- Ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα - Μύθος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Δεν ειμαι ομοφοβικος απλα ειμαι υποστηρικτης της αποψης οτι οι ομοφυλοφιλοι ειναι αρρωστοι οπως και οι κτηνοβατες και οι παιδεραστες κτλ. Ψυχικα αρρωστοι.
Ακόμα χειρότερα δηλαδή είσαι σκοταδιστής χειρότερος και από τους καθολικούς του μεσαίωνα
quote:
Οσων αφορα τους αρχαιους ειναι αληθεια οτι ολοι οι παγανιστες ειχαν
αποδεκτη την ομοφυλοφιλια. Δηλαδη οχι μονο οι αρχαιοι Ελληνες αλλα και
οι Περσες και οι Βαρβαροι και ολοι γενικα οι αρχαιοι...
Αυτα
Για πολλοστή φορά.. διάβασες αυτό που σου είπα? άντε να βοηθήσω.
Αίσωπος - Ζεύς και Αισχύνη:
Ζεὺς πλάσας ἀνθρώπους τὰς μὲν ἄλλας διαθέσεις εὐθὺς αὐτοῖς ἐνέθηκε, μόνης δὲ αἰσχύνης ἐπελάθετο. Διόπερ ἀμηχανῶν πόθεν αὐτὴν εἰσαγάγῃ, ἐκέλευσεν αὐτὴν διὰ τοῦ ἀρχοῦ εἰσελθεῖν. Ἡ δὲ τὸ μὲν πρῶτον ἀντέλεγε καὶ ἠναξιοπάθει. Ἐπεὶ δὲ σφόδρα αὐτῇ ἐπέκειτο, ἔφη· Ἀλλ᾿ ἔγωγε ἐπὶ ταύταις ταῖς ὁμολογίαις εἴσειμι ὡς, ἂν ἕτερόν μοι ἐπεισέλθῃ, εὐθέως ἐξελεύσομαι. Ἀπὸ τούτου συνέβη πάντας τοὺς πόρνους ἀναισχύντους εἶναι.
Τούτῳ τῷ λόγῳ χρήσαιτο ἄν τις πρὸς ἄνδρα πόρνον.
Μετάφραση:
Ο Δίας πλάθοντας τους ανθρώπους, έβαλε μέσα τους διάφορες ψυχικές αρετές και μόνο την ντροπή λησμόνησε να βάλει. Γι’ αυτό μην έχοντας άλλο δρόμο να την τοποθετήσει, την πρόσταξε να μπει από τον πισινό των ανθρώπων. Εκείνη αρχικά αρνήθηκε και διαμαρτυρήθηκε για την προσβολή. Επειδή, όμως, ο Δίας τη ζόρισε πολύ, είπε: «Ας είναι, θα μπω, με τον όρο ότι από εκεί δε θα μπεί ο έρωτας. Γιατί, αν τύχει και μπεί, εγώ θα βγώ αμέσως»!. Από τότε συμβαίνει όλοι οι ανώμαλοι να είναι αδιάντροποι.
Νόμοι του Σόλωνα:
Αν τις Αθηναίος εταιρήση, με έξεστω αυτω των εννέα αρχόντων γενέσθαι, μηδέ ιερωσύνην ιερώσασθαι, μηδέ συνδικήσαι τω δήμω, μηδέ αρχήν αρχέτω μηδεμιάν, μήτε ενδημον, μήτε υπερόριον, μήτε κληρωτήν, μήτε χειροτονητήν, μηδέ επικυρήκειαν αποστελλέσθω, μηδέ γνώμην λεγέτω, μηδέ εις τα δημοτελή ιερά εισίτω, μηδέ εν ταις κοιναίς σταφονοφορίες σταφανούσθω, μηδέ εντός των της αγοράς περιρραντηριων πορευέσθω.
Εάν δε ταύτα τις ποιή,καταγνωσθέντως αυτού εταιρείν, θανάτω ζημιούσθω.
Μετάφραση:
Αν κάποιος Αθηναίος συνάψει (ομοφυλοφιλική) σχέση με κάποιον άλλο,
δεν του επιτρέπεται να γίνει μέλος των 9 αρχόντων, δεν του επιτρέπεται να εκλεγεί ιερέας, δεν του επιτρέπεται να είναι συνήγορος του λαού, δεν του επιτρέπεται να ασκήσει κάποια εξουσία, εντός η εκτός της χώρας, κληρωτή ή χειροτονητή, δεν του επιτρέπεται να σταλεί ως κήρυκας πολέμου, δεν του επιτρέπεται να εκθέσει τη γνώμη του, δεν του επιτρέπεται να μπει στους δημόσιους ναούς, δεν του επιτρέπεται να στεφανωθεί στις δημόσιες στεφανοφορίες, δεν του επιτρέπεται να παίρνει μέρος στους περιπάτους που γίνονται στην αγορά.
Όποιος λοιπόν (πολίτης) έχει καταδικαστεί ως ερωτικός σύντροφος, αλλά ενεργήσει αντίθετα με τις διατάξεις του νόμου, να τιμωρείται με θάνατο.
(Αντίστοιχα καταδίκαζε τέτοιες σεξουαλικές σχέσεις και ο Λυκούργος στην Σπάρτη. Διαχώριζαν δε την αμοιβαία συμπάθεια δύο νέων με τις αισχρότητες, όπως έλεγαν, της σεξουαλικής πράξης ανάμεσα σε 2 άνδρες)
Πλάτων Νόμοι:
ὅσαι τῶν ἄλλων μάλιστα ἅπτονται τῶν γυμνασίων· καὶ εἴτε παίζοντα εἴτε σπουδάζοντα ἐννοεῖν δεῖ τὰ τοιαῦτα, ἐννοητέον ὅτι τῇ θηλείᾳ καὶ τῇ τῶν ἀρρένων φύσει εἰς κοινωνίαν ἰούσῃ τῆς γεννήσεως ἡ περὶ ταῦτα ἡδονὴ κατὰ φύσιν ἀποδεδόσθαι δοκεῖ, ἀρρένων δὲ πρὸς ἄρρενας ἢ θηλειῶν πρὸς θηλείας παρὰ φύσιν
Δηλαδή άνδρας με γυναίκα κατά φύσιν, άνδρας με άνδρα ή γυναίκα με γυναίκα ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ.
Για να μην θυμηθούμε τον χαρακτηρισμό Κίναιδος προς τους ομοφυλόφιλους
και σήμαινε ότι κινείται με αιδώ (κουνιστός επί το λαϊκότερον) ή προκαλεί ντροπή (ανάλογα πως πάρει κανείς το κινώ που σημαίνει και προκαλώ και κουνώ)
Demonhunter μετά απ όλα αυτά επιμένεις στην άγνοια σου?
Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα? Δεν είναι να σου αποδείξει κάποιος πως δεν ήταν ομοφυλοφιλική κοινωνία η αρχαία Ελλάδα, δεν ήταν και ίσα ίσα ήταν όπως βλέπεις απ τα παραπάνω ιδιαίτερα ρατσιστική και δεν χρειάζεται να στο αποδείξει κάποιος γιατί απλά δεν έχουν όλοι τις σκοταδιστικές σου απόψεις, έτσι και αλλιώς είναι θέμα βιολογίας και όχι κοινωνίας, σε όλες τις κοινωνίες υπήρχαν και θα υπάρχουν ομοφυλόφιλοι και για να είμαι ειλικρινής εγώ ακριβώς το ότι ήταν τόσο υπερβολικά ρατσιστές είναι κατά τους και όχι υπέρ των αρχαίων.
Το πραγματικό πρόβλημα και γιαυτό μπήκα στον κόπο να σου απαντήσω είναι πως αυτά που λες (εσύ και άλλοι) είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα 1) Προπαγάνδας
2) Άγνοιας
3) Αγραμματοσύνης
4) Φανατισμού (ένα γαμημένο βιβλίο ζήτησα να βρεις στο internet και να διαβάσεις και δεν μπήκες ΚΑΝ στον κόπο να το κάνεις και όπως έλεγε και ο Χίλων, ένας απ τους αρχαίους που όπως φαίνεται ήταν όντως αμέτρητες φορές σοφότεροι απ τους σημερινούς Έλληνες: Μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας. Πρώτα ψάξε σε βάθος αυτό που θες να συζητήσεις και μετά συζήτησε το. Αν το προτιμάς Χριστιανικά, πίστευε και μη, ερεύνα (πιστεύεις δεν πιστεύεις να ερευνάς) και όχι όπως το διαστρεβλώσατε και αυτό ανα τους αιώνες.
quote:
ένα γαμημένο βιβλίο ζήτησα να βρεις στο internet και να διαβάσεις και δεν μπήκες ΚΑΝ στον κόπο να το κάνεις
Καλόοοοο! ![]()
![]()

macedon
Η δε Θρησκεία που δεν βρίσκει και δεν δίνει καμμιά αξία στην ύλη , στην συγκεκριμμένη περίπτωση διαρηγνύει τα ιμάτιά της...
Είναι κοινωνικό πρόβλημα η ομοφυλοφυλία άραγε ή κοινωνική πραγματικότητα και απλά αποτελεί μια διαφορετικότητα την οποία δεν μπορούμε να αποδεχθούμε διοτι νοηματοδοτούμαστε απο κοινωνικά στερεότυπα???
Τόσο πολύ φόβο δημιουργούν αυτοί οι άνθρωποι στους ευ-υπόληπτους και νομοταγείς πολίτες και ειδικά τους μεγαλο-ηθικότατους Χριστιανούς???
Έσπευσαν και πάλι να συγκροτήσουν μια σύγχρονη Ιερά εξεταση εναντίον ανθρώπων που σε οτιδήποτε δεν τους έχουν ενοχλήσει και να στήσουν κατηγορητήρια???
Και ξαφνικά ανακάλυψαν την Αμερική...
Οι Αρχαίοι ήταν αυτοί που είχαν ομοφυλοφυλικές σχέσεις...πρίν και μετά δεν υπήρχε τίποτα...
Τι υποκρισία και τι μαλακία που τους δέρνει στο κεφάλι Θεέ μου???
Ξαφνικά , οι Έλληνες ... κάποια χρονική στιγμή είπαν και συναποφάσισαν όλοι μαζί να αρχίσουν να αρχίσουν να πηδιούνται μεταξύ τους...έτσι ξαφνικά έγιναν όλα αυτά , απο ανία είπαν "Άντε να δούμε πως είναι ΚΑΙ αυτό..." και ορισμένοι άρχισαν την πρακτική εξάσκηση...
ΟΛΑ ΑΥΤΑ -Μην ξεχνιόμαστε..- ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ....
Ούτε πρίν ... ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ... ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΊΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ....
Τελικά Χριστιανισμός και μαλακία δεν μπορεί -συγχωρήστε με- αλλα ταιριάζουν απόλυτα , δεν εξηγείται αλλοιώς...δεν μπορεί να εξηγηθεί...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Edited by - Εαρινός on 30/09/2011 23:38:02
quote:Ο χριστιανισμος θεωρει την ομοφυλοφιλια ως μια απο τις ποιο φανασιμες
αμαρτιες οποτε ενας χριστιανος δεν μπορει να ειναι ομοφυλοφιλος.
Οπότε , να το πείτε ευθέως .... "δεχόμαστε όλους εκτός απο Ομοφυλόφιλους"....μόνο οι πολλοί άντρες σαν και σένα προφανώς φίλε μου έχουν θέση στους "κόλπους" της εκκλησίας -σας-....
Οτιδήποτε άλλο -κλέφτες..ψεύτες...κλπ- εκτός απο Ομοφυλόφιλους...
Οπότε ας γίνει η αρχή...
Οι Ομοφυλόφιλοι , εκτός εκκλησίας και Χριστιανισμού...μόνο ΒΑΡΒΑΤΟΙ άντρες...

quote:
Οπότε , να το πείτε ευθέως .... "δεχόμαστε όλους εκτός απο Ομοφυλόφιλους"....μόνο οι πολλοί άντρες σαν και σένα προφανώς φίλε μου έχουν θέση στους "κόλπους" της εκκλησίας -σας-....
Οπότε ας γίνει η αρχή...
Οι Ομοφυλόφιλοι , εκτός εκκλησίας και Χριστιανισμού...μόνο ΒΑΡΒΑΤΟΙ άντρες...
Ειπα εγω κατι τετοιο ρε μεγαλε?? Ειπα απλα οτι οι ομοφυλοφιλια θεωρειτε
απο τον χριστιανισμο μεγαλη αμαρτια οπως και η παιδεραστια και η κυνοβασια κ.α. Φυσικα και οι κλεφτες και οι ψευτες κτλ.
Τωρα αν εσυ δεις εναν παππα που ειναι ψευτης κλευτης ομοφιλοφιλος ή
κατι αλλο δεν σημαινει οτι ειναι χριστιανος.
Τετοιοι ειναι πολλοι και γινονται παπαδες μονο και μονο για τα χρηματα
χωρις να πιστευουν
quote:quote:
Οπότε ας γίνει η αρχή...
Οι Ομοφυλόφιλοι , εκτός εκκλησίας και Χριστιανισμού...μόνο ΒΑΡΒΑΤΟΙ άντρες...Ειπα εγω κατι τετοιο ρε μεγαλε?? Ειπα απλα οτι οι ομοφυλοφιλια θεωρειτε
απο τον χριστιανισμο μεγαλη αμαρτια οπως και η παιδεραστια και η κυνοβασια κ.α. Φυσικα και οι κλεφτες και οι ψευτες κτλ.
Τωρα αν εσυ δεις εναν παππα που ειναι ψευτης κλεφτης ομοφυλοφιλος ή
κατι αλλο δεν σημαινει οτι ειναι χριστιανος.
Τετοιοι ειναι πολλοι και γινονται παπαδες μονο και μονο για τα χρηματα
χωρις να πιστευουν
quote:
Οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν παγανιστές. Παγανιστές ήταν οι Κέλτες.
Αντε καλα αφου το λες εσυ ετσι θα ειναι
quote:
Κι αν εννοείς "θανάσιμες", πώς μπορεί μια αμαρτία να είναι "πιο θανάσιμη" από μια άλλη; Τι σκατά ελληνικά σας μαθαίνουν εκεί που πάτε, ένας Γιαχωβάς γνωρίζει...
Εννοουμε οτι μερικες αμαρτιες ειναι σοβαροτερες απο καποιες αλλες
που δεν ειναι τοσο σοβαρες. Δηλαδη δεν ειναι το ιδιο να εισαι ομοφυλοφιλος με το να κλεψεις μια φρατζολα ψωμι επειδη πεινας.
Γιατι κανεις οτι δεν καταλαβαινεις ενω καταλαβαινεις πολυ καλα
τι λεω?? Νομιζεις εχω χρονο να καθομαι να κωλοβαραω εδω μεσα ολη
μερα σαν εσενα??
quote:
Για πολλοστή φορά.. διάβασες αυτό που σου είπα? άντε να βοηθήσω.
Αίσωπος - Ζεύς και Αισχύνη:Ζεὺς πλάσας ἀνθρώπους τὰς μὲν ἄλλας διαθέσεις εὐθὺς αὐτοῖς ἐνέθηκε, μόνης δὲ αἰσχύνης ἐπελάθετο. Διόπερ ἀμηχανῶν πόθεν αὐτὴν εἰσαγάγῃ, ἐκέλευσεν αὐτὴν διὰ τοῦ ἀρχοῦ εἰσελθεῖν. Ἡ δὲ τὸ μὲν πρῶτον ἀντέλεγε καὶ ἠναξιοπάθει. Ἐπεὶ δὲ σφόδρα αὐτῇ ἐπέκειτο, ἔφη· Ἀλλ᾿ ἔγωγε ἐπὶ ταύταις ταῖς ὁμολογίαις εἴσειμι ὡς, ἂν ἕτερόν μοι ἐπεισέλθῃ, εὐθέως ἐξελεύσομαι. Ἀπὸ τούτου συνέβη πάντας τοὺς πόρνους ἀναισχύντους εἶναι.
Τούτῳ τῷ λόγῳ χρήσαιτο ἄν τις πρὸς ἄνδρα πόρνον.Μετάφραση:
Ο Δίας πλάθοντας τους ανθρώπους, έβαλε μέσα τους διάφορες ψυχικές αρετές και μόνο την ντροπή λησμόνησε να βάλει. Γι’ αυτό μην έχοντας άλλο δρόμο να την τοποθετήσει, την πρόσταξε να μπει από τον πισινό των ανθρώπων. Εκείνη αρχικά αρνήθηκε και διαμαρτυρήθηκε για την προσβολή. Επειδή, όμως, ο Δίας τη ζόρισε πολύ, είπε: «Ας είναι, θα μπω, με τον όρο ότι από εκεί δε θα μπεί ο έρωτας. Γιατί, αν τύχει και μπεί, εγώ θα βγώ αμέσως»!. Από τότε συμβαίνει όλοι οι ανώμαλοι να είναι αδιάντροποι.
Ρε τον Δια ωστε ετσι?? Τοτε μπορεις να μου εξηγησεις γιατι ολοκληρος θεος κατεβηκε κατω και απηγαγε τον εφηβο Γανυμηδη θαμπωμενος απο
την εξαιρετικη ομορφια του?? Οχι μονο ομοφυλοφιλος αλλα και παιδεραστης ο διας
Μάλλον δουλεύεις τον κόσμον...ούλον!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Chess.."ἁφηνω την γυναικα μου να παει με οποιον θελει γιατι την αγαπαω".
Απο που προέκυψε ότι εγώ φίλη μου είπα κάτι τέτοιο???
Μη λέτε πολλά, Θα μπερδευτούμε σας λέω. Τσες, διάβασε τα προηγούμενα
quote:
Chess.."ἁφηνω την γυναικα μου να παει με οποιον θελει γιατι την αγαπαω".
Απο που προέκυψε ότι εγώ φίλη μου είπα κάτι τέτοιο???
Δεν υπονοησα οτι το ειπες εσυ Εαρινε..Απλα πηρα ως αφορμη το ποστ σου για να απαντησω και στα προηγουμενα.Συγνωμη για την παρνοηση...
Όταν ο κλόουν του τσίρκου, αυτοκτόνησε πάνω στη σκηνή, όλοι νομίσαν ότι ήταν μέρος του σόου και γελάσανε ακόμη πιο πολύ
Επειδή δεν μου αρέσει ως άνθρωπος να αφήνω ερωτήματα και κενά σε ότι λέω , θα επαναδιατυπωσω την θέση μου ευθέως...
Είπα και λοιπόν και ξαναλέω , ότι ΔΕΝ έχει κανένα νόημα ο οποιοσδήποτε να αποτρέψει τον/ην σύντροφό του να ενεργήσει κατα την επιθυμία του/ης...Ακόμα και αν αυτό ήταν να έχει σεξουαλικές σχέσεις με τον ή την οποιαδήποτε....
Και αιτιολογώ την άποψή μου...
Αν έχει τέτοιες τάσεις ή επιθυμίες . προφανώς ο σύντροφός του/ης δεν τον καλύπτει σεξοαλικά ή συναισθηματικά και σε κάθε περίπτωση -σε αυτήν την περίπτωση- θεωρώ ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗ....
Οπότε γιατί να μπεί σε αυτήν την διαδικασία να τον/ην αποτρέψει ή και ακόμα να θέλει να μείνει με αυτόν τον άνθρωπο , ο οποίος έμπρακτα δείχνει ότι δεν τον θέλει και δεν τον/ην αγαπάει...???
Έχω πεί και πιο παλιά ότι η επιθυμία αναβλύζει απο την έλλειψη ...
Επιθυμούμε κάτι που έχουμε ή κάτι που ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ???
Θεωρώ ότι όλα ξεκινούν απο μάς τους ιδίους και δώ βέβαια θέλει πολύ συζήτηση το πράμα....και ο άνθρωπος που πρωτίστως σέβεται και αγαπάει τον εαυτό του δεν απατάει και αν έχει συναισθηματικά κενά απο τον υποτιθέμενο συντροφό του αντί να τον απατήσει του το λέει ευθέως και επιλέγει τον χωρισμό ως κύριος/α...όντας αξιοπρεπής!
ΕΡ:"θα έμενες με έναν άνθρωπο επειδή σε σε ελέγχει και δεν μπορείς να τον απατήσεις -ενώ το θέλεις- ή με έναν άνθρωπο που έμπρακτα δείχνει ότι είναι κοντά σου επειδή το αποζητάει όλο το είναι του και δεν μπορεί και ούτε σκέπτεται ή σκέφθηκε να είναι οπουδήποτε αλλού"???
Ελπίζω να έγινα κατανοητός και όχι παρεξηγήσιμος αυτήν την φορά και θα ήθελα την άποψή σου...

Όταν ο κλόουν του τσίρκου, αυτοκτόνησε πάνω στη σκηνή, όλοι νομίσαν ότι ήταν μέρος του σόου και γελάσανε ακόμη πιο πολύ
quote:
Μου απάντησες γενικότερα για την αγάπη και δεν συγκεκριμενοποίησες την απάντησή σου.Edited by - Narkissa555 on 21/06/2011 11:41:48
Εις τι συνίσταται αυτή η συγκεκριμενοποποίηση φίλη μου???
Τι αποζητάει ο "ποιητής"...του στίχους τους έγραψα , τι λείπει..???![]()
Γίνε πιο συγκεκριμμένη και γώ θα ανταποκριθώ Ναρκίσσα...

Αυτό σε ρώτησα, Εαρινέ και εμμέσως μου απάντησες.
Πολύ καλή η προσπάθειά σου να τοποθετήσεις την Αγάπη εκει που ανήκει
εκει που είναι η θέση της.
Μακρυά απο το σέξ και τις ανθρώπινες αδυναμίες!
Εκει στην ΑΡΧΗ των πάντων,επειδή χωρίς την αγάπη,οτιδήποτε
ξεκινά εχει μοιραίο τέλος.
Και δεν εννοώ τις σχέσεις,οχι μόνον αυτές!Τα πάντα πρέπει
να είναι αγάπη.ξεκινώντας απο την ιδια την ζωή.
Την προσωπική μας ζωη.
Αν αγαπήσουμε και σεβαστούμε πρώτα αυτή,τότε μπορούμε να
στραφούμε στον κόσμο και να του πούμε! <<Σ αγαπώ>>.
Σε παράφραση <<κάνε στους άλλους οτι θα έκανες στον εαυτό σου>>.
Η αγάπη ξεκινάει απο τον βαθύ εκείνο ωκεανό,έτσι Πλάτωνα?
Αν εμείς καταφέρουμε να την βάλουμε στην μικρή μας πισίνα,τότε
έχουμε κάνει το άλμα.
Σκέψεις...
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Αν εμείς καταφέρουμε να την βάλουμε στην μικρή μας πισίνα,τότε
έχουμε κάνει το άλμα..
Πρόσεξε μην είναι πολύ βαθειά όμως η πισίνα Νίκ , γιατί αν είναι πάρε και τίποτα μπρατσάκια κοντά καλού-κακού μπάς και πατώσεις και σε ψάχνουμε....
Να τις προσέχεις τις πισίνες , δεν προσφέρουν καλή "άνωση"...και με την σειρά μέσα , μια ο Πλάτωνας ... μια εσύ .... μην κουτουλίσετε ρεεεε....![]()
![]()

Μακάριοι οι πτωχοί τώ πνεύματι Δήμο μας!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.