- Ο χρόνος που κυλάει γρήγορα.... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ΟΥΦ..... δεν ξέρω πως αλλιώς να το κάνω κατανοητό πιά.....
Τελικά νομίζω πως είναι μια χαζή ερώτηση........
quote:Φίλε JBG για την δική μας αντιληπτική ικανότητα αναφέρομαι.
Ανθρώπινο δημιούργημα ο χρόνος, όμως στηρίζεται στην κίνηση της Γης γύρω από τον εαυτό της και γύρω από τον Ήλιο, έτσι δεν είναι ?
εννοειται!
και οι βιορυθμοι μας και ολα τα εσωτερικα μας ρολογια ειναι συγχρονισμενα με την στροφορμη της γης και την τροχια της γυρω απο τον ηλιο
quote:Θεωρητικά ρωτάω, άμα όλα αρχίσουν και κινούνται πιο γρήγορα μέσα στο ηλιακό μας σύστημα, θα μας φαινόταν σαν "χρόνος που τρέχει" ???
υποθετω οτι ναι, εφοσον θα διαρκουσαν λιγοτερο τα μερονυχτα και το ετος
ωστοσο ενδιαφερον ειναι οτι οι ανθρωποι που ζουν κοντα στον αρκτικο κυκλο εχουν 6 μηνες μερα και 6 μηνες νυχτα και ομως προσαρμοστηκαν...

quote:
υποθετω οτι ναι, εφοσον θα διαρκουσαν λιγοτερο τα μερονυχτα και το ετος
Αν υποθέσουμε όμως πως ΟΛΑ μέσα στο ηλιακό μας σύστημα θα είχανε επιταχυνθεί ανάλογα, ούτε τα μερόνυχτα ούτε το έτος θα μεταβληθούν.
Το να αλλάξει η μερα κατά 1 ώρα δε σημαίνει πως υπάρχει μεταβολή στον χρόνο...Υπάρχει αλλαγή στην μέτρηση του χρόνου...Ας πουμε ότι πηδας από τον 5ο όροφο(φαντάσου απελπισια...)Αν θέσεις για σημειο αναφοράς τον 3ο όροφο πετας!...Αν θέσεις τον 6ο όροφο έχεις πεσει κατα έναν όροφο...Όμως και στις δύο περιπτώσεις η θέση σου είναι η ίδια!...Το ίδιο συμβαίνει και με τον χρόνο..Τώρα είναι 6 η ώρα...Αν γυρίσω το ρολοι μία ώρα μπροστά θα λεει 7 αρα θα έχει περασει θεωρητικα 1 ωρα.Αν το βαλω στις 5 σημαινει ότι δείχνει 1 ώρα πιο πριν...Όμως και στις δύο περιπτώσεις είναι ίδια η χρονική στιγμή.Η αλλαγή στη μέτρηση δεν επηρρεάζει το χρόνο γιατί ο χρόνος απλά είναι στιγμή!
Τι θέλω να πω?Ο χρόνος δεν έχει συγκεκριμένη πορεία όπως φανταζόμαστε,δηλαδή δεν ισχύει ότι αυτό που βιώνουμε είναι η πάροδος του χρόνου.Οτι ισχύει για την κατέυθυνση που αντιλαμβανόμαστε π.χ το αυτοκίνητο τρακάρει στον τοίχο,ισχύει και για το ανάποδο...Αν βιντεοσκοπήσεις το τρακάρισμα και το βάλεις να παίξει ανάποδα θα παρατηρήσεις ότι ακομα και τα μορια θα επανέλθουν στην αρχική τους θέση.Δηλάδη εαν θεωρήσουμε ότι ο χρόνος είναι μεταβαλλόμενος τότε είναι αντιστρεπτά μεταβαλλόμενος.Οπότε προκύπτει ότι η αίσθηση που έχουμε για το χρόνο μία χρονική στιγμή δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ίδια χρονική στιγμη!Δεν υπάρχει συνεχής αίσθηση του χρόνου..Υπάρχουν άπειρες,μικρές στιγμιαιες αισθήσεις...Ελπίζω να μην κοιμηθήκατε...Εχω κι άλλα γιατί το έχω ψάξει το θέμα..
Bleat the Christian lie,
only mortals die...
Edited by - Savaoth on 14/06/2006 18:14:49
Όταν έχουμε του κόσμου τα προβλήματα τότε σάν την χελώνα πάει.
tco99
tco99
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω πως είναι σαχλαμάρες αυτά που λέτε, αλλά είναι σαχλό να υπάρχει θέμα για το αν περνάει γρήγορα ο χρόνος άμα περνάμε καλά και άμα σέρνεται όταν βαριόμαστε....
΄Εθεσα το θέμα με την υπόθεση του τι θα καταλαβαίναμε στην περίπτωση που "κάτι" επιτάγχυνε αυτά τα οποία ορίζουν τον χρόνο την Γη (κίνηση πλανητών).
ΥΓ: και δεν μιλάμε για τη ψυχολογική συνιστώσα, αλλά για τις φυσικές παραμέτρους μεταβολής του χρόνου.
Θα σε παρακαλούσα άμα έχεις την δυνατότητα να βρεις το σχετικό άρθρο (ή άν κάποιος άλλος αγαπητός φίλος το έχει από το περιοδικό) να το παραθέσεις στο θέμα μας μήπως και μπορέσουμε και κάνουμε συζήτηση.
Θα προσπαθήσω μήπως και το βρω στο site που παρέθεσες και αν δεν βρω κάτι ίσως να στείλω σχετικό e-mail στο περιοδικό για την παραπομπή...
Εκτός και μας προλλάβει κάποιος άλλος φίλος και μας βάλει το άρθρο με καμμια παραπομπή....
(Είναι πολύ περιορισμένος ο ελεύθερος μου χρόνος αυτή την εποχή....)
Τώρα βέβαια σε όλα αυτά τα φαινόμενα φαίνεται να υπάρχει ένα λογικό κενό. Τα ρολόγια δε δείχνουν το χρόνο? Μήπως έχουν ρυθμιστεί να πηγαίνουν πιο γρήγορα? Αν ο χρόνος κυλούσε πιο γρήγορα δε θα έχαναν τα ρολόγια?δε θα έδειχναν κάποια στιγμή 11 ας πούμε και θα ξημέρωνε?
Προσέξτε. Η αίσθηση όμως ότι ο χρόνος κυλάει πιο γρήγορα εξακολουθεί να υπάρχει. Δεν είναι κανένα ψέμα αυτό. Ισχύουν ταυτόχρονα δηλαδή και τα δύο. Και εμείς νομίζουμε ότι ο χρόνος κυλάει γρήγορα και τα ρολόγια εξακολουθούν να πγαίνουν κανονικά. Νομίζω ότι πρέπει να λάβουμε και αυτό υπόψη για το θέμα αυτό...
quote:
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ πιστεύω, ότι χρόνος σαν έννοια δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο η αντίληψη της ροής του χρόνού. Κι αυτό δεν το λέω εγώ, το είχε πει ο Ζήνων ο Ελεάτης πριν απο πάρα πολύ καιρό.
Με μπέρδεψε λίγο. ![]()
Πως γίνεται να μην υπάρχει κάτι αλλά να έχουμε την αντίληψη της ροής του? ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
΄Εθεσα το θέμα με την υπόθεση του τι θα καταλαβαίναμε στην περίπτωση που "κάτι" επιτάγχυνε αυτά τα οποία ορίζουν τον χρόνο την Γη (κίνηση πλανητών).
Φίλε Kerry King μάλλον δεν έχεις καταλάβει κι εσύ το θέμα που ο ιδιος έχεις θέσει...![]()
![]()
Όταν λες ότι αυτά που "ορίζουν" τον χρόνο είναι οι κινήσεις των πλανητών, πιστεύω πως δεν έχεις καταλάβει ότι ο χρόνος δεν ορίζεται από τίποτα.Δηλαδή επειδή ο Κρόνος πηγαίνει γύρω-γύρω σημαίνει ότι περνάει και ο χρόνος...μην τρελαθούμε...Ένας πλανήτης,κάνει πάνω από 30 διαφορετικές κινησεις σε διάφορους άξονες(γύρω από τον εαυτό του,ελλειπτικές,εγκάρσιες,ελικοειδείς)Ο χρόνος δεν έχει καμία σχέση με κίνηση των πλανητών ούτε με την ταχύτητα τους...Όπως είναι πασίγνωστο όλοι οι πλανήτες δεν γίνεται να διαγραφουν τέλεια κυκλική τροχιά, γιατί οι υπόλοιπες κινήσεις που προανέφερα επηρρεάζουν την πορεία μαζί με άλλους παράγοντες(συγκρούσεις με κομήτες,πεδία κτλ..)Αρα με απλή φυσική αποδικνύεται πως κατά τη διάρκεια μιας πλήρους περιστροφής-τροχιάς,η ταχύτητα του πλανήτη αλλάζει σε διάφορα σημεία και δεν μένει σταθερή!Μήπως έχει παρατηρήσει κανεις σας καμία χρονο-πύλη ή καμπύλωση του χρόνου και αλλα τέτοια που λέγονται....ΟΧΙ!...Και δεν λεω ότι δεν υπάρχουν,αλλά ότι δεν προκαλούνται από τις κινήσεις των πλανητών...
Bleat the Christian lie,
only mortals die...