί.
Και αυτά είναι μέρος της Παγκοσμιοποίησης και της παραπλάνησης.
Ωραία είναι όλα αυτά τα λογάκια περί εσωτερισμού και ισότητας των πάντων αλλά δεν έχουν καμμία βάση .
Και ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ήταν ρατσιστής όταν έλεγε «μη δίδετε τα άγια τοις κυσί;
Πως το λέτε αυτό ότι οι άνθρωποι είναι ίσοι και ίδιοι;
Με ποιά λογική;
Ακόμα και η ΖΩΗ και ο ΘΑΝΑΤΟΣ διαφοροποιούνται από άνθρωπο σε άνθρωπο φίλε Κέλσε.
Κάποιος άνθρωπος γεννιέται σε μιά άγονη περιοχή και κάποιος άλλος σε μία εύφορη κοιλάδα κλπ
Κάποιος στα γκέτο της Νέας Υόρκης και κάποιος στο Μόντε Κάρλο.
Κάποιος άνθρωπος πεθαίνει στον ύπνο του εν ειρήνει στα βαθιά γεράματα και κάποιος άλλος 10 χρονών από πλημμύρα,σεισμό κλπ.
Ποιά είναι η ομοιότητα;Ότι ζούνε και πεθαίνουν;
Μα και ένα φυτό ζει και πεθαίνει.Είμαστε ίδιοι και με τα φυτά;
Είναι ίδιος ένας άνθρωπος που αφιερώνει την ζωή του στην πολιτιστική και πνευματική πρόοδο της ανθρωπότητας με κάποιον που την αφιερώνει να πάρει ο Ολυμπιακός όσα περισσότερα πρωταθλήματα γίνεται;
Είναι ίδιος ο Χίτλερ με τον Γκάντι ή τον Σωκράτη;
Το ίδιο ισχύει γιά τους διάφορους λαούς και πολιτισμούς.Πείτε μου έναν πολιτισμό ισάξιο του Αρχαίου Ελληνικού που να πρόσφερε τόσο πλούτο στην ανθρωπότητα.Αυτό το έχουν αναγνωρίσει χιλιάδες προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς.
Φυσικά κάθε άνθρωπος όπως και οι λαοί είναι εν δυνάμει ικανοί γιά το καλύτερο και γιά το χειρότερο.
Εχουμε στις πλάτες μας μία πολύ βαριά κληρονομιά και πρέπει να σταθούμε αντάξιοι της.
Όποιος νομίζει ότι γεννήθηκε Έλληνας και αυτόματα είναι ανώτερος από τους άλλους λαούς είναι άξιος της μοίρας του...
Είναι αναγκαία μία διαρκής εγρήγορση και εξάσκηση των αρετών και προπαντός αυτών που μας εδίδαξε ο ενσαρκωθείς Λόγος,Κύριος ημών Ιησούς Χριστός:
«Αγαπάτε αλλήλους ακόμα και τους εχθρούς»
Και η μέγιστη όλων: η ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ
Χαιρετώ
Αγαπητέ μου Νάγκουαλ...
Γιατί φίλε μου διαβάζεις αυτά που σ εΒΟΛΕΥΟΥΝ στο να εκφράσεις τις σκέψεις σου και ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ, αυτά που θα σε ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥΝ στη σκέψη ώστε να πάς ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ;;;;
Αυτό στη σκληρή γλώσσα λέγεταοι ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΤΙΣΜΟΣ και εξηγώ ΑΜΕΣΩΣ τι εννοώ για να μην υπάρξει παρανόηση...
'Εχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ κάποιες ΑΡΧΕΣ κάποια ΔΕΔΟΜΕΝΑ στο κεφάλι μας, στη ψυχή μας στο ΕΙΝΑΙ ΜΑΣ...
Βάση αυτών των στοιχείων ΔΡΟΥΜΕ ΛΟΓΙΚΑ...
Δηλαδή τα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ που λαμβάνουν τα κύτταρα του εγκεφάλου μας, τα περνούν απο τις ΗΔΗ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ διόδους επεξεργασίας των ΕΞΩΕΤΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ και ή τα ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ως σύμφωνα με εμάς ή τα ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ως λανθασμένα (πάντα με τα δικά μας δεδομένα)...
'Ετσι όταν λοιπόν έχουμε ΗΔΗ κατασταλάξειθ σε ένα ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ (πχ ότι ο Εσωτερισμός είναι ΑΝΕΔΑΦΙΚΟΣ) τότε ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ σχετικά με αυτό, κρατάμε εκείνα που ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ, ενώ εκείνα που ΔΕΝ συμφωνούν μαζί μας, απλά τα προσπερνάμε και στηρίζόμαστε επάνω σε αυτά που μας ΒΟΛΕΥΟΥΝ και ΣΥΜΕΦΕΡΟΥΝ στο να εκφράσουμε τη σκέψη μας και να στηρίξουμε το λόγο μας...
Γιατί τα λέω όλα αυτά;;;
Γιατί είναι η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΟΥ επάνω στα forums και στα μέλη που συζητούν μέσα σε αυτά...
Είναι μια ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗΞ ποιυ με βοηθά να κατανοήσω ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ τον δικό μου ανάξιο εαυτό και κατ'επέκταση τον ΑΝΘΡΩΠΟ...
Στο συγκεκριμένο θέμα αγαπητέ Νάγκουαλ, που σωστά λές όσα λές για τον Ανθρωπο που ΜΕΣΑσε Αυτόιν Ενσαρκώθηκε ο Λόγος, ο Προαιώνιος Δημιουργός δια του οποίο τα Πάντα έγιναν...
Αλλά ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΕΣ την απάντησή μου και εκείνη του Αίον για να πείς τι;;;;
Για να πείς αυτό που ΗΔΗ είχα αναφέρει και μάλιστα με ΕΜΦΑΣΗ...
ας το ΞΑΝΑΠΑΡΑΘΕΣΩ πάλι και σε παρακαλώ επάνω σε αυτό αν θέλεις έλα να συζητήσουμε...
Είπα λοιπόν πώς :
quote:
Ρωτάς φίλε μου, ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, να σου υποδείξουμε ΕΝΑ βιβλίο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ, που να υπερασπίζεται πατρίδες, φυλές, χρώματα και D.N.A.Συγγνώμη, αλλά KANENA δε μπορώ να σου υποδείξω...
Μπορώ όμως σου υποδείξω ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ (άν όχι ΟΛΑ), που ο ΑΝΘΡΩΠΟΝΟΥΣ, ο μέγας δυνάστης του Ανθρώπου, ο ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ή το ΟΡΓΑΝΟΝ του Αριστοτέλους, ΠΑΡΑΝΟΗΣΕ, ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ, ΑΛΛΟΙΩΣΕ με αποτέλεσμα το ΠΡΟΦΑΝΕΣ...
Τον χωρισμό των ΑΝΘΡΩΠΩΝ....
Τον ΧΩΡΙΣΜΟ σε ανώτερους και κατώτερους!!!!
Τι είναι λοιπόν αυτό που αναφέρω, αναρωτήθηκες φίλε μου;;;
Και γιατί δεν έμεινες στην ΟΥΣΙΑ αυτού που είπα, παρά έλαβες το πρώτο κομμάτι της απάντησής μου και πάνω σε αυτό είπες όσα είπες τα οποία και θεωρώ ΟΛΟΤΕΛΑ ΛΑΘΟΣ!
Τα θεωρώ ΟΛΟΤΕΛΑ ΛΑΘΟΣ, γιατί εφ'όσων τα στήριξες σε ΛΑΘΟΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, άρα είναι λάθος το αποτέλεσμα της σκέψης σου...
Ξαναλέω λοιπόν και το τονίζω αυτό πώς :
Μπορώ όμως σου υποδείξω ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ (άν όχι ΟΛΑ), που ο ΑΝΘΡΩΠΟΝΟΥΣ, ο μέγας δυνάστης του Ανθρώπου, ο ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ή το ΟΡΓΑΝΟΝ του Αριστοτέλους, ΠΑΡΑΝΟΗΣΕ, ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ, ΑΛΛΟΙΩΣΕ με αποτέλεσμα το ΠΡΟΦΑΝΕΣ...
Τον ΧΩΡΙΣΜΟ σε ανώτερους και κατώτερους!!!![/
Θα περιμένω τον σχολιάσμό σου επάνω σε αυτό, που είναι και η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ απάντηση σε αυτό που ρητορικά ρώτησε ο φίλςο Αίον...
Πάντα φίλος με ΟΛΟΥΣ...
Κέλσος, ένας Εσωτεριστής
Εάν αποφευχθεί η υποτίμηση προσώπων, ιδεολογικών, θρησκευτικών, φυλετικών, εθνικών ομάδων κ.ό.κ. καθώς και η προσβλητική βωμολοχία δεν βλέπω κάποιον λόγο να κλειδωθεί αυτή τη στιγμή.
Μία σημείωση προς όλα τα Μέλη - αν και θα πρέπει μέχρι τώρα να έχει γίνει αντιληπτό πιστεύω: η θέση των υπευθύνων του ESOTERICA και των μελών της Συντονιστικής Ομάδας δεν στοχεύει καθόλου στο να είναι οι Ομάδες Συζήτησεις ούτε Πουριτανικής κατεύθυνσης, ούτε Ψευδο-Πουριτανικής, ούτε βέβαια και χλιαρής, παθητικής αποδοχής οποιασδήποτε θέσης! ![]()
![]()
Απλά και μόνο προσβλέπουμε οι Συζητήσεις που φιλοξενούνται σε αυτόν τον χώρο να εκπέμπουν πνεύμα (ουσιαστικής) Ευγένειας, (ορθής) Έρευνας και Αναζήτησης της Αλήθειας.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή σας και... συνεχίστε!
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
quote:
μεχρι προσφατα και μετα την μεταναστευση των ελληνων (οχι αυτη των 60s στην Γερμανια αλλα την εποχη του μεσοπολεμου) στην αμερικη κυριως στα γαλικα λεξικα η λεξη γρεκ (Ελληνας ) σημαινε κλεφτης ,απατεων κλπ κλπ γιατι αραγε ...????
Mήπως για τον ίδιο λόγο που η Τurkey (Tουρκία) σημαίνει γαλοπούλα? ![]()
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ!!
Θέλουμε δε θέλουμε
Οταν μιλάμε για στερεότυπα...
Υπάρχει όταν εμείς οι Αθηναίοι λέμε το πόσο "χαλαροί" είναι οι Θεσ/νικείς...
Υπάρχει όταν λέμε ότι το λυκόσκυλο είναι πιο έξυπνο και πιο πιστό από το ημίαιμο αδέσποτο...
όταν λέμε ότι η ψυχοσύνθεση των ορεσείβιων είναι πιο "άγρια" και διαφορετική από των νησιωτών...
όταν μιλάμε για Greek lovers (εκεί βέβαια κάνουμε τουμπεκί. Ουδέν ψόγος!)...
όταν λέμε ότι ο μεσογειακός τύπος γυναίκας έχει περισσότερη κυτταρίτιδα (μα πως να μην είναι έτσι αφού όπως έχει αποδειχθεί οι νοτιοευρωπαίες έχουν περισσότερα οιστρογόνα)...
όταν λέμε ότι οι μαύροι είναι πρώτοι στο χορό και στο ***** (εκεί βέβαια δε βλέπω να παραπονιούνται για ρατσισμό)...
όταν λέμε ότι οι Σουηδέζες είναι δίμετρες κορμάρες...
100 χρόνια Ισπανικής κατοχής των κονκισταδόρων ήταν αρκετά για να κάνουν τους ιθαγενείς Αμερικάνους να αλλάξουν όχι μόνο θρησκεία αλλά και γλώσσα και κουλτούρα...
Εμείς μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς τι αλλάξαμε?
Τι επηρροές δεχθήκαμε? (νάτο το "τουμπεκί" άντε και κανά ιμάμ μπαϊλντί-αν και για το δεύτερο υπάρχει άλλη θεωρία)
Ε! πως να το κάνουμε λοιπόν! υπάρχουν διαφορές έστω και αν είναι ασήμαντες αλλά αρκετά σημαντικές ώστε διαφοροποιούν τον ένα λαό από τον άλλο.
Βέβαια μην ξεχνάμε ότι όταν κάνουμε ακτινογραφία είμαστε όλοι ίδιοι όπως και όταν περνάμε από interview με τον Αγιο Πέτρο...
Τέλος ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα τα πράγματα και ας μη τα βάζουμε στο ίδιο καλάθι.
Ρατσισμός και πατριωτισμός δεν είναι το ίδιο.
Αν κάποιος τώρα δεν έχει πέσει στην παγίδα να χρησιμοποιήσει κάποιο από τα παραπάνω στερεότυπα ας μου το πει...(δε θα τον πιστέψω!)
Φίλε ΕοΝ σαν Κηφισιώτης που είσαι δε θα έπρεπε να μιλάς έτσι (για τους κατοίκους των Βορείων προαστίων)...![]()
Συγνώμη για το χαλαρό ύφος αλλά στο σημείο αυτό νομίζω χρειαζόταν...

Edited by - Avallon on 21/07/2003 09:52:02
Ξαναφέρνω στο προσκήνιο το επίμαχο απόσπασμα από τα γραπτά του ΑΙΟΝ.
quote:
Παρακαλώ ας μου υποδείξετε ένα σύγγραμα εσωτερικού χαρακτήρα που να μιλάει για υπεράσπιση πατρίδων και τόπων και φυλλών .... ειλικρινά δεν νομίζω να υπάρχει...
Μήπως πολλοί κάνουν το λάθος να έρχονται σε εναν τέτοιο χώρο και να συζητάν τις απόψεις τους?
Ζητάει να του υποδειχτεί κάποιο σύγγραμα εσωτερικού χαρακτήρα που να δέχεται την υπεράσπιση της πατρίδας κλπ...
Πολύ απλό...
Κατόπιν με δεδομένο ότι δεν υπάρχει τέτοιο σύγγραμα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όποιος προβάλλει τέτοιες ιδέες δεν έχει θέση σε αυτόν τον χώρο του εσωτερισμού...
Και εγώ του είπα ότι με αυτό το σκεπτικό ο Πλάτωνας θα έπρεπε να μην ομιλεί σε αυτόν τον χώρο...
Εντάξει μέχρι εδώ;;;
Αν σε πείραξε που απευθύνθηκα και σε εσένα...το έκανα γιατί είσαι πολυδιαβασμένος και ειδικά στον Πλάτωνα και δεν θα έπρεπε να σου διαφεύγει κάτι τέτοιο.
Ξαναβάζω και τα λόγια σου...
quote:
Ρωτάς φίλε μου, ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, να σου υποδείξουμε ΕΝΑ βιβλίο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ, που να υπερασπίζεται πατρίδες, φυλές, χρώματα και D.N.A.
Συγγνώμη, αλλά KANENA δε μπορώ να σου υποδείξω...
Τον ΧΩΡΙΣΜΟ σε ανώτερους και κατώτερους!!!!
Καταρχήν η πρώτη σου απάντηση στην συγκεκριμένη ερώτηση του ΑΙΟΝ είναι αρνητική.Ναι ή όχι;
Και ξαναθυμίζω ότι λόγω αυτής της ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ερώτησης του ΑΙΟΝ εξάγεται και το συγκεκριμένο συμπέρασμα ότι αυτές οι ιδέες περί υπερασπίσεως της πατρίδος,του τόπου,της φυλής κλπ είναι άτοπες σε αυτόν τον χώρο.
Κατόπιν μιλάς γιά αλλοίωση κάποιων εσωτερικών συγγραμάτων με αποτέλεσμα τον χωρισμό των ανθρώπων σε ανώτερους και κατώτερους.
Έχει αυτό καμμία σχέση με την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ερώτηση του ΑΙΟΝ;
Ίσα,ίσα που συμφώνησες μαζί του και κατόπιν όχι ευθέως αλλά πλαγίως αφήνεις να εννοηθεί ότι αυτές οι ιδέες μπορεί να είναι και επικίνδυνες γιατί ενδέχεται να χωρίσουν τους ανθρώπους σε κατώτερους και ανώτερους...
Αυτά τα ξαναπροβάλλω γιατί έρχεσαι τώρα και λες:
quote:
Αλλά ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΕΣ την απάντησή μου και εκείνη του Αίον για να πείς τι;;;;Για να πείς αυτό που ΗΔΗ είχα αναφέρει και μάλιστα με ΕΜΦΑΣΗ...
Το «ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΕΣ» το αφήνω ασχολίαστο.Αλλά:
Είπα εγώ τα ίδια πράγματα με εσένα;
Μην προσπαθείς να μπερδέψεις τα πράγματα...
Να ποιά ήταν η απάντηση μου:
quote:
Το λες σοβαρά;Και εσύ φίλε Κέλσε δεν έχεις να υποδείξεις κανένα; Φυσικά και υπάρχει.Το ΣΥΝΟΛΟ σχεδόν όλων των θρησκειών και φιλοσοφιών που ανέφερες.
Τι να πρωτοπούμε,η πολιτεία του Πλάτωνα,που διαβάζεται πολύ σε εσωτερικούς κύκλους, είναι ένα ελαχιστότατο παράδειγμα στην οποία αναφέρει γιά την ανάγκη ύπαρξης ειδικής τάξης πολεμιστών-παρόμοια με τις κάστες των Ινδών,μιάκ και αναφέρεις και την Ινδική φιλοσοφία,βλέπε και Μπακαβάντ Γκιτά-γιά την προάσπιση της πατρίδας και του πολιτισμού
Αν έχει η απάντηση μου καμμία σχέση με την δικιά σου το αφήνω στην κρίση όσων διαβάζουν τα μηνύματα.
Έπιπλέον,έχει καμμία σχέση αυτό που είπες:
quote:
Τον ΧΩΡΙΣΜΟ σε ανώτερους και κατώτερους!!!!Αλήθεια με ΠΟΙΟ ΚΡΗΤΙΡΙΟ γίνεται αυτό, όταν όπως πολύ σωστά είπε ο καλός μας φίλος ΑΝΑΝΑΣ:
Έχει παρανοηθεί παντελώς η έννοια της ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στον ΘΑΝΑΤΟ.
Με αυτό;
quote:
Πως το λέτε αυτό ότι οι άνθρωποι είναι ίσοι και ίδιοι;
Με ποιά λογική;
Ακόμα και η ΖΩΗ και ο ΘΑΝΑΤΟΣ διαφοροποιούνται από άνθρωπο σε άνθρωπο φίλε Κέλσε.
Κάποιος άνθρωπος γεννιέται σε μιά άγονη περιοχή και κάποιος άλλος σε μία εύφορη κοιλάδα κλπ
Κάποιος στα γκέτο της Νέας Υόρκης και κάποιος στο Μόντε Κάρλο.
Κάποιος άνθρωπος πεθαίνει στον ύπνο του εν ειρήνει στα βαθιά γεράματα και κάποιος άλλος 10 χρονών από πλημμύρα,σεισμό κλπ.
Ποιά είναι η ομοιότητα;Ότι ζούνε και πεθαίνουν;
Μα και ένα φυτό ζει και πεθαίνει.Είμαστε ίδιοι και με τα φυτά;
Υ.Γ:Ίσως έγινα κουραστικός με αυτήν την επανάληψη όσων ελέχθησαν αλλά το έκρινα αναγκαίο.Επειδή αυτά τα εγώ είπα,εσύ είπες,αυτός είπε κλπ είναι κουραστικά και γιά εμένα να τα ξαναλέω αλλά και γιά τους αναγνώστες,αν έχεις να προσθέσεις κάτι φίλε Κέλσε κάνε το αλλά εγώ δεν θα επανέλθω.
Καλό σας βράδυ
Επανέρχομαι .
quote:
Που θα μου εξηγούσαν τι εστί φυστίκι ραμογλου ?
Η χώρα μας είναι απο τις λίγες που κατηγορήθηκαν φέτος στο Ευρωπαικό δικαστήριο για ρατσισμό και μισσαλοδοξία ... (βιασμός Ουκρανής απο αστυνομικό στην Ηλεία και συγκάληψη του θέματος απο το κράτος , βιασμοί Αγγλίδων τουριστριών και συγκάλυψη απο το κράτος, Αντισημιτικές εκδόσεις βιβλίων και εκπομπές σε κανάλια , προβλήματα στο χώρο υποδοχής μεταναστών (βλ. παλιές φυλακες Μυτιλήνης), ξυλοδαρμός και πυροβολησμός μεταναστών, ρατσιστικότατη αντιμετώπηση αλλόθρησκων και πολλά άλλα)
Καλέ μου εσωτερικοαναρχοαυτόνομε στην Αμερική σου λέει ο cop , «freeze» και αν δε παγώσεις στην κυριολεξία στην ρίχνει στα αυτάκια και είναι και καλυμμένος από το νόμο .
Στη Γερμανία σε σταματάει ο μπατσούλης και με το που τον βλέπεις καταλαβαίνεις ότι δεν έχει παιχνιδάκια .
Το ίδιο και σε όλες τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που έχω πάει .
Όλα αυτά καλός ή κακός δε τα έχω δει σε ταινίες αλλά με τα μάτια μου .
Αν ή Ελλάδα κατηγορήθηκε για όλα τα παραπάνω σε ποιο δικαστήριο θα πρέπει να δικάσουν
1) Την Αμερική για καταπάτηση κάθε ανθρώπινης ελευθερίας ;
2) Την Αγγλία για τις αποικίες ;
3) Τη Γαλλία για τον ίδιο λόγο και το σοβινισμό της ;
4) Την Ιταλία που βύθισε το πλοίο με τους «μετανάστες» Αλβανούς ;
5) Τη Γερμανία για τα συνεχώς εκδηλούμενα ναζιστικά φαινόμενα απέναντι σε μετανάστες ;
Και τόσα άλλα ΜΕΓΑΛΑ τέτοια παραδείγματα ;
Ρατσιστής ο σημερινός Έλληνας ;
Μάλιστα !
Ωρέ το έχετε χάσει ΤΕΛΕΙΩΣ πάει το κόψατε το λουρί !!!!!!
Αν γουστάρετε να λέτε πως είναι ρατσιστής όποιος θέλει να έχει το δικαίωμα να ζεί ελεύθερα μέσα ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗ ΧΩΡΑ είναι γούστο και καπέλο σας , εγώ όμως έχω την ανάγκη να κυκλοφορώ ελεύθερα χώρις να ψάχνω από πού μπορεί να μου έρθει και να λέω πως αυτό ανήκει στα ανθρώπινα δικαιώματα .
Θα χαϊδέψω τον Αλβανό , το Ρουμάνο , το Ρώσο ή ακόμα και τον Έλληνα που κλέβει και σκοτώνει ;
Όχι θα του σκίσω ………………… το παντελόνι .
Και όχι εγώ αλλά η αστυνομία ( αν υπήρχε ) .
Πάμε και ποιο κάτω ;
Για να μη με λένε ρατσιστή θα πρέπει κάθε πλοίο , κάθε καραβάνι μεταναστών που φτάνει στην Ελλάδα να το δέχομαι με παλαμάκια και να ζητωκραυγάζω ;
Όχι και πάλι όχι !
Δεν μπορώ σαν κράτος να σηκώσω τέτοιο βάρος ακόμα .
Τα υπόλοιπα είναι λαϊκισμός και κραυγές εντυπωσιασμού του τύπου «κοιτάτε με εμένα τον ανθρωπιστή» .
Ξαναλέω μήπως και καταλάβεις
ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΝΕΝΟΣ , ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΖΩΗ Ή ΝΑ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΤΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ , ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΜΠΡΟΣ ΜΟΥ Ή ΠΙΣΩ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ( άνθρωπο ή πολιτισμό ) , ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ .
Αν το παραπάνω θεωρείται ρατσισμός ε τότε είμαι ρατσιστής .
Ο κακός λύκος
Μιλάς λές και οι μετανάστες ήρθαν απο μόνοι τους και δεν υπήρξε μια συγκεκριμένη κυβέρνηση κάπου στα 90s που τους είπε "σας αγαπάμε ελάτε..." (πόσο εύκολα ξεχνάμε τελικά...έχει δίκιο ο δρακουμέλ)
Μιλάς λες και δε ξέρεις οτι οι τα πρώτα ειδικά χρόνια οι άνθρωποι αυτοί δούλευαν με ξεφτιλιστικά μεροκάμματα του χιλιάρικου και χωρίς ένσημα και ικα με αποτέλεσμα να πλουτίσουν κάποιοι και να πετύχει η χώρα την σύγκλιση...(δεν το λέω εγώ,το κράτος σου το λέει)
Αν η Ελλάδα αποφάσιζε απο την άρχη όχι μετανάστες τότε δεν θα είχα κανένα πρόβλημα ...αλλά όχι "ήρθατε, μας κάνατε τη δουλειά και άντεστε στο διάολο τώρα που έχουμε ύφεση" ε... αυτό πάει πολύ...
Και κάτι τελευταίο και βασίζομαι στην ειλικρίνιά σου... αν υπάρχει...σου έχει τύχει κάποιο περιστατικό και φοβάσαι μην στην ξαναπέσουν ή απλά φοβάσαι γενικώς ????? Σε έχει δείρει, κλέψει , τρομοκρατήσει κάποιος μετανάστης ή ο φόβος φυλάει τα έρημα ?
quote:
Τι να πρωτοπούμε,η πολιτεία του Πλάτωνα,που διαβάζεται πολύ σε εσωτερικούς κύκλους, είναι ένα ελαχιστότατο παράδειγμα στην οποία αναφέρει γιά την ανάγκη ύπαρξης ειδικής τάξης πολεμιστών-παρόμοια με τις κάστες των Ινδών,μιάκ και αναφέρεις και την Ινδική φιλοσοφία,βλέπε και Μπακαβάντ Γκιτά-γιά την προάσπιση της πατρίδας και του πολιτισμού.
Κατα την ταπεινή μου γνώμη και κατα την εσωτερική μου θέαση το μόνο που δεν κατάλαβα απο την Μπαγκαβάτ είναι οτι προασπίζει την πατρίδα και τον πολιτισμό. Έχωντας πάντα εσωτερική θέση όταν μελετώ το βιβλίο αυτό πιστεύω οτι πρωτίστως αναδυκνύει την ματαίοτητα όλων αυτών των καταστάσεων τις οποίες τις εντάσει στην φύση της "Μαγια" και στον κύκλο του κάρμα.
"πολέμησε εναντίων των συγγενών σου και μην την πολυψάχνεις" λέει ο Κρίσνα στον Αρζούνα ... εμφύλιος με λίγα λόγια...
αυτό τι πάει να πεί ? οτι η Μπαγκαβάτ είναι βιβλίο ενάντια της οικογένειας ?
Οχι βέβαια... του μιλάει για το πεπρωμένο και την διττή φύση της υλικής ζωής...
Μετά όμως που του μιλάει για τΟ ΓΙΟΓΚΑ τα πράματα αλλάζουν και ο κόσμος που περιγράφει ο Κρίσνα είναι τελείως διαφορετικός απο τον υλικό.
Ο χωρισμός σε κάστες γίνεται σύμφωνα με την πνευματική εξέλιξη κάθε ανθρώπου ο Κρίσνα όμως λέει οτι δυνητικά όλοι μπορούν να πετύχουν την τελείωση μέσω του ΓΙΟΓΚΑ.Τους σπρώχνει όλους στην ίδια πηγή δηλαδή...
Οσον αφορά τον Πλάτωνα και την πολιτεία του μπορώ να πώ πως ο συγκεκριμένος φιλόσοφος είχε την ατυχία να τον διαβάσουν και να τον εκμεταλλευτούν όπως θέλουν ολοι οι "σκατοφιλόσοφοι" των νεότερων χρόνων...
Δεν θα μπώ στην λογική να σου εξηγήσω και να σου αναλύσω αλλά θα σου μεταφέρω ένα σχόλιο για να δείς και σύ οτι καλύτερα να ερευνούμε μόνοι μας παρά να εμπιστευόμαστε τον καθέναν που κόβει και ράβει σύμφωνα με τις ορέξεις του.
Φυσικά θα αναφέρεσαι στο χωρίο 433d ... όμως ρίξε μια ματιά στο παρακάτω σχόλιο του ακαδημαικού Ν. Δεσποτόπουλου πάνω στην έκδοση που έκανε ο Σκουτερόπουλος...
Δεν σου λέω να υοθετήσεις αυτή τη γραμμή αλλά το φέρνω σαν παραδειγμα για να δούμε οτι χρειάζεται πολύ μα πάρα πολύ ψάξιμο πριν πούμε με σιγουριά κάτι...
quote:
Tο έργο του Πλάτωνος «Πολιτεία» έχει επηρεάσει άμεσα ή έμμεσα την έκτοτε διάπλαση της φιλοσοφίας, αλλά και της πολιτικής, στην Eυρώπη τουλάχιστον, σε μέγιστο βαθμό και με τρόπο καίριο. Tο έξοχο αυτό έργο εμπεριέχει εδραία νοήματα ψυχολογίας και γνωσιολογίας, οντολογίας και μεταφυσικής, επιστημολογίας και διαλεκτικής, ανθρωπολογίας και ηθικής, θεωρίας της οικονομίας και θεωρίας του δικαίου, πολιτειολογίας και πολιτικής, θεωρίας της παιδείας και ποιητικής. Mε το έργο αυτό κατ’ εξοχήν συντελέστηκε η συμβολή του ύπατου φιλοσόφου στην εμπέδωση τη αΐδιας φιλοσοφίας.Eύλογα, λοιπόν, θεωρώ πολύτιμη προσφορά προς τους Eλληνες αναγνώστες βιβλίων φιλοσοφίας την έκδοση του κορυφαίου αυτού έργου του Πλάτωνος από τον ακάματο και ικανότατο διάκονο της φιλοσοφίας καθηγητή N. Σκουτερόπουλον. Kαι άλλοτε είχα εκτιμήσει την ευθυκρισία και την εμβρίθεια, την ερμηνευτική διορατικότητα και τη γόνιμα υπηρετική της φιλοσοφίας φιλολογική επιστημοσύνη του, έκδηλες ήδη στην έκδοση από τον ίδιο του πλατωνικού διαλόγου «Eυθύδημος». H πρόσφατη όμως έκδοση της «Πολιτείας» είναι κατόρθωμα και βαρύτατου πνευματικού μόχθου του.
Eπιτελώ χαρμόσυνο χρέος μου να εξάρω το γενναίο αυτό φιλολογικό - φιλοσοφικό εγχείρημα του καθηγητού N. Σκουτερόπουλου, καθώς έχω από τα εφηβικά χρόνια μου οικειότητα ευλαβική με το κείμενο της «Πολιτείας». Aυτό κατ’ εξοχήν με γαλούχησε προς τη φιλοσοφία, όσο και αν συνέβαλαν έκτοτε και άλλα έργα φιλοσοφίας, όπως ιδιαίτερα τα «Hθικά Nικομάχεια» του Aριστοτέλους, ο «Λόγος περί μεθόδου» του Descartes και τα «Προλεγόμενα» του Kant. Eξάλλου, το πολυσήμαντο αυτό έργο του Πλάτωνος έδωσε θέματα σε πολλά δημοσιεύματά μου και σε πολλές ώρες διδασκαλίας μου. Mαρτυρούν και τα βιβλία μου «Πολιτική Φιλοσοφία του Πλάτωνος» (1957, 1980 εκδόσεις «Παπαζήση»), «Φιλοσοφία του Πλάτωνος» (1997, Eκδόσεις Aκαδημίας Aθηνών).
H προκείμενη έκδοση της «Πολιτείας» του Πλάτωνος, από τον καθηγητή N. Σκουτερόπουλο επιβάλλεται με τον πνευματικό της πλούτο και δεν χρειάζεται αναλυτικό εγκωμιασμό. Eίναι, όμως, δεκτική για κριτική, φιλική πάντοτε, χρήσιμη για τη βελτίωσή της και όχι μειωτική της αξίας της.
Tο χωρίο 433d
Aς επιτραπεί να μην επιδοκιμάσω τον «ψυχαρισμό» στον τίτλο «Πολιτεία του Πλάτωνα». O τίτλος πρέπει να είναι «Πολιτεία του Πλάτωνος». Προπάντων, όμως, αδυνατώ να επιδοκιμάσω τη διατήρηση της σφαλερής γραφής του χωρίου 433d, με συμπερίληψη δηλαδή των δύο λέξεων «και δούλω». H επίκληση του κύρους του Γρηγορίου Bλαστού δεν επαρκεί να δικαιώσει την διατήρηση της σφαλερής γραφής. O αείμνηστος Eλληνοαμερικανός ιστορικός της ελληνικής φιλοσοφίας είναι άξιος σεβασμού, άλλωστε με ιδική μου πρόταση έγινε Aντεπιστέλλον Mέλος της Aκαδημίας Aθηνών, αλλά η γνώμη του επί του χωρίου αυτού είναι πρόχειρη και αβάσιμη.
H παραδοσιακή γραφή του χωρίου της «Πολιτείας» 433d είναι «…ενόν και εν παιδί και εν γυναικί και δούλω και ελευθέρω και δημιουργώ και άρχοντι και αρχομένω…». Aυτήν διατηρεί ο κ. Σκουτερόπουλος. Kαι ο αναγνώστης παρασύρεται από αυτήν προς την γνώμη, ότι ο Πλάτων περιλαμβάνει στην ιδανική λεγόμενη πολιτεία και τον θεσμό της δουλείας. Tο ζήτημα είναι άρα σπουδαιότατο. H σφαλερή αυτή γνώμη συνεπάγεται μείωση της ηθικής αξίας της πλατωνικής ιδανικής πολιτείας. Oπως εξηγώ στο βιβλίο μου «Πολιτική Φιλοσοφία του Πλάτωνος», ορισμένοι αυστηρότατοι θεσμοί της δικαιώνονται μόνο από την παράτολμη προσπάθεια του φιλοσόφου να σχεδιάσει κοινωνία χωρίς δούλους, ενώ δεν υπάρχει ακόμη αναπτυγμένη τεχνική της παραγωγής και της επικοινωνίας. Aν υιοθετούμε, λοιπόν, τη σφαλερή γραφή του χωρίου 433d, και άρα πιστεύομε στην μαρτυρία της για ύπαρξη δούλων στην ιδανική πολιτεία του Πλάτωνος, τότε οι αυστηρότατοι αυτοί θεσμοί παραμένουν αδικαίωτοι, ενώ και χρεώνεται ο ύπατος φιλόσοφος με παραδοχή του ανήθικου θεσμού της δουλείας στη σύσταση της ακέραια ηθικής, ιδεατής, πολιτείας του.
Mε επιχειρήματα
Eχω καταδείξει, όμως, ότι η γνήσια γραφή του χωρίου 433d της «Πολιτείας» δεν περιλάμβανε «και δούλω», το άκριτο αυτό παρέμβλημα παλαιού αντιγραφέα, κατά παρανόηση της σημασίας της λέξεως «ελευθέρω» και παραγνώριση της αντιστοιχίας της προς τη λέξη «δημιουργώ» (Bλ. και το βιβλίο μου «Mελετήματα Φιλολογίας και Φιλοσοφίας» (εκδόσεις «Eλληνικά Γράμματα», 1998, σελ. 127-131). Oποιος λοιπόν εμμένει στη σφαλερή γραφή του χωρίου 433d, ώστε να διατηρεί τη νοθευτική του λέξη «δούλω», οφείλει να καταρρίψει τα επιχειρήματά μου. Eφόσον όμως τα επιχειρήματά μου παραμένουν αδιάσειστα, πρέπει στις εκδόσεις της «Πολιτείας» το χωρίο 433d να υπάρχει στη γνήσια γραφή του: «και εν παιδί και εν γυναικί, και ελευθέρω και δημιουργώ, και άρχοντι αρχομένω» ώστε και να βρίσκεται σε αρμονία με το σύνολο των άλλων χωρίων της «Πολιτείας», όπου εξαντλητικά περιγράφεται η σύσταση του πληθυσμού της ιδεατής «Πολιτείας», χωρίς ούτε υπαινιγμό καν για ύπαρξη δούλων, ενώ το χωρίο 433d δεν αποτελεί περιγραφή της με αυτοδύναμο κύρος, αλλά ενέχει απλώς συναγωγή συμπεράσματος με συγκεφαλαιωτική αναφορά στο σύνολο των άλλων αυτών χωρίων.
Mόλις χρειάζεται να επικαλεσθώ και την ευρύτατη αποδοχή της σπουδαίας αυτής διορθώσεώς μου της σφαλερής παραδοσιακής γραφής του χωρίου 433d. O αείμνηστος ακαδημαϊκός Xαριτωνίδης είχε δηλώσει: «Eίμαι υπερήφανος γιατί από Eλληνα έγινε η σπουδαιότερη αυτή από κάθε άλλη διόρθωση χωρίου της αρχαίας ελληνικής γραμματείας». Kαι, όταν παρουσίασα την κρίσιμη αυτή διόρθωση με Aνακοίνωσή μου στο Παρίσι τον Mάρτιο του 1970 ενώπιον επιλέκτων ιστορικών της φιλοσοφίας, ο πρόεδρος της πανεπιστημιακής εκείνης συνεδρίας καθηγητής JeaGaudemet έσπευσε να εκφράσει την έκπληξη και τη συμφωνία του, ενώ και οι άλλοι παριστάμενοι, μεταξύ τους και ο διάσημος πλατωνιστής Pierre-Maxime Schul, διαδήλωσαν τη συμφωνία τους με την «εκπληκτική» διόρθωσή μου του χωρίου 433d. Mετά ολίγες εβδομάδες δημοσιεύτηκε η περιεκτική της Aνακοίνωσής μου στη Revue des Etudes Greques (1970).
Kερματική ανάγνωση
Aλλα χωρία του κειμένου της «Πολιτείας» έχουν παρερμηνευθεί κατά καιρούς και προκαλέσει παρανοήσεις καίριες της δομής και του χαρακτήρα της ιδεατής πολιτείας του Πλάτωνος. Aκόμη έως την εποχή μας πιστεύεται ότι κατανέμεται δήθεν σε τρεις κοινωνικές τάξεις το σύνολο των πολιτών, και ότι ολοκληρωτικό είναι δήθεν το ήθος των θεσμών της ιδεατής πολιτείας, και ότι θεσμός της σπουδαίος είναι δήθεν η «κοινοκτησία των γυναικών» ή και ο «διωγμός» γενικά των ποιητών. Aιτία των παρανοήσεων αυτών είναι κερματική ανάγνωση του κειμένου της Πολιτείας και η σύνδρομή της πνευματική νωχέλεια ή και ερμηνευτική ανεπάρκεια των υπευθύνων για τις παρανοήσεις αυτές πλατωνιστών, καθώς είτε είναι διάσημοι έστω φιλόλογοι ελληνιστές, άμοιροι όμως πολιτικής φιλοσοφίας, είτε είναι οικείοι της πολιτικής φιλοσοφίας, δίχως όμως γνώση της αρχαίας ελληνικής.
Kατάδειξη και αντίκρουση των οικτρών αυτών παρανοήσεων υπάρχει στο βιβλίο μου «Πολιτική Φιλοσοφία του Πλάτωνος», έκγονο επίμονης μελέτης επί έτη πολλά του κειμένου της «Πολιτείας» από Eλληνα ειδικό στην πολιτική φιλοσοφία και παιδιόθεν διδαγμένο την αρχαία ελληνική. Eλπίζω να μην αγνοήσει ο κ. Σκουτερόπουλος το χρήσιμο αυτό βιβλίο στη δεύτερη, εύχομαι σύντομα, έκδοση του έξοχου βιβλίου του για το κορυφαίο έργο του Πλάτωνος.
Δεν θα ασχοληθώ πολύ με τα λεγόμενα σου περί ρατσισμού και αστυνόμευσης παρά μόνο θα σχολιάσω τούτο .
Σε καμία χώρα της γης δεν μπορεί να υπάρξει η επιβουλή του ρατσισμού αν δεν υπάρχει η αστυνομία που την επιβάλει .
Πάμε παρακάτω , λες :
quote:
Αν η Ελλάδα αποφάσιζε απο την άρχη όχι μετανάστες τότε δεν θα είχα κανένα πρόβλημα ...αλλά όχι "ήρθατε, μας κάνατε τη δουλειά και άντεστε στο διάολο τώρα που έχουμε ύφεση" ε... αυτό πάει πολύ...
Όλες οι αναπτυσσόμενες οικονομίες στηρίχτηκαν στη μετανάστευση , κοινώς εργατικά χέρια , αλλά σε όλες υπήρχε ο κανόνας «θα σέβεσαι τη χώρα που ήρθες» .
Εμένα προσωπικά μου κάνει εντύπωση η μανία σου εναντίον της Ελλάδος και των Ελλήνων και αυτό θα ήθελα να το σκεφτείς λίγο παραπάνω , αν το θεωρήσεις σωστό και δίκαιο να μιλάς έτσι εναντίον ενός ολόκληρου λαού τότε δεν έχω να σου πω τίποτα .
Εγώ το θεωρώ άδικο και μικρόψυχο .
Με ρωτάς και υπαινίσσεσαι για την αξία του λόγου μου , αν έχω δεχτεί απειλή από αλλοδαπούς , θα σου πω μόνο τούτο , να μην το ζήσεις .
Λατρεύω αυτή τη χώρα και το λαό της με τα προτερήματα και τα ελαττώματα του και αυτό δε με κάνει λιγότερο ή περισσότερο ανθρωπιστή , εσωτεριστή , αντιρατσιστή , απλά αγαπώ το έθνος μου , το σπίτι μου .
Ο κακός λύκος
Η συγκεκριμένη μου ενσάρκωση έτυχε εδω πέρα ... μια χαρά είναι ο τόπος δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Μήπως καλούμαι να βρώ τις προηγούμενες και να αγαπήσω όλες μου τις πατρίδες εξ'ίσου ? Και άμα στην προηγούμενη ήμουνα Τούρκος? Τελικά το πρόβλημα είναι οτι λέμε πολύ εύκολα οτι είμαστε "εσωτεριστές"... επιμένω σε αυτό ...(πιστεύεις στην μετενσάρκωση ?)
Τα προβλήματα όμως τις μισσαλοδοξίας,του εγωισμού και του διαχωρισμού είναι προαιώνια και έχουν τις ρίζες τους σε κατεστημένα σκέψεων και εικόνων.Δεν έχουν να κάνουν με τόπους αλλά με αυτό που πολύ όμορφα κατέδειξε ο Κέλσος πιο πάνω.Με το ΝΟΥ μας...
Ακόμα και να είχες δίκιο για τους μετανάστες η λογική του οτι "πονάει χέρι κόψει χέρι" μόνο στα ίδια θα μας καταλήξει. Μόνο τον κύκλο της δράσης και της αντίδρασης θα συντηρήσει.
Τα προβλήματα χρειάζονται κατανόηση, σοβαρότητα και πνευματικότητα.
Με το να πετάμε ένα σύνθημα "ζήτω το εθνος" δεν νομίζω οτι γίνεται και τίποτα , αν πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε ...και όχι απλά να "ξεφωνήσουμε" την αντίδραση μας...
Με το να κατανοούμε τους μηχανισμούς της ανθρώπινης σκέψης όμως μπορούμε να δώσουμε πολλές λύσεις .Απορώ αν ένας "εσωτεριστής" μπορεί να έχει εχθρό κάποιο συνάνθρωπο του...μιας και το πρώτο που κατανοεί κάποιος στην εσωτερική πορεία είναι η λειτουργία των συγκοινωνούντων "δοχείων"...και αν ψάχνει για εχθρό σώνει και καλά ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ...όχι όμως τα αδέρφια του...έστω και αν έχουν καθυστερήσει την εξελιξη τους.
Το να αγαπάς την πατρίδα σου συνθηματολογώντας "έξω οι ξένοι" και "είμαστε οι καλύτεροι" ακούγεταί πολύ χαριτωμένο αλλά δεν λέει και πολλά . Είναι η εύκολη λύση...σαν να λέμε "οι απο δώ γα@@νε τους απο κεί" ...
Γενικά το να αγαπάς την πατρίδα σου μόνο.. ακούγεται λίγο "πλαισιωμένο" για έναν "εσωτεριστή" που υποτίθεται καλείται να αφουγκραστεί και να βιώσει την δημιουργία στο σύνολο της... αυτό που ονομάζουμε ΘΕΟ.
Φυσικά και δεν έχω καμία "μανία" με κανέναν λαό ... αλλά αφού εδω μέσα μιλάω με ελληνες λογικό είναι να αναφέρομαι σε αυτούς.
Γενικά δεν έχω μανίες... όμως έχω κριτική σκέψη απέναντι σε κατεστημένες ιδέες ΟΙ ΟΠΟΙΕς ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝθΡΩΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΙΞΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ... με ότι συνεπάγεται αυτό...
Μια απο αυτές τις ιδέες είναι και ο πατριωτισμός,εθνισμός και ότι άλλο...
Η μα@@κία που θα σε κάνει να γελάσεις μέχρι δακρύων είναι οτι τα ίδια που λές εσύ θα σου πεί και ο Τούρκος,ο Εβραίος,ο Αιγύπτιος, ο Γάλλος...δεν είναι φαιδρό και θλιπτικό ταυτόχρονα?
Αλήθεια σαν ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ που είσαι πιστεύεις οτι η εξέλιξη του ανθρώπου μπορεί να επιτευχθεί μεμονομένα ή πιστεύεις οτι η πορεία και οι συνθήκες της εξαρτώνται κατα πολύ απο το σύνολο του Ανθρώπου (τα συγκοινωνούντα δοχεία που λέγαμε)?
Ως εκ τούτο ποιος ο λόγος να λές οτι αγαπάς την πατρίδα σου και όχι τον πλανήτη σου ?
Είναι τελικά μέχρι που φτάνει ο ορίζοντας του καθενός ...
Edited by - AION on 21/07/2003 11:01:32
Είπα και ξαναλέω για τελευταία φορά .
Δε μισώ κανένα
Δεν είμαι πάνω από κανένα
Δεν θέλω να υποδουλωθεί κανένας και ούτε να χάσει τη ζωή του
Παίρνω από κάθε τι καλό ή κακό στοιχεία και ότι μου κάνει το κρατάω , εσύ τα κρατάς όλα ;
Δε διαφωνείς με κανέναν και τίποτα ;
Δεν εναντιώνεσαι απέναντι σε κάτι ;
Δε έχεις πει αγαπώ αυτό περισσότερο από εκείνο ;
Όλα τα παραπάνω κατά τη γνώμη σου είναι ρατσιστικά .
Κατά τη γνώμη μου είναι δικαίωμα επιλογής και υπόδειξη διαφορετικότητας , η οποία θέλουμε δε θέλουμε υπάρχει .
Ναι πιστεύω στη μετενσάρκωση , αλλά τώρα αγαπώ αυτόν τον οίκο .
Αγαπώ είπα όχι τον βάζω πάνω απ όλους και απ όλα .
Εμένα μου αρέσει να ζω εδώ , του Κουβανού η Κούβα κλπ κλπ
Πού το μεμπτό ;
Έχω κόλλημα με το Παρίσι και όποτε πηγαίνω νιώθω πανέμορφα , θα πρέπει να βάλω τους Γάλλους πάνω από κάποιους άλλους ;
Είχαμε οι δυο μας μια κουβέντα απέναντι στον Παρμενίωνα , αν 8υμάμε καλά ήταν στο τόπικ για το DNA , θυμήσου τι έχω πει εκεί , αυτή και είναι η θέση μου απέναντι στην ανθρωπότητα και στον εσωτερισμό .
Ο κακός λύκος
Ενας δήμος υποβαθμισμένος (κατά κάποιους), μια γειτονιά που ήταν ένα ψηφιδωτό από διαφορετικούς κόσμους: Ρώσοι, Πακιστανοί, Νιγηριανοί, Πολωνοί...
Κάθε απόγευμα η γιαγιά μάζευε για καφεδάκι τις γειτόνισες κάτω από την κληματαριά. Συνήθως κάναμε παρέα με τους Ρώσους και τους Πολωνούς, οι Πακιστανοί ήταν άνθρωποι χαμηλών τόνων ήρεμοι αλλά δεν μάθαιναν εύκολα τα ελληνικά και έτσι απομονόνωνταν, οι Νιγηριανοί ήτανε πολύ εξωστρεφείς αλλά δεν ταίριαζαν με την παρέα της γιαγιάς και έτσι οι σχέσεις ήταν απλά τυπικές. Η μητέρα μου χάριζε πράγματα στις αλλοδαπές γειτόνισες και εκείνες όταν φτιάχναν το αγαπημένο της φαϊ της έφερναν πάντα ένα πιάτο...
Ολοι είμασταν καλά με όλους και εκεί που ο καιρός κυλούσε ομαλά ήρθαν οι Αλβανοί...
...και άρχισαν οι κλοπές και οι διαρρήξεις, έφεραν διχόνοια στην παρέα της γιαγιάς βάζοντας λόγια στις φίλες της (λόγια που ποτέ δεν είχε πει), έριξαν φόλες στα αδέσποτα σκυλιά και τα βασάνισαν μέχρι που έφτασαν σε σημείο να ρίξουν φόλες και μέσα σε αυλές...
...και όλα αυτά γιατί η γιαγιά με την αφέλειά της και η μητέρα μου με την καλοσύνη της έκανε το μέγα λάθος να τους αγκαλιάσει όπως έκανε και με τους άλλους... και αφού τους βρήκε δουλειές με τις γνωριμίες της και σταθήκανε στα πόδια τους και πήρανε αυτοκίνητα τώρα δε της λένε ούτε καλημέρα....
Τώρα πείτε μου φταίω εγώ που στα 30 μου έγινα ρατσίστρια?
Η θα φταίω εγώ όταν την επόμενη φορά που θα δω να κακοποιούν κάποιο ζώο θα τους ανοίξω το κεφάλι με κάποια πέτρα? Ε???
Αυτή είναι η "εξωτερική" προσέγγιση του θέματος η "πεζή" θα έλεγα αφού κρίνω ότι ο Απόστολος έκανε πολύ καλή ανάλυση της εσωτερικής προσέγγισης...
Λυπάμαι αν χάσατε πάσα ιδέα για μένα αλλά έτσι νοιώθω και όφειλα να σας το πω.

Τυχερούλα....
quote:
εσύ πώς και δεν έφαγες καμια φόλα ?
Τυχερούλα....
Πάντα με τον καλό λόγο αυτό το παιδί...
Φαίνεται βέβαια ότι κρίνει εξ ιδίων...
Περί ορέξεως όμως...κολοκυθόπιτα (η φόλα κατά ΑΙΟΝ)
...γι'αυτό την επόμενη φορά που θα ρίξουν θα κρατήσω λίγη και για σένα...![]()

![]()

Επανέρχομαι στο θέμα, ΓΙΑΤΙ αν το αφήσουμε απο την ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, θα καταντήσει ένα θέμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και όχι πώς η πολιτική ΔΕΝ μπορεί να έχει ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ διαστάσεις, αλλά οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ που εφαρμόζουν την πολιτική, απο μεταφυσική ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ και με προφανεί αποτελέσματα την εξάπλωση του ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ που αναλύουν εξαίρετα η φίλη Αβαλλον και ο φίλος Ράμογλου...
Σε ευχαριστώ φίλε μου Νάγκουαλ που μου αποδίδεις τα "εύσημα" του μελετητή του Πλατωνικού έργου και κατ'επέκταση της ΣΩΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ που ως μέσο έρευνας, ΑΥΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΠΙΣΤΑ και εφαρμόζω στην πράξη, στο βίωμά μου...
Αυτή η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ λοιπόν, αποζητά την ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ του θέματος...
Την οριοθέτηση σε ΠΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα το ερευνήσουμε και εννοώ το ΦΥΣΙΚΟ ή το ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ;;;
Θα ήθελα να ασχοληθούμε με το ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ απο απλή "λογική επαγωγική σκέψη" που λέει πώς το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ στο φυσικό κόσμο βρίσκει την αιτία του στον Κόσμο των Ιδεών (μεταφυσική, επέκεινα)...
'Ομως βλέπω ότι το θέμα το προσεγγίζουμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ (φυσικά δηλαδή) και πρίν να σταματήσω την ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ προσέγγιση θα ήθελα να εξηγήσω τον λόγο που τοποθετήθηκα ΟΠΩΣ τοποθετήθηκα στο θέμα...
Με εξαίρετο τρόπο ο Αίον παρουσίασε ένα ΕΠΙΜΑΧΟ απόσπασμα της Πολιτείας του Πλάτωνος...
Και αυτή είναι η ΟΥΣΙΑ που σε προβλημάτισε...
Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ ενοούσα...
Πώς ο ΚΑΘΕΝΑΣ με το υποκειμενικό του εγκέφαλο, ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ (κατα το δοκούν πολλές φορές ΑΝ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ) τα κείμενα...
ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ...
Τη Βίβλο...
Το Κοράνι...
Τη Μπαγκαβάτ Γκιτά...
Τις Βέδες...
Το Πόπουλ Βούχ...
Τη Ζέντ Αβέστα...
Πόσοι ΠΟΛΕΜΟΙ (αιτία διάσπασης και διαχωρισμού των ΑΝΘΡΩΠΩΝ) έγιναν ΑΚΡΙΒΩΣ επιεδή υπήρξε η "ερμηνεία κάποιου" που οδήγησε συτα ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;;;
Ποιά είναι τα λόγια του Ιησού (που ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ αποδεχόμαστε) που μιλάει για αυτή τη περιβόητη διάσπαση και διαχωρισμό που οι "αντίπαλοί Του" θεωρούν ότι προκάλεσε την "αιτία πολέμου";;;
Τα θυμάσαι;;;;
Τι θέλω να σου πώ με όλα αυτά;;;
"Οτι ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ", αλλά πιθανά ΔΕΝ το έχεις ακόμα κατανοήσει φίλε μου...
Στα αποσπάσματα που παρέθεσες ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΡΙΝΕΣΤΑΤΟ...
Αλλά λίγο με ενδιαφέρει αυτό...
Αυτό που με ενδιαφέρει και με καίει είναι να καταλάβουμε οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ότι είμαστε ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ, επειδή ΧΘΕΣ είμασταν ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ...
Και ΑΥΡΙΟ θα πάμε ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ, επειδή ΣΗΜΕΡΑ είμαστε ΕΔΩ....
Δεν μπορούμε να ΛΥΣΟΥΜΕ το θέμα του ρατσισμού, ΑΝ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΣΑΡΚΩΝΟΜΑΣΤΕ...
ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ...
Συγγνώμη αν προσπάθησα να μείνω στη Μεταφυσική, αλλά εκεί θεωρώ ότι μπορούμε να βρούμε τις ΛΥΣΕΙΣ που μαστίζουν τον Φυσικό Κόσμο που ζούμε και κινούμαστε...
Πάντα φίλος και Εραστής της Σοφίας,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Φίλε μου ΑΙΟΝ δυστυχώς δεν έχω πρόχειρη την Πολιτεία του Πλάτωνα,δανεική και αγύριστη όπως τόσα και τόσα βιβλία,αλλά γιατί επικεντρώνεις την υπόδειξη μου σε αυτό το χωρίο,το 433d;
Σε ένα χωρίο που μιλάει γιά τον θεσμό της δουλείας αν κατάλαβα καλά.
Σου ανέφερα εγώ τίποτα γιά δούλους;
Κρίνεις από τα λεγόμενα μου ότι είμαι υπέρ της δουλείας;;;!!!!!!!!
Αν κατάλαβες κάτι τέτοιο σε παρακαλώ να το ανακαλέσεις.
Θα με αναγκάσεις να ξαναλέω τα ίδια...
Ο Πλάτωνας στην Πολιτεία δεν αναφέρει γιά στρατιώτες;
Αυτοί τι θα κάνουν;Θα καθαρίζουν τις τουαλέτες και θα μαζεύουν τα σκουπίδια από τους δρόμους;
Όχι.
Θα υπερασπίζονται την πατρίδα από τους εισβολείς.
Ξαναθυμίζω την ερώτηση σου...
quote:
Είναι πολύ απλά τα πράγματα...γιατί τα κάνουμε δύσκολα;
Αν θέλεις και την προσωπική μου άποψη είμαι κατά αυτού του διαχωρισμού σε κάστες και μάλιστα των πολεμιστών.
Είμαι κατά του πολέμου και κάθε μορφής βίας ανθρώπου σε άνθρωπο και σε ζώο και σε δέντρο.
Σέβομαι κάθε θρησκεία και πατρίδα οποιουδήποτε ανθρώπου.
θα υπερασπιστώ όμως την πατρίδα μου και την οικογένεια μου και τους φίλους μου από κάθε εισβολέα.
Αλήθεια γιατί έγινε η Ελληνική επανάσταση και δεν καθόμασταν στ’αυγά μας υποτελείς στην Οθωμανική αυτοκρατορία σαν πολίτες του κόσμου;
Γιατί αντισταθήκαμε στον φασιστικό άξονα,έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους Γερμανούς;
Γιατί αντισταθήκαμε στους Πέρσες και δεν τους αφήσαμε να γίνουμε όλοι αδελφωμένοι;
Γιατί έχουμε συνείδηση της ταυτότητας μας και συνείδηση του πολιτισμού μας.
Ωραία είναι όλα αυτά περί μη διαχωρισμού των ανθρώπων αλλά ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και δεν σκέφτονται όλοι όπως εσύ έτσι είσαι αναγκασμένος να υπερασπισθείς την πατρίδα ,τον πολιτισμό,τα ιδεώδη.
Ο Σωκράτης δεν υπερασπίστηκε την πατρίδα του;Ίσα, ίσα που διέπρεψε στις μάχες.Δεν ήταν εσωτεριστής;
Όταν θα έρχονται ορδές φασιστών βαρβάρων να σε υποδουλώσουν εσύ θα τους ανοίξεις τις πόρτες να μπούν επειδή είμαστε όλοι μία οικογένεια;
Γεννήθηκα στην Ελλάδα και αισθάνομαι τυχερός γι’αυτή την τιμή που μου δόθηκε.Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και αισθάνομαι τυχερός και γι’αυτό.
Ανάφερες την μετενσάρκωση ...
quote:
Η συγκεκριμένη μου ενσάρκωση έτυχε εδω πέρα ...
Δεν έτυχε ΑΙΟΝ,εσύ το επέλεξες να βρίσκεσαι εδώ πέρα.Το επέλεξες γιά κάποιους λόγους.
Λες στον Ραμόγλου:
quote:
Εγώ άνθρωπε, τον Ανθρωπο (έλληνα,βούλγαρο,τούρκο,γερμανό,κουβανό...) τον θέλω Ανθρωπο
Πολύ ωραία!Είπε κανείς το αντίθετο;
Ξαναλες στον Ραμόγλου:
quote:
Αλήθεια σαν ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ που είσαι πιστεύεις οτι η εξέλιξη του ανθρώπου μπορεί να επιτευχθεί μεμονομένα ή πιστεύεις οτι η πορεία και οι συνθήκες της εξαρτώνται κατα πολύ απο το σύνολο του Ανθρώπου (τα συγκοινωνούντα δοχεία που λέγαμε)?
Ως εκ τούτο ποιος ο λόγος να λές οτι αγαπάς την πατρίδα σου και όχι τον πλανήτη σου ?Είναι τελικά μέχρι που φτάνει ο ορίζοντας του καθενός ...
Η πατρίδα μου «έτυχε» να έχει δώσει τα φώτα σε όλον τον πλανήτη.Δεν αγαπιέται μόνο από τους Έλληνες.Χιλιάδες ξένες προσωπικότητες έχουν εκδηλώσει τον θαυμασμό και την αγάπη τους προς την Ελλάδα.
Αγαπώ τον πλανήτη σημαίνει ότι του μεταδίδω το φως,τις πανανθρώπινες αξίες και αυτό έχει κάνει η Ελλάδα.
Ως εκ τούτου αγαπούμε τον πλανήτη και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντισταθούμε στις σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν να εδραιώσουν τον τρόμο, την ανελευθερία, την εκμετάλλευση.
Δηλαδή όποιος αγαπάει την πατρίδα του δεν αγαπάει όλον τον πλανήτη;
Θα μπορούσε κάποιος να σου πει ότι και εσένα ό ορίζοντας σου είναι στενός αφού επικεντρώνεσαι στον πλανήτη και δεν επεκτείνεις την αγάπη σου στο σύμπαν ολόκληρο.
Και ας υποθέσουμε ότι έρχονταν αύριο κάποιοι βάρβαροι (εντάξει,πιό βάρβαροι) από κάποιον άλλον πλανήτη να μας υποδουλώσουν δεν θα αντιστεκόσουν;
Αυτό θα μείωνε την αγάπη σου προς το σύμπαν;
Χαιρετώ
quote:
Καλημέρα σας.
Φίλε μου ΑΙΟΝ δυστυχώς δεν έχω πρόχειρη την Πολιτεία του Πλάτωνα,δανεική και αγύριστη όπως τόσα και τόσα βιβλία,αλλά γιατί επικεντρώνεις την υπόδειξη μου σε αυτό το χωρίο,το 433d;
Σε ένα χωρίο που μιλάει γιά τον θεσμό της δουλείας αν κατάλαβα καλά.
Σου ανέφερα εγώ τίποτα γιά δούλους;
Κρίνεις από τα λεγόμενα μου ότι είμαι υπέρ της δουλείας;;;!!!!!!!!
Αν κατάλαβες κάτι τέτοιο σε παρακαλώ να το ανακαλέσεις.
Εκανα σαφές πιστεύω οτι φέρνω ένα εδάφιο (ίσως αυτό που ξεσήκωνε πάντα φοβερές αντιδράσεις στους φιλολογικούς κύκλους)μόνο και μόνο για να δούμε οτι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα.
Οσον αφορά τον Πλατωνα έφερε πολύ υψηλές διδαχές και η ιδανική του πολιτεία έφτανε μέχρι ενος σημείου ,απο κεί και πέρα τελειοποιήθηκε με το "ούτε ελεύθερος , ούτε δούλος ,εθνικός μπλά μπλά " του Παύλου.
Με το φτωχό μου μυαλό μπορώ να καταλάβω οτι ο κάθε Πλάτωνας της εποχής δεν μπορούσε να "καταλύσει" την ένοια της άμυνας μιας πολιτείας ή οποία βρισκόταν σε συνεχή πόλεμο.
Το κατα πόσο η Πολιτεία είναι "εσωτερικό" σύγγραμμα ή η άποψη ενός πνευματικού για τα κοινά αυτό είναι άλλη κουβέντα...
Σχετικά με αυτά που λές για Γερμανούς και Τούρκους δεν βλέπω τι σύνδεση μπορεί να έχουν με την κουβέντα μας...
Δεν έχω έρθει ποτέ σε τόσο αμυντική θέση και δεν ξέρω αν αυτό θα με έκανε να αφαιρέσω ανθρώπινη ζωή... ας βάλει ο Θεός το χέρι του να μην έρθω ποτέ σε τέτοια θέση. Δεν ξέρω να σου πώ με σιγουριά τι θα έκανα όμως...
Φώτα στον πλανήτη δεν έχει δώσει μόνο η πατρίδα σου...απλά εσύ γνωρίζεις τα της πατρίδας σου και αυτό είναι φυσικό.
Αν το πάμε έτσι ο πιο φωτεινός απ'όλους ήταν ο Χριστός ...τι πάει να πεί αυτό ? οτι οι Εβραίοι έδωσαν πιο πολλά φώτα απο τους Ελληνες? χμμ δεν έχει λογική αυτό που λές πιστεύω.
Αν όλοι αγαπούσαν αυτόν τον πλανήτη σαν πατρίδα τους πιστεύω οτι ο άνθρωπος θα βρισκόταν σε πολύ πιο υψηλότερα επίπεδα.
Αλλωστε αυτό που κάνεις εσύ , να αγαπάς δηλαδή την πατρίδα σου και όλα αυτά, έχει δοκιμαστεί κατα κόρον και έχει αποτύχει ... Το πιο πολύ αίμα έχει χυθεί απο "αγάπες" προς την πατρίδα και όχι μόνο...
Μια φωνή με ξυπνάει και μου λέει σήκω γρήγορα έχει έρθει ένα διαβαθμισμένο και έχει ένδειξη Α.Ε. ( άμεσα εφαρμόσιμο ) .
Ήταν η διαταγή για κάλυψη των αμυντικών θέσεων της χώρας μας .
Στις 7:00 π.μ. δύο φαντάροι έσπαγαν την πόρτα της οικίας ενός πομάκου , ο πατέρας έπινε καφέ μόλις μας είδε άρπαξε το μαχαίρι να μας επιτεθεί , τον ακινητοποιήσαμε και τον βάλαμε στο Stayer , άλλοι δύο έσυραν την μάνα έξω από τα μαλλιά η οποία κρατούσε στην αγκαλιά το παιδί της , στις 10:00 π.μ. το γήπεδο ήταν γεμάτο από τους πομάκους της περιοχής , γύρω γύρω ήταν στημένα ΗΚ 11 η εντολή ήταν όποιος πατήσει το πόδι του στο ταρτάν ρίχτε του .
Στις 11:30 είμαστε στη θέση μας απέναντι οι Τούρκοι σε ακριβώς ίδια κατάσταση , τα τελευταία λόγια που θυμάμαι είναι «Αν ξεκινήσουμε από εδώ είμαστε η πρώτοι επιλαρχία που μπαίνει στην Τουρκία και είμαστε οι πρώτοι που θα πεθάνουμε , εγώ το μόνο που έχω να σας πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ που υπηρετείτε μαζί μου , πηγαίνετε στα άρματα σας και ας ευχηθούμε να μη γίνει τίποτα» .
Για 15 μέρες ήμουν μόνο με τα πληρώματα του ουλαμού μου , όλοι σιωπηροί με μάτια γεμάτα απορία , απλά εκτελούσαν τις όποιες εντολές μου , απόρροια των διαταγών που είχαμε .
Μετά από 25 μέρες τελείωσε οι πομάκοι γύρισαν στα σπίτια τους και συνέχισαν να ζουν την καθημερινότητα , εμείς στο στρατόπεδο .
Εύχομαι να μη νιώσει κανείς ποτέ μα ποτέ αυτά που ένιωσα εγώ εκείνες τις 25 μέρες , αν κύριοι στο χέρι σας κρατάτε ένα περίστροφο γεμάτο και ξέρετε πως απειλείται η ζωή σας , η πατρίδα σας , η ελευθερία και πως με μία κίνηση σας μπορεί να αφαιρεθεί ανθρώπινη ζωή τότε ελάτε να μου πείτε για ρατσισμό και άλλες τέτοιες μαλακίες .
Σιχάθηκα την ανθρώπινη ύπαρξη και την κατάντια της , σιχάθηκα που είμαι μέλος αυτής της ανθρωπότητας , σιχάθηκα εμένα .
Δεν ξέρω αν είμαι εσωτεριστής ή ότι άλλο , απλά είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά τη ζωή σε όποια μορφή αυτή εκδηλώνετε και μέσα από αυτά που βιώνω προσπαθώ να φτάσω στο επέκεινα .
Μακάρι να τα καταφέρω .
Ο κακός λύκος
Πύρρα, η περήφανη Ελληνίδα