ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο χρόνος που κυλάει γρήγορα.... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ο χρόνος που κυλάει γρήγορα.... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

KERRY KING30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
14/06/2006, 15:17:43
Κολλάμε στην έννοια του χρόνου όμως και δεν ασχολούμαστε με τον "μηχανισμό" που διαμόρφωσε αυτό τον χρόνο. Άμα υπάρξει μεταβολή σε αυτή την αρμονία αναρωτιέμαι πως θα την αντιλαμβανόμαστε.....

ΟΥΦ..... δεν ξέρω πως αλλιώς να το κάνω κατανοητό πιά.....

Τελικά νομίζω πως είναι μια χαζή ερώτηση........

14/06/2006, 15:22:17

quote:

Φίλε JBG για την δική μας αντιληπτική ικανότητα αναφέρομαι.

Ανθρώπινο δημιούργημα ο χρόνος, όμως στηρίζεται στην κίνηση της Γης γύρω από τον εαυτό της και γύρω από τον Ήλιο, έτσι δεν είναι ?

εννοειται!

και οι βιορυθμοι μας και ολα τα εσωτερικα μας ρολογια ειναι συγχρονισμενα με την στροφορμη της γης και την τροχια της γυρω απο τον ηλιο

quote:

Θεωρητικά ρωτάω, άμα όλα αρχίσουν και κινούνται πιο γρήγορα μέσα στο ηλιακό μας σύστημα, θα μας φαινόταν σαν "χρόνος που τρέχει" ???

υποθετω οτι ναι, εφοσον θα διαρκουσαν λιγοτερο τα μερονυχτα και το ετος

ωστοσο ενδιαφερον ειναι οτι οι ανθρωποι που ζουν κοντα στον αρκτικο κυκλο εχουν 6 μηνες μερα και 6 μηνες νυχτα και ομως προσαρμοστηκαν...

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

14/06/2006, 15:29:56
quote:

υποθετω οτι ναι, εφοσον θα διαρκουσαν λιγοτερο τα μερονυχτα και το ετος

Αν υποθέσουμε όμως πως ΟΛΑ μέσα στο ηλιακό μας σύστημα θα είχανε επιταχυνθεί ανάλογα, ούτε τα μερόνυχτα ούτε το έτος θα μεταβληθούν.

SavaothΜέλος
14/06/2006, 18:12:10
Φίλε Kerry King στην ερώτησή σου για το αν οι Καυκάσιοι ζουνε περισσότερο λόγω της αντίληψης τους για τον χρόνο θα σου πω ότι παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες,κυρίως βιολογικοί όπως είναι η διατροφή και οι ατμοσφαιρική πίεση και η καθαρότητα της ατμόσφαιρας...Απλά είπα πως αισθάνονται οι καυκάσιοι το χρόνο αλλιώς επειδή ζουνε αρκετά χρόνια και όχι ότι αυτό τους κανει να ζουν περισσότερο...Σίγουρα όμως και η αίσθηση της πίεσης του χρόνου προκαλλεί στρεςς και αυτό με τη σειρά του μείωση της μακροζωίας κτλ...Ένα λάθος που γίνεται συχνά όμως είναι ότι μένουμε στις μεταβολές του χρόνου,ενώ στην ουσία δεν υπάρχουν μεταβολές!
Το να αλλάξει η μερα κατά 1 ώρα δε σημαίνει πως υπάρχει μεταβολή στον χρόνο...Υπάρχει αλλαγή στην μέτρηση του χρόνου...Ας πουμε ότι πηδας από τον 5ο όροφο(φαντάσου απελπισια...)Αν θέσεις για σημειο αναφοράς τον 3ο όροφο πετας!...Αν θέσεις τον 6ο όροφο έχεις πεσει κατα έναν όροφο...Όμως και στις δύο περιπτώσεις η θέση σου είναι η ίδια!...Το ίδιο συμβαίνει και με τον χρόνο..Τώρα είναι 6 η ώρα...Αν γυρίσω το ρολοι μία ώρα μπροστά θα λεει 7 αρα θα έχει περασει θεωρητικα 1 ωρα.Αν το βαλω στις 5 σημαινει ότι δείχνει 1 ώρα πιο πριν...Όμως και στις δύο περιπτώσεις είναι ίδια η χρονική στιγμή.Η αλλαγή στη μέτρηση δεν επηρρεάζει το χρόνο γιατί ο χρόνος απλά είναι στιγμή!
Τι θέλω να πω?Ο χρόνος δεν έχει συγκεκριμένη πορεία όπως φανταζόμαστε,δηλαδή δεν ισχύει ότι αυτό που βιώνουμε είναι η πάροδος του χρόνου.Οτι ισχύει για την κατέυθυνση που αντιλαμβανόμαστε π.χ το αυτοκίνητο τρακάρει στον τοίχο,ισχύει και για το ανάποδο...Αν βιντεοσκοπήσεις το τρακάρισμα και το βάλεις να παίξει ανάποδα θα παρατηρήσεις ότι ακομα και τα μορια θα επανέλθουν στην αρχική τους θέση.Δηλάδη εαν θεωρήσουμε ότι ο χρόνος είναι μεταβαλλόμενος τότε είναι αντιστρεπτά μεταβαλλόμενος.Οπότε προκύπτει ότι η αίσθηση που έχουμε για το χρόνο μία χρονική στιγμή δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ίδια χρονική στιγμη!Δεν υπάρχει συνεχής αίσθηση του χρόνου..Υπάρχουν άπειρες,μικρές στιγμιαιες αισθήσεις...Ελπίζω να μην κοιμηθήκατε...Εχω κι άλλα γιατί το έχω ψάξει το θέμα..

Bleat the Christian lie,
only mortals die...

Edited by - Savaoth on 14/06/2006 18:14:49

fantomas3004Μέλος
14/06/2006, 21:08:50
Ο χρόνος κυλάει γρήγορα όταν νομίζουμε οτι περνάμε καλά, τότε δέν μπορούμε να καταλάβουμε πόσο γρήγορα πέρασε η ώρα
Όταν έχουμε του κόσμου τα προβλήματα τότε σάν την χελώνα πάει.
demon_satΝέο Μέλος
26/06/2006, 17:44:52
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΣΚΟΠΙΑ (ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΤΑΡΟΣ) ΤΟ 2ΩΡΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΕΞΟΔΟ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ! ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΕΩΣ Η ΕΝΝΟΙΑ ΧΡΟΝΟΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΕΓΩ!
tco99Νέο Μέλος
28/06/2006, 01:22:26
λοιπον πρεπει να προσεξουμε κατι οτι οταν περναμε καλα περναει γρηγορα η ωρα και οταν δεν περναμε καλα δεν περναει η ρημαδα οποτε όποτε θελουμε να περασει η ωρα δεν περναει και οταν δεν θελουμε να περασει περναει.... οπιος καταλαβε καταλαβε. καληνυχτα και ονειρα γλυκα για σημερα φιλακια σε ολα τα μωρα του κοσμου σας αγαπαω!!!

tco99

tco99Νέο Μέλος
28/06/2006, 01:24:40
demon sat εγραψα κατευθιαν και μετα ειδα το θεμα σου απλα να ξερεις δεν σε αντιγραψα.....

tco99

29/06/2006, 15:10:23
Συνεχίζετε και κολλάτε στον ψυχολογικό παράγοντα και όπως είναι φυσικό το θέμα καταντάει αρκετά σαχλό για να το συζητάμε κι όλας.
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω πως είναι σαχλαμάρες αυτά που λέτε, αλλά είναι σαχλό να υπάρχει θέμα για το αν περνάει γρήγορα ο χρόνος άμα περνάμε καλά και άμα σέρνεται όταν βαριόμαστε....

΄Εθεσα το θέμα με την υπόθεση του τι θα καταλαβαίναμε στην περίπτωση που "κάτι" επιτάγχυνε αυτά τα οποία ορίζουν τον χρόνο την Γη (κίνηση πλανητών).

KSΝέο Μέλος
29/06/2006, 23:06:52
Γράφτηκα για να απαντήσω σε αυτό εδώ το θέμα. Αυτό που λέει ο Kerry King για το χρόνο έχει γραφτεί από τον Γιαννουλάκη πολύ πρόσφατα στο Strange. Δεν θυμάμαι ακριβώς το τεύχος, αλλά νομίζω ήταν μέσα στο 2006. Το είχε αναλύσει αλλά δεν τα κατάλαβα όλα όσα έγραψε. Υποστήριζε πολύ σοβαρά ότι όχι μόνο έχει επιταχυνθεί ο χρόνος, αλλά και ότι το σημερινό 24ωρο αντιστοιχεί σε 16 μόνο παλαιότερες ώρες.
KSΝέο Μέλος
29/06/2006, 23:25:46
Το τεκμηρίωνε σε σχέση με τη μετάπτωση των πόλων και την περιστροφή της γης, όπως λέει και ο Kerry King. Επίσης, το συνέδεσε με το 2012 και τις προφητείες των Μάγια, ότι πιθανόν να επιταχύνεται τόσο ο χρόνος ώστε το 2012 να επέλθει και το τέλος του γνωστού χρόνου. Δυστυχώς δεν έχω το άρθρο, αλλά νομίζω Kerry King ότι θα σε διαφωτίσει πολύ άμα το βρεις. Γενικά με ενδιαφέρει πολύ αυτό το θέμα και θα ήθελα και όποιος άλλος γνωρίζει κάτι πάνω σε αυτό να το γράψει.
ΥΓ: και δεν μιλάμε για τη ψυχολογική συνιστώσα, αλλά για τις φυσικές παραμέτρους μεταβολής του χρόνου.
30/06/2006, 09:29:09
Φίλε KS ευχαριστώ για την απάντησή σου, ειδικά πάνω στην στιγμή που ήμουνα έτοιμος να ζητήσω να κλειδωθεί το θέμα γιατί μάλλον δεν γινόταν κατανοητώ.

Θα σε παρακαλούσα άμα έχεις την δυνατότητα να βρεις το σχετικό άρθρο (ή άν κάποιος άλλος αγαπητός φίλος το έχει από το περιοδικό) να το παραθέσεις στο θέμα μας μήπως και μπορέσουμε και κάνουμε συζήτηση.

KSΝέο Μέλος
30/06/2006, 18:34:21
Δεν μπορώ να το βρω αυτή τη στιγμή, αλλά μπορείς να επικοινωνήσεις στο strange@agnosto.gr και να σου στείλουν το σχετικό τεύχος. Δες και: http://www.agnosto.gr/strange/index.shtml. Αμα το βρεις και το διαβάσεις, θα ήθελα να το συζητήσουμε, γιατί κι εγώ δεν το είχα καταλάβει πολύ καλά (γνώσεις Φυσικής έχω μόνο Λυκειακές) και θα ήθελα να το συζητήσω με κάποιον. Πάντως αυτό που έγραψες για την επιτάχυνση ολόκληρου του ηλιακού συστήματος το κατάλαβα και νομίζω ότι εξηγεί πολύ καλά το πως, ενώ η Γη ολοκληρώνει την περιστροφή της γύρω από τον Ηλιο σε 365 μέρες, εν τούτοις στρέφεται πιο γρήγορα γύρω από τον εαυτό της, αλλά δεν το καταλαβαίνουμε γιατί όλοι οι πλανήτες έχουν αυξήσει την ταχύτητά τους. Η να πω ότι και ο ήλιος μπορεί να στρέφεται (μαζί με όλους τους πλανήτες) γύρω από κάποιο κέντρο του γαλαξία μας;
KSΝέο Μέλος
30/06/2006, 18:37:21
Νομίζω ότι είναι το τεύχος 79, Ιούλιος-Αύγουστος 2005 (δες προηγούμενα τεύχη) που έχει το 2012 στο εξώφυλλο και είναι το άρθρο: τι θα συμβεί τελικά το 2012
KSΝέο Μέλος
30/06/2006, 23:51:57
Κοίτα να δεις που αυτό το άρθρο το έχει βάλει ο Μελετητής στο τόπικ για το 2012 στην πίσω σελίδα...Εγώ τώρα το είδα. Δεν είναι σίγουρο ότι πρόκειται για το ίδιο άρθρο, επικοινώνησε με το περιοδικό πάντως και θα βρεις αυτό που λέω.
01/07/2006, 13:15:15
Φίλε KS δεν διαβάζω το εν λόγω περιοδικό...
Θα προσπαθήσω μήπως και το βρω στο site που παρέθεσες και αν δεν βρω κάτι ίσως να στείλω σχετικό e-mail στο περιοδικό για την παραπομπή...

Εκτός και μας προλλάβει κάποιος άλλος φίλος και μας βάλει το άρθρο με καμμια παραπομπή....

(Είναι πολύ περιορισμένος ο ελεύθερος μου χρόνος αυτή την εποχή....)

samuel1974Μέλος
01/07/2006, 14:36:43
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ πιστεύω, ότι χρόνος σαν έννοια δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο η αντίληψη της ροής του χρόνού. Κι αυτό δεν το λέω εγώ, το είχε πει ο Ζήνων ο Ελεάτης πριν απο πάρα πολύ καιρό. Ακόμη δεν μπόρεσανε όμως ο Hawking και η παρέα του να το περιγράψουνε αυτό με μαθηματικούς τύπους, κι ουτε πιστεύω να το καταφέρουνε ποτέ.
ImperatorΜέλος
01/07/2006, 15:26:18
Kerry King εγώ έχω καταλάβει απόλυτα τι εννοείς. Και το έχω καταλάβει όχι επειδή είμαι καμιά διάνοια και ξέρω τίποτα δύσκολους μαθηματικούς τύπους και έννοιες της φυσικής. Όχι. Το έχω καταλάβε επειδή το ίδιο ακριβώς νοιώθω κι εγώ. Ότι ο χρόνος κυλάει όντως πιο γρήγορα. Ότι η μέρα φεύγει χωρίς να το καταλάβεις. Αλλά και σε μεγαλύτερο επίπεδο. Ας πούμε το 1995 π.χ. το έτος 1988 μου φαινόταν απίστευτα μακρινό. Τώρα που είναι 2006 το 1999 μου φαίνεται πολύ κοντινό σα να έχουν περάσει 2-3 χρόνια. Να μη πω πως φαίνονται τα 2-3 χρόνια. Είναι λες και είσαι στον ίδιο χρόνο ακόμη. Το άρθρο του Γιαννουλάκη δε το έχω διαβάσει αλλά ο Γιαννουλάκης πετάει σπόντες για το θέμα αυτό από εδώ και από κει. Ο συγκεκριμένος δείχνει να δίνει μεγάλη σημασία σε αυτό το φαινόμενο.

Τώρα βέβαια σε όλα αυτά τα φαινόμενα φαίνεται να υπάρχει ένα λογικό κενό. Τα ρολόγια δε δείχνουν το χρόνο? Μήπως έχουν ρυθμιστεί να πηγαίνουν πιο γρήγορα? Αν ο χρόνος κυλούσε πιο γρήγορα δε θα έχαναν τα ρολόγια?δε θα έδειχναν κάποια στιγμή 11 ας πούμε και θα ξημέρωνε?
Προσέξτε. Η αίσθηση όμως ότι ο χρόνος κυλάει πιο γρήγορα εξακολουθεί να υπάρχει. Δεν είναι κανένα ψέμα αυτό. Ισχύουν ταυτόχρονα δηλαδή και τα δύο. Και εμείς νομίζουμε ότι ο χρόνος κυλάει γρήγορα και τα ρολόγια εξακολουθούν να πγαίνουν κανονικά. Νομίζω ότι πρέπει να λάβουμε και αυτό υπόψη για το θέμα αυτό...

01/07/2006, 15:47:00
Αγαπητέ samuel1974, μήπως θα μπορούσες να μας πεις λίγα πράγματα περαιτέρω επάνω σ' αυτό που είπες?

quote:
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ πιστεύω, ότι χρόνος σαν έννοια δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο η αντίληψη της ροής του χρόνού. Κι αυτό δεν το λέω εγώ, το είχε πει ο Ζήνων ο Ελεάτης πριν απο πάρα πολύ καιρό.

Με μπέρδεψε λίγο.

Πως γίνεται να μην υπάρχει κάτι αλλά να έχουμε την αντίληψη της ροής του?

In anticipation of my resurrection...

SavaothΜέλος
01/07/2006, 20:27:18
quote:

΄Εθεσα το θέμα με την υπόθεση του τι θα καταλαβαίναμε στην περίπτωση που "κάτι" επιτάγχυνε αυτά τα οποία ορίζουν τον χρόνο την Γη (κίνηση πλανητών).

Φίλε Kerry King μάλλον δεν έχεις καταλάβει κι εσύ το θέμα που ο ιδιος έχεις θέσει...
Όταν λες ότι αυτά που "ορίζουν" τον χρόνο είναι οι κινήσεις των πλανητών, πιστεύω πως δεν έχεις καταλάβει ότι ο χρόνος δεν ορίζεται από τίποτα.Δηλαδή επειδή ο Κρόνος πηγαίνει γύρω-γύρω σημαίνει ότι περνάει και ο χρόνος...μην τρελαθούμε...Ένας πλανήτης,κάνει πάνω από 30 διαφορετικές κινησεις σε διάφορους άξονες(γύρω από τον εαυτό του,ελλειπτικές,εγκάρσιες,ελικοειδείς)Ο χρόνος δεν έχει καμία σχέση με κίνηση των πλανητών ούτε με την ταχύτητα τους...Όπως είναι πασίγνωστο όλοι οι πλανήτες δεν γίνεται να διαγραφουν τέλεια κυκλική τροχιά, γιατί οι υπόλοιπες κινήσεις που προανέφερα επηρρεάζουν την πορεία μαζί με άλλους παράγοντες(συγκρούσεις με κομήτες,πεδία κτλ..)Αρα με απλή φυσική αποδικνύεται πως κατά τη διάρκεια μιας πλήρους περιστροφής-τροχιάς,η ταχύτητα του πλανήτη αλλάζει σε διάφορα σημεία και δεν μένει σταθερή!Μήπως έχει παρατηρήσει κανεις σας καμία χρονο-πύλη ή καμπύλωση του χρόνου και αλλα τέτοια που λέγονται....ΟΧΙ!...Και δεν λεω ότι δεν υπάρχουν,αλλά ότι δεν προκαλούνται από τις κινήσεις των πλανητών...

Bleat the Christian lie,
only mortals die...