- Πού ήταν ο Θεός; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ότι και να πουμε για τους ανθρώπους που έκαναν αυτή την πράξη είναι λίγο. Ούτε υπάρχει περίπτωση να καταλάβω ποτέ τη μάνα αυτή ή να την παρηγορήσω. Ξέρω όμως κάποιον που μπορεί. Αυτός είναι που ενώ έφτιαξε όλους τους ανθρώπους δεν αντιστάθηκε στο να τον μαστιγώσουν, φτύσουν, κοροϊδέψουν, καρφώσουν πάνω σε ένα ξύλο και αφήσουν εκεί επί 6 ώρες να πεθάνει από τον πόνο, τη δίψα.
Ευτυχώς που το έλεός του προηγείται της δικαιοσύνης του. Αλλά η δικαιοσύνη του θα έρθει και τότε αλλοίμονο σε εκείνους!
Εκείνος βίωσε πραγματικά την αδικία(ο ποιήσας τον ουρανό και τη γη!) και γι'αυτό θα έχει κάθε δικαίωμα να κρίνει αυτούς τους ανθρώπους.
ΦΩΤΗ με αυτά που έγραψες πραγματικά συγκινήθηκα και πιστεύω οτι δε θα σου ταίριαζε άλλο όνομα παρά το όνομα ΦΩΤΗΣ.
quote:
Αν κάποιοι αποφάσισαν να ανακηρύξουν εαυτούς εκπροσώπους του Θεούείναι δικό τους πρόβλημα,και πρόβλημα αυτών που τους πιστεύουν.
[
Oργανα του Θεού είναι. Το ανώτερο στέλεχος του στρατού δεν θα δώσει την εντολή κατευθείαν στον στρατιώτη αλλά μέσω άλλου οργάνου, ανώτερου του στρατιώτη, κατώτερο του ιδίου.
Φίλε ZOIROS
Θα ήθελα να σε απαντήσω χωρίς να κατηγορηθώ πως παίρνω το μέρος του ενός ή του άλλου ( Εκκλησίας ή μή )
Καταρχάς δέν νομίζω πως ο Θεός έκανε όλα αυτά τα πράγματα που αναφέρεις στο κοριτσάκι αυτό, πόσο μάλλον και για όλα τα άλλα παραδείγματα που έφερες, βασικά δέν νομίζω πως φταίει για οτιδήποτε κάνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους ή τους άλλους. Αυτό το λέω γιατι ανάφερες πως αναρωτιόμαστε άν ο Σατανάς που εμείς(;) δημιουργήσαμε έκανε τόσο μεγάλο έγκλημα
Λοιπόν ούτε ο Σατανάς (δέν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά) αλλά ούτε ο Θεός έκανε όλα αυτά τα εγκλήματα καλέ μου φίλε, ΕΜΕΙΣ τα κάναμε και συνεχίζουμε να τα κάνουμε ακόμα και αυτήν την στιγμή που γράφω αυτό το κείμενο...δυστυχώς η ευτυχώς ο Θεός δέν είναι τιμωρός (μπαμπούλας). Δλδ τι θα ήθελες εσύ να κάνει; Μήπως να κατέβει και να μας καταστρέψει όλους; Γιατί όλοι μας έχουμε κάνει κάτι κακό σε αυτήν την ζωή, ή μήπως να αποτρέψει αυτό το δυστήχημα με τον άλφα η βήτα τρόπο;
Δέν γίνεται αυτό φίλε μου, θα κριθούμε δυστυχώς εκεί που πρέπει, όταν πρέπει.
Ξέρεις, λές πως δέν θέλεις να σωθείς απο τον Θεό μας, η ερώτηση μου σε μια άλλη περίπτωση θα ήταν και που πιστεύεις; Στο κουτάλι ή στο πιρούνι;μήπως στην πέτρα; Αποκλείεται. Σίγουρα στον Θεό πιστεύεις και σίγουρα έχεις ζητήσει πολλές φορές να σε βοηθήσει ακόμα και ασυνείδητα...Ακόμα και όταν λές όλα αυτά είναι σαν να περιμένεις απο Αυτόν να σου απαντήσει κάπως, ή ακόμα καλύτερα και μόνο που περιμένεις ή περίμενες κάτι σημαίνει ότι τον Πιστεύεις. Είναι κρίμα να λέμε τέτοια πράγματα για κάτι που δέν γνωρίζουμε και που πιθανόν δέν θα μάθουμε ποτέ αγαπητέ μου, γι’ αυτό λοιπόν ας μήν κρίνουμε κάτι που δέν μπορούμε ούτε καν να δούμε και να κατανοήσουμε, μπορεί να είναι και το μεγαλύτερο λάθος στην ζωή μας.
Προπαντών και τελειώνω μήν ζητάς απο τον Θεό ή τον κάθε Θεό να κάνει κάτι για σένα άν εσύ ο ίδιος δέν το πιστεύεις. Δέν είναι ούτε αναγκασμένος να το κάνει ούτε και μπορείς ΕΣΥ να τον αναγκάσεις! Αυτός ξέρει, βλέπει και κρίνει ανάλογα...Όταν έρθει η στιγμή θα το καταλάβουμε.
Πάντα φιλικά Ηρακλής
Υ.Γ : Όπως πάντα αργοπωρημένος
, θα ήθελα άν μου επιτρέπετε να προσθέσω κάτι που έχει να κάνει με κάποιες απαντήσεις άλλων μελών.
Αυτός που μίλησε για τον Βούδα, τον άνθρωπο που έγινε Θεός. Καλώς ο Βούδας δέν λέω καλά όλα αυτά που λέει, δέν ξέρω όμως ποιός παρατήρησε μέσα απο το κειμενάκι που μας παρέθεσε ένας φίλος το κατα πόσο φάσκει και αντιφάσκει, στην μία περίπτωση λέει πως όλα καλά και πως ο άνθρωπος είναι ο Θεός του εαυτού του και στην άλλη λέει πως ο Θεός έρχεται μόνο σε αυτούς τους ανθρώπους που αναφέρει...Μπερδεύτικα, υπάρχει δλδ Θεός σύμφωνα με τον Βούδα ή όχι;
Η δική μας θρησκεία λέει πως ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει κάπου, όχι όμως και τον Θεό, Το όλο θέμα νομίζω πως βρίσκεται στο τί νομίζει ο καθένας πως είναι ο Θεός.
Πέρασαν πάντως 6 μέρες και ακόμα δέν απάντησε σε κανέναν ο άνθρωπος αυτός που έθιξε αυτό το ζήτημα, μάλλον δέν έχει κάτι να πεί ή να προσθέσει διότι αυτό που είπε μάλλον έτσι απλά του ήρθε εκείνη την στιγμή χωρίς ώριμη σκέψη και είπε δέν βαριέσαι μωρέ. Κάποιος θα τον συνχωρέσει και αυτόν όμως ![]()
Σε αυτήν την ζωή όμως φίλε ΖΟΙΡΕ πρέπει να αναλογιστείς τις ευθύνες σου και να μας απαντήσεις στα ερωτήματα μας η ακόμα και να διαβάσεις με ανοιχτά μάτια και μυαλό τις απαντήσεις μας.
Το θέμα πάντως δέν είναι πολυδιάστατο, είναι συγκεκριμένο και καταφατικό, τι νομίζετε πως είναι ο Θεός;
Αυτά, ελπίζω...
Να με συνχωρέσετε άν κούρασα με το μεγάλο μου κείμενο αλλα διάβασα απο την αρχή το post και ένιωθα πως έπρεπε να απαντήσω σε όλους που με παρεξένεψαν με τις απαντήσεις τους.
quote:
Αυτός που μίλησε για τον Βούδα, τον άνθρωπο που έγινε Θεός. Καλώς ο Βούδας δέν λέω καλά όλα αυτά που λέει, δέν ξέρω όμως ποιός παρατήρησε μέσα απο το κειμενάκι που μας παρέθεσε ένας φίλος το κατα πόσο φάσκει και αντιφάσκει, στην μία περίπτωση λέει πως όλα καλά και πως ο άνθρωπος είναι ο Θεός του εαυτού του και στην άλλη λέει πως ο Θεός έρχεται μόνο σε αυτούς τους ανθρώπους που αναφέρει...Μπερδεύτικα, υπάρχει δλδ Θεός σύμφωνα με τον Βούδα ή όχι; Η δική μας θρησκεία λέει πως ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει κάπου, όχι όμως και τον Θεό, Το όλο θέμα νομίζω πως βρίσκεται στο τί νομίζει ο καθένας πως είναι ο Θεός.
Έχεις δίκιο να μπερδεύεσαι αλλά δεν υπάρχουν... αντιφάσεις. Το απόσπασμα είναι από έναν Ινδουιστή (Βικεκανάντα), ο οποίος συμφωνεί σε πολλά με τον Βούδα εκτός από το ζήτημα της ύπαρξης της Θεότητας (ο Βούδας δεν μίλησε για ύπαρξη του Θεού). Για αυτό από την μία μιλάει για τον Βούδα και τον θαυμάζει αλλά και από την άλλη μιλάει για λογαριασμό του. Για αυτό φαίνεται να υπάρχουν αντιφάσεις.
Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τον Βουδισμό υπάρχει ένα κατατοπιστικό topic.

Για να μην... "δοκιμάσω" τα Ελληνικά του, τα οποία μπορεί να μην θυμόταν καλά, προτίμησα να συνομιλήσουμε στα... αγγλικά. ![]()

quote:Oργανα του Θεού είναι. Το ανώτερο στέλεχος του στρατού δεν θα δώσει την εντολή κατευθείαν στον στρατιώτη αλλά μέσω άλλου οργάνου, ανώτερου του στρατιώτη, κατώτερο του ιδίου.
Αγαπητέ MC,αυτός που γεννήθηκε σε ένα στάβλο και πέθανε καρφωμένος πάνω σε ένα κομμάτι ξύλο ΔΕΝ μπορεί να αντιπροσωπεύεται απο γενειοφόρους που κυκλοφορούν με πολυτελέστατα αυτοκίνητα,ντύνονται στα χρυσά και μοιράζονται μεταξύ τους αλαζονικούς τίτλους τιμής.
Πίστεψε με ότι δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσω αυτούς τους κυρίους σαν αντιπροσώπους ή, όπως το θέτεις, όργανα του Θεού, αν αναγνώριζα σε αυτούς το οποιοδήποτε σημάδι πνευματικής εξύψωσης και ανωτερότητας.
Δυστυχώς το μόνο που διακρίνω στα λόγια και στις πράξεις της τεράστιας πλειοψηφίας αυτών των ανθρώπων είναι το μαύρο σαν πίσσα μεσαιωνικό σκοτάδι.Λυπάμαι αλλά δεν σκοπεύω να καταταχτώ σε αυτό το "στράτευμα".

Πάρα πολύ ωραία σελίδα φίλε thoth.Εντυπωσιακό δέσιμο εικόνας,κειμένου και μουσικής υπόκρουσης...
Όσο για την συνέντευξη,θα περίμενα να υποβάλεις στο Θεό πιο σκληρές ερωτήσεις και να μην τον αφήσεις να υπεκφεύγει...
Τον βρήκα και λιγάκι απόλυτο κάποιες στιγμές.Πχ εδώ

Μακάρι το μόνο εμπόδιο να ήταν οι θρησκείες...

quote:
Όσο για την συνέντευξη,θα περίμενα να υποβάλεις στο Θεό πιο σκληρές ερωτήσεις και να μην τον αφήσεις να υπεκφεύγει...
Mercury, ξέρεις τι πέρασα για να κλείσω αυτήν την συνέντευξη; Μόνο ο ... Θεός ξέρει τι πέρασα. ![]()
Του έκανα και πιο σκληρές ερωτήσεις αλλά δεν δέχτηκε να απαντήσει. Μου είπε: "Καλά, βρε... Θεομπαίχτη, δεν έχεις τον Θεό σου"![]()
Έτσι είπα να μη τον θυμώσω περισσότερο και με στείλει στον... Διάολο ! ![]()

παλιοτερα ειχα διαβαση σε ενα βιβλιο ενος συγγραφεα που θαυμαζα οτι για να παρουμε τη σωστη απαντηση πρεπει πρωτα να θεσουμε τη σωστη ερωτηση.Αν θετουμε την ερωτηση γιατι δεν επεμβενη ο θεος οταν ολα πανε κατα διαολου τι στιγμη που δεν ξερουμε καν αν υπαρχει ειναι σα να κυνηγαμε χιμαιρες και να αερολογουμε χωρις λογο.Αλλα ας υποθεσουμε οτι οντος αυτο το πλασμα τις φαντασιας που αποκαλητε <<θεο>> υπαρχει.
Για ποιο λογο αγαπητη μου θα πρεπει να νοιαζετε για την ανθρωποτητα?τη σας κανει να νομιζετε οτι ειστε τοσο σημαντικη που αν κινδινευσετε θα πρεπει να σας βοηθηση?
Αν υπαρχει <<θεος>> προφανος ειναι πολυ ποιο εξελιγμενος απο σας και πιθανος να σας θεωρη σκουλικια.πιθανος να αγνοει την υπαρξει σας οπως και εσεις δεν μπορειτε να εχετε γνωση του καθε μικροοργανισμου που υπαρχει π.χ στη μυτι σας η στο καθε δοντι σας.πιθανος να μη σας <<ποιησε>> καν ,απλα φτιαχνοντας τον πλανητη να προκυψατε εντελως τυχαια και να μην εχει καν γνωση τις υπαρξεις σας.
Τι σας κανει αγαπητοι μου και πιστευετε οτι ειστε τοσο πολι σπουδαιοι που σιγουρα η ζωη σας εχει καποιο <<νοημα>> η καποια <<αξια>>?
αν οντος υπαρχει ο <<θεος>> γιατι πρεπει σωνει και καλα να ασχολιτε με σας?και εννοω βεβαια ολους μας ολη την ανθρωποτητα.Μηπως λοιπον αγαπητοι μου ολος αυτος ο προβληματισμος προκυπτει απο εναν αρρωστημενο εγωισμο του στιλ:εγω ειμαι τοοοοοοοοοοοοσο σπουδαιος που ο <<θεος>> πρεπει σωνει και καλα να ασχολιτε μαζι μου και η ζωη μου πρεπει ντε και καλα να εχει νοημα και σκοπο?
Ευγενής
το ηθος ειναι δυνατοτερο απο το σπαθι!!!
Και μιας και ψάχνουμε το που είναι ο Θεός, παραθέτω μια συνέντευξη που... μου έδωσε παλιότερα.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ...ΠΗΡΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Η ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ ΣΩΣΤΑ, Η ΗΤΑΝ ΒΑΡΥΚΩΟΣ, Η ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΟ..ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ!!