- ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΣ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Αντί Προλόγου:
Η μικρή αυτή αναφορά, στον ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΧΗΓΟ του Ελληνικού (τσοντο)κινηματογράφου, τον ανεπανάληπτο ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΥΖΓΚΟΥΝΗ είναι αφιερωμένη στις ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΑΚΑΦΙΟΡΕΣ της σύγχρονης Ελληνικής πραγματικότητας που και καλά θέλουν τον άντρα έξυπνο, σωματαρά, ώριμο, συναισθηματικό, να τις ακούει, να τις καταλαβαίνει και να τις αγαπάει

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ / ΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ / ΕΣ:
ΣΚΗΝΗ 1η (Σουρεαλισμός)
Ο Γκουζγκούνης, είναι πρώτη μούρη στο πλάνο και φυσικά π**άει την γκόμενα. Σε μια στιγμή μουρμουρίζει κάπως δυνατά:
- "Πω, πω, να είχα μια μπύρα τώρα..."
Οπότε, ένα χέρι εμφανίζεται -από το πουθενά- στο πλάνο, κραδαίνοντας ένα πελώριο kriker με παγωμένη μπύρα. Ο Γκουζγκούνης την βουτάει, την κατεβάζει μονορούφι και συνεχίζει το Θεάρεστο (με θήτα κεφαλαίο) έργο του!
ΣΚΗΝΗ 2η (Ατάκα)
Ναι, καλά μαντέψατε, ο Γκουζγκούνης είναι και πάλι πρώτη μούρη στο πλάνο και η τύπισσα του κάνει τσ*****κι. Σε μια στιγμή τελειώνει ο Γκουζγκούνης, οπότε η γκομενα γυρνάει και αρχίζει να τα φτύνει. Η ατάκα που ακολουθεί απογειώνει τον αισθησιασμό της, ούτως ή άλλως, ρομαντικής σκηνής:
- "Τι φτύνεις μωρή; Κουκούτσια έχουν;;"
ΣΚΗΝΗ 3η (Σενάριο)
Όσο βλέπει κανείς Γκουζγκούνη, τόσο περισσότερο συλλαμβάνει την μεγαλειωδώς αφαιρετική σκέψη των σεναριογράφων, αλλά και την απίστευτη ικανότητά τους να ζωγραφίζουν σε ένα τόσο ευτελές (όπως θεωρείται) θέαμα τα πάθη των ανθρώπων που όσο και να προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτά, στο τέλος υποκύπτουν με Ντοστογιεφσκική μαεστρία:
Χαλάνε τα υδραυλικά μιας. Ο Γκουζγκούνης έρχεται ως υδραυλικός στο σπίτι της περί ης ο λόγος, στρογγυλοκάθεται στο τραπέζι της κουζίνας όπου έχει μια μεγάλη φρουτιέρα με πορτοκάλια. Παίρνει ένα πορτοκάλι στο χέρι του και ρωτάει όλος αβρότητα:
- "Πορτοκάλι θέλεις; "
- "Όχι! " απαντά αυτή.
- "Να σε γ***σω θέλεις; "
- "Δεν έχω πρόβλημα!!! " απαντά αυτή.
Και ...η συνέχεια επί της οθόνης.
ΣΚΗΝΗ 4η (Ατάκα)
Και πάλι ως υδραυλικός έρχεται στο σπίτι μιας τσαχπίνας. Στρογγυλοκάθεται, ως είθισται, στο τραπέζι της κουζίνας όπου ακολουθεί ο εξής διάλογος:
- "Καφέ θέλεις; " ρωτά αυτή.
- "Ναι. " απαντά ο Μεγάλος.
- "Πως τον πίνεις; "
- "Πολλά βαρύ και όχι, με δύο φουσκάλες "
- "Είσαι και μερακλής! "
- "Έχεις γ*μώ τις κωλ*ρες!!! "
Την συνέχεια την αφήνω ως άσκηση στον αναγνώστη.
ΣΚΗΝΗ 5η (Έγκλημα και Τιμωρία)
Ο Γκουζγκούνης γυρνάει στο σπίτι κουρασμένος - έφτιαχνε υδραυλικά ντε! Aφήνει την τσάντα με τα σύνεργα κάτω. Χαιρετάει βαριεστημένα την γυναίκα του και την ρωτάει:
- "Τι φαΐ έχει; "
- "...δεν έκανα φαΐ..." απαντά εκείνη απολογητικά, με ψιλοπονηρό όμως ύφος
- "Τι; Δεν έκανες φαΐ; Θα σε γ**ήσω!! "
Όπερ και εγένετο!
ΣΚΗΝΗ 6η (Ο παΤΕΡΑΣ)
Ο Γκουζγκούνης παίζει τον ρόλο του πατέρα!
Έρχεται η κόρη του στο σπίτι με μια καινούργια φίλη της. Κάθονται στον καναπέ. Έρχεται και ο Αρχηγός στο σαλόνι και τις βλέπει. Κάθεται και αυτός, χωρίς να πει τίποτα, κοντά τους. Περνάει ένα λεπτό απόλυτης ησυχίας (δεν έχουν ανταλλάξει κουβέντα μέχρι τότε). Ξαφνικά, ο Μεγάλος, γυρνάει προς την φίλη της κόρης του και την ρωτάει:
- "Τον παίρνεις απ' τον κ*λο; "
- "Μπαμπά τι είναι αυτά που λες; " πετάγεται έκπληκτη η κόρη του
- "Προσπαθώ να σπάσω τον πάγο!!! " απαντά αυτός
Η συνέχεια γνωστή και τιμημένη...
ΣΚΗΝΗ 7η (Ο πιτσαράς)
Ο Γκουζγκούνης παίζει τον ρόλο του πιτσαρά!
- "Έφερα τις πίτσες. "
- "Μα δε παραγγείλαμε πίτσες " απαντούν οι γκόμενες
- "Παραγγείλατε, δε παραγγείλατε, εγώ θα σας γ**ήσω!!! "
ΣΚΗΝΗ 8η (Ατάκα)
Ο Γκουζγκούνης μπαίνει σε ένα μπαρ. Πάει προς τον πάγκο και κοζάρει την μπαργούμαν. Στον τοίχο έχει ένα ρολόι. Πάει να το κοιτάξει, μπαίνει στην μέση η μπαργούμαν. Κάνει δεξιά, ξαναμπαίνει μπροστά του η μπαργούμαν! Κάνει αριστερά, ξανά - μανά μπροστά του η μπαργούμαν. Τρελαίνεται ο Αρχηγός και γυρνάει και της λέει:
- "Δεν βλέπω την ώρα να σε γ**ήσω!!!!"

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ
Φίλε Σάτυρε.....όλα τα λεφτά.....!!!
Σκιαγράφησες το θέμα εκπληκτικά.....
Άξιος-άξιος !!!!
Πάντα τέτοια.....για να γελάμε και λίγο εδώ πέρα !!!!
(Συμβουλή: ας το μεταφέρει κάποιος στο τόπικ με τα ανέκδοτα !!!
Θα αφήσει εποχή !!!)
-------------------------
They buy your dreams, so they can sell your soul,
is it any wonder we've last contol?
Edited by - bladerunner on 06/07/2003 19:04:33
Έριξα πολύ γέλιο!

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ
Θα πρότεινα στον Satyros, βλέποντας γενικότερα την συμμετοχή του στο forum μέσα από τα διάφορα topics, να ξανασκεφτεί γιατί βρίσκεται σε αυτό το site.
Ανάλαφρα topics (πάντα με μέτρο) υπάρχουν στο Esoterica.gr σύμφωνα με την λογική της απλής ανθρώπινης χαλάρωσης και ψυχαγωγίας από τα μέλη που ήδη προσφέρουν αρκετά στα διάφορα θεματικά μας forums.
Επίσης οι πορνοταινίες το μόνο "εσωτερικό" που αναζητούν είναι σωματικό και όχι ψυχικό ή πνευματικό.
Θα αφήσω το topic για λίγες ημέρες για να δώσω την ευκαιρία να ακουστούν οι γνώμες όσων θέλουν να τοποθετηθούν και μετά μάλλον θα πάει για... ανακύκλωση.

Γιώργος ![]()
we are not worthy...!
ΝΑΙ ΑΞΙΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΥΖΓΚΟΥΝΗΣ ΑΛΛΑ ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ Ο satyros.
ΕΑΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΕ Ο WICCA ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΣΕΙ ΟΛΟΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΑΝΕ.
ΡΕ satyrε ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ.
ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΣ.
ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ?
ΕΝΑ ΓΕΙΑ.
ΕΛΠΙΖΩ
διαφωνω με το να αντιμετωπίζουμε τα πορνό με αυτό το τρόπο. είτε το θέλουμε είτε όχι αποτελούν ένα είδος κινηματογράφου (παλιοτερα κυρίως) και home entertainment σήμερα το οποίο ανθεί. γιατί λοιπόν πρέπει να εθελοτυφλούμε?
επιπλέον το θέμα δεν είναι τόσο πεζό όσο φαίνεται στη πρώτη ματια. υπάρχουν τόσα πολλά ερωτήματα τα οποία αγγίζουν το ψυχικό και πνευματικό κόσμο. γιατί βλέπουμε πορνό? γιατί κανείς σχεδόν κανείς δεν παραδέχεται ότι βλέπει πορνό? και αναπτύσσοντας το λίγο ακόμα, γιατί η γύμνεια και το sex αποτελούν μεγαλο taboo στον κινηματογράφο εν αντιθέσει με την βία την οποία οι περισσότερες ταινίες μας προσφέρουν σε αφθονία? το sex είναι δηλαδή κακό και η βία καλή? ποιες είναι οι κοινωνικές συμβάσεις που μας κάνουν να δεχτούμε ανθρώπους να ξεκοιλιάζονται και να μη δεχόμαστε ανθρωπους να ξεκω****νται??????????
νομίζω ότι δεν πρέπει να απορρίπτουμε ως κατώτερα τέτοια θέματα και να τα κλειδώνουμε επειδή ο χρήστης μας φαίνεται ότι δεν ταιριάζει στο forum.
με την ίδια λογική αρκετά θέματα θα έπρεπε να κλειδωθούν, να σφαλιστούν και να ριχτούν από τα τάρταρα. (πχ. αγαπημένο soundtrack, ποδοσφαιρικά συνθήματα, καλοκαιρινές διακοπες,βγάλτε το αχτι σας...κτλ). αυτά όμως έχουν γραφτεί από μέλη τα οποία έχουν αποδείξει την αξία τους φαντάζομαι...
από την άλλη όμως "μετα τύρου και αχλάδου" ή στο κινηματογράφο, γιατί να μη χωράει και ο γκουσκούνης? άλλωστε πρέπει πραγματικά να είναι κάποιος πολύ δυσκοίλιος για να μη γελάσει....
τεσπα, αυτά από εμένα.
think about it.... θεωρώ ότι μερικές φορές αυτή η "στρατιωτική" πειθαρχεία του forum του αφαιρει τον αυθορμητισμό...
φιλικα
βασίλης
"de profundis domine, τι ζώον είμαι..."
Ρεμπω (μια εποχή στη κόλαση)
Το θέμα δεν ήταν οι ‘πορνοταινίες’ φίλε μου, αλλά ο Κγουσγκούνης.
Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Εξαρτάτε τι θεωρείς εσύ αυθορμητισμό. Πρέπει να έχουμε την ωριμότητα και την εγκράτεια να ξέρουμε νέε μου φίλε, που και πότε θα είμαστε αυθόρμητοι. Μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Το esoterica δεν είναι forum η site ποικίλης ύλης. Κάτι σαν τα περιοδικάρια που κυκλοφορούν ευρέως.
Ένας λόγος είναι αυτός που δημιουργήθηκε αυτή η γωνιά των forums. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να γράφουμε ότι θέλουμε και όπου θέλουμε.
Πρόσεξα ότι είσαι νέο μέλος στα forums, (όχι από τον αριθμό μηνυμάτων, αλά από την ημερομηνία εγγραφής) οπότε δεν νομίζω ότι έχεις το δικαίωμα να μιλάς για στρατιωτική πειθαρχία κλπ. Πώς βγάζεις αυτό το συμπέρασμα από την στιγμή που δεν έχεις ζήσει εδώ μέσα; Και όταν λέω ζήσει το εννοώ!
Μην τρελαθούμε δηλαδή.

Άλλο το ένα και άλλο το άλλο."
συμφωνώ αλλά μη ξεχνάμε ότι πολλές φορές αρκεί μια -φαινομενικά-άσχετη αφορμη για να ξεκινήσουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις. δείτε το στις καθημερινές σας συζητήσεις πως μια κουβέντα που μπορεί να ξεκινήσει από τον Γκουσγκούνη μπορεί να καταλήξει στην γένεση των TABOO (λέω εγώ τώρα ένα άσχετο παράδειγμα). Αυτό εννοώ λέγοντας αυθορμητισμός και όχι για παιδιαρώδεις και ανώριμες συμπεριφορές που ενδεχομένως να ελλοχεύουν στην έννοια "αυθορμητισμός".
Παρεπιπτόντως λόγω του ότι έκανα την πτυχιακή μου πάνω στη Πορνογραφία, σκεφτόμουν να ξεκινήσω μια συζήτηση πάνω στη γένεση της και στις εκφάνσεις της από την αρχαιότητα ως σήμερα, σεβόμενος φυσικά τον βασικό λόγο ύπαρξης του esoterica. μάλλον όμως κάτι τέτοιο δεν το σηκώνει ακόμη το κλίμα.
Η βασική μου διαφωνία, και ο λόγος για το παραπάνω post μου είναι στο εξής:
"Ανάλαφρα topics (πάντα με μέτρο) υπάρχουν στο Esoterica.gr σύμφωνα με την λογική της απλής ανθρώπινης χαλάρωσης και ψυχαγωγίας από τα μέλη που ήδη προσφέρουν αρκετά στα διάφορα θεματικά μας forums"
Αυτόματα λοιπόν γίνεται ένας διαχωρισμός που τον βρίσκω άκαιρο και άδικο.Δηλαδή το μέλος το οποίο έχει συνεισφερει στο forum δικαιούται κάθε τόσο να λέει κάτι άσχετο, ενώ κάποιος που δεν έχει προσφέρει αρκετά (ΑΚΟΜΑ)πρεπει να καθίσει σε μια γωνια (τα παραλέω το ξέρω αλλά το κάνω για δώσω έμφαση).
όσον αφορά για αν κάποιος έχει το δικαίωμα να εκφέρει κάποια άποψη ή όχι επειδή είναι "νέος" στο forum (πως λέμε νέος στο στρατό), ηρεμήστε... την άποψη αυτή την εξέθεσα καλοπροαίρετα, με ευγένεια και σεβασμό. Δεν το έκανα για να θίξω κανέναν. αντίθετα θεώρησα ότι οι απόψεις είναι χρήσιμες. ακουσον μεν πάταξον δε, όπως είπε κάποιος που μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή.
Τέλος πάντων προς αποφυγή παρεξηγήσεων ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν κάποιοι νιώθουν ότι θίγονται από όσα έχω πει.
Αυτά
φιλικά
"de profundis domine, τι ζώον είμαι..."
Ρεμπω (μια εποχή στη κόλαση)
Και από εμένα τουλάχιστον, δεν νομίζω ότι πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη σε καμία περίπτωση, επειδή δεν με έθιξες.
Ούτε κι’εγώ είχα καμία διάθεση να το παίξω ο πάλιουρας του ‘στρατοπέδου’.
Ποιος καλός νέος θα πάει ΚΨΜ για καφεδάκι;;;; (έλα….πλάκα κάνω χεχεχε)![]()
![]()
όλα ειναι ΟΚ!![]()

Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με το αν ο Γκουζγκούνης έχει σχέση με τον εσωτερισμό ή όχι.Είναι αστείο και μόνο να το σκεφτεί κάποιος.
Ακόμα και ο φίλος satyros δεν μιλούσε σοβαρά οταν έλεγε οτι οι γκουζγκουνοταινίες μας φέρνουν σε ένα ανώτερο επίπεδο και μας οδηγούν στη...θέωση!Είναι φανερό οτι ο άνθρωπος έκανε άγρια πλάκα,απλά δικαιολογούσε το όνομα του,σατίριζε.
Το θέμα είναι οτι αυτό είναι ένα δημόσιο forum και σαν δημόσιο δεν απεύθυνεται αποκλειστικά και μόνο σε μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων με "απελευθερωμένη" οπτική στα θέματα της σεξουαλικότητας.
Εδώ μέσα μπορεί να υπάρχουν ανθρωποι με ισχυρά taboo και αναστολές,γιατί έτσι έμαθαν,έτσι μεγάλωσαν,έτσι ανατράφηκαν για χίλιους δυό λόγους.
Οφείλουμε να τους σεβαστούμε.
Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι χωρίς ισχυρά taboo και αναστολές που όμως απεχθάνονται αυτό το είδος της ζωόδους σεξουαλικότητας που προωθούν οι γκουζγκουνοταινίες.
Πρέπει να τους σεβαστούμε επίσης.
Εγώ μπορεί να γέλασα με τις ατάκες του γκουζγκούνη,αυτό δε μου λέει τίποτα όμως.Οι ταινίες αυτές ήταν απλά σκουπίδια γυρισμένα στο πόδι.
Αν ένας χαζός πει μια σαχλαμάρα και με κάνει να γελάσω δε σημαίνει οτι θα τον υιοθετήσω κιόλας.Ούτε θα αναζητήσω το ανύπαρκτο εσωτερικό του "μεγαλείο"
Και εν πάσει περιπτώσει εγώ δεν μπήκα εδώ μέσα για να διαβάζω...γκουζγκουνιές.
Σε κάποια άλλα forums μπορεί να έδινα συγχαρητήρια στο φίλο satyro για τον έξυπνο τρόπο που παρουσίασε το θέμα.
Σε αυτά τα forums όμως δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με την...οικολογική πρόταση του διαχειριστή.
Αυτά.
Hey you,don't tell me there's no hope at all
Together we stand,divided we fall
με κύριο γνώμονα το πνεύμα του Σάτυρου . Αυτο το πνεύμα είναι πολύ ανώτερο απο άλλα σε δήθεν σοβαρότερα TOPICS.
Θα τονίσω ότι το πορνό είναι απλά μια αφορμή για κουβέντα, Ο Γκουζκούνης είναι μιά πολύ ιδιόμορφη παρουσία του χώρου, και ο Σάτυρος είναι αυτός ο κρίκος που έλειπε προκείμένου το θέμα έστω και χιουμοριστικά να λειτουργεί δημιουργικά ως οντότητα και όχι να απορριφθεί με την γέννησή του σαν κάτι ευτελές.
Ανάδυση πνευματικότητας μέσα απο την ευτέλεια ;
Το διαμάντι και σε βόθρο να βρίσκεται διαμάντι παραμένει.
Σάτυρε, όταν είδα ένα TOPIC με τέτοιο θέμα σκέφτηκα να μην το διαβάσω κάν.Όταν μπήκα μέσα όμως υπέστην το σόκ της ποιότητας.
Να έχεις τις ευχές μου και τα θερμά μου συγχαρητήρια.
cg
φορές δεν λειτουργεί θετικά.
Εδώ ο Σάτυρος παρόλες τις αντιξοότητες και το δύσβατον του εδάφους
δικαιώνεται εκ του αποτελέσματος.
Δοθέντος αυτού, ας μήν επανερχόμαστε σε ζητήματα "Θεματικής δεοντολογίας" .
Ενα TOPIC με θέμα τα παιχνίδια τύπου Big brother καιWall,θα περνούσε
απαρατήρητο παρόλο που απο ηθικής βάσεως είναι χίλιες φορές πιο βρώμικο απο το πορνό. Το τελευταίο τουλάχιστον δεν κρύβει και τίποτα
και δεν αφήνει περίεργα υπονοούμενα.
cg
Αλλα, τουλαχιστον να μην εμφανιζονται ως ανοιχτα μυαλα (γιατι η σελιδα απευθυνεται σαφεστατα σε ανοιχτα μυαλα) ενω σε μερικα θεματα ειναι τουλαχιστον πουριτανοι.
Αυτο δεν το λεω με κακια ουτε θελω να παρεξηγηθω με κανεναν, αφου ο πουριτανισμος ειναι κι αυτο ενα ιδεολογικο-θρησκευτικο ρευμα, και στην εποχη μας εχουμε ελευθερια θρησκευματος και ιδεολογικων αποψεων

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ