- ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ:Μύθος ή πραγματικότητα?? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
"Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που ψάχνει ένας χάκερ; Ο πιο επικίνδυνος χάκερ όλων των εποχών, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, δηλώνει ότι ο λόγος που εισέβαλε στα απόρρητα αρχεία του Πενταγώνου και της NASA ήταν για να βρει ...εξωγήινους!
Για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας σοβαρά επικίνδυνος άνθρωπος ο οποίος θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας καθώς έχει διαπράξει «την μεγαλύτερη ηλεκτρονική παραβίαση (χάκινγκ) στρατιωτικών αρχείων όλων των εποχών».
Όμως ο Βρετανός Gary McKinnon δηλώνει ένας απλός «σπασίκλας» και λάτρεις των υπολογιστών που ήθελε μόνο να διαπιστώσει αν υπάρχουν εξωγήινοι και UFO!
Κατά τη διάρκεια της διετούς αναζήτησής τους, ο McKinnon εισέβαλε στους υπολογιστές του Πενταγώνου, της NASA και του Johnson Space Centre καθώς και σε συστήματα που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.
....
Επομένως, υπάρχουν εξωγήινοι; Σύμφωνα με τον McKinnon, ναι!
Περισσότερα στο
http://news.pathfinder.gr/periscopio/309781.html
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Η πράξη του σήμερα θεωρείται εγκληματική και φυσικά θα τιμωρηθεί κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο τιμωρήθηκαν και οι προηγούμενοι από αυτόν (ακόμα και ανήλικοι κατέληξαν στην φυλακή).
Μάλιστα θα έπρεπε να ξέρει, αφού παροικεί εις την Ιερουσαλήμ (δηλώνει προγραμματιστής), πως η ανοχή απέναντι στο Hacking σήμερα τόσο σε Αμερική και Ευρώπη είναι μηδενική, πράγμα που φυσικά δεν συνέβαινε πριν 23 χρόνια, όταν κυκλοφόρησε η περίφημη ταινία «War Games».
Όσον αφορά το τι είδε στα δίκτυα που περιδιάβαινε, προσωπικά προβληματίζομαι από την δήλωση του, ύστερα από την σύλληψη:
"Μου είχε γίνει έμμονη ιδέα, είχα εντελώς εθιστεί. Ήταν για μένα σαν ένα μεγάλο παιχνίδι όμως είχα αρχίσει να γίνομαι παρανοϊκός."
Βέβαια.. από την άλλη πλευρά.. οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί δεν είναι τυχαίες διότι βάση αυτών θα προσπαθήσει πάω στοίχημα να παρουσιάσει τον εαυτό του ως «εθισμένο στους υπολογιστές» προσπαθώντας να γλιτώσει την φυλακή αντικαθιστώντας την με κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης – ψυχολογικής υποστήριξης , μην σας κάνει εντύπωση , είχε συμβεί στο παρελθόν με επιτυχία (περίπτωση Kevin Mitnick και άλλων) ενώ το τι έψαχνε το ξέρει μόνο εκείνος καθώς "το έψαχνα για UFO" είναι καλή δικαιολογία για mental illness στα δικαστήρια και στους ενόρκους
ενώ τον κάνει γραφικό και λιγότερα επικίνδυνο.
Από εκεί και πέρα, θα κερδίσει και αυτός τα 15 λεπτά δημοσιότητας του και ενδεχομένως κανένα βιβλίο - αυτοβιογραφία μαζί με «καυτές αποκαλύψεις αλά Ray Santilli»
.
Edited by - XD on 30/04/2006 12:39:10
Ο ανθρωπομορφισμός των θρησκειών δεν είναι νέο φαινόμενο αντίθετα ακολουθεί μια προδιαγεγραμμένη πορεία (ή αντιστροφή εάν υπάρχει πολιτιστική υπανάπτυξη), έτσι αρχικά τα θεϊκά όντα παρουσιάζονται λιγότερο πνευματικά και περισσότερο ανθρωπομορφικά ενώ σταδιακά με την ωρίμανση της ανθρώπινης νόησης η οποία βοηθά την ανάπτυξη αφαιρετικής σκέψη ξεφεύγουμε από το «συγκεκριμένο» καταλήγοντας σε πνευματικά σχήματα όπου ο ανθρωπομορφισμός ελαχιστοποιείται ή σε ορισμένες περιπτώσεις εκλείπει εντελώς ή χρησιμοποιείται ως παράδειγμα, όμως στις απαρχές της ανθρώπινης νόησης μια τέτοια εξελικτική διαδικασία προφανώς είναι περιορισμένη άρα ο άνθρωπος δοκιμάζει να προσεγγίσει το Θείο μέσα από γνώριμα σχήματα, πρόσωπα, πράγματα, εικόνες, μάλιστα εάν τοποθετήσουμε την απαρχή της θρησκευτικότητας στον ανιμισμό των νεκρών προσώπων απέναντι στις δυνάμεις της φύσης, μπορούμε άριστα να κατανοήσουμε γιατί ο άνθρωπος προσέδωσε ορισμένα ανθρωπομορφικά χαρακτηριστικά στην αντίληψη του για τον Θεό.
Συνεπώς ο ανθρωπομορφισμός των θρησκειών θεωρώ ότι δεν αποτελεί υποχρεωτική μαρτυρία εξωγήινης επαφής , δίχως όμως να αποκλείω μια τέτοια περίπτωση.
Το ίδιο μπορεί να γραφθεί και για τα τεχνουργήματα των Θεών των προγόνων μας, βλέπετε εκεί μπορεί να παρατηρήσει κανείς «την ανάγκη» πχ. για πτήση (Βημάνα, Φτερωτά Σανδάλια, Μαγικό Χαλί, Σκουπόξυλο κ.α.) που ήδη είχε αντιληφθεί ο άνθρωπος αλλά λόγο τεχνολογίας δεν μπορούσε να επιτύχει, οπότε την προσδίδει στις δυνατότητες του Θεού του, τα ίδια συμβαίνουμε με τα αυτόματα του Ήφαιστου για παράδειγμα καθώς ο άνθρωπος είχε συλλάβει την ιδέα ενός μηχανικού υπηρέτη γιατί είχε κατανοήσει τα οφέλη του από αυτό (την ανάγκη που λέμε) και έτσι αδύνατος να το κατασκευάσει το προσέδωσε στον Θεό, ο οποίος είναι πάντα ανώτερος του.
Τέλος , όσον αφορά το ερώτημα του θέματος «ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ: Μύθος ή Πραγματικότητα;», η πιο δίκαια απάντηση για εμένα είναι «Άγνωστο».
Edited by - XD on 30/04/2006 14:30:21
δεν τις κλείνουν σε τέσσερεις τοίχους αλλά τις χρησιμοποιούν αλλιώς
ΝΑ'ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ...ΤΑ ΛΕΜΕ !!
Στράτος
quote:
"Μου είχε γίνει έμμονη ιδέα, είχα εντελώς εθιστεί. Ήταν για μένα σαν ένα μεγάλο παιχνίδι όμως είχα αρχίσει να γίνομαι παρανοϊκός."
Καταλαβαίνω τί ενοεί ο φίλτατος χάκερ. Όταν έκανα μία εργασία πάνω στην ασφάλεια ασυρμάτων δικτύων είχα σχεδόν εθιστεί και εγώ προκειμένου να σπάσω την ασφάλεια σε ένα δίκτυο που μου είχαν υποδείξει για να χρησιμοποιήσω τα δεδομένα στην εργασία μου. Μπορείς να μέινεις πολλές ώρες προσπαθόντας και κάθε φορά που προσπερνάς ένα εμπόδιο τόσο πιο πολύ κολλάς για να περάσεις στο επόμενο επίπεδο.
Δεν πιστεύω να έχασε απλά το μυαλό του ο ενλόγω χάκερ...

ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ.
Η υπόθεση λοιπόν του τι είναι Hacker (παραφουσκωμένη πια έννοια) άπτεται τεχνικής ανάλυσης πέρα από τα ενδιαφέροντα του συγκεκριμένου θέματος και forum.
NOP
NOP
NOP
NOP
Υ.Γ.
Αυτό που επίσης δεν ξέρει είναι κατά πόσο αυτά που είδε ήταν αληθινά ![]()
Edited by - XD on 02/05/2006 12:40:51

-----------------------------------------------------------------------
Αφηγητής:
Είναι η βασική πλοκή τόσων φτηνών ταινιών της δεκαετίας το '50.
Ένας στόλος εχθρικών ιπτάμενων δίσκων με εχθρικούς εξωγήινους
αποφασισμένους να εξολοθρεύσουν τους ανθρώπους. Όμως πριν αποκλείσετε αυτή την προοπτική ως παρανοϊκή φαντασία ή ψυχροπολεμικές φοβίες αναλογιστείτε τα γεγονότα.
Seth shosak Senior Astronomer , SETI:
Έχομε εκατοντάδες δισεκατομμύρια αστέρια στον γαλαξία μας. Το 1900, νομίζαμε ότι αυτό ήταν το σύμπαν. Όμως τη δεκαετία του '20 καταλάβαμε ότι κάτι κηλίδες στο τηλεσκόπιο δεν ήταν απλά κάτι κοντινό, αλλά άλλοι γαλαξίες. Χάρη στο διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ ξέρουμε ότι είναι της τάξεως των 100 δις. Και βλέπουμε μόνο ένα μικρό κλάσμα του σύμπαντος.
Αφηγητής:
Σε ένα τόσο αχανές σύμπαν η ευφυής εξωγήινη ζωή δεν είναι <<μόνο πιθανή>>, είναι σίγουρα <<αναπόφευκτη>>.
Prof. Michio Kaku Theoretical Physicist:
Νομίζω ότι είναι σχεδόν δεδομένο ότι είναι εκεί επάνω. Στο ορατό σύμπαν τα τηλεσκόπια μας βλέπουν εκατό δισεκατομμύρια γαλαξίες.
Πόσα αστέρια υπάρχουν στο ορατό σύμπαν; Μετρήστε εκατό δισεκατομμύρια φορές εκατό δισεκατομμύρια. Πρέπει να είσαι εξαιρετικά αλαζόνας για να πιστεύεις ότι είμαστε μόνοι μας.
Αφηγητής:
Ακόμα όμως κι αν υπάρχει ευφυής εξωγήινη ζωή σε άλλους κόσμους, μπορεί οι εξωγήινοι να περάσουν το αχανές σύμπαν για να μας φτάσουν;
Σε όσους επιστήμονες πιστεύουν ότι οι αποστάσεις μεταξύ αστεριών είναι τόσο μεγάλες που κανένας ιπτάμενος δίσκος δεν θα μας επισκεφτεί ποτέ, λέω μια στιγμή. Οι πολιτισμοί που μπορούν να μας φτάσουν δεν είναι μόνο εκατό χρόνια αλλά ίσος και 100.000 με ένα εκατομμύριο χρόνια μπροστά μας.
Αφηγητής:
Και ίσως έχουν καλό λόγο για να εισβάλουν στον κόσμο μας.
Εμέις οι επιστήμονες συνηδιτοποιούμε ότι το σύμπαν μας πεθείνει. Επεκτείνεται ανεξέλεγκτα και δισεκατομμύρια τρισεκατομμυρίων ετών μετά θά 'ναι η τελευταία καλή μέρα. Η Γή θα παγώσει, ο νυχτερινός ουρανός θα μαυρίσει και όλο το σύμπαν θα βυθιστεί σε απόλυτο κρύο.
Υπάρχει μόνο μια διέξοδος απ' τον θάνατο του σύμπαντος και αυτή είναι να αφήσουμε το σύμπαν.
Αφηγητής:
Να αφήσουμε το σύμπαν; Όσο τρελό κι αν ακούγεται, πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχουν πολλά σύμπαντα συνδεδεμένα ίσως με μαύρες τρύπες. Και αν εξωγήινοι εμφανιστούν από μια μαύρη τρύπα, γιατί να είναι φιλικοί;
Seth shosak Senior Astronomer , SETI:
Στις ταινίες, όταν συναντάμε εξωγήινους είναι πάντα περίπου στο επίπεδο μας γεγονός όμως είναι ότι αν εντοπίσουμε σήμα από άλλο κόσμο θα προέρχεται από μια κοινωνία πολύ μπροστά από την δική μας.
Αφηγητής:
Αυτοί οι εξαιρετικά ευφυείς εξωγήινοι, θα είναι πολύ ανώτεροι από μας. Σε αυτούς θα φαινόμαστε σαν ψύλλοι που πρέπει να καθαριστούν απ' τον πλανήτη.
Όταν βλέπεις μια μυρμηγκοφωλιά σκύβεις στα μυρμήγκια και τους λες "σας φέρνω χάντρες" , "σας φέρνω πυρηνική ενέργεια, γενετική τεχνολογία. Δείξτε μου τον αρχηγό σας" ή απλά πατάς μερικά;
-----------------------------------------------------------------------
Αυτά που έλεγε το ντοκυματέρ είναι και η δικιά μου άποψη το θεωρώ 100% σίγουρο ότι ύπαρχουν εξωγήινοι δεν ξέρω αν μας έχουν ήδη επισκεφτεί ή αν τα φωτάκια που λένε πολλοί ότι έχουν δεί είναι αλήθεια αλλά σιγουρα υπάρχουν στατιστικά είναι αδύνατο και αυτό νομίζω ότι το πιστεύει σχεδόν όλη η επιστημονική κοινότητα και 100% σίγουρο είναι ότι κάποτε θα μας επισκεφτούν το θέμα είναι "πότε;" και "γιατί;".
"Μερικοί βλέπουν το αύριο ως μια άλλη ημέρα. Εγώ το βλέπω ως άλλη μια ευκαιρία."