- Orbs - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Η φωτογραφία χτεσινή -ειδησιογραφική-, από τον κυκλώνα Franz που έπληξε την Γερμανία.
http://kurier.at/nachrichten/chronik/49974.php
Σώστε την και κάντε την μεγέθυνση. Παρατηρείστε "orbs".
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Αν και είναι πολύ καλή φωτογραφία...
Μόνο τα μικρά μυστικά χρειάζονται προστασία.
Τα μεγάλα προστατεύονται από τη δημόσια δυσπιστία.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!
Μια γρήγορη αναζήτηση με το Google, ίσος σου αλλάξει γνώμη...

Orbs
Τα orbs είναι υποτιθέμενες φαντασματικές ή πνευματικές ενέργειες, ή "πολυ-διάστατα όντα", αόρατα δια γυμνού οφθαλμού. Αν και μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα orbs είναι μορφές ζωής, μάλλον οφείλονται σε αντανακλάσεις του φλας ή άλλων φυσικών φώτων, που πιάνονται από την κάμερα. Κάποιος λάτρης των orbs ισχυρίζεται ότι το "orb είναι το βασικό ενεργειακό πρότυπο του κόσμου των πνευμάτων", αν και το πως το ξέρει αυτό είναι κάπως ασαφές. Κάποιος άλλος πιστεύει ότι "το orb είναι η ενέργεια που μεταφέρεται από μια πηγή (π.χ. γραμμές μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας, θερμαντήρες, μπαταρίες, ανθρώπους κλπ.) στα πνεύματα ώστε να μπορέσουν αυτά να υλοποιηθούν". Έτσι εξηγείται το γιατί είναι στρογγυλά, λέει, μιας και κάτι τέτοιο θα περιμέναμε από τους νόμους της φυσικής. Αποτυγχάνει όμως να μας αναφέρει ποιούς ακριβώς νόμους έχει κατά νου.
http://www.skepdic.gr/Entries/Omikron/orbs.htm
-Arthur C. Clarke-
Οι εκκλήσεις μου (σε παλιότερο θρέντι) έπιασαν τόπο.
Είμαι πλέον κι εγώ ένας ευτυχής κάτοχος περίεργης (τουλάχιστον) φωτογραφίας.
Ιδού:

Η φωτο είναι δικής μου (lamogείου) παραγωγής και προέλευσης και δεν της είχα δώκει τη δέουσα προσοχή μέχρι που είδα το ostrioθρεντο περί ορμπιδίων.![]()
Οπότε δεν άντεξα στον πειρασμό να μοιραστώ μαζί σας μέρος της συγκίνησής μου.![]()

Εγώ βλέπω 7 τετράγωνα orbs στην πάνω φωτο και 5 (επίσης τετράγωνα ) στην κάτω.
Α, ναι, κι ένα στρογγυλό στην πάνω.![]()

Dare To Dream
δε νομίζω πως έχει σημασία ποιό είναι το αντικέιμενο της φώτως αλλά να σε βγάλω απ' την απορία.
Απλή φωτογραφία σπιτιού πρός ανακαίνιση, αποτύπωση χώρου δλδ και τίποτε άλλο.
Βέβαια, όπως και με την περίπτωση της "ασπιρίνης" (κι έχω και πονοκέφαλο), η αμέσως επόμενη, που τραβήχτηκε με διαφορά "κορνοφαναρόλεπτου"(*), ήταν άνορμπη.
Τώρα, τα ορμπίδια γενικά με φαίνονται πανταχού ίδια, αν εξαιρέσουμε αυτά της ostria που είναι ολόκληρο κοπάδι.
Πάντως εμένανε δε με το βγάνεις απ' το μυαλό ούτε με εγχείρηση οτι όλα τούτα είναι τυχαία παιγνιδίσματα του φακού και της ατμόσφαιρας κι όχι ψυχούλες ή κάτι άλλο.
(*).κορνοφαναρόλεπτο, το :
Mονάδα μέτρησης χρόνου που αντιστοιχεί στο χρόνο που μεσολαβεί από το άναμα φαναριού σε διασταύρωση μέχρι το κορνάρισμα του από πίσω.
Κυμαίνεται από νανοσεκόντ έως μιλισεκόντ και ευδοκιμεί εις Αθήνας
Φίλε lamogio που λες... πολύ άτιμο το κορνοφαναρόλεπτο... ηλίθιος "πρώην" συνάδελφος μου,μου κόρναρε ενώ είχα σταματήσει σε ένα φανάρι για να μου πεί κάτι, και μια άλλη πιο ηλίθια που ήταν μπροστά μου νόμιζε πως της κόρναρα εγώ γιατί άναψε πράσινο και ξεκίνησε χωρίς να κοιτάξει ότι ήταν καρακόκκινο ακόμα,με αποτέλεσμα ένα μεγαλοπρεπές τρακάρισμα...