- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ συζητήσεις για κοντινό ή μελλοντικό πόλεμο - Νο. 6 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Αυτό με τον Ευφράτη είναι σημαντικό σημάδι. Όμως το θέμα των πρεσβειών?
πρέπει η Ελλάδα να την πάρει απο την Άγκυρα και η Άγκυρα απο την Αθήνα.
quote:
Λυπάμαι που διαβάζω όλα αυτα απο νέα παιδιά.Δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει Τούρκος.
Κάποιος μεγάλος είπε την εξής σοφή κουβέντα.
Η ανθρωπότητα πρέπει να εξαφανίσει την Τούρκικη φυλή
αν θέλει να προχωρήσει μπροστα!Σας παρακαλώ επειδη μου διαφεύγει το όνομά του,αν κάποιος
το ξέρει ας το ποστάρει.
o μεγας και τρανος Δαρβινος το ειχε πει...
και μαλλον "για την ακριβεια" ειχε πει...
"ο πολιτισμός οφείλει να εξαφανίσει την Τούρκικη φυλή
αν θέλει να επιβιωσει. Η καταστροφή του Τουρκικού έθνους επιβάλλεται από τους φυσικούς νόμους και θα συνεισφέρει στην πρόοδο του πολιτισμού"

Σε λίγο θα εξαφανιστούν αυτοί.
quote:πρακτοράκι μή στριτζώνεσαι δεν κάνει καλόquote:
φίλε διακρίνω μια εμπάθεια στα λεγόμενα σου και δεν ξέρω το γιατί;
κατεσένα δηλαδή εάν αύριο χάσουμε κάποια νησιά στο ΑΙγαίο ή την θράκη και την Μακεδονία δεν πειράζει, αφού έτσι χαράσονται τα σύνορα ,δεν πρέπει να πολεμήσουμε πόσο μάλιστα να τα διεκδικήσωμε....Συγνώμη φίλε μου.. εμπάθεια έχει αυτός που διαστρεβλώνει τα λόγια των άλλων.. εγώ ξέρω καλά τι διαβάζω απο μερικούς.. εσύ ξέρεις τι διαβάζεις? γιατί αν διάβαζες τι έγραψα (έγραψα ξεκάθαρα πως δεν πρέπει να κάνουμε καμιά υποχώρηση και να απαιτούμε σεβασμό των συνόρων κτλ κτλ κτλ) δεν θα τα γραφες αυτά.. Επίσης συμφώνησα μαζί σου και το έγραψα απλά σου είπα ότι αυτά που μου έγραψες δεν έχουν σχέση με αυτά που είχα γράψει εγώ (μιας και ήταν απάντηση) και ξαφνικά μου μιλάς για εμπάθεια και είναι σαν να μην έχεις διαβάσει καν τι έχω γράψει αφού μου την λές για πράγματα που πρώτος έχω αναφέρει..
επειδή λοιπόν δια τις διαστρέβλωσης συζήτηση δεν γίνεται και έχω ξαναδηλώσει πως σε όποιον ακολουθεί τέτοια τακτική απο εμένα τέλος κάθε συζήτηση, έτσι και εδώ τέλος η συζήτηση.. τόσο απλά.
θλ
Edited by - ulisse on 26/05/2011 11:59:24
Tου Δημήτρη Τσαρακλημάνη - Προβληματισμό και σκέψη προκάλεσε στα υψηλά κλιμάκια των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, αλλά και της ΕΥΠ, η απόφαση του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού να ακυρώσει την τελική και πιο κρίσιμη φάση των ασκήσεων «Έφεσος» και «Θαλασσόλυκος». Προβληματισμός που μεγάλωσε ακόμη περισσότερο όταν στην ανακοίνωση του Τουρκικού ΓΕΣ δεν αναφέρεται ο λόγος της ακύρωσης.
Το βασικό σενάριο: Ρήξη Πολιτικού – Στρατιωτικού κατεστημένου
Η απροθυμία του Ερντογάν αλλά και του Προέδρου Γκιούλ να μην παρακολουθήσουν την τελική ημέρα των ασκήσεων, όπου θα χρησιμοποιούνταν πραγματικά πυρά, καθώς και η επιλογή τους αντί αυτής, να παρευρεθούν σε προεκλογικές εκστρατείες και να συμμετάσχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις, εξόργισε τους Στρατηγούς που θεώρησαν ως άκρως υποτιμητική τη στάση της πολιτικής εξουσίας και αποφάσισαν την ματαίωση των ασκήσεων.
Σε αυτό το σενάριο συνηγορεί και το γεγονός, πως επικεφαλής της θαλάσσιας άσκησης «Θαλασσόλυκος» βρίσκονταν ο Στρατηγός Μπιλκγέλ, του οποίο το όνομα είχε συνδεθεί με το περίφημο σχέδιο «Βαριοπούλα» και σύμβουλοι του Πρωθυπουργού της Τουρκίας τον θεωρούν μέχρι και σήμερα επικίνδυνο.
Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν οι πληροφορίες που δημοσιεύουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εφημερίδες, με υπονοούμενα για πιθανότητα ανάμιξης του βαθέως κράτους της Τουρκίας με τους αντάρτες Κούρδους του ΡΚΚ ,με στόχο να προκαλέσουν αστάθεια στην κυβέρνηση και να φέρουν σε αδιέξοδο την πολιτική ηγεσία και ίσως πιο κοντά ένα ενδεχόμενο πραξικόπημα.
Το σενάριο της «Ελληνοτουρκικής φιλίας»
Τούρκοι αλλά και Έλληνες αναλυτές στο άκουσμα της απόφασης ματαίωσης των ασκήσεων διέκριναν ένα δείγμα καλής θελήσεως της Τουρκίας προς την Ελλάδα, με σκοπό να κοπάσουν οι αντιδράσεις της Ελληνικής πλευράς για τις συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου, αλλά και οι Τούρκοι να δείξουν ένα λιγότερο σκληρό πρόσωπο εν όψει των κρίσιμων συναντήσεων στην Ε.Ε., που θα συζητηθεί και η ενταξιακή πορεία των γειτόνων.
Το παραπάνω σενάριο υιοθετεί και με δηλώσεις του ο Υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας που χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η αναβολή των ασκήσεων συμβάλλει στην εξομάλυνση των σχέσεων με την Ελλάδα»
Η «παρέμβαση» του James Stavridis
Η παρουσία όμως του Ναύαρχου James Stavridis , Γενικού Αρχηγού των νατοϊκών δυνάμεων στο μέτωπο της Λιβύης, στην Άγκυρα, περιέπλεξε την κατάσταση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του newscode ζήτησε την περαιτέρω συμβολή των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στις επιχειρήσεις που θα λάβουν χώρα τις επόμενες ημέρες.
Η πρότασή του για άμεση ενίσχυση του Νατοϊκού Στόλου, με Τουρκικές φρεγάτες και πλοία ανεφοδιασμού, έπιασε εξ απροόπτου την πολιτική ηγεσία της γείτονας χώρας, που δεν μπορούσε και να αρνηθεί τη βοήθεια στον επικεφαλή των Νατοϊκών Δυνάμεων.
Ως αποτέλεσμα της θετικής απόκρισης στον Ναύαρχο Stavridi, ήταν οι ασκήσεις να περάσουν σε δεύτερη μοίρα, να υποβαθμιστούν αλλά και να εξεταστεί το ενδεχόμενο κάποια από τις φρεγάτες που θα συμμετείχαν σε αυτές να σταλεί σε βοήθεια προς τις συμμαχικές δυνάμεις.
Το γεγονός ότι αυτό το σενάριο παραμένει μέχρι και αυτές τις ώρες αδημοσίευτο, αλλά διακινείται στα υψηλότερα κλιμάκια της ΕΥΠ, ως το πιο πιθανό, αναδεικνύει και την αξία του.
Ωστόσο η περίπτωση να έχει παρασκηνιακά συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η ματαίωση της άσκησης «Ιωνάς» από μέρους της Ελλάδας, ως ανταπόδοση για την ενέργεια των Τούρκων, αποκλείεται κατηγορηματικά από στελέχη τόσο του Υπουργείου Άμυνας όσο και του Εξωτερικών με τα οποία συνομίλησε το newscode.
newscode.gr

“Δεν υπάρχει θέμα ματαίωσης των ελληνικών ασκήσεων ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ και ΙΩΝΑΣ”, διαβεβαιώνουν από το ΥΠΕΞ. Αφορμή για την διαβεβαίωση του αυτονόητου οι πληροφορίες που “σπρώχνουν” διάφοροι κύκλοι περί …ανταπόδωσης της Ελλάδας στην τουρκική κίνηση να μην κάνουν οι τουρκικές ΕΔ …την τελική “επίδειξη” ενώπιον της πολιτικής τους ηγεσίας! Γιατί περί αυτού πρόκειται. Η Άγκυρα με μία “κουτοπόνηρη” ανακοίνωση προσπάθησε να παρουσιάσει την ματαίωση του …σώου των ασκήσεων ΕΦΕΣ και ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ ως ματαίωση των ασκήσεων!
Το τελευταίο δεκαήμερο οι Τούρκοι είχαν μετατρέψει σε κόλαση το Αιγαίο,με μαζικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου και άκρως προκλητική συμπεριφορά. Μετά από αρκετό καιρό , το “κοντέρ” έγραφε δεκάδες τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη -τα περισσότερα οπλισμένα- να κάνουν παραβιάσεις στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.
Οι δύο ελληνικές ασκήσεις που τουλάχιστον όπως λένε από το ΥΠΕΞ δεν πρόκειται να ματαιωθούν είναι θα γίνουν στο κεντρικό Αιγαίο (η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ) και στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου ο ΙΩΝΑΣ. Η δεύτερη που θα γίνει στην περιοχή που οι Τούρκοι επιχειρούν να βάλουν “γκρίζο” έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 7 Ιουνίου.
onalert
quote:
πρακτοράκι μή στριτζώνεσαι δεν κάνει καλό
Είσαι πραγματικά υπερήφανος τώρα που χρησιμοποίησες μια τόσο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΗ λέξη προς έναν συμπατριώτη σου άσχετα αν συμφωνείς μαζί του ή όχι? (που η πλάκα είναι πως σου είπα ότι συμφωνώ μαζί σου κιόλας!) .. ήμουν έτοιμος να γράψω και άλλα και να το συνεχίσω σε άλλο επίπεδο μεταξύ μας γιατί με χτύπησες σε ευαίσθητο σημείο και έκανες χτύπημα κατω απ την μέση αλλά ειλικρινά δεν αξίζει.. μπράβο σου μεγάλε πάντα τέτοια.
quote:
Τουρκικές "κουτοπονηριές" για δύο ελληνικές ασκήσεις στο Αιγαίο
ο καιρος θα δειξει αν τελικα η Ελλαδα διεξαγει τις ασκησεις ή οχι...
το ιδιο και απο την τουρκικη πλευρα! Τε

Edited by - PREDATOR on 26/05/2011 13:46:07
Αφού αναπαυόταν μετά την κατασκευή του κόσμου και των ανθρώπων, πήρε δυσάρεστο μήνυμα από τους αγγέλους του.
"Αλλάχ, συμφορά! Ο Έλληνας στο ταψί τους ξεπάστρεψε όλους, πάει κι ο Τούρκος, πάει κι ο Εγγλέζος, πάει κι ο Εβραίος." Έπεσε ο μεγάλος πάνσοφος Αλλάχ σε σκέψη μεγάλη και ιδέες δεν του κατέβαιναν. Καλεί συμβούλιο σοφών και αγίων και τότε ύστερα από πολλή σκέψη, αποφάσισε να ξαναφτιάξει τους ανθρώπους έναν από κάθε φύλο και εθνικότητα, αλλά δύο Έλληνες.
Πράγματι η ιδέα πέτυχε. Από τότε οι Έλληνες τρώγωνται μεταξύ τους και έχουν αφήσει τους άλλους σε ειρήνη και ηρεμία”.