- ΤΟ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ
ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ?
ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΥΟΝ ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ!! ΜΑΛΛΟΝ
ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ Η ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ?
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΠΕΙ ΝΑ ΣΤΟΧΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ
ΑΦΟΥ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?
ΟΤΑΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙΣ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ
ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ.
ΤΟ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ
ΑΡΑ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ?
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΑ Η ΔΥΝΑΤΑ?
ΖΩ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ
ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥ FORUM....
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΟ...!!!
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟ ΤΙΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ FORUM ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ...
ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ..
*FORGET
OR
FORGIVE*
όσο για το απροσδόκητο δεν υπάρχει...γιατί υπάρχει για όλα καιρός και τρόπος
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
quote:
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ....
ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥ FORUM....
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΟ...!!!
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟ ΤΙΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ FORUM ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ...ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ..
*FORGET
OR
FORGIVE*
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ Η ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ?
ΖΩ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ
quote:
Ηρέμησε λιγάκι.... δεν είναι δυνατόν να γίνεται πάντα το δικό σου σ'αυτή τη ζωή...όσο για το απροσδόκητο δεν υπάρχει...γιατί υπάρχει για όλα καιρός και τρόπος
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΗΡΕΜΟΣ ΑΠΛΑ
ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΑΖΩ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ GALADRIEL?
ΝΑ ΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΤΟ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙ ΑΥΤΟ!!!
ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΕΓΩ( ΑΣΤΙΕΥΟΜΑΙ ΦΥΣΙΚΑ)?
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ!!
ΖΩ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ
quote:
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ Η ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ?
XAΙΡΟΜΑΙ...![]()
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ....(ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΩ
ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ.
)
ΕΥΚΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ....ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ Η' ΕΤΣΙ
ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΖΑ. ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ ΑΛΛΑ.... ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ;;; (ΛΕΩ ΤΩΡΑ..)
*FORGET
OR
FORGIVE*
quote:
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ....(ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΩ
ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ.)
Το θέμα όμως, δεν θα συνεχιστεί εδώ.
Μιας και υπάρχουν 3 "απροσδόκητα", θα παραμείνει ενεργό το ένα εξ' αυτών.
Παρακαλώ, η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί εκεί.
(topic.asp?TOPIC_ID=4976)
Το "απροσδόκητο" αυτό, απενεργοποιείται...απροσδόκητα! ![]()
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
«Όταν απέκτησαν τον Ισαάκ, ο Αβραάμ ήταν υπέργηρος, 100 ετών και η Σάρα 90 ετών.
Όλοι οι φυσικοί νόμοι ανατρέπονται! Μόνο με τη θεϊκή παρέμβαση θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.»
Αν το γνωρίζει λέει!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Εδώ ανατράπηκαν…….οι «ορέξεις» του Φαραώ (
!), και αντί να δει ΤΑ ΧΑΛΙΑ της γριάς (προφανώς σε τέτοια ηλικία..
) Σάρας……….ζαλίστηκε λέει από τα «κάλλη» της και έτσι κατέστη έρμαιο στις εισπρακτικές ορέξεις του διδύμου Γιαχβέ-Αβραάμ!!!![]()
![]()
Αμ εδώ, ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ «Θεϊκής» παρέμβασης είχαμε ώστε να σαγηνευτεί ένας Φαραώ από μια υπέργηρα (ή μάλλον….επάργυρη??)????![]()
![]()
Άχ αυτές οι «παρεμβάσεις» του Ιεχωβά, άχ!!!!![]()
![]()
quote:
Καταρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως ο Γηγενής και ίσως και άλλοι, αναφέρονται σε κάποια γεγονότα, θεωρώντας ότι έλαβαν χώρα, ενώ όμως γνωρίζουμε ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ!Ούτε ο Ισαάκ θυσιάστηκε, ούτε και τα περί "μαστροπού" είναι αλήθεια. Το γιατί όμως κάποιοι επιμένουν να παραβλέπουν την πραγματικότητα προκειμένου να υποστηρίξουν την άποψή τους, καθώς και σε τι αποβλέπουν, είναι άξιο απορίας!
μικρε ψηλε χριστιανομαχε
1)δεν ειπα ποτε οτι η θυσια εγινε
2)αν εχεις καποια υπονοια οτι λεω ψεματα για την μαστροποιια του γεναρχη σου δεν εχεις παρα να το δεις στην παλαια διαθηκη στο κεφ. ΙΒ
το μονο αξιο αποριας ειναι το πως μπορεις και ενω εχεις μαυρα μεσανυχτα να λες οτι ειμαι ψευτης
quote:
Ο Αβραάμ ήταν σίγουρος ότι ο Θεός δεν ήθελε τη θανάτωση του υιού του "ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΕ" (στις λέξεις αυτές κρύβεται και το κλειδί ερμηνείας της δοκιμασίας του).
μουφα η δοκιμασια λοιπον
επαιζε με σημαδεμενη τραπουλα ο μαστροπος
φωσκολικο σεναριο λοιπον
quote:
Το γεγονός ότι η θυσία αυτή ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ αφήνει να φανεί ξεκάθαρα ότι επρόκειτο για μια δοκιμασία που δυνάμωσε ακόμη περισσότερο την σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Αβραάμ και Θεού.
δοκιμασια ειναι οταν δεν γνωριζεις το αποτελεσμα οταν το γνωριζεις ειναι σκηνοθεσια
ο μαστροπος σκηνοθετης λοιπον εκανε μια ακομη υπερπαραγωγη
παρολη την ηλικια του ακομη μπορουσε να φτιαχνει επιτυχιες
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Να μη δέχεσαι το έτοιμο φαγητό, όπως εσύ, και να μην αναπαράγεις τις διάφορες αυθαίρετες νεοπαγανιστικές "ατάκες", γιατί κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς και εσύ νεοπαγανιστής.Πρόσεχε γιατί μετά θα παραπονείσαι!
--------------------------------------------------------------------------------
Πω πω ΒΡΙΣΙΑ!!!
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
μικρε ψηλε χριστιανομαχε
1)δεν ειπα ποτε οτι η θυσια εγινε2)αν εχεις καποια υπονοια οτι λεω ψεματα για την μαστροποιια του γεναρχη σου δεν εχεις παρα να το δεις στην παλαια διαθηκη στο κεφ. ΙΒ
Να που έγινα και μικρός τώρα! Αν εγώ είμαι Χριστιανομάχος, εσύ τι είσαι βρε θείο; Για πες μας, πώς χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου;
Κοίτα να δεις πώς σκανδαλίζεται από τη δήθεν "μαστροπία" ο φίλος μου ο Γηγενής!

quote:
Να που έγινα και μικρός τώρα! Αν εγώ είμαι Χριστιανομάχος, εσύ τι είσαι βρε θείο; Για πες μας, πώς χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου;
απο την στιγμη που με βαφτιζεις εθνικο σε βαφτιζω χριστιανομαχο
τον εαυτο μου τον χαρακτηριζω αθεο
quote:
Κοίτα να δεις πώς σκανδαλίζεται από τη δήθεν "μαστροπία" ο φίλος μου ο Γηγενής!
ε οχι και δηθεν
καραμπιναρη μαστροπια ειναι ψηλε εκτος και αν το να πλασαρεις την γυναικα σου και να παιρνεις δωρα λεγεται αλλιως
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Πέρα από την πλάκα αυτές οι ταμπέλες, εκτός του ότι είναι για πολλά γέλια -για να μην παρεξηγούμαι για αμφότερες τις πλευρές- εμποδίζουν τον ορθό διάλογο, ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΗ ΤΟΥ
Κατά τη γνώμη μου.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
Kαι Εθνικός είσαι ΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠαγανιστήηηηη.Πέρα από την πλάκα αυτές οι ταμπέλες, εκτός του ότι είναι για πολλά γέλια -για να μην παρεξηγούμαι για αμφότερες τις πλευρές- εμποδίζουν τον ορθό διάλογο, ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΗ ΤΟΥ
Κατά τη γνώμη μου.
Αγαπητή Gretel,
από πλευράς μου τουλάχιστον, τις ταμπέλες αυτές μερικές φορές τις βάζω χαριτολογώντας, και άλλες φορές γιατί πράγματι δεν ξέρω πως να χαρακτηρίσω κάποιον που υποστηρίζει διάφορα. Θα μου πεις τώρα εσύ, είναι ανάγκη να "ταμπελοποιήσεις" κάποιον; Έλα μου ντε; Αφού το παιχνίδι έτσι παίζεται εδώ μέσα, τι να κάνω και εγώ ο έρμος;;![]()
Να ξέρεις όμως πως σπάνια τις χρησιμοποίησα με σκοπό να προσβάλω κάποιον. Αν το έκανα, σίγουρα ήταν μια αντίδρασή σε πρόκληση που δέχθηκα.΄
Επιστρέφοντας τώρα στο θέμα μας, με εκπλήσσει η μονόπλευρη "υπερευαισθησία" ορισμένων ατόμων όπως, π.χ. ο Γηγενής και ο Σβάμπε, οι οποίοι "σκανδαλίζονται" από ένα τέχνασμα του Αβραάμ προκειμένου να σώσει τη ζωή τη δική του και της γυναίκας του, και να το βαφτίζουν (έτσι το βρίσκουμε "κατά σύμπτωση"
και στις γνωστές ιστοσελίδες των νεοπαγανιστών) ετσιθελικά μαστροπεία.
Δεν τους είδα τους λεβέντες μου όμως να επιδεικνύουν παρόμοια (μωρέ και το 1/10 θα μου αρκούσε!) ευαισθησία όταν κάποιοι άλλοι, που ούτε σε δύσκολους καιρούς ζούσαν αλλά και ούτε η ζωή τους κινδύνευε, έβγαζαν στο κλαρί ανήλικα κοριτσάκια και τα εξανάγκαζαν στην «ιερή πορνεία».
Ούτε και εμπρός σε παιδεραστικές συνήθειες τους έχω δει να αντιδρούν!
Ούτε και πρόκειται να αντιδράσουν αν κάποτε συζητήσουμε και για το συγκεκριμένο θέμα εδώ μέσα.
Αντιθέτως, έχω τη γνώμη πως θα είναι οι πρώτοι που θα σπεύσουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα!
Από υποκρισία σκίζουμε αγαπητή Gretel!!![]()
![]()

Τι είναι οι νεο-παγανιστές; Υπήρξαν και παλαιο-παγανιστές;
Ο Χριστιανός που προσδίδει στο κομποσκοίνι μαγικές ιδιότητες γιατί δεν είναι παγανιστής ενώ ο Ναβάχο που προσδίδει τις ίδιες ακριβώς ιδιότητες σε παρόμοιο κομπολόι (το ghost beads) είναι παγανιστής;
Μικρές απορίες...

macedon
Τότε θα πρέπει και να τις δέχεστε. Πράγμα που δεν έχω διαπιστώσει.
Αυτή η αντίδραση σε πρόκληση δε λέει είναι όπως "μαμά ο γιαννάκης με χτύπησε πρώτος..".
Ψηλέ.
Μπορείς να δεις την αλήθεια -αυτό πάει σε όλους σε σένα απευθύνομαι επειδή στο ποστ αναφέρθηκες σ'αυτά που είπα- ΧΩΡΙΣ ΓΥΑΛΙΑ. Μπορείς να δεις από ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥΣ -που έχουν και οι δύο πλευρες-?
Ζητάω πολλά?
Να ζητήσω ακόμη περισσότερα?
Ελεος πια με τις ορολογίες "ΠΑΓΑΝΙΣΤΗΣ-ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΗΣ", "ΕΙΔΟΛΩΛΑΤΗΣ" δεν έχουν βάση και ουσία.
Τα γλυπτά από άμμο στην παραλία της Γερμανίας για το Μουντιάλ πιο σταθερά είναι.

ΑΥΤΟ ΝΝΝΑΑΑΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!

θα ήθελα, με τη σειρά μου, να του υποδείξω κάτι που αξίζει τον κόπο να το διαβάσει και να προσπαθήσει να σκεφτεί λίγο πάνω σ' αυτό που θα διαβάσει, ελπίζοντας πως θα κάνει χρήση της "αθεϊκής ανεπηρέαστης ιδιότητάς του":
"ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Κ
12 και γαρ αληθώς αδελφή μου εστίν εκ πατρός, αλλ‘ ουκ εκ μητρός• εγενήθη δε μοι εις γυναίκα."![]()
![]()

quote:
Βρε παιδιά, πραγματικά απορώ πως θα ήταν μια συνάντηση σας για ένα καφέ...Μιας και το ποιόν του Αβραάμ έχει αναλυθεί ξανά και ξανά (ήταν προαγωγός της γυναίκας του ή όχι? ήταν μάγος ή όχι? κτλ κτλ) θα πρότεινα να δούμε λίγο την θυσία του Ισαάκ από μια άλλη σκοπιά.
Χωρίς να εξετάσω αν ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης μίλησε στον Αβραάμ ή όχι κτλ η κίνηση του Αβραάμ μήπως έχει κάτι να μας διδάξει?
Γιατί να μη μιλήσουμε λίγο για το ηθικό της δίδαγμα που είναι και το θέμα αυτού του topic?Σύμφωνα με την Βίβλο ο Αβραάμ κι η Σάρρα επιθυμούσαν διακαώς να αποκτήσουν ένα παιδί και σε μεγάλη ηλικία κατάφεραν να αποκτήσουν έναν γιό, τον Ισαάκ. (πρώτο παιδί για την Σάρρα και δεύτερο για τον Αβραάμ αφού είχε ήδη αποκτήσει έναν γιό από την δούλα του Άγαρ, τον Ισμαήλ).
Μπορούμε να αναλογιστούμε πόσο δύσκολο ήταν για έναν πατέρα να ετοιμάζεται να θυσιάσει τον αγαπημένο του γιό για χάρη του θεού του, για την ανώτερη δύναμη εκείνη που πίστευε οτι έδωσε ζωή τόσο σ' εκείνον όσο και στα πάντα γύρω του?
Αν μη τι άλλω, μπορούμε να σκεφτούμε πόσο δύσκολο είναι για τον πατέρα αυτόν να υπερβεί το πατρικό του ένστικτο (ασχέτως αν η θυσία δεν έγινε)?Ας επικεντρωθούμε λίγο και σ' αυτό, φίλοι μου...
Yποθέτω όσο δύσκολο ήταν για την ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΣΑ ΜΑΝΑ να πει:... ελπίζω ότι δεν υπάρχει κάποιος που να μην το ξέρει.

quote:
Yποθέτω όσο δύσκολο ήταν για την ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΣΑ ΜΑΝΑ να πει:... ελπίζω ότι δεν υπάρχει κάποιος που να μην το ξέρει.
Ναι αλλά εκείνη ήταν μεσο-παγανίστρια. Δεν πιάνεται.

macedon