- ΓΝΩΣΗ:ΕΥΧΗ Η ΚΑΤΑΡΑ; - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ ΑΤΜΑ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΣΑΦΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΙΩΝΥΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ.
ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ....
ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ....
ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ Η ΕΥΧΗ Η Η ΚΑΤΑΡΑ...
ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ...
ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΣΥΡΜAΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ....
ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ ΜΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
-Τι εστί Θεός;
-Ανθρωπος Αθάνατος
-Τι δε Ανθρωπος;
-Θεός Θνητός
Ισως η προβληματικη της γνωσης στα χερια του ανθρωπου να βρισκεται στην φιλοσοφικη διατυπωση,ο ανθρωπος ειναι λυκος για τον ανθρωπο.
SAMPER EADEM
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΧΘΕΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΕΑΝ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΗ Η ΚΑΤΑΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ (ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ).
Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΧΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ?????
ΚΑΤΑΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ..
ΕΥΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΧΘΕΙ...
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ???????????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
ΤΕΛΙΚΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ,ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΓΚΑΘΙΑ,ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ{ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ}ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ,ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ MEDIA.ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΖΕΙ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΑΠΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΕΧΕΓΓΥΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟ,ΔΗΛ.ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΟΣΜΙΑ.
ΑΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΥΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Edited by - Masvidal on 02/04/2004 15:03:01
Ένα ξέρω, οτι δε ξέρω τίποτα"
quote:
Φίλε theosoficus δεν κατάλαβα "η απόσυρση απο τα εγκόσμια" γιατί να είναι κάτι κακό?Ένα ξέρω, οτι δε ξέρω τίποτα"
Δεν νομιζω οτι ειναι κακο η "αποσυρση απο τα "εγκοσμια" αλλα αν ολοι
σκεφτονταν ετσι δεν θα ειχε εξελιχθει η κοινωνια και γενικα δεν ειμασταν στα επιπεδα που ειμαστε σημερα(απο αποψης τεχνολογικης αναπτυξης,βιομηχανικης αναπτυξης,εξελιξη στην καθε επιστημη κ.λ.π).Σκεψου ο καθε επιστημονας να εγκατελειπε τα "εγκοσμια" και να πηγαινε σε κανενα μοναστηρι.Θα επιστρεφαμε στα προιστορικα χρονια![]()
quote:ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΑΠΛΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΕΝΝΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 'ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ΄',ΚΑΘΟΤΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΕΛΕΑΡ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Φίλε theosoficus δεν κατάλαβα "η απόσυρση απο τα εγκόσμια" γιατί να είναι κάτι κακό?Ένα ξέρω, οτι δε ξέρω τίποτα"
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟΝ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
MAY THE LIGHT BE YOUR GUIDE.
Έκανες την παρακάτω ερώτηση,
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΧΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ?????
Σε αυτήν την ερώτηση θα σου απάνταγε ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ, πιο αναλυτικά από ότι θα κάνω εγώ.
Γι’αυτό προτείνω σε όσους δεν το έχουν διαβάσει να το διαβάσουν.
Η ματαιοδοξία της γνώσης και ο άκρατος εγωκεντρισμός της μπορεί να οδηγήσουν την γνώση που έχουμε δεχθεί σε δημιουργό «αλήθειας».
Η συγκεκριμένη αλήθεια δεν είναι προϊόν γνώσης αλλά αποτέλεσμα των «φαντασμάτων» που μας περιβάλουν. Δηλαδή των εμμονών μας.
«Η συναίσθηση της μερικότητας συχνά χάνετε από τους λόγιους που ερευνούν γενικούς νόμους, αντίθετα οι απλοί έχουν μια αντίληψη της αλήθειας.»
Η συναίσθηση της μερικότητας πρέπει να είναι ο οδηγός προς τον μακρόκοσμο.
Οπότε στην ερώτησή σου απαντώ αρνητικά.
Σε καμία περίπτωση η γνώση δεν πρέπει να μας χρησιμοποιεί.
Η γνώση είναι το Α και το Ω, αλλά και η σκάλα για να ανεβούμε πιο πάνω, πιο ψηλά.
Αυτή η σκάλα κατασκευάστηκε, χρησιμοποιήθηκε και μας πήγε πιο πάνω.
Κατάστρεψέ την και φτιάξε μια καινούργια από παλιά και νέα ξύλα, και πήγαινε ακόμα ψηλότερα.
Τίποτα δεν είναι πιο σοφό από το να αμφισβητούμε.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ???????????
Έτοιμος για εμένα είναι αυτός που αμφισβητεί, αυτός που υποβάλει την γνώση σε έρευνα.
Αυτός έχει στα χέρια του τα κλειδιά της γνώσης, την ουσία και την χρησιμότητα της.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Διγενή Aκρίτα ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ...
ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΟΣ ΜΕ ΑΚΡΑΤΟ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΣΜΟ.....
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΕΤΩ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ....
quote:
ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ....
ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ Η ΕΥΧΗ Η Η ΚΑΤΑΡΑ...
ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ...
ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΣΥΡΜAΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ....
ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΤΥΧΟΥΝ.
ΙΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ΚΑΙ Η ΘΕΩΡΗΣΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΣΗ)
ΤΟ ΤΟΛΜΑΜΕ ????
ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΛΘΟΥΝΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ?? ??
ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΕ ΠΕΡΙ «φαντασμάτων» ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΧΩ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚ ΜΕ ΘΕΜΑ ****Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ ****
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1114
ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΠΙΚ.
ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ....
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**