ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- αποδείξεις για την ύπαρξη θεού/ών; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- αποδείξεις για την ύπαρξη θεού/ών; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

αθεος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
14/12/2009, 11:27:56
D.P.J. 10

quote:
Τι προσδοκούσε ο χριστιανοεβραϊκός θεός από....τους δεινόσαυρους και αφού τους διατήρησε στη ζωή για δεκάδες εκατομύρια έτη μετά τους εξαφάνισε μέσα στη...θεϊκή σοφία του

Δεν μπορούσαν να ψάλλουν στα εβραϊκά, ως εκ τούτου ήταν άχρηστοι για πιστοί.

macedon

14/12/2009, 11:34:38
dimitris2

quote:
Αν προτιμάς ξένες γλώσσες εντάξει.

Εγώ προτιμώ τα ελληνικά αλλά δεν είναι δικό μου λάθος που ο θεός των χριστιανών υμνείται στα εβραϊκά από τους χριστιανούς.

quote:
Δεν πιστεύεις πυθαγορικούς, χριστιανισμό κλπ.

Διαμορφώνω τις απόψεις μου μόνος μου :)

quote:
Δεν υπάρχει αντικατάσταση της εθνικής συνείδησης με τη θρησκευτική αλλά συνύπαρξη.

Αν ρίξεις μια ματιά στην ιστορία, θα διαπιστώσεις πως η εθνική συνείδηση εξαφανίστηκε για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και υπήρχε μόνον η θρησκευτική. Κλασικό παράδειγμα ο τουρκοϋπάλληλος Κοσμάς Αιτωλός, ο σουλτανοϋπάλληλος Αθανάσιος Πάριος και άλλοι ων ουκ έστι αριθμός.

quote:
Πάλι στους χριστιανούς τα ρίχνεις.

Λάθος. Στις χριστιανικές πρακτικές που εφαρμόζονται από τους πολιτικούς τα ρίχνω.

quote:
Και τον Πλάτωνα έξω τον πετάς.

Οι προσωπικές πεποιθήσεις του καθενός, ακόμη κι αν λέγεται "Πλάτωνας" παραμένουν προσωπικές πεποιθήσεις και όχι θέσφατα.

macedon

D.P.J. 10Μέλος
14/12/2009, 11:41:16
quote:

D.P.J. 10

quote:
Τι προσδοκούσε ο χριστιανοεβραϊκός θεός από....τους δεινόσαυρους και αφού τους διατήρησε στη ζωή για δεκάδες εκατομύρια έτη μετά τους εξαφάνισε μέσα στη...θεϊκή σοφία του

Δεν μπορούσαν να ψάλλουν στα εβραϊκά, ως εκ τούτου ήταν άχρηστοι για πιστοί.

macedon

Και του πήρε κάποια εκατομμύρια χρόνια να το καταλάβει ;;;;
Μάλλον θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με την ευστροφία του...

14/12/2009, 12:42:06
D.P.J. 10

quote:
Και του πήρε κάποια εκατομμύρια χρόνια να το καταλάβει ;;;;
Μάλλον θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με την ευστροφία του...

Τώρα με τάπωσες...

macedon

14/12/2009, 12:52:03
quote:

dimitris2

quote:
Και τον Πλάτωνα έξω τον πετάς.

Οι προσωπικές πεποιθήσεις του καθενός, ακόμη κι αν λέγεται "Πλάτωνας" παραμένουν προσωπικές πεποιθήσεις και όχι θέσφατα.

macedon

Κάτι τέτοια λές και με τρελλαίνεις ...σαν δεν ντρέπεσαι..

soul

makforΜέλος
15/12/2009, 12:58:12
αγαπητε ELO,

πιστευω οτι το γονιδιο ή δε ξερω τι αλλο, που μας δημιουργει την αναγκη για να πιστευουμε στο αορατο , εχει πλεον παιξει τον ρολο του , ο ρολος του κατα τα σημερινα στοιχεια ηταν να κρατησουν ζωντανο εναν οργανισμο που ειχε την διαφορα απο ολους τους αλλους να ΓΝΩΡΙΖΕΙ την υπαρξη του , να του μειωσει το αγχος και να τον βοηθησει να δωσει ενα νοημα στην ζωη του. μαλιστα πιστευω οτι αυτο δεν δημιουργηθηκε με μιας δηλαδη δεν ξεκινησε μια μερα ενας ανθρωπος και ανακαλυπτε θεους , αλλα απο τα διαφορα ειδη ανθρωπων καποιοι καταφερναν με καποιο τροπο να μειωνουν το αγχος(πχ σκεφτονταν τον νεκρο φιλο τους οτι ειναι εκει διπλα τους) , αυτο τους εδινε λιγο χρονο ζωης παραπανω , τους εδινε την δυνατοτητα να σκεφτουν λιγο ποιο καθαρα , ετσι ως ειδος σιγα σιγα επικρατησε , σε αυτη την πορει αυτος ο "τροπος" αντιμετωπισης ηταν που δημιουργησε τα πνευματα , τους θεους , τους μαγους κτλπ μιλαμε για μια διαρκεια πανω απο 100.000 χρονια και που η σημερινη ζωη μας ειναι ελαχιστος χρονος μπροστα στα οσα υπαρχουμε

καποιοι αυτο το βιωνουν εντονα , ειναι ατομα πολυ θρησκευομενα ενω αλλοι πολυ χαλαρα , οπου εχουμε ισως ολους οσους αμφισβητουν τους θεους. αποψη μου ειναι οτι το δευτερο ειδος σιγα σιγα θα επικρατησει καθως στον συγχρονο κοσμο δεν χωραει θεοι και (επισης κατα την αποψη μου) αυτο ειναι εμφανες καθως η καθε γενια απομακρυνεται εστω και λιγο σε σχεση με την προηγουμενη.

το δικο μου ερωτημα - απορια ειναι εαν το γεγονος οτι θα διαβασω/μαθω για τις επιστημονικες εξελιξεις κτλπ επηρεαζει τον τροπο σκεψης μου σε βαθμο που ενα αργεχονο ενστικτο (αυτο του θεου) να μειωνεται ή να μηδενιζεται και φυσικα μενει να μαθω εαν αυτο μεταφερεται σε επομενη γενια (εαν προκυψει χαχαχα).

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

15/12/2009, 14:41:18
quote:

αγαπητε ELO,

το δικο μου ερωτημα - απορια ειναι εαν το γεγονος οτι θα διαβασω/μαθω για τις επιστημονικες εξελιξεις κτλπ επηρεαζει τον τροπο σκεψης μου σε βαθμο που ενα αργεχονο ενστικτο (αυτο του θεου) να μειωνεται ή να μηδενιζεται και φυσικα μενει να μαθω εαν αυτο μεταφερεται σε επομενη γενια (εαν προκυψει χαχαχα).

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

Ο κώδικας πεποιθήσεω φίλε Makfor..διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στις καθημερινές συνδιαλέξεις των ανθρώπων και οροθετεί ..το καλό και το κακό...το ορθό και το λάθος..απο κεί "εφορμάται" το υποκείμενο άνθρωπος και απο ελέγχεται και καθοδηγείται ....αλλα και συνάμα "ενοχοποιείται"...πληγώνεται και εμφανίζει ψυχικά νοσήματα.

Ο γονεικός λόγος κατα την πρώιμη παιδικά ηλικία και δή ο μητρικός ..ο οποίος εισάγει στην ψυχική οικονομία του παιδιού το -όνομα του πατέρα- συμβολοποιεί και την ισχύ που θεματικά ασκεί αυτός στην ζωή του!

Αποτελεί τον νόμο και το εργαλείο απο το οποιο εξαρτάται και τιμωρείται αλλα και επιβραβεύεται ...όταν τηρεί τον νόμο και τις εντολές του κοινωνικού νόμου ...θεματοφύλακας αλλά και επιβολέας είναι το συμβολικά καταχωρημένο ασυνειδήτως ...αυτό το όνομα του πατέρα...ασκεί δε εξουσία και έλεγχο στο παιδί χωρίς αυτός να είναι πλέον παρών!!!

Ασφαλώς και θα επηρεάσει την σκέψη σου και-πιστεύω- θα την αναδιαμορφώσει αλλα πιστεύω ότι η όποια θεματική αλλαγή , εξαρτάται απο μας φίλε μου και την θελησή μας!

Ο άνθρωπος δια μέσου της σκέψης του , μπορεί να "πάει" αλλού..εκεί που είναι προορισμένος _πιστεύω_ να πάει!

Θα ήθελα και γώ ν'ακούσω την άποψη του Elo..απλά κατέθεσα και την δική μου και μπορείς ασφαλώς να την αγνοήσεις μιας και ήταν λίγο αυθαίρετη ..με την έννοια του ότι απευθύνθηκες στο Elo και όχι σε κάποιον άλλο!

Αν αυθαίρετα απάντησα , ζητώ συγγνώμη και αγνόησε τα όσα κατέθεσα..

soul

Edited by - Εαρινός on 15/12/2009 14:45:42

15/12/2009, 17:42:01
Μακεδών ο αρνητής....Αρνείσαι και τον Πλάτωνα; Όλους θα τους αρνηθείς, απο το μίσος σου για τον χριστιανισμό;Σε χαλάει ρε παιδι μου...Πρόσεξε το...
Αν αρνηθείς τα πάντα και μείνει μόνο ο χριστιανισμός, πως θα επιζήσεις, μετά;
15/12/2009, 20:29:37
quote:

Μακεδών ο αρνητής....Αρνείσαι και τον Πλάτωνα; Όλους θα τους αρνηθείς, απο το μίσος σου για τον χριστιανισμό;Σε χαλάει ρε παιδι μου...Πρόσεξε το...
Αν αρνηθείς τα πάντα και μείνει μόνο ο χριστιανισμός, πως θα επιζήσεις, μετά;

Ρε σύ Βαγγέλη..ο Πλάτωνας ήταν ο Πλάτωνας και προσπάθησε και συλλογίστηκε και διατύπωσε τις δικές του απόψεις ..

Πολλές κρίνονται ως σωστές ...μερικές ως λάθος..!

Δεν πρόκειται ο Κωνσταντίνος σε καμμιά περίπτωση να αναιρέσει τον Πλάτωνα ...αλλα δεν θα τον θεοποιήσει κιόλας..έχει άποψη δική του και κρίση!

Πού είναι ακριβώς το πρόβλημα...μήπως εστιάζεται στο γεγονός ότι δεν είναι πρόβατο???

soul

15/12/2009, 20:39:24
Καλά ρε Εαρινέ, δεν καταλαβαίνεις τι γράφουμε, ή μου φαινεται;
Λέμε αγόρι μου, ότι ή δεχεσαι τον Πλάτωνα σαν εκφραστή εποχής
και ιδεών του τότε ελληνικού πνεύματος, ή δεν τον δέχεσια....Αλλά και σ αυτή την περιπτωση, μόνο μίσος κατά του χριστιανισμού,δείχνει να απορρίπτει καθε εληνικό που συνάδει με τον χριστιανισμό....
Δεν είναι Έλληνας ,αρνείται ελληνικές ιδέες, είναι μόνο αντιχριστιανός... Ο ..Κωνσταντινος...
Γι αυτό και είναι νεοπαγανιστής, ουτε καν παγανιστής...